Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: Ανησυχία από Γερμανούς πολιτικούς

Published

on

Ανησυχίες για έναν νέο αμερικανικό προστατευτισμό εκφράζουν Γερμανοί πολιτικοί στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά τις τάσεις απομονωτισμού και εμπορικού προστατευτισμού που άφησε να διαφανούν στην ομιλία μετά την ορκωμοσία του, ο Ντόναλντ Τραμπ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε χθες συμφιλιωτική, τονίζοντας την αναγκαιότητα αμοιβαίου σεβασμού στη βάση κοινών αξιών.

Από το βήμα τοπικού συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη μικρή πόλη Σόνταλ, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως ο νέος Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε κατά την πρώτη του ομιλία εκ νέου σαφείς τις πεποιθήσεις του.

Όπως σημείωσε η ίδια, θα ήταν καλύτερο για όλους εάν υπάρξει κοινή δράση στη βάση κοινών αξιών και αυτό, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, ισχύει τόσο για τη διεθνή οικονομική τάξη και το εμπόριο, όσο και για το πεδίο της άμυνας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, η εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων επιτυγχάνεται καλύτερα εφόσον «ανταλλάσσει κανείς απόψεις σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού». Προανήγγειλε ακόμη ότι το Βερολίνο θα προσπαθήσει να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση στο διάστημα της φετινής προεδρίας της στην ομάδα των G-20.

Γερμανοί πολιτικοί εκφράζουν πάντως τους φόβους τους για έναν νέο αμερικανικό προστατευτισμό, συνιστώντας στενότερη συνεργασία της Ε.Ε. με χώρες της Ασίας και της Αμερικής.

«Άκρως εθνικιστική» χαρακτήρισε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο κ. Γκάμπριελ πρότεινε μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική με την Ασία. «Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και ολόκληρη την Ασία, τότε εμείς θα είμαστε ένας έντιμος εταίρος» των ασιατικών χωρών, δήλωσε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ. Σε περίπτωση που όντως η νέα αμερικανική κυβέρνηση ακολουθήσει πολιτική προστατευτισμού, τότε η απάντηση της Ευρώπης δεν θα πρέπει να είναι η απομόνωση, υπογράμμισε. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναζητήσει στενότερες επαφές με άλλες χώρες -για παράδειγμα με τον Καναδά, το Μεξικό και την Ιαπωνία. Στο «America first» η Ε.Ε. θα πρέπει να απαντήσει με το «Europe first», τόνισε ο κ. Βέμπερ.

Ο εκπρόσωπο της Κ.Ο. για θέματα εξωτερικής πολιτικής των Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν ανέφερε πως θεωρεί δεδομένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ακολουθήσει πολιτική προστατευτισμού και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Ε.Ε..

Σε άλλο μήκος κύματος κινήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεργαστούν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση «με επαγγελματισμό και με ηρεμία».

Ο Σούλτς θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί τον επόμενο μήνα πρόεδρος της Γερμανίας.

Πηγή: Deutsche Welle

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022»

Published

on

Από

Photo credits: jarmoluk / pixabay

Για τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου «Νέα χωρίς σύνορα/Kόσμος Eν Tάξει» βραβεύτηκε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022».

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ύστερα από την αξιολόγηση καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, απέδωσε τον βαθμό 59 (με άριστα το 60) στο σχέδιο που υλοποιείται στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

Η Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών, με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι μία διάκριση που απονέμεται σε φορείς και μεμονωμένα άτομα που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

Πρόκειται για το δεύτερο Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών που λαμβάνει το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, καθώς το 2016 είχε λάβει βραβείο και έπαινο στον ίδιο διαγωνισμό.



Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ προσφέρει μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς και ομογενείς από το 1970 και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Φιλοσοφικής Σχολής. Επιπλέον, προσφέρει μαθήματα για ειδικούς σκοπούς, καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και εκπαιδευτικά προγράμματα συνεργασίας με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Διοργανώνει εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού επάρκειας στην ελληνική γλώσσα, απαραίτητο δικαιολογητικό για την εισαγωγή των αλλοδαπών στην ανώτατη εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της εγγραφής των ενδιαφερομένων να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, η διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση που αφορά στην αποστολή των φακέλων επιστολικής ψήφου στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισε η αποστολή email, sms ή μήνυμα στο viber στους εκλογείς ότι ξεκίνησε η αποστολή του φακέλου τους και ότι έχουν τη δυνατότητα μέσω συνδέσμου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποστολής μέχρι την άφιξη στην πόρτα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει καθημερινά με τη διανομή δέματος ή φαγητού. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν λάβει ήδη τον ειδικό φάκελο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών που εσωκλείονται, η παραλαβή του υλικού γίνεται μόνο από τον ίδιο τον εγγεγραμμένο ή από εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτόν πρόσωπο. Για την εξουσιοδότηση απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή ή μέσω της ηλεκτρονικής πύλης «gov.gr».

Η εξακρίβωση της ταυτότητας του παραλήπτη διενεργείται από τους διανομείς των ανάδοχων εταιρειών που διακινούν το υλικό της επιστολικής ψήφου. Σε περίπτωση που δεν γίνει εξακρίβωση στοιχείων προβλέπεται στον ανάδοχο ποινική ρήτρα 10.000 ευρώ για κάθε φάκελο για τον οποίο διαπιστώθηκε η παράβλεψη.



Τη διανομή των φακέλων στους 153.3222 εγγεγραμμένους εντός ελληνικής επικράτειας έχουν αναλάβει τα ΕΛΤΑ και μία ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών. Για τους 49.234 εγγεγραμμένους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν σε συνολικά 127 χώρες του εξωτερικού η σχετική διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω αντίστοιχων τοπικών εταιρειών.

Ο φάκελος που θα λάβουν οι 202.556 ψηφοφόροι περιέχει:

1. Ένα έντυπο οδηγιών, στο οποίο περιλαμβάνονται οι κατάλογοι των υποψηφίων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων.

2. Το ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι ενιαίο και περιλαμβάνει το σύνολο των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές και ειδικό χώρο για την επιλογή των υποψηφίων κάθε συνδυασμού από τους εκλογείς.

3. Τον φάκελο ψηφοφορίας, μέσα στον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το ψηφοδέλτιο

4. Την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου η οποία μπορεί να υποβληθεί και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας epistoliki.ypes.gov.gr και

5. Τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί έγκαιρα στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων.

Η επιστροφή του φακέλου με το ψηφοδέλτιο γίνεται δωρεάν για τους εκλογείς εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι είτε επικοινωνούν με την εταιρεία (τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στο αρχικό μήνυμα) και κανονίζουν ημέρα και ώρα παράδοσης στο χώρο τους από υπάλληλο, είτε τον παραδίδουν αυτοπροσώπως σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.



Οι κάτοικοι του εξωτερικού εφόσον επιθυμούν να αποστείλουν δωρεάν τον φάκελο, πρέπει να απευθυνθούν στην ίδια εταιρεία που τους τον παρέδωσε. Εναλλακτικά, επιλέγουν άλλον τρόπο αποστολής αλλά με δική τους δαπάνη, η οποία θα επιστραφεί στον εκλογέα με σταθερή ισοτιμία.

Οι επιστολικές ψήφοι, για να καταμετρηθούν, πρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους (χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων), την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα Ελλάδας 17:00. Για να είναι εντός της προθεσμίας, οι εκλογείς θα πρέπει να αποστείλουν το τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο πριν από τέσσερις έως 11 μέρες νωρίτερα ανάλογα την περίπτωση.

Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και η Τρίτη 4 Ιουνίου εφόσον η κατάθεση του φακέλου γίνει απευθείας στα γραφεία της εταιρείας.

Για τους διαμένοντες στο εξωτερικό ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως και την Τρίτη 28 Μαΐου. Το υπουργείο Εσωτερικών συνιστά ο φάκελος να αποσταλεί συστημένος και express.



Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση η συμμετοχή στις εκλογές γίνεται μόνο με προσέλευση στο εκλογικό τμήμα.

Όποιοι χάσουν το ψηφοδέλτιο ή την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μπορούν να τα εκτυπώσουν μέσω της πλατφόρμας της επιστολικής ψήφου epistoliki.ypes.gov.gr, επιλέγοντας «Οδηγίες επιστολικής ψήφου» και στη συνέχεια «Αρχεία επιστολικής ψήφου».

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη για αυτά ιστοσελίδα epistoliki.ypes.gov.gr/myvote, όπου έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να εκτυπώσουν με εύκολο και απλό τρόπο το ψηφοδέλτιό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια

Published

on

Από

Photo credits: Tony_Arva / pixabay

Ένα νέο απολιθωμένο δάσος φέρνει στο φως στην περιοχή της Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια, η σημαντική ανασκαφή που διενεργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου δεδομένης της σημαντικής του τεχνογνωσίας στη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς, ανέλαβε τη διεξαγωγή της ανασκαφικής έρευνας μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η ανασκαφική έρευνα στη βόρεια Εύβοια ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχει φέρει στο φως μεγάλο αριθμό απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων. Ειδικότερα, οι ανασκαφές πραγματοποιούνται στην απολιθωματοφόρα περιοχή έκτασης 17 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει περιφραχθεί.



Και κατά τη διάρκειά τους, εντοπίσθηκαν πολυάριθμα τμήματα απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων που βρίσκονται μέσα σε λιμναία ιζήματα.

Η ανασκαφική έρευνα διεξάγεται στις θέσεις όπου υπήρχαν ενδείξεις και έφερε στο φως μέχρι τώρα περισσότερα από 160 απολιθωμένους κορμούς και τμήματα δένδρων.

Οι νέες απολιθωματοφόρες θέσεις που ήρθαν στο φως, συνθέτουν την εικόνα του υποτροπικού δάσους, κυρίως με κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα που υπήρχε στην περιοχή της σημερινής βόρειας Εύβοιας την περίοδο του Μειοκαίνου.



Το έργο ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους της Κερασιάς, περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ανασκαφών και έργων για την ανάδειξη των υπαίθριων απολιθωματοφόρων θέσεων που αποκαλύπτονται καθώς και σειρά ενεργειών για την προβολή τους, στις οποίες περιλαμβάνεται η οργάνωση περιοδικής έκθεσης για την παρουσίαση των ευρημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από ανανεώσιμες πηγές παρήχθη το 30% της ενέργειας παγκοσμίως

Published

on

Από

Οι φωτοβολταϊκές και αιολικές εγκαταστάσεις συνεισέφεραν το 13,4% του ηλεκτρισμού που παρήχθη διεθνώς. Photo credits: catazul / pixabay

Για πρώτη φορά, η συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, ξεπέρασε το επίπεδο του 30%, τονίζει έκθεση του κέντρου έρευνας για ενεργειακά θέματα Ember.

Σε διεθνές επίπεδο, η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έφθασε από το 19% το 2020 στο 30% και πλέον το 2023, χάρη κυρίως στην αλματώδη αύξηση των εγκαταστάσεων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αναφέρει το κείμενο.

Το ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας θα ήταν ακόμη υψηλότερο αν η υδροηλεκτρική παραγωγή δεν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, εξαιτίας ξηρασιών, ιδίως στην Κίνα.



Οι φωτοβολταϊκές και αιολικές εγκαταστάσεις συνεισέφεραν το 13,4% του ηλεκτρισμού που παρήχθη διεθνώς και το υπόλοιπο ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας προήλθε από άλλες ανανεώσιμες πηγές, ιδίως υδροηλεκτρικές μονάδες. Το ποσοστό της ενέργειας από καθαρές πηγές στο μείγμα δεν ξεπερνούσε το 2% το 2010.

Τα κράτη δεσμεύτηκαν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στα τέλη του 2023, την COP28, να δράσουν για να τριπλασιαστεί το παγκόσμιο παραγωγικό δυναμικό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το 2030. Αυτό θα επέτρεπε η συνεισφορά ανανεώσιμων πηγών στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα να φθάσει το 60%, τονίζει το Ember.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον μεγάλο τελικό

Published

on

Από

Photo credits: tommumf / pixabay

Η ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έφτασε. Μετά από τις δύο ημιτελικές φάσεις, απόψε στις 22:00 σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ1 και τη ραδιοφωνική συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος, θα μάθουμε ποιο τραγούδι θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο του 68ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Στην καθιερωμένη κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» θα εμφανιστεί στη 12η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» στην 20ή.

Ζωντανά από το Μάλμε της Σουηδίας και την Malmö Arena θεατές και τηλεθεατές θα απολαύσουν μία συναρπαστική βραδιά με πολλούς καλεσμένους και πολλά acts.

Με ανάρτηση στο Instagram, η Eurovision ανέβασε την τελική λίστα με τις 26 χώρες που θα πάρουν μέρος και τη σειρά με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή.



Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό είναι η εξής:

Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία.

Τα αποτελέσματα του τελικού θα καθοριστούν από την ψηφοφορία του κοινού σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Δικαίωμα ψήφου στον σημερινό τελικό έχουν όλες οι διαγωνιζόμενες χώρες αλλά και όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι ψήφοι αυτών θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν τη βαθμολογία μιας «έξτρα χώρας» η οποία λέγεται «Rest of the world».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Published

on

Από

Photo credits: JamesQube / pixabay

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, συγκρούστηκαν την Παρασκευή με την αστυνομία, όταν ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις.

Περίπου 800 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σύμφωνα με την ομάδα Disrupt Tesla που την οργάνωσε και ισχυρίζεται ότι η επέκταση θα βλάψει το περιβάλλον.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να επιστήσουμε την προσοχή στο εργοστάσιο της Tesla στο Γκρουνχάιντε, για την περιβαλλοντική καταστροφή εδώ», είπε ο εκπρόσωπος της Disrupt Tesla Όλε Μπέκερ. Η ομάδα αυτή θέλει επίσης να αναδείξει την περιβαλλοντική καταστροφή σε άλλες χώρες, όπως στην Αργεντινή ή τη Βολιβία, από τα ορυχεία λιθίου, ενός βασικού υλικού για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Προστατεύουμε την ελευθερία του συναθροίζεσθαι» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βρανδεμβούργου Μάριο Χάινεμαν «αλλά είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι επεμβαίνουμε όποτε χρειαστεί», πρόσθεσε.



Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο, αλλά εμποδίστηκαν και πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση ενώ υπάρχουν και μερικές αναφορές για τραυματισμούς.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα Tesla χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα και μπογιά σε ένα κοντό χώρο αποθήκευσης οχημάτων, ανέφερε εξάλλου ο Χάινεμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Σε εξέλιξη η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Από ανανεώσιμες πηγές παρήχθη το 30% της ενέργειας παγκοσμίως

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ24 ώρες ago

Ερευνητές δημιούργησαν τη μεγαλύτερη τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος εγκεφάλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον μεγάλο τελικό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Προειδοποίηση για προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων από την γεωμαγνητική καταιγίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Εκ γενετής κωφό μωρό ξαναβρήκε την ακοή του χάρη σε γονιδιακή θεραπεία

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Vanity Fair και Conde Nast Traveller προτείνουν Ίο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

auf Deutsch3 εβδομάδες ago

Eine informative Presseveranstaltung für den Naxos g.U. Graviera fand mit großem Erfolg im Illuseum in Berlin statt.

Europolitis TV4 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Deutsch1 εβδομάδα ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη η “Εβδομάδα Ταχύτητας” στη Γερμανία

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

Deutsch1 εβδομάδα ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

ΑΡΘΡΑ3 εβδομάδες ago

Η ΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Deutsch1 εβδομάδα ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

Europolitis TV4 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV1 μήνα ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis