Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Europolitis TV (128)

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκοσμίου  κος Γιώργος Βόμπρας συγκινημένος ευχαριστεί τους συντελεστές  του συνεδρίου και τους  συνεργάτες που στήριξαν στα τρία χρόνια τη θητεία του.

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

 

«...θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι παρά τα προβλήματα είμαστε δυνατοί...»

 

Ο Δήμος συνδιοργανωτής  και οικοδεσπότης με επικεφαλής την δραστήρια Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Δήμα παρείχε  όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία και με συνδυασμό την ζεστή φιλοξενία  μπόρεσε και πραγματοποιήθηκε το 9ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών  στην όμορφη πόλη των Τρικάλων.

O Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μέσα από ένα σύντομο, μεστό χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη δράση τους,  τους προέτρεψε  να συνεχίζουνε να βρίσκονται κοντά στο τόπο τους όχι τόσο με χρήματα όσο με σκέψεις και προτάσεις που θα πάνε τον τόπο ακόμα πιο μακριά « Με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και τι θέλουμε; Να μας φέρετε σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να βοηθηθούν από εμάς...να μας μεταφέρετε καλές πρακτικές, πράγματα τα οποία βλέπετε στη ζωή σας εκεί που είστε, προφανώς δεν τα έχουμε εδώ πέρα ούτε τα έχουμε σκεφτεί...Η Θεσσαλία παρ΄ όλα αυτά μπορεί και θα τα καταφέρει...  

 

 

Βασίλης Βούλγαρης

Στην έδρα της την όμορφη πόλη των Τρικάλων πραγματοποιήθηκε το 9ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών από τις 28 έως της 30 Ιουλίου 2017 (Παρασκευή 28 Ιουλίου Γενική Συνέλευση)

Στις 27 Μαΐου το Λούντβιγκσχαφεν σείεται. Δυναμικοί με ασβέστη φλόγα και πάθος μαζεύονται Πόντιοι από όλη τη Γερμανία και Ευρώπη για τη μεγάλη γιορτή, το φεστιβάλ των ποντιακών χορών νεολαίας. Μικροί και μεγάλοι κάθε χρόνο δίνουν ένα δυναμικό παρόν.


 

Η πιο συγκινητική στιγμή, στιγμή που προκαλεί δέος και ρίγος όσες φορές και αν τη δει κάποιος, η κοινή είσοδο των χιλιάδων χορευτών από τις διάφορες πλευρές της αίθουσας. Χρώματα, μουσική, νιάτα, πάθος, παλμός κατακλύζανε  την αίθουσα. Τα ρυάκια ενώνονται και σχηματίζουν ένα ποτάμι που βράζει. Η άσβεστη φλόγα της χαμένης πατρίδας αναπαράγεται με τους χορούς ενώνεται με τις μνήμες και τα πνεύματα των προγόνων και ανάβει ένα πάθος που διαπερνά την ψυχή.

 

Η ΕΝΑΡΞΗ  & ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ

 

 Χαρά και συγκίνηση σκόρπισε η Ελληνική Κοινότητα Haar στο τοπικό γηροκομείο, την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, παρουσιάζοντας ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την ορχήστρα και το χορευτικό της.

 

 

 Γιώργος Βόμπρας Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών: «Νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ εκπληρώνοντας την απόφαση


που είχαμε πάρει πέρσι  στο παγκόσμιο αντάμωμα που είχε γίνει στη Τσαγκαράδα του Πηλίου, γιορτάζοντας παγκοσμίως τον Καραϊσκάκη σε όλη την ανθρωπότητας. Σήμερα γιορτάζουμε εδώ στην Ευρώπη παραβρίσκονται ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης ο κος Γκίκας, η πρόεδρος της νεολαίας Θεσσαλών Ευρώπης κα Κουκουράβα.....όπως κάθε χρόνο συναντιόμαστε   στη Θεσσαλία και κάνουμε το παγκόσμιο αντάμωμα φέτος θα γίνει στα Τρίκαλα, τα Τρίκαλα που είναι η έδρα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας... »

 

Διαμαντής Γκίκας Πρόεδρος Θεσσαλών Ευρώπης: «...ήρθανε Θεσσαλοί από όλα τα μέρη της Γερμανίας...εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων των Θεσσαλών μαζί με παιδιά από τη θεσσαλική νεολαία... »

 

 

Σοφία Κουκουράβα Πρόεδρος Νεολαίας  Θεσσαλών Ευρώπης: «...ήρθα εδώ για να τον τιμήσω μαζί με όλους τους αντιπροσώπους  των συλλόγων και μαζί με τη Θεσσαλική νεολαία είμαστε εδώ για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις... »

 

 

Πρόεδρος του Θεσσαλικού συλλόγου Wiesbaden Κώστας Φιλίππου: « Νιώθω πολύ περήφανος που έγινε η φετινή εκδήλωση μνήμης του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Βισμπάντεν... αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε όλοι οι σύλλογοι ενωμένοι. »

 

 

 Ένα βίντεο στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ του Ντίσελντορφ  που μας βοηθάει στο να καλλιεργήσουμε στο μυαλό μας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης,


του Παύλου Ευμορφίδη  εκ των ιδιοκτήτων της COCOMAT, της εταιρίας που στα χρόνια της κρίσης κατάφερε να εδραιώσει 104 καταστήματα στα καλυτέρα σημεία πόλεων ανά τον  κόσμο.

«Περνάμε μια χαρά στην Ελλάδα…. Έχουμε χίλια πράγματα τα οποία δεν τα εκμεταλλευόμαστε.»

 

 

 Η Λουκία Βαλάση(σαντούρι, τραγούδι) και η  παρέα της μάγεψαν με τα δικά τους ηχοχρώματα,  ταξίδεψαν τον κόσμο σε παραδοσιακά, λαϊκά και σμυρναίικα ακούσματα, καταχειροκροτούμενοι.


 

 

 Baildsa ist eine Band aus Thessaloniki, Griechenland. Gegründet im Jahr 2007, führt die Band Zigeuner Punk, Reggae mit balkan Elementen zusammen. Baildsa's Sound beinhaltet Vocals, Gitarre, Bassgitarre, Schlagzeug sowie Trompeten und Akkordeon.


Sie gastierten bisher in Griechenland, Bulgarien, Albanien und in der Türkei. Ihr erstes Album, Vereinigte Staaten von Balkan, wurde im Oktober 2011 veröffentlicht und kann kostenlos von der Website der Band heruntergeladen werden. Baildsa schaffen eine enthusiastische und sehr unterhaltsame Musikkulisse. Balkan aus Griechenland!

 

 

 Rebetology ist eine griechische Band, die sich dem Rebetiko, dem griechischen Blues, widmet.


Die Band interpretiert die traditionellen Rebetiko-Lieder im typischen Blues Sound.

In den Anfängen seiner Entstehung wurden Rebetika nur von den in Piraeus lebenden Rebetes gespielt, meist Flüchtlingen, die im Jahr 1922, dem Jahr der sogenannten kleinasiatischen Katastrophe, aus Smyrna und anderen Orten Kleinasiens auf das griechische Festland vertrieben worden waren. Später entwickelte sich daraus eine der populärsten Musikformen Griechenlands. Das Rebetiko erlebte in den 1930er bis 1950er Jahren seine Blütezeit. 

 

 

 

 Η καταξιωμένη καλλιτέχνης με παρουσία τόσο  στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό  άνοιξε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 1ου Ελληνικού φεστιβάλ στο Ντίσελντορφ.


  

 

Βιογραφικό

Η Φωτεινή Δάρρα γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ηθοποιία στη Δραματική Σχολή Αθηνών.

Είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνης με πορεία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Έχει δώσει παραστάσεις στα σπουδαία αρχαία θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ενδεικτικά αναφέρουμε: Lincoln Center New York, United Nations N.Y, United Nations Paris, National Theater Paris, Επίδαυρος, Ηρώδειο κ.λπ.)

Είναι η μούσα των μεγάλων συνθετών: του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και του Μίμη Πλέσσα.

Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και ερμηνευτές κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου. Αναγνωρισμένη δημόσια από τον Μίκη θεοδωράκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης.
Διακρίσεις
Έχει βραβευτεί με το Διεθνές βραβείο Μουσικής για τα τραγούδια της στην ταινία “Το φως που Σβήνει” στο “Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών Μουσικών Ταινιών”, ενώ βραβεύθηκε δύο φορές από τα Ελληνικά Βραβεία Αρίων για την ερμηνεία στα τραγούδια “Φεύγα” και “Λένη”. Τέλος, σημειώνεται η διάκρισή της ως Διεθνής Ελληνίδα στην απονομή βραβείων “Γυναίκες της Χρονιάς” του περιοδικού Life & Style, απονομή που έγινε από το μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη.

πηγή: www.fotinidarra.gr

 «Η φιλοσοφία μας είναι να φέρουμε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα κοντά στην Ευρώπη...να δώσουμε στον καταναλωτή να καταλάβει ότι έχουμε και εμείς κάτι ξεχωριστό σαν χώρα...»


 

 

 «Ο Γερμανός καταναλωτής δεν γνωρίζει το ελληνικό κρασί ούτε τις αυτόχθονες ποικιλίες που έχει η Ελλάδα...με τέτοιες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σαν τη σημερινή


προσπαθούμε να μεταφέρουμε στην Γερμανική αγορά και τον Γερμανό καταναλωτή τη δύναμη έχει ο ελληνικός αμπελώνας...  »

 

 

Το τετραήμερο έκλεισε  με την συμμετοχή των τοπικών εθιμοτυπικών  συλλόγων και φορέων,   με παραδοσιακή μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα.


 

Την παράσταση έκλεψε το μικρό ηπειροτόπουλο (2,45΄-3,50΄) που χόρεψε επάνω στα ποτήρια.

Ο Γενικός Πρόξενος κος Γρηγόρης Δελαβέκουρας έκλεισε ευχαριστώντας όλους όσους συμβάλανε στην επίτευξη του 1ου Ελληνικού φεστιβάλ στην πόλη.

 

Περισσότερο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Απριλίου και  πολλά Video σε λίγες ημέρες

 

 

 "Η Γερμανία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς" 


 

 "Στόχος μας να έχουμε μια καλή εθνική συμμετοχή για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών"


 

 "Τα κρασιά της Μακεδονίας είναι σε πολύ καλά επίπεδα "


 

 "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις δράσεις εξωστρέφειας " 


 

 "Ο συνδυασμός τοπικών ποικιλιών, πολύ σοβαρής δουλειάς στο αμπέλι και οι τεχνικές οινοποίησης, έκαναν τα κρητικά κρασιά, πολύ υψηλού επιπέδου " 


 

 "καινούργια παιδιά, νέες ποικιλίες, νέα οινοποιεία, όμορφες ετικέτες, έχουν φτιάξει έναν σύγχρονο Ελληνικό Χάρτη στο κρασί"


 

 "Prowein 2017 - Έχουμε μια όμορφη παρουσία των Ελλήνων Οινοποιών" "...GRIECHENLAND FESTIVAL, κάλεσμα σε μια μεγάλη γιορτή, για να δείξουμε την Ελληνική ταυτότητα"


 

 Γυναίκα-σύμβολο για την Ελλάδα η Βούλα Πατουλίδου. Η αλησμόνητη και ιστορική νίκη της στους Ολυμπιακούς του 1992 δε θα ξεχαστεί στο πέρασμα των αιώνων. Η προσφορά της στη χώρα όμως, δεν σταμάτησε εκεί και πλέον ως υπεύθυνη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης βοηθά από άλλο μετερίζι τον τόπο.
Βρέθηκε στο Βούπερταλ για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Συλλόγου Ποντίων "ΑΚΡΙΤΑΣ" και μίλησε στον Europolitis.


- Είστε υπεύθυνη στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Μιλήστε μας για τις αρμοδιότητες σας.
«Η Μητροπολιτική Ενότητα έχει υπό την εποπτεία της 14 δήμους και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς περνά από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

- Πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία του δικού σας τομέα με την ομογένεια;
«Θεωρώ ότι η αρχή πρέπει να γίνει με το δικαίωμα όλων να ψηφίζουν. Πέρα από τους 17άρδηες πρέπει να τιμηθούν και οι απόδημοι Ελληνες, όχι μόνο αυτοί που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Αλλά και όποιος θα μπορούσε να μπει σε μια αίθουσα όπως αυτή που μας φιλοξένησε με πάνω από 700 ανθρώπους. Όταν κρατάνε την παράδοση, όταν ακούνε ένα ελληνικό τραγούδι και η καρδιά τους ραγίζει, επιβάλλεται να ψηφίζουν. Μιας και είμαστε 10 εκατομμύρια εντός συνόρων, κι άλλοι 10 εκτός χρειάζεται ένα υπουργείο απόδημου ελληνισμού και όχι απλά μια γραμματεία. Δεν μπορείς να λες σε έναν Ελληνα που έρχεται κι επενδύσει 15 εκατομμύρια σε μια χώρα που δεν μπορεί να πάρει δάνειο γιατί είναι κάτοικος εξωτερικού, και δεν μπορεί να πάρει δάνειο από τη χώρα όπου διαμένει, να του λες πως δεν έχει δικαίωμα να ψηφίζει».

- Ακούσαμε, στην εκδήλωση, για την ψυχή των Ποντίων. Πως το εισπράττετε;
«Την εισπράττω, τη βιώνω και την υπηρετώ καθημερινά από την πρώτη στιγμή που δεν ήξερα τι είναι Πόντιος. Όταν είχες μια γιαγιά που είχε υποστεί την προσφυγιά, που σαν μικρότερα παιδιά μας έλεγαν τουρκοσποράκια και ντρεπόμασταν και στο πέρασμα των ετών βρέθηκαν επιφανείς Πόντιοι που μας έβγαλαν από τα υπόγεια και πλέον νιώθεις μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για την καταγωγή αυτή. Βλέπεις πλέον πεντάχρονια παιδάκια ακόμη και στην ξενιτιά να μπορεί να κουβαλά το ποντιακό κύτταρο. Αν αυτό εδώ δεν είναι ψυχή, τι είναι;».

- Βλέπουμε σκληρές εικόνες με πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είσαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε μια περιφέρεια με δυσκολίες, τι θα πρέπει να κάνουμε;
«Χρειάζονται κανόνες. Κι εμείς είμασταν πρόσφυγες και επιστρέψαμε στην πατρίδα κι ακολουθήσαμε τους κανόνες που υπήρχαν. Αυτή τη στιγμή εκείνο με που με ζορίζει είναι πως ενώ οι Ελληνες λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας έχει καλοδεχτεί τους πάντες σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρόλα αυτά οι όποιοι πρόσφυγες ή μετανάστες να θέλουν σε μια άλλη χώρα να επιβάλλουν τα δικά τους εκεί ζορίζει το πράγμα. Κανόνες παντού. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από τις χώρες τους για να σωθούν. Με ένα πράγμα σταματά αυτό, να σταματήσει ο πόλεμος που ξέρουμε ποιοι τον έχουν δημιουργήσει και για ποιον λόγο. Πάνω από 50.000 έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, που δεν είναι μικρός αριθμός αν συνυπολογιστεί πόσοι ήρθαν κι έφυγαν. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχον οι περισσότεροι πρόσφυγες, έχουν ξεφυτρώσει τα περισσότερα Κέντρα Φιλοξενίας, ενώ έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία».

- Η Κεντρική Μακεδονία είναι ένας τόπος πλούσιος που έχει αδικήσει τον εαυτό της, επενδύοντας περισσότερα σε τομείς όπως ο τουρισμός. Τι θα μπορούσε να γίνει;
«Πρέπει να μαζέψουμε την γραφειοκρατία. Αυτή μπορεί να είναι η άκρη του νήματος. Όταν εμείς ως Δημόσια Διοίκηση τους τελευταίους 20 μήνες για να κάνω το αυτονόητο, όπως το να κλείσουν οι τρύπες στο δρόμο, χρειάζονται τουλάχιστον επτά μήνες, πως θα έρθει να επενδύσει κάποιος, όταν για να το πράξει χρειάζεται ένα κατεβατό συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Ή σταματάς τη γραφειοκρατία ή συνεχίζει και λες τι ωραία χώρα είμαστε, τι ωραίο ήλιο που έχουμε. Ωραία όλα αυτά, αλλά όπως είχε πει ο Ιούλιος Καίσαρας ως πότε οι αρχαίοι θα μας σώζουν. Οι σύγχρονοι Ελληνες δουλεύουν, σε αντίθεση με ότι λένε ορισμένοι ότι είμαστε τεμπέληδες και μειώνουν ένα λαό που θέλουν να τον υποδουλώσουν. Μας βομβαρδίζουν ότι μας δίνουν λεφτά, αλλά πόσα από αυτά τα λεφτά μένουν στη χώρα και πόσα επιστρέφουν πίσω σε αυτόν που τα δανείζει»

- Μπορεί να δεχθεί ο Ελληνας ότι υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους ακολουθήσει;
«Αν κρίνω από έναν 18άρη που έφυγε από το σπίτι, ενώ θα μπορούσε να βοηθηθεί από το όνομα που μπορεί να έχει η μητέρα του, και αναφέρομαι στο γιο μου, κι έχει πάει στις ΗΠΑ και μου λέει πως έκανε λάθος σε μια ημερομηνία κι έμεινε εκτός ομάδας για ενάμιση μήνα εκτός, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι το ίδιο για όλους. Είναι κανόνας απαράβατος που ισχύει για όλους. Αν αυτό δε διορθωθεί τίποτα δε διορθώνεται. Κανένας λαός δεν είναι καλύτερος από εμάς, αλλά οι άλλοι έχουν το φόβο της τιμωρίας που εμείς το έχουμε κάνει λάστιχο. Λόγω θέσης με πήραν τηλέφωνο να σβήσω μια κλήση και να δοθούν πίσω οι πινακίδες γιατί είχε κλείσει διάβαση αναπήρων, του λέω δεν μπορώ να κάνω κάτι, μη με ψηφίζεις ποτέ. Αν αυτός ο κανόνας συνεχίζει να είναι λάστιχο δεν υπάρχει μέλλον. Χρειάζεται συνεννόηση και να ισχύουν τα ίδια για όλους».

Βασίλης Βούλγαρης

«Κάποια στιγμή βρέθηκαν επιφανείς Πόντιοι που μας έβγαλαν από τα υπόγεια, πλέον το λες με πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια να λες ότι είσαι Πόντιος γιατί η κληρονομιά...»

«(Μεταναστευτικό)Θα πρέπει να βάλουμε κανόνες...(Επενδύσεις)κατάργηση της γραφειοκρατίας...»

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...