Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέος ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος

Published

on

Ως γνωστό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Γεώργιο Σιώμο, στις 23 Ιανουαρίου 2016 στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στο Αννόβερο και του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου κ. Αυγουστίνου ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος τοποθετήθηκε στην Ενορία Αγίων Πάντων Μονάχου, ως προιστάμενος της Ενορίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη.

Την Κυριακή 31.1.16, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ενορίας Αγίων Πάντων καλοσώρισε τον νεοχειροτονηθέντα π. Γεώργιο, ο οποίος ως γνωστό υπηρέτησε επί διετίαν περίπου ως διάκονος την ενορία αυτή και του ευχήθηκε έτη πολλά, ευλογημένα και χαριτόβρυτα.

Ο μέχρι τούδε προιστάμενος π. Γεώργιος Βλέτσης ομίλησε εκτενώς με λόγια αγάπης και επαίνου για την μέχρι τούδε εκκλησιαστική διακονία του π. Γεωργίου Σιώμου, ενώ ο παλιός Διάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης χαιρέτισε τον νέο προιστάμενο με τον ακόλουθο εγκωμιαστικό ύμνο:
Ηπείρου, Αννοβέρου τέκνον σεμνόν
Αρχιμανδρίτης σώφρων, μετά πολλών των προσδοκιών,
Ναού Αγίων Πάντων ο προεστώς ο νέος
και αδελφός εν πίστει, χαίρε Γεώργιε.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος γεννήθηκε στο Αννόβερο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Η Μητέρα του κατάγεται από το Άργος Ορεστικό και ο μακαριστός πατέρας του από την Φούρκα της Ηπείρου. Επισκέφθηκε το γερμανικό σχολείο και τα τμήματα ελληνικής γλώσσης στο Αννόβερο και γαλουχήθηκε και στους δύο πολιτισμούς, τον γερμανικό και τον ελληνικό, ενώ η ενασχόληση στο αναλόγιο στην Ενορία των Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου του μεταλαμπάδευσε την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Μετά το πέρας του γερμανικού γυμνασίου και λυκείου μετέβη στο Μόναχο, όπου σπούδασε ορθόδοξη Θεολογία στο Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, παρακολουθώντας συνάμα και διαλέξεις και σεμινάρια καθηγητών της ρωμαιοκαθολικής και ευαγγελικής θεολογικής σχολής. Τον Ιούνιο 2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος τον χειροθέτησε Μοναχό, τον χειροτόνησε σε Διάκονο και τον τοποθέτησε στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου. Στο διάστημα της παραμονής του στο Μόναχο, ως φοιτητής και ως Διάκονος, εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας σε πολυάριθμες εκκλησιαστικές και διεκκλησιαστικές εκδηλώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις της βαυαρικής κοινωνίας. Προ ολίγων μηνών τοποθετήθηκε και ως συνεργάτης στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Μονάχου, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και στο κοινωνικό έργο των εκκλησιών Μονάχου.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τιμά η ΟΕΚ Γερμανίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΟΕΚ Γερμανίας

“Η Γενοκτονία του Πόντου αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες και μαύρες σελίδες της ιστορίας του 20ού αιώνα” σημειώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

“Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκκρεμεί μέχρι και σήμερα. Είναι χρέος της χώρας αποφασιστικά και με συντονισμένη πολιτική στρατηγική, να αγωνιστεί και να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση, για τη δικαίωση των 353.000 νεκρών Ελλήνων του Πόντου”, τονίζει χαρακτηριστικά η ΟΕΚ.

Η Ομοσπονδία, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων του Πόντου, απαιτεί δράση από όλη τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου “να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας αναφέρει:

Με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1994, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα δεν ξεχνάμε!

Σήμερα τιμάμε τούς 353.000 Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν.

Τιμάμε όλους αυτούς που βασανίστηκαν, που υποχρεώθηκαν σε πορείες θανάτου, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους.

Σήμερα τιμάμε και όλους αυτούς που κράτησαν και κρατούν ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου, διατηρούν ζωντανή την ιστορία τους, για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοιες τραγωδίες.

Η Γενοκτονία του Πόντου αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες και μαύρες σελίδες της ιστορίας του 20ού αιώνα. Ο νεοτουρκικός εθνικισμός και ο κεμαλικός κρατικός μηχανισμός, εκπλήρωσαν με συστηματικό τρόπο το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού του Πόντου, με τη χρήση βαρβαρότητας, βίαιων πράξεων, βιασμών και συλλήψεων και προσπάθησε με εγκληματικό τρόπο να σβήσει κάθε ίχνος της γλώσσας, της θρησκείας, των εθίμων, των παραδόσεων και κάθε μορφής ύπαρξής του.

Ο αριθμός των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές, όπως η Ελλάδα, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Ρωσία.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκκρεμεί μέχρι και σήμερα.

Είναι χρέος της χώρας αποφασιστικά και με συντονισμένη πολιτική στρατηγική, να αγωνιστεί και να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση, για τη δικαίωση των 353.000 νεκρών Ελλήνων του Πόντου. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και πρόσφατα από την Γερμανία, δείχνει το δρόμο για δικαίωση.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την διεθνή κοινότητα, είναι σημαντική όχι μόνο για τη δικαιοσύνη και την αναγνώριση των θυμάτων, αλλά και για την πρόληψη μελλοντικών γενοκτονιών σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων είναι απαραίτητη για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Η Ομοσπονδία ελληνικών Κοινοτήτων με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων του Πόντου, απαιτεί δράση από όλη τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από την αναγνώριση των γεγονότων και την ανάδειξη της αλήθειας μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον χωρίς γενοκτονίες και κατάφωρες αδικίες αυτής της μορφής.

Ένα μέλλον όπου θα επικρατούν, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η δικαιοσύνη!

Οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η ΟΕΚ στηρίζει τους αγώνες του οργανωμένου Ποντιακού Ελληνισμού όπου γης, για την διατήρηση της μνήμης άσβεστης και για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Όχι στην λήθη!

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να τιμάμε!


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε Προγράμματα του Δήμου Μονάχου

Published

on

Από

Φωτογραφία από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Offman στο Δημαρχείο, με εκπροσώπους εκκλησιών και θρησκευμάτων. Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας προσκλήθηκε από τον Δήμο Μονάχου και έλαβε μέρος σε δύο δημοτικά προγράμματα που έχουν σχέση με την προώθηση της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων Μονάχου, με βάση τον αλληλοσεβασμό της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας των επιμέρους κοινωνικών ομάδων και  την συνεχή καλλιέργεια διαλόγου των συμπολιτών μεταξύ τους και με τις δημόσιες υπηρεσίες, σε επίπεδο πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και κοινωνικό.  

Τα δύο αυτά προγράμματα είναι: α) „Der Dialog für Demokratie und gegen Rechtsextremismus“  (Διάλογος για την Δημοκρατία και ενάντια στα ακροδεξιό εξτρεμισμό) με συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση και β) “Münchner Charta der Religions- und Weltanschauungsgemeinschaften” (Χάρτης των θρησκευτικών και κοσμοθεωρητικών κοινοτήτων του Μονάχου) με συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Πέτρου Κλιτς και του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση.

Αναλυτικότερα τα προγράμματα έχουν ως εξής:

α) “Dialog für Demokratie und gegen Rechtsextremismus”. (Διάλογος για την Δημοκρατία και ενάντια στα ακροδεξιό εξτρεμισμό)

O Αρχιδήμαρχος Μονάχου κ. Dieter Reiter προσκάλεσε στις 4.3.24 στο Δημαρχείο εκπροσώπους εκκλησιών, θρησκευμάτων, πολιτείας, δήμου, ιδρυμάτων και συλλόγων Μονάχου σε μια συνάντηση με σκοπό τον διάλογο για την Δημοκρατία και ενάντια στα ακροδεξιά μορφώματα. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και οι δύο αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοκρατικών παρατάξεων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση τα μέλη της σύσκεψης αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του Αρχιδημάρχου για την σύνταξη της διακήρυξης GemeinsameErklärungfürDemokratiegegenRechtsextremismusμε ένα λογότυπο, και την κοινοποίησή της σε όλα τα μέσα γενικής ενημέρωσης.

Στη 2η σύσκεψη, στις 16 Απριλίου 2024 προτάθηκε, μεταξύ των άλλων, από τον Αρχιδήμαρχο και η δραστηριοποίηση των μελών της σύσκεψης και όλων των συμπολιτών Μονάχου για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές 2024, με αφορμή και το φετινό ιωβηλαίο των 75 χρόνων (στις 23.5.24) του Γερμανικού Συντάγματος (Grundgesetz für die Bundesrepublik Deutschland).

Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Ο Δήμος Μονάχου αναλαμβάνει μια εκστρατεία με τον τίτλο: „Die Würde des Menschen ist unantastbar. Wählen gehen für Demokratie und Menschenrechte“, με αφίσες σε δημόσιους χώρους και στα μέσα γενικής μεταφοράς, στη δημόσια τηλεόραση και στις οθόνες ενημέρωσης πληροφοριών, με σκοπό να προτρέψει του δημότες να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

β) ” MünchnerChartaderReligionsundWeltanschauungsgemeinschaften(Χάρτης των θρησκευτικών και κοσμοθεωρητικών κοινοτήτων του Μονάχου).

Ο Δήμος Μονάχου έχει ιδρύσει  από το 2021 μια υπηρεσία με τον τίτλο BeauftragterfürdeninterreligiösenDialog και με σκοπό την προώθηση του διαλόγου μεταξύ του Δήμου Μονάχου και των εκκλησιών και των λοιπών θρησκευμάτων Μονάχου του Δήμου. Διόρισε ως Επιτετραμμένο του Δήμου για την υπηρεσία αυτή τον κ. Marian Offman, δημοτικό σύμβουλο από το 2002 – 2022 και επανεκλεγέντα από το 2023.

Ο κ. Offman είχε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει στις 5.10.23 σε σύσκεψη στο Δημαρχείο εκπροσώπους των εκκλησιών και θρησκευμάτων για την συζήτηση και υπογραφή μιας διακήρυξης με τον τίτλο: “MünchnerChartaderReligions-undWeltanschauungsgemeinschaften” και με σκοπό την δημοσιοποίησή της στη κοινωνία του Μονάχου.

Ο πόλεμος όμως μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7.10.23 και η διακοπή των σχέσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Εβραϊκής Κοινότητας Μονάχου και των Μουσουλμανικών συλλόγων Μονάχου, εμπόδισε την προώθηση και υλοποίηση των θεμάτων αυτής της διακήρυξης.

Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Στις 17 Απριλίου 2024 έλαβε χώρα στο Δημαρχείο η 2η σύσκεψη υπό την προεδρεία του κ. Offman κατά την οποία συμφωνήθηκε ομόφωνα από όλους (και από τους εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας και των Μουσουλμάνων Μονάχου) να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ του Δήμου και των εκκλησιών και των λοιπών θρησκευμάτων Μονάχου και να υπογραφεί εκ νέου η διακήρυξη ” Münchner Charta der Religions- und Weltanschauungsgemeinschaften”, με μια μικρή συμπλήρωση και τροποποίηση του αρχικού κειμένου της.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία είναι η επιστολή ψήφος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το ψηφοδέλτιο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistoliki.ypes.gov.gr/myvote, όπου όσοι δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν χειρόγραφα το ψηφοδέλτιο μπορούν να το συμπληρώσουν ψηφιακά, επιλέγοντας το κόμμα και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της αρεσκείας τους, να το εκτυπώσουν και να το τοποθετήσουν στον φάκελο ψηφοφορίας.

Η πρόβλεψη αυτή προστίθεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει συνολικά το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διευκόλυνση των εκλογέων με αναπηρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη εκλογική νομοθεσία, οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.



Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα για τα εκλογικά τμήματα που δεν βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και δεν πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας ΑμεΑ.

Παράλληλα, με τον νόμο 5084/24 με τον οποίο θεσπίζεται η επιστολική ψήφος προβλέπεται:

– η μετάδοση μηνυμάτων κομμάτων και συνεντεύξεων πολιτικών αρχηγών υποχρεωτικά στη νοηματική ή/και με υπότιτλους,

– η δυνατότητα πρόσληψης δεύτερου γραμματέα από δικαστικούς αντιπροσώπους Ατόμων με Αναπηρία καθώς και

η δημιουργία μητρώου καταστημάτων ψηφοφορίας και εκλογικών τμημάτων, πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις ευρωεκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της εγγραφής των ενδιαφερομένων να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, η διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση που αφορά στην αποστολή των φακέλων επιστολικής ψήφου στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισε η αποστολή email, sms ή μήνυμα στο viber στους εκλογείς ότι ξεκίνησε η αποστολή του φακέλου τους και ότι έχουν τη δυνατότητα μέσω συνδέσμου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποστολής μέχρι την άφιξη στην πόρτα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει καθημερινά με τη διανομή δέματος ή φαγητού. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν λάβει ήδη τον ειδικό φάκελο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών που εσωκλείονται, η παραλαβή του υλικού γίνεται μόνο από τον ίδιο τον εγγεγραμμένο ή από εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτόν πρόσωπο. Για την εξουσιοδότηση απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή ή μέσω της ηλεκτρονικής πύλης «gov.gr».

Η εξακρίβωση της ταυτότητας του παραλήπτη διενεργείται από τους διανομείς των ανάδοχων εταιρειών που διακινούν το υλικό της επιστολικής ψήφου. Σε περίπτωση που δεν γίνει εξακρίβωση στοιχείων προβλέπεται στον ανάδοχο ποινική ρήτρα 10.000 ευρώ για κάθε φάκελο για τον οποίο διαπιστώθηκε η παράβλεψη.



Τη διανομή των φακέλων στους 153.3222 εγγεγραμμένους εντός ελληνικής επικράτειας έχουν αναλάβει τα ΕΛΤΑ και μία ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών. Για τους 49.234 εγγεγραμμένους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν σε συνολικά 127 χώρες του εξωτερικού η σχετική διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω αντίστοιχων τοπικών εταιρειών.

Ο φάκελος που θα λάβουν οι 202.556 ψηφοφόροι περιέχει:

1. Ένα έντυπο οδηγιών, στο οποίο περιλαμβάνονται οι κατάλογοι των υποψηφίων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων.

2. Το ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι ενιαίο και περιλαμβάνει το σύνολο των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές και ειδικό χώρο για την επιλογή των υποψηφίων κάθε συνδυασμού από τους εκλογείς.

3. Τον φάκελο ψηφοφορίας, μέσα στον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το ψηφοδέλτιο

4. Την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου η οποία μπορεί να υποβληθεί και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας epistoliki.ypes.gov.gr και

5. Τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί έγκαιρα στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων.

Η επιστροφή του φακέλου με το ψηφοδέλτιο γίνεται δωρεάν για τους εκλογείς εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι είτε επικοινωνούν με την εταιρεία (τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στο αρχικό μήνυμα) και κανονίζουν ημέρα και ώρα παράδοσης στο χώρο τους από υπάλληλο, είτε τον παραδίδουν αυτοπροσώπως σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.



Οι κάτοικοι του εξωτερικού εφόσον επιθυμούν να αποστείλουν δωρεάν τον φάκελο, πρέπει να απευθυνθούν στην ίδια εταιρεία που τους τον παρέδωσε. Εναλλακτικά, επιλέγουν άλλον τρόπο αποστολής αλλά με δική τους δαπάνη, η οποία θα επιστραφεί στον εκλογέα με σταθερή ισοτιμία.

Οι επιστολικές ψήφοι, για να καταμετρηθούν, πρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους (χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων), την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα Ελλάδας 17:00. Για να είναι εντός της προθεσμίας, οι εκλογείς θα πρέπει να αποστείλουν το τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο πριν από τέσσερις έως 11 μέρες νωρίτερα ανάλογα την περίπτωση.

Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και η Τρίτη 4 Ιουνίου εφόσον η κατάθεση του φακέλου γίνει απευθείας στα γραφεία της εταιρείας.

Για τους διαμένοντες στο εξωτερικό ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως και την Τρίτη 28 Μαΐου. Το υπουργείο Εσωτερικών συνιστά ο φάκελος να αποσταλεί συστημένος και express.



Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση η συμμετοχή στις εκλογές γίνεται μόνο με προσέλευση στο εκλογικό τμήμα.

Όποιοι χάσουν το ψηφοδέλτιο ή την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μπορούν να τα εκτυπώσουν μέσω της πλατφόρμας της επιστολικής ψήφου epistoliki.ypes.gov.gr, επιλέγοντας «Οδηγίες επιστολικής ψήφου» και στη συνέχεια «Αρχεία επιστολικής ψήφου».

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη για αυτά ιστοσελίδα epistoliki.ypes.gov.gr/myvote, όπου έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να εκτυπώσουν με εύκολο και απλό τρόπο το ψηφοδέλτιό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινή απαλλαγή από τον έλεγχο της στρατολογικής κατάστασης των Ελλήνων του εξωτερικού

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ

Οι Έλληνες του εξωτερικού – πλην των λιποτακτών – που έρχονται στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου 2024, απαλλάσσονται από τον έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης.

Τα παραπάνω ισχύουν για το διάστημα από 1ης Ιουνίου 2024 μέχρι και 16ης Ιουνίου 2024.

Η ποινική δίωξη των, κατά την προηγούμενη παράγραφο, απαλλασσομένων και διατελούντων σε ανυποταξία αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα που ισχύει η απαλλαγή αυτή.

Αυτά προβλέπει κοινή απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (29 Απριλίου – αρ. ΦΕΚ 2532-τεύχος δεύτερο) οπότε τέθηκε σε ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

LEGENDS 2004 εναντίον UEFA ALL STARS στις 11 Ιουλίου στο Έσσεν

Published

on

Από

Photo credits: pixabay

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου στο Έσσεν (Stadion Essen), μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου του 2004 (Legends 2004) και των σημαντικότερων Ευρωπαίων ποδοσφαιριστών της γενιάς του 2004 (UEFA All Stars)!

Ο αγώνας αυτός, θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα σηματοδοτήσει την κορύφωση των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του EURO 2004 στην Πορτογαλία και, προφανώς, θα αποτελέσει μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Έλληνες στη Γερμανία να γνωρίσουν από κοντά τον Όττο Ρεχάγκελ και ΟΛΟΥΣ τους διεθνείς της ομάδας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και να γιορτάσουν μαζί τους.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες από τους διοργανωτές για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα.


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες ago

Ξανά στις ράγες το τρενάκι του Πηλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ώρες ago

Την προτίμησή τους στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Γερμανία: Την αλληλεγγύη του κράτους στις πληγείσες περιοχές υποσχέθηκε ο Σολτς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 ώρες ago

Την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τιμά η ΟΕΚ Γερμανίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ14 ώρες ago

Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε Προγράμματα του Δήμου Μονάχου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Διεθνής τιμητική διάκριση για μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν πέντε χρόνια έως το 2050

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η απαγόρευση στους μαθητές να φορούν θρησκευτικά σύμβολα δεν θίγει τα δικαιώματά τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Κινητοποίηση ακτιβιστών για το κλίμα στο αεροδρόμιο του Μονάχου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στα νοτιοδυτικά

Deutsch2 εβδομάδες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

Deutsch3 εβδομάδες ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

Deutsch2 εβδομάδες ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

202.556 Έλληνες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Θαλασσινά-Πως ξεχωρίζουμε ότι είναι φρέσκα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Αισιοδοξία, συγχώρεση και ευγνωμοσύνη μπορεί να κατεβάσουν τη συστολική πίεση

Europolitis TV1 μήνα ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV2 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis