Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ: Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ προϋποθέτει και τη συνεργασία της Τουρκίας

Published

on

Μία ημέρα έπειτα από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στη Μάλτα για το προσφυγικό και το βράδυ της Παρασκευής η Άνγκελα Μέρκελ κλήθηκε να μιλήσει στη γερμανική τηλεόραση για το «φλέγον» αυτό ζήτημα, το οποίο, όπως δείχνουν γερμανικές έρευνες, «γκρεμίζει» σιγά-σιγά τη δημοτικότητά της.

Μιλώντας στο ZDF η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβει η Τουρκία μεγάλο βάρος του προσφυγικού και να πάρει μέτρα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση. Όπως χαρακτηριστικά είπε η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ σημείωσε πως  δεν θα πάρει χρήματα από την πρώτη μέρα.

Αναφερόμενη στη δράση των διακινητών στο Αιγαίο η κυρία Μέρκελ  ζήτησε ακόμη να αποκατασταθεί η νομιμότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, η κατάσταση δεν μας τιμά», είπε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας ως βασικές προτεραιότητες στο προσφυγικό την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την λειτουργία των «Hotspots» στην Ελλάδα και στην Ιταλία και την συνεργασία με την Τουρκία.

«Το πρόβλημα μπορούμε να το λύσουμε μόνο αντιμετωπίζοντας τις αιτίες της φυγής των ανθρώπων από τη χώρα τους. Αυτή είναι η προσέγγισή μου. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια, προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων και προκειμένου να κάνουμε την παρανομία νομιμότητα», ανέφερε και εξήγησε: «Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι τρομακτικές και επικίνδυνες σκηνές και όλοι ενδιαφερόμαστε να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα και να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Αυτό δεν μας τιμά».

Την ίδια ώρα, ερωτηθείσα αναφορικά με το αν ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί πια στην πράξη, η Καγκελάριος σημείωσε ότι συνολικά το σύστημα του Κανονισμού του Δουβλίνου, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, ξεκινώντας από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

Και όπως τόνισε, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ότι η κατάσταση εκεί είναι τόσο κακή ώστε δεν μπορούμε να υποδεχτούμε πρόσφυγες ή να επαναπροωθήσουμε στην Ελλάδα, «όλα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός συστήματος το οποίο δεν λειτουργεί».

«Πρέπει να βρούμε τις σωστές απαντήσεις και αυτές οι απαντήσεις βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, σε μια κατανομή των βαρών και με την Τουρκία και σε αυτό πρέπει να εργαστούμε», είπε.

«Θέλω από τη μια πλευρά να διατηρήσω την ελευθερία κίνησης στην Ευρώπη -αυτό είναι η Συνθήκη του Σένγκεν-, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι φυλάσσονται τα εσωτερικά σύνορα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων προϋποθέτει μια συνεργασία με την Τουρκία», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε ότι η ίδια η Τουρκία φιλοξενεί εδώ και χρόνια πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και θεωρεί ότι δεν μοιράζεται κανείς αυτό το βάρος μαζί της και ότι πρέπει να φτάσουμε σε μια καλύτερη κατανομή των βαρών.

«Σήμερα έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι πριν από τέσσερις εβδομάδες. Έχουμε μια ατζέντα μετανάστευσης ΕΕ-Τουρκίας, όπου η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει ήδη πολύ. Θα έχουμε τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου ένα συμβούλιο ΕΕ-Τουρκίας, στο οποίο θα συζητήσουμε το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Τουρκία προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότεροι παρανόμως στην Ευρώπη», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος και έκανε λόγο για ενδεχόμενη συμφωνία με συγκεκριμένους αριθμούς, μέσω της οποίας, όπως είπε, θα μπορούσε να διαμορφωθεί νόμιμη μετανάστευση.

«Αυτό περιμένει και η Τουρκία από εμάς – λέει, “δεν μπορείτε να βρίσκεστε στην είσοδο και να προσποιείστε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την διαμάχη στην Συρία, έναν τεράστιο και δραματικό εμφύλιο πόλεμο”», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στην Άγκυρα, η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και επανέλαβε ότι για το Βερολίνο η διαδικασία είναι ανοιχτή.

«Λέω πάντα ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Όταν έγινα Καγκελάριος, αυτή η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει. Τώρα το θέμα είναι το άνοιγμα νέων κεφαλαίων. Αυτό είναι μέρος της ενταξιακής διαδικασίας και πράγματι το θέμα είναι και η απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας – αυτό είναι μια επιθυμία της Τουρκίας – και για μια γρηγορότερη εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής. Έχουμε ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, αλλά για ανθρώπους από τρίτες χώρες θα τεθεί σε ισχύ μόλις το 2017 και, εάν προσχωρήσουμε στην απελευθέρωση της βίζας νωρίτερα, θα τεθεί σε ισχύ και αυτή η συμφωνία γρηγορότερα», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι η Τουρκία θα λάβει και οικονομική βοήθεια, π.χ. στο θέμα των σχολείων για τα παιδιά από την Συρία. «Σε αυτό θα βοηθήσει η ΕΕ και το βρίσκω δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι τώρα στο χέρι του Ερντογάν η κάνουλα των προσφύγων και μπορεί να την ανοιγοκλείνει;», ερωτήθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, για να παραδεχτεί ότι «κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν εξαρτήσεις, αυτό είναι σαφές, αν θέλουμε να φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα» και να διευκρινίσει: «Αλλά δεν είναι στο χέρι του να μας οδηγήσει σε πράγματα που δεν θέλουμε. Είναι απόλυτα στο χέρι μας να πούμε τις θέσεις μας και μετά θα διαπραγματευτούμε -έτσι είναι και μέσα στην ΕΕ», εξήγησε η Καγκελάριος και ανέδειξε ως βασικό πρόβλημα την έλλειψη δέσμευσης για μια πραγματικά δίκαιη κατανομή προσφύγων στην ΕΕ, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως «την μεγαλύτερη απογοήτευσή της» τους τελευταίους δύο μήνες.

«Αυτό είναι το επόμενο πρόβλημα. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα να κατανείμουμε 160.000 άτομα και ελπίζω τα Hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία να είναι σύντομα έτοιμα ώστε να μην μπορούμε να κατανείμουμε μόνο 100, αλλά και πραγματικά μεγαλύτερους αριθμούς», δήλωσε, ενώ επιχείρησε να καθησυχάσει το ακροατήριό της, διαβεβαιώνοντας ότι μπορεί πάντα να βρίσκεται κανείς σε εξαρτήσεις, «αλλά θα είναι μια διαδικασία “χέρι με χέρι”, δηλαδή, μιλάμε με την Τουρκία και βεβαίως δεν θα εκταμιεύσουμε την πρώτη μέρα όλα τα χρήματα και δεν θα ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις, αλλά θα διαμορφώσουμε μια διαδικασία εμπιστοσύνης».

«Επιθυμώ να υπάρξει μια ειρηνική διαδικασία με τους Κούρδους και δεν είμαι σύμφωνη με όλα, όπως αναφέρει και η Έκθεση Προόδου της ΕΕ για την Τουρκία, σε ό,τι αφορά και τις εξελίξεις στην ελευθερία του Τύπου. Πρόκειται όμως για έναν εταίρο και για την από κοινού με έναν εταίρο εργασία πάνω σε ένα πρόβλημα. Η Τουρκία έχει προσφέρει αυτονοήτως, εδώ και χρόνια, φιλοξενία, όπως την αποκαλεί η ίδια, σε δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Είναι ανοιχτή για τους πρόσφυγες και θεωρώ αυτονόητο ότι η Ευρώπη ως μια πλούσια ήπειρος με 500 εκατομμύρια κατοίκους θα συμμετάσχει σε αυτό. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, λέμε στην Τουρκία τι δεν θεωρούμε σωστό και μετά λέμε, “πρόσεξε, οι πρόσφυγες από την Συρία είναι δική σας υπόθεση”. Αυτό δεν γίνεται», ανέφερε η κυρία Μέρκελ.

Μεταξύ άλλων, πάντως, διαβεβαίωσε τους πολίτες της χώρας της ότι η προσφυγική κρίση βρίσκεται υπό έλεγχο στη Γερμανία και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια «συμβιβαστική λύση» για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Ευρώπη.

Παράλληλα, όμως, διέψευσε τα γερμανικά δημοσιεύματα που την ήθελαν να βρίσκεται σε ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά στη στάση της στο προσφυγικό.

Πηγή: protothema.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Διαρκώς αυξανόμενο το κόστος των ζημιών από την κλιματική αλλαγή τα επόμενα χρόνια

Published

on

Από

Σύμφωνα με την μελέτη, η εκτίμηση των ζημιών βασίζεται σε προβλέψεις για την θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις. Photo credits: Seaq68 / pixabay

Οι ζημιές στις καλλιέργειες, τις υποδομές, την παραγωγικότητα και την υγεία από την κλιματική αλλαγή θα κοστίζουν έως και 38 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2050 και το ποσό αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητές και οι οικονομολόγοι συχνά διαφωνούν ως προς την έκτασή τους.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Πότσδαμ για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK), που στηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, ξεχωρίζει λόγω της σοβαρότητας των ευρημάτων της.

Υπολογίζεται μεταξύ άλλων ότι η κλιματική αλλαγή θα μειώσει κατά 17% το παγκόσμιο ΑΕΠ μέχρι τα μέσα του αιώνα.



Μολονότι προηγούμενες μελέτες συμπέραιναν ότι η κλιματική αλλαγή θα ωφελήσει τις οικονομίες ορισμένων χωρών, το PIK διαπιστώνει ότι σχεδόν όλοι θα υποφέρουν – και οι φτωχές, αναπτυσσόμενες χώρες θα πληγούν σκληρότερα.

Η εκτίμηση των ζημιών βασίζεται σε προβλέψεις για την θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις. Δεν λαμβάνονται υπόψη τα ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

Επίσης, βασίζεται μόνο στις τρέχουσες εκπομπές καυσαερίων, μολονότι ο όγκος τους συνεχίζει να αυξάνεται φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.



Στη μελέτη αυτήν οι ερευνητές συνέκριναν τις θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις σε περισσότερες από 1.600 περιοχές τα τελευταία 40 χρόνια και εξέτασαν το κόστος αυτών των φαινομένων.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν προβλέψεις κλιματικών μοντέλων για να υπολογίσουν τις μελλοντικές ζημιές. Εάν οι εκπομπές αερίων συνεχιστούν με τον σημερινό ρυθμό και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ανέβει πάνω από 4 βαθμούς Κελσίου, η εκτιμώμενη οικονομική ζημιά μετά το 2050 θα ανέλθει στο 60% το εισοδήματος μέχρι το 2100.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωβαρόμετρο: Αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Published

on

Από

Σημαντική πλειοψηφία θα ήθελε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Photo credits: bici / pixabay

Οκτώ στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η ΕΕ έχει αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή και επτά στους δέκα ότι η χώρα ωφελήθηκε από την ένταξη στην ΕΕ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο», ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν από την 6η ως την 9η Ιουνίου.

Το 73% των Ευρωπαίων πολιτών ισχυρίζονται ότι οι ενέργειες της ΕΕ έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή, ενώ το 20% δηλώνει πως έχουν πολύ υψηλό αντίκτυπο.

Επιπλέον, η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων συμφωνεί ότι η χώρα τους, συνολικά, επωφελείται από την ένταξη στην ΕΕ (71%). Αυτά τα αποτελέσματα είναι σταθερά σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2023 και παραμένουν υψηλά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Για την Ελλάδα, το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι οι ενέργειες της ΕΕ έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή ανέρχεται στο 83%, ενώ το 70% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως η χώρα ωφελήθηκε συνολικά από την ένταξη στην ΕΕ.

Ωστόσο, οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σε σχέση με την εξέλιξη του βιοτικού επιπέδου τους τα επόμενα πέντε χρόνια. Το 48% των Ελλήνων (32% στην ΕΕ) πιστεύει ότι το βιοτικό επίπεδό του θα μειωθεί, το 35% ότι δεν θα αλλάξει (49% στην ΕΕ) και μόνο το 13% ότι το βιοτικό επίπεδο θα βελτιωθεί (15% στην ΕΕ).

Επίσης, οι Έλληνες (74%), οι Γάλλοι (69%) και οι Κύπριοι (63%) είναι αυτοί που σε μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ δηλώνουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια επιδεινώθηκε.



Κατά μέσο όρο το 45% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι επιδεινώθηκε το βιοτικό τους επίπεδο και το 49% ότι παρέμεινε αμετάβλητο.

Για το μέλλον της ΕΕ «αισιόδοξο» δηλώνει το 53% των Ελλήνων και το 61% των Ευρωπαίων, ενώ «απαισιόδοξο» το 43% των Ελλήνων και το 35% των Ευρωπαίων. Οι πλέον απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ εμφανίζονται οι Γάλλοι (52%).

Στην ερώτηση «τι εικόνα έχετε για την ΕΕ;», το 39% των Ελλήνων, έναντι 47% των Ευρωπαίων απαντούν «θετική». «Ουδέτερη», απαντά το 41% των Ελλήνων, έναντι 36% των Ευρωπαίων και «αρνητική» το 20% των Ελλήνων και το 17% των Ευρωπαίων.

Με το βλέμμα στο μέλλον, οι πολίτες της ΕΕ θέτουν την άμυνα και την ασφάλεια (37%) ως πρώτες προτεραιότητες για την ενίσχυση της θέσης της ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή, ενώ ακολουθούν τα ενεργειακά ζητήματα αφενός και η επισιτιστική ασφάλεια και η γεωργία αφετέρου (και οι δύο κατηγορίες με ποσοστό 30%).

Οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα κατατάσσουν ως προτεραιότητες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας και της βιομηχανίας της ΕΕ (38%), την επισιτιστική ασφάλεια και τη γεωργία (36%) και την ενέργεια (35%).



To 60% των Ευρωπαίων (+11 μονάδες σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2019) και το 56% των Ελλήνων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στην ερώτηση «πόσο πιθανό θα ήταν να ψηφίσεις αν οι ευρωεκλογές διεξάγονταν την επόμενη εβδομάδα;», σε κλίμακα από το 1 ως το 10, το 71% των Ευρωπαίων και το 76% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψήφιζε.

Το 81% των Ευρωπαίων, έναντι 78% των Ελλήνων, πιστεύει ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι ακόμη πιο σημαντική δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης.

Με την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο να φτάνει στο τέλος της, το 81% των πολιτών της ΕΕ, έναντι 77% στην Ελλάδα έχει θετική ή ουδέτερη εικόνα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ μόνο το 18% στην ΕΕ λέει πως έχει αρνητική εικόνα.

Επιπλέον, το 56% των Ευρωπαίων, έναντι 73% των Ελλήνων, θα ήθελε το ΕΚ να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο.

Το Ευρωβαρόμετρο πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητικό ινστιτούτο Verian (το πρώην Kantar) μεταξύ 7ης Φεβρουαρίου και 3ης Μαρτίου 2024 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 2024

Published

on

Από

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των προγόνων μας, Ελλήνων του Πόντου, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας:

Σαββατο 11 Μαϊου 2024

Την πρεμιέρα της Θεατρικής παράστασης στη πόλη μας ”Το Δάκρυ της Μνήμης”προκειμένου να τιμήσουμε τον άδικο χαμό των ποντίων προγόνων μας. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλέφωνο 0176 82 148 915



Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Mνημόσυνο υπέρ των ψυχών των αδικοχαμένων προγόνων μας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Stuttgart. Weilimdorfer Str. 213, 70469 Stuttgart-Feuerbach. Θα ακολουθήσει την ίδιας ημέρα εισήγηση στον Ιερό ναό με κύριο ομιλητή τον καταξιωμένο Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και Επιστημονικό συνεργάτη Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ κ. Θεοδόση Κυριακίδη .

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους όπως πάντα με σεβασμό και πιστά ακολουθώντας τις αρχές και αξίες των προγόνων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαπέρασε την οροφή σπιτιού!

Published

on

Από

Photo credits: WikiImages / pixabay

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα, νωρίτερα φέτος, προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), επιβεβαίωσε η NASA, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.

Την 8η Μαρτίου, κάτοικος πόλης στην πολιτεία Φλόριντα βρήκε, και μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Χ φωτογραφία που απαθανάτιζε, γκρίζο, ημι-κυλινδρικό αντικείμενο το οποίο, κατ’ αυτόν, «διαπέρασε την οροφή και δυο ορόφους» του σπιτιού του, προσθέτοντας πως παραλίγο να χτυπήσει τον γιο του.

Στη συνέχεια το παρέδωσε στην υπηρεσία διαστήματος, η οποία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το σενάριο που είχε υποτεθεί: το αντικείμενο προερχόταν από φορτίο αναλωμένων μπαταριών, απορριμμάτων του ΔΔΣ που απορρίφθηκαν το 2021 και θεωρείτο τότε πως θα έκανε επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα και θα καταστρεφόταν «χωρίς κίνδυνο» για οποιονδήποτε.



Το αντικείμενο, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, αποτελείται από κράμα μετάλλου ονομαζόμενο Inconel.

Η NASA τόνισε πως θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου αφενός να κατανοήσει γιατί το αντικείμενο δεν καταστράφηκε τελείως όταν μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα κι αφετέρου αν χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές και διαδικασίες.

Παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί ήδη στο παρελθόν. Το 2022, οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι απανθρακωμένο συντρίμμι που κατέπεσε σε φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα προερχόταν από διαστημόπλοιο της SpaceX.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

“ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ” ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ: Σάββατο 18η Μαΐου 2024

Published

on

Από

” Σας προσκαλούμε να υπερασπιστείτε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία μας “

Σαββάτο 18η Μαΐου 2024, για ακόμη μία χρονιά η “ΔΩΔΕΚΑΠΟΛΙΣ ” των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης-Βυρτεμβέργης σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην καθιερωμένη μας εκδήλωση με Θέμα

“ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ”

Η Πορεία προς τον στόχο μας μπορεί για κάποιους να φαίνεται μεγάλη ουτοπία και πολύ δύσκολη, όμως για εμάς σημασία έχει ότι:

Οδεύουμε σταθερά προς αυτήν την κατεύθυνση, διεκδικώντας το ανθρώπινο δικαίωμα μας για δικαιοσύνη.

Χωρίς όμως τη δική σας παρουσία, την δική σας στήριξη δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα, για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τη συμμετοχή σας στην πορεία ειρήνης.

Ας γίνουμε όλοι μαζί και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά ο κρίκος που θα αποτελέσει την μεγάλη αλυσίδα, Ανδρών, Γυναικών και Νεολαίας μας.

Όλοι μαζί μπορούμε! να δικαιώσουμε τους νεκρούς μας.



Για πρώτη φορά στην Ιστορία η εκδήλωση μας πλαισιώνεται από αντιπροσώπους όλων τον των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας και μάλιστα ο κάθε ένας Βουλευτής εξέφρασε την επιθυμία να λάβει μέρος στη πορεία μας και να χαιρετήσει την “19η Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου “.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Η Γενική Πρόξενος στη Στουτγάρδη κ. Μαρία Κεχρή.

Ο Βουλευτήςτου Γερμανικού κοινοβουλίου κ.Bernd Riexinger MdB του πολιτικού κόμματος: Die Linke.

O Βουλευτής του Γερμανικού κοινοβουλίου κ.Takis Mehmet Ali MdB του πολιτικού κόμματος SPD.

O Βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της CDU κ. Manuel Hagel MdL.

Ο Βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου κ. Nico Weinmann MdL του πολιτικού κόμματος: FDP/DVP.

Η Βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου κ. Fadime Tuncer MdL του πολιτικού κόμματος: Bündnis 90/Die Grünen.

Με φιλικούς Χαιρετισμούς

ΔΩΔΕΚΑΠΟΛΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ από την ενεργειακή κρίση

Published

on

Από

Photo credits: fotoblend / pixabay

Η Γερμανία έχει χάσει το 5% του ΑΕΠ της λόγω των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ κάθε πολίτης της ζημιώνεται κατά μέσο όρο με 2.600 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος «Χανς Μπέκλερ» για λογαριασμό της εκπομπής Panorama του ARD, οι Γερμανοί πλήττονται κατά τρεις φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους από την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στην Σουηδία κάθε κάτοικος επιβαρύνεται κατά 1.700 ευρώ ετησίως, αλλά στην Ιταλία μόνο κατά 230 και ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι περίπου 880 ευρώ.

«Η Γερμανία έχει δομικά χαρακτηριστικά τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη», εξηγεί ο οικονομολόγος του Ιδρύματος «Χανς Μπέκλερ» Σεμπάστιαν Ντουλιέν και αναφέρεται στον «πολύ μεγάλο βιομηχανικό κλάδο, κάτι που συνεπάγεται και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας».



Επιπλέον, μεγάλη ποσότητα αυτής της ενέργειας ήταν φυσικό αέριο από την Ρωσία, ενώ, όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος, η γερμανική κυβέρνηση στράφηκε σχετικά αργά στις αγορές φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να βρει μόνο ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Η παραγωγή στην Γερμανία καθίσταται πλέον πολύ ακριβή, μεταφέρεται στο εξωτερικό και μειώνεται, καθώς οι ανταγωνιστές, π.χ. οι ΗΠΑ, μπορούν να προσφέρουν φθηνότερες τιμές. Αυτό αντανακλάται άμεσα στο ΑΕΠ, προσθέτει ο κ. Ντουλιέν.

Με αφορμή την συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ, η ακροδεξιά ζητά επιστροφή στο ρωσικό φυσικό αέριο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η γερμανική βιομηχανία.

Την ίδια ώρα, στην Αυστρία, η οποία εξακολουθεί να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Ρωσία, η τιμή για τους καταναλωτές ανέρχεται σε περίπου 12 σεντς/Κιλοβατώρα, έναντι 9 σεντς στην Γερμανία για το 2024.

Με κατανάλωση 20.000 KWh τον χρόνο, ένα γερμανικό νοικοκυριό πληρώνει περίπου 1.800 ευρώ, ενώ στην Αυστρία 2.400 ευρώ.


Ο Σεμπάστιαν Ντουλιέν εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η επιστροφή στο ρωσικό φυσικό αέριο θα ωφελούσε οικονομικά την Γερμανία. «Το θέμα δεν είναι μόνο η τρέχουσα τιμή, αλλά το ερώτημα, πόσο ασφαλής και αξιόπιστη μπορεί να είναι μελλοντικά η παράδοση και η τιμή του αερίου;», σημειώνει.

Από την πλευρά της βιομηχανίας εκφράζονται επίσης επιφυλάξεις για την επιστροφή στους Ρώσους προμηθευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ώρες ago

Γερμανία: Διαρκώς αυξανόμενο το κόστος των ζημιών από την κλιματική αλλαγή τα επόμενα χρόνια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες ago

Ευρωβαρόμετρο: Αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ8 ώρες ago

ΟΕΚ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ19 ώρες ago

Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 2024

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ19 ώρες ago

Ο Πόλεμος και ο φόβος: Σκιές στην ΕΕ ( Γράφει η Μαρία Τολίκα)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαπέρασε την οροφή σπιτιού!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ24 ώρες ago

“ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ” ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ: Σάββατο 18η Μαΐου 2024

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα ago

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση τύπου για την Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου στο Illuseum Museum, στο Βερολίνο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Φόρο τιμής από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στο Ravensbrück

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ από την ενεργειακή κρίση

ΑΡΘΡΑ4 εβδομάδες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συμφωνία Deutsche Bahn – μηχανοδηγών για μείωση των ωρών εργασίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η νομιμοποίηση της κάνναβης πέρασε και από την Bundestag

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Μήνυμα ΠτΔ Κατ. Σακελλαροπούλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Παιδιά και Νέοι: Μαθαίνοντας πώς να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Έχει νόημα η απαγόρευση κινητών στο σχολείο;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ4 ημέρες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis