Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Κοτζιάς: “Θέλουμε να συνεργαστούμε”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το πέρας του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί το κείμενο της εισαγωγικής τοποθέτησης του κ. Κοτζιά, καθώς και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων :

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Το πρωί, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Κασουλίδη, συζητήσαμε για την κατάσταση στο Λίβανο. Αυτό που όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε είναι ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του κράτους αυτού, ο οποίος βρίσκεται σε υποχώρηση υπό την πίεση και των τζιχαντιστών, αλλά και των αντιθέσεων που υπάρχουν στην περιοχή.

Το δεύτερο ζήτημα που εξετάσαμε είναι η Ουκρανία. Στο θέμα αυτό θα εξετάζαμε μόνο την εφαρμογή της απόφασης που υπήρχε για επέκταση της λίστας. Υπήρχε ένας κατάλογος ενενήντα ονομάτων αποσχιστών, τα οποία τελικά κατέληξαν σε δεκαεννέα. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση σε αυτό. Στο κατάλογο περιλαμβάνονται και τα ονόματα πέντε Ρώσων, μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονταν οι αρχικοί Υπουργοί. Εμείς, αν και το διαπραγματευτήκαμε μόνοι μας, περάσαμε από τα ενενήντα ονόματα στα πέντε. Επίσης, συμφωνήσαμε να μην υλοποιηθεί αυτή η λίστα, να περιμένουμε τη διαπραγμάτευση της Τετραμερούς – Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία –  προκειμένου να δούμε αν δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ή όχι. Δηλαδή, η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να δώσουμε ανάσα για την προώθηση της ειρήνης, να δώσουμε ανάσα στη διαπραγμάτευση. Όπως ξέρετε, αυτή η λίστα είναι από το προηγούμενο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, κατά το οποίο το κύριο πρόβλημα για εμάς ήταν να αποτρέψουμε τις λεγόμενες τομεακές κυρώσεις. Συνεπώς, σήμερα είχαμε μια συνέχεια του συμβιβασμού που επετεύχθη την προηγούμενη φορά.

Το τρίτο ζήτημα αφορά τη Λιβύη, για την οποία ακούστηκαν για άλλη μια φορά οι λέξεις ‘εμπάργκο’ και ‘κυρώσεις’. Εμείς εξηγήσαμε για πολλοστή φορά ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει σε κυρώσεις και εμπάργκο, γιατί δεν είναι ελκυστική, ιδιαίτερα για το Νότο της Ευρώπης, αλλά και για τη νεολαία. Λείπουν, το ανέφερα και στη δήλωση κατά την άφιξή μου στη συνεδρίαση, το όραμα, οι αξίες και η κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιορίζεται σε τέτοιου είδους ανάγκες. Μάλιστα, αναφέραμε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στην Ουκρανία και στη Λιβύη το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών είναι πυροσβεστικής φύσης προσπαθώντας να αξιολογήσει το ένα ή το άλλο θέμα.

Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για το 14ο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που ασχολείται με την Ουκρανία και ανάλογα ζητήματα και κάναμε μια πρόταση σαν Ελλάδα, η οποία έγινε αποδεκτή από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini.  Η πρόταση ήταν η εξής: Έχουμε, όπως ξέρετε, το Μάρτιο το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνονται τρία θέματα και προτείναμε να προστεθεί ένα τέταρτο, σχετικά με τη σταθεροποίηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να μιλάμε πότε για τη Λιβύη, πότε για τη Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, χωρίς μια συνολική στρατηγική.

Αυτό περιλαμβάνει δύο στοιχεία, σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη περί εξωτερικής πολιτικής: Το πρώτο είναι ότι η κάθε χώρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, με διαφορετικές πολιτικές και στρατηγικές, ανάλογα με ποιον έχει προστάτη ή εχθρό στην περιοχή. Αντίθετα, χρειάζεται μια συνεκτική πολιτική που να βοηθήσει στην υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή – από προγράμματα εκπαίδευσης μέχρι προγράμματα κοινωνικών παροχών.

Το τέταρτο θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν η τρομοκρατία. Το κείμενο ήταν βασικά συμφωνημένο. Η δική μας τοποθέτηση αφορούσε ένα ειδικό πρόβλημα, τους χριστιανικούς πληθυσμούς και κοινότητες και την πολιτισμική κληρονομιά που χάνεται στη Μέση Ανατολή. Έχει διαφύγει της προσοχής το ζήτημα αυτό και δεν αφορά μόνο στην ανάγκη προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών ή της προάσπισης της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής που χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές ως μέσο είσπραξης μεγάλων ποσών, αλλά αφορά το κατά πόσο θα επιβιώσει, έστω και στοιχειωδώς, η πολυπολιτισμικότητα και η πολυθρησκευτικότητα στην περιοχή που αναπτύχθηκαν για χιλιετηρίδες, άλλοτε με δυσκολίες, αλλά και με μια αίσθηση ανεκτικότητας ανάμεσα στους πληθυσμούς.

Η τελευταία αναφορά που έγινε, πολύ σύντομη, ήταν σχετικά με την Υεμένη και αφορούσε μια προσπάθεια όσο το δυνατό να σταθεροποιηθεί η περιοχή. Η εξέταση και του θέματος της Υεμένης επιβεβαιώνει και τη γραμμή που ακολουθεί η ελληνική εξωτερική πολιτική, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαντλείται στη διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας. Η Ευρώπη πρέπει να δει και τα προβλήματα που έχει στο Νότο. Αν και το ζήτημα των σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας είναι πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα σταθερότητας στην Ευρώπη, το πρόβλημα των κυμάτων τζιχαντισμού και των ανθρώπων που αναζητούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή και καλύτερες προοπτικές εργασίας και οικονομικής αποκατάστασης, βρίσκεται όχι απλώς στον περίγυρό μας, αλλά διαρκώς περισσότερο εισέρχεται στο εσωτερικό της ίδιας της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί όντας από τη Βόρεια Ευρώπη και μη έχοντας άμεση αίσθηση αυτής της κατάστασης.,

Αυτά ήταν τα θέματα που εξετάσαμε σήμερα, ενώ κατά τη συζήτηση, ο περισσότερος χρόνος καταναλώθηκε για το θέμα της εφαρμογής της απόφασης για την Ουκρανία.  Τα υπόλοιπα ζητήματα εξετάστηκαν πιο γρήγορα. Αύριο, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα μας εκπροσωπήσει η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Πρέσβης, κυρία Α. Παπαδοπούλου, ενώ την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, έρχεται στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός».

Μετά τη εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Κοτζιά, ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση σχετικά με το επικείμενο ταξίδι στο Βερολίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Πριν δέκα μέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Steinmeier μου ζήτησε να συναντηθούμε. Νομίζω ότι τότε κάναμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Είδα δυο φορές τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, τελευταία φορά ήταν την Παρασκευή, όταν είχα συνάντηση και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ. Συμφωνήσαμε να συζητήσουμε για τη συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας, καθώς και για τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων προβλημάτων στην Ευρώπη, όπως το πρόβλημα μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας. Έχω την αίσθηση ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται πάρα πολύ να βρει τρόπο ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας της στην Ελλάδα. Θα σας πω ότι και εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ να συμβάλλουμε ως Ελλάδα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα μας – όχι να αλλάξουμε τις απόψεις μας, αλλά να βελτιωθεί η εικόνα μας. Στο πλαίσιο αυτό, δίνω σήμερα την πρώτη μου ουσιαστικά συνέντευξη ως Υπουργός Εξωτερικών στο περιοδικό Der Spiegel για τα γνωστά ζητήματα. Πρόκειται για μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας, βελτίωσης της επικοινωνίας και της εικόνας μας, καθώς και την εξέταση των μεγάλων προβλημάτων στην Ευρώπη: Το γνωστό ζήτημα της Ρωσίας – Ουκρανίας αλλά και το ζήτημα της Μέσης Ανατολής και της τρομοκρατίας – ζητήματα που συζητούμε και στο Συμβούλιο. Γενικά, θέλουμε να είμαστε με τον κ. Steinmeier – όπως και με τους περισσότερους ή και όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών – σε συνεχή επικοινωνία.

Πρέπει να σας πω ότι παρά τον καταιγισμό των επιθέσεων που δέχτηκε αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, η διάθεση για συνεργασία, συζήτηση και αναζήτηση δρόμων στήριξης της Ελλάδας και κατανόησης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και της πολιτικής μας συνολικότερα, είναι μεγάλη. Βέβαια, οι Υπουργοί Εξωτερικών επιδιώκουν, λόγω της φύσης της εργασίας τους, περισσότερο τη διαπραγμάτευση και την αλληλοκατανόηση παρά τη χρήση άλλων μέσων. Κάνω μια ακαδημαϊκή παρένθεση. Υπάρχει μια καταπληκτική συζήτηση με τον καθηγητή Graham Allison στο Χάρβαρντ, ο οποίος είχε αναλύσει την κρίση της Κούβας, κάνοντας μια σύγκριση της συμπεριφοράς του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έβλεπε τους πυραύλους που έπρεπε να στείλει για να κατατροπώσουν τον εχθρό. Το Υπουργείο Εξωτερικών έβλεπε διπλωμάτες να διαπραγματεύονται. Κάθε Υπουργείο έχει τη δική του μέθοδο, άρα ίσως εδώ είναι και ένας καλός χώρος όπου μπορεί να συμβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών και εγώ προσωπικά ως Υπουργός Εξωτερικών, ώστε να ανοίξουμε λίγο το δρόμο και να ανασάνει η χώρα ως προς τις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις.

Πρέπει να σας πω ότι ήταν πάρα πολύ καλό το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αυστρία. Ήταν εξαιρετικά καλή η συζήτηση. Ο Καγκελάριος της Αυστρίας έδωσε καλές προοπτικές. Για να μπορέσει να γίνει μια καλή διαπραγμάτευση, πρέπει να έχουμε και ορισμένους συμμάχους που να μην επιτρέπουν την απομόνωσή μας. Η πολιτική μας είναι πολιτική συμμαχιών. Πιστεύουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ότι υπάρχουν χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις, τις οποίες δεν εξέφραζαν. Σήμερα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καταλύτης για να τις εκφράσουν και να μπορέσουμε να πείσουμε ορισμένα κράτη και ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς να γίνει η διαπραγμάτευση πιο ορθολογική.

Επιτρέψτε μου να ανοίξω μια δεύτερη παρένθεση. Η γενική διαπραγμάτευση που κάνουμε αφορά την πολιτική μας, ότι δε δεχόμαστε να συνεχίσουμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Ο τρόπος που ερμηνεύεται από τα διεθνή έντυπα και ορισμένους, λίγους ευτυχώς, ξένους παράγοντες, είναι ότι δε θέλουμε να πληρώσουμε. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές γιατί είναι καταστροφικές και δεν μπορούμε να τις συνεχίσουμε, ενώ αυτοί δεν λένε στον κόσμο τους ότι οι πολιτικές τους ήταν καταστροφικές, αλλά ότι ήταν καταπληκτικά πετυχημένες και ότι εμείς δεν θέλουμε απλώς να πληρώσουμε. Είμαστε ‘μπαταχτσήδες’ όπως λένε. Νομίζω ότι υπάρχουν κράτη και θεσμοί που έχουν πειστεί και για το δίκαιό μας και για το πραγματικό πρόβλημα».

Σε επόμενη ερώτηση, κατά πόσο ο κατάλογος που υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με την Ουκρανία θα δημοσιοποιηθεί άμεσα, ο ίδιος σημείωσε: «Σχετικά με τον κατάλογο των προσώπων, τη Δευτέρα κι αφού δουν πρώτα τα αποτελέσματα του Μινσκ. Αν τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα, ενδέχεται και άρση της απόφασης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Θα φανεί αν και πως γίνει συζήτηση με την κα Merkel. Έχω την αίσθηση ότι η γερμανική διπλωματία θα ήθελε ο Πρωθυπουργός να έχει σχετική συζήτηση με την κα Merkel, αλλά κι εμείς θα θέλαμε να καταλάβει η Γερμανία ότι δεν είναι η νέα Ρώμη, αλλά μια ισχυρή, ενδιαφέρουσα κι ελπίζουμε φιλική χώρα απέναντι στην Ελλάδα. Στους Γερμανούς έχω πει ότι θεωρούμε τη Γερμανία φιλική χώρα και την πολιτική τους μη φιλική. Δεν έχουμε κάτι ενάντια στη Γερμανία, έχουμε όμως πάρα πολλά ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί απέναντί μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο ενδέχεται συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Δεν έχω υπόψη μου το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Θα το δούμε. Αλλά όπως ξέρετε, στις Συνόδους Κορυφής δε χρειάζεται προγραμματισμός, οι συναντήσεις γίνονται. Αλλά δεν έχω υπόψη μου τέτοιο προγραμματισμό αυτή τη στιγμή».

Σε επόμενη ερώτηση κατά πόσο η Ελλάδα έχει συμμάχους στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται, ο ίδιος απάντησε: «Υπάρχουν σύμμαχοι που δε φαίνονται πάντοτε, όπως είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ των απόψεών μας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα πρακτικά δε δημοσιεύονται, αλλά ένας από αυτούς τους συμμάχους ως προς αυτό το ζήτημα, είναι και η χώρα που βρισκόμαστε».

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος σκοπεύει να πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας και κάποιο άλλο ταξίδι, εκτός από αυτό στο Βερολίνο, όπως λ.χ. στη Ρωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Θα επανέλθω στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, αυτό είναι σίγουρο. Στο Βερολίνο θα δούμε ποιο άλλο ταξίδι ενδέχεται να κάνω».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι παρά τις επιθέσεις που έγιναν στο πρόσωπό του ως Υπουργού Εξωτερικών, «αυτές οι επιθέσεις δεν επηρεάζουν τη διαπραγματευτική μας τακτική και δεν επηρεάζουν τις απόψεις μας. Νομίζω ότι όλος ο διεθνής παράγοντας έχει πάρει το μήνυμα της ελληνικής Κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής στην ελληνική Βουλή ότι δεν κάνουμε πίσω. Αυτό δεν το λέμε γιατί έχουμε πεισμώσει ή έχουμε θυμώσει με κάποιον, το λέμε γιατί δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τον ελληνικό λαό να υποφέρει περισσότερο. Η διαφορά μας με τον τρόπο που εκφράζεται η πολιτική από ορισμένα κράτη είναι ότι προσπαθούν να από-ηθικοποιήσουν την αποτυχία αυτής της απλοϊκής αριθμητικής. Η αριθμητική δείχνει ότι από το ζήτημα του πολλαπλασιαστή μέχρι την πολιτική των ελλειμμάτων, καταστράφηκε η χώρα, καταστράφηκε ο κοινωνικός ιστός, ο παραγωγικός ιστός και έχουμε τεράστια επίπεδα ανεργίας.

Άκουγα τώρα τη συζήτηση για τις χώρες με μουσουλμανική και αραβική σύνθεση, όπου αναφέρθηκε ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 30% και εξ αυτής της αιτίας γεννιέται η τρομοκρατία, και σκέφτηκα ότι στη χώρα μας έχουμε περάσει και το 50%, αλλά έχουμε μια κουλτούρα διαλόγου, δημοκρατικούς θεσμούς και μια καλή κυβέρνηση σήμερα. Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα καλό βήμα, δείξαμε ότι η κυβέρνηση έχει έναν αγωνιστικό πραγματισμό κι εκείνοι δείχνουν έναν ρεαλισμό. Αυτό που λέω εγώ πάντα, και ενοχλεί, είναι ότι όταν μας πιέζουν οι ξένοι προκειμένου να έχουν μια καλύτερη τοποθέτηση στη διαπραγμάτευση που αρχίζει, τα έντυπα στην Ελλάδα πανικοβάλλονται. Οι ξένοι κάνουν διαπραγμάτευση. Οι Έλληνες που τα αναμασούν, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνουν. Διαπραγματεύονται και αυτοί μαζί τους; Πανηγυρίζουν;»

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επέκρινε έντονα τη στάση ξένων μέσων ενημέρωσης έναντι της νέας κυβέρνησης, καθώς και έναντι του ιδίου προσωπικά για δήθεν ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία και σημείωσε ότι ο διεθνής Τύπος πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση, σχολιάζοντας σχετικά: «Νομίζω ότι βοηθάει σε αυτό το γεγονός ότι έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τα ζητήματα με σοβαρότητα».,

Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας: «Σήμερα, ικανοποιήθηκαν δυο σοβαρά αιτήματά μας. Όπως μου υποσχέθηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα προστασίας των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Επίσης, το αίτημα για συμπλήρωση της ημερήσιας διάταξης στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με θέμα τη Μεσόγειο, την ασφάλεια και την ανάπτυξή της, έγινε επίσης αποδεκτό. Δε μένει παρά το Υπουργείο Εξωτερικών να εργαστεί αποτελεσματικά, ώστε να προσφέρουμε καλές ιδέες, προκειμένου να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι ενόψει του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολλανδία: Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 28 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως τα περισσότερα μέτρα του lockdown που βρίσκονται σε ισχύ για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, πρέπει να παραταθούν έως τουλάχιστον τις 28 Απριλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Χάγη ο Ρούτε τόνισε πως τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε τέτοια μεγάλη πληρότητα και πως οι αριθμοί νέων κρουσμάτων είναι τόσο υψηλοί που δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε σημαντική χαλάρωση των μέτρων έως ότου περάσει το τρίτο κύμα μολύνσεων της Covid-19.

Τα τρέχοντα μέτρα του lockdown περιλαμβάνουν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Περισσότερους στρατιωτικούς θα αναπτύξουν στη Γερμανία οι ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν επιπλέον 500 στρατιωτικούς στη Γερμανία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, σηματοδοτώντας μια ανατροπή των σχεδίων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει περίπου 12.000 στρατιώτες.

«Σταματήσαμε το σχεδιασμό (για μείωση των στρατευμάτων)», δήλωσε ο Όστιν σε συνέντευξη που έδωσε χθες μαζί με τη γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Ενημέρωσα την υπουργό (Άμυνας) για την πρόθεσή μας να εγκαταστήσουμε μονίμως περίπου 500 επιπλέον αμερικανούς στρατιωτικούς στην περιοχή του Βισμπάντεν ήδη από το φετινό φθινόπωρο», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός.

«Πιστεύω πως η αποστολή επιπλέον 500 στρατιωτικών δείχνει το επίπεδο της σύμπραξής μας και της δέσμευσής μας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λόιντ Όστιν.

Aνοικτή σε μορατόριουμ για τον αγωγό Nord Stream 2 η υπουργός Άμυνας

Ανοικτή για ένα μορατόριουμ με τις ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι στο επίμαχο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ μετά την συνάντησή της με τον Αμερικανό ομόλογό της Λόιντ Όστιν.

«Μπορεί να θέσει κανείς το ερώτημα του μορατόριουμ στον εαυτό του», είπε η χριστιανοδημοκράτης πολιτικός αναφερόμενη στην κατασκευή του αγωγού που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σε περίπτωση που ο αγωγός μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ολοκληρωθεί, η Κραμπ-Καρενμπάουερ τάχθηκε υπέρ «του συντονισμού (HΠΑ-Γερμανίας) για την μεταφορά φυσικού αερίου. Θα πρέπει να εξαρτηθεί επίσης (…) και από τη συμπεριφορά της Ρωσίας», όπως είπε.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε πως το αμφιλεγόμενο σχέδιο της κατασκευής του αγωγού, δεν θα εμποδίσει τις “εξαιρετικές” σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Εκφράσαμε την εναντίωσή μας σε αυτή τη συμφωνία και στην επιρροή που δίνει στη Ρωσία. Αλλά δεν θα αφήσουμε το θέμα αυτό να σταθεί εμπόδιο στην εξαιρετική σχέση που έχουμε με τη Γερμανία”, υποσχέθηκε ο Όστιν.

Ο αγωγός Nord Stream 2 είναι ένα από τα κύρια σημεία διαφωνιών στις γερμανοαμερικανικές σχέσεις εδώ και χρόνια.

Η αλλαγή της κυβέρνησης, στην Ουάσινγκτον στις αρχές του έτους, δεν άλλαξε τίποτα στο θέμα αυτό. Οι ΗΠΑ φοβούνται μια πολύ μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και θέλουν να σταματήσουν το έργο επιβάλλοντας κυρώσεις.

Οι υποστηρικτές του αγωγού αντιπαραθέτουν στους Αμερικανούς το επιχείρημα ότι αναζητούν μόνο καλύτερες ευκαιρίες πωλήσεων για το υγροποιημένο αέριο των εταιριών τους στην Ευρώπη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέπεμπε πάντα στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα οικονομικό έργο και απέρριπτε την παρέμβασή της στην εξέλιξή του. Τώρα όμως πιέζεται περισσότερο αφού και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, αλλά και οι χώρες της Βαλτικής τάσσονται κατά του αγωγού.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συμφώνησαν πάντως πρόσφατα, στην πρώτη τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP – DPA

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Περισσότερες οι μετακινήσεις το φετινό Πάσχα σε σύγκριση με το περσινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι πολίτες στη Γερμανία μετακινήθηκαν το φετινό Πάσχα περισσότερο από ό,τι στις περσινές πασχαλινές διακοπές. Αυτό προκύπτει από μια ειδική αξιολόγηση των δεδομένων κινητικότητας από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία του Βισμπάντεν.

«Η κινητικότητα ήταν γενικώς υψηλότερη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα φέτος από ό,τι το Πάσχα 2020» σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η φετινή κινητικότητα συγκρίθηκε με το Πάσχα του έτους πριν από την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή το 2019.

Το φετινό Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφηκαν μόνο 14% λιγότερες μετακινήσεις σε σχέση με το 2019, ενώ το Πάσχα του 2020 η κινητικότητα ήταν κατά 28% χαμηλότερη από το 2019.

Παρόμοια στοιχεία προκύπτουν επίσης και για άλλες ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, η κινητικότητα ήταν κατά 20% χαμηλότερη από ό,τι το 2019, ενώ το 2020 οι μετακινήσεις ήταν κατά 34% λιγότερες σε σχέση με το 2019.

Τη φετινή Δευτέρα του Πάσχα, καταγράφηκε 33% χαμηλότερη κινητικότητα από ό,τι το 2019, ενώ το 2020 ήταν 43%.

Εν τούτοις, από τα δεδομένα κινητικότητας κατανεμημένα ανά απόσταση ταξιδιού, προκύπτει επίσης ότι οι πολίτες απέφυγαν το φετινό Πάσχα τα μακρινά ταξίδια σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου όρου. Συνολικά, έγιναν μόνο τα μισά ταξίδια πάνω από εκατό χιλιόμετρα σε σχέση με το Πάσχα του 2019.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αυτό δείχνει ότι «πολλοί απέφυγαν να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους που έμεναν πιο μακριά και να κάνουν διακοπές σε μεγάλες αποστάσεις».

Οι στατιστικολόγοιγια χρησιμοποίησαν για την έρευνά τους ανώνυμα δεδομένα κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΑFP

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τμήμα επιθαλάσσιου τείχους αποκαλύφθηκε στον μυχό του Όρμου Αμπελακίου στη Σαλαμίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σαλαμίς, Όρμος Αμπελακίου. Άποψη του τείχους από τα βόρεια

Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της διεπιστημονικής υποβρύχιας έρευνας στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2020, για πέμπτο κατά σειράν έτος, στο πλαίσιο νέου τριετούς προγράμματος (2020-2022).

 

Η έρευνα είναι συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (Ι.ΕΝ.Α.Ε.) και της εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, υπό την διεύθυνση της Δρος Αγγελικής Γ. Σίμωσι, προϊσταμένης της εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, και του Γιάννου Γ. Λώλου, καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προέδρου του Ι.ΕΝ.Α.Ε.

 

«Η έρευνα του 2020 εκτελέσθηκε με επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, από 15μελή ομάδα, με κύρια συνεργάτιδα την Δρα Χριστίνα Μαραμπέα, ως υπεύθυνη εργασιών πεδίου και τεκμηρίωσης, και τον δύτη Νικόλαο Γκόλφη, ως τεχνικό υπεύθυνο.

 

Λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας και αδυναμίας προτέρου πλήρους σχεδιασμού, η έρευνα περιορίσθηκε στη βόρεια πλευρά του μυχού του Όρμου του Αμπελακίου, όπου ερευνώνται, από το 2016, καταβυθισμένα αρχιτεκτονικά υπολείμματα της αρχαίας πόλης της Σαλαμίνος, με σαφείς συνέχειες στον σημερινό αιγιαλό.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας του 2020 κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά, εφ’ όσον διακριβώθηκε οριστικά η πορεία του επιθαλασσίου τείχους της κλασικής πόλης, παρά τον λιμένα, με την αποκάλυψη μεγάλου σκέλους του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

«Με την πρόοδο της ανασκαφικής διερεύνησης, και χονδρικά στην νοητή ευθεία, προς βορράν, του νεώτερου μώλου, αποκαλύφθηκε πλήρως σημαντικό σκέλος του επιθαλασσίου τείχους, στον άξονα Β.-Ν., ως μέρος του όλου (εσωτερικού) οχυρωτικού συστήματος της αρχαίας πόλης, του οποίου η περίμετρος μπορεί, πλέον, σχεδόν εξ ολοκλήρου, να αποκατασταθεί, με βάση παλαιότερα και νεώτερα δεδομένα από τις χερσαίες και ενάλιες έρευνες στην περιοχή Αμπελακίου-Πούντας», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Επίσης, σημειώνεται ότι «μέσω της προσεκτικής ανασκαφικής διερεύνησης στάθηκε δυνατόν να αναγνωρισθούν δύο κατασκευαστικές φάσεις του τείχους, οπωσδήποτε εντός των ορίων της Κλασικής περιόδου.

 

Το πάχος του, στην πρώτη φάση, μετρήθηκε σε 2-2,20 μ., ενώ στην δεύτερη, σε 3 μ., ενισχυμένο πλέον, ενδεχομένως, για την αντιμετώπιση νέων πολιορκητικών μέσων.

 

Με βάση την ευρεθείσα μελαμβαφή Αττική κεραμεική στη θεμελίωση του δυτικού (εσωτερικού) μετώπου, η πρώτη φάση του τείχους μπορεί, προκαταρκτικώς, να χρονολογηθεί στον πρώιμο 4ο αι. π.Χ., εάν όχι και λίγο νωρίτερα».

 

«Περαιτέρω», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «αποσαφηνίσθηκε οριστικά ότι το υπόλειμμα του δυτικού μέρους/μετώπου του αρχαίου τείχους, με κατεύθυνση Β.-Ν., αποτέλεσε για τους νεώτερους, το στιβαρό υπόβαθρο για την κατασκευή του υπάρχοντος μακρού μώλου, ο οποίος σχεδόν πάντοτε προβάλλει στην επιφάνεια της θάλασσας, και ενέχει, όπως θα εξηγήσουμε αλλού, το δικό του ιστορικό ενδιαφέρον, από τα χρόνια του Αγώνος της Ανεξαρτησίας».

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «από την ανασκαφή του 2020 προήλθε μεγάλη ποσότητα κεραμεικής, σε θραυσματική κατάσταση, διαφόρων περιόδων, η οποία καλύπτει, γενικώς, το διάστημα από τους Κλασικούς έως και τους Μεσαιωνικούς/Νεώτερους χρόνους».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κώστα Βλάσης Υφυπουργός Εξωτερικών: Αρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Eφτασε η ώρα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς περιορισμούς!

 

Το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία που έπρεπε να επιτευχθεί για την ρύθμιση αυτή μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς, προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση των κομμάτων και να κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα.

 

Χθες η Κυβέρνησή μας έκανε το δεύτερο βήμα καταθέτοντας νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για την πλήρη άρση των περιορισμών, που περιλαμβάνονται στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ Υφυπουργός Εξωτερικών
αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό
Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία

 

Χαιρόμαστε που η αρμόδια Τομεάρχης για τον Απόδημο Ελληνισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τζάκρη, αναγνώρισε πρόσφατα την αδικία προς τους Έλληνες του εξωτερικού υποσχόμενη, μάλιστα, πλήρη κατάργηση των υφιστάμενων περιορισμών. Μένει να φανεί στην πράξη, αν ο Σύριζα  όντως επιθυμεί την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων της ομογένειας και αν την στηρίξει με την ψήφο των βουλευτών του.

 

Εμείς καλούμε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας και να αναγνωρίσουν στην πράξη τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Πέρα από κομματικές προτιμήσεις η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί υπόθεση εθνική και η μαζική συμμετοχή τους ενδυναμώνει την ίδια τη Δημοκρατία μας και ενισχύει την Πατρίδα μας.

 

Foto-Πηγή: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ Υφυπουργός Εξωτερικώναρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την αυστηροποίηση του lockdown, με την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα, αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για «νίκη της ‘Αγγελα Μέρκελ», η οποία από την αρχή της πανδημίας υποστήριζε την πιο επιφυλακτική προσέγγιση.

Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, όπου τα κρούσματα υπερβαίνουν επί τρεις ημέρες τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας, θα κλείνουν αυτομάτως καταστήματα και θα επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 21:00 έως τις 5:00.

Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για την φροντίδα ζώων ή την εργασία.

Όταν τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 200, θα κλείνουν υποχρεωτικά και τα σχολεία και θα συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση.

Η κυβέρνηση θέλει, σύμφωνα με την BILD, να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία το συντομότερο δυνατό και θα επιδιώξει να την περάσει με επιταχυμένη διαδικασία τόσο από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο όσο και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Εκτιμά μάλιστα ότι με την εισαγωγή της θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον συντονισμό ομοσπονδίας και κρατιδίων.

Τα τρέχοντα επιδημιολογικά στοιχεία πάντως συνεπάγονται ότι σε μεγάλο μέρος της χώρας οι νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την έγκριση της νέας νομοθεσίας, καθώς ο δείκτης για όλη την Γερμανία βρίσκεται σήμερα στο 140.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ37 λεπτά πριν

Family Traveller: Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για τις φετινές οικογενειακές διακοπές

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ώρες πριν

Ελληνισμός Λουντβικσχάφεν : Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες πριν

Ολλανδία: Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 28 Απριλίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες πριν

Περισσότερους στρατιωτικούς θα αναπτύξουν στη Γερμανία οι ΗΠΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Γερμανία: Περισσότερες οι μετακινήσεις το φετινό Πάσχα σε σύγκριση με το περσινό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ21 ώρες πριν

Γερμανικά ΜΜΕ για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού: Στην κορυφή της προτίμησης η Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ24 ώρες πριν

Τμήμα επιθαλάσσιου τείχους αποκαλύφθηκε στον μυχό του Όρμου Αμπελακίου στη Σαλαμίνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Κώστα Βλάσης Υφυπουργός Εξωτερικών: Αρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων χωρίς περιορισμούς, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Βορίδη

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Σε χαλάρωση των περιορισμών προχωρούν ορισμένα κρατίδια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντύσσελντορφ: Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) στα γαλανόλευκα (1821-2021 200 χρόνια)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 18 Απριλίου και «φάση ησυχίας» με τα πάντα κλειστά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: Ομοσπονδιακό νόμο για υποχρεωτικό “φρένο έκτακτης ανάγκης” προωθεί η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Υπέρ ενός σύντομου και ομοιόμορφου lockdown για όλη τη χώρα η Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Από Δευτέρα οι αποφάσεις για άρση των περιορισμών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Απεργία στην Amazon για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η καγκελάριος ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε την απόφαση για “φάση ηρεμίας”

Europolitis TV2 ημέρες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV2 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV5 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV11 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 έτος πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis