Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μέρκελ σε Ολάντ: «Σκάσε ηλίθιε! Αυτή είναι η Ελλάδα…» (pic)

Published

on

Τι Ουκρανία, τι Ελλάδα. Αυτό είναι το νόημα σκίτσου του Μάρτιν Ρόουσον για τον Guardian, σύμφωνα με το οποίο η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία είναι αυτή που βιώνουμε και στη χώρα μας.

Στο σκίτσο ο Φρανσουά Ολάντ, απευθυνόμενος στη Μέρκελ, εκφράζει τη λύπη του και την ανησυχία του για το χάος και την ανθρώπινη δυστυχία στην Ουκρανία, απόρροια «της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου».

«Θεέ μου! Δες όλη αυτή την καταστροφή, την απόγνωση, το χάος και την αυξανόμενη ανθρώπινη δυστυχία. Και όλα αυτά εξαιτίας του καπρίτσιου και της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου. Πρέπει να δράσουμε ώστε να σταματήσουμε αυτή την εξελισσόμενη τραγωδία στην… Ουκρανία», λέει στη γελοιογραφία ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Σκάσε ηλίθιε, αυτή είναι η Ελλάδα…», είναι η απάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου, που δείχνει εκνευρισμένη με την άγνοια του Ολάντ!

Ο σκιτσογράφος σημειώνει μάλιστα ότι «πάντα πρέπει να επιδιώκεις το προφανές αστείο».

skitso

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Χωρίς κατηγορία

Η Μέρκελ στην… ουρά για τηγανιτές πατάτες (pics)

Published

on

Από

Οι πολύωρες διαβουλεύσεις για το προσφυγικό και το Brexit και οι παρατάσεις που μετέτρεψαν το «βρετανικό» πρωινό της Συνόδου Κορυφής σε γεύμα και στη συνέχεια σε δείπνο φαίνεται ότι «λύγισαν» την Άνγκελα Μέρκελ η οποία δεν άντεξε και βγήκε στους δρόμους των Βρυξελλών για να γευτεί τις παραδοσιακές βελγικές τηγανητές πατάτες.

Φαίνεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπορούσε να περιμένει για το δείπνο γι’ αυτό και έχοντας στο πλευρό της τους άντρες της ασφάλειάς της, αποφάσισε να απολαύσει το street food του Βελγίου.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη Σύνοδο έκπληκτοι αντίκρισαν την κυρία Μέρκελ να περιμένει υπομονετικά στην ουρά και αμέσως απαθανάτισαν την καγκελάριο με τις πατάτες στο χέρι, ενώ «ανέβασαν» τις.. επίμαχες φωτογραφίες στο Twitter.

merkel_patates_neo_df merkel_patates_neo_df1

Continue Reading

Χωρίς κατηγορία

Παρακολουθήστε live την Τελετή Εναρξης της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας

Published

on

Από

Μέσω livestreaming παρακολουθήστε από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» την Τελετή Εναρξης της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας…

Continue Reading

Χωρίς κατηγορία

FC Hellas Μονάχου: Γιόρτασε την παραμονή στην κατηγορία με «γλυκιά» ήττα

Published

on

Από

«Γλυκιά» ήττα γνώρισε η ομάδα της FC Hellas Μονάχου με 4-1 από την Μόναχο 1860 και γιόρτασε την (εύκολη) παραμονή της στην 1η κατηγορία της Kreisklasse. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα ο αγώνας της επόμενης Κυριακής εναντίον της εκ των πρωτοπόρων SC München αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για την ελληνική ομάδα.

Οι παίχτες του Δημήτρη Κυριαζίδη μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό με το τέρμα του Μαζμανίδη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Αρμπατζή, «τσίμπησε» τη μπάλα και «κρέμασε» τον Γερμανό τερματοφύλακα γράφοντας το 0-1.

Η Μόναχο 1860 κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα την ψυχρολουσία και αφού πρώτα ισοφάρισε στο 15 με τον Robin Behnke, λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του α’ ημιχρόνου προηγήθηκε με 2-1 με τέρμα του Medic.

Στην ανάπαυλα ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στον αγώνα τους Καρυμπίδη και Γιαννιτσόπουλο στη θέση των Τζιώρτζη και Φιλέντα αντίστοιχα ενώ στο 55 αντί του Αρμπατζή πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο ο Βουζονίκος.

Ενώ η FC Hellas είχα τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και όλα έδειχναν ότι η ισοφάριση είναι θέμα χρόνου, μια ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 57 και το γκολ του Bahadir έφεραν το σκορ στο 3-1.

Το 3-1 σε συνδυασμό με την ενημέρωση για τα αποτελέσματα  από τα άλλα γήπεδα που έδειχναν ότι η ελληνική ομάδα σώζεται ήδη από την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, έριξαν το ρυθμό του αγώνα για να φτάσουμε στο 89 όταν και ο Niggl έγραψε το 4-1 για τους γηπεδούχους.

Το σφύριγμα της λήξης έφερε ανάμικτα συναισθήματα στους Έλληνες παίχτες. Απ’ τη μία ήταν όλοι ευχαριστημένοι μια και ο στόχος που ήταν η παραμονή στην κατηγορία έγινε πραγματικότητα πολύ εύκολα, αλλά απ’ την άλλη έμεινε και μια πίκρα για τις απογοητευτικές εμφανίσεις των τελευταίων 4 αγώνων αφού αποδείχθηκε ότι, αν η ομάδα ήταν σοβαρή σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι πολύ περισσότερο από την παραμονή.

Φώτης Μάραντος

Continue Reading

Χωρίς κατηγορία

Ο Σόιμπλε και τα σοκολατένια ευρώ προς Βαρουφάκη

Published

on

Από

Ενα ακόμα ειρωνικό σχόλιο έκανε για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αυτή τη φορά ενώ έδινε συνέντευξη σε ένα μικρό κορίτσι.

Η 10χρονη Ρίκε έθεσε ερωτήματα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για λογαριασμό της εκπομπής «Logo» του ZDF. Κάποια στιγμή έδωσε στον κ. Σόιμπλε σοκολατένια ευρώ και τότε εκείνος υποσχέθηκε να τα δώσει στον Ελληνα ομόλογό του Γιανη Βαρουφάκη σαν «τροφή παρηγοριάς»! Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σόιμπλε εξομολογήθηκε ότι με τους συναδέλφους του δεν μιλάει μόνο για πολιτική και πως του αρέσει να μιλάει με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών για ποδόσφαιρο.

Continue Reading

Χωρίς κατηγορία

Εξαλλοι στην Γερμανία με το ελληνικό σκίτσο εναντίον του Σόιμπλε (pic)

Published

on

Από

Ένα σκίτσο που προ ημερών δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή» και παρουσίαζε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως Ναζί, προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκπροσώπου του.

Ο Μέρτιν Γέγκερ στην καθιερωμένη ενημέρωση προς εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο και ο εμπνευστής του θα έπρεπε να ντρέπεται. Υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης και εγώ χρησιμοποιώ τη δική μου».

Και ιδού το σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από την εφημερίδα «Αυγή»…

avgi1_3_1

Continue Reading

Χωρίς κατηγορία

Απειλές από τζιχαντιστές έχει δεχτεί ο Mr. Facebook

Published

on

Από

Ο δημιουργός του κοινωνικού δικτύου Facebook , Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με αφορμή το μακελειό στο Charlie Hebdo, αποκάλυψε με ανάρτηση του, ότι πριν κάποια χρόνια ένας εξτρεμιστής ζήτησε την καταδίκη του σε θάνατο.

Συγκεκριμένα ο Ζούκερμπεργκ έγραψε:

«Πριν από μερικά χρόνια, ένας εξτρεμιστής από το Πακιστάν έδωσε αγώνα για να με καταδικάσει σε θάνατο, επειδή το Facebook δεν απαγορεύει την ανάρτηση περιεχομένου που προσβάλλει τον Μωάμεθ.

Το μελετήσαμε αυτό επειδή οι διαφορετικές φωνές -ακόμη και αν μερικές φορές είναι επιθετικές- μπορεί να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον μέρος.

Το Faceboοk είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες της. Ακολουθούμε τους νόμους κάθε χώρας, αλλά δεν επιτρέπουμε ποτέ μια χώρα ή μια ομάδα ανθρώπων να υπαγορεύουν σε άλλους το τι θέλουν να μοιραστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, και όντας προβληματισμένος από την επίθεση στο Charlie Hebdo και με βάση τη δική μου εμπειρία από τον εξτρεμισμό αυτό που λέω τώρα είναι ότι αυτό που όλοι πρέπει να καταδικάσουμε είναι ότι μια ομάδα εξτρεμιστών προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές και τις απόψεις των άλλων σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί στο Facebook. Εχω δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε ένα μέσο όπου όλοι θα μπορούν να μιλούν ελεύθερα χωρίς το φόβο της βίας.

Η σκέψη μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους, το λαό της Γαλλίας αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της γης, οι οποίοι επιλέγουν να μοιραστούν τις ιδέες τους, ακόμη και αν αυτό χρειάζεται θάρρος. “JeSuisCharlie”».

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 ώρα ago

Επιμελητήριο Ηρακλείου: 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ1 ώρα ago

Γερμανία- Νυρεμβέργη: Οι εκλογές για το 10ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Deutsch3 ώρες ago

Griechischer Abend am Frühjahrsvolksfest

ΕΙΔΗΣΕΙΣ21 ώρες ago

ΠΟΥ: Σχεδόν ένα παιδί στα έξι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Eurostat: Μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Οικισμός στη Ροδόπη ιδρύθηκε το 6.300 π.Χ., σύμφωνα με έρευνα που θα παρουσιαστεί σε Αρχαιολογικό Συνέδριο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Έχει νόημα η απαγόρευση κινητών στο σχολείο;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 ημέρες ago

Παιδιά και Νέοι: Μαθαίνοντας πώς να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis