Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηχηρό μήνυμα της ΠαΔΕΕ στην Τουρκία για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις θέσεις της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το Καστελόριζο οι εκλεγμένοι Ομογενείς Βουλευτές και Γερουσιαστές της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού μεταφέρουν ηχηρό μήνυμα για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις θέσεις της Ελλάδας στα 28 κράτη από τα οποία προέρχονται.

Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα από διάλογο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) – της οργάνωσης δηλαδή που απαρτίζεται από τους Έλληνες ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές που έχουν εκλεγεί σε 28 κράτη – κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα « Δίκαιο της Θάλασσας και οι θέσεις Ελλάδας και Τουρκίας στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο» που πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο.

Το συνέδριο διοργάνωσε η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τις κεντρικές ομιλίες πραγματοποίησαν ο Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείο Εξωτερικών, ο Γεώργιος Ι. Νούλας, Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Δικηγόρος της Πα.Δ.Ε.Ε. & Νομικός Σύμβουλος και ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής του Rhode Island και Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., ο Σάββας Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αντιπεριφερειαρχης Κώστας Χρυσοχοϊδης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ο Στράτος Αμύγδαλος, Αντιδήμαρχος Μεγίστης (Καστελόριζου), ο Demetriεs Grimes, βετράνος διοικητής του Αμερικανικού Ναυτικού. Μήνυμα απέστειλε επίσης ο τ. ΠτΔ κ.Π.Παυλόπουλος.

Ο κ. Χρυσουλάκης αφού τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) από το 1995, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες συμφωνίες της χώρας μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών τους απέδειξε ότι τα κράτη της Μεσογείου σέβονται το Διεθνές Δίκαιο.

«Στην περίπτωση της Τουρκίας, ωστόσο, βλέπουμε επίμονες, παράνομες και επιθετικές δραστηριότητες εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και εναντίον της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι οι συγκεκριμένοι τουρκικοί ισχυρισμοί ολοφάνερα παραβλέπουν τα ipso facto και ab initio κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε εκείνη τη θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα, με βάση την καθιερωμένη αρχή του δικαίου της θάλασσας, νησιά, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, όπως αυτό το όμορφο νησί που μας φιλοξενεί σήμερα, έχουν πλήρες δικαίωμα σε δική τους αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπως και κάθε έδαφος».

«Ιδίως όσον αφορά το Καστελόριζο», συνέχισε «απορρίπτουμε τα τουρκικά επιχειρήματα και η θέση μας είναι ξεκάθαρη: το Καστελόριζο δεν είναι ‘’500 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα’’ ούτε ‘’γεωπολιτική ανωμαλία’’ ή ένα ‘’μικροσκοπικό νησί που δημιουργεί προβλήματα’’, όπως επανειλημμένα έχουμε ακούσει στο παρελθόν.

Το νησί απολαμβάνει πλήρως απαραβίαστα δικαιώματα που προκύπτουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και τα οποία η Κυβέρνησή μας θα υπερασπιστεί ενάντια σε κάθε πρόκληση. Επομένως, η παρουσία μας σήμερα δεν είναι απλά συμβολική, είναι μια δήλωση για την ενότητα της χώρας μας από τον Βορρά έως τον Νότο, από την Ανατολή έως τη Δύση, που αποτελεί ασπίδα για την προστασία της χώρας μας, ενώ ταυτοχρόνως σηματοδοτεί την αφοσίωσή μας για ειρήνη και σταθερότητα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Χρυσουλάκης επισήμανε ότι «έχουμε επανειλημμένα επιδείξει την ετοιμότητά μας για την επίλυση κάθε προβλήματος με τους γείτονές μας, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μέσω διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά όχι υπό συνθήκες στρατιωτικής πίεσης και απειλών. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή σε μια θετική ατζέντα και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, διαφυλάσσοντας, παράλληλα, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και συμφέροντα».

Ο κ. Νούλας από την πλευρά του τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι το 2020 διαφοροποιήθηκε η ελληνική στάση έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας και συγκεκριμένα έγινε σωστή αξιοποίηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου που οδήγησε στην αναγνώριση του Έβρου και του Αιγαίου ως ανατολικού άκρου της Ευρώπης και όχι απλώς ως ελληνοτουρκικών συνόρων.

Η Ελλάδα δεν έχει λόγους να βάζει στο τραπέζι θέματα με την Τουρκία, η οποία θέτει ιστορικά συνεχώς θέματα προς επίλυση, αμφισβητώντας ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα οποία είναι απολύτως κατοχυρωμένα από νομικά δεσμευτικά κείμενα. Άλλωστε και η ρητορική της Άγκυρας για αναθεώρηση των νομικών κειμένων που δεσμεύουν Ελλάδα και Τουρκία, αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία ευθεία διάθεση της Τουρκίας να μην εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες που τη δεσμεύουν.

Η Ελλάδα απολύτως δικαιολογημένα αναγνωρίζει με την Τουρκία μόνο μία διαφορά προς επίλυση με τρόπο ειρηνικό και νομικά δεσμευτικό και για τις δύο χώρες, όπως οι διεθνείς συμβάσεις και το Δίκαιο της Θάλασσας ρητώς και αδιαμφισβήτητα ορίζουν».

Ο κ. Συρίγος, με τη σειρά του, προέβη σε μία χρονολογική αποτύπωση της εξέλιξης των τουρκικών διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο από το 2004 μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στις προτάσεις της Άγκυρας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ και εστίασε στο τουρκολυβικό μνημόνιο οριοθέτησης ΑΟΖ.

«Για την Τουρκία η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας αποτελούσε στρατηγική κίνηση», τόνισε, «καθώς έως τώρα έδινε τη δική της ερμηνεία σε υφιστάμενα νομικά καθεστώτα που είχαν συσταθεί στο παρελθόν από διεθνείς συνθήκες. Εφ’ εξής έχει τη δική της συνθήκη που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο νομικό καθεστώς».

Εδώ και καιρό η Τουρκία έχει «αλλάξει πίστα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «καθώς κινείται με άλλους όρους, εμφορείται από μεγαλοιδεατικά όσο και ανεδαφικά οράματα, θέλγεται από την ένταση, αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί στρατιωτικά μέσα όταν έχει το περιθώριο».

Αφού αναφέρθηκε στην υπογραφή από την Ελλάδα και την Αίγυπτο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ, στις επακόλουθες τουρκικές αντιδράσεις αλλά και στη νέα περιφερειακή συμμαχία που αναδείχθηκε και εναντιώνεται στις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν, επεκτεινόμενη από τη Γαλλία έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Συρίγος κατέληξε αξιολογώντας την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία: «Μολονότι η υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο προκάλεσε τη μακροβιότερη κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το κύριο όφελος για την Ελλάδα είναι ότι από τον Αύγουστο του 2020 διαθέτει μία διεθνή συνθήκη που επικαλύπτει τις θαλάσσιες περιοχές που διεκδικεί το τουρκολυβικό μνημόνιο.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία διεθνή διαφωνία επί θαλασσίων συνόρων που, τεχνικά, περιορίζει το χώρο της Τουρκίας για ελιγμούς. Επίσης επιτρέπει την άσκηση διπλωματικών πιέσεων. Επιπλέον, η συμφωνία με το Κάιρο θα αποτελέσει ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο σε περίπτωση που το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ωστόσο, δεν επιλύει ούτε το ζήτημα των οριοθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε τη διαφορά με την Τουρκία. Λύση μπορεί μόνο να βρεθεί με τη διευθέτηση όλων των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί οριοθέτηση εξαιτίας των αμφισβητήσεων της Τουρκίας, η μόνη λύση είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Ο κ. Στεφανής υπογράμμισε ότι «με αίσθημα μεγάλης τιμής και ξεχωριστής χαράς βρέθηκα στο συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, σε έναν ακριτικό τόπο που αποτελεί και ευαίσθητο σημείο της ελληνικής επικράτειας, στο Καστελόριζο. Αναμφίβολα, το σύγχρονο Δίκαιο της Θάλασσας λειτουργεί ως έλεγχος στην αυθαίρετη άσκηση βίας και στην προάσπιση των συνόρων μας, που παράλληλα αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

Τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματά μας παραβιάζονται διαρκώς, εκτοξεύοντας παράνομες απειλές και προωθώντας λανθασμένες ερμηνείες του Διεθνούς Δικαίου. Η Τουρκία αγνοεί κατάφωρα τους θεμελιώδεις κανόνες, προσπαθώντας να υπονομεύσει τα θεμέλια της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στην προκλητική αυτή στάση η Πατρίδα μας απαντά με σθένος και διεκδικώντας τα δικαιώματά της. Διαθέτουμε αξιόμαχες και σκληρά εκπαιδευμένες ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες λειτουργούν ως ισχυρό εργαλείο αποτροπής ενάντια σε κάθε είδους απειλή».

O κ. Ραπτάκης, τέλος, επισήμανε ότι «Εμείς οι εκλεγμένοι ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές, από 28 κράτη, μέλη της ΠαΔΕΕ, θα μεταφέρουμε εκεί όπου εκλεγόμαστε τις δίκαιες θέσεις της Ελλάδας για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Εδώ από το Καστελόριζο ξεκινάμε, εγώ ως Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ αλλά και όλα μας τα μέλη, να δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε γνωστό στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή σε μια θετική αντζέντα, ενώ συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Θα δώσουμε ακόμα τη μάχη για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων».

Πηγή φωτογραφιών: Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα για τους εμβολιασμένους Ευρωπαίους ταξιδιώτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 σχεδόν σε όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες, που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι φθάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ καθώς χαλαρώνει άλλους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τον Νοέμβριο, έκαναν γνωστό πηγές καλά ενημερωμένες για το θέμα αυτό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφός τους στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που είχαν απαγορευτεί από την Ουάσινγκτον ήδη από τις αρχές του 2020, αίροντας περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Μάρτιο το 2020, μετέδωσαν το δίκτυο CNN και η ιστοσελίδα Politico.

Η εφημερίδα Financial Times προσθέτει ότι η άρση των περιορισμών θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο. Η “ταξιδιωτική απαγόρευση” παρέμεινε συνεπώς σε ισχύ σχεδόν 20 μήνες.

Λονδίνο και Βερολίνο χαιρετίζουν την άρση των περιορισμών

Η Βρετανία και η Γερμανία χαιρέτισαν την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από το εξωτερικό, υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε “ιδιαίτερα ευχαριστημένος” από την άρση των περιορισμών της Ουάσινγκτον.

“Είναι μια φανταστική ώθηση για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, και είναι υπέροχο που οι οικογένειες και ο φίλοι στις δύο πλευρές του ωκεανού μπορούν και πάλι να επανενωθουν”, έγραψε ο συντηρητικός ηγέτης σε μήνυμά του στο Twitter.

Και το Βερολίνο χαρακτήρισε “υπέροχο νέο”, κυρίως για τη γερμανική οικονομία, την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

“Ένα υπέροχο νέο για τις γερμανικές και τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, τις εξαγωγές μας και το σύνολο της υπερατλαντικής σχέσης, δήλωσε ο ‘Ολαφ Σολτς, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών.

“Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά στις ΗΠΑ”, γράφει στο twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ενα πολυαναμενόμενο βήμα για τις διαχωρισμένες οικογένειες και φίλους και καλά νέα για τις επιχειρήσεις”, συνεχίζει το ίδιο κείμενο το οποίο καταλήγει ότι “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ασφαλή ταξίδια”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βερολίνο: Πινγκ πονγκ κατά του …Πάρκινσον

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο Βερολίνο έγινε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για ασθενείς της νόσου Πάρκινσον. Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους νοσούντες, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Σε αυτό το πρωτάθλημα ο νικητής δεν έχει σημασία. Όλοι όσοι συμμετέχουν, έχουν θριαμβεύσει. Στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε στο Βερολίνο το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον, με τη συμμετοχή αθλητών – ανδρών και γυναικών – από 27 χώρες.

Επικεφαλής της οργανωτικής προσπάθειας ήταν ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε. Και ο ίδιος παίζει πινγκ πονγκ, ενώ έχει νοσήσει με Πάρκινσον. Ειναι πεπεισμένος ότι έχει ευεργετικές συνέπειες η ενασχόληση με τον αθλητισμό γενικότερα και με το συγκεκριμένο άθλημα πολύ περισσότερο.

Κατά καιρούς οι ειδικοί έχουν προτείνει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για να αμβλυνθούν οι οδυνηρές συνέπειες της ασθένειας.

«Το πινγκ πονγκ είναι ένα καταπληκτικό άθλημα» λέει ο Γιενς Γκούντερ Ρέβε, μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF). «Πρώτον, γυμνάζει με ιδανικό τρόπο τον συντονισμό του ματιού με την κίνηση του χεριού. Δεύτερον, μας ωθεί να κάνουμε πλάγια βήματα, κινήσεις στο πλάι, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό κάνει πολλές φορές ο ασθενής με Πάρκινσον, ο οποίος κινείται μόνο προς τα εμπρός. Επιπλέον, καθώς εξελίσσεται η ασθένεια γινόμαστε όλο και πιο αργοί, αλλά το πινγκ πονγκ επιβραδύνει αυτή την τάση, γιατί εξασκεί την ταχύτητα…».

Σαράντα σημεία για παίκτες με Πάρκινσον

Ο πυγμάχος Μωχάμεντ Άλι ήταν ο πιο γνωστός αθλητής που υπέφερε από Πάρκινσον. Πρόκειται για μία νευροεκφυλιστική ασθένεια, για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Μόνο στη Γερμανία υπολογίζεται ότι νοσούν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Οι επιστήμονες αναζητούν δυνατότητες για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της ασθένειας ή τουλάχιστον να βοηθήσουν τους νοσούντες στην καθημερινότητά τους.

Παλαιότερη έρευνα στο πανεπιστήμιο Φουκουόκα της Ιαπωνίας, με τη συμμετοχή δώδεκα ασθενών που έπαιζαν πινγκ πονγκ μία φορά την εβδομάδα, είχε δείξει αισθητή βελτίωση στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην κίνηση του σώματος. Συστηματικές έρευνες δεν υπάρχουν ακόμη.

«Όλοι οι ασθενείς που ασχολούνται με το άθλημα, παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση στην κίνησή τους» τονίζει ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε. «Ακόμη αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες. Αλλά και η εμπειρική γνώση είναι σημαντική.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους νοσούντες με Πάρκινσον είχε γίνει το 2019 στη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία δύο χρόνια σε ολόκληρη τη Γερμανία έχουμε οργανώσει σαράντα σημεία στα όποία οι ασθενείς μπορούν να παίξουν πινγκ πονγκ…».

Ο Τόμας Γκρέβε προσπαθεί να διευρύνει το δίκτυο και υπόσχεται να βοηθήσει όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Εξαιρετικό το επίπεδο των αγώνων»

Προς το παρόν έφερε εις πέρας το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βερολίνο. «Στους κορυφαίους του πρωταθλήματος το επίπεδο ήταν εξαιρετικό», λέει.

«Είδαμε πραγματικά πολύ καλό πινγκ πονγκ. Το πιο σημαντικό – και αυτό θα συνεχιστεί στις επόμενες διοργανώσεις – είναι ότι έγινε μια κατάταταξη σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Τα κριτήρια δεν ήταν μόνο η εμπειρία στο άθλημα, αλλά και το πόσο έχει προχωρήσει η ασθένεια. Κι έτσι όλοι οι αγώνες είχαν ενδιαφέρον. Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί για όλους. Ακόμη κι εκείνοι που δεν παίζουν τόσο καλό πινγκ πονγκ, θα το διασκεδάσουν…».

Τι λέει όμως ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε για τη δική του απόδοση στο φιλέ; «Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Αν και είχα τραυματιστεί τους τελευταίους έξι μήνες και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα να προπονηθώ, τελικά κατάφερα να κερδίσω ένα ασημένιο μετάλλιο. Πραγματικά, δεν μπορούσα να περιμένω κάτι παραπάνω…».

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας ITTF. Τώρα ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις εθνικές ομοσπονδίες πινγκ πονγκ ανά τον κόσμο, ώστε να διευρύνει το δίκτυο των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή και η ανταλλαγή εμπειριών είναι επίσης ευεργετική για έναν ασθενή Πάρκινσον, όπως επισημαίνει: «Το πρόβλημα με το Πάρκινσον είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για κινητική διαταραχή. Έχει και συμπτώματα νευρολογικά, ψυχιατρικά. Πολλές φορές ο ασθενής αισθάνεται κατάθλιψη, φοβίες, υπνηλία, κλείνεται στον εαυτό του. Ο αθλητισμός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βγει από την απομόνωση…».

Πηγή: dw.com

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η στρατιωτική αντικατασκοπεία διενεργεί έρευνα για υποθέσεις εξτρεμισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας (MAD) διενεργεί έρευνα για δύο υποθέσεις ακροδεξιού εξτρεμισμού στις τάξεις επίλεκτης μονάδας που ανάγονται χρόνια πίσω, ανέφεραν πηγές προσκείμενες σ’ αυτήν χθες, Κυριακή, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (KSK), επίλεκτη μονάδα, αναδιοργανώθηκε εξαιτίας σειράς σκανδάλων τα τελευταία χρόνια, όπως ιδίως η κλοπή πυρομαχικών από μέλη της και περιπτώσεις που άνδρες της έκαναν τον χιτλερικό χαιρετισμό, κάτι παράνομο στη Γερμανία.

Οι έρευνες αφορούν έναν αξιωματικό κι έναν υπαξιωματικό.

Ο υπαξιωματικός της KSK κατηγορείται πως επέδειξε την αυτοκρατορική σημαία (μαύρη, λευκή και κόκκινη) πλάι στην ομοσπονδιακή σημαία κατά τη διάρκεια γυμνασίων το 2015.

Ο αξιωματικός φέρεται να διένειμε «μικρό αριθμό» εικόνων ακροδεξιάς εξτρεμιστικής φύσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WhatsApp το 2014.

Δεν είναι σαφές αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αν θα παραπεμφθούν σε δίκες.

Νωρίτερα φέτος, το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών ξεκαθάρισαν ότι θα λαμβάνουν εφεξής αυστηρά μέτρα σε περίπτωση που επιδεικνύονται δημόσια η αυτοκρατορική σημαία και πολεμικά λάβαρα τόσο της περιόδου της αυτοκρατορίας, όσο και της περιόδου της ναζιστικής δικτατορίας.

Η απόφαση οφειλόταν στην ανησυχία πως ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες χρησιμοποιούν τα σύμβολα αυτά ως υποκατάστατο της σημαίας με τη σβάστικα, η δημόσια επίδειξη της οποίας αποτελεί ποινικό αδίκημα στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Τα κόμματα ετοιμάζονται για δύσκολες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) προηγείται σταθερά με 25%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (του ZDF). Xριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) έπονται με 22 % και ακολουθούν οι Πράσινοι με 16% (-1%).

Λόγω της αρκετά σταθερής τάσης των δημοσκοπήσεων, τα κόμματα στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους στις πιθανές δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση συνασπισμού μετά τις εκλογές.

Ακόμα κι αν το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) έρθει πρώτο, ο ηγέτης των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, δεν θα υποστήριζε αυτόματα τον Όλαφ Σολτς για καγκελάριο, όπως κατέστησε σαφές στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο Λίντνερ εκτιμά ότι «πιθανότατα πάνω από το 70% των ψηφοφόρων δεν θα επιλέξει τελικά τον Σολτς, διότι αποφασιστική σημασία θα έχουν για τους ψηφοφόρους όχι τα πρόσωπα αλλά οι εναλλακτικές συνασπισμών. Για το FDP, αποφασιστικής σημασίας για την επιλογή καγκελαρίου είναι οι θέσεις του και όχι η κατάταξή ενός κόμματος στα εκλογικά αποτελέσματα», τόνισε.

Η υποψήφια καγκελάριος των Πράσινων Aναλένα Μπέρμποκ απο την πλευρά της δεν παραδέχεται ότι έχει χάσει τον αγώνα για την καγκελαρία, αν και «γι΄ αυτό χρειαζόμαστε ακόμα ορισμένες ψήφους», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Όταν η Μπέρμποκ ρωτήθηκε αν δεν είναι αλαζονικό να συνεχίσουν οι Πράσινοι να μιλούν για κυβέρνηση υπό πράσινη ηγεσία, απάντησε: «Είδαμε τους τελευταίους μήνες πόσο γρήγορα αλλάζουν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και γι ‘αυτό δεν βασίζω την πολιτική μου σε αυτές, αλλά με βάση το τι είναι δυνατό σε αυτή τη χώρα ».

Ο Αριστερός (Die Linke) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ραμέλο δήλωσε με τη σειρά του στο Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι είναι έτοιμος να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις ενός ενδεχόμενου συνασπισμού μεταξύ του SPD, των Πρασίνων και της Αριστεράς μετά τις εκλογές.

«Η Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να κυβερνήσει. Συνεπώς, θα μπορούσε να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις. Μου ζητήθηκε από την συμπρόεδρο του κόμματος Σουζάνε Χένινγκ-Βέλσοφ να είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε περίπτωση τέτοιων διαπραγματεύσεων», είπε στο dpa.

Όπως δείχνει η δημοσκόπηση του ZDF, το Φιλελεύθερο κόμμα «FDP» και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα μπορούσαν το καθένα να υπολογίζει με 11 % και το κόμμα της Αριστεράς με 6%.

Αλλά και σε άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το SPD φτάνει στο 25% με 26%, οι Xριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) κυμαίνονται μεταξύ 20 με 23%, οι Πράσινοι μεταξύ 15% με 17%, το FDP από 10%-13%, το AfD από 11% με 12% και η Αριστερά από 6% έως 8%.

Πάντως, πολλοί ψηφοφόροι βρίσκουν την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία σχετικά βαρετή. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του dpa, το 43 % την θεωρεί βαρετή και το 19% «εξαιρετικά βαρετή». Μόνο το 4% των ερωτηθέντων περιέγραψε την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία ως «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» και το 16% των ερωτηθέντων αξιολόγησε τον ανταγωνισμό μεταξύ των κομμάτων «μάλλον ενδιαφέροντα».

«Καθοριστικής σημασίας οι προσεχείς εκλογές για τη χώρα»

Κατά την άποψη του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, οι ομοσπονδιακές εκλογές θα είναι καθοριστικές για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές από το 1990, υποστηρίζει.

«Έχουμε μια τεράστια καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική καμπή για τέσσερα βασικά ζητήματα του μέλλοντος: την προστασία του κλίματος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον οικονομικό μετασχηματισμό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό με την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Επίσης και στο θέμα της κοινωνικής πόλωσης, η οποία έχει ενταθεί πάρα πολύ εξ αιτίας της πανδημίας. Αυτές είναι γιγαντιαίες προκλήσεις για όλες τις γενιές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους υπερθετικούς βαθμούς, αλλά σε αυτές τις εκλογές θα αποφασιστεί προς τα πού θα κατευθυνθεί η Γερμανία τα επόμενα 50 χρόνια. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές ομοσπονδιακές εκλογές από το 1990», είπε ο διακεκριμένος οικονομολόγος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Εκτόξευση των ενεργών Ελλήνων χρηστών στα social media

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πάνω από τέσσερις στους πέντε Έλληνες (ποσοστό 82%) βρίσκονται πια ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), με το ποσοστό να φθάνει το 97% στις ηλικίες 16 έως 24 ετών, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δειγματοληπτική έρευνα “Focus on Tech Life Tips” της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ενεργοί στα social media είναι σχεδόν οι δύο στους τρεις Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών (το 62%, έναντι 59% στο δεύτερο εξάμηνο του 2020), με τα δημοφιλέστερα μέσα για τη δημιουργία προσωπικού “προφίλ” να είναι κατά σειρά τα Facebook (79% – αύξηση 15% έναντι του δευτέρου εξαμήνου του 2020), Instagram (51%) και YouTube (45%). Επίσης το ΤΙΚ ΤΟΚ παρουσιάζει θεαματική άνοδο τον τελευταίο χρόνο και στη χώρα μας, ειδικά στα κορίτσια 16-24 ετών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η συνολική διείσδυση του διαδικτύου στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 97%, ενώ στις ηλικίες 55-64 ετών οι εννέα στους δέκα είναι πλέον καθημερινοί χρήστες του Ίντερνετ, αφιερώνοντας κατά μέσο όρο 85 λεπτά καθημερινά (έναντι 58 λεπτών τη μέρα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020). Η πρώτη συσκευή πρόσβασης για όλους τους χρήστες είναι το “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο (smartphone), με το 95% των χρηστών να το χρησιμοποιούν πια ως πρώτη επιλογή τους και με τον μέσο χρόνο σύνδεσης από το κινητό να έχει πλέον φθάσει τις δύο ώρες την ημέρα.

Επιπλέον, τουλάχιστον εννέα στα δέκα παιδιά 5-12 ετών εκτιμάται ότι είναι πλέον online και έχουν ως πρώτη επιλογή συσκευής για τη σύνδεση τους το tablet (40%), ενώ ακολουθούν το smartphone (36%) και το laptop (34%).

Επίσης, όσοι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (e-shoppers) έφτασαν το 74% των Ελλήνων, με αυξημένη μέση δαπάνη σε online αγορές, καθώς επίσης αυξημένη τάση στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών. Oι περισσότεροι e-shoppers βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών 16-44 ετών, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στο κοινό άνω των 55 ετών (+20% συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο).

Τουλάχιστον μία online αγορά έχουν κάνει τρεις στους τέσσερις Έλληνες (74%) κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε ηλεκτρονικές αγορές οι καταναλωτές ξόδεψαν τους τελευταίους έξι μήνες κατά μέσο όρο 806 ευρώ και σχεδόν δύο στους τρεις (64%) πλήρωσαν μέσω αντικαταβολής.

Οι κορυφαίες online αγορές ήταν τα ρούχα (46%), τα παπούτσια (36%) και τα ηλεκτρονικά είδη (33%). Τη μεγαλύτερη δυναμική (μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2020) εμφάνισαν οι online αγορές για έπιπλα και είδη σπιτιού (+37%) και για διαδικτυακά σεμινάρια/webinars (+36%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωάννινα: Ο αργαλειός και η υφαντική τέχνη εργαλεία εναλλακτικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η υφαντική χαρακτηρίζει τον χώρο της Ηπείρου. Συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Αποτελεί στοιχείο της ταυτότητάς του.

Ο αργαλειός, κάποτε, έδινε αυτονομία στα νοικοκυριά, έδινε την απάντηση στις ανάγκες της κοινωνίας. Σήμερα, ο τρόπος εκμάθησης αυτής της ξεχασμένης «τέχνης», που την «κάταπιε» η εξέλιξη, που χάθηκε με τον χρόνο, αποτελεί τη βάση για το Ευρωπαϊκό Έργο FormBridge, το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα, μεταξύ της κλασσικής εκμάθησης στα σχολεία και της εναλλακτικής στο εργοτάξιο.

Στην Ήπειρο, το Έργο υλοποιείται από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) «Εργασία» Ιωαννίνων, σε συνεργασία μεταξύ άλλων με το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, το οποίο είναι η μοναδική Σχολή Υφαντικής και Ταπητουργίας στη χώρα μας, μετά το τέλος λειτουργίας του ΕΟΜΜΕΧ.

«Στόχος είναι και η ευαισθητοποίηση των νέων και της κοινωνίας αναφορικά με την πολιτιστική της ταυτότητα», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα Υφαντίδου, υπεύθυνη του ΚΕΚ «Εργασία». Προσθέτει πως «το Έργο, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ και αφορά στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής διαρροής, προτείνοντας μια προσέγγιση, με επίκεντρο την καινοτομία των εκπαιδευτικών πρακτικών. Ειδικότερα, προτείνει την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εντάσσοντας την στις τοπικές πολιτικές μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου, που θα συντονίζεται τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, στοχεύει σε συνεργατική βάση να δομήσει μια εκπαιδευτική σύμπραξη βασισμένη σε μια ανανεωμένη εκπαιδευτική μεθοδολογία».

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, στο πλαίσιο του Έργου κάνει έρευνα με πειραματικές εφαρμογές, όπως η εκμάθηση της υφαντικής από νέους, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, πέραν της γνώσης για το αντικείμενο, ο μαθητής μπορεί να αναδείξει το σύνολο των ικανοτήτων του να ενισχύσει τα διαφορετικά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του.

Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν οριζόντιες δεξιότητες όπως συνεργασία – ομαδικότητα, επικοινωνιακές ικανότητες και δεξιότητες, να αποκτήσουν ή να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη τους.

Το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, βρίσκεται στο Μονοδένδρι Ζαγορίου. Με την συμβολή του στο FormBridge, στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ζαγορίου, των στοιχείων που είναι ακόμα ζωντανά και μπορούν να αξιοποιηθούν, προκειμένου να συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα να αποτελέσουν προτάσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η προσπάθεια αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ενισχύει τον φάκελο υποβολής προς την UNESCO του δήμου Ζαγορίου, προκειμένου να ενταχθεί στην παγκόσμια κληρονομιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια
Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ59 λεπτά πριν

Aυτοκίνητο: Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων κερδίζουν έδαφος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

ΗΠΑ: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα για τους εμβολιασμένους Ευρωπαίους ταξιδιώτες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες πριν

19χρονη ζητάει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υγείας επειδή την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ19 ώρες πριν

Βερολίνο: Πινγκ πονγκ κατά του …Πάρκινσον

Διατροφή24 ώρες πριν

Δείκτης Μάζας Σώματος: τι είναι και πώς τον υπολογίζουμε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ24 ώρες πριν

Γερμανία: Η στρατιωτική αντικατασκοπεία διενεργεί έρευνα για υποθέσεις εξτρεμισμού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Τα κόμματα ετοιμάζονται για δύσκολες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Έρευνα: Εκτόξευση των ενεργών Ελλήνων χρηστών στα social media

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Ιωάννινα: Ο αργαλειός και η υφαντική τέχνη εργαλεία εναλλακτικής εκπαίδευσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Οι οδηγοί στην Ελλάδα επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό υβριδικά και SUV οχήματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Τέλος οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανός υπ. Εργασίας: Οι εταιρείες δεν μπορούν να ρωτούν τους υπαλλήλους τους αν έχουν εμβολιαστεί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέα πρόταση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

H Γερμανία ψάχνει επειγόντως… οδηγούς φορτηγών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Μελέτη για το ελληνικό γιαούρτι στη Γερμανία: Έχει τα πρωτεία αλλά οι πωλήσεις περιορίζονται από «ελληνικού τύπου» γιαούρτια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Το πρώτο ξύλινο πάτωμα-μπαταρία που ανάβει λάμπες LED απλώς με το περπάτημα πάνω του!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Αναγέννηση ενός χωριού στη Χαλκιδική μέσα από τα χέρια εθελοντών από όλη την Ευρώπη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες πριν

Ολλανδία: Χαλάρωση των μέτρων και εισαγωγή πιστοποιητικού Covid

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες πριν

Πρόωρη γήρανση: Οι συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Ξεκίνησε το ταξίδι του το τρένο «Connecting Europe Express»

Europolitis TV5 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV5 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV7 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV10 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 έτη πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement