Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μείωση του εργατικού δυναμικού για τρίτη φορά φέτος ανακοίνωσε το Spotify

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η μεγαλύτερη στον κόσμο πλατφόρμα μουσικής Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά «περίπου 17%», δηλαδή κατά περίπου 1.500 εργαζομένους, ώστε να μειώσει τα κόστη της σ’ ένα πλαίσιο «θεαματικής» επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο όμιλος είχε προηγουμένως απολύσει 600 εργαζομένους της φέτος τον Ιανουάριο και άλλους 200 τον Ιούνιο.

Κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, ο όμιλος είχε αποκομίσει λειτουργικά κέρδη χάρη σε μια αύξηση κατά 26% του αριθμού των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, ενώ το καθαρό κέρδος της έφθασε τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς, μια μείωση αυτής της έκτασης μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, με δεδομένες τις πρόσφατες θετικές επιδόσεις μας στα κέρδη και τις αποδόσεις μας», έγραψε ο γενικός διευθυντής Ντάνιελ Εκ σε επιστολή του προς τους εργαζομένους.

Οι απολύσεις αυτές αναμένεται να επιτρέψουν «να ευθυγραμμισθεί το Spotify με τους μελλοντικούς στόχους μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις σωστές διαστάσεις για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις», εξήγησε στην επιστολή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην πρωτοποριακή αποστολή LISA της ESA συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Published

on

Από

Photo credits: Placidplace / pixabay

Ήταν Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, όταν τα δύο τεράστια συμβολόμετρα του Παρατηρητηρίου LIGO στη Λουιζιάνα και την Ουάσινγκτον παρατήρησαν κάτι συγκλονιστικό: ένα βαρυτικό κύμα, που πέρασε μέσα από τη Γη, κάνοντάς την ολόκληρη να ταλαντωθεί ανεπαίσθητα, αλλά αναμφισβήτητα.

Πάνω από έναν αιώνα από τη θεωρητική διατύπωση του φαινομένου των βαρυτικών κυμάτων από τον Αϊνστάιν και μόλις εννιά χρόνια μετά την απόδειξή του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η πρωτοποριακή αποστολή LISA, σε συνεργασία με τη NASA, η πρώτη επιστημονική προσπάθεια ανίχνευσης και μελέτης βαρυτικών κυμάτων από το Διάστημα.

Στο πρόγραμμα και στην επίλυση των σημαντικών προκλήσεων που το LISA περιλαμβάνει, συμμετέχει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το LISA θα αποτελείται από τρία διαστημικά σκάφη που θα απέχουν μεταξύ τους 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα και θα ακολουθούν τη Γη στην τροχιά της γύρω από τον Ήλιο, σχηματίζοντας ένα σταθερό, ισόπλευρο τρίγωνο.



Τα τρία σκάφη θα ανταλλάσσουν ακτίνες λέιζερ δημιουργώντας ένα τεράστιο συμβολόμετρο ικανό να ανιχνεύει βαρυτικά κύματα από πλήθος πηγών.

Οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2025 και απαιτούν σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες σε όλα τα επίπεδα, ενώ η εκτόξευση προγραμματίζεται για το 2037.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν από την Ελλάδα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το πρόγραμμα LISA βρίσκεται ήδη στο στάδιο των δοκιμών, όπου και εκεί οι ερευνητές αντιμετωπίζουν προκλήσεις, με κυριότερη και πάλι τη μεταφορά και επεξεργασία του τεράστιου όγκου των δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο Ζωμίνθου

Published

on

Από

Photo credits: bigfoot / pixabay

Μέτρα για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ζωμίνθου λαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των έργων στα έξι μινωϊκά ανάκτορα – Ζάκρος, Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Κυδωνία, Ζώμινθος – που περιλαμβάνονται στον φάκελο υποψηφιότητας για τη σειριακή εγγραφή τους στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα έξι Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρο το νησί και χρονολογικά όλο το εύρος του μινωικού πολιτισμού από την Πρώιμη και Μέση εποχή του Χαλκού της ίδρυσης των πρώτων ανακτόρων (1900-1700 π.Χ.) και την Ύστερη εποχή του Χαλκού της ακμής των νέων ανακτόρων (1700-1450 π.Χ.) έως και την Τελική και Μετανακτορική περίοδο (1450-1100 π.Χ.).

Το Μινωικό Ανάκτορο της Ζωμίνθου βρίσκεται στον Δήμο Ανωγείων, σε υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων, στον Ψηλορείτη.



Κατοικήθηκε από τη Μινωική Εποχή έως τη Ενετοκρατία και υπήρξε για τους Μινωίτες σημαντικό θρησκευτικό κέντρο. Στη Ζώμινθο προβλέπεται μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό σύστημα με υπόγεια δεξαμενή.

Εντός του αρχαιολογικού χώρου χωροθετείται το Ανακτορικό Μέγαρο, θεμελιωμένο στον φυσικό βράχο, ο οποίος χρησίμευε ήδη παλαιότερα ως υπαίθριος χώρος λατρείας. Έχει αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο τμήμα του Μεγάρου (κεντρικού κτιρίου), στο οποίο εικάζεται ότι υπήρχαν χώροι διώροφοι και τριώροφοι.

Η Ζώμινθος κρίθηκε απαραίτητο να ενταχθεί στην ήδη διευρυμένη με άλλα τέσσερα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα αρχική υποψηφιότητα της Κνωσού, που μετατράπηκε σε σειριακή, ώστε να αποτυπώνεται πληρέστερα η διασπορά του μινωικού πολιτισμού σε ολόκληρη την Κρήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022»

Published

on

Από

Photo credits: jarmoluk / pixabay

Για τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου «Νέα χωρίς σύνορα/Kόσμος Eν Tάξει» βραβεύτηκε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022».

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ύστερα από την αξιολόγηση καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, απέδωσε τον βαθμό 59 (με άριστα το 60) στο σχέδιο που υλοποιείται στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

Η Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών, με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι μία διάκριση που απονέμεται σε φορείς και μεμονωμένα άτομα που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

Πρόκειται για το δεύτερο Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών που λαμβάνει το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, καθώς το 2016 είχε λάβει βραβείο και έπαινο στον ίδιο διαγωνισμό.



Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ προσφέρει μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς και ομογενείς από το 1970 και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Φιλοσοφικής Σχολής. Επιπλέον, προσφέρει μαθήματα για ειδικούς σκοπούς, καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και εκπαιδευτικά προγράμματα συνεργασίας με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Διοργανώνει εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού επάρκειας στην ελληνική γλώσσα, απαραίτητο δικαιολογητικό για την εισαγωγή των αλλοδαπών στην ανώτατη εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της εγγραφής των ενδιαφερομένων να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, η διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση που αφορά στην αποστολή των φακέλων επιστολικής ψήφου στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισε η αποστολή email, sms ή μήνυμα στο viber στους εκλογείς ότι ξεκίνησε η αποστολή του φακέλου τους και ότι έχουν τη δυνατότητα μέσω συνδέσμου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποστολής μέχρι την άφιξη στην πόρτα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει καθημερινά με τη διανομή δέματος ή φαγητού. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν λάβει ήδη τον ειδικό φάκελο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών που εσωκλείονται, η παραλαβή του υλικού γίνεται μόνο από τον ίδιο τον εγγεγραμμένο ή από εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτόν πρόσωπο. Για την εξουσιοδότηση απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή ή μέσω της ηλεκτρονικής πύλης «gov.gr».

Η εξακρίβωση της ταυτότητας του παραλήπτη διενεργείται από τους διανομείς των ανάδοχων εταιρειών που διακινούν το υλικό της επιστολικής ψήφου. Σε περίπτωση που δεν γίνει εξακρίβωση στοιχείων προβλέπεται στον ανάδοχο ποινική ρήτρα 10.000 ευρώ για κάθε φάκελο για τον οποίο διαπιστώθηκε η παράβλεψη.



Τη διανομή των φακέλων στους 153.3222 εγγεγραμμένους εντός ελληνικής επικράτειας έχουν αναλάβει τα ΕΛΤΑ και μία ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών. Για τους 49.234 εγγεγραμμένους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν σε συνολικά 127 χώρες του εξωτερικού η σχετική διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω αντίστοιχων τοπικών εταιρειών.

Ο φάκελος που θα λάβουν οι 202.556 ψηφοφόροι περιέχει:

1. Ένα έντυπο οδηγιών, στο οποίο περιλαμβάνονται οι κατάλογοι των υποψηφίων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων.

2. Το ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι ενιαίο και περιλαμβάνει το σύνολο των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές και ειδικό χώρο για την επιλογή των υποψηφίων κάθε συνδυασμού από τους εκλογείς.

3. Τον φάκελο ψηφοφορίας, μέσα στον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το ψηφοδέλτιο

4. Την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου η οποία μπορεί να υποβληθεί και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας epistoliki.ypes.gov.gr και

5. Τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί έγκαιρα στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων.

Η επιστροφή του φακέλου με το ψηφοδέλτιο γίνεται δωρεάν για τους εκλογείς εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι είτε επικοινωνούν με την εταιρεία (τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στο αρχικό μήνυμα) και κανονίζουν ημέρα και ώρα παράδοσης στο χώρο τους από υπάλληλο, είτε τον παραδίδουν αυτοπροσώπως σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.



Οι κάτοικοι του εξωτερικού εφόσον επιθυμούν να αποστείλουν δωρεάν τον φάκελο, πρέπει να απευθυνθούν στην ίδια εταιρεία που τους τον παρέδωσε. Εναλλακτικά, επιλέγουν άλλον τρόπο αποστολής αλλά με δική τους δαπάνη, η οποία θα επιστραφεί στον εκλογέα με σταθερή ισοτιμία.

Οι επιστολικές ψήφοι, για να καταμετρηθούν, πρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους (χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων), την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα Ελλάδας 17:00. Για να είναι εντός της προθεσμίας, οι εκλογείς θα πρέπει να αποστείλουν το τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο πριν από τέσσερις έως 11 μέρες νωρίτερα ανάλογα την περίπτωση.

Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και η Τρίτη 4 Ιουνίου εφόσον η κατάθεση του φακέλου γίνει απευθείας στα γραφεία της εταιρείας.

Για τους διαμένοντες στο εξωτερικό ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως και την Τρίτη 28 Μαΐου. Το υπουργείο Εσωτερικών συνιστά ο φάκελος να αποσταλεί συστημένος και express.



Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση η συμμετοχή στις εκλογές γίνεται μόνο με προσέλευση στο εκλογικό τμήμα.

Όποιοι χάσουν το ψηφοδέλτιο ή την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μπορούν να τα εκτυπώσουν μέσω της πλατφόρμας της επιστολικής ψήφου epistoliki.ypes.gov.gr, επιλέγοντας «Οδηγίες επιστολικής ψήφου» και στη συνέχεια «Αρχεία επιστολικής ψήφου».

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη για αυτά ιστοσελίδα epistoliki.ypes.gov.gr/myvote, όπου έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να εκτυπώσουν με εύκολο και απλό τρόπο το ψηφοδέλτιό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια

Published

on

Από

Photo credits: Tony_Arva / pixabay

Ένα νέο απολιθωμένο δάσος φέρνει στο φως στην περιοχή της Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια, η σημαντική ανασκαφή που διενεργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου δεδομένης της σημαντικής του τεχνογνωσίας στη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς, ανέλαβε τη διεξαγωγή της ανασκαφικής έρευνας μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η ανασκαφική έρευνα στη βόρεια Εύβοια ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχει φέρει στο φως μεγάλο αριθμό απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων. Ειδικότερα, οι ανασκαφές πραγματοποιούνται στην απολιθωματοφόρα περιοχή έκτασης 17 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει περιφραχθεί.



Και κατά τη διάρκειά τους, εντοπίσθηκαν πολυάριθμα τμήματα απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων που βρίσκονται μέσα σε λιμναία ιζήματα.

Η ανασκαφική έρευνα διεξάγεται στις θέσεις όπου υπήρχαν ενδείξεις και έφερε στο φως μέχρι τώρα περισσότερα από 160 απολιθωμένους κορμούς και τμήματα δένδρων.

Οι νέες απολιθωματοφόρες θέσεις που ήρθαν στο φως, συνθέτουν την εικόνα του υποτροπικού δάσους, κυρίως με κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα που υπήρχε στην περιοχή της σημερινής βόρειας Εύβοιας την περίοδο του Μειοκαίνου.



Το έργο ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους της Κερασιάς, περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ανασκαφών και έργων για την ανάδειξη των υπαίθριων απολιθωματοφόρων θέσεων που αποκαλύπτονται καθώς και σειρά ενεργειών για την προβολή τους, στις οποίες περιλαμβάνεται η οργάνωση περιοδικής έκθεσης για την παρουσίαση των ευρημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από ανανεώσιμες πηγές παρήχθη το 30% της ενέργειας παγκοσμίως

Published

on

Από

Οι φωτοβολταϊκές και αιολικές εγκαταστάσεις συνεισέφεραν το 13,4% του ηλεκτρισμού που παρήχθη διεθνώς. Photo credits: catazul / pixabay

Για πρώτη φορά, η συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, ξεπέρασε το επίπεδο του 30%, τονίζει έκθεση του κέντρου έρευνας για ενεργειακά θέματα Ember.

Σε διεθνές επίπεδο, η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έφθασε από το 19% το 2020 στο 30% και πλέον το 2023, χάρη κυρίως στην αλματώδη αύξηση των εγκαταστάσεων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αναφέρει το κείμενο.

Το ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας θα ήταν ακόμη υψηλότερο αν η υδροηλεκτρική παραγωγή δεν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, εξαιτίας ξηρασιών, ιδίως στην Κίνα.



Οι φωτοβολταϊκές και αιολικές εγκαταστάσεις συνεισέφεραν το 13,4% του ηλεκτρισμού που παρήχθη διεθνώς και το υπόλοιπο ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας προήλθε από άλλες ανανεώσιμες πηγές, ιδίως υδροηλεκτρικές μονάδες. Το ποσοστό της ενέργειας από καθαρές πηγές στο μείγμα δεν ξεπερνούσε το 2% το 2010.

Τα κράτη δεσμεύτηκαν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στα τέλη του 2023, την COP28, να δράσουν για να τριπλασιαστεί το παγκόσμιο παραγωγικό δυναμικό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το 2030. Αυτό θα επέτρεπε η συνεισφορά ανανεώσιμων πηγών στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα να φθάσει το 60%, τονίζει το Ember.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Στην πρωτοποριακή αποστολή LISA της ESA συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

Μέτρα πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο Ζωμίνθου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Σε εξέλιξη η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Από ανανεώσιμες πηγές παρήχθη το 30% της ενέργειας παγκοσμίως

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Ερευνητές δημιούργησαν τη μεγαλύτερη τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος εγκεφάλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον μεγάλο τελικό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Προειδοποίηση για προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων από την γεωμαγνητική καταιγίδα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

auf Deutsch3 εβδομάδες ago

Eine informative Presseveranstaltung für den Naxos g.U. Graviera fand mit großem Erfolg im Illuseum in Berlin statt.

Europolitis TV4 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Deutsch1 εβδομάδα ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη η “Εβδομάδα Ταχύτητας” στη Γερμανία

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

Deutsch2 εβδομάδες ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

ΑΡΘΡΑ3 εβδομάδες ago

Η ΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Deutsch1 εβδομάδα ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

Europolitis TV4 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV1 μήνα ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis