ΚΟΣΜΟΣ
Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου
Λεφτά με τη… σέσουλα βγάζουν οι κορυφαίοι αθλητές και η λίστα του Forbes που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει του λόγου το αληθές.
#10 Κόμπι Μπράιαντ (πρώην μπασκετμπολίστας): $50εκ.
Ο Κόμπι πριν κρεμάσει την φανέλα του βρέθηκε στη 10η θέση της λίστας του Forbes με κέρδη $50εκ. Πόσα έβγαλε στην 20ετή καριέρα του; $680 εκατομμύρια! Τι κάνει τώρα που είναι μακριά από τα παρκέ; Ασχολείται με επιχειρήσεις και έχει επενδύσει περίπου $100εκ. σε fund που ειδικεύεται στην τεχνολογία, τα media και σε υπηρεσίες δεδομένων. Καθόλου άσχημα.
#9 Τζόρνταν Σπιθ (γκόλφερ): $52,8εκ.
Έχει γεννηθεί το 1993 και δεν… ξέρει τι έχει! Το Golden Boy του γκολφ το 2015 έμεινε στην ιστορία του αθλήματος ως ο νεότερος που κέρδισε το U.S. Open Champions.
#8 Φιλ Μίκελσον (γκόλφερ): $52,9εκ.
Έχει κερδίσει 42 events στο PGA Tour και είναι ένας από τους 16 γκόλφερ στην ιστορία που έχει κερδίσει στα τρία από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα. To 2012 είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, αλλά λεφτά… υπάρχουν, οπότε την έβγαλε «καθαρή» πληρώνοντας πρόστιμο $1εκ. Να αρχίζαμε γκολφ;
#7 Καμ Νιούτον (παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου): $53,1εκ.
Στην Ελλάδα δεν είμαστε και οι πιο φανατικοί του NFL. Αν θέλετε να μάθετε πάντως ο Καμ Νιούτον είναι ο 7ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής τους κόσμου! Αναδείχθηκε MVP με 48/50 ψήφους την περασμένη σεζόν με τους Caroline Panthers με τους οποίους το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι $103,8εκ.
#6 Νόβακ Τζόκοβιτς (τενίστας): $55,8εκ.
Το 2015 ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος τενίστας που έβγαλε πάνω από $20εκ. από τουρνουά σε μία σεζόν, ενώ τα τελευταία 5,5 χρόνια περίπου $82εκ. Ο Σέρβος παράλληλα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίας ανάμεσά τους η Adidas, η Peugot και η Seiko.
#5 Κέβιν Ντουράντ (μπασκετμπολίτσας): $56,2εκ.
Το καλοκαίρι ο Κέβιν Ντουράντ πήρε μία γερή δόση… μίσους όταν άφησε την Οκλαχόμα για τους Ουόριορς. Φανέλες κάηκαν, πετάχτηκαν, αλλά ο KD δείχνει μια χαρά με στην παρέα του Στεφ Κάρι. Εδώ που τα λέμε ποιος δεν θα χαιρόταν αν έβλεπε αυτό το ποσό στο λογαριασμό του; Ο Ντουράντ συμφώνησε με τους Ουόριορς για $54.3εκ. για δύο χρόνια, ενώ έχει 10ετές συμβόλαιο με τη Nike ύψους $300εκ. και δική του σειρά εσωρούχων.
#4 Ρότζερ Φέντερερ (τενίστας): $67,8εκ.
Ο Ελβετός τενίστας στα 35 του χρόνια είναι από τους top αθλητές των τερέν. Τον περασμένο Μάιο έπειτα από 65 σερί συμμετοχές σε Grand Slam δεν πήρε μέρος στο Roland Garros, αφού τον πρόδωσε η μέση του. Ο Ρότζερ Φέντερερ πάντως που κερδίζει $12εκ. τον χρόνο από τη Nike παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας.
#3 ΛεΜπρον Τζέιμς (μπασκετμπολίστας): $77,2εκ.
Ο Βασιλιάς ΛεΜπρον Τζέιμς κράτησε την υπόσχεσή του κι έφερε το τρόπαιο του ΝΒΑ στην πόλη του, το Κλίβελαντ. Εκτός από το Πρωτάθλημα έχει κάθε λόγο να χαίρεται για όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του. Μυθικά συμβόλαια με εταιρίες, συμβόλαιο… ζωής με τη Nike που του δίνει 30$εκ. το χρόνο και αρκετή δημοσιότητα που του επιτρέπει να κινηθεί και σε χώρους εκτός παρκέ, όπως στη μεγάλη οθόνη.
#2 Λιονέλ Μέσι (ποδοσφαιριστής): $81,5εκ.
Mε… φόντο την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας! Not Bad. Από τις φτωχογειτονιές του Ροσάριο της Αργεντινής ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει ολόκληρο τον κόσμο στα πόδια του!
O Mέσι, που έχει κατακτήσει 5 Χρυσές Μπάλες τα τελευταία 7 χρόνια, μετακόμισε από τη Nike στην Adidas το 2006 και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει βάζει στο… ταμείο του $20 εκατομμύρια τον χρόνο. Και εις ανώτερα!
#1 Kριστιάνο Ρονάλντο (ποδοσφαιριστής): $88εκ.
Aν μπορούσες να τον περιγράψεις μόνο με τρεις λέξεις αυτές θα ήταν: Κορυφαίος, εγωπαθής, νάρκισσος και… ας προσθέσουμε και τη λέξη: «πλούσιος». Για την ακρίβεια ο πιο πλούσιος!
O Kριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην κορυφή με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου. Το ετήσιο εισόδημά του άγγιξε τα 80 εκατομμύρια ευρώ! Ναι. Καλά ακούσατε. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με 83,3εκ. followers στο instagram, 48,6εκ. στο twitter, 118εκ. φίλους στο facebook ξέρει να πουλάει την εικόνα του όσο κανείς άλλος! Μάλιστα, τα 56 από τα 32εκ. ευρώ που έβγαλε την περασμένη χρονιά προήλθαν από συμφωνίες που έχει υπογράψει με εταιρίες όπως η Nike και η Tag Heuer.
Με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Ρεάλ έως το 2021, αλλά και το συμβόλαιο… ζωής με τη Νike δύσκολα θα φύγει από την κορυφή της λίστας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αστρονόμοι εντόπισαν έναν βραχώδη εξωπλανήτη με “ουρά κομήτη” που αποσυντίθεται
Αστρονόμοι παρατήρησαν έναν μικρό, βραχώδη πλανήτη που περιστρέφεται σε τροχιά επικίνδυνα κοντά στο αστέρι του και διαλύεται καθώς η επιφάνειά του εξαερώνεται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αφήνοντας πίσω του μια ουρά από ορυκτή σκόνη που θυμίζει κομήτη.
Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ανακαλυφθεί περίπου 5.800 πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι αποκαλούμενοι εξωπλανήτες. Από αυτούς, μόνο τέσσερις έχουν παρατηρηθεί να αποσυντίθενται σε τροχιά, όπως αυτός.
Ο πλανήτης είναι ο κοντινότερος από τους τέσσερις στο ηλιακό μας σύστημα και δίνει στους επιστήμονες μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν τι συμβαίνει σε αυτούς τους καταδικασμένους κόσμους.
Οι ερευνητές παρατήρησαν τον πλανήτη BD+05 4868 Ab ενώ σταδιακά γίνεται σκόνη, αφήνοντας, με κάθε περιφορά του γύρω από το αστέρι του, μια ποσότητα υλικού ίση με τον όγκο του όρους Έβερεστ. Η ουρά από σκόνη που αφήνει πίσω του – μήκους 9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – καλύπτει σε μήκος το ημικύκλιο του αστεριού,
Ο πλανήτης υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος περίπου μεταξύ του δικού μας Ερμή και της Σελήνης. Βρίσκεται στον αστερισμό του Πήγασου και απέχει περίπου 140 έτη φωτός από τη Γη.
Ένα έτος φωτός είναι η απόσταση που καλύπτει το φως μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.
Το αστέρι του BD+05 4868 Ab είναι ένας πορτοκαλί νάνος. Είναι μικρότερο, ψυχρότερο και όχι τόσο λαμπρό όσο ο Ήλιος: έχει περίπου το 70% της μάζας και της διαμέτρου του Ήλιου και περίπου το 20% της φωτεινότητάς του.
Ο πλανήτης κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω του κάθε 30,5 ώρες, σε απόσταση περίπου 20 φορές μικρότερη από αυτήν από την οποία απέχει ο Ερμής από τον Ήλιο.
Στην επιφάνεια του πλανήτη υπολογίζεται ότι η θερμοκρασία φτάνει τους 1.600 βαθμούς Κελσίου, λόγω της εγγύτητάς του στο αστέρι. Ως αποτέλεσμα, η επιφάνεια έχει ήδη μετατραπεί σε μάγμα, σε λιωμένο βράχο.
«Αναμένουμε ότι ο πλανήτης θα γίνει σκόνη μέσα στο επόμενο ένα εκατομμύριο χρόνια ή κάπου εκεί», είπε ο Μαρκ Χον, μεταδιδακτορικός ερευνητής και βασικός συγγραφέας της μελέτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη λειτουργία της καρδιάς
- Σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Τι «φέρνει» η νέα σχολική χρονιά
- Στα αγαπημένα «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης η Κάρπαθος
- 4η Γιορτή Κρασιού 2026 στο Erlangen: Μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη ελληνικό χρώμα, γεύσεις, μουσική και χορό
- Αυτοκίνητο: Η ποιότητα των καλωδίων παίζει σημαντικό ρόλο στην φόρτιση της μπαταρίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Copernicus: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στην υφήλιο
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο θερμότερος που μετρήθηκε ποτέ στον πλανήτη, ανακοίνωσε το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος· κατά τη διάρκειά του καταρρίφθηκε το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, που είχε καταγραφεί μόλις την περασμένη χρονιά.
Ο περασμένος αποδείχτηκε «άλλος ένας εκπληκτικός μήνας», καθώς συνεχίστηκαν «οι θερμοκρασίες-ρεκόρ που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο χρόνων, παρά την ανάπτυξη συνθηκών (του φαινομένου) Λα Νίνια στον τροπικό Ειρηνικό (Ωκεανό) και την προσωρινή επίπτωσή τους που ήταν η μείωση των παγκόσμιων θερμοκρασιών», αντίστροφα προς το φαινόμενο Ελ Νίνιο, τόνισε η Σαμάνθα Μπέρτζες, η αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής (C3S) του παρατηρητηρίου Copernicus.
Καθώς η μέση θερμοκρασία επιφανείας έφθασε τους 13,23° Κελσίου, σύμφωνα με το παρατηρητήριο Κοπέρνικος, τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση την προβιομηχανική εποχή, προτού οι άνθρωποι αρχίσουν να αλλάζουν το κλίμα με τη μαζική χρήση άνθρακα, πετρελαίου και αερίου για την παραγωγή ενέργειας και άλλους σκοπούς.
Με άλλα λόγια, έσπασε το φράγμα του 1,5° Κελσίου, τον πιο φιλόδοξο στόχο της συμφωνίας του Παρισιού, που κλείστηκε πριν από δέκα χρόνια, το 2015, κι είχε σκοπό να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από τους 2° Κελσίου και να συνεχιστούν οι προσπάθειες να παραμείνει περί τον 1,5° Κελσίου.
Η συμφωνία πάντως αναφερόταν στις μακροπρόθεσμες τάσεις. Αυτή η αύξηση θα πρέπει να παρατηρηθεί για τουλάχιστον είκοσι χρόνια ώστε να θεωρηθεί πως το όριο ξεπεράστηκε.
Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτές στην επιφάνεια των θαλασσών, ρυθμιστή του παγκόσμιου κλίματος, καθώς καλύπτουν πάνω από το 70% της υφηλίου. Και αυτές παραμένουν σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ πριν από τον Απρίλιο του 2023.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη λειτουργία της καρδιάς
- Σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Τι «φέρνει» η νέα σχολική χρονιά
- Στα αγαπημένα «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης η Κάρπαθος
- 4η Γιορτή Κρασιού 2026 στο Erlangen: Μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη ελληνικό χρώμα, γεύσεις, μουσική και χορό
- Αυτοκίνητο: Η ποιότητα των καλωδίων παίζει σημαντικό ρόλο στην φόρτιση της μπαταρίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
United Airlines: Ξεκινά νέα καθημερινή απευθείας πτήση από Αθήνα προς Σικάγο
Μια νέα καθημερινή εποχική απευθείας σύνδεση μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του βασικού κόμβου της στο Σικάγο, εγκαινίασε η United Airlines, αυξάνοντας τις πτήσεις από την Ελλάδα κατά πάνω από 30% για το 2024.
Η έναρξη της νέας πτήσης από την Αθήνα προς το Σικάγο/O’Hare προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες πτήσεις της United από την Ελλάδα, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι: καθημερινή εποχική σύνδεση από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη/Νιούαρκ που ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου και την Ουάσιγκτον/Dulles που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου 2024.
Σημειώνεται ότι η United συνεχίζει να είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που συνδέει απευθείας τις ΗΠΑ με το Ντουμπρόβνικ, τη Μάλαγα, τη Μαγιόρκα και την Τενερίφη. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της United για το 2024 περιλαμβάνει επίσης νέες πτήσεις από τη Βαρκελώνη προς το Σαν Φρανσίσκο, την επανέναρξη της εποχικής πτήσης από το Ρέικιαβικ προς τη Νέα Υόρκη/Νιούαρκ, καθώς και επιπλέον πτήσεις από τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες.
Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία έχει επανεκκινήσει νωρίτερα μερικές από τις πιο δημοφιλείς εποχικές πτήσεις της, από τη Νίκαια, τη Λισαβόνα, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Νάπολη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη λειτουργία της καρδιάς
- Σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Τι «φέρνει» η νέα σχολική χρονιά
- Στα αγαπημένα «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης η Κάρπαθος
- 4η Γιορτή Κρασιού 2026 στο Erlangen: Μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη ελληνικό χρώμα, γεύσεις, μουσική και χορό
- Αυτοκίνητο: Η ποιότητα των καλωδίων παίζει σημαντικό ρόλο στην φόρτιση της μπαταρίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακαλύφθηκε απολίθωμα ψαριού ηλικίας 439 εκατ. ετών που είχε τα αρχαιότερα σαγόνια
Ίσως τα πιο εμβληματικά σαγόνια του κινηματογράφου είναι εκείνα του καρχαρία στην ομώνυμη ταινία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ του 1975. Τώρα Κινέζοι παλαιοντολόγοι βρήκαν, σε απολιθώματα ενός μικρού ψαριού που έμοιαζε με καρχαρία, το… “πρίκουελ” όλων των σαγονιών στη Γη.
Τα απολιθώματα που έχουν ηλικία σχεδόν 439 εκατομμυρίων ετών και ανακαλύφθηκαν στην επαρχία Γκουϊτσού στη νότια Κίνα, διαθέτουν τα αρχαιότερα σαγόνια που έχουν ποτέ βρεθεί στον πλανήτη μας.
Τα απολιθώματα του ψαριού Fanjingshania, μήκους 15 εκατοστών, τα οποία προέρχονται από έναν πανάρχαιο πρόγονο των καρχαριών που ζούσε στην Παλαιοζωική περίοδο, εξέπληξαν τους επιστήμονες λόγω της αρχαιότητάς τους.
Η ανακάλυψη μεταθέτει στο παρελθόν, κατά περίπου 15 εκατομμύρια χρόνια, τα ψάρια με τα αρχαιότερα γνωστά σαγόνια. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ αρχαιότερων σαγονιών ήταν ένα ψάρι ηλικίας 425 εκατομμυρίων ετών.
Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”.
“Τα νέα απολιθώματα αλλάζουν τα πάντα. Αυτό είναι το αρχαιότερο ψάρι γνωστής ανατομίας με γνάθο“, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Τσου Μιν του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Ακαδημίας.
Σήμερα πια οι άνθρωποι και σχεδόν όλα τα σπονδυλωτά ζώα (το 99,8%) διαθέτουν σαγόνια που τους βοηθούν να τρώνε. Τα ψάρια εμφανίστηκαν στη Γη πριν περίπου 520 εκατομμύρια χρόνια και για πολύ καιρό δεν είχαν σαγόνια.
Προηγουμένως στις θάλασσες κυριαρχούσαν θαλάσσιοι σκορπιοί μήκους έως 2,5 μέτρων, αλλά η σταδιακή εξέλιξη σαγονιών στα ψάρια και η αύξηση του μεγέθους τους τα μετέτρεψε σε κυρίαρχους των θαλασσών.
Τελικά από αυτά τα ψάρια με σαγόνια εξελίχτηκαν τα σπονδυλωτά ζώα της ξηράς.
Τα σαγόνια αποτέλεσαν μια από τις πιο σημαντικές εξελικτικές καινοτομίες. Όπως δήλωσε ο Σουηδός παλαιοντολόγος Περ ‘Αλμπεργκ του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, “τα σαγόνια είναι σημαντικά, επειδή επέτρεψαν στα σπονδυλωτά να γίνουν ενεργοί θηρευτές για πρώτη φορά”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΣΜΟΣ
Ενόργανη γυμναστική-Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ο Πετρούνιας και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, εκεί όπου έχουν γραφτεί κάποιες από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής κι εκεί ακριβώς όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 «έλαμψε» το αστέρι της Νάντιας Κομανέντσι και δόθηκε το πρώτο τέλειο «10» στην ιστορία του αθλήματος,
ο Λευτέρης Πετρούνιας θριάμβευσε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε ανίκητος για άλλη μια διοργάνωση. Συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίσηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,333 β. και στην 3η θέση Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15,261 β.
ΑΠΕ ΜΠΕ
ΚΟΣΜΟΣ
Κορυφή και στην ΙΑΑF για την Στεφανίδη
Μεταξύ των δέκα υποψηφίων για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του κόσμου για το 2017 βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η IAAF. Η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ επιλέχθηκε από μία επιτροπή ειδικών, μαζί με τις Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία), Μαρία Λασιτσκένε (Ρωσία), Χέλεν Ομπίρι (Κένυα), Σάλι Πίρσον (Αυστραλία), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία), Μπρίτνεϊ Ριζ (ΗΠΑ), Κάστερ Σεμένια (Νότια Αφρική), Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο) και Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία).
Η αντίστοιχη δεκάδα υποψηφίων στους άνδρες, που δεν περιλαμβάνει τον Γιουσέιν Μπολτ, απαρτίζεται από τους Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία), Μο Φάρα (Μεγάλη Βρετανία), Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ), Ελιτζάχ Μανανγκόι (Κένυα), Λούβο Μανιόνγκα (Νότια Αφρική), Ομάρ ΜακΛίοντ (Τζαμάικα), Κρίστιαν Τέιλορ (ΗΠΑ), Γουέιντ Φαν Νίεκερκ (Νότια Αφρική) και Γιοχάνες Φέτερ (Γερμανία).
Για την επιλογή του κορυφαίου και της κορυφαίας του κόσμου για το 2017 θα προσμετρηθούν, οι ψήφοι του συμβουλίου της IAAF (50%), οι ψήφοι της οικογένειας της IAAF (25%) και η ψηφοφορία του κοινού (25%), η οποία θα γίνει μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της διεθνούς ομοσπονδίας, ως τις 16 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι τρεις με τις περισσότερες ψήφους σε κάθε κατηγορία, ενώ η τελική ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή στο Μονακό, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.













You must be logged in to post a comment Login