Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ενταση στο Βερολίνο ανάμεσα στον Ν.Κοτζιά και δύο Ελληνες (vid)

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονο διάλογο με έναν Έλληνα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου «Hellas Filmbox» στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας είπε στον ΥΠΕΞ πως επισκέφθηκε το Βερολίνο για τουρισμό και ότι καθημερινά άνθρωποι πεθαίνουν στο δρόμο στην Ελλάδα. Ο κ. Κοτζιάς τον χαρακτήρισε «προβοκάτορα και προκλητικό» με τον άνδρα να απαντά ότι είσαι «αχαρακτήριστος» και να του εύχεται «καλό ταξίδι γενικότερα και όπως το καταλαβαίνεις». Στον έντονο διάλογο παρενέβη και μια γυναίκα η οποία κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών «να αναρωτηθεί γιατί φεύγουν τα παιδιά από την Ελλάδα».

Στη δημόσια συζήτηση που είχε με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Tageszeitung Ουλρίκε Χέρμαν ο κ. Κοτζιάς άσκησε δριμεία κριτική στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν, διέψευσε ότι η Αθήνα δεν δέχεται την βοήθεια που της προσφέρεται, ενώ τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις συμφωνίες και εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι κύκλοι δημιουργούν διαρκώς εμπόδια προκειμένου να μην πετύχει η πρώτη εδώ και χρόνια αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναφορά στην δήλωση της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ περί ενδεχόμενης προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν, για να απαντήσει ο κ. Κοτζιάς: «Οι φίλοι μας από την πρώην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία να είναι πιο προσεκτικοί όταν μιλάνε για τέτοια θέματα. Πρώτον να πάρουν βαθιά ανάσα, να μετρήσουν ως το 10 και μετά να εκφραστούν. Και δεύτερον, όταν εκφράζονται, αυτό να είναι προς όφελος της Ευρώπης και όχι προς όφελος κάποιας εσωτερικής εκλογικής αναμέτρησης ή αντιπαράθεσης. Η Ευρώπη παραείναι σημαντική για να κάνει κανείς συνεχώς πολιτική με την σκέψη στραμμένη προς το εσωτερικό ακροατήριο». Απαντώντας δε σε παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι δεν είναι μόνο το συντηρητικό κόμμα της κυρίας Λάιτνερ ή μόνο η Αυστρία που θα εξέταζε τον αποκλεισμό της Ελλάδας και ότι οι χώρες της περιοχής η μία μετά την άλλη – αναφέρθηκε σε «Μακεδονία», Σλοβενία, Κροατία κ.ά. – είτε χτίζουν φράχτες, είτε επιβάλλουν ανώτατο όριο στην υποδοχή προσφύγων, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο στο τέλος δεν θα υπάρχει Ευρώπη και παρέπεμψε στην δήλωση του γερμανού ομολόγου του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έκανε νωρίτερα χθες λόγο για «δήθεν λύση, η οποία δεν θα μας πάει μπροστά». «Θα έπρεπε να προσεγγίσουμε τα πραγματικά προβλήματα και οι κυβερνήσεις που δεν καταφέρνουν να στηρίξουν μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση αρχίζουν να παίζουν τον “μουτζούρη” – και ο ‘μουτζούρης’ αυτή τη στιγμή είναι η Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ευθυνόμαστε για την πολιτική ασφάλειας, για την οικονομική κρίση, για την προσφυγική κρίση. Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα αποκλείεται από την Σένγκεν· δεν μπορεί να το κάνει βέβαια αυτό κανείς. Δεν θα υπάρχουν πλέον πρόσφυγες; Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνονται μεγάλα τείχη και ηλεκτροφόρα σύρματα. Θα σταματούσαν οι προσφυγικές ροές;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του φράχτη που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Όλα είναι για εσωτερική κατανάλωση, το να λένε “είμαστε πολύ ικανές κυβερνήσεις εδώ στη Βιέννη, εδώ στην Βουδαπέστη και γνωρίζουμε τη λύση – να απομονώσουμε την Ελλάδα από την Σένγκεν”, αυτό για μένα είναι ένδειξη ανικανότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς και επανέλαβε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην αιτία του, που είναι ο πόλεμος στη Συρία και η κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου και της Ιορδανίας.

Ερωτώμενος αν αληθεύει ότι στην Ελλάδα έχει προσφερθεί βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον, ο Νίκος Κοτζιάς είπε χαριτολογώντας ότι συνήθως πληροφορείται από τον γερμανικό Τύπο για προσφορές που γίνονται προς την Ελλάδα και διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την FRONTEX. Αντιθέτως, είπε, η Ελλάδα ζήτησε 1.700 υπαλλήλους και της δόθηκαν 800, με τις κυβερνήσεις των χωρών που δήλωναν ότι δεν μπορούν να τους διαθέσουν να λένε στα ΜΜΕ της χώρας ότι η Ελλάδα αρνείται την προσφορά βοήθειας. Επιπλέον, εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, όσοι ήρθαν τελικά στην Ελλάδα, ακολουθούσαν το ωράριο του γραφείου τους, 8-2, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν εργάζονταν. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε η FRONTEX να δουλεύει όπως οι Έλληνες υπάλληλοι (…) αναγκάστηκα επανειλημμένα να παρέμβω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να τους μεταφέρω την… μεγάλη νέα επιστημονική ανακάλυψη ότι οι πρόσφυγες απέναντι δεν κοιτάζουν το ρολόι και λένε “α, 2 η ώρα, η FRONTEX κλείνει, δεν θα περάσουμε” ούτε λένε “Σαββατοκύριακο, άγιες μέρες για τους Δυτικούς, δεν θα κινηθούμε”», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε ότι οι υπάλληλοι έχουν πλέον προσαρμοστεί, αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα ήταν ότι «η FRONTEX δεν ήθελε να υποταγεί στις ελληνικές αρχές, αλλά να είναι κράτος εν κράτει στα ελληνικά νησιά». Αυτό το αρνηθήκαμε, συνέχισε ο κ. Κοτζιάς, για να επισημάνει ότι «το προσφυγικό δεν μπορεί να είναι η αιτία για να καταστρέψεις την εθνική κυριαρχία». «Βεβαίως η ΕΕ είναι ένα θεσμικό οικοδόμημα, όπου κράτη μεταφέρουν την κυριαρχία τους στους θεσμούς της ΕΕ. Ωραία. Αλλά σε αυτό συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη και όλα μαζί διαχειρίζονται αυτή την κυριαρχία που έχουν μεταφέρει», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, για να φέρει ως παράδειγμα την περιοχή Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου, όπως είπε, η βελγική αστυνομία δεν έχει πρόσβαση. «Να αναλάβει και εκεί λοιπόν την ασφάλεια η FRONTEX», είπε δηκτικά.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε ωστόσο στην πρόταση που υπέβαλε χθες και στον γερμανό ομόλογό του, με την βοήθεια της FRONTEX – η οποία θα χρειαστεί για αυτό 100 σκάφη – να επιστρέφουν από τα ελληνικά Hotspots (Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, ΚΕΠΥ), στην Τουρκία, αφού ταυτοποιηθούν, όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου. Με αυτόν τον τρόπο, εκτίμησε, θα δοθεί το μήνυμα και σταδιακά οι άνθρωποι θα σταματήσουν να έρχονται. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΕΕ μαζί της, αλλά επισήμανε και την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες επανεισδοχής. «Πρέπει να είμαι αισιόδοξος και να κάνω τα πάντα για να βρούμε λύση, για να βελτιώσουμε την συνεργασία μας με την Τουρκία και για να πείσουμε την τουρκική κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί το προσφυγικό πρόβλημα ως μόχλευση για άλλα προβλήματα», πρόσθεσε. «Πρέπει να υλοποιήσουμε την συμφωνία με την Τουρκία. Η ΕΕ βρίσκεται αντικειμενικά σε δύσκολη θέση, διότι ζητάει πράγματα από την Τουρκία, η οποία ξέρει πολύ καλά να κάνει παζάρι. Και οι Ευρωπαίοι που υποσχέθηκαν να δώσουν τα λεφτά, δεν τα δίνουν. Είναι και η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, που λέει ότι έχουμε 500 εκατομμύρια από το ευρωπαϊκό ταμείο για την Τουρκία και τα υπόλοιπα 2,5 δισεκατομμύρια πρέπει να προέλθουν από εθνικούς πόρους. Και κάποιοι λένε “δεν τα έχω”. Θα έπρεπε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να είναι πιο γενναιόδωροι, να δώσουν από τα αποθέματά τους άμεσα χρήματα στην Τουρκία και μετά να δουν πώς θα μαζέψουν τα χρήματα από τα κράτη-μέλη», συνέχισε.

Η Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, έδωσε σχεδόν δύο δισεκατομμύρια για τους πρόσφυγες, ποσό κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τις περικοπές των συντάξεων και των μισθών. Χαρακτήρισε δε «σχιζοφρενικό» το γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην χρηματοδότηση της Τουρκίας. «Μια χώρα που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες γα τους οποίους πλήρωσε δύο δισεκατομμύρια, που βρίσκεται στην πιο βαθιά οικονομική κρίση στην ιστορία της, πληρώνει την Τουρκία για να μπορούν να κινούνται καλύτερα οι πρόσφυγες», τόνισε και υποστήριξε την πρόταση τα κράτη-μέλη της ΕΕ που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, να πληρώσουν. «Διότι τώρα έχουμε την κατάσταση να πληρώνουν οι ίδιες οι χώρες που δέχονται πρόσφυγες και οι νέοι εταίροι μας στην ΕΕ να μην θέλουν ούτε πρόσφυγες ούτε να δώσουν χρήματα. Αυτό δεν γίνεται. Αυτή είναι η αρχή της Ευρώπης α λα καρτ. Έτσι όμως η Ευρώπη θα καταρρεύσει», προειδοποίησε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει και των εκλογών σε τρία κρατίδια την άνοιξη, να αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό, ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε ότι «δεν υπάρχει κάτι αρνητικό για την Ευρώπη που να είναι για μας θετικό» και πρόσθεσε ότι, αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της και όλοι κάνουν το ίδιο, θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα μόνο βραχυπρόθεσμα, καθώς μακροπρόθεσμα θα βρουν άλλους δρόμους, π.χ. μέσω Ρωσίας, προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η δημοσιογράφος της TAZ έθεσε μεταξύ άλλων και θέματα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης, ενώ εξέφρασε την απορία κατά πόσο η κυβέρνηση είναι σταθερή, παρ’ όλες τις αντιδράσεις για την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό. «Πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που δεν βρίσκουμε λογικά και σωστά. Αυτό είναι το παράδοξο της κατάστασης. Υπάρχουν μέτρα που ήταν αναγκαία, αλλά υπάρχουν και μέτρα που δεν βρίσκουμε σωστά και λογικά. Σκεφτήκαμε πολύ τι πρέπει να κάνουμε. Πρώτον. Ό,τι έχουμε συμφωνήσει, πρέπει να το υλοποιήσουμε. Δεύτερον. Πρέπει να το υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό, όσο ακόμη είμαστε δημοφιλείς. Να εκμεταλλευτούμε την δημοτικότητά μας για να κάνουμε όλα όσα δεν θέλουμε να κάνουμε. Το να τα κάνουμε όταν δεν θα είμαστε πλέον δημοφιλείς, είναι λάθος. Τρίτον. Να προχωρήσουμε το παράλληλο πρόγραμμα για το πιο αδύναμο τμήμα της κοινωνίας», εξήγησε ο κ. Κοτζιάς και, αναφερόμενος στην στάση των δανειστών σχετικά με το ελληνικό χρέος, επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί απαιτούν σκληρά αλλά όχι πολύ σκληρά μέτρα και δεν θέλουν κούρεμα χρέους, ενώ από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ θέλει αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις, αλλά κούρεμα. «Στην συμφωνία του Ιουλίου προβλέπεται ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση, το επόμενο βήμα είναι το κούρεμα των ελληνικών δανείων. Υπάρχουν στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ δυνάμεις που δεν θέλουν αυτό το κούρεμα. Για αυτό θέλουν να εμποδίσουν να φτάσουμε στην αξιολόγηση. Γιατί; Επειδή η μεγαλύτερη ανησυχία αυτών των ανθρώπων είναι ότι θα πετύχει η πρώτη έπειτα από πολύ καιρό αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε αναφέροντας θετικές ειδήσεις από την ελληνική οικονομία. «Τώρα η Ελλάδα μπορεί να αναπνεύσει. Και πάνω που πάει να αναπνεύσει, έρχεται το ΔΝΤ και ζητάει νέες μεταρρυθμίσεις για να φτάσουμε στην αξιολόγηση. Θέλουν να πετύχει η Ελλάδα; Θέλουν να βγει από την κρίση; Ή μήπως δεν θέλουν να βγει από την κρίση με αυτή την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε. Αναφερόμενος πάντως στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, επισήμανε ότι έχουν γίνει 11 περικοπές ως τώρα και επικαλέστηκε το παράδειγμα της συζύγου του, η οποία, όπως είπε, παίρνει σήμερα το 37% αυτού που έπαιρνε αρχικά, πριν από τρία χρόνια. «Αυτό που προσπαθούμε είναι να μην κοπεί η κύρια σύνταξη και να υπάρχει μια μίνιμουμ σύνταξη», πρόσθεσε και επισήμανε ότι το 51% των ελληνικών οικογενειών ζουν από την σύνταξη ενός μέλους τους. Ζήτησε μάλιστα να δίνονται αυξήσεις στις συντάξεις ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως είχε συμβεί και με τα χρέη της Γερμανίας μετά τον Β΄ ΠΠ, τα οποία εξοφλούνταν με ρήτρα ανάπτυξης και σε ποσοστό επί των εξαγωγών της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιο θα μπορούσε να είναι το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για την εξαιρετικά μορφωμένη ελληνική νεολαία, τις κλιματολογικές συνθήκες, τον πλούτο σε μεταλλεύματα και την εξειδίκευση στον τομέα της Πληροφορικής.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε ακόμη την δυσαρέσκειά του για δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, τα οποία αναφέρονταν μεν στην «οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά κατόπιν, όταν εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι γιος πρώην πρωθυπουργού, αδελφός πρώην υπουργού Εξωτερικών και θείος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, δεν έγραψαν τίποτε σχετικό. «Αυτός ο αγαπητός άνθρωπος έχει και σκάνδαλα – πριν από πέντε χρόνια διαπιστώθηκε ότι είχε λάβει πολύ πολύτιμα δώρα από την Siemens. Και ο Χριστοφοράκος, ο οποίος καταδικάστηκε από ελληνικά δικαστήρια, ζει ελεύθερος στην Βαυαρία και έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μίας θυγατρικής της Siemens. Και αρνούνται να μας εκδώσουν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν πολιτική δωροδοκίας (…). Αλλά επειδή αυτός ο άνθρωπος (ενν. τον κ. Μητσοτάκη) έχει όλες αυτές τις καλές προϋποθέσεις, λένε ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Έτσι γίνεται το όνειρο πραγματικότητα», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι οι δύο αυτές εταιρίες δημοσκοπήσεων έλεγαν ότι θα χάσουμε με διαφορά το δημοψήφισμα και τις εκλογές και τώρα νέες δημοσκοπήσεις των εταιριών οι οποίες είχαν προβλέψει ακριβώς το αποτέλεσμα των εκλογών, λένε για προβάδισμα 8,6% του ΣΥΡΙΖΑ. «Το διάβασε κανείς στον γερμανικό Τύπο;», κατέληξε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα κυβερνήσει ακόμη για πολύ καιρό», παρατήρησε η κυρία Χέρμαν, κλείνοντας την συζήτηση, για να απαντήσει ο κ. Κοτζιάς: «Όχι, δεν είπα αυτό. Είπα ότι κρατάμε ακόμη την κοινωνική βάση».

Πηγή: protothema.gr

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στο σχολείο του Dortmund, εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης οι αντιπρόσωποι ανέδειξαν την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης, επικεντρώνοντας τη συζήτηση, στα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η διεξαγωγή των εκλογών.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 4 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων (Bielefeld, Dortmund, Wuppertal, Düsseldorf) που ο καθένας αποτελούνταν από 3 μέλη, από την οποία προέκυψε το νέο Δ.Σ. ως ακολούθως:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας:

ΜΠΑΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Bielefeld)

ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ / ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ A‘ (Bielefeld)

ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ (Wuppertal)

ΠΛΕΞΙΔΑ ΑΝΤΩΝΙΑ / ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α’ (Bielefeld)

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ / ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β’ (Dortmund)

ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ / ΤΑΜΙΑΣ(Düsseldorf)

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια εξαίσια μουσική εκδήλωση με θέμα “ΕΛΛΑΣ” στην πόλη Ottobrunn της Βαυαρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διακρίνονται από αριστερά: ο Δήμαρχος της πόλης Ottobrunn κ. Thomas Loderer, ο Ιάπωνας πιανίστας κ. Kiguchi, η υψίφωνος κ. Αλάτη, ο Γενικός Πρόξενος κ. δρ. Βασίλειος Γκουλούσης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, εν μέσω δύο κυριών από την οικογένεια Dr. Herbert Spekner. Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ottobrunn της Βαυαρίας, μια εξαίσια μουσική εκδήλωση με την υψίφωνο (σοπράνο) κ. Βάσια Αλάτη και τον βιρτουόζο Ιάπωνα πιανίστα κ. Yuto Kiguchi.

Η κ. Αλάτη, ελληνο-ολλανδικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1992 σπούδασε μουσική και μονωδία στο Ωδείο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιέννη και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, ρεσιτάλ, κοντσέρτα, σε παραγωγές όπερας κ.λ.π.

Η κ. Αλάτη ερμήνευσε τα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού „Ο Απρίλης με τον έρωτα“ και „Στην Σκιά χειροπιασμένες“, μελοποιημένα από τον Γεώργιο Καζάσογλου (1908-1984), πέντε ελληνικά λαϊκά τραγούδια μελοποιημένα από τον Maurice Ravel (1875- 1937), το ποίημα του Καβάφη „Ενώπιον του αγάλματος του Ενδυμίωνος“ μελοποιημένο από τον Jean Coulthard (1908-2000), καθώς επίσης και μουσικές συνθέσεις των Franz Schubert, Bolko von Hochberg, Ermanno Wolf-Ferrari, Fryderyk Chorin, Johannes Brahms και Richard Strauss.

Οι δύο μουσικοί, η κ. Αλάτη και ο κ. Kiguchi έλαβαν το „Βραβείο Dr. Herbert Speckner“ σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό με τραγούδια και μουσική που έχουν επηρεαστεί από την αρχαία Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθη τον Ιούνιο 2022 στην πόλη Görlitz της Γερμανίας και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Δήμου Görlitz.

Το βραβείο προκηρύχθηκε από τον Δήμο Ottobrunn προς τιμήν του μακαριστού Dr. Herbert Speckner ενός ιστορικού, συγγραφέα, μεγάλου φιλέλληνα και θερμού υποστηρικτή του „Μουσείου Βασιλέας Όθωνας της Ελλάδας“ στο Ottobrunn.
Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Η πολυταλαντούχος μουσικός και υψίφωνος κ. Αλάτη, με τη θαυμάσια και στεντόρια φωνή και με τη χαριτωμένη παρουσία της, καθώς επίσης και ο βιρτουόζος Ιάπωνας πιανίστας κ. Kiguchi ενθουσίασαν το γερμανοελληνικό κοινό στην εκδήλωση στο Ottobrunn, πόλη η οποία είναι είναι αδελφοποιημένη με την πόλη του Ναυπλίου, και καταχειροκροτήθηκαν.

Από πλευράς της Ελληνικής Παροικίας, παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος Μονάχου κ. δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Bαυαρική Πολιτεία, ο επιστήμονας της πληροφορικής κ. Χρήστος Μαραζίδης, η εκπαιδευτικός κ. Ευμορφία Καραγιάννη, ο κ. Πηλείδης κ.α.

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βουλή το θέμα της κατάστασης των κατασκηνώσεων της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού στην Επανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το θέμα της εικόνας που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στην Επανομή, έφερε προς συζήτηση στη Βουλή ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, μετά από σχετική ενημέρωση από τους κατοίκους της Επανομής, σε προβληματισμό και περίσκεψη βρίσκεται η τοπική κοινωνία, “βλέποντας κυριολεκτικά να ρημάζουν και να απαξιώνονται αναξιοποίητες και ανενεργές οι κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στον τόπο τους”.

“Πρόκειται για έκταση 47 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού με 12 κοιτώνες, δυναμικότητας 1.200 ατόμων όπου φιλοξενούνταν από το 1985 παιδιά απόδημων Ελλήνων. Η κατασκήνωση συμπληρώνεται από αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου και αναψυχής δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, η προκρούστεια πολιτική που έφεραν τα μνημόνια, οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού το 2010 σε ματαίωση του συγκεκριμένου προγράμματος φιλοξενίας, λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους μεταφοράς και συντήρησης των παιδιών” τονίζει ο κ. Χήτας στην ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Τουρισμού και Οικονομικών και προσθέτει πως ο χώρος της κατασκήνωσης έκτοτε “παραμένει ανενεργός, εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος με τον φθοροποιό χρόνο να στέκεται αμείλικτος για τις εγκαταστάσεις του. Παρά τις κατά καιρούς επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις ιθυνόντων περί συντήρησης και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων προς επαναλειτουργία της κατασκήνωσης ή σε συνδιαβούλευση με το Υπουργείο Εξωτερικών, περί απόδοσης του χώρου στην τοπική κοινωνία για αξιοποίηση, τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει”.

“Οι κάτοικοι της Επανομής ζητούν απαντήσεις και επιθυμούν να μπει ένα τέλος στην απαξίωση του χώρου. Διεκδικούν μετ’ επιτάσεως την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της κατασκήνωσης ή την απόδοσή της στον Δήμο του Θερμαϊκού για αξιοποίησή της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας” αναφέρει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

“Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στην Επανομή;
  2. Προτίθεσθε άμεσα να προβείτε σε ενέργειες αποκατάστασης, συντήρησης και επαναλειτουργίας των κατασκηνώσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό τη συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών απόδημων Ελλήνων;
  1. Για ποιους λόγους και παρά τις κατά καιρούς επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις ιθυνόντων περί συντήρησης και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων προς επαναλειτουργία της εν λόγω κατασκήνωσης, δεν έχει γίνει τίποτε ως τώρα;”

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η κυριότητα της κατασκήνωσης,
πλην ενός τεμαχίου, ανήκει στο Υπ. Παιδείας

“Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί η σύσφιγξη των δεσμών των απόδημων Ελλήνων με τη μητέρα πατρίδα, καθώς και η ενδυνάμωση και διατήρηση της εθνικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των ομογενών μας και κυρίως της νέας γενιάς. Προς επίτευξη λοιπόν των ανωτέρω, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, προγράμματα φιλοξενίας ελληνοπαίδων της διασποράς σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα”, απαντά στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή κ. Χήτα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

“Φέτος, μετά από καιρό λόγω της οικονομικής και της υγειονομικής συγκυρίας των τελευταίων χρόνων, το Υπουργείο Εξωτερικών, οργάνωσε σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ δύο μεγάλα προγράμματα φιλοξενίας ελληνοπαίδων της διασποράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας 40 νέων από την Αυστραλία, ηλικίας 18-25 ετών, σε συνεργασία με την ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, καθώς και το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 106 παιδιών ηλικίας 8-14 ετών από την Ουκρανία, την Αλβανία (Κορυτσά) και τη Μεσσήνα της κάτω Ιταλίας“, σημειώνει ο κ. Κατσανιώτης.

Σε ότι αφορά την κατασκήνωση της Επανομής ο Υφυπουργός ενημερώνει πως “η κυριότητα της κατασκήνωσης αυτής, συνολικού εμβαδού 50.051,57 τ.μ, πλην ενός τεμαχίου έκτασης 6.260 τ.μ. που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει παραχωρήσει τη χρήση του χώρου στην τότε ΓΓΑΕ έως το 2025. Μέχρι το 2010, η ΓΓΑΕ υλοποιούσε προγράμματα φιλοξενίας”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, όπως πλέον ονομάζεται ο φορέας ο οποίος συνεχίζει το εθνικό έργο της πρώην Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, μεριμνά για τον χώρο αυτό, αναφέρει ο κ. Κατσανιώτης.

“Κατά τον μήνα Ιούλιο 2022 έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αντιπυρική προστασία της έκτασης με ελεγχόμενη υλοτομία, καθαρισμό και αποψίλωση, σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και βάσει των οδηγιών του, έτσι ώστε να προστατευθεί ο χώρος και οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

“Τέλος, ας σημειωθεί, ότι οποιαδήποτε μεταβολή του σκοπού χρήσης του ανωτέρω ακινήτου τελεί υπό την προϋπόθεση ρητής συναίνεσης του κυρίου αυτού και του νομίμως ποιούντος χρήση αυτού, το ΥΠΑΙΘ, ως κύριος και νόμιμος ιδιοκτήτης, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη των εγκαταστάσεων σε περίπτωση που, μετά το 2025, δεν συνεχισθεί η χρήση τους για την εφαρμογή των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών” καταλήγει η ενημέρωση του Υφυπουργού.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κοινωνική Εργασία: Ένα επάγγελμα με τους Ανθρώπους, για τους Ανθρώπους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη συγκεκριμένη επιστήμη ή απλά να ενημερωθούν, πραγματοποιεί η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου σε συνεργασία με το IQ-Netzwerk Berlin.

Την ερχόμενη Δευτέρα (19.09.2022) από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 η κ. Πηνελόπη Παπαδοπούλου, κοινωνική λειτουργός, θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο επάγγελμά της.

Η εκδήλωση θα είναι σε μορφή συζήτησης και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, Amtsgericht Charlottenburg – VR 5218 B, στην ελληνική και στη γερμανική γλώσσα!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνισμού και Ελληνικής Γλώσσας στο Βουκουρέστι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

Με τη στήριξη και την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνεται στο Βουκουρέστι η Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνισμού και Ελληνικής Γλώσσας, από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, κατά το χρονικό διάστημα 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Ολυμπιάδα υποστηρίζεται από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών και λαμβάνει χώρα για έβδομη χρονιά στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας.

Στην εναρκτήρια τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και Βουλευτής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου Δρ. Dragoş Gabriel Zisopol (Ζησόπουλος), ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ρουμανίας κ. Sergiu Nistor, οι Υφυπουργοί κυρίες Enikő Katalin Lacziko και Irina Marin Cazal, οι Βουλευτές κύριοι Varujan Pambuccian και Cătălin-Zamfir Manea, ο Πρόεδρος του Ελληνορουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χριστόδουλος Σεφέρης, οι καθηγητές κ. Tudor Dinu και κα Μαρία Δημάση και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κα Σοφία Γραμματά.

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

Η Ολυμπιάδα περιλαμβάνει διαγωνισμό ελληνικής γλώσσας με διεθνή χαρακτήρα, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα τόσο στη Ρουμανία όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου και έχουν διακριθεί στην επικοινωνία τους στα νέα ελληνικά και στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού πέραν του χώρου της μητροπολιτικής Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης χαιρέτησε με ομιλία του την έναρξη της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ελληνισμού, ενός θεσμού που προάγει την εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στηρίζει «κάθε προσπάθεια που αφορά στην εκμάθηση των Ελληνικών, στη διατήρηση και ενίσχυση της ταυτότητας των Αποδήμων μας, στην ανάδειξη της Ελληνικής ως προμετωπίδας της ήπιας ισχύος της χώρας μας στο εξωτερικό και ως βασικού πλεονεκτήματος της πολιτιστικής μας Διπλωματίας.

Είμαστε δίπλα σε όσες και όσους αγαπούν τόσο την Ελλάδα, ώστε να μπορούν να μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας».

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

Ο κ. Χρυσουλάκης υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες, Ελλάδα και Ρουμανία, γιορτάζουν φέτος 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και ειρηνικής, αμοιβαία επωφελούς συνύπαρξης.

«Η φιλική σχέση της Ελλάδας με τη Ρουμανία έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορική πορεία των δυο λαών, καθώς και στον πολιτισμό που γέννησε η αρμονική τους συνύπαρξη».

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε «τη Ρουμανία και το λαό της για την αγάπη τους για την Ελληνική Γλώσσα, τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον Ελληνισμό», καθώς και «τις δομές του ρουμανικού κράτους για το άνοιγμά τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων της Ρουμανίας και Βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου Δρ. Dragoş Gabriel Zisopol «για την αδιάλειπτη φροντίδα του και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τον Ελληνισμό και τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών».

Στη φετινή Ολυμπιάδα λαμβάνουν μέρος μαθητές από 13 χώρες και δη από Αίγυπτο, Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία. Οι μαθητές που θα σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις, θα βραβευτούν σήμερα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο του Ρουμανικού Κοινοβουλίου.

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καπετανίδεια: Μια μουσική ιστορική τοιχογραφία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Natasa Baltouna

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν τα Καπετανίδεια, μια μουσική ιστορική τοιχογραφία αφιερωμένη στους Εθνομάρτυρες του Εγγύς Ελληνισμού Νίκο Καπετανίδη – Πόντο και Ευαγόρα Παλληκαρίδη – Κύπρο.

Το Πρώτο μέρος περιλαμβάνει:

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το Συμφωνικό έργο κλασικής μουσικής του Harisios Gkatzoflias.

“Κοντσέρτο για δύο Λύρες” με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης-Thessaloniki City Symphony Orchestra

Μαέστρος Vladimiros Symeonidis

Σολίστ Χρήστος Καλιοντζίδης

Xenitopoulos Dimitris

Αφήγηση Γιώργος Συμεωνίδης

Καπετανίδη Αετέ του Fanis Kourouklidis σε στίχους Βασίλη Μωυσιάδη, ερμηνεύει ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Το Δεύτερο μέρος περιλαμβάνει:

Παραδοσιακή ορχήστρα.

Τραγούδια Πόντου και Κύπρου

Αλέξης Παρχαρίδης τραγούδι

Πέλα Νικολαΐδη τραγούδι.

Stephanos Pelekanis

Χρήστος Καλιοντζίδης Ποντιακή Λύρα.

Δημήτρης Ξενιτόπουλος Ποντιακή Λύρα.

Nikos Sidiropoulos Λαούτο

Φοίβος Αποστολίδης κρουστά.

Giorgos Kortsinidis Νταούλι.

Kostas Zois Νταούλι

George Skipitaris Πνευστά.

Δάνης Κουμαρτζής κόντρα μπάσο.

Παρουσίαση Ευδοξία Καλπατσινίδου

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποψήφιος πρόεδρος της.

Τα “Καπετανίδεια” πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Αναζήτηση προσκλήσεων στο amasya1921@gmail.com

Τη διοργάνωση ανέλαβαν το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης και η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος.

Ευχαριστούμε την Natasa Baltouna για την δωρεάν διάθεση του δημιουργικού.

Συνέχεια
Advertisement

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ώρες πριν

Για πράσινα ανταλλακτικά και χαμηλότερες τιμές πιέζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ώρες πριν

Γερμανία: «Φωτιά» τα ενοίκια για τους φοιτητές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ώρες πριν

Έρευνα: Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ21 ώρες πριν

Η πρώτη προσπάθεια εκτροπής ενός αστεροειδούς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες πριν

Ο σημαντικός ρόλος του υδρογόνου στη προσπάθεια μείωσης ρύπων από τα αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας: Περίπου το 25% όλων των θανάτων σχετίζονται με το περιβάλλον

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Η πρώτη ασύρματη υποθαλάσσια κάμερα που παίρνει ενέργεια από ηχητικά κύματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Αύξηση-ρεκόρ στις τιμές παραγωγού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Αφιερωμένο στην Ελλάδα το πρόγραμμα του Θεάτρου της Ερφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Σήμερα η πλησιέστερη προσέγγιση του Δία από το 1963

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Σχεδόν 6 αιώνες παραμένει «ζωντανό» το παλαιότερο κερκυραϊκό αστικό σπίτι της ενετοκρατίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γνωρίστε την Γερμανία: Αυτή είναι η πόλη που βγήκε από παραμύθι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Τα λάθη των οδηγών με τη χρήση του συμπλέκτη κατά την οδήγηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Δεν έχουν όλες οι ομάδες αίματος τον ίδιο κίνδυνο για πρώιμο εγκεφαλικό πριν τα 60

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Πώς περνούν τον χρόνο τους οι Γερμανοί στις διακοπές τους;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Οι λόγοι που οι οδηγοί επιλέγουν SUV και τετρακίνητα οχήματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες πριν

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια οδήγησης στη βροχή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Μέτρα 65 δις ευρώ κατά του υψηλού πληθωρισμού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Τέλος στα μέτρα ελάφρυνσης στην μετακίνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Στο φως «υποθαλάσσιο μουσείο» έξι ναυαγίων στην Κάρπαθο

Europolitis TV1 έτος πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV1 έτος πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV2 έτη πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV2 έτη πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV2 έτη πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV2 έτη πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV2 έτη πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV2 έτη πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV2 έτη πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 έτη πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement