Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μοναδικό λεύκωμα με ντοκουμέντα από τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα μοναδικό λεύκωμα με ανέκδοτες φωτογραφίες, που αποτελούν ντοκουμέντα, από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, δώρισε στην Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ James Baker, ο οποίος βρέθηκε στο νησί, ως αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, για την υποστήριξη των σεισμοπαθών του νησιού.

Ο τότε νεαρός αξιωματικός, James Baker, κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή, μοναδικά στιγμιότυπα, από την ισοπεδωμένη από την μανία του Εγκέλαδου και την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά, Ζάκυνθο, τον πόνο των κατοίκων, που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και τις περιουσίες τους, τις μεγάλες ουρές για να προμηθευτούν με τρόφιμα και νερό.

Το Λεύκωμα φέρει τον τίτλο «Φωτογραφικά ντοκουμέντα James Baker III από το νησί της Ζακύνθου, τον Αύγουστο του 1953» περιέχει κείμενα στην ελληνική και την Αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει βιογραφικό του αποστολέα, πρόλογο από τον πρόεδρο της Δ.Ι.Β.Ζ. Φίλιππο Συνετό, κείμενο του James Baker III με τίτλο «Μια όμορφη πόλη, φλεγόμενη και ερειπωμένη» και 29 φωτογραφίες, κατανεμημένες σε δύο ενότητες.

Η παρουσίαση του Λευκώματος θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023.

Στην επιστολή του προς τη Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου ο James Baker III, αναφέρει: «Όταν ο Έκτος Αμερικανικός Στόλος έμαθε για τον μεγάλο σεισμό της 12ης Αυγούστου 1953, εδόθη εντολή αμέσως σε 10 πλοία να πλεύσουν άμεσα στην Ζάκυνθο, που εκείνη την εποχή ξέραμε ως Ζάντε, και σε δύο άλλα κοντινά νησιά.

Δύο ημέρες αργότερα, Αμερικανοί πεζοναύτες έφτασαν στην Ζάκυνθο και προσέφεραν τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού.

Ήμουν ένας νέος ανθυπολοχαγός που υπηρετούσε στους πεζοναύτες. Ποτέ δεν ξεχάσαμε αυτό που είδαμε. Μία όμορφη πόλη, κατεστραμμένη, να καίγεται. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά – πολλοί πληγωμένοι, όλοι υποφέροντες – που μας χαιρέτησαν με αξιοπρέπεια και ζεστά χαμόγελα. Ήμασταν ευγνώμονες για την ευγενική υποδοχή και την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτού του νησιού.

Ανταποδίδοντας, σας παρακαλώ να δεχτείτε αυτή την προσφορά προς τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη, της συλλογής από τις φωτογραφίες που πήρα το 1953. Μέσω αυτών,οι πολίτες της Ζακύνθου μπορούν να δουν πάλι αυτό που είδαμε τότε, διατηρώντας τις αναμνήσεις. Και μέσω αυτών θέλω να τιμήσω αυτούς που χάθηκαν, την αντοχή των γενναίων ανθρώπων που επέζησαν κα την σκληρή δουλειά αυτών που έχουν ξαναχτίσει το νησί.

Ελπίζω επίσης ότι αυτές οι φωτογραφίες καταδεικνύουν την συνεχόμενη φιλία μεταξύ των ανθρώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτών της Ζακύνθου και όλης της Ελλάδας».

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την παρουσίαση του λευκώματος του James Baker, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου Φίλιππος Συνετός, ο οποίος ανέφερε ότι «η ΔΙΒΖ διατηρεί ένα μεγάλο πλούτο από σπάνιες εκδόσεις, αρχεία και ντοκουμέντα που έρχονται από τα βάθη των αιώνων.

Φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, αποφασίσαμε να τυπώσουμε, σε μια αναμνηστική έκδοση, το μοναδικό για την εποχή, έγχρωμο αρχείο φωτογραφιών που μας έστειλε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών James Baker.

Πρόκειται για μοναδικά φωτογραφικά στιγμιότυπα που ο ίδιος ο James Baker τράβηξε ευρισκόμενος στη Ζάκυνθο ως αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, στα οποία καταγράφεται το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας και η συνδρομή των στρατιωτικών αποστολών των συμμαχικών χωρών στους σεισμόπληκτους.

Με την έκδοση αυτή θέλουμε να θυμίσουμε στους νεότερους το μέγεθος της τραγωδίας του 1953 και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη βοήθεια που προσέφεραν εκείνες τις δύσκολες ώρες οι σύμμαχοι μας στον τόπο μας, με την αποφασιστική παρουσία τους. Το Λεύκωμα αυτό θα αποσταλεί στον ίδιο τον κ. Baker σε τιμητική αποστολή και κατά την παρουσίαση του έχουμε προσκαλέσει τον Αμερικανό Πρέσβη στη Ζάκυνθο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

Το φετινό καλοκαίρι το πιο θερμό στα χρονικά για την Ελλάδα

Published

on

Από

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος του 2024 καταγράφηκαν ως οι θερμότεροι στα χρονικά των καταγραφών για την χώρα μας. Photo credits: Pennygeorg / pixabay

Το καλοκαίρι του 2024 ήταν το θερμότερο στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα που ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Το καλοκαίρι 2024 στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος του 2024 καταγράφηκαν ως οι θερμότεροι στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα, ενώ ο Αύγουστος ως ο δεύτερος θερμότερος πίσω από τον Αύγουστο του 2021.



Το καλοκαίρι του 2024 καταγράφεται ως το θερμότερο στα χρονικά για την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά +2.9°C την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 και κατά +1°C το μέχρι πρότινος θερμότερο καλοκαίρι του 2012.

Όσον αφορά την τάση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2024 για την περίοδο του καλοκαιριού αυτή παρουσιάζει άνοδο κατά +2.3°C.

Σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας η μέση θερμοκρασία για το καλοκαίρι του 2024 κυμάνθηκε κατά 2-3°C (μέχρι και +4°C σε κάποιες περιοχές) πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020, στην υπόλοιπη χώρα κατά 1-2°C, ενώ σε κανένα σημείο της Ελλάδας η απόκλιση της μέσης θερμοκρασίας δεν έπεσε κάτω από τους +1.4 °C.

Οι χαμηλότερες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου λόγω της επίδρασης του μελτεμιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Μετέωρα στη λίστα των σημαντικότερων Μνημείων Γεωλογικής Κληρονομιάς

Published

on

Από

Τα Μετέωρα έχουν αναγνωρισθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και η περιοχή των Δήμων Μετεώρων και Πύλης αναγνωρίσθηκε ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Photo credits: john_Ioannidis / pixabay

Τα Μετέωρα εντάχθηκαν στον κατάλογο με τα 100 σημαντικότερα Γεωλογικά Μνημεία παγκοσμίως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που ανακοινώθηκαν από την Διεθνή Ένωση Γεωλογικών Επιστημών (ΙUGS).

Ας σημειωθεί ότι από το 2022 στα 100 Μνημεία Γεωλογικής Κληρονομιάς περιλαμβάνονται άλλες δύο θέσεις από την Ελλάδα, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και η ηφαιστειακή καλδέρα της Σαντορίνης.

Υπενθυμίζεται ότι τα Μετέωρα έχουν αναγνωρισθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πέρυσι η περιοχή των Δήμων Μετεώρων και Πύλης αναγνωρίσθηκε ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.



Η Διεθνής Ένωση Γεωλογικών Επιστημών, η κορυφαία παγκόσμια οργάνωση στις γεωεπιστήμες, σε συνεργασία με την UNESCO, ανέλαβε την πρωτοβουλία διαμόρφωσης καταλόγου με τις κορυφαίες περιοχές γεωλογικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Επιτροπή Γεωλογικής Κληρονομιάς (ΙUGS-IGC) της Διεθνούς Ένωσης Γεωλογικών Επιστημών υλοποιεί σε συνεργασία με την UNESCO ένα Διεθνές Πρόγραμμα τα τελευταία 4 χρόνια με σκοπό την καταγραφή, αξιολόγηση και ανάδειξη των σημαντικότερων Μνημείων Γεωλογικής Κληρονομιάς.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας το γεγονός ότι μεταξύ των 174 θέσεων από 64 χώρες που υποβλήθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή Γεωλογικής Κληρονομιάς και αξιολογήθηκαν φέτος, περιλαμβάνονται τα Μετέωρα στις 100 σημαντικότερες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ως Μνημείο Γεωλογικής Κληρονομιάς (IUGS Geological Heritage Site) ορίζεται μία περιοχή που φέρει γεωλογικά στοιχεία ή/και γεωλογικές διεργασίες διεθνούς επιστημονικής εμβέλειας, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς και/ή έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Γεωεπιστημών στο πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μήλος ξεχωρίζει για τις εναλλακτικές της δυνατότητες

Published

on

Από

Photo credits: moniek58 / pixabay

Η Μήλος, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, κερδίζει, πέρα από τις παραδοσιακές, ακόμα και τις πιο μακρινές αγορές, όπως η Ινδία, η Αυστραλία και η Αμερική.

Πρόσφατα, το κυκλαδίτικο νησί, αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά για τις εναλλακτικές του δυνατότητες μέσω της ινδικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Outlook Traveller και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για «τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και της αμμώδεις παραλίες της».

Η Μήλος όμως συγκαταλέχτηκε και ανάμεσα στα ελληνικά νησιά που προτείνει και το αυστραλιανό περιοδικό Signature Luxury Travel που αναφέρει ότι «το ηφαιστειογενές νησί της Μήλου φημίζεται για το σεληνιακό του τοπίο από σκληρό μαύρο βράχο λάβας και απαλή λευκή πέτρα τούφας, που σχηματίζουν μια εντυπωσιακή ακτογραμμή από βράχους που περιτυλίγονται από τιρκουάζ νερά.



Η Μήλος είναι εύκολα προσβάσιμη με αεροπλάνο και με πλοίο καθώς πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, την Ίο, τη Σίφνο, τη Φολέγανδρο και άλλα. Το ταξίδι μεταξύ της Μήλου και της Σαντορίνης με πλοίο διαρκεί μόνο δύο ώρες. Αυτό που πρέπει να κάνετε στη Μήλο είναι να περάσετε μια μέρα κάνοντας yachting.

Υπάρχει μεγάλη πληθώρα γιοτ που κάνουν τον γύρο του νησιού, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει τα μικροσκοπικά ψαροχώρια βαμμένα σε χρώματα καραμέλας, καθώς και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς βράχων, τις αμμώδεις παραλίες και τις παράκτιες σπηλιές, μερικές από τις οποίες μπορείτε και να κολυμπήσετε.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς

Published

on

Από

Οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν την πλούσια τοπική πανίδα, για μια αυθεντική Ελληνική εμπειρία με σηματοδοτημένα μονοπάτια που διασχίζουν όλο το νησί. Photo credits: freegr / pixabay

Την Άνδρο «ανακαλύπτει» η Express σε πρόσφατο αφιέρωμα παροτρύνοντας τους εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν τον «μυστικό» παράδεισο των Ελλήνων έναντι προορισμών με συνωστισμό τουριστών.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα, «η Άνδρος στις Κυκλάδες είναι ένας ονειρεμένος προορισμός σε απόσταση δύο ωρών από την Αττική με γαλήνια φυσική ομορφιά και υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά.

Οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν την πλούσια τοπική πανίδα, συμπεριλαμβανομένων των ελιών, για μια αυθεντική Ελληνική εμπειρία με σηματοδοτημένα μονοπάτια που διασχίζουν όλο το νησί.



Ανάμεσα στους άλλους ιστορικούς θησαυρούς, τα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπατσί και της Παναγίας Τρομαρχιών στο Κόρθι είναι άξια θαυμασμού με πληθώρα κειμηλίων και χειρογράφων. Το κάστρο της Φανερωμένης του 11ου αιώνα, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη-φρούριο του νησιού, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

Επιπλέον, τις εντυπώσεις “κλέβει” το διάσημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που φιλοξενεί μοναδικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής.

Τα Αρχαιολογικά Μουσεία στη Χώρα και την Παλαιόπολη προσφέρουν επίσης μια συναρπαστική ματιά στη γεμάτη εναλλαγές ιστορία του νησιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτοί για το κοινό 18 φάροι της Ελλάδας στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Φάρων

Published

on

Από

Οι φάροι θα είναι ανοικτοί για το κοινό σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00. Photo credits: Malenka / pixabay

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου έχουν σήμερα οι πολίτες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το ΓΕΝ, 18 φάροι θα είναι ανοικτοί για το κοινό από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00. Πρόκειται για τους φάρους :

Μεγάλο Έμβολο – Θεσσαλονίκη (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Ακρωτήρι – Θήρα (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)

Αρκίτσα – Φθιώτιδα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Μουδάρι – Κύθηρα (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)

Γουρούνι – Σκόπελος (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Κερί – Ζάκυνθος (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Κρανάη – Γύθειο (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Μελαγκάβι – Λουτράκι (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Πλάκα – Λήμνος (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)

Κόρακα – Πάρος (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)

Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολη (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)

Ταίναρο – Λακωνία (Πρόσβαση στον πύργο: Μόνο στον περιβάλλοντα χώρο)

Κακή Κεφαλή – Χαλκίδα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Βασιλίνα – Εύβοια (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)

Δουκάτο – Λευκάδα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Κατάκολο – Ηλεία (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Δρέπανο – Πάτρα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)

Κάστρο Αντιρρίου – Ναύπακτος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτίμηση για ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Κνωσό το 2024

Published

on

Από

Photo credits: Torsten_TR-Fotografie / pixabay

Οι επισκέπτες στο Ανάκτορο της Κνωσού, ξεπερνούν καθημερινά από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Αυγούστου, τους 5 χιλιάδες.

Η επισκεψιμότητα στον χώρο βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με τον Αρχιφύλακα του Ανακτόρου Νίκο Παπαδάκη να σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες.



Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το 2023 το σύνολο των επισκεπτών στην Κνωσό έφτασε τους 943.869. Πιο δημοφιλής μήνας ήταν ο Αύγουστος που οι επισκέπτες έφτασαν τους 170.958 και αμέσως μετά ο Ιούλιος με 152.989 επισκέπτες, ο Σεπτέμβριος με 135.409 επισκέπτες και ο Ιούνιος και ο Μάιος με 123.300 και 112.199 επισκέπτες.

Φέτος πάντως, με δεδομένο ότι αθροιστικά κάθε μήνα καταγράφεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ο αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, με δεδομένη και την εικόνα που αποτυπώνεται και από τους επισκέπτες που φτάνουν στο Ηράκλειο με κρουαζιερόπλοια και κατά τη σύντομη παραμονή τους στο νησί, τα σημεία που σταθερά επιλέγουν να επισκεφθούν είναι η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 λεπτά ago

Ακύρωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά για δεύτερη ημέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ40 λεπτά ago

Οι Νεάντερταλ μπορεί να εξαφανίστηκαν λόγω του… αντικοινωνικού τρόπου ζωής τους

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ16 ώρες ago

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Copernicus: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες ago

Γερμανία: Έντονη αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό στην Bundestag

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Διασποράς στο επίκεντρο της συνάντησης του Φ. Φόρτωμα με την Μ. Μυρογιάννη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Υψηλότερος κίνδυνος άσθματος για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Προβολή της Πάρου ως ιδανικού προορισμού για τον Σεπτέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Αναχώρησε η αποστολή της SpaceX για τον πρώτο ιδιωτικό “διαστημικό περίπατο”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Μερική κατάρρευση γέφυρας στη Δρέσδη, δεν υπάρχουν θύματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Paramount Global απολύει το 15% των εργαζομένων της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ιαπωνία: Χιλιάδες ακυρώσεις υπό τον φόβο ενός “μεγασεισμού”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις προς το Πεκίνο έως το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Άδεια για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στις 23 Αυγούστου έδωσαν οι τουρκικές αρχές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Σε βασικό μέσο για την πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών έχουν μετατραπεί τα smartphones

Διατροφή4 εβδομάδες ago

4 Νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές με πιπεριές

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Εκτίμηση για ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Κνωσό το 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ξεκινά το έργο «Διεθνοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ»

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Κρήτη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: 39χρονος επιβιβάστηκε δύο φορές σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο και ταξίδεψε!

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis