ΕΛΛΑΔΑ
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ξεπέρασαν τους 19.000 οι πολίτες που επισκέφθηκαν 29 φάρους της Ελλάδας
Στους 19.300 ανήλθαν οι επισκέπτες – ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά – στους 29 φάρους της επικράτειας που ήταν ανοικτοί την Κυριακή 20 Αυγούστου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, η οποία εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου κάθε έτους.
Οι πολίτες και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους και να ενημερωθούν σχετικά με τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του κάθε Φάρου, καθώς και την συμβολή τους και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη διεθνή ναυσιπλοΐα.
Το κοινό ξεναγήθηκε από τους Φαροφύλακες, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπεύθυνα για την αδιάλειπτη λειτουργία και την ενδελεχή συντήρηση του Φάρου.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο εκτείνεται σε ολόκληρη την ελληνική ακτογραμμή μήκους άνω των 20.000χλμ.
Σήμερα οι 144 λιθόκτιστοι Φάροι και οι 1.297 πυρσοί που συντηρούνται από την υπηρεσία Φάρων, εκτιμάται ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φωτοσήμανσης ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού νήσων, νησίδων, βραχονησίδων και βράχων πλέον των 30.000, καθώς και άνω των 800 κύριων λιμένων, λιμένων, λιμενίσκων και αλιευτικών καταφυγίων.
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού Φαρικού Δικτύου, οι πολίτες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Φάρων.
Οι 29 φάροι που παρέμειναν ανοικτοί για το κοινό ήταν :
Αγ. Νικόλαος – Κέα
Ακρωτήρι – Θήρα
Αρκίτσα – Φθιώτιδα
Μουδάρι – Κύθηρα
Βρυσάκι – Λαύριο
Γερόγομπος – Κεφαλονιά
Γουρούνι – Σκόπελος
Δρέπανο – Χανίων
Κασσάνδρα – Χαλκιδικής
Καστρί – Οθωνοί
Σχινάρι – Ζάκυνθος
Κρανάη – Γύθειο
Μεγάλο Έμβολο – Θεσσαλονίκης
Μελαγκάβι – Λουτρακίου
Πλάκα – Λήμνος
Κόρακα – Πάρου
Κοκκινόπουλο – Ψαρά
Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολης
Ταίναρο – Λακωνίας
Κόπραινα – ‘Αρτας
Κακή Κεφαλή – Χαλκίδας
Μονεμβασιά – Λακωνίας
Λάκκα – Παξών
Βασιλίνα -Ευβοίας
Πάππα – Ικαρία
Σπαθί – Σερίφου
Δουκάτο – Λευκάδας
Κατάκολο – Ηλείας και
Κόγχη – Σαλαμίνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ολοκληρώθηκε το KOUZINA 2024: η τελετή λήξης στην παραλία Ιερισσού
Με τη συμμετοχή 182 τουριστικών επιχειρήσεων και 26 κοινωνικών φορέων, ο Δήμος Αριστοτέλη και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής «αποχαιρέτησαν» το KOUZINA 2024, το οποίο φέτος διήρκεσε 4 ολόκληρους μήνες, έχοντας αναδείξει όλες τις τουριστικές μορφές, που αναπτύσσονται στην Ανατολική Χαλκιδική.
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων συμμετοχής (8.9.24) παρουσιάσθηκε ο απολογισμός έργου της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί κορυφαίο πλέον εθνικό θεσμό και έμπρακτη απόδειξη του «πώς η γαστρονομία μετατρέπεται σε όχημα τουριστικής ανάπτυξης στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς».
«Ανάμεσα στους φετινούς στόχους», είπε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, «ήταν η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και των διεθνών σχέσεων του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία εκδηλώθηκε κυρίως κατά τη διάρκεια του διεθνούς συμποσίου με τίτλο Following Aristotle: 9 από τις 11 δικτυωμένες (με το Δήμο) ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις παρουσίασαν τη σύνδεσή τους με την αριστοτελική φιλοσοφία και τον αθωνικό πολιτισμό».
Μέσα από το έργο εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι τιμήθηκαν για τη συμμετοχή και τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση, το KOUZINA συνδέθηκε με ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, που αποτελούσαν γιορτές των ελληνιστικών χρόνων, αφιερωμένων στον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη.
Παράλληλα το KOUZINA ανέδειξε τη χρήση 33 τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική, αλλά και το έργο αντίστοιχων παραγωγών, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο εντάσσουν τα προϊόντα τους στις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, δημιουργώντας σταδιακά έναν προορισμό, η γαστρονομία του οποίου αποτελεί πρότυπο κυκλικής οικονομίας.
Το KOUZINA βασίσθηκε σε ένα προωθητικό σχέδιο, όπου 5 κορυφαίες παρεμβάσεις προετοίμασαν το κυρίως θέμα του.
Ξεχωριστό ήταν το δρώμενο, όπου το «αριστοτελικό παραμύθι» περιέγραψε (μέσα από ιστορική παράθεση στοιχείων) την καθημερινότητα του Στανού και του Παλαιοχωρίου – από τους ελληνιστικούς χρόνους μέχρι τους σύγχρονους, τοποθετώντας τον Αλέξη Ζορμπά να περιηγείται στις ορεινές διαδρομές του Κάκαβου και του Αριστοτελικού Όρους. Times, Sunday Times, The Sun, Express.co περιέγραψαν με μοναδικό τρόπο αυτήν τη σύνδεση, ενώ ανέδειξαν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια του KOUZINA ο Δήμος Αριστοτέλη δικτυώθηκε με το Δήμο Banja Luca, συνεχίζοντας το οργανωμένο άνοιγμα στα δυτικά βαλκάνια, ενώ αφιέρωσε μία ολόκληρη θεματική ενότητα στην κουζίνα της Σικελίας και στις δικτυωμένες με το Δήμο Αριστοτέλη σικελικές πόλεις: Παλέρμο και Μεσσήνα. Το 2025 η Αριστοτελική Σύμπραξη και η Fiavet Sicily διοργανώνουν το 1ο Συμπόσιο Σχολικού Τουρισμού στην Ανατολική Χαλκιδική, με τη συμμετοχή 100 περίπου Σικελών μαθητών.
Τιμώμενος ευρωπαϊκός προορισμός ήταν η Μάλτα, στην οποία αφιερώθηκε ένα ολόκληρο γαστρονομικό τετραήμερο, ενώ ιδιαίτερο ήταν το πολιτιστικό-γαστρονομικό αφιέρωμα στο Καζακστάν.
Τιμώμενος ελληνικός προορισμός ήταν η Φλώρινα, η οποία αναγνώρισε στο έπακρο την επιλογή του KOUZINA. Ένα ολόκληρο τριήμερο, αφιερωμένο στη μακεδονίτικη μουσική των χάλκινων και στη γαστρονομία της πόλης στάθηκε αφορμή για γιορτή στη Μεγάλη Παναγία, την Αρναία και την Ιερισσό.
Το φετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην Αρναία, όπου αναβιώνει ο Αρνιώτικος Γάμος: βήμα προς βήμα μία καταγραφή πολιτισμού, ενταγμένη ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από φέτος.
- Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης
- Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
- Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση
- Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας
- Σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες τέθηκε η Πράγα
ΕΛΛΑΔΑ
Το φετινό καλοκαίρι το πιο θερμό στα χρονικά για την Ελλάδα
Το καλοκαίρι του 2024 ήταν το θερμότερο στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα που ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr
Το καλοκαίρι 2024 στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.
Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος του 2024 καταγράφηκαν ως οι θερμότεροι στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα, ενώ ο Αύγουστος ως ο δεύτερος θερμότερος πίσω από τον Αύγουστο του 2021.
Το καλοκαίρι του 2024 καταγράφεται ως το θερμότερο στα χρονικά για την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά +2.9°C την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 και κατά +1°C το μέχρι πρότινος θερμότερο καλοκαίρι του 2012.
Όσον αφορά την τάση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2024 για την περίοδο του καλοκαιριού αυτή παρουσιάζει άνοδο κατά +2.3°C.
Σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας η μέση θερμοκρασία για το καλοκαίρι του 2024 κυμάνθηκε κατά 2-3°C (μέχρι και +4°C σε κάποιες περιοχές) πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020, στην υπόλοιπη χώρα κατά 1-2°C, ενώ σε κανένα σημείο της Ελλάδας η απόκλιση της μέσης θερμοκρασίας δεν έπεσε κάτω από τους +1.4 °C.
Οι χαμηλότερες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου λόγω της επίδρασης του μελτεμιού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης
- Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
- Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση
- Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας
- Σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες τέθηκε η Πράγα
ΕΛΛΑΔΑ
Τα Μετέωρα στη λίστα των σημαντικότερων Μνημείων Γεωλογικής Κληρονομιάς
Τα Μετέωρα εντάχθηκαν στον κατάλογο με τα 100 σημαντικότερα Γεωλογικά Μνημεία παγκοσμίως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που ανακοινώθηκαν από την Διεθνή Ένωση Γεωλογικών Επιστημών (ΙUGS).
Ας σημειωθεί ότι από το 2022 στα 100 Μνημεία Γεωλογικής Κληρονομιάς περιλαμβάνονται άλλες δύο θέσεις από την Ελλάδα, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και η ηφαιστειακή καλδέρα της Σαντορίνης.
Υπενθυμίζεται ότι τα Μετέωρα έχουν αναγνωρισθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πέρυσι η περιοχή των Δήμων Μετεώρων και Πύλης αναγνωρίσθηκε ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Η Διεθνής Ένωση Γεωλογικών Επιστημών, η κορυφαία παγκόσμια οργάνωση στις γεωεπιστήμες, σε συνεργασία με την UNESCO, ανέλαβε την πρωτοβουλία διαμόρφωσης καταλόγου με τις κορυφαίες περιοχές γεωλογικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Επιτροπή Γεωλογικής Κληρονομιάς (ΙUGS-IGC) της Διεθνούς Ένωσης Γεωλογικών Επιστημών υλοποιεί σε συνεργασία με την UNESCO ένα Διεθνές Πρόγραμμα τα τελευταία 4 χρόνια με σκοπό την καταγραφή, αξιολόγηση και ανάδειξη των σημαντικότερων Μνημείων Γεωλογικής Κληρονομιάς.
Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας το γεγονός ότι μεταξύ των 174 θέσεων από 64 χώρες που υποβλήθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή Γεωλογικής Κληρονομιάς και αξιολογήθηκαν φέτος, περιλαμβάνονται τα Μετέωρα στις 100 σημαντικότερες.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, ως Μνημείο Γεωλογικής Κληρονομιάς (IUGS Geological Heritage Site) ορίζεται μία περιοχή που φέρει γεωλογικά στοιχεία ή/και γεωλογικές διεργασίες διεθνούς επιστημονικής εμβέλειας, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς και/ή έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Γεωεπιστημών στο πέρασμα του χρόνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης
- Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
- Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση
- Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας
- Σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες τέθηκε η Πράγα
ΕΛΛΑΔΑ
Η Μήλος ξεχωρίζει για τις εναλλακτικές της δυνατότητες
Η Μήλος, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, κερδίζει, πέρα από τις παραδοσιακές, ακόμα και τις πιο μακρινές αγορές, όπως η Ινδία, η Αυστραλία και η Αμερική.
Πρόσφατα, το κυκλαδίτικο νησί, αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά για τις εναλλακτικές του δυνατότητες μέσω της ινδικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Outlook Traveller και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για «τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και της αμμώδεις παραλίες της».
Η Μήλος όμως συγκαταλέχτηκε και ανάμεσα στα ελληνικά νησιά που προτείνει και το αυστραλιανό περιοδικό Signature Luxury Travel που αναφέρει ότι «το ηφαιστειογενές νησί της Μήλου φημίζεται για το σεληνιακό του τοπίο από σκληρό μαύρο βράχο λάβας και απαλή λευκή πέτρα τούφας, που σχηματίζουν μια εντυπωσιακή ακτογραμμή από βράχους που περιτυλίγονται από τιρκουάζ νερά.
Η Μήλος είναι εύκολα προσβάσιμη με αεροπλάνο και με πλοίο καθώς πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, την Ίο, τη Σίφνο, τη Φολέγανδρο και άλλα. Το ταξίδι μεταξύ της Μήλου και της Σαντορίνης με πλοίο διαρκεί μόνο δύο ώρες. Αυτό που πρέπει να κάνετε στη Μήλο είναι να περάσετε μια μέρα κάνοντας yachting.
Υπάρχει μεγάλη πληθώρα γιοτ που κάνουν τον γύρο του νησιού, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει τα μικροσκοπικά ψαροχώρια βαμμένα σε χρώματα καραμέλας, καθώς και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς βράχων, τις αμμώδεις παραλίες και τις παράκτιες σπηλιές, μερικές από τις οποίες μπορείτε και να κολυμπήσετε.»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης
- Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
- Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση
- Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας
- Σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες τέθηκε η Πράγα
ΕΛΛΑΔΑ
Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς
Την Άνδρο «ανακαλύπτει» η Express σε πρόσφατο αφιέρωμα παροτρύνοντας τους εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν τον «μυστικό» παράδεισο των Ελλήνων έναντι προορισμών με συνωστισμό τουριστών.
Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα, «η Άνδρος στις Κυκλάδες είναι ένας ονειρεμένος προορισμός σε απόσταση δύο ωρών από την Αττική με γαλήνια φυσική ομορφιά και υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά.
Οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν την πλούσια τοπική πανίδα, συμπεριλαμβανομένων των ελιών, για μια αυθεντική Ελληνική εμπειρία με σηματοδοτημένα μονοπάτια που διασχίζουν όλο το νησί.
Ανάμεσα στους άλλους ιστορικούς θησαυρούς, τα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπατσί και της Παναγίας Τρομαρχιών στο Κόρθι είναι άξια θαυμασμού με πληθώρα κειμηλίων και χειρογράφων. Το κάστρο της Φανερωμένης του 11ου αιώνα, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη-φρούριο του νησιού, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.
Επιπλέον, τις εντυπώσεις “κλέβει” το διάσημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που φιλοξενεί μοναδικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής.
Τα Αρχαιολογικά Μουσεία στη Χώρα και την Παλαιόπολη προσφέρουν επίσης μια συναρπαστική ματιά στη γεμάτη εναλλαγές ιστορία του νησιού».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης
- Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
- Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση
- Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας
- Σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες τέθηκε η Πράγα
ΕΛΛΑΔΑ
Ανοικτοί για το κοινό 18 φάροι της Ελλάδας στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Φάρων
Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου έχουν σήμερα οι πολίτες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.
Όπως έχει γίνει γνωστό από το ΓΕΝ, 18 φάροι θα είναι ανοικτοί για το κοινό από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00. Πρόκειται για τους φάρους :
Μεγάλο Έμβολο – Θεσσαλονίκη (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Ακρωτήρι – Θήρα (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)
Αρκίτσα – Φθιώτιδα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Μουδάρι – Κύθηρα (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)
Γουρούνι – Σκόπελος (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Κερί – Ζάκυνθος (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Κρανάη – Γύθειο (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Μελαγκάβι – Λουτράκι (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Πλάκα – Λήμνος (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)
Κόρακα – Πάρος (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)
Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολη (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)
Ταίναρο – Λακωνία (Πρόσβαση στον πύργο: Μόνο στον περιβάλλοντα χώρο)
Κακή Κεφαλή – Χαλκίδα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Βασιλίνα – Εύβοια (Πρόσβαση στον πύργο: ΟΧΙ)
Δουκάτο – Λευκάδα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Κατάκολο – Ηλεία (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Δρέπανο – Πάτρα (Πρόσβαση στον πύργο: ΝΑΙ)
Κάστρο Αντιρρίου – Ναύπακτος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης
- Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
- Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση
- Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας
- Σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες τέθηκε η Πράγα
You must be logged in to post a comment Login