Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Published

on

Μπορεί να άργησε αρκετά να κλείσει το θέμα του διαδόχου του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, εντούτοις από σήμερα (12/2) έχουμε νέο ομοσπονδιακό εκλέκτορα. Ο Σέρχιο Μαρκαριαν αναλαμβάνει τα ηνία της “γαλανόλευκης”.

Ο 71χρονος Ουρουγουανός προπονητής, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη και επικράτησε στην… κούρσα της διαδοχής των Τιμούρ Κετσπάγια και Γιώργου Δώνη, θα οδηγήσει την Εθνική μας στα προκριματικά και στη μεγάλη προσπάθειά της να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ πήρε ομόφωνη απόφαση και ως εκ τούτου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του πολύπειρου κόουτς, ο οποίος θα έχει στο πλάι του ως βοηθό το Νίκο Κωστένογλου και τον Ρόλαντ Μαρσενάρο. Όσο για την αμοιβή του, αυτή θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ, συν μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά στα γήπεδα της Γαλλίας, γράφει το sport24.gr.

Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό, θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Μαρκαριάν θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, έχοντας άλλωστε εμπειρία από την χώρα μας ως προπονητής του Ιωνικού, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή, ενώ έχει θητεύσει σε πάγκους εθνικών ομάδων, της Παραγουάης και του Περού.

Προπονητής τερματοφυλάκων συνεχίζει να είναι ο Φάνης Κατεργιαννάκης, ο οποίος είχε ανακοινωθεί την ημέρα που γνωστοποιήθηκε το “διαζύγιο” με τον Ρανιέρι και επιστρέφει ο Νεκτάριος Πανταζής που είχε απομακρυνθεί μετά το φινάλε της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος.

Θυμίζουμε ότι στα προκριματικά του EURO 2016, η Εθνική μας βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό σε τέσσερα ματς και το επόμενό της ματς είναι αυτό με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου, ενώ έπεται αυτό με τα Νησιά Φερόε (13/6).

Αναλυτικά οι αγώνες μέχρι το τέλος των προκριματικών:

29 Μαρτίου: Ουγγαρία – Ελλάδα

13 Ιουνίου: Νησιά Φερόε – Ελλάδα

4 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα – Φινλανδία

7 Σεπτεμβρίου: Ρουμανία – Ελλάδα

8 Οκτωβρίου: Β. Ιρλανδία – Ελλάδα

11 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Ουγγαρία

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο κ. Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και σχετικής εισήγησης του κ. Γιώργου Καραγκούνη.

Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκ των συνεργατών του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου.

Το βιογραφικό του κ. Μαρκαριάν

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1944 στο Μοντεβιδέο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ιωνικό, στον Παναθηναϊκό και στον Ηρακλή, ενώ έχει θητεύσει σε συλλόγους της Παραγουάης (Ολίμπια, Σολ ντε Αμέρικα, Σέρο Πορτένο, Λιμπερτάδ), του Περού (Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες, Σπόρτινγκ Κριστάλ), του Μεξικό (Κρουζ Αζουλ), της Χιλής (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) και της Ουρουγουάης (Ντανούμπιο). Το 1983 και το 1985 κέρδισε το Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια, καθώς επίσης το 2006 και το 2007 με τη Λιμπερτάδ. Δύο φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο Περού με την Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες (1993) και την Σπόρτινγκ Κριστάλ (1996), ενώ κέρδισε και το Πρωτάθλημα Apertura στη Χιλή το 2009 με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Ως ομοσπονδιακός προπονητής, ο Σέρχιο Μαρκαριάν εργάστηκε στην Παραγουάη (1992-1993, 1999-2001) και στο Περού (2010-2013). Και τα δύο συγκεκριμένα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα σημείωσαν, ιστορικά, την καλύτερη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA επί θητείας Σέρχιο Μαρκαριάν (η Παραγουάη 8η και το Περού 19ο), ενώ το Περού κατέλαβε την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα του 2011.

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Παρανεστίου: Ένας κρυμμένος θησαυρός φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού

Published

on

Από

Photo credits: Visit Paranesti

Ο Δήμος Παρανεστίου αποτελεί έναν από τους πιο αυθεντικούς και ανεξερεύνητους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Νομού Δράμας και εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με τη Θράκη και τη Βουλγαρία.

Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος του νομού, αλλά και ο λιγότερο πυκνοκατοικημένος, γεγονός που του έχει επιτρέψει να διατηρήσει την παρθένα φύση του και τον αυθεντικό χαρακτήρα του ανέπαφο από τις έντονες ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι εντυπωσιακή και ποικιλόμορφη. Πυκνά δάση, ορμητικά ποτάμια, καταρράκτες, φαράγγια και αλπικά λιβάδια συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, που προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

Photo credits: Visit Paranesti

Στην καρδιά του δήμου κυλά ο ποταμός Νέστος, ένας από τους σημαντικότερους ποταμούς της χώρας, ο οποίος διασχίζει εντυπωσιακά τοπία και δημιουργεί πλούσια οικοσυστήματα. Οι μαίανδροι του Νέστου και τα φαράγγια του προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες για τους λάτρεις της φύσης, ενώ αποτελούν και σημαντικό καταφύγιο άγριας ζωής.

Η περιοχή φιλοξενεί δύο από τα σημαντικότερα δάση της Ελλάδας: το Παρθένο Δάσος του Φρακτού και το Δάσος Παρανεστίου.

Το Παρθένο Δάσος του Φρακτού είναι ένα από τα λίγα παρθένα δάση που απομένουν στην Ευρώπη και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Photo credits: Visit Paranesti

Εκεί φιλοξενούνται σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος, ο αγριόγατος, αλλά και σπάνια πουλιά και έντομα. Οι πεζοπορικές διαδρομές μέσα από τα πυκνά μονοπάτια του δάσους αποτελούν εμπειρία ζωής για κάθε φυσιολάτρη.

Στην περιοχή του Παρανεστίου βρίσκονται δύο μεγάλα φράγματα: το Φράγμα Θησαυρού και το Φράγμα Πλατανόβρυσης, τα οποία αξιοποιούν τα νερά του Νέστου για υδροηλεκτρική ενέργεια. Το Φράγμα Θησαυρού, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, εντυπωσιάζει με τη μηχανική του κατασκευή και τη λίμνη που δημιουργείται πίσω του, η οποία πλαισιώνεται από επιβλητικά βουνά.

Photo credits: Visit Paranesti

Η περιοχή προσφέρει εντυπωσιακά τοπία, με μικρά φιόρδ, άγρια πανίδα και δυνατότητες για ήπιες μορφές τουρισμού, όπως η παρατήρηση πτηνών και η φωτογράφιση φύσης.

Ο Δήμος Παρανεστίου είναι επίσης γνωστός για τους καταρράκτες του, οι οποίοι αποτελούν φυσικά μνημεία μεγάλης αισθητικής αξίας. Ξεχωρίζει ο καταρράκτης της Αγίας Βαρβάρας, ένας επιβλητικός καταρράκτης 15 μέτρων, κοντά στο χωριό Διπόταμα. Στο Παρθένο Δάσος βρίσκεται και ο υψηλότερος καταρράκτης της περιοχής, αυτός του Αχλαδορέματος, με ύψος 70 μέτρων, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τον θόρυβο και την ένταση του νερού. Άλλοι μικρότεροι αλλά εξίσου εντυπωσιακοί είναι ο καταρράκτης του Τραχώνιου, του Σκοτεινού και του Λεπίδα.

Photo credits: Visit Paranesti

Οι κάτοικοι του Δήμου Παρανεστίου είναι φιλόξενοι, γνήσιοι και δεμένοι με τη φύση και την παράδοσή τους. Παρότι η περιοχή έχει πληγεί από τη μετανάστευση και την πληθυσμιακή συρρίκνωση, οι άνθρωποι της κρατούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα, τις γιορτές και τις τοπικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Photo credits: Visit Paranesti

Σημαντικό σημείο αναφοράς αποτελεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι, που προσφέρει στον επισκέπτη μια σφαιρική άποψη για τη γεωμορφολογία, τη βιοποικιλότητα και την οικολογική σημασία της περιοχής.

Παράλληλα, λαογραφικά μουσεία και πολιτιστικοί σύλλογοι σε χωριά του δήμου ενισχύουν τη διατήρηση της τοπικής ιστορίας και των προσφυγικών καταβολών του πληθυσμού.

Η Αδριανή, ένας από τους πιο γνωστούς οικισμούς του δήμου, ξεχωρίζει για τη μακραίωνη οινοποιητική της παράδοση.

Photo credits: Visit Paranesti

Τα οινοποιεία της περιοχής αξιοποιούν το εύκρατο κλίμα και τα ασβεστολιθικά εδάφη για την παραγωγή εκλεκτών κρασιών, τόσο από ελληνικές όσο και από διεθνείς ποικιλίες. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους αμπελώνες, να δοκιμάσουν κρασιά υψηλής ποιότητας και να γνωρίσουν τις τεχνικές παραγωγής μέσα από επισκέψεις σε σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές μονάδες.

Photo credits: Visit Paranesti

Ο Δήμος Παρανεστίου, πέρα από την τουριστική του αξία, επενδύει και στην ανάπτυξη των υποδομών. Έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης, ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και ενίσχυσης του αθλητισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Θερμιά, με στόχο την ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού.

Συνοψίζοντας, ο Δήμος Παρανεστίου είναι ένας τόπος γεμάτος φυσικές εκπλήξεις, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δυνατότητες για ήπιες μορφές τουρισμού.

Είναι ένας τόπος όπου η φύση και ο άνθρωπος συνυπάρχουν αρμονικά, προσφέροντας μια εμπειρία αυθεντική και ξεχωριστή για κάθε επισκέπτη που αναζητά κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Photo credits: Visit Paranesti

Μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη στις δύο ενότητες του Δήμου Παρανεστίου, ξεκινώντας με τους αμπελώνες της Αδριανής, συνεχίζοντας με το μοναδικό αστρονομικό Παρατηρητήριο του Γυμνασίου Νικηφόρου, την Πλατανιά με την Ακρόπολη και τα παλαιοντολογικά εκθέματα, το λαογραφικό Μουσείο της Πτελέας, τα υπέροχα χωριά καθ΄όλη την διαδρομή, το υπέροχο Παρανέστι, το επιβλητικό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Μετέωρα της Μακεδονίας) στην Πρασινάδα, τα δάση, την φύση, τα νερά, τις γεύσεις, τα αρώματα.

Καλώς ήρθατε στο Παρανέστι!

Επισκεφθείτε:

https://visit.paranesti.gr
https://visitparanesti.com
https://paranesti.gr


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στο Δήμο Ωραιοκάστρου το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων 22, 27 και 28 Ιουνίου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΠΟΠΣ Βλάχων

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου φιλοξενεί φέτος το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων. Η κορυφαία ετήσια πολιτιστική εκδήλωση των Βλάχων θα πραγματοποιηθεί 27 και 28 Ιουνίου 2025 στο Ωραιόκαστρο, ενώ στις 22 Ιουνίου θα προηγηθούν ημερίδα για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό και Έκθεση του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα.

Το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων συνδιοργανώνουν η ΠΟΠΣ Βλάχων και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.    



Το πρόγραμμα του 39ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων

Κυριακή 22 Ιουνίου 2025

Στις 11.30 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τη ζωή των Βλάχων στα 1900» / Έκθεση του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα

Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: «Βλαχόφωνος Ελληνισμός»

Ομιλητές:

Νίκος Παπαϊωάννου, Υφ. Παιδείας – π. Πρύτανης ΑΠΘ

Κωνσταντίνα Δ. Καρακώστα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO

Τοποθεσία: Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή«, Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς», Παλαιόκαστρο (Μακεδονικού Αγώνα 7), Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοιχτή από τις 22 Ιουνίου (11.30 – 15.00) έως τις 28 Ιουνίου και συγκεκριμένα μετά τα εγκαίνια από τις 23/6 έως 27/6  09.00 – 15.00 και 18.00 – 21.00.

Το Σάββατο 28 Ιουνίου η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 20.00.



Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025

20.00: Εκκίνηση χορευτικών ομάδων από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου προς τη Λ. Δημοκρατίας – «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου –  Open Mall»

20.30: Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού στην είσοδο του «Open Mall»

Με τη συμμετοχή των συλλόγων:

• Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου

• Σύλλογος Γυναικών Λιβαδίων Πάικου «Οι Αρμάνες»

• Σύλλογος Βλάχων Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι»

• Σύλλογος Βλάχων Φιέρι



Σάββατο 28 Ιουνίου 2025

19.00: Συγκέντρωση χορευτικών ομάδων στο  Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια

19.30: Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών τμημάτων της Ομοσπονδίας Βλάχων, με βάση την κοινή καταγωγής τους – Κεντρική Εκδήλωση Ανταμώματος στην περιοχή «Αλώνια».

Πηγή φωτογραφίας: ΠΟΠΣ Βλάχων

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΤ: Διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στα Leisure Lifestyle Awards

Published

on

Από

Στα βραβεία η Σαντορίνη κατέλαβε για δωδέκατη διαδοχική φορά την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο Νησί στην Ευρώπη» (Best Island in Europe). Photo credits: tghurd / pixabay

Σημαντικές διακρίσεις για μία ακόμα χρονιά κατέκτησε η Ελλάδα στα ετήσια Leisure Lifestyle Awards, τα οποία διοργανώνει το κορυφαίο αμερικανικό τουριστικό περιοδικό «Global Traveler» της εκδοτικής εταιρείας FXExpress Publications.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει πως η χώρα μας παραμένει σταθερά ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς στην αμερικανική τουριστική αγορά.



Συγκεκριμένα, στη φετινή 13η διοργάνωση των βραβείων, η Ελλάδα αναδείχθηκε νικήτρια για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία «Καλύτερα Ιστορικά Αξιοθέατα Διεθνώς» (Best Historical Attractions, International).

Την ίδια στιγμή, η Σαντορίνη κατέλαβε για δωδέκατη διαδοχική φορά την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο Νησί στην Ευρώπη» (Best Island in Europe).



Τα Leisure Lifestyle Awards επιβραβεύουν τα καλύτερα ταξίδια αναψυχής σε όλο τον κόσμο, με τους νικητές να αναδεικνύονται μετά από έρευνα ανοιχτού τύπου, που διεξάγεται μεταξύ των αναγνωστών του περιοδικού.

Η έρευνα για τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 30 Ιανουαρίου 2025 και συνολικά αφορούσε 67 κατηγορίες ταξιδιών αναψυχής, πολυτελείας και lifestyle.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Conde Nast Traveler: Άνδρος, το καλύτερο νησί της Ελλάδας για πεζοπορία

Published

on

Από

Σύμφωνα με την συντάκτρια της λίστας, «οι εμπειρίες και απολαύσεις στην Άνδρο δεν "στερεύουν" ακόμη και αν επιλέξει κανείς να παραμείνει στο νησί για αρκετές εβδομάδες». Photo credits: Martijn101 / pixabay

Ως​ κορυφαίος νησιωτικός περιπατητικός προορισμός προβάλλεται η Άνδρος σε πρόσφατο κατάλογο του Conde Nast Traveler που αναδεικνύει τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2025. ​

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συντάκτρια της λίστας, «η Άνδρος είναι σαν πολλά νησιά σε ένα. Καταπράσινες κοιλάδες, άγρια τοπία, ορμητικά ρυάκια, όμορφα χωριά και παρθένες παραλίες συνδέονται με ένα οργανωμένο ​περιπατητικό δίκτυ​ο, καθιστώντας την έναν εξαιρετικό προορισμό ακόμη και εκτός ​υψηλής σεζόν.



Οι μαρμάρινοι δρόμοι της Χώρας είναι γεμάτοι απροσδόκητους θησαυρούς. Στην ενδοχώρα, υπάρχουν οχυρωμένα μοναστήρια, εντυπωσιακοί καταρράκτες και εξαιρετικά ταβερνάκια. Και φυσικά​, οι παραλίες “κλέβουν την παράσταση”. Από τους εντυπωσιακούς αμμώδεις όρμους μέχρι τα ήρεμα beach bar ή τη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τα εστιατόρια με ψάρι, υπάρχουν πολλές επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Οι εμπειρίες και απολαύσεις στην Άνδρο δεν “στερεύουν” ακόμη και αν επιλέξει κανείς να παραμείνει στο νησί για αρκετές εβδομάδες».

Σημειώνεται πως με τη στήριξη εξειδικευμένων συμβούλων ολοκληρώθηκε χθες το τριήμερο προγραμματισμένων επαφών του Δήμου Άνδρου με δημοσιογράφους και bloggers στην διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2025 στο Βερολίνο​, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Νάξο

Published

on

Από

Οι Βρετανοί πράκτορες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα μαθήματα μαγειρικής, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και τις περιηγήσεις στην εξωτική ακτογραμμή και τα γραφικά χωριά. Photo credits: Tho-Ge / pixabay

Την αυθεντική Ελλάδα «ανακάλυψαν» στη Νάξο διακεκριμένοι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που επιλέχθηκαν να επισκεφτούν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο του προγράμματος «TTG Sustainable Travel Ambassadors».

Σε εκτενές αφιέρωμα του δημοφιλούς βρετανικού επαγγελματικού τουριστικού μέσου TTGmedia.com, οι Βρετανοί πράκτορες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα μαθήματα μαγειρικής, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα όπως το κίτρο, το ελαιόλαδο και τα ντόπια τυριά, αλλά και τις περιηγήσεις στην εξωτική ακτογραμμή και τα γραφικά χωριά που διατηρούν τις παραδόσεις και τη γνησιότητά τους.



Σε άλλο σημείο του άρθρου, γίνεται λόγος για την καταλληλότητα του προορισμού για οικογενειακές διακοπές που δεν περιορίζονται απλά στον ήλιο και την θάλασσα, αλλά συμβάλλουν στην βιωματική εκπαίδευση και την δημιουργική αλληλεπίδραση των μελών της οικογένειας. ​

Όπως τονίζουν οι Βρετανοί πράκτορες, ο προορισμός «αποτελεί το κάτι διαφορετικό» καθώς διαθέτει ξεχωριστή αύρα, οργανωμένα μονοπάτια για πεζοπορία στη φύση και ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Άνδρος πρώτη ανάμεσα στα 15 προτεινόμενα μέρη της Ευρώπης για διακοπές τον Απρίλιο

Published

on

Από

Το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί δεν μοιάζει με τα συνήθη υπερτουριστικά μέρη, αλλά είναι πιο γαλήνιο, πιο πράσινο και απολύτως ονειρικό τον Απρίλιο. Photo credits: VioletaBoneva / pixabay

Διεθνή πρωτιά απέσπασε η Άνδρος, καθώς κατατάχθηκε στην κορυφή του ετήσιου καταλόγου του πολυβραβευμένου ταξιδιωτικού blog wanderlicious, σχετικά με τους καταλληλότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές πριν την υψηλή σεζόν.

Συγκεκριμένα, προτρέπει τους χιλιάδες αναγνώστες του από Μ.Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία να προτιμήσουν την Ευρώπη τον Απρίλιο, τονίζοντας πως «οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν, δεν επικρατεί η κοσμοσυρροή του καλοκαιριού, η φύση ανθίζει και η εμπειρία είναι μαγική».



Στη συνέχεια του άρθρου, η blogger που φιλοξενήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου και τη στήριξη του δικτύου τοπικών επιχειρήσεων CTN Andros, καταλήγει πως «η Άνδρος είναι το νούμερο ένα στη λίστα. Το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί δεν μοιάζει με τα συνήθη υπερτουριστικά μέρη, αλλά είναι πιο γαλήνιο, πιο πράσινο και απολύτως ονειρικό τον Απρίλιο.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και σας ταξιδεύουν μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, καταρράκτες και εντυπωσιακά σημεία με θέα, ενώ οι ανέγγιχτες παραλίες της είναι κάτι ξεχωριστό.

Η Χώρα διαθέτει πανέμορφα κτίρια, χαριτωμένα καφέ και μουσεία και το Μπατσί αποτελεί μια υπέροχη παραθαλάσσια επιλογή. Ως ιδανικός προορισμός για καλοφαγάδες, η Άνδρος φημίζεται για τα ταβερνάκια, τα τοπικά εδέσματα, τα ντόπια τυριά και τις παραδοσιακές συνταγές. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί το Κυκλάδων θα σας χαρίσει ένα τέλειο ανοιξιάτικο διάλειμμα, γεμάτο ηλιόλουστο καιρό και νόστιμο φαγητό».



Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται η βελγική πόλη Ντινάντ, το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ της Γερμανίας, η Βιέννη, η Βενετία, η Τενερίφη, η Φλωρεντία, το Κοτσγουόλντς στην Αγγλία, η Βαρσοβία, το Ντουμπρόβνικ, η Μπριζ, το Παρίσι, το Κάπρι, το Στρασβούργο και η Ισλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis