ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Sueddeutsche Zeitung: Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών οδεύουν σε αποτυχία
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung που επικαλείται υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους, δεδομένου ότι είναι «απλά αδύνατο» να υπάρξει σχετική απόφαση στο Γιούρογκρουπ της 24ης Απριλίου, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών οδεύουν σε αποτυχία.
Το ενδεχόμενο να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να αποκλειστεί, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος προς την Süddeutsche Zeitung. «Δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση στη Ρίγα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα κλίμα μεταξύ «απελπισίας και παραίτησης» στις τάξεις της Κομισιόν. Όπως λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εάν ζητούσε κανείς από τους 27 επιτρόπους και τον πρόεδρο της Κομισιόν να σηκώσουν το χέρι τους σε περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα και να την κρατήσουν στο ευρώ «όλοι θα το έκαναν». Εάν ρωτούσαμε όμως εάν όντως πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να γίνει, τότε τα χέρια θα έμεναν κάτω.
Σε αυτά τα συμφραζόμενα η εφημερίδα κάνει λόγο για «πλήρη στροφή» της Επιτροπής τις τελευταίες μέρες, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλειε το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών με την Αθήνα και εξόδου της Ελλάδας από την νομισματική ένωση.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για επόμενη δόση στη Ρίγα»
Από το δε Εurogroup, σύμφωνα με την Süddeutsche, ακούγεται ότι είναι απλά αδύνατο να βρεθεί ένας καταρτισμένος συνομιλητής στην ελληνική κυβέρνηση. Όπως επισημαίνεται, έλληνες αξιωματούχοι που είχαν αποκτήσει εμπειρία από προηγούμενες διαπραγματεύσεις, έχασαν τις θέσεις τους υπό την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Οι δε διάδοχοί τους δεν είναι σε θέση να προβούν σε δεσμευτικές δηλώσεις, κυρίως γιατί δεν υπάρχει ομοφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο διάσπασης.
Η Κομισιόν, από την πλευρά της, επιβεβαιώνει ότι στη Ρίγα της Λετονίας δεν πρόκειται να εγκριθεί η δόση. Όπως λέει προς τη σημερινή Handelsblatt ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο Eurogroup δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για την επόμενη δόση. Αντιθέτως θα εξεταστεί μόνον η πρόοδος των έως τώρα διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης μπορεί να ληφθεί το νωρίτερο στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου. Σύμφωνα πάντα με τη Handelsblatt, o λόγος της καθυστέρησης είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών αλλά και η στασιμότητα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.
Πηγή: Deutsche Welle
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
Δημοσιεύτηκε η λίστα των κορυφαίων 2% ερευνητών του Κόσμου η γνωστή και σαν «World’s Top 2% Scientists List».
Σε αυτή περιλαμβάνονται 18 μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (μέλη ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Ίδρυμα με 100.000 ερευνητές και ερευνήτριες από 22 επιστημονικούς κλάδους και 174 υποπεδία, που κατατάσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση τον αντίκτυπο της έρευνάς τους.
Τα δεδομένα προσδιορίστηκαν από την ετήσια βιβλιομετρική μελέτη που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus και δημοσιεύθηκαν από τον έγκριτο επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την πάροδο των ετών, έχει αυξηθεί σταθερά και σημαντικά ο αριθμός των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υψηλής ποιότητας και του διεθνώς αναγνωρισμένου ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
- Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία
- Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
- Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
- Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
Η Ελλάδα θα στείλει για πρώτη φορά επιστήμονες στην Ανταρκτική, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη βουλγαρική αποστολή και θα ταξιδέψουν με το ερευνητικό σκάφος “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”.
Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο BTA ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών Συμεών Κωνσταντινίδης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού με εμπειρία στην ωκεανογραφία και τη μετεωρολογία.
Ο πρόεδρος της ΜΚΟ συμμετείχε στο Διεθνές Πολικό Συνέδριο για τη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών χωρών στις πολικές περιοχές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EUPolarNet-2 και POLARIN, που πραγματοποιήθηκε στην Αγχίαλο (Αχελόι, στα βουλγαρικά), πόλη της επαρχίας Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
“Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς προς τον Νότιο Πόλο, γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα στείλει δικούς της επιστήμονες. Θα ήθελα να επωφεληθώ από την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον καθηγητή Χρίστο Πιμπίρεφ που μας πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα και άνοιξε τις πόρτες της βουλγαρικής βάσης στην Ανταρκτική για εμάς”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Πρόσθεσε ότι στα σχέδια της οργάνωσης περιλαμβάνεται και η κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού στην παγωμένη ήπειρο, η οποία, ωστόσο, πιθανότατα θα γίνει την προσεχή χρονιά.
Ένας από τους επιστήμονες που θα ταξιδέψει φέτος στην Ανταρκτική με το βουλγαρικό πλοίο είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με την αστροφυσική. Θα κάνει αστρονομικές παρατηρήσεις και μετρήσεις, εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Από ελληνικής πλευράς, η δεύτερη επιστημονική συμμετοχή θα είναι μια καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο Κρήτης, η οποία θα διεξάγει ψυχολογικά τεστ για ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένα μέρη ώστε να ελέγξει αν πάσχουν από κατάθλιψη. Ένα άλλο πείραμα θα είναι η χρήση βίντεο που δημιουργήθηκαν ειδικά για να βοηθούν τους ανθρώπους σε απομονωμένο περιβάλλον να αισθάνονται καλύτερα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η ερευνήτρια θα χρησιμοποιήσει επίσης μια τεχνική για να μετρήσει τον μαγνητισμό που εκπέμπουν οι άνθρωποι ευρισκόμενοι κάτω από διαφορετικά συναισθήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΒΤΑ
- 18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
- Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία
- Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
- Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
- Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 1943, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη μυστική αποστολή και επιθετική περιπολία στο Αιγαίο.
Πρόκειται για το HMS TROOPER που εντοπίστηκε σε βάθος 253 μέτρων στο Ικάριο Πέλαγος και είναι το όγδοο βυθισμένο υποβρύχιο που ανακαλύπτει η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη.
Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θωκταρίδης το συνολικού μήκους 84 μέτρων TROOPER είναι κομμένο σε τρία διακριτά τμήματα, πλώρη, μεσαίο τμήμα και πρύμνη, γεγονός που επιβεβαιώνει μια πολύ βίαιη βύθιση, μετά από έκρηξη νάρκης. Ο εντοπισμός της τοποθεσίας του ναυαγίου πέρα από το ότι λύνει ένα μυστήριο δεκαετιών βοηθάει να μπει και ένας επίλογος για οικογένειες των θυμάτων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών, δεν έγινε κανενός είδους επέμβαση ή διατάραξη του ναυαγίου, καθώς αποτελεί υγρό τάφο των 64 ανδρών του πληρώματος του υποβρυχίου TROOPER. Ανάμεσά τους ήταν και ο εθελοντής Αυστραλός Αξιωματικός Υποπλοίαρχος John Stuart Ryder, 22 ετών.
Το ιστορικό υπόβαθρο της εποχής
Η συνθηκολόγηση της Ιταλίας στις 8 Σεπτεμβρίου 1943, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο Αιγαίο, καθώς οι Γερμανοί ήταν αποφασισμένοι να αναλάβουν τον έλεγχο των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς ενώ δεν ήταν διατεθειμένοι να επιτρέψουν την παρουσία συμμαχικών στρατευμάτων στα νησιά του Αιγαίου.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι Βρετανοί πληροφορήθηκαν για τη συγκέντρωση γερμανικών αποβατικών σκαφών στα λιμάνια του Πειραιά και της Κρήτης και τη φόρτωση στρατευμάτων και εφοδίων, με προφανή προορισμό τα Δωδεκάνησα.
Το HMS TROOPER υπό τον υποπλοίαρχο John S. Wraith, απέπλευσε από τη Βηρυτό για την όγδοη επιθετική περιπολία του στις 26 Σεπτεμβρίου και διατάχθηκε να καταπλεύσει στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή όμως, η γερμανική ναρκοθέτιδα DRACHE εκτελούσε ναρκοθέτηση στο Ικάριο Πέλαγος.
Στον κυβερνήτη του υποβρύχιου εκτός από την επιθετική περιπολία στο Αιγαίο, είχε ανατεθεί η μεταφορά τριών πρακτόρων καθώς και πολύτιμου φορτίου που έπρεπε να αποβιβάσει στον Κάλαμο Ευβοίας.
Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 1943 στις 23:00, το TROOPER έφτασε στην προκαθορισμένη περιοχή και σταδιακά αποβίβασε στην ακτή τον Ταγματάρχη Γεώργιο Διαμαντόπουλο της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, που είχε αποσπαστεί στην βρετανική υπηρεσία SOE στο πλαίσιο ειδικής αποστολής. Θα δρούσε μόνος φέρνοντας εις πέρας την επιχείρηση Eruption. Επιπλέον, από το βρετανικό υποβρύχιο αποβιβάστηκαν ο Ιερολοχίτης Υπολοχαγός Εμμανουήλ Βέης και ένας ασυρματιστής με κωδική ονομασία «Thomas» μεταφέροντας μαζί τους 400 κιλά εφοδίων.
Η αποβίβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 03:00 της 1ης Οκτωβρίου 1943… ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που βγήκαν ζωντανοί από το υποβρύχιο.
Στις 5 Οκτωβρίου 1943, οι Βρετανοί είχαν πληροφορίες για νέα αποβατική επιχείρηση των Γερμανών με πιθανό στόχο τη Λέρο. Έτσι, το υποβρύχιο TROOPER διατάχθηκε να αναλάβει περιπολία μεταξύ Δονούσας και Ικαρίας.
Από εκεί και μετά, τα ίχνη του TROOPER εξαφανίστηκαν και όταν στις 17 Οκτωβρίου που έπρεπε να επιστρέψει στη Βηρυτό, δεν εμφανίστηκε θεωρήθηκε απωλεσθέν.
Το ναυάγιο του HMS TROOPER εντοπίστηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα βόρεια της Δονούσας, σε βάθος 253 μέτρων, επί ενός εκ των των 5 γερμανικών ναρκοπεδίων που είχε τοποθετήσει το DRACHE στις 26 Σεπτεμβρίου 1943.
Ογδόντα ένα χρόνια μετά την απώλειά του οι πρώτες εικόνες του HMS Trooper από τα -253 μέτρα (830 ft) στο Ικάριο πέλαγος προκαλούν δέος.
Η πλώρη και η πρύμνη κείτονται στο βυθό σε κοντινή απόσταση, ενώ ο πυργίσκος του υποβρυχίου έχει αποσπαστεί και βρίσκεται αρκετά πιο μακριά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
- Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία
- Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
- Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
- Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
Η αύξηση των τιμών και του κόστους ζωής (70%) και η οικονομική κατάσταση (69%) ήταν οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των Ελλήνων πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το ένα τρίτο των ψηφοφόρων πανευρωπαϊκά (34%) δηλώνουν ότι η διεθνής κατάσταση ήταν ένα θέμα που τους ώθησε να πάνε στην κάλπη, ενώ παρόμοιο ποσοστό αναφέρει ως κίνητρο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου (32%).
Στην Ελλάδα, στην τρίτη θέση των θεμάτων που παρότρυναν τους πολίτες να ψηφίσουν (με ποσοστό 40%) βρίσκεται η κοινωνική προστασία, η πρόνοια και η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, ενώ τη διεθνή κατάσταση ανέφερε το 37% των ερωτηθέντων.
Μεταξύ όσων δεν ψήφισαν, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι το κόστος ζωής (46%) και η οικονομική κατάσταση (36%) θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κίνητρα ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές.
Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα είναι 65% και 58%, με τρίτη την κοινωνική προστασία, την πρόνοια και την υγειονομική περίθαλψη (40%).
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι πολίτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ, είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ (65%).
Κατά μέσο όρο, στην ΕΕ οι πολίτες δηλώνουν ότι εξακολουθούν να έχουν θετική εντύπωση για αυτήν: 48% έδωσε θετικές απαντήσεις, ενώ μόνο 16% δήλωσε ότι έχει αρνητική εικόνα.
Στην ΕΕ συνολικά, υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θεωρούν ωφέλιμη τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ: αυξημένη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών (36%), προστασία της ειρήνης και ενίσχυση της ασφάλειας (32%), συμβολή της ΕΕ στην οικονομική ανάπτυξη (28%) και δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας (24%).
Στην Ελλάδα, η προστασία της ειρήνης και η ενίσχυση της ασφάλειας βρίσκεται στην πρώτη θέση (45%), η βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ στη δεύτερη (36%) και ακολουθούν το γεγονός ότι η ΕΕ δυναμώνει τη φωνή του ελληνικού λαού στον κόσμο (31%) και η βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες εκτός ΕΕ (24%).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
- Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία
- Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
- Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
- Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24ωρη γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ
Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 20 Νοεμβρίου 2024 αποφάσισε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).
Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών, αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ.
Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας για την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2024 και τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία».
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019».
«Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δισ. ευρώ από την πρώην Εργατική Εστία» σημειώνει μεταξύ άλλων η Συνομοσπονδία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
- Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία
- Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
- Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
- Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο 2% των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως 214 καθηγητές του ΑΠΘ
Συνολικά 214 καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ κατατάσσονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως στην ετήσια κατάταξη που ανακοινώθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier και το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες αξιολογούνται με βάση την απήχηση της δημοσιευμένης έρευνάς τους, είτε κατά το τελευταίο έτος αναφοράς (2023), είτε στη συνολική διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.
Σε μήνυμά τους προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ συγχαίρουν τους καθηγητές «που ανεβάζουν το ΑΠΘ ψηλά» και «με την ερευνητική τους αριστεία και τις επιδόσεις τους στην έρευνα, και την παραγόμενη γνώση και καινοτομία ενισχύουν το αποτύπωμα του Ιδρύματός μας στη διεθνή ερευνητική κοινότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
- Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία
- Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα
- Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος
- Ακρίβεια και οικονομία, οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές
You must be logged in to post a comment Login