Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανοικτή επιστολή για την παιδεία στην Γερμανία από την ελληνική κοινότητα Κάρλσφελντ/Μονάχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικά ερωτήματα για την παιδεία των παιδιών στην Γερμανία και την ομογένεια θέτει η ελληνική κοινότητα Κάρλσφελντ/Μονάχου που απέστειλε ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας.

Αναλυτικά η επιστολή

ΠΡΟΣ:

• Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο. Τσίπρα
• Τον Υπουργό Παιδείας κο. Μπαλτά
• Την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

ΚΟΙΝ :
• Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων • Βουλευτές • Γραφείο ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε
• Ειδική Γραμματεία Π.Ο.Δ.Ε • Προξενείο – Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας
• Συνομοσπονδία γονέων Γερμανίας • Συλλόγους Γονέων Γερμανίας
• Μ.Μ.Ε.

Με την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού εξακολουθούμε να ζούμε  ένα φαινόμενο όπου «Η λογική γίνεται παραλογισμός», όπου πρέπει να ερωτηθούν τα « μέντιουμ και οι προφήτες» εφόσον το επίσημο κράτος εδώ και δεκαετίες  «κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτα». Διότι αυτοί που έχουν τη θεσμική ευθύνη να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μας είναι προφανώς μόνο « απλοί διαχειριστές των εξουσιαστικών δομών του κράτους, δημοσιοσχεσίτες και καριερίστες ».
Επειδή τα σχολεία δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις για να ανοίγουν και να κλείνουν με βάση οικονομικούς δείκτες, αλλά.
Είναι κύτταρα γνώσης και πολιτισμού, που μέσα σε αυτά πρέπει να αναπτύσσονται οι κλίσεις των μαθητών, η κριτική σκέψη, να καλλιεργείται η διάθεση για μάθηση και η συλλογικότητα,απευθυνόμαστε σε Εσάς.
Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. Τσίπρα,
Αξιότιμε Υπουργέ Παιδείας κ. Μπαλτά,
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι

Επειδή η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού αποτελεί μια άλλη έκφανση της δημόσιας παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ως εκ τούτου οι όποιες διαφοροποιήσεις έχουν να κάνουν με την παρέμβαση της χώρας υποδοχής και πρέπει να γίνονται όχι μόνιμα και απερίσκεπτα σε βάρος του ελληνόγλωσσου προγράμματος.
Επειδή η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Γερμανία, δεν παρέχει ισότιμους τίτλους σπουδών με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα υποδοχής και δεν δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να εισαχθούν στα εκπαιδευτικά  ιδρύματα στη χώρα αυτήν.

Για  το λόγο αυτό όμως, ξεκίνησαν το 2001  μεταρρυθμίσεις, δηλ. λειτουργία δίγλωσσου σχολικού προγράμματος και διάλογος με τις γερμανικές εκπαιδευτικές αρχές, για αναγνώριση της ισοτιμίας και δημιουργία ενός ελληνο-γερμανικού απολυτηρίου.  ( Η ελληνικές Κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δεν το ζήτησαν και δεν το διαπραγματεύθηκαν ποτέ! )
Ζητάμε από  την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μας ενημερώσει πότε ήταν η τελευταία φορά που συνεδρίασε η κοινή ελληνογερμανική επιτροπή για την εκπαίδευση, τι έγινε τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή των σχολικών προγραμμάτων και που βρίσκονται σήμερα.

Οι ΑΛΛΑΓΕΣ ολοκληρώθηκαν, (έτσι μας λένε) ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΙΤΛΩΝ όμως ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ!
Στον τομέα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το  2013/14,  εφαρμόστηκε για άλλη μια φορά, αλλαγή αναλυτικού προγράμματος, με σκόπο τη δημιουργία ενός Νέου Σχολείου. Και έρχεται η εφαρμογή των διακηρύξεων τους, για να φανερώσει  τι πραγματικά είχαν στο νου τους όταν δημοσιοποιούσαν τις ωραίες εξαγγελίες.
Έρχεται να επιβεβαιώσει τον «δόλο», την «απάτη», την «ανικανότητα», την «ανεπάρκεια» των κυβερνώντων μέχρι πρότινος, του Υπουργείου παιδείας! Αντιμετωπίζοντας τα σχολεία μας σαν να είναι προβληματικές επιχειρήσεις για να ανοίγουν και να κλείνουν με βάση οικονομικούς δείκτες. Εφαρμόζοντας τη βάρβαρη εκπαιδευτική πολιτική  αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της, στις ήδη πραγματικά επιδεινωθείσες, συνθήκες λειτουργίας των σχολείων στη Γερμανία και  στην περιοχή μας.

Χωρίς έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, χωρίς να ολοκληρωθεί επεξεργασία νέων αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων, χωρίς κατάλληλα βιβλία, εποπτικά μέσα και γενικότερα υποδομές. Και  «δήθεν» μόλις οριστικοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του δίγλωσσου προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία, θα ακολουθήσει «ο δήθεν» σχεδιασμός και υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα συνοδεύεται από την ανύπαρκτη αναγνώριση των Γερμανικών αρχών.

Τώρα αν δει κανείς τη στάση των κυβερνήσεων, όπου, εδώ και δεκαετίες Διάλογος δεν υπάρχει (ως προς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και αν υπήρχε σε ελάχιστες συναντήσεις με αρμόδιους πετάχτηκαν οι προτάσεις μας στον «σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας»). Απέναντι στους αγώνες και τα αιτήματα των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Σχολικών Οργάνων Γονέων Βαυαρίας και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα. Πολιτικές που όξυναν τα προβλήματα, αδιαφορία για τα αιτήματα και επίδειξη αυταρχισμού, ήταν αυτά που ζήσαμε μέχρι τώρα, και ελπίζουμε να μην συνεχισθούν και από την νέα ηγεσία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
Δυνατότητες ενημέρωσης δεν υπάρχουν για τις τυπικές ή άτυπες επιτροπές ουσιαστικής, διαδικαστικής ή νομοτεχνικής (ως προς εκπαιδευτικούς στόχους, την αναμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων και τη συγγραφή νέων βιβλίων), τόσο των μαθητών όσο και των γονέων και κηδεμόνων  και της Ομογένειας, έχουμε την αίσθηση ότι μετατράπηκε σε «καμπάνια προώθησης», που δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις θύμιζε πρακτικές marketing εμπορικών επιχειρήσεων, χάνοντας τον παιδαγωγικό σκοπό της και διαταράσσοντας το σχολικό κλίμα, αλλά και την ελληνική παροικία στην περιοχή.

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. Τσίπρα
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου
η πατρίδα μας, θεωρείται ένα οργανωμένο Κράτος Δικαίου που υπογράφει,  επικυρώνει  διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα περί προστασίας θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και περιλαμβάνει σχετικές συνταγματικές διατάξεις  οι οποίες έχουν περάσει από τη βουλή.     Στο άρθρo 16 ορίζεται,  ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευµατική, επαγγελµατική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωµα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθµίδες της.
¨Ομως με ευθύνη της Ελληνικής και της Γερμανικής κυβέρνησης μεταφέρεται η ευθύνη της εκπαίδευσης στην οικογένεια, βάζοντας τους γονείς να πληρώνουν για Δασκάλους (ΤΕΓ), βιβλία , για φωτοτυπίες, για υλικοτεχνική υποδομή, λειτουργικά έξοδα και φυσικά, αναγκάζοντάς τους να δίνουν υπέρογκα ποσά στην παραπαιδεία.

Το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει το δικαίωμα και την ελευθερία, που αφορά την προστασία της αξίας του ανθρώπου, την μόρφωση, την εκπαίδευση, την εργασία, χωρίς διακρίσεις.
Στο άρθρo 2 του Συντάγματος ορίζεται ότι ο σεβασµός και η πρoστασία της αξίας τoυ ανθρώπoυ απoτελoύν την πρωταρχική υπoχρέωση της Πoλιτείας,  στο άρθρο 4 θεσπίζεται η αρχή της ισότητας και ορίζεται ότι οι ΄Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόµου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1) Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση της ΕΛΠΙΔΑΣ, για να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών των μεταναστών στη Γερμανία στην πρόσβαση στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, στην ισότιμη αντιστοίχηση των ελληνικών σχολείων συνολικά (είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία) με αυτά της Γερμανίας, για να σταματήσει ο διαχωρισμός των παιδιών των μεταναστών σε μαθητές 2ης κατηγορίας στη Γερμανία, και να είναι τα παιδιά μας ισότιμοι πολίτες στην Ευρώπη;
ΕΡΩΤΗΣΗ 2) Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε ν΄ανοίξουν και πάλι τα σχολεία που η προηγούμενη κυβέρνηση έκλεισε στην περιοχή μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ 3) Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των σχολείων μας, σε όλα τα επίπεδα.  Από εκπαιδευτικούς, υλικοτεχνική υποδομή, βιβλία έως κατάλληλα σχολικά κτήρια.
Ερώτηση 4) Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε να διασφαλισθεί η αποπεράτωση του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο μετά από πάνω από 20 χρόνια κοροιδίας από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές, με ποιό στρατηγικό σχέδιο, όπως και την απόδοση ευθυνών σε όλους αυτούς που έπαιξαν στις πλάτες του απόδημου ελληνισμού και των παιδιών μας, κοροιδεύοντας και σπαταλώντας τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου εδώ και  20 χρόνια και μέχρι σήμερα.
ΕΡΩΤΗΣΗ 5) Πότε θα γίνει η επόμενη διακρατική συνάντηση για θέματα Παιδείας και αν θα συμμετάσχει αντιπρόσωπος των Συλλογικών οργάνων και Φορέων του ελληνισμού.
ΕΡΩΤΗΣΗ 6) Σχεδιάζει η Κυβέρνηση και πότε, ν’ αναλάβει τις ανάλογες πρωτοβουλίες  για μία μόνιμη μακροχρόνια επίλυση, στο μεγάλο πρόβλημα της εκπαίδευσης και Παιδείας των ελληνοπαίδων στη Γερμανία, παίρνοντας  υπόψιν:
α)Τις προτάσεις της Ομογένειας, των Συλλογικών οργάνων και Φορέων στη Γερμανία
β)Τις σημερινές συνθήκες και απαιτήσεις της εποχής, δίνοντας διέξοδο και ίσες ευκαιρίες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση,  στην Ελλάδα και στην Γερμανία,
γ) Λαμβάνοντας υπόψιν το μεγάλο ρεύμα της Νέας Μετανάστευσης των ελλήνων, έτσι ώστε να  στηρίξει έμπρακτα τον Απόδημο ελληνισμό, στο μεγάλο πρόβλημα της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων στην Γερμανία και οχι μόνο.

Τέλος, σας καλούμε να υλοποιήσετε την χρόνια υπόσχεση των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας, για την πραγματοποίησει σε πόλη της Γερμανίας, Συνέδριο με θέμα την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στη Γερμανία και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. (Η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ/Μονάχου διαθέτει το Συνεδριακό χώρο αν ζητηθεί. )

ΥΣ1: Με ποιούς τρόπους σκοπεύει η σημερινή Κυβέρνηση να στηρίξει τους χιλιάδες Νέους Μετανάστες, που αναγκάσθηκαν λόγω της πολιτικής των προηγούμενων Κυβερνήσεων να στηρίξει . πχ: Πληροφοριακά, Οικονομικά, Νομικά κλπ.
ΥΣ2: Ο Έλληνισμός, είναι ο μόνος λαός  στην Ευρώπη που δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη χώρα υποδοχής.  Απαιτούμε να υλοποιηθεί με νόμο του κράτους, η Ψήφος του Μετανάστη!
(Για τα 2 αυτά θέματα ΥΣ:1/2, η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ θα τοποθετηθεί  ξεχωριστά)

Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφελντ

Balogiannis Panagiotis                              Krikis Athanasios
Vorsitzender                                        Schriftführer

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνισμός Λουντβικσχάφεν : Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος και η Ενορία του Λουντβικσχάφεν πραγματοποίησαν αποστολή αγάπης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος και η Ενορία του Λουντβικσχάφεν με την συνδρομή του ελληνισμού πραγματοποίησε αποστολή αγάπης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

 

Το κάλεσμα αλληλεγγύης και αγάπης από τον Ηπειρωτικό σύλλογο και την Ενορία του Λουντβικσχάφεν ένωσε δυνάμεις και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους τους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Η Ενορία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Χριστοδούλου την υπεύθυνη πολιτιστικών κα Χριστίνα Κωνσταντάκη  τα μέλη του συλλόγου όλους τους ενορίτες και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο των Τρικάλων π. Λάμπρο για την ανταπόκριση με τα λόγια: «Να είστε όλοι καλά και ο καλός μας Θεός να σας χαρίζει υγεία »

Από την πλευρά του ο σύλλογος εκτός της Ενορία του Λουντβικσχάφεν, ευχαρίστησε θερμά και τους αδελφούς Σταμάτη από το Μπίλεφελντ , τον Αλέξανδρο Κυριάκη και την εταιρία Οικονόμου Trans για την προσφορά και  κοινωνική ευαισθησία τους.

«Ας ευχηθούμε το ταχύτερο δυνατό οι άνθρωποι να ξαναφτιάξουν τα σπιτικά τους και να επανέλθουν στην κανονικότητα τους.»

 

 

Φωτογραφίες: Ενορία  Λουντβικσχάφεν και Μιχάλη Χριστοδούλου Facebook

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κώστα Βλάσης Υφυπουργός Εξωτερικών: Αρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Eφτασε η ώρα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς περιορισμούς!

 

Το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία που έπρεπε να επιτευχθεί για την ρύθμιση αυτή μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς, προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση των κομμάτων και να κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα.

 

Χθες η Κυβέρνησή μας έκανε το δεύτερο βήμα καταθέτοντας νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για την πλήρη άρση των περιορισμών, που περιλαμβάνονται στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ Υφυπουργός Εξωτερικών
αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό
Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία

 

Χαιρόμαστε που η αρμόδια Τομεάρχης για τον Απόδημο Ελληνισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τζάκρη, αναγνώρισε πρόσφατα την αδικία προς τους Έλληνες του εξωτερικού υποσχόμενη, μάλιστα, πλήρη κατάργηση των υφιστάμενων περιορισμών. Μένει να φανεί στην πράξη, αν ο Σύριζα  όντως επιθυμεί την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων της ομογένειας και αν την στηρίξει με την ψήφο των βουλευτών του.

 

Εμείς καλούμε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας και να αναγνωρίσουν στην πράξη τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Πέρα από κομματικές προτιμήσεις η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί υπόθεση εθνική και η μαζική συμμετοχή τους ενδυναμώνει την ίδια τη Δημοκρατία μας και ενισχύει την Πατρίδα μας.

 

Foto-Πηγή: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ Υφυπουργός Εξωτερικώναρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων χωρίς περιορισμούς, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Βορίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κατρούγκαλος – Τζάκρη – Ζαχαριάδης: Το πυροτέχνημα του κ. Βορίδη και η αλήθεια – Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων χωρίς περιορισμούς, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Βορίδη

 

Το πυροτέχνημα του Υπουργού Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων προσπαθεί να διαστρέψει την πραγματικότητα και να παραπλανήσει τους Έλληνες της διασποράς.

Τα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν το κόμμα που σύστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αυτός που κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στην αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς την οποία δεν θα υπερψηφιζόταν ο νόμος για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων.

 

Η πρόταση αναθεώρησης μας του άρθρου 54 παρ. 4 του Συντάγματος προέβλεπε ότι έως πέντε βουλευτές εκλέγονται σε ευρύτερες εκλογικές περιφέρειες μόνιμης εγκατάστασης απόδημου Ελληνισμού, με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε μία από αυτές, χωρίς περιορισμούς άλλους πλην της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη.

Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε 160 ψήφους στην Προτείνουσα αναθεωρητική Βουλή, αλλά δεν έγινε δεκτή από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές.

Εμείς, μολονότι θεωρούσαμε ορθότερη την χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς δική μας πρόταση, όπως τόνισε και η κα Τζάκρη αλλά επέλεξε να διαβάσει αποσπασματικά ο κ. Βορίδης, υπερψηφίσαμε το νόμο για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, όπως διαμορφώθηκε μετά από παρεμβάσεις και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά τις προφανείς αδυναμίες του, γιατί θέλαμε να έχουν φωνή και ψήφο οι Έλληνες του εξωτερικού.

 

Ο κ. Βορίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η τροποποίηση του νόμου αυτού απαιτεί 200 ψήφους και αναδιαμόρφωση της ειδικής πλειοψηφίας που επιτεύχθηκε το 2019. Δεν καταθέτει λοιπόν την τροπολογία για λόγους ουσίας αλλά για λόγους εντυπώσεων.

Για να φανεί όμως ακόμη πιο καθαρά ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα στους ομογενείς αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού λαού καταθέτουμε και εμείς τροπολογία που επαναλαμβάνει την αρχική μας πρόταση, ως εξής:

 

1. Τέσσερις έδρες βουλευτών Επικρατείας κατανέμονται για την εκπροσώπηση των Ελλήνων που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο εξωτερικό, ανά μία στις εξής γεωγραφικές ενότητες:

 

α) Ευρώπης

β) Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής

γ) Χωρών Ωκεανίας – Άπω Ανατολής και

δ) Υπολοίπων χωρών

Η ψηφοφορία γίνεται αυτοτελώς με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε μία από τις γεωγραφικές αυτές ενότητες, χωρίς άλλους περιορισμούς από την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και την μόνιμη εγκατάσταση στη συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, η οποία βεβαιώνεται από την οικεία προξενική αρχή.

2. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από κοινή πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ρυθμίζεται η διεξαγωγή της ψηφοφορίας και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας ρύθμισης.

3. Κάθε αντίθετη γενική ή ειδική διάταξη νόμου καταργείται».

Η πρόταση αυτή δίνει το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, εφόσον τον αποδεχθεί η Νέα Δημοκρατία.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Βορίδη.

 

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών στους εκλογείς εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κατατέθηκε στη Βουλή το προαναγγελθέν νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη, με το οποίο αίρονται οι περιορισμοί για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των εκλογέων του εξωτερικού.

 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΛΚ, με το σχέδιο νόμου επέρχονται επιμέρους τροποποιήσεις στο ν.4648/2019„ αναφορικά με την άσκηση του δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Οι επερχόμενες μεταβολές εστιάζονται στα εξής κατά βάση σημεία:

 

α. Καταργούνται τα πρόσθετα κριτήρια που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού (χρόνος διαμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, υποβολή φορολογικής δήλωσης κατά την οριζόμενη έννοια).

 

β. Η διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

 

γ. Καταργείται η Ειδική Διακομματική Επιτροπή, στην οποία έχει ανατεθεί το έργο εξέτασης ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της Επιτροπής καθώς και o δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Κινήμα Αλλαγής για το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά στην ψήφο των Αποδήμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

 Η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής μιλάει για το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης στην κατάργηση των περιορισμών

 

Με καθυστέρηση η Κυβέρνηση έρχεται επιτέλους στις θέσεις μας, και σπεύδει να φέρει προς ψήφιση νέο νόμο που καταργεί τους «κόφτες», οι οποίοι αποκλείουν μεγάλη μερίδα Ελλήνων Αποδήμων σε σχέση με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος από την χώρα διαμονής τους.

Βέβαια οι λόγοι που οδηγούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον αρχικό νόμο δεν είναι η δημοκρατική της ευαισθησία.

 

Αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους Αποδήμους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες.

 

Η αγωνία της κυβέρνησης μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία, την υποχρεώνει να αλλάξει ρότα.

 

Εμείς παραμένουμε σταθεροί, στις ιδέες, στις αξίες και στις αρχές μας που εκφράζουμε διαχρονικά.

 

Προτείναμε πριν ψηφιστεί ο Νόμος – και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε -, ότι η πραγματική εκπροσώπηση των αποδήμων που είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό δημοτολόγιο, εξασφαλίζεται μόνο με την άρση των περιορισμών. Περιορισμοί που είναι προϊόν φοβικών αντιλήψεων μεγάλης μερίδας του ελληνικού πολιτικού συστήματος έναντι των συμπατριωτών μας που ζουν εκτός συνόρων.

 

Είναι ώρα το Σ/Ν να αποκαταστήσει το δικαίωμά τους.

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4648

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψήφος απόδημων: Κατάθεση σχεδίου νόμου για την κατάργηση των περιορισμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Photo by Arnaud Jaegers on Unsplash

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καταθέτει πρόταση για την άρση των περιορισμών .

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ Μάκης Βορίδης μετά την συνέντευξη την κας Τζάκρη σε ομογενειακή εφημερίδα δηλώνει την πρόθεση να  καταθέσει σχέδιο νόμου στην Βουλή  για την κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον τόπο κατοικίας του απόδημου Ελληνισμού.

 

Θεοδώρα Τζάκρη: Τι εννοείτε; Εμείς είμαστε αυτοί που ζητήσαμε να ψηφίσουν όλοι οι Ελληνες της Διασποράς. Οχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω. Πρέπει οι Έλληνες της Διασποράς να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές της Κεντροδεξιάς, αλλά το στενό συμφέρον μιας κλειστής οικονομικής «ελίτ» που διαλύει, από απληστία, την ελληνική κοινωνία.

Αυτά ήτανε τα λόγια που πυροδότησαν την διαδικασία για τροποποίηση με σχέδιο νόμου και την κυβέρνηση να καλεί τον Σύριζα να το υπερψηφίσει.

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4648

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ3 ώρες πριν

Family Traveller: Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για τις φετινές οικογενειακές διακοπές

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ5 ώρες πριν

Ελληνισμός Λουντβικσχάφεν : Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες πριν

Ολλανδία: Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 28 Απριλίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 ώρες πριν

Περισσότερους στρατιωτικούς θα αναπτύξουν στη Γερμανία οι ΗΠΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες πριν

Γερμανία: Περισσότερες οι μετακινήσεις το φετινό Πάσχα σε σύγκριση με το περσινό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ23 ώρες πριν

Γερμανικά ΜΜΕ για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού: Στην κορυφή της προτίμησης η Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Τμήμα επιθαλάσσιου τείχους αποκαλύφθηκε στον μυχό του Όρμου Αμπελακίου στη Σαλαμίνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Κώστα Βλάσης Υφυπουργός Εξωτερικών: Αρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων χωρίς περιορισμούς, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Βορίδη

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Σε χαλάρωση των περιορισμών προχωρούν ορισμένα κρατίδια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντύσσελντορφ: Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) στα γαλανόλευκα (1821-2021 200 χρόνια)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 18 Απριλίου και «φάση ησυχίας» με τα πάντα κλειστά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: Ομοσπονδιακό νόμο για υποχρεωτικό “φρένο έκτακτης ανάγκης” προωθεί η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Υπέρ ενός σύντομου και ομοιόμορφου lockdown για όλη τη χώρα η Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Από Δευτέρα οι αποφάσεις για άρση των περιορισμών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Απεργία στην Amazon για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η καγκελάριος ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε την απόφαση για “φάση ηρεμίας”

Europolitis TV2 ημέρες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV2 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV5 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV11 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 έτος πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis