Connect with us

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τι σκαρφίστηκε ένας σκύλος για να τον ταΐσει το αφεντικό του (vid)

Published

on

Το ταλέντο δεν κρύβεται! Δείτε πώς αυτός ο σκύλος παριστάνει τον τραυματία, προκειμένου να τον προσέξουν και να του δώσουν φαγητό!

Στην αρχή, μπορεί κάποιος να στενοχωρηθεί μαζί του, αλλά μόλις τον δει να σηκώνεται και να περπατάει κανονικά με την ουρά του όρθια, τότε τα ξεχνάει όλα!

Απολαύστε το βίντεο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς τα πρόβατα σώζουν τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Έναν απρόσμενο «σύμμαχο» στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα αρχαία ερείπια της Πομπηίας βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Ιταλία.

Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει μόνο – περίπου – τα δύο τρίτα της έκτασης 163 στρεμμάτων της ρωμαϊκής πόλης που θάφτηκε κάτω από ένα τεράστιο κύμα στάχτης στην καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., από τότε που ξεκίνησαν οι ανασκαφές, πριν από 250 χρόνια.

Η διατήρηση των ανεξερεύνητων τμημάτων της αρχαίας πόλης από τη διάβρωση – από τη φύση και τον χρόνο – αποτελεί προτεραιότητα για την εφορεία αρχαιοτήτων της Πομπηίας.

Τελικά, ένα κοπάδι από πρόβατα που βοσκούν ελεύθερα εντός του αρχαιολογικού χώρου, έδωσε τη λύση.

«Εάν φυτρώνει χόρτο και άλλα φυτά μέσα ή πάνω στους αρχαίους τοίχους και τα σπίτια, αυτό είναι ένα πρόβλημα για μας. Επομένως, προσπαθούμε να έχουμε μια βιώσιμη προσέγγιση για ολόκληρο το περιβάλλον, προκειμένου επίσης να αποφύγουμε τη χρήση χημικών ουσιών και, στη συνέχεια, να αποφύγουμε την ανάπτυξη φυτών στο τείχη και ερείπια», δήλωσε ο Γκάμπριελ Ζούχτριγκελ, διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας.

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το κοπάδι των 150 προβάτων έχει αναπτυχθεί στο “Regio V”, ένα βόρειο τμήμα της πόλης, όπου χορταριασμένοι λόφοι είναι διάσπαρτοι με τα ερείπια αρχαίων σπιτιών και καταστημάτων.

Το Regio V εξακολουθεί να είναι εκτός ορίων για τα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται στην Πομπηία κάθε χρόνο, αλλά ως μέρος των προσπαθειών διατήρησης του, το αρχαιολογικό πάρκο έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια νέες ανασκαφές στον χώρο.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά ευρήματα που ήρθαν στο φως το 2018 είναι τοιχογραφίες, ένα θερμοπωλείο και σκελετικά υπολείμματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

Ο Ζούχτριγκελ είπε ότι η πρωτοβουλία με τα πρόβατα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και στη διατήρηση του πάρκου.

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα βιώσιμο έργο και βοηθά τα ερείπια», είπε.

«Είναι επίσης κάτι που πραγματικά δίνει μια εικόνα για το πώς ήταν η Πομπηία την εποχή που ανακαλύφθηκε ξανά. Ήταν γεμάτη δάση, αμπελώνες, κοπάδια. Χαρακτηριζόταν απ΄ αυτό το είδος αγροτικού περιβάλλοντος και στη μέση είχαμε την Πομπηία».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χαρτί τουαλέτας, ένα νέο εργαλείο για την αποτροπή αυτοκτονιών!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Χαρτί τουαλέτας με τυπωμένα μηνύματα για την αποτροπή αυτοκτονιών: πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή στα πανεπιστήμια στον νομό Γιαμανάσι της Ιαπωνίας, δυτικά του Τόκιο.

«Αγαπητέ/ή που περνάς δύσκολες ημέρες και προσποιείσαι ότι όλα πάνε καλά», είναι ένα από τα μηνύματα που μπορεί να διαβάσει κανείς, τυπωμένα με μπλε γράμματα πάνω στα λευκά ρολά. «Δεν χρειάζεται να μας πεις όλα…αλλά γιατί όχι μερικά από αυτά;».

Εκτός από αυτού του είδους τα μηνύματα, που έχουν συνταχθεί από έναν ειδικό σε θέματα ψυχικής υγείας και συνοδεύονται από τους αριθμούς τηλεφωνικών γραμμών για την αποτροπή της αυτοκτονίας, στο χαρτί τουαλέτας υπάρχουν επίσης καθησυχαστικές εικόνες, όπως μια κουλουριασμένη γάτα.

Οι αρχές στο Γιαμανάσι διένειμαν 6.000 τέτοια ρολά στα 12 πανεπιστήμια της περιοχής τον περασμένο μήνα.

«Είστε μόνοι στις τουαλέτες. Νιώθουμε ότι σε τέτοιες στιγμές είναι που οι θλιβερές σκέψεις μπορούν να σας έρθουν στο μυαλό», εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιοχής Κενίτσι Μιγιαζάουα.

Στην Ιαπωνία καταγράφηκε άλμα στον αριθμό των αυτοκτονιών με την πανδημία της Covid-19.

Το 2020, σχεδόν 500 παιδιά και έφηβοι αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία, αριθμός ρεκόρ και σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ποντίκια κρατούν τον ρυθμό όταν ακούνε μουσική, όπως οι άνθρωποι!

Published

on

Από

Σύμφωνα με τον Χιροκάζου Τακαχάσι «οι εγκέφαλοι των ποντικιών είναι σχεδιασμένοι ώστε να ανταποκρίνονται καλά στη μουσική» ακόμη και αν τα σώματά τους κινούνται ελάχιστα. Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που κρατούν τον ρυθμό όταν ακούνε μουσική: Το κάνουν και τα ποντίκια παρόλο που οι κινήσεις τους είναι λιγότερο αισθητές, σύμφωνα με μια ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τόκιο έπαιξαν μελωδίες του Μότσαρτ και τραγούδια των Queen καθώς και το “Born This Way” της Lady Gaga σε ποντίκια που φορούσαν μικροσκοπικούς αισθητήρες για να εντοπίσουν ακόμη και την μικρότερη κίνηση.

Διαπίστωσαν ότι τα τρωκτικά είχαν μια εγγενή ικανότητα να συγχρονίζουν τις κινήσεις τους στον ρυθμό, κάτι που μέχρι τώρα εθεωρείτο ότι είναι μια αποκλειστικά ανθρώπινη ικανότητα.

«Οι εγκέφαλοι των ποντικιών είναι σχεδιασμένοι ώστε να ανταποκρίνονται καλά στη μουσική», ακόμη και αν τα σώματά τους κινούνται ελάχιστα, λέει ο βοηθός καθηγητή Χιροκάζου Τακαχάσι, ο οποίος ανήκει στην ομάδα που διενήργησε την έρευνα.

«Όλοι μας πιστεύουμε ότι η μουσική έχει μαγικές ιδιότητες, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για τους μηχανισμούς της», εξήγησε ο ίδιος στο AFP. Επομένως «θέλαμε να διαπιστώσουμε τι είδους ηχητικές ανταποκρίσεις ελκύουν τους εγκεφάλους τους (των ποντικών) χωρίς την επίδραση του συναισθήματος ή της μνήμης».

«Η μουσική κινεί το σώμα. Ξεπερνάει το ακουστικό σύστημα και επηρεάζει το κινητικό σύστημα… η δύναμη της μουσικής είναι τόσο μεγάλη», λέει ο Τακαχάσι.

Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στη «Σονάτα για Δύο Πιάνα σε D ματζόρε K448» του Μότσαρτ, την οποία οι επιστήμονες έπαιξαν σε τέσσερα διαφορετικά τέμπο. Αλλά οι επιστήμονες δοκίμασαν επίσης το “Born This Way”, το “Another One Bites the Dust”, το διάσημο κομμάτι των Queen καθώς και το “Beat It” του Μάικλ Τζάκσον – τραγούδια που επέλεξαν οι μαθητές του Τακαχάσι.

Σε αντίθεση με άλλα κατοικίδια, όπως οι παπαγάλοι, που φημίζονται για τις πετυχημένες μιμήσεις τους της μουσικής και άλλων ήχων, αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα ποντίκια στο πείραμα άκουγαν μουσική.

Οι επιπτώσεις της μουσικής στα ποντίκια πιθανόν να είχαν παραβλεφθεί μέχρι σήμερα επειδή προηγούμενες έρευνες πραγματοποιούνταν κυρίως με τη χρήση οπτικού υλικού και όχι αισθητήρων κινήσεως καθιστώντας τις ελάχιστες κινήσεις των ζώων δυσκολότερες να εντοπιστούν, εξηγεί ο Τακαχάσι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην επιστημονική επιθεώρηση Science Advances.

Στο μέλλον, ο Τακαχάσι λέει ότι θέλει να προχωρήσει σε έρευνες πέραν από τον ρυθμό και να εξερευνήσει τις επιπτώσεις της μελωδίας και της αρμονίας στον εγκέφαλο. «Αν η μουσική επιδρά στο συναίσθημα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να φτάναμε στο σημείο όπου θα το βλέπαμε σε ζώα», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και τα θυμωμένα… χταπόδια πετάνε πράγματα το ένα στο άλλο!

Published

on

Από

Η εκσφενδόνιση ενός αντικειμένου φαίνεται να είναι μια σκόπιμη πράξη, αν και όχι πάντα με στόχο κάποιο άλλο χταπόδι ή ψάρι. Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το χταπόδι εντάσσεται πλέον στο μικρό «κλαμπ» των ζώων που πετούν διάφορα αντικείμενα σε άλλα μέλη του είδους τους – μια δραστηριότητα στην οποία διακρίνονται ιδιαίτερα οι άνθρωποι, ιδίως όταν θυμώνουν.

Για πρώτη φορά Αυστραλοί επιστήμονες βιντεοσκόπησαν χταπόδια να πετάνε σε άλλα… ενοχλητικά χταπόδια όστρακα, άμμο, λάσπη, φύκια και γενικά ό,τι βρίσκουν μπροστά τους!

Τα χταπόδια είναι ιδιαίτερα έξυπνα και συνήθως κάνουν μοναχική ζωή. Όταν η αφθονία τροφής και το ευνοϊκό περιβάλλον του βυθού φέρνουν πολλά χταπόδια κοντά, αυτό δημιουργεί τριβές μεταξύ τους, μερικές φορές σε σημείο κανιβαλισμού, καθώς στην κυριολεξία αλληλοτρώγονται.

Ο εκνευρισμός τους μερικές φορές φαίνεται πως εκδηλώνεται με το πέταγμα αντικειμένων που γίνεται με τα μπροστινά πλοκάμια τους, με τη βοήθεια πιδάκων νερού που εκτινάσσουν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Γκόντφρεϊ-Σμιθ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης, τη «Guardian» και το «Nature», ανέφεραν ότι το πέταγμα αντικειμένων είναι σπάνιο στο ζωικό βασίλειο και ιδιαίτερα δύσκολο μέσα στο νερό.

Οι επιστήμονες, που παρατήρησαν με υποθαλάσσιες στατικές κάμερες περίπου δέκα χταπόδια, είδαν ότι πετάνε πράγματα τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά χταπόδια, αλλά πιο συχνά τα τελευταία (σε ποσοστό 66%, δηλαδή με διπλάσια συχνότητα από ό,τι τα αρσενικά).

Σε μια περίπτωση στις τρεις (33%) το αντικείμενο που πετάχτηκε, χτύπησε το άλλο χταπόδι.

Όσο πιο σκούρο χρώμα είχε ένα χταπόδι, τόσο πιθανότερο ήταν να είναι πιο επιθετικό και να χτυπήσει ένα άλλο χταπόδι. Σε μερικές περιπτώσεις κάποιο χταπόδι μπορεί να ρίχνει διαδοχικά πράγματα το ένα μετά το άλλο.

Η εκσφενδόνιση ενός αντικειμένου φαίνεται να είναι μια σκόπιμη πράξη, αν και όχι πάντα με στόχο κάποιο άλλο χταπόδι ή ψάρι. Ένα χταπόδι μπορεί απλώς να καθαρίζει τη φωλιά όπου θα μείνει και στην πορεία πετάει πράγματα για να αδειάσει τον προσωπικό χώρο του.

Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν θηλυκά χταπόδια να πετάνε πράγματα σε αρσενικά που είχαν… πονηρές προθέσεις, αλλά επίσης υπήρξαν και φορές που θηλυκά χταπόδια πέταξαν αντικείμενα σε άλλα θηλυκά χταπόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και στα γουρούνια, κάποια μεσολαβούν ως ειρηνοποιοί στους τσακωμούς!

Published

on

Από

Χοίροι. Πηγή φωτογραφίας: Giada Cordoni & Ivan Norscia

Οι ρόλοι του διαμεσολαβητή και του ειρηνοποιού φαίνεται πως δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα των ανθρώπων.

Όταν δύο γουρούνια μαλώνουν, ένα τρίτο που βρίσκεται κοντά, μπορεί να παρέμβει είτε για να μειώσει τον αριθμό των επιθέσεων του επιτιθέμενου, είτε για να μειώσει το άγχος του θύματος, δείχνει για πρώτη φορά μια μικρή ιταλική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Τορίνο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Animal Cognition», μελέτησαν 104 χοίρους της φάρμας Parva Domus, αποκαλύπτοντας ότι τα έξυπνα αυτά – αλλά εν γένει παραγνωρισμένα- ζώα δημιουργούν πολύπλοκες κοινωνικές ομάδες και, μεταξύ άλλων, παίρνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των μεταξύ τους συγκρούσεων!

Στόχος είναι είτε η απευθείας επανένωση και συμφιλίωση του θύτη και του θύματος μετά από ένα βίαιο επεισόδιο, είτε ορισμένες φορές η διαμεσολάβηση ενός τρίτου ζώου στο πλαίσιο μιας τριγωνικής σχέσης.

Η έρευνα έδειξε ότι οι χοίροι επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά με διάφορους τρόπους (χτύπημα κεφαλιού, σπρώξιμο, δάγκωμα κ.α.). Από την άλλη, η αγχώδης συμπεριφορά λόγω «μπούλινγκ» εκδηλώνεται ως τρέμουλο του ζώου, ξύσιμο, χασμουρητό, μάσημα με άδειο στόμα κ.α.

Παρατηρήθηκε ότι συχνά τόσο το επιτιθέμενο ζώο όσο και το αμυνόμενο εμφανίζουν μετά τον τσακωμό σαφή διάθεση του τύπου «περασμένα-ξεχασμένα», αγγίζοντας φιλικά τις μύτες τους, πλησιάζοντας πολύ κοντά το ένα το άλλο και ακουμπώντας αναπαυτικά το κεφάλι του ενός πάνω στο κεφάλι του άλλου.

Διαπιστώθηκε ότι την πρωτοβουλία της συμφιλίωσης – στις περιπτώσεις χωρίς διαμεσολάβηση τρίτου – παίρνει εξίσου τόσο ο θύτης όσο και το θύμα.

Μάλιστα – για άγνωστο λόγο – η συμφιλίωση είναι συχνότερη μεταξύ χοίρων που έχουν μακρινή συγγένεια από ό,τι μεταξύ στενών συγγενών. Μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτό, σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες, είναι ότι μια ζημιά στις σχέσεις και άρα η απώλεια κοινωνικής στήριξης είναι πιθανότερη μεταξύ μακρινών συγγενών, οπότε αυτοί είναι που νοιάζονται πρωτίστως να αποκαταστήσουν τη σχέση τους μετά τον καυγά, ενώ οι σχέσεις μεταξύ στενών συγγενών θεωρούνται εκ των πραγμάτων πιο στέρεες και ασφαλείς παρά τις όποιες περιοδικές συγκρούσεις.

Από την άλλη, όταν σε μια σύγκρουση εμπλέκονται στενοί συγγενείς, τότε παρατηρείται μεγαλύτερη τάση διαμεσολάβησης από τρίτα ζώα, ίσως επειδή – κατά τους ερευνητές – άλλοι χοίροι συγγενείς δίνουν αξία στις συγγενικές σχέσεις και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη διαταραγμένη ισορροπία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάτα βρέθηκε μετά από εννιά χρόνια – Είχε διανύσει 1610 χιλιόμετρα!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

H Σούζαν Μουρ από την Καλιφόρνια έλαβε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από το καταφύγιο ζώων «Companions Animal Center» του Αϊντάχο.

«Βρήκαμε τη γάτα σας, τη “Χάριετ”», είπε ο καλών, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Αϊντάχο «Coeur d’Alene Press».

Η “Χάριετ” είχε εξαφανιστεί πριν από εννέα χρόνια από το ράντσο της στην Καλιφόρνια. Την είχε πάρει από ένα καταφύγιο λίγους μήνες μετά την γέννησή της.

Μετακόμισαν όλοι μαζί στην εξοχή και δύο χρόνια μετά την υιοθεσία η “Χάριετ” εξαφανίστηκε. 

Η Mούρ δήλωσε ότι «έκανε τα πάντα» για να την βρει. Μετά από σχεδόν 10 χρόνια βρέθηκε στη πόλη Hayden του Αϊντάχο από έναν περαστικό 1.610 χιλιόμετρα μακριά.

Επειδή η γάτα φορούσε μικροτσίπ, το Κέντρο βρήκε την παλιά της οικογένεια.

«Όταν [η οικογένεια] απάντησε και τους είπαμε ότι έχουμε τη γάτα τους, έμειναν άφωνοι» είπε η διευθύντρια του κέντρου Βίκι Νέλσον.

Οι λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε η γάτα να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι παραμένουν άγνωστες…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ56 λεπτά ago

Παραλύουν λόγω απεργίας οι συγκοινωνίες στη Γερμανία τη Δευτέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες ago

Επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ώρες ago

Ο θόρυβος του δρόμου αυξάνει την αρτηριακή πίεση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ19 ώρες ago

Σε νέους τρόπους παραγωγής ενέργειας θα μπορούσε να οδηγήσει η φωτοσύνθεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Αυστηρότερους στόχους για τις εκπομπές ρύπων θέτουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ν. Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να υποστηρίξουν ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας που θα στηρίξει με αλληλεγγύη τους λαούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Έρευνα: Η συμπεριφορά του καταναλωτή την περίοδο της ακρίβειας στην Ελλάδα 2021-2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Μια θαυμάσια θεατρική παράσταση στο Μόναχο με συμμετοχή Ελλήνων μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Δάση και χώροι πρασίνου μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

«Η μητέρα του σταθμού»: Ιστορίες γυναικών που μετανάστευσαν στη Γερμανία το ’60 μέσα από το ντοκιμαντέρ της Κωστούλας Τωμαδάκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ4 εβδομάδες ago

ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ: ΟΙ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΧΟΥ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ερώτηση στη Βουλή για την ταλαιπωρία των Ελλήνων της Γερμανίας στην προσπάθεια έκδοσης διαβατηρίου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Μια θαυμάσια θεατρική παράσταση στο Μόναχο με συμμετοχή Ελλήνων μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Αυξημένος ο κίνδυνος άνοιας για όσους κάνουν συχνή χρήση καθαρτικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Το κέντρο της Γης είναι μια σιδερένια σφαίρα με ακτίνα 650 χλμ, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Διατροφικές συμβουλές για την Καθαρά Δευτέρα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Χωρίς πρόστιμο η υποβολή εκπρόθεσμης αρχικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Τα αμπέλια άρχισαν να καλλιεργούνται πριν 11.000 χρόνια σε δύο διαφορετικά μέρη

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis