Connect with us

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

5 διατροφικοί μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύουμε

Published

on

Συνεχώς μας «βομβαρδίζουν» για τρόφιμα που είναι υγιεινά, και για τρόφιμα που πρέπει να προσέχουμε, και πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιες από αυτές τις δηλώσεις αληθεύουν.

Ας δούμε μερικούς από τους πιο κοινούς διατροφικούς μύθους που κυκλοφορούν και ας τους καταρρίψουμε μια και καλή.

Μύθος 1: Τα αυγά είναι επικίνδυνα για την χοληστερίνη

Τα αυγά περιέχουν σίγουρα μεγάλη ποσότητα χοληστερίνης (περίπου 211 mg σε ένα μεγάλο αυγό), και για πολλά χρόνια θεωρούνταν επικίνδυνα. Κι όμως, η επίδρασή τους στα επίπεδα χοληστερίνης του σώματος είναι περιορισμένη. Έχει αποδειχθεί ότι η χοληστερίνη που προέρχεται από φαγητά δεν επηρεάζει την χοληστερίνη που έχουμε στο αίμα μας. Αντιθέτως, τα τρόφιμα που περιέχουν κορεσμένα και trans λιπαρά είναι αυτά που προξενούν το μεγαλύτερο κακό. Επιπλέον, όταν καταναλώσουμε ένα τρόφιμο πλούσιο σε χοληστερίνη (όπως τα αυγά), το σώμα μας παράγει λιγότερη, για να κρατήσει τις ισορροπίες. Συνεπώς, τα αυγά είναι μια πολύ σωστή διατροφική επιλογή, και μπορούμε να τα καταναλώσουμε αρκετές φορές την εβδομάδα – πόσο μάλλον, είναι χορταστικά και μπορούν να μας βοηθήσουν να προσέξουμε το βάρος μας, και είναι γεμάτα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Μύθος 2: Οι υδατάνθρακες παχαίνουν

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι να κόβουν τους υδατάνθρακες από την διατροφή τους. Κι όμως, χρειαζόμαστε υδατάνθρακες, καθώς είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας. Πρέπει, όμως, να προτιμάμε τους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν κόψουμε αυτά τα τρόφιμα από την καθημερινότητά μας, χάνουμε σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Αν, λοιπόν, πρέπει να κόψουμε κάποιους υδατάνθρακες από την ζωή μας, αυτοί πρέπει να είναι οι απλοί υδατάνθρακες, που είναι πλούσιοι σε θερμίδες, μα δεν έχουν μεγάλη διατροφική αξία – όπως η ζάχαρη, το λευκό ψωμί και τα γλυκά.

Μύθος 3: Τα φρούτα έχουν πολλή ζάχαρη

Εν μέρει είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως διατρέχουμε κίνδυνο. Η ζάχαρη των φρούτων, η φρουκτόζη, είναι διαφορετική από την λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη, και όταν την καταναλώνουμε, διασπάται μέσα στο συκώτι, που σημαίνει ότι δεν αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης μας. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα των φρούτων σε φυτικές ίνες καθυστερεί την διαδικασία της χώνεψης, και μας κρατάει χορτασμένους για περισσότερη ώρα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνουμε· ακόμα και το πιο υγιεινό τρόφιμο μπορεί να μας προκαλέσει κακό όταν το τρώμε σε υπερβολικές ποσότητες.

Μύθος 4: Οι πατάτες δεν είναι υγιεινό φαγητό

Ναι, αν η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας όποτε ακούμε την λέξη πατάτα είναι ένα πιάτο με λιπαρές, αλατισμένες τηγανιτές πατάτες με τυρί, τότε οι πατάτες δεν είναι υγιεινό φαγητό. Μαγειρεμένες, όμως, με τον σωστό τρόπο, δηλαδή ψητές και όχι βουτηγμένες σε βούτυρο ή λάδι, είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C. Βέβαια, πρέπει να προσέχουμε, καθώς οι πατάτες προκαλούν αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης, γι’ αυτό και πρέπει να τις συνδυάζουμε με καθαρή πρωτεΐνη και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, που θα ρίξουν τον γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος. Επίσης, προσπαθήστε να τρώτε τις πατάτες σας με την φλούδα – θα λάβετε ακόμα περισσότερες ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μύθος 5: Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι λιγότερο υγιεινά από τα φρέσκα

Για την ακρίβεια, τα κατεψυγμένα λαχανικά μπορεί να είναι ακόμα και πιο υγιεινά από τα φρέσκα, και να περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτό συμβαίνει επειδή διαλέγονται και καταψύχονται όταν βρίσκονται στην καλύτερή τους κατάσταση, διατηρώντας όλα τα πολύτιμα συστατικά τους. Αντίθετα, τα φρέσκα λαχανικά μπορεί να χάσουν λίγη από την διατροφική τους αξία στον ταξίδι τους μέχρι το σούπερ μάρκετ. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε, είτε επιλέγουμε κατεψυγμένα, είτε φρέσκα λαχανικά, είναι να μην τα μαγειρεύουμε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς έτσι χάνουν ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: iatronet.gr

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Ηρακλείου: 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Published

on

Από

πηγή φωτογραφιών Επιμελητήριο Ηρακλείου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και φέτος το Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, καθώς πραγματοποιήθηκαν περίπου 19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Δυναμικό “παρών” έδωσαν 221 παραγωγοί και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και εκπρόσωποι 70 Ομίλων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 247 ξενοδοχεία και 12 Δίκτυών διανομής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, σε διάστημα 6 ωρών, να συζητήσουν μεταξύ τους τη δυνατότητα σύναψης νέας συνεργασίας ή αναθέρμανσης  παλαιότερων συνεργασιών, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η κορυφαία ετήσια εκδήλωση,  συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανελλαδικό επίπεδο, ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε  απευθείας επιχειρηματικές συνεργασίες.


PROWEIN 2024: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Στις επιχειρηματικές αυτές συναντήσεις συμμετείχαν επίσης, βιοτέχνες και μεταποιητές και άλλων τοπικών προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (όπως επαγγελματικός ρουχισμός, έπιπλα πισίνας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), δίνοντας την ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το Παγκρήτιο Forum – το οποίο ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου –  περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.


Κατά τη φετινή διοργάνωση απονεμήθηκαν έπαινοι σε 15 ξενοδόχους και 23 παραγωγούς, οι οποίοι συμμετέχουν ανελλιπώς στο Forum από την 1η  διοργάνωση έως σήμερα.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή – δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.



Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα έντεκα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το 12ο Παγκρήτιο Forum στο ΔΕΚΚ διοργάνωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με τις  Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κρήτης.

πηγή φωτογραφιών Επιμελητήριο Ηρακλείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

PROWEIN 2024: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Published

on

Από

Σταθερή και ανοδική η παρουσία των Ελλήνων οινοποιών στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών την Prowein 2024 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ντίσελντορφ της Γερμανίας το τριήμερο 10-12 Μαρτίου.

Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 47.000 εμπορικοί επισκέπτες για να γνωρίσουν και να γευτούν τις προτάσεις των 5.400 οινοποιών και παραγωγών αποσταγμάτων, από 65 διαφορετικές χώρες.  Να δουν τις νέες τάσεις και προτάσεις του παγκόσμιου χάρτη στον κλάδο.

Το περίπτερο 12 που βρισκόταν η κεντρική παρουσία της Ελλάδος πλημμύρησε φως με το λευκό και το μπλε της χώρας μας, αρώματα, αγάπη, μεράκι των  περισσοτέρων  από 100 συμμετοχών  στην εθνική   αποστολή, αυτόνομη ή με την στήριξη των περιφερειών τους όπως η Αττική, η  Κεντρική Μακεδονία ,η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η  Στερεά Ελλάδα .

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους οινοποιούς της Αττικής, αλλά και πολλούς άλλους εκθέτες που συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο.

Δηλώνοντας μεταξύ άλλων:  Ο οινικός χάρτης της Αττικής αποτυπώνει την ιστορία, τον πολιτισμό και την πορεία της στο μέλλον. Για εμάς, η ενίσχυση του οινοτουρισμού –μιας από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες μορφές θεματικού τουρισμού– αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, καθώς συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής και όλης της χώρας, προωθεί την καινοτομία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, ενώ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές και προοπτική. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε στο Ντίσελντορφ, στην πιο δυναμική οινική έκθεση της Ευρώπης, την ProWein 2024. Για τρεις ημέρες, οι οινοπαραγωγοί μας θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την σύγχρονη ελληνική οινοποιία σε όλο τον κόσμο.



Οι διοργανώτριες εταιρίες φρόντισαν να δημιουργήσουν στο 3ημερο δράσεις όπως ελεύθερης γευσιγνωσίας και παρουσιάσεις με θεματολογία το ελληνικό κρασί.

 Παρακολουθώντας περισσότερο από 15 χρόνια την έκθεση και τον κλάδο, κοινή διαπίστωση με τους συμμετέχοντες ήταν, ότι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών βρισκόταν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές και ιδιαίτερα την χρονιά σταθμό του 2019.

Τελικά μήπως πραγματικά έλειψαν οι Έλληνες χονδρέμποροι που εδώ και δεκαετίες είναι οι πρεσβευτές μαζί με την ελληνική γαστρονομία στην αλλοδαπή,  ιδιαίτερα της Ευρώπης- Γερμανίας που τις ίδιες ημέρες συμμετείχαν σε κλαδική έκθεση στη χώρα μας. Μήπως η ελληνική πολιτεία, φορείς, επιχειρήσεις θα πρέπει να δουν πιο ουσιαστικά τα νούμερα εξαγωγών σε κάποιες χώρες και κάποιους κλάδους στο ποιοι πραγματικά τα στηρίζουν.

Του Βασίλη Βούλγαρη Εκδότη-Δημοσιογράφο Ευρωπολίτη voulgaris@europolitis.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Food Expo Greece: Η δυνατή απάντηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον εκθεσιακό τομέα των τροφίμων, ποτών.

Published

on

Από

Το τριήμερο 9-10-11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Μετροπόλιταν  η Διεθνής έκθεση Food Expo 2024.

Η FOOD EXPO GREECE  γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας της,  αποδεικνύοντας ότι είναι η μεγαλύτερη  έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

Όπως και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.



Η ανεπανάληπτη επιτυχία που σημειώνει κάθε χρόνο η FOOD EXPO επιβεβαιώνει τη φήμη της ως μίας πραγματικά μεγάλης διεθνούς έκθεσης. Συμμετείχαν  περισσότεροι από 1.300 εκθέτες με τους  200 να είναι ξένες συμμετοχές.

Παράλληλα, η FOOD EXPO συγκέντρωσε  χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης! Τέλος, έχοντας διαμορφώσει ένα ισχυρό brand name στο εξωτερικό, ο επαγγελματισμός και ποιότητά της  καταφέρνει κάθε χρόνο να προσελκύσει πλήθος ξένων αγοραστών από αγορές-στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο, τους πιο σημαντικούς από τους οποίους τους εντάσσει στο πρόγραμμα προσέλκυσης και φιλοξενίας “Hosted Buyer” με σκοπό να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένα b2b meetings με τους εκθέτες.



Αυξάνοντας θεαματικά κάθε χρόνο το εκθεσιακό της μέγεθος και τον αριθμό των εκθετών της, η FOOD EXPO αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών σ’ ολόκληρο τον κόσμο!

Φέτος την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 34.000 , ανάμεσά τους   2.500 Διεθνείς αγοραστές και 1.000 Hosted Buyers από όλο τον κόσμο! 

Συνεχίζοντας λοιπόν κάθε χρόνο την ανοδική της πορεία, αποτελεί την κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά, δίνοντας την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές  και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών  του κλάδου που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες Έλληνες και ξένους αγοραστές και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Του
Βασίλη Βούλγαρη Εκδότης Δημοσιογράφος Ευρωπολίτη voulgaris@europolitis.eu

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η EΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΒΑΚΑΛΑΟΥ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΩΝ

Published

on

Από

Όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, την 25η Μαρτίου, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών προγραμματίζουν να καταναλώσουν, σύμφωνα με το έθιμο, το ιδιαιτέρως δημοφιλές ψάρι της ελληνικής κουζίνας, τον μπακαλιάρο (βακαλάος).

Ακριβώς λόγω της δημοφιλίας του όμως, δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό, προσφέροντάς του (με την ίδια τιμή), ένα άλλο ψάρι το οποίο παρουσιάζεται ως μπακαλιάρος, πλην όμως δεν είναι. Το ψάρι αυτό λέγεται λινγκ και ήδη έχουμε διαπιστώσει ότι βρίσκεται στις προθήκες των ιχθυοπωλείων.

Η ΕΕΚΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της χώρας για τον κίνδυνο σύγχυσης και παραπλάνησης στην αγορά του μπακαλιάρου για το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου και επισημαίνει τα εξής:



  1. Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.
  2. Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.
  3. Επισημαίνουμε ότι τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχει κόκκαλα οπότε η αναγραφή του χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.
  4. Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.
  5. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

Λέμε όχι στην παραπλάνηση και την εξαπάτηση!



ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ


Πηγή: ΕΕΚΕ

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Την έκθεση Food Expo επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/3) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Το χάσμα μεταξύ πραγματικών μισθών και κερδών ισχυρών επιχειρήσεων συνεχώς διευρύνεται. Η ακρίβεια από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή της απραξίας του.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί 20% στα τρόφιμα. Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι θα έχουμε 20% αύξηση στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και στο internet.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα έχει αυξηθεί κατά 31,2% από την εποχή που άρχισε η πληθωριστική κρίση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αβελτηρία της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Λίγα πρόστιμα, λίγοι έλεγχοι στην αγορά είναι το αποτέλεσμα μιας ιδεολογίας, που θεωρεί ότι η αγορά αυτορυθμίζεται τις περιόδους των μεγάλων κρίσεων, με αποτέλεσμα να πληρώνει ακριβά το μάρμαρο η μεσαία τάξη και ο φτωχότερος Έλληνας” επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

“Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Εξαρχής είπαμε να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό δεν έγινε. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος με 120 δόσεις στα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ. Και βέβαια, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας για τα κόκκινα δάνεια” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειωσε:
“Ακούσαμε να υποστηρίζουν ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, και ο Πρωθυπουργός ότι νομοθετούν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής είχε άλλη άποψη, αυτή που έχουμε και εμείς, ότι πρόκειται για κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι δεν γίνεται ένα fund του εξωτερικού με μη ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα το εξωτερικού να ιδρύουν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Γι’ αυτό ζητήσαμε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί από τώρα ότι στη συνταγματική αναθεώρηση, το περιεχόμενο του κειμένου θα μιλά για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Αυτή που είναι η πρότασή μας, εξαρχής, για να δώσουμε την απαιτούμενη συναίνεση και να αναθεωρηθεί το άρθρο 16.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση. Εν αντιθέσει υπήρξε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, γιατί μάλλον το ερώτημα αυτό φανέρωσε την πραγματική τους ατζέντα. Αυτό που πιστεύουν, αυτό που θέλουν να πετύχουν: ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμιαανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.



Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

FOOD EXPO 2024: AΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Published

on

Από

Ανοίγει νέους δρόμους για τα ελληνικά τρόφιμα & ποτά

H FOOD EXPO 2024, θα παρουσιάσει από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν το αύριο του κλάδου των Τροφίμων & Ποτών.

Η FOOD EXPO εδώ και 10 χρόνια αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό κλάδο τροφίμων και ποτών της χώρας μας και συμβάλλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν αποκτήσει το δικό τους σημείο συνάντησης με τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης, από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Παράλληλα, προσελκύοντας κάθε χρόνο πάνω από 2.000 διεθνείς αγοραστές προσφέρει ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν. Στη FOOD EXPO 2024, 1.300 ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας F&B, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων, για πελάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

ΟENOTELIA: Εδώ που το ελληνικό κρασί & τα αποστάγματα πρωταγωνιστούν

Χιλιάδες επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και της λιανικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν για ακόμα μία φορά στη ΟΕΝΟΤΕLIA,  με στόχο να συναντήσουν κορυφαίους οινοπαραγωγούς, αποσταγματοποιούς, και να συνομιλήσουν με εισαγωγείς / διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης και συσκευασίας. Γνωστά οινοποιεία και αποσταγματοποιία της χώρας μας αλλά και νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα,  θα είναι εδώ για να παρουσιάσουν τα εκλεκτά κρασιά τους και αποστάγματα, να πραγματοποιήσουν στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού, και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη συμφωνιών εντός και εκτός συνόρων.

Πηγή FoodExpoGreece

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Η Σκόπελος στα 9 «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Γερμανούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες ago

Επιστήμονες κατέγραψαν τα πρώτα στάδια ενός υπερκαινοφανούς αστέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας στην Stellantis

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ5 ώρες ago

Επιμελητήριο Ηρακλείου: 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ5 ώρες ago

Γερμανία- Νυρεμβέργη: Οι εκλογές για το 10ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Deutsch7 ώρες ago

Griechischer Abend am Frühjahrsvolksfest

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΠΟΥ: Σχεδόν ένα παιδί στα έξι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Eurostat: Μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis