Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΥΡΩΠΗ

Μάλτα: Γνωστή μπλόγκερ που κατηγορούσε την κυβέρνηση σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της

Δημοσιεύθηκε

στις

Η γνωστή μπλόγκερ, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για διαφθορά και συνέβαλε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα, σκοτώθηκε από μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μουσκάτ, το στενό περιβάλλον του οποίου είχε κατηγορηθεί από την Καρουάνα Γκαλιζία, κατήγγειλε τη “βάρβαρη” δολοφονία και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η 53χρονη Καρουάνα Γκαλιζία είχε εργαστεί ως χρονογράφος σε πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας της. Ήταν όμως γνωστότερη για το μπλογκ της, στο οποίο αποκάλυπτε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Στις αρχές Ιουνίου το Εργατικό Κόμμα του Μουσκάτ κέρδισε με άνεση τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την αποκάλυψη μιας σειράς σκανδάλων στα οποία εμπλέκονταν στενοί συνεργάτες και συγγενείς του πρωθυπουργού. Στις αποκαλύψεις αυτές έπαιξε κεντρικό ρόλο η Καρουάνα Γκαλιζία.

Την περασμένη άνοιξη το περιοδικό Politico είχε συμπεριλάβει την Μαλτέζα μπλόγκερ στις “28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη”, γράφοντας για αυτήν ότι είναι “ένα WikiLeaks από μόνη της, μια σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα”. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ακτινογραφία της αυτοκίνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η μελέτη του 2022 στη έκθεση «Οχήματα σε χρήση» της ACEA παρέχει μια εκτενή επισκόπηση του στόλου των μηχανοκίνητων οχημάτων στους δρόμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύπτοντας επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, μεσαία και βαρέα επαγγελματικά οχήματα και λεωφορεία.

Ανά χώρα, η αναφορά Οχήματα σε χρήση δείχνει τον αριθμό των μηχανοκίνητων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για κάθε τύπο οχήματος και πως έχει εξελιχθεί ο στόλος την τελευταία δεκαετία.

Παρέχει επίσης πολύτιμες πληροφορίες ανά τμήμα οχημάτων για κάθε ευρωπαϊκή χώρα, όπως η μέση ηλικία (καθώς και το έτος πρώτης ταξινόμησης), το μερίδιο κάθε τύπου καυσίμου και ο αριθμός των οχημάτων ανά 1.000 κατοίκους.

Αυτή η έκδοση του 2022 καλύπτει τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συν τις χώρες της ΕΖΕΣ (Ισλανδία, Νορβηγία και Ελβετία), καθώς και τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέγεθος στόλου

Το 2020, ο στόλος επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το 2019, με 246,3 εκατ. αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στο δρόμο συνολικά. Η υψηλότερη ανάπτυξη σημειώθηκε στη Ρουμανία (+5,4%) και στη Σλοβακία (+5,1%), ενώ ο γαλλικός στόλος αυτοκινήτων συρρικνώθηκε ελαφρά (-0,3%).

Σχεδόν 29 εκατ. φορτηγά κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μισά από τα οποία βρίσκονται σε τρεις χώρες: Γαλλία (5,9 εκατ. φορτηγά), Ιταλία (4,3 εκατ.) και Ισπανία (3,9 εκατ.).

Υπάρχουν περισσότερα από 6,2 εκατ. μεσαία και βαρέα επαγγελματικά οχήματα στους δρόμους της ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση 1,7% σε σύγκριση με το 2019. Με περίπου 1,2 εκατ. φορτηγά, η Πολωνία έχει τον μεγαλύτερο στόλο μακράν.

Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχονται σε 684.285, σχεδόν τα μισά από τα οποία βρίσκονται μόνο σε τρεις χώρες: Πολωνία (124.526), Ιταλία (99.883) και Γαλλία (93.506).

Μέσος ορός ηλικίας

Τα αυτοκίνητα της ΕΕ είναι πλέον κατά μέσο όρο ηλικίας 11,8 ετών. Η Λιθουανία και η Ρουμανία έχουν τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων, με οχήματα σχεδόν 17 ετών.

Τα νεότερα επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο (6,7 χρόνια).

Η μέση ηλικία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ είναι 11,9 έτη. Από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ιταλία έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών (13,8 έτη), ακολουθούμενη από την Ισπανία (13,3 έτη).

Τα φορτηγά είναι κατά μέσο όρο 13,9 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με μέσο όρο ηλικίας 21,4 ετών, η Ελλάδα έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών, ενώ τα νεότερα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο (6,7 έτη) και στην Αυστρία (7 έτη).

Τα λεωφορεία στους δρόμους της ΕΕ είναι κατά μέσο όρο 12,8 ετών. Με ηλικία άνω των 19 ετών, τα ελληνικά λεωφορεία είναι τα παλαιότερα στην περιοχή.

Μόνο έξι χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν στόλο λεωφορείων ηλικίας μικρότερης των 10 ετών.

Τύπος καυσίμου

Παρά την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, τα επιβατικά αυτοκίνητα με εναλλακτική κίνηση εξακολουθούν να αποτελούν μόνο το 5,3% του συνολικού στόλου αυτοκινήτων της ΕΕ. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και τα υβριδικά plug-in αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,5% και το 0,6% του στόλου, ενώ το 1,2% όλων των αυτοκινήτων στους δρόμους της ΕΕ είναι υβριδικά ηλεκτρικά.

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με ντίζελ εξακολουθούν να κυριαρχούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ εκτός από την Ελλάδα: το 91,2% του στόλου βαν της ΕΕ λειτουργεί με ντίζελ και μόλις το 0,4% των φορτηγών στην ΕΕ είναι ηλεκτρικά με μπαταρία.

Το 96,3% όλων των φορτηγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινούνται με ντίζελ, ενώ η βενζίνη είναι λιγότερο από το 1% του στόλου. Το 0,24% των φορτηγών στους δρόμους της ΕΕ έχουν κινητήρα μηδενικών εκπομπών, από 0,04% το 2019.

Τα ντίζελ λεωφορεία αντιπροσωπεύουν το 93,5% του στόλου της ΕΕ, με μόνο το 0,9% να είναι ηλεκτρικά με μπαταρία και το 1,4% υβριδικά. Ωστόσο, σημαντικά μερίδια ηλεκτρικών λεωφορείων βρίσκονται στην Ολλανδία (12,4%) και στο Λουξεμβούργο (6,6%).

Ποσοστά μηχανοκίνησης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 560 επιβατικά αυτοκίνητα και 81 επαγγελματικά οχήματα ανά 1.000 κατοίκους.

Το Λουξεμβούργο έχει την υψηλότερη πυκνότητα αυτοκινήτων στην ΕΕ (696 ανά 1.000 άτομα), ακολουθούμενη από την Ιταλία (666). Αντίθετα, η χαμηλότερη πυκνότητα τόσο για αυτοκίνητα (353) όσο και για επαγγελματικά οχήματα (40) βρίσκεται στη Λετονία.

Στη Λετονία σχεδόν το 43% όλων των νοικοκυριών δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, ενώ σχεδόν το 32% των γαλλικών οικογενειών έχουν δύο επιβατικά αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Παραπλανητικές αξιολογήσεις καταναλωτών από το 55% των ιστοτόπων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ενός πανευρωπαϊκού ελέγχου ιστοτόπων όσον αφορά τις διαδικτυακές αξιολογήσεις από καταναλωτές.

Υπό τον συντονισμό της Επιτροπής, οι αρχές 26 κρατών μελών, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας έλεγξαν 223 δημοφιλείς ιστοτόπους για παραπλανητικές αξιολογήσεις από καταναλωτές.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των διαδικτυακών καταστημάτων, αγορών, ιστοτόπων ταξιδιωτικών κρατήσεων, μηχανών αναζήτησης και ιστοτόπων σύγκρισης που εξετάστηκαν γέννησαν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των αξιολογήσεων:

Για 144 από τους 223 ελεγχθέντες ιστοτόπους, οι αρχές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι έμποροι καταβάλλουν επαρκείς προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι αξιολογήσεις είναι αυθεντικές, δηλαδή ότι αναρτήθηκαν από καταναλωτές που πράγματι χρησιμοποίησαν το αξιολογηθέν προϊόν ή υπηρεσία.

Οι αρχές προστασίας των καταναλωτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον το 55% των ελεγχθέντων ιστοτόπων ενδέχεται να παραβιάζουν την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, η οποία απαιτεί να παρέχονται στους καταναλωτές αληθείς πληροφορίες ώστε να μπορούν να κάνουν τεκμηριωμένες επιλογές.

Για άλλο ένα 18% των ιστοτόπων, οι αρχές εξέφρασαν επίσης αμφιβολίες.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το δίκτυο συνεργασίας για την προστασία των καταναλωτών (CPC) για το σημαντικό αυτό ζήτημα και να στηρίζει τις εθνικές αρχές στις δράσεις επιβολής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: europa.eu

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειώθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το 2021 στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μείωση κατά 2,4% παρουσίασε ο όγκος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων το 2021 στην ΕΕ, σε σχέση με το 2020.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ACEA, πέρσι πουλήθηκαν 9,7 εκατ. καινούργια αυτοκίνητα. Η πτώση του όγκου των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στην πανδημία, στην έλλειψη ημιαγωγών, καθώς και στην οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, η έλλειψη ημιαγωγών είχε σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της παραγωγικής δυνατότητας των εργοστασίων κατασκευής αυτοκινήτων καθ όλη την διάρκεια του 2021 και κυρίως κατά το δεύτερο εξάμηνο της περσινής χρονιάς.

Πέρσι, οι συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ ήταν λιγότερες κατά 3,3 εκατ. μονάδες από τις πωλήσεις που σημειωθήκαν πριν το 2019. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, χαμηλή ήταν και η βάση σύγκρισης το 2020, λόγω της πανδημίας.

Εξετάζοντας ολόκληρο το περσινό έτος για τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, μόνο η Γερμανία σημείωσε πτώση (-10,1%) το 2021. Αντίθετα, η Ιταλία σημείωσε την υψηλότερη αύξηση (+5,5%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (+1,0%) και τη Γαλλία ( +0,5%) με μέτρια ανάπτυξη.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μειώθηκαν κατά 22,8% στις 795.295 μονάδες, σημειώνοντας τον έκτο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Οι περισσότερες από τις αγορές αντιμετώπισαν διψήφια πτώση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγάλων: Ιταλία (-27,5%), Γερμανία (-26,9%), Ισπανία (-18,7%) και Γαλλία (-15,1%). Στην πραγματικότητα, οι μόνες αγορές αυτοκινήτων της ΕΕ που επεκτάθηκαν τον περασμένο μήνα, ήταν η Βουλγαρία, η Κροατία, η Λετονία και η Σλοβενία.

Η μάρκα VW παρέμεινε η Νο 1 μάρκα στην Ευρώπη, αλλά οι πωλήσεις της το 2021 μειώθηκαν κατά 6,2%, στις 1.274.137 μονάδες. Η Peugeot κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με πτώση 2,3% στις 724.383 μονάδες. Η επίδοση της Peugeot ήταν μόλις περίπου 12.000 αυτοκίνητα πάνω από την Toyota, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Αναφέρεται ότι το 2020 η Toyota ήταν έκτη στη γενική κατάταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Europol ανακοίνωσε την εξάρθρωση του δικτύου χάκερ VPNLab.net

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ένα παγκόσμιο εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), που χρησιμοποιούσαν εγκληματίες για να εξαπολύουν επιθέσεις με λυτρισμικό, θέτοντας σε κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, διαλύθηκε, ανακοίνωσε η Europol.

Τη Δευτέρα, ερευνητές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κατάσχεσαν ή διέκοψαν τη λειτουργία τουλάχιστον 15 διακομιστών που φιλοξενούσαν ιστοτόπους καθώς και τον ιστότοπο VPNLab.net, ο οποίος παρείχε στις εγκληματικές οργανώσεις προστατευμένες επικοινωνίες και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

«Ο πάροχος VPN (…) χρησιμοποιούνταν για την διάπραξη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, όπως η ανάπτυξη λυτρισμικού και άλλες κυβερνοεγκληματικές δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2008 ήταν «μια δημοφιλής επιλογή για χάκερ» που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν μια συνδρομή 52 ευρώ για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της «προκειμένου να διαπράξουν τα εγκλήματά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα εντοπιστούν από τις αρχές», συμπλήρωσε η Europol.

Πολλές έρευνες έδειξαν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονταν την πλατφόρμα για να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό, σχεδιασμένο να διεισδύει ή να διαταράσσει συστήματα υπολογιστών.

«Άλλες περιπτώσεις έδειξαν τη χρήση της υπηρεσίας για τη δημιουργία υποδομών και επικοινωνιών πίσω από εκστρατείες επιθέσεων με λυτρισμικό, καθώς και την πραγματική ανάπτυξή τους», τόνισε η υπηρεσία.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, εντοπίστηκαν περισσότερες από 100 εταιρείες που είχαν εκτεθεί σε κυβερνοεπιθέσεις.

Αρχές επιβολής του νόμου συνεργάζονται με πιθανά θύματα κυβερνοεπιθέσεων για να μετριάσουν την έκθεσή τους, ανέφερε η Europol.

Με επικεφαλής τη γερμανική αστυνομία του Ανόβερου, στην επιχείρηση συμμετείχαν ερευνητές από πολλές χώρες της ΕΕ, καθώς και ομόλογοί τους από τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΕ πιέζει τη Europol να διαγράψει δεδομένα χρηστών που δεν συνδέονται με εγκλήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (EDPS) έδωσε εντολή στην Europol να διαγράψει όλα τα δεδομένα ατόμων που δεν συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες και βρίσκονται στη βάση της για διάστημα μεγαλύτερο εκείνου των έξι μηνών.

Ερευνώντας τη συλλογή των δεδομένων που διενεργούσε η Europol από τον Απρίλιο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2020, η EDPS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπηρεσία της επιβολής του νόμου διατηρούσε δεδομένα ατόμων που δεν συνδέονται με το έγκλημα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς:

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι επαρκή, σχετικά και να περιορίζονται σε ό,τι είναι αναγκαίο αναφορικά με τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Επίσης, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται η Europol διατηρούνται με βάση το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αναλυτική επεξεργασία τους και όχι περισσότερο.

Η Europol δεν όρισε χρονικό όριο για τη διαδικασία επεξεργασίας ή διατήρησης των δεδομένων που δεν περιλάμβαναν κατηγορίες υποκειμένων. Ωστόσο, η Europol ανέφερε ως δικαιολογία, για τη διατήρηση των δεδομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ανάγκη των μακροχρόνιων ποινικών ερευνών.

Ο Wojciech Wiewiórowski της EDPS είπε σε δήλωσή του: “Η Europol έχει αντιμετωπίσει αρκετούς κινδύνους σχετικά με την προστασία των δεδομένων που εντοπίστηκαν στην αρχική έρευνα της EDPS. Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος για την αντιμετώπιση της βασικής ανησυχίας ότι η Europol αποθηκεύει συνεχώς δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για άτομα που δεν έχει αποδείξεις ότι η επεξεργασία των δεδομένων τους συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που ορίζονται.”

Η εντολή για την επιβολή ενός ορίου έξι μηνών για την αποθήκευση τέτοιων δεδομένων δόθηκε στην Europol στις 3 Ιανουαρίου, ανέφερε ο Wiewiórowski.

Μια περίοδος έξι μηνών για προανάλυση και φιλτράρισμα μεγάλων συνόλων δεδομένων θα επιτρέψει στην Europol να ανταποκριθεί στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των κρατών μελών της ΕΕ που βασίζονται στην Europol, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ατόμων“, σημείωσε.

Αυτό σημαίνει ότι η Europol δεν θα επιτρέπεται πλέον να διατηρεί δεδομένα για άτομα που δεν έχουν κάποια σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες για μεγάλες χρονικές περιόδους, χωρίς καθορισμένη προθεσμία.

Πηγή: techgear.gr

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θυμήθηκε το σημείο που είχε ριφθεί βόμβα από τον Ισπανικό Εμφύλιο πριν από 80 χρόνια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η αστυνομία απενεργοποίησε μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο χάρη σε έναν άνδρα ο οποίος ανακάλεσε στη μνήμη του πως οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις την είχαν ρίξει στην πόλη του όταν εκείνος ήταν παιδί πριν από περισσότερα από 80 χρόνια.

Οι εργασίες που εκτελούνταν στην Μαέγια, κοντά στην Σαραγόσα της βορειοανατολικής Ισπανίας, ανεστάλησαν όταν ο άνδρας αυτός είπε πως στα έξι χρόνια του είχε βομβαρδιστεί το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά δεν είχε εκραγεί η βόμβα!

Ανιχνευτές μετάλλου χρησιμοποιήθηκαν για να εντοπιστεί η βάρους 50 κιλών βόμβα, που είχε ριφθεί από την ιταλική αεροπορία, η οποία είχε συνταχθεί με τις δυνάμεις του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στη διάρκεια του πολέμου (1936-1939).

“Ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να προσέχει κατά τη διάρκεια των εργασιών επειδή στη διάρκεια του Εμφυλίου, όταν εκείνος ήταν έξι ετών, η πόλη είχε βομβαρδιστεί και μια από τις βόμβες δεν είχε εκραγεί. Στη συνέχεια είχε καλυφθεί το σημείο εκείνο με τσιμέντο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική πολιτοφυλακή.

Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε γνωστό σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Συνέχεια
Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ42 λεπτά πριν

Ματαιώσεις πτήσεων και δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίου από την SKY express

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Σταδιακή αποκατάσταση του πτητικού προγράμματος της AEGEAN και της Olympic Air

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ώρες πριν

Επίθεση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης, με δύο νεκρούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ώρες πριν

Γερμανία: Σε ισχύ παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα για την πανδημία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ18 ώρες πριν

Τα ωραιότερα γερμανικά νησιά τον χειμώνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ21 ώρες πριν

Ανακαλύφθηκαν υποθαλάσσια μικρόβια που παράγουν οξυγόνο σε βαθύ σκοτάδι χωρίς φωτοσύνθεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ο παγκόσμιος στόλος των SUV αύξησε τις ετήσιες εκπομπές ρύπων κατά 120 εκατ. τόνους CO2

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Διατήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας επιθυμεί ο Καγκελάριος Σολτς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Βρήκε μέσα στο εικονοστάσι της μητέρας του χώμα από τη Μικρά Ασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Υ.Π.Α.: Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως 7 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Επιτυχίες των αρχών κατά του λαθρεμπορίου κοκαΐνης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Χαμηλότερη ανεργία και υψηλότερους μισθούς προβλέπουν οι οικονομολόγοι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η Ryanair δεν θα πετάει από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Οι υπουργοί Παιδείας αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Πόσα θα μείνουν στο πορτοφόλι το 2022;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Τριπλασιάστηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας παιδιών και εφήβων στο δεύτερο lockdown

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Τυφλή ηθοποιός χορεύει και διδάσκει ελληνικούς χορούς στην Αργεντινή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Είσοδος στην εστίαση με 2G+ για όσους δεν έχουν λάβει ενισχυτική δόση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υψηλότερες τιμές στα είδη διατροφής ζητά ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης

Europolitis TV9 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV10 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV12 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV1 έτος πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV2 έτη πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV2 έτη πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV2 έτη πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV2 έτη πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV2 έτη πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 έτη πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement