Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαστίγιο και καρότο από Ολάντ – Δεν είμαστε απειλή, είπε ο Τσίπρας

Published

on

Την ανάγκη να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξει συμβιβασμός επισήμανε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ πρόσθεσε ότι «η Γαλλία ετάχθη αλληλέγγυα και θα το δείξει και τις επόμενες ημέρες».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Ευρώπη και ότι η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο, επί τη βάση του οποίου ήδη συζητά με ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μία νέα συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκίνησε, λέγοντας ότι απαιτείται σεβασμός τόσο στην απόφαση του ελληνικού λαού όσο και στους ευρωπαϊκούς κανόνες και επισήμανε ότι η λιτότητα δεν είναι η μόνη ανεκτή προοπτική πλέον.

Είπε ο κ. Ολάντ: «Υπάρχει ο σεβασμός στη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, υπάρχει όμως και ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων. Υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να γίνουν σεβαστες κυρίως στο επίπεδο των αρχηγών κρατών. Η μέθοδος είναι ο διάλογος. Η Ελλάδα μου επισήμανε, μέσω του πρωθυπουργού, τη θέλησή της να μείνει στην ευρωζώνη και να δώσει την απαραίτητη συνοχή στην Ευρώπη. Άρα, ο διάλογος πρέπει να υπάρξει και να ενισχυθεί. Να είναι διαφανής, να εδραιώνει συνθήκες ειρήνης. Με άλλα λόγια, να ορίσουμε ένα πλάισιο οικονομικό και χρηματοοικονομικό μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Η Γαλλία ετάχθη αλληλέγγυα και θα το δείξει τις επόμενες ημέρες. Επισημάναμε στον κ. Τσίπρα ότι είμαστε στη διάθεσή του να τον ενημερώσουμε σε θέματα μεταρρυθμίσεων και κυρίως στην οργάνωση του κράτους. Πρέπει να δημιουργηθεί ανάπτυξη για την Ελλάδα, που θα είναι προς όφελος όλων. Μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας υπάρχει μία φιλία και κοινή συλλογιστική για τον πολιτισμό και για τη γνώση. Θα πρέπει να υπάρξουν πολλαπλές συνεργασίες στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς».

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ξεκίνησε, λέγοντας ότι σε μία Ευρώπη που έχει επιβληθεί ο οικονομικός παραλογισμός, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πρόσθεσε ότι η Γαλλία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην Ευρώπη.

Είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας: «Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία για την Ευρώπη, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Χρειαζόμαστε τη Γαλλία μπροστά ως πρωταγωνιστή στην αλλαγή πολιτικής. Η χώρα μου γύρισε σελίδα. Η νέα κυβέρνηση που πήρε μία καθαρή εντολή για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή εργάζεται για μία νέα συμφωνία με την Ευρώπη. Έχουμε καθαρό σχέδιο, στη βάση του οποίου διαβουλευόμαστε. Δεν είμαστε απειλή για τη Ευρώπη, είναι το κοινό μας σπίτι, οφείλουμε να εργαστούμε σεβόμενοι τους κανόνες, αλλά και την ισοτιμία των κρατών-μελών. Διότι, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είμαστε όλοι συγκάτοικοι».

«Στις επαφές μου με ηγέτες και αξιωματούχους καταθέσαμε μία πρόταση ρεαλιστική» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «που μπορεί να οδηγήσει σε μία συμφωνία που θα δώσει χρόνο και ανάσα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει το κράτος αξιόπιστο και η δημόσια διοίκηση αποτελεσματική. Ο λαός υπέφερε τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιοι δεν πλήρωσαν το μερτικό τους. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή και να δημιουργήσουμε συνθήκες φορολογικής δικαιοσύνης και να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος. Καταθέσαμε προτάσεις για το χρέος που πρέπει να γίνει βιώσιμο, κάτι που δεν αφορά μία ελληνική περίπτωση, αλλά το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη, προκειμένου να φύγουμε από την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Είμαι βέβαιος ότι βρήκαμε ανοικτά ώτα και ότι θα εργαστούμε ώστε να δώσουμε ώθηση και να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε μια συμβολική ενέργεια, ο πρόεδρος της Γαλλίας έκανε για πρώτη φορά κοινές δηλώσεις με Έλληνα πρωθυπουργό.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ανανέωση συνεργασίας μεταξύ ΔΥΠΑ Ελλάδας και Γερμανίας

Published

on

Από

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια των δύο πρώτων κύκλων συνεργασίας των δύο υπηρεσιών, που ξεκίνησαν το 2023, στο πλαίσιο του ελληνογερμανικού σχεδίου δράσης. Photo credits: andreas160578 / pixabay

Νέα συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν στις 5 Ιουνίου 2025 στη Βαρσοβία η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και η Γερμανική Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, Bundesagentur fur Arbeit (BA), επισφραγίζοντας την ανανέωση της στρατηγικής τους σύμπραξης.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης (European PES Network) από την Vanessa Ahuja, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της BA και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.



Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η νέα συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας και συνεργασίας της ΔΥΠΑ και επικεντρώνεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα, αποτελεί συνέχεια των δύο πρώτων κύκλων συνεργασίας των δύο υπηρεσιών, που ξεκίνησαν το 2023, στο πλαίσιο του ελληνογερμανικού σχεδίου δράσης.



Στο πλαίσιο αυτής της νέας φάσης, οι δύο φορείς συμφώνησαν στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε τομείς, όπως:

  • ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης,
  • η ανάπτυξη δεξιοτήτων του μέλλοντος,
  • η ενεργοποίηση των ανέργων και η ενίσχυση της συμπερίληψης,
  • η μεταρρύθμιση των μηχανισμών επιδότησης ανεργίας και
  • η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Στις χώρες “υψηλού κινδύνου” για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος το Μονακό

Published

on

Από

Το πριγκιπάτο υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του την "αποφασιστικότητά" του να εφαρμοστούν μέτρα ώστε να αφαιρεθεί από τον γκρίζο κατάλογο της FATF. Photo credits: zhugher / pixabay

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την προσθήκη του Μονακό στον κατάλογο των χωρών “υψηλού κινδύνου” που έχει καταρτίσει για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και την αφαίρεση από αυτόν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθυγραμμίστηκε με τον “γκρίζο κατάλογο” της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF), όπου το Μονακό περιλαμβάνεται από το καλοκαίρι του 2024.

Ο διεθνής αυτός οργανισμός είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση της δράσης των κρατών σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.



Πέρυσι, το FATF είχε επικρίνει κυρίως την έλλειψη προσπαθειών στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και οικονομικής απάτης που διαπράττεται στο εξωτερικό, στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό ή στην εφαρμογή αποτελεσματικών ή αποτρεπτικών κυρώσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του πριγκιπάτου σημείωσε αυτήν την “αναμενόμενη επικαιροποίηση που θα οδηγήσει στην ένταξη του Μονακό στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ωστόσο προϋποθέτει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το Συμβούλιο της ΕΕ δεν θα αποφασίσουν διαφορετικά”.

Οι ευρωβουλευτές και τα κράτη μέλη μπορούν να αμφισβητήσουν αυτό τον νέο κατάλογο μέσα σε μέγιστο διάστημα δύο μηνών.



Εκτός από το Μονακό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθεσε στις χώρες υψηλού κινδύνου, οι οποίες υπόκεινται σε αυξημένη επιτήρηση, την Αλγερία, την Αγκόλα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κένυα, το Λάος, τον Λίβανο, τη Ναμίμπια, το Νεπάλ και τη Βενεζουέλα.

Εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφαίρεσε από τον κατάλογο τα Μπαρμπάντος, το Γιβραλτάρ, τη Τζαμάικα, τον Παναμά, τις Φιλιππίνες, τη Σενεγάλη και την Ουγκάντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιθανή η καθιέρωση επιμέρους ελέγχων στα σύνορα Πολωνίας – Γερμανίας

Published

on

Από

Η Πολωνία έχει τονίσει εδώ και χρόνια πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μεταναστευτική κρίση την οποία ενορχήστρωσαν η Λευκορωσία και η Ρωσία στα ανατολικά σύνορά της από το 2021. Photo credits: candelabra / pixabay

Η Πολωνία αναμένεται να καθιερώσει επιμέρους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία το καλοκαίρι, εφόσον ο αριθμός των διελεύσεων μεταναστών συνεχίσει να αυξάνεται, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Τουσκ έχει κατηγορηθεί από την εθνικιστική αντιπολίτευση ότι δέχεται πολλούς παράτυπους μετανάστες, τους οποίους στέλνει πίσω η Γερμανία βάσει των κανονισμών της ΕΕ.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός επιμένει πως ο αριθμός αυτός είναι περιορισμένος και προαναγγέλλει ότι οι μετανάστες που επιστρέφονται από τη Γερμανία θα ελέγχονται στο εξής πολύ προσεκτικά.



«Εφόσον η κατάσταση στα σύνορα, η πίεση (επιδεινωθεί)… δεν θα διστάσω να αποφασίσω την εισαγωγή επιμέρους ελέγχων. Είναι πιθανό να εισαγάγουμε επιμέρους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία το καλοκαίρι», είπε ο Τουσκ.

Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού του μέτρου της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζας) για χώρες των οποίων πολίτες έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές πράξεις στην Πολωνία – όπως π.χ. η Γεωργία.



Η Πολωνία έχει τονίσει εδώ και χρόνια πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μεταναστευτική κρίση την οποία ενορχήστρωσαν η Λευκορωσία και η Ρωσία στα ανατολικά σύνορά της από το 2021.

Από την πλευρά τους, τόσο το Μινσκ όσο και η Μόσχα διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι διευκολύνουν τις διελεύσεις μεταναστών προς τα σύνορα των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά του υπερτουρισμού στη νότια Ευρώπη

Published

on

Από

Οι διεθνείς ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% φτάνοντας τα 838 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, με την Ισπανία και τη Γαλλία να συγκαταλέγονται στις χώρες που αναμένεται να υποδεχθούν ρεκόρ αριθμού τουριστών. Photo credits: nikolaus_bader / pixabay

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πόλεων της νότιας Ευρώπης χθες, Κυριακή, για να διαδηλώσουν κατά του υπερτουρισμού.

Υπό την ομπρέλα της συμμαχίας SET – Sud d’Europa contra la Turistització, ή στα καταλανικά «Νότια Ευρώπη ενάντια στον Υπερτουρισμό» – οι διαδηλωτές ένωσαν τις δυνάμεις τους με ομάδες στην Πορτογαλία και την Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι ο ανεξέλεγκτος τουρισμός έχει εκτοξεύσει τις τιμές των κατοικιών και αναγκάζει ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις γειτονιές τους.

Η Βαρκελώνη, μια πόλη 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων, προσέλκυσε 26 εκατομμύρια τουρίστες πέρυσι.

Οι αρχές της βορειοανατολικής ισπανικής πόλης δήλωσαν ότι περίπου 600 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση εκεί, κάποιοι με νεροπίστολα, άλλοι με καπνογόνα στα χέρια και κάποιοι να κολλούν αυτοκόλλητα σε βιτρίνες καταστημάτων και κτίρια ξενοδοχείων.



Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλα μέρη της Ισπανίας, όπως η Ίμπιζα, η Μάλαγα, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, το Σαν Σεμπαστιάν και η Γρανάδα.

Διαδηλώσεις στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όπως η Γένοβα, η Νάπολη, το Παλέρμο, το Μιλάνο και η Βενετία, όπου οι ντόπιοι αντιτίθενται στην κατασκευή δύο ξενοδοχείων που θα προσθέσουν περίπου 1.500 νέες κλίνες στην πόλη, δήλωσαν διοργανωτές στο Reuters. Μια διαδήλωση έγινε επίσης στη Λισαβόνα.



Στη Βαρκελώνη, ο δήμος ανακοίνωσε πέρυσι το κλείσιμο όλων των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων έως το 2028, με στόχο να κάνει την πόλη πιο βιώσιμη για τους κατοίκους.

Οι διεθνείς ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% φτάνοντας τα 838 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, με την Ισπανία και τη Γαλλία να συγκαταλέγονται στις χώρες που αναμένεται να υποδεχθούν ρεκόρ αριθμού τουριστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο “μικροσκόπιο” της ΕΚΤ τα επιτόκια το φθινόπωρο

Published

on

Από

Η ΕΚΤ θα περιμένει να δει το επίπεδο στο οποίο θα ανέλθουν οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά προϊόντα προκειμένου να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους στην ευρωπαϊκή οικονομία. Photo credits: Hans / pixabay

Το φθινόπωρο η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το επίπεδο των επιτοκίων της για να λάβει αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης τους.

Στην επόμενη συνεδρίαση της τον Ιούλιο θα επιβεβαιωθεί η στάση αναμονής που θα τηρήσει η Κεντρική Τράπεζα μετά τις διαδοχικές μειώσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα στα επιτόκια, με αποτέλεσμα αυτά να βρίσκονται σήμερα στο 2% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 1,9%.

Ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν την τακτική αυτή που πρόκειται να ακολουθήσει η Φρανκφούρτη η οποία κατ’ επανάληψη έχει διαμηνύσει ότι ο κύριος στόχος ήταν να επιτευχθεί το ουδέτερο επίπεδο των επιτοκίων το οποίο έχει προσδιορίσει στο 2%.



Οι κρίσιμοι παράγοντες που αναμένεται να ληφθούν υπόψη στις αποφάσεις για το ύψος των επιτοκίων μετά την καλοκαιρινή παύση είναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για το ύψος των δασμών που έχει προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθώς και οι εξελίξεις στην αμερικανική και παγκόσμια αγορά ομολόγων.

Η ΕΚΤ θα περιμένει να δει το επίπεδο στο οποίο θα ανέλθουν οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά προϊόντα προκειμένου να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι η ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους προκαλούν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς ήταν καλύτερα των αρχικών προβλέψεων.

Ωστόσο η ανάπτυξη παραμένει αναιμική και ευάλωτη σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών και οικονομικών εντάσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιστροφή της θετικής πορείας.



Με τα δεδομένα αυτά, η επιβολή υψηλών δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα από τις ΗΠΑ θα προκαλούσαν σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ένας ακόμη κρίσιμος παράγοντας στην διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Παράταση στο καθεστώς προσωρινής προστασίας για πάνω από 4 εκατομμύρια Ουκρανούς

Published

on

Από

Εάν οι συνθήκες στην Ουκρανία αλλάξουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο της ΕΕ για την αναστολή της προσωρινής προστασίας, νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της. Photo credits: Dusan_Cvetanovic / pixabay

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ ενέκριναν ομόφωνα την παράταση, έως τον Μάρτιο του 2027, του καθεστώτος προσωρινής προστασίας για πάνω από 4 εκατομμύρια Ουκρανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, λόγω του πολέμου.

Από τον Μάρτιο του 2022, η ΕΕ έχει παράσχει ασφάλεια και καταφύγιο σε πάνω από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία. Τα άτομα που εμπίπτουν σε καθεστώς «προσωρινής προστασίας» δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση ασύλου και με τον τρόπο αυτό μετριάζεται η πίεση στα εθνικά συστήματα ασύλου.



Εκτός από την παράταση της προσωρινής προστασίας, τα κράτη μέλη συζητούν την προετοιμασία για μια συντονισμένη μετάβαση από την προσωρινή προστασία, σε άλλα νόμιμα καθεστώτα (διαμονής).

Τα άτομα που επωφελούνται από προσωρινή προστασία απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα σε όλη την ΕΕ, τα οποία περιλαμβάνουν διαμονή, πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στέγαση, ιατρική βοήθεια, βοήθεια κοινωνικής πρόνοιας και πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά.



Ο νόμος της ΕΕ για την προσωρινή προστασία ορίζει ελάχιστα πρότυπα προστασίας. Το πραγματικό επίπεδο βοήθειας μπορεί να διαφέρει από κράτος μέλος σε κράτος μέλος.

Εάν οι συνθήκες στην Ουκρανία αλλάξουν, επιτρέποντας μια σταδιακή επιστροφή και βιώσιμη επανένταξη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο της ΕΕ για την αναστολή της προσωρινής προστασίας, νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis