Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην “ελληνική φιλοξενία”: Τα αποτελέσματα ερευνών ικανοποίησης επισκεπτών

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ψήφο εμπιστοσύνης στην “ελληνική φιλοξενία”, όπως αυτή εκπροσωπείται από τα ελληνικά ξενοδοχεία, δίνουν οι επισκέπτες της Ελλάδας και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε έρευνα ικανοποίησης που διενεργούν φορείς του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2023, η Ελλάδα κατείχε την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με ποσοστό 86%. Σταχυολογώντας τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ, η Ελλάδα βρίσκεται ταυτόχρονα και στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά το κριτήριο της εξυπηρέτησης με ποσοστό 91%, αλλά και στην κατηγορία φαγητού-ποτού με ποσοστό 85%.

Η ελληνική φιλοξενία βγαίνει από την ψυχή των επαγγελματιών του τουρισμού, δεν διδάσκεται σε ένα μάθημα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα στο μέτωπο αυτό τα πάει εξαιρετικά αφού έχει πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Τον Αύγουστο του 2023, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 84% και στην τρίτη θέση η Ισπανία και η Κύπρος με 83% αντίστοιχα. Ακολουθεί η Τουρκία με 82% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 78%.

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 88% και ακολουθούν η Κύπρος με 87% και η Ελλάδα με 86%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ισπανία και η Ιταλία με 81% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 75%.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 88%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 85% και ακολουθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία με 84% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 73%.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 91% και ακολουθεί η Τουρκία με 89%. Έπονται η Κύπρος και η Ισπανία με 88% αντίστοιχα και η Ιταλία με 87% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 79%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος με 94%, στη δεύτερη θέση η Ιταλία με 93% και ακολουθεί η Τουρκία με 90%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 89% και ακολουθεί η Ισπανία με 87% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 79%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος και η Τουρκία με 91% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ισπανία, η Γαλλία και η Ελλάδα με 90% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιταλία με 89%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται η Ελλάδα και η Τουρκία με 85% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Κύπρος με 84%, η Ιταλία με 82% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ισπανία με 81%.

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων Ελλάδας ανά κατηγορία αστεριών

Τα ξενοδοχεία 5 έχουν την υψηλότερη βαθμολογία με 88%. Το GRΙ ήταν 87% για τα ξενοδοχεία 4 αστέρων και 3 αστέρων αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 85%.

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 90% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 3 αστέρων με 88%, 4 αστέρων με 86% και 5 αστέρων με 84%.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 91% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 85%. Έπονται τα ξενοδοχεία 4 αστέρων με 84%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 3 αστέρων με 81%.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 με 93% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 3 αστέρων με 91%. Ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων και 4 αστέρων με 90% αντίστοιχα.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 99% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 91%, τα ξενοδοχεία 4 αστέρων με 89% και τα ξενοδοχεία 3 αστέρων με 86%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 93% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με 90% αντίστοιχα ενώ τα ξενοδοχεία 5 αστέρων αξιολογούνται με 89%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 και 4 αστέρων με 87% αντίστοιχα και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 86% ενώ τα ξενοδοχεία 3 αστέρων αξιολογούνται με μόλις 79%

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων ηπειρωτικής Ελλάδας

Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα κατέχουν η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία με 90% αντίστοιχα και ακολουθούν η Πελοπόννησος με 88% και η Θεσσαλία με 87%. Έπονται η Κεντρική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα με 86% αντίστοιχα και η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 85%.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Αττική και η Δυτική Ελλάδα με 83% αντίστοιχα

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων νησιωτικής Ελλάδας

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 94% και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο με 89% και η Κρήτη με 87%. Έπονται οι Ιόνιοι Νήσοι με 85%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα Δωδεκάνησα με 83%.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 95% και ακολουθούν η Κρήτη με 85% και οι Ιόνιοι Νήσοι με 83%. Έπονται τα Δωδεκάνησα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Βόρειο Αιγαίο με 80%.

Στην κατηγορία της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 97% και ακολουθούν και το Βόρειο Αιγαίο με 94% και η Κρήτη με 91%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ιόνιοι Νήσοι και τα Δωδεκάνησα με 88% αντίστοιχα.

Στην κατηγορία της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 97% και ακολουθούν η Κρήτη με 91%, οι Ιόνιοι Νήσοι με 89% και τα Δωδεκάνησα με 88%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται το Βόρειο Αιγαίο με 65%.

Στην κατηγορία της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 96% και ακολουθούν η Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με 89% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ιόνιοι Νήσοι με 88%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κρήτη με 87% και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο με 84%, οι Ιόνιοι Νήσοι με 83% και τα Δωδεκάνησα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 70%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενετία: Επίσκεψη με… online κράτηση από τον Απρίλιο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Βενετία θα δοκιμάσει την εφαρμογή εισιτηρίου και ανώτατου ορίου στην είσοδο επισκεπτών των καναλιών της από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Θα είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόζεται παγκοσμίως, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ιταλικής πόλης και θα έχει ως στόχο την διαχείριση των τουριστικών ροών κατά τις επίσημες αργίες και ορισμένα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού όταν υπάρχει κορύφωση του αριθμού επισκεπτών.

«Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που θα δείτε κάτι τέτοιο… μια πόλη με κράτηση», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Λουΐτζι Μπρουνιάρο.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν από τις 08.30 έως τις 16.00, αρχικά για διάστημα 29 ημερών συνολικά και θα καλύπτουν τα περισσότερα σαββατοκύριακα από τις 25 Απριλίου μέχρι τα μέσα του Ιουλίου 2024.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν online κράτηση και θα πληρώσουν το ποσόν των 5 ευρώ για να αποκτήσουν ένα QR code που θα ελέγχεται σε συγκεκριμένα σημεία εισόδου όπου και θα χορηγείται πρόσβαση στις ιστορικές συνοικίες της Βενετίας.

Οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τα μικρότερα νησιά τη λιμνοθάλασσας, όπως το Μουράνο.

Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 50 έως 310 ευρώ και θα επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα.

Οι κάτοικοι της πόλης ή άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στην Βενετία, καθώς και φοιτητές, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες κατοικιών στην πόλη θα εξαιρούνται των μέτρων.

Οι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 14 ετών θα καταγράφονται, αλλά η πρόσβαση θα είναι δωρεάν.

Ο μαζικός τουρισμός και οι πλημμύρες είναι τα διαχρονικά προβλήματα της Βενετίας.

«Θέλουμε να μετρήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής, θέλουμε να μετρήσουμε το αποτέλεσμα του συστήματος των κρατήσεων», δήλωσε ο δήμαρχος που θεωρεί ότι το πείραμα θα οδηγήσει αρχικά σε απώλεια χρημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Διάκριση της Ελλάδας στα Travel Awards του Βελγίου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Μία νέα διάκριση απέσπασε η Ελλάδα για το έτος 2023. Συγκεκριμένα, στα Travel Awards του Βελγίου αναδείχθηκε ως ο «Καλύτερος Προορισμός της χρονιάς» («Βest Destination of the Year 2023»), κατακτώντας την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού.

Ανταγωνιστές της στην ίδια κατηγορία ήταν, μεταξύ άλλων, χώρες όπως η Τουρκία, το Ντουμπάι και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτήν τη νέα διάκριση η Ελλάδα αναγνωρίζεται στο Βέλγιο ως ο πλέον επιθυμητός προορισμός για ταξίδια, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεται στην καρδιά της Ευρώπης η εντυπωσιακή τουριστική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία.

Τα βραβεία Travel Awards του Βελγίου διοργανώνονται από το Trav Magazine BeLux, το κορυφαίο επαγγελματικό περιοδικό τουρισμού στο Βέλγιο.

Η ανακοίνωση και η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Skyhall του αεροδρομίου των Βρυξελλών, στις 17 Νοεμβρίου 2023, σε μία εκδήλωση που αποτέλεσε την πρώτη μετά την περίοδο της πανδημίας.

Με τη συμμετοχή 920 επαγγελματιών τουρισμού, η 35η διοργάνωση γιόρτασε την ανθεκτικότητα της βελγικής βιομηχανίας ταξιδιών.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, η προϊστάμενη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Κυριακή Μπουλασίδου και η αναπληρώτρια προϊσταμένη, Αγγελική Τζίφα, παρέλαβαν το βραβείο εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τους ψηφοφόρους που αναγνώρισαν την εξαιρετική αξία της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Travel: Η Νάξος στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αξία εκτός σεζόν

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Τον ετήσιο κατάλογο με προορισμούς της Ευρώπης που προσφέρονται για διακοπές το φθινόπωρο και εμφανίζουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία διακοπών, ανακοίνωσε το Travel.com περιλαμβάνοντας μια περιοχή από Ελλάδα, τη Νάξο.

Η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα που εμπιστεύονται εκατομμύρια τουρίστες, προτείνει το νησί της Αριάδνης στην ένατη θέση για ποιοτικές διακοπές χωρίς υψηλές τιμές και κοσμοσυρροή.

Ο φετινός «δεκάλογος» του travel.com που διαμορφώθηκε μετά από δημοσιογραφική έρευνα, περιλαμβάνει επίσης τη Σεβίλλη, τη Σίντρα της Πορτογαλίας, τη Λεμεσό, το Γκίθορν της Ολλανδίας, τη Γρανάδα, το Μπορντώ, το Χάλστατ της Αυστρίας, τα ιταλικά χωριά Τσίνκουε Τέρρε και το Φούσεν στη Βαυαρία.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς, δήλωσε πως «για το 2023 η Νάξος σημείωσε ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων σε βάθος δεκαετίας, τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τον Ιούνιο, ενώ και τον Ιούλιο η πορεία ήταν ανοδική. Η επισκεψιμότητα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Κάνει εντύπωση πως η Νάξος δέχτηκε τουρίστες ακόμη και μέσα στο Νοέμβριο, καθώς ο προσανατολισμός μας πλέον είναι η αξιοποίηση στοιχείων του προορισμού που είναι ελκυστικά και το φθινόπωρο, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, η φυσιολατρία, η περιήγηση στα χωριά, η γαστρονομία και πολλά άλλα».

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για διακοπές εκτός σεζόν διαπιστώθηκε εξάλλου και από την πρόσφατη οργανωμένη συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιήθηκε πλήθος προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος, Μήλος και Τήνος δημοφιλείς προορισμοί και για την κρουαζιέρα

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Δημοφιλείς προορισμοί και για την κρουαζιέρα αναδεικνύονται η Πάρος, η Μήλος και ειδικά στους Γάλλους η Τήνος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν μέχρι τώρα γνωστά για το 2024.

Συγκεκριμένα, στην Πάρο η έναρξη αναμένεται για τον προσεχή Μάιο με πρώτη προσέγγιση του «Crystal Serenity» στις 10/5 και τελευταία του «Explora I» στις 26 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά προβλέπονται 16 προσεγγίσεις από τα πλοία των εταιριών «Azamara», «Crystal Cruises», «Explora», «Norwegian Cruises Lines», «Seabourn» και «Silver Sea».

Η Μήλος θα έχει διευρυμένη περίοδο με έναρξη στις 12 Απριλίου και τελευταία προσέγγιση στις 11 Οκτωβρίου με δρομολόγια των εταιριών «Celestial Cruises», «Seabourn» και «Silver Sea».

Τα δύο νησιά έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της και η γαλλική Ponant, που δημοσίευσε το πλήρες πρόγραμμά της για του χρόνου με το ιστιοφόρο Le Ponant να ξεχωρίζει αφού θα εγκατασταθεί στο Αιγαίο με βάση το Λαύριο για 2 μήνες με 8 προσεγγίσεις στην Τήνο από 3/6 έως 22/7, ενώ στα νερά του Αιγαίου θα επιστρέψει και το L’ Austral μετά από αρκετά χρόνια.

Οι αφίξεις όπως κάθε χρόνο θα αυξηθούν λόγω των πολλών ναυλώσεων, που έχει όλος ο στόλος της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Διακρίσεις της Ελλάδας στα βραβεία τουρισμού Recommend Readers’ Choice Awards 2023

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η αμερικανική αγορά εξακολουθεί σταθερά να «ψηφίζει» την Ελλάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Έτσι, μετά τα τέσσερα βραβεία που κέρδισε η χώρα μας πριν από λίγες ημέρες στα Travvy Awards (Καλύτερος Προορισμός στην Ευρώπη και την Μεσόγειο, Καλύτερος Προορισμός Κρουαζιέρας στην Ευρώπη, 2ος Καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού στην Ευρώπη ο ΕΟΤ), τη βράβευσή της στα GT Leisure Lifestyle Awards τον προηγούμενο Ιούνιο και την πρώτη θέση της στα βραβεία The Trazees τον Αύγουστο, απέσπασε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις και στα φετινά Readers’ Choice Awards του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Recommend».

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε ως ο 2ος (Ασημένιος) Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός της Ευρώπης (Best Overall Destination – Europe) και 3ος (Χάλκινος) Καλύτερος Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνώς (Best Destination Culinary – International).

Στην πρώτη κατηγορία, την κορυφαία θέση κέρδισε η Ιταλία και την 3η η Ισπανία, με τις δύο αυτές χώρες να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, αντίστοιχα, και στη δεύτερη κατηγορία.

Τα Readers’ Choice Awards του «Recommend» απονέμονται κάθε χρόνο σε χώρες και ταξιδιωτικούς/τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο που έχουν εδραιωθεί στον χώρο της αριστείας, προσελκύοντας το ισχυρό ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Τα αποτελέσματα προκύπτουν μετά από σχετική ψηφοφορία μεταξύ των αναγνωστών του περιοδικού, που καταγράφουν τις προτιμήσεις τους σε συνολικά 12 κατηγορίες, όπως καλύτερος προορισμός, ξενοδοχεία και resorts, τουριστικοί πράκτορες, εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αεροπορικές εταιρείες κ.ά.

Τα ελληνικά βραβεία παρέλαβε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Σίφνος στους 10 καλύτερους θαλάσσιους φθινοπωρινούς προορισμούς του κόσμου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Στις δέκα προτάσεις για διακοπές σε παραθαλάσσια μέρη ή νησιά από όλο τον κόσμο που θα κάνουν πιο «φωτεινό» το φθινόπωρο του ταξιδιωτικού κοινού συγκαταλέγεται η Σίφνος, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησε η Washington Post.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή αμερικανική εφημερίδα, η Σίφνος που «εκπροσωπεί» την Ελλάδα στην 8η θέση της κατάταξης, αποτελεί την ιδανική επιλογή για συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες, αξέχαστες γαστρονομικές απολαύσεις και απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

Τη λίστα συμπληρώνουν η Φουζέτα στην Πορτογαλία, η Σάντα Λουτσία της Καραϊβικής, η Χαβάη, τα νησιά Μπάριερ της Νότιας Καρολίνας, οι Σεϋχέλλες, η Ταϊτή, το Μπαλί, η Αρούμπα και η περιοχή Sunny isles beach στη Φλόριντα.

Σημειώνεται πως μετά από προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του δήμου, το Low Season Traveller ανέδειξε πρόσφατα τις δυνατότητες της Σίφνου για ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες μετά τον Αύγουστο.

«Ο φετινός Σεπτέμβριος ολοκληρώθηκε με ρεκόρ αφίξεων γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες των επαγγελματιών, των τοπικών φορέων και του Δήμου Σίφνου για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινούνται και οι πρωτοβουλίες μας για τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νίκος Τσελεμεντές”, αλλά και για την προβολή θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται και για μετά την υψηλή σεζόν», επισήμανε η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Ένα μοναδικά συγχρονισμένο βαλς έξι εξωπλανητών εντόπισαν επιστήμονες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Υπέρ της επανένταξης στην ενιαία αγορά της ΕΕ τάσσονται οι περισσότεροι Βρετανοί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Γερμανία: Δικαστήριο εγκρίνει τις υποκλοπές επικοινωνιών δημοσιογράφων με ακτιβιστές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ11 ώρες ago

Έρευνα εντοπίζει άγνωστο μοριακό μονοπάτι για την αναχαίτιση του καρκίνου του πνεύμονα

ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago

Αρχαιολογικός περίπατος στον Μόλυβο αναδεικνύει την άγνωστη Αρχαία Μήθυμνα στη Λέσβο

ΥΓΕΙΑ1 ημέρα ago

Με φλεγμονή του αυχένα συνδέονται οι πρωτογενείς πονοκέφαλοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ακριβότερο αλλά και… δυσκολότερο γίνεται το κάπνισμα στη Γαλλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Σολτς: Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της κυβέρνησης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Επιστολή ΠΑ.Σ.Π.Ε. στον Πρωθυπουργό: Διεκδίκηση της τοποθέτησης των κειμηλίων της Μονής της Παναγίας Σουμελά στους χώρους που λειτουργούν ως μουσείο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis