Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές τεχνουργημάτων

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο νυν διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτω του Λονδίνου, Νίκολας Κάλιναν, διορίστηκε διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, όπως ανακοίνωσε το μουσείο που έχει συγκλονιστεί από το σκάνδαλο των κλοπών 2.000 τεχνουργημάτων!

Ο προηγούμενος διευθυντής, ο Γερμανός Χάρτβιχ Φίσερ, ο πρώτος μη Βρετανός διευθυντής του μουσείου, παραιτήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2023 μετά την αποκάλυψη των κλοπών.

Από τότε καθήκοντα διευθυντή ασκεί ο πρώην διευθυντής του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου (V&A) Μαρκ Τζόουνς.

Ο Νίκολας Κάλιμαν, 46 ετών, αναλαμβάνει μετά την ομόφωνη έγκριση των διαχειριστών του μουσείου και τη συμφωνία του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Επικεφαλής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων από το 2015, έφερε εις πέρας μια πλήρη αναδιευθέτηση των συλλογών του μουσείου, ο χώρος του οποίου που είναι ανοικτός στο κοινό αυξήθηκε κατά το ένα πέμπτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διορισμού του.



Ιστορικός τέχνης ο Κάλιμαν, έχει διατελέσει επίτροπος του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και της Τέιτ Μόντερν του Λονδίνου. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στο Βρετανικό Μουσείο το καλοκαίρι.

Ο Νίκολας Κάλιναν μίλησε για την “τιμή” που αντιπροσωπεύει η διεύθυνση “ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου”.

Έκανε λόγο για “ένα νέο κεφάλαιο” που θα περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς, αρχιτεκτονικούς και διανοητικούς μετασχηματισμούς που εκτυλίσσονται σε κάθε μουσείο στον κόσμο, ώστε το Βρετανικό Μουσείο να συνεχίσει να είναι όσο πιο δεσμευμένο και συνεργατικό γίνεται.

Το Βρετανικό Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1753, στεγάζει μια συλλογή οκτώ εκατομμυρίων αντικειμένων μεταξύ των οποίων η Στήλη της Ροζέττας και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.



Το μουσείο, η επίσκεψη στο οποίο είναι δωρεάν, αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν του Ηνωμένου Βασιλείου, με 5,8 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, μια αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ένωση μουσείων.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου κλοπών σε μεγάλη κλίμακα οδήγησε στην αποπομπή ενός υπαλλήλου, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος του.

Μετά την αποκάλυψη της κλοπής, το Βρετανικό Μουσείο ανέφερε ότι είχε ανακτήσει λίγο παραπάνω από 350 αντικείμενα.

Ο νέος επικεφαλής του μουσείου θα πρέπει επίσης να θέσει σε εφαρμογή μια μεγάλη ανακαίνιση, που εκτιμάται πως θα κοστίσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, η οποία κατέστη απαραίτητη λόγω της κακής κατάστασης ορισμένων αιθουσών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ECMWF: Από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι το φετινό

Published

on

Από

Το πιο θερμό καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε το 2022, πολύ κοντά σε μια από τις ακραίες προγνωστικές τιμές τον Μάιο 2022. Photo credits: atrix99 / pixabay

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF), που αναδημοσιεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Η ακραία τιμή απόκλισης της θερμοκρασίας υπολογίζεται κοντά στο +2,5οC σε σχέση με την κλιματική τιμή της περιόδου 1993-2016.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κανένα από τα διαθέσιμα προγνωστικά σενάρια τον φετινό Μάιο δεν δείχνει αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας για το σύνολο της Ευρώπης.

Το πιο θερμό καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε το 2022, πολύ κοντά σε μια από τις ακραίες προγνωστικές τιμές τον Μάιο 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοκίνητο: Αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών στην ΕΕ

Published

on

Από

Στο πρώτο φετινό τετράμηνο οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 6,6%. Photo credits: Didgeman / pixabay

Τον προηγούμενο μήνα η αγορά αυτοκινήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 13,7%, με τις νέες ταξινομήσεις να ανέρχονται συνολικά σε 913.995 μονάδες, λόγω των ισχυρών αυξήσεων των μεγάλων αγορών, όπως της Ισπανίας (+23,1%), της Γερμανίας (+19,8%), της Γαλλίας (+10,9%) και της Ιταλίας (+7,7%).

Στο πρώτο φετινό τετράμηνο οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 6,6%, φτάνοντας σχεδόν τα 3,7 εκατομμύρια μονάδες.

Σταθερή ανάπτυξη κατέγραψαν οι αγορές της Γερμανίας και της Ισπανίας, σημειώνοντας και οι δύο αύξηση 7,8%, της Γαλλίας (+7%) και της Ιταλίας (+6,1%).

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατήρησαν σχεδόν το 12% της αγοράς αυτοκινήτων της ΕΕ, ενώ τα υβριδικά ηλεκτρικά αυξήθηκαν στο 29,1% από 24,9%.



Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 14,8% στις 108.552 μονάδες, με το μερίδιο αγοράς τους να παραμένει σταθερό στο 12%.

Η Γαλλία και το Βέλγιο παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις 45,2% και 41,6%, αντίστοιχα, ενώ η Γερμανία παρέμεινε σταθερή (-0,2%).

Τα υβριδικά-ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασαν επίσης ισχυρή ανάπτυξη, με τις ταξινομήσεις να αυξάνονται κατά 33,1% τον Απρίλιο. Η Γαλλία (+48,1%), η Ισπανία (+38,5%), η Γερμανία (+25,9%) και η Ιταλία (+22,8%), κατέγραψαν διψήφια αύξηση, με τις εγγραφές να ανέρχονται συνολικά στις 265.992 μονάδες.

Αυτό ώθησε το μερίδιο αγοράς της κατηγορίας στο 29,1%, από 24,9% τον Απρίλιο του 2023.



Τέλος, τον προηγούμενο Απρίλιο οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 7,3% στις 328.967, λόγω των καλών επιδόσεων της Ισπανίας (+24,1%), της Γερμανίας (+18,6%) και της Ιταλίας (+14,1%).

Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς τους μειώθηκε από 38,1% σε 36% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Εν τω μεταξύ, η αγορά αυτοκινήτων ντίζελ παρέμεινε σταθερή σε περίπου 118.000 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 13% της αγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000: Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων

Published

on

Από

Photo credits: johnNaturePhotos / pixabay

Υπό απειλή βρίσκεται το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων που αξιολογήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας Natura 2000, την 21η Μαΐου.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποιεί τον Κόκκινο Κατάλογο, που συνέταξε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, με τα 11.500 απειλούμενα είδη ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Κόκκινος Κατάλογος αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων (redlist.necca.gov.gr) για την ελληνική βιοποικιλότητα και συνιστά ένα εμβληματικό έργο για την προστασία και τη διαχείριση της ελληνικής φύσης, προσφέροντας, ταυτόχρονα, σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσβαση σε επιστημονική γνώση για δεκάδες χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας.



Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε καθεστώς απειλής ανήκει το 28% των ειδών που έχει αξιολογήσει η IUCN. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 21,5%, στο σύνολο των ειδών που αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του Κόκκινου Καταλόγου. Ένα στα πέντε είδη, που αξιολογήθηκαν, δηλαδή, απειλείται με εξαφάνιση.

Όσον αφορά στις επιμέρους ταξινομικές ομάδες, σε καθεστώς απειλής ανήκουν το 18,7% των φυτών, το 22,6% των ζώων και το 34,8% των μυκήτων που αξιολογήθηκαν.

Ειδικότερα το 28,3% των πουλιών, το 31,3% των θηλαστικών, το 13,3% των ερπετών, το 34,6% αμφιβίων και το 21,5% των ασπόνδυλων απειλούνται με εξαφάνιση.

Κάποια είδη, χάρη στην εφαρμογή μέτρων προστασίας και διατήρησης, δεν απειλούνται άμεσα, πλέον, με εξαφάνιση στην χώρα και έχουν μετακινηθεί στην κατηγορία του χαμηλού κινδύνου (LC). Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών είναι: η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta και το κιρκινέζι (Falco naumanni).



Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ώστε να γιορτάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η προστασία της φύσης και οι προσπάθειες όσων συμβάλλουν, καθημερινά, στην επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου, καθώς υπερβαίνουν τις 27.000. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αυξήθηκαν μέσα στο 2023 τα εγκλήματα με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία

Published

on

Από

Photo credits: reportyorym / pixabay

Ο αριθμός των εγκλημάτων, τα οποία είχαν ως κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία, αυξήθηκε στη Γερμανία σχεδόν κατά ένα τέταρτο τον περασμένο χρόνο, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά, 28.945 τέτοια εγκλήματα καταγράφηκαν στη χώρα τον περασμένο χρόνο, μια αύξηση κατά 23,21% σε σχέση με το 2022, προκύπτει από τα στοιχεία.

Ο αριθμός αυτός αφορά κυρίως αδικήματα προπαγάνδας, καταστροφή περιουσίας, υβριστική συμπεριφορά, υποκίνηση μίσους, εξαναγκασμό ή απειλές και παραβιάσεις του κανονισμού περί συναθροίσεων.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ακολουθεί ένα κύμα επιθέσεων με στόχο πολιτικούς κατά τις τελευταίες εβδομάδες μέσα σε ένα όλο και περισσότερο πολωμένο κλίμα, ανάμεσά τους και μια μετά την οποία ένας ευρωβουλευτής χρειάστηκε να νοσηλευτεί σοβαρά τραυματισμένος.



Ο αριθμός των εγκλημάτων που είχαν ως κίνητρο την ακροαριστερή ιδεολογία επίσης αυξήθηκε σε σχέση με το 2022 κατά 11,48% με συνολικά 7.777 τέτοια αδικήματα να έχουν καταγραφεί τον περασμένο χρόνο, προκύπτει από τα στοιχεία.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα βίαια εγκλήματα υποκινούμενα από ακροδεξιά ή ακροαριστερή ιδεολογία αυξήθηκαν σχεδόν το ίδιο το 2023 – κατά 8,55% και 8,79% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Πράσινο φως στους πρώτους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως

Published

on

Από

Ο νέος νόμος κατηγοριοποιεί διαφορετικούς τύπους τεχνητής νοημοσύνης ανάλογα με τον κίνδυνο. Photo credits: geralt / pixabay

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έδωσαν την τελική έγκριση στη νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην ΕΕ – μια πρωτοποριακή νομοθεσία παγκοσμίως.

Οι συννομοθέτες της ΕΕ είχαν καταλήξει σε προσωρινή συμφωνία στις 8 Δεκεμβρίου 2023 και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νομοθεσία περί τεχνητής νοημοσύνης στις 13 Μαρτίου με ευρεία πλειοψηφία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ, στόχος της νομοθεσίας που εγκρίθηκε είναι η εναρμόνιση των κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και η προώθηση, ανάπτυξη και υιοθέτηση ασφαλών και αξιόπιστων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στην ενιαία αγορά της ΕΕ τόσο από ιδιωτικούς όσο και από δημόσιους φορείς.

Ταυτόχρονα, σκοπός είναι η διασφάλιση του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ και η τόνωση των επενδύσεων και της καινοτομίας στην τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη.

Ο υπουργός του Βελγίου, αρμόδιος για θέματα ψηφιοποίησης, Ματιέ Μισέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτός ο νόμος ορόσημο, ο πρώτος του είδους του στον κόσμο, αντιμετωπίζει μια παγκόσμια τεχνολογική πρόκληση που δημιουργεί επίσης ευκαιρίες για τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας».



Ο νέος νόμος κατηγοριοποιεί διαφορετικούς τύπους τεχνητής νοημοσύνης ανάλογα με τον κίνδυνο. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάζουν περιορισμένο κίνδυνο θα υπόκεινται σε πολύ ελαφρές υποχρεώσεις διαφάνειας, ενώ τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης υψηλού κινδύνου θα επιτρέπονται, αλλά θα υπόκεινται σε ένα σύνολο απαιτήσεων και υποχρεώσεων για πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ.

Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως, για παράδειγμα, η αξιολόγηση πολιτών ή τα συστήματα μαζικής επιτήρησης και η κοινωνική βαθμολογία που εφαρμόζονται στην Κίνα, απαγορεύονται από την ΕΕ, καθώς ο κίνδυνός τους θεωρείται «απαράδεκτος».

Ο νόμος απαγορεύει επίσης τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για προγνωστική αστυνόμευση με βάση το προφίλ και συστήματα που χρησιμοποιούν βιομετρικά δεδομένα για την κατηγοριοποίηση των ατόμων σύμφωνα με συγκεκριμένες κατηγορίες όπως η φυλή, η θρησκεία ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Ο νόμος AI αντιμετωπίζει επίσης τη χρήση μοντέλων AI γενικής χρήσης (GPAI).



Για να εξασφαλιστεί η σωστή επιβολή, συγκροτούνται διάφορα διοικητικά όργανα και ορίζονται ποινικές ρήτρες με πρόστιμα για τις εταιρείες που παραβιάζουν τον νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης.

Η νομοθετική πράξη θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ τις επόμενες ημέρες και θα τεθεί σε ισχύ είκοσι ημέρες μετά τη δημοσίευση, ωστόσο ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί δύο χρόνια μετά την έναρξη ισχύος του, με ορισμένες εξαιρέσεις για συγκεκριμένες διατάξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο στην ελληνική γλώσσα πανεπιστημιακό σύγγραμμα για τη «Διαστημική Φυσική»

Published

on

Από

Photo credits: WikiImages / pixabay

Το πρώτο στην ελληνική γλώσσα βιβλίο για τη Διαστημική Φυσική, μια νέα κατεύθυνση της Φυσικής, που γεννήθηκε πριν από έξι δεκαετίες με την εκτόξευση του Σπούτνικ, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της ανθρώπινης ιστορίας, εκδόθηκε ψηφιακά από τις ανοικτές ακαδημαϊκές εκδόσεις «Κάλλιπος».

Το βιβλίο παρουσίασαν στο Ίδρυμα Ευγενίδου οι συγγραφείς του: Ιωάννης Δαγκλής, καθηγητής Διαστημικής Φυσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Χρήστος Κατσαβριάς, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σέργης, διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, και Μαρίνα Γεωργίου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΕΚΠΑ.

Επίσης, μίλησε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και σπουδαίος αστροφυσικός, Σταμάτης Κριμιζής.



Η έκδοση είναι προσβάσιμη δωρεάν στο διαδίκτυο για τους φοιτητές και το κοινό και όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κριμιζής, «ελπίζουμε ότι όλα τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα είναι προσβάσιμα δωρεάν για όλους. Επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι με τη δημοσίευση στο διαδίκτυο γίνεται πιο εύκολη η επικαιροποίησή του».

Το βιβλίο «Διαστημική Φυσική» απαρτίζεται από τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορά στα στοιχεία φυσικής πλάσματος, η δεύτερη στη διαστημική φυσική και η τρίτη στον διαστημικό καιρό, που έχει ως στόχο να προβλέψει τα πολύ έντονα διαστημικά φαινόμενα, όπως την πιο πρόσφατη γεωμαγνητική καταιγίδα, και τις επιπτώσεις τους στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ώρες ago

Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα από την διαστημική αποστολή Euclid

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ7 ώρες ago

Προβολή της ταινίας «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου

ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago

Μελέτη πανοπλίας 3.500 ετών τεκμηριώνει την πολεμική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

ECMWF: Από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι το φετινό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Αυτοκίνητο: Αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών στην ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000: Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Αυξήθηκαν μέσα στο 2023 τα εγκλήματα με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΕ: Πράσινο φως στους πρώτους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Ν. Υόρκης επιστρέφει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Το πρώτο στην ελληνική γλώσσα πανεπιστημιακό σύγγραμμα για τη «Διαστημική Φυσική»

Deutsch3 εβδομάδες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

Deutsch3 εβδομάδες ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

Deutsch3 εβδομάδες ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

202.556 Έλληνες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Θαλασσινά-Πως ξεχωρίζουμε ότι είναι φρέσκα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ημέρες ago

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

Europolitis TV1 μήνα ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV2 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis