Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οργισμένη απάντηση στον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας από τους εκπαιδευτικούς της NRW

Published

on

Γραπτή απάντηση σε έντονο ύφος έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπ/κών Α/θμιας Ντύσσελντορφ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας που απάντησε στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου παιδείας, Δημήτρης Χασάπης.

Αφορμή στάθηκαν τα λόγια του κ.Χασάπη για τα Ελληνικά Σχολεία του εξωτερικού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο esos.

Η ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με έκπληξη, αγανάκτηση και θυμό παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη Γερμανία περιμένοντας την υπογραφή των παρατάσεών τους, τη γεμάτη από ανακρίβειες και αντιφάσεις  συνέντευξη του κ. Χασάπη Γεν. Γραμματέα του υπουργείου παιδείας.

Συγκεκριμένα στην συνέντευξη του  ο κ. Γ. Γ ανέφερε χαρακτηριστικά:

Στέλνουμε εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία

Ο κ Γ.Γ. δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχολεία της Αμερικής πολλά από τα οποία ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς και μάλιστα εισπράττουν δίδακτρα.

Στη Γερμανία υπάρχουν μόνο αμιγώς ελληνικά σχολεία, δίγλωσσα, καθώς και  τμήματα ελληνικής γλώσσας τα οποία έχουν δημόσιο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν εισπράττονται δίδακτρα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει επίσης να ενημερώσουμε τον κ. Χασάπη  ότι για να λειτουργήσουν αυτά τα σχολεία οι Έλληνες Γερμανίας έδωσαν σκληρούς αγώνες και σε μερικές περιπτώσεις έκαναν μέχρι και απεργία πείνας.

Το σχολικό έτος αρχίζει στις 12 Αυγούστου στην Άνω Βάδη Βυτεμβέργη

Προφανώς εκ παραδρομής,  ο κ. γενικός Γραμματέας αναφερόμενος  στο κρατίδιο της «Άνω Βάδης Βυτεμβέργης» το οποίο δεν υφίσταται, εννοούσε το κρατίδιο της Βάδης Βυτεμβέργης του οποίου το σχολικό έτος όμως αρχίζει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας είναι αυτό  του οποίου το σχολικό έτος 2015 – 16 ξεκίνησε πράγματι στις 12 Αυγούστου.

Περί συνέπειας στην εκτέλεση καθηκόντων- Οι εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους

Η δήλωση αυτή είναι ανακριβής. Οι εκπαιδευτικοί συνεπείς στα καθήκοντα τους  παρουσιάστηκαν στα σχολεία ή στο αρμόδιο συντονιστικό γραφείο δηλώνοντας εγγράφως την ετοιμότητα τους να αναλάβουν υπηρεσία.

Μάλιστα επειδή, όλοι οι εκπαιδευτικοί πέραν πάσης αμφιβολίας νοιάζονται για τα σχολεία του εξωτερικού και αγωνιούν αλλά ταυτόχρονα θέλουν να είναι σύννομοι, έστειλαν στην ΔΙΠΟΔΕΞΜΣ ερώτημα, διαμέσου του συντονιστικού γραφείου, ζητώντας εγγράφως οδηγίες  για το τι πρέπει να πράξουν. Βεβαίως ο κ. Γεν. Γραμματέας δεν προέβη σε καμία μέχρι τώρα έγγραφη απάντηση.

Αναφέρθηκε ακόμη  στο ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα κενό στη Γερμανία αφού οι περσινές αποσπάσεις ισχύουν όπως υποστηρίζει μέχρι τις 31-8.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι ειδικά για τη Γερμανία το σχολικό και διδακτικό έτος είναι διαφορετικό ανά κρατίδιο. Συγκεκριμένα το σχολικό και διδακτικό έτος 2014-15 τελείωσε για το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στις 26 -6-2015. Ένα νέο διδακτικό και σχολικό έτος για το παραπάνω κρατίδιο ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου (Παραπέμπουμε στην υπουργική απόφαση ΦΕΚ 538/16-4-2007 άρθ. 3 παρ. 2 σχετικά με καθορισμό των αργιών και σχολικών διακοπών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού).

Δηλαδή ο κ. Γ.Γ. εννοεί πως οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα παράταση για το νέο σχολικό έτος θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους στα σχολεία της Γερμανίας έως τις 31.08 ημέρα Δευτέρα και στη 01.09 ημέρα Τρίτη την επόμενη ημέρα δηλαδή αν δεν παραταθεί η απόσπασή τους θα πρέπει να εμφανιστούν στα σχολεία ή τις διευθύνσεις τους στην Ελλάδα;

Αν ναι, τότε είναι προφανές ότι θα πρέπει να διακτινιστούν!!! Σύμφωνα επίσης με τα παραπάνω, εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν αποσπαστεί με επιμίσθιο και έληξε η απόσπασή τους το σχολικό έτος 2014-15

θα έπρεπε σύμφωνα με τη λογική του κ. Γ.Γ. να λαμβάνουν το επιμίσθιο αυτό μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Η χορήγηση του σταματά με τη λήξη του σχολικού έτους ανάλογα με το κρατίδιο στο οποίο είναι αποσπασμένοι.

Το να θεωρούν δεδομένη την ανανέωση της απόσπασής τους το βρίσκω παράλογο πόσο μάλλον που οι ανανεώσεις που κόβουμε είναι πολύχρονες.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 9 του Ν.4076/2012, όπως αυτό προστέθηκε στο άρθρο 18 του ν. 4027/2011, (Α΄ 233) «….μπορεί να αποσπώνται σε εκπαιδευτικές μονάδες της ίδιας χώρας του εξωτερικού με τις τακτικές αποδοχές στην Ελλάδα και χωρίς το εκάστοτε ισχύον επιμίσθιο. Η απόσπαση των εκπαιδευτικών αυτών παρατείνεται για κάθε σχολικό έτος, εφόσον συντρέχουν υπηρεσιακοί λόγοι και υπάρχει θετική αξιολόγηση για την καταλληλόλητα του εκπαιδευτικού…».

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν δεδομένη την απόσπασή τους γιατί βασίζονται στους παραπάνω νόμους. Αν η πολιτική ηγεσία είχε πρόθεση να μην παρατείνει τις αποσπάσεις τους, για ποιο λόγο τους έδωσε το δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις σύμφωνα με την εγκύκλιο (Φ. 821/62590/Η2/22-4-15);

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αξιολογηθεί και να δούμε τι ανάγκες καλύπτονται.

Σχετικά με τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τουλάχιστον για το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ο κ. Γ.Γ. έχει ήδη ενημερωθεί από το αντίστοιχο συντονιστικό γραφείο εκπαίδευσης αλλά αρνείται να λειτουργήσει όπως ορίζει ο νόμος ερμηνεύοντας τον κατά το δοκούν, κωλυσιεργώντας, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αναστάτωση και ανασφάλεια σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης πληροφορηθήκαμε από το δελτίο τύπου του Υπουργείου που εκδόθηκε στις 7-8-2015 ότι βούληση του Υπουργείου είναι να διαχωρίσει τους εκπαιδευτικούς παρατείνοντας τις παρατάσεις μόνο αυτών που έχουν συνάψει γάμο με μόνιμα εγκατεστημένο στο εξωτερικό πριν την πρώτη τους απόσπαση. Κάτι τέτοιο θα είναι όμως απολύτως παράτυπο αφού ο νόμος δεν αναφέρει κάτι τέτοιο σε κανένα σημείο.

Αν πράγματι υπάρχει η πρόθεση να αξιολογηθεί η κατάσταση και να υπάρξει ένα «νοικοκύρεμα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει συνεχώς ο κ. Γ.Γ. θα έπρεπε να το επιχειρήσει νωρίτερα ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή.

Με παλιότερη υπουργική απόφαση έχει προβλεφθεί ότι μπορούν να προσλαμβάνονται για να καλύπτουν ανάγκες, αναπληρωτές που είναι γηγενείς.

Πράγματι ο νόμος 4027/2011 κάνει αναφορά στη δυνατότητα προσλήψεων αναπληρωτών ομογενών εκπαιδευτικών εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες. Δεν υπάρχει όμως μέχρι αυτή τη στιγμή κανονιστική απόφαση η οποία να ορίζει με ποιο τρόπο και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές.

Αν μη τι άλλο μήπως είναι λίγο αργά να προβεί σε μια τέτοια ανακοίνωση ο κ. Γ.Γ. τη στιγμή που έχει ήδη αρχίσει το σχολικό έτος στο Κρατίδιο της ΒΡΒ;

Ακόμη κι έτσι όμως πως θα ανταποκριθεί οικονομικά το Υπουργείο πληρώνοντας αναπληρωτές σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία (Μισθό και ασφαλιστική κάλυψη) τη δεδομένη χρονική στιγμή;

Μήπως η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων και την κάλυψη πελατειακών σκοπών;

Το 2017 θα σταματήσει η λειτουργία των αμιγώς ελληνικών λυκείων

Δεδομένου του αυξημένου νεομεταναστευτικού ρεύματος η απόφαση για το κλείσιμο των ελληνικών λυκείων το 2017 θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ομογένεια ενώ θα προκαλέσει σταδιακή αποδυνάμωση και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων.

Μήπως τελικά αυτό επιδιώκει ο κ. Γ.Γ. να διακοπεί δηλ. κάθε μορφή ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Ας το ανακοινώσει πλέον επισήμως για να προετοιμαστούν αναλόγως γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Με τιμή

Η Πρόεδρος

Μαριάννα Ζορμπά

Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε ότι εκπροσωπούμε συναδέλφους μόνο από τα αμιγή Ελληνόγλωσσα σχολεία του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας, του Βούπερταλ, του Ντόρτμουντ, του Μπίλεφελντ και του Αννοβέρου.

Στις 20/5/2015 ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας, επισκέφτηκαν το υπουργείο συνοδευόμενοι από τα μέλη (τότε) του Δ.Σ της ΟΛΜΕ κα Ζωγραφάκη  και κ. Κωνσταντίνου και είχαν συνάντηση διάρκειας μεγαλύτερης των τεσσάρων ωρών με την ειδική σύμβουλο σε θέματα Ελληνόγλωσσης εκπ/σης εξωτερικού κ. Κιάου και υπηρεσιακούς παράγοντες.  Μετά το πέρας της συζήτησης, έμεινε σε όλους η εντύπωση πως έγιναν, ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, κατανοητά τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία μας και πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τουλάχιστον των περισσοτέρων.

Αντί γι αυτό, εδώ και αρκετές ημέρες δεχόμαστε μια επίθεση κατασυκοφάντησης ,με ιδιαίτερες επιπτώσεις στην ευαίσθητη ψυχολογία των σχολικών μας κοινοτήτων με επίκεντρο την ξαφνική και αναίτια άρνηση του Γ.Γ του Υπουργείου να υπογράψει τις παρατάσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία μας χωρίς επιμίσθιο, πέραν της πενταετίας έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα (έναρξη μαθημάτων 12-8-2015) χωρίς προβλήματα.

Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε ιδιαίτερα προνομιούχοι έναντι των συναδέλφων μας που υπηρετούν στη Ελλάδα και επιχειρούν όπως λένε να «σπάσουν το απόστημα των παράνομων παρατάσεων των αποσπάσεων». Προφανώς είτε δεν έχουν σωστή πληροφόρηση είτε η πληροφόρησή τους προέρχεται από μη αξιόπιστες πηγές.

Δε χρειάζεται να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι έναs εκπαιδευτικός που αμείβεται με 850 ευρώ δεν μπορεί να θεωρείται προνομιούχος, ζώντας σε μια από τις προαναφερθείσες πόλεις.

Απλά παραθέτουμε μερικές απορίες που μας προέκυψαν μετά και από τη συνέντευξη του κ. Χασάπη στο διαδικτυακό    esos.gr.

•    Η λήξη του σχολικού έτους 2014-15, άρα και η λήξη των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, για τα σχολεία μας είναι η 31/8 και πως αυτό συνδυάζεται με το ότι στις 12/8  άρχισε το νέο σχ. έτος 2015-16;
•    Νομιμοποιείται ένας εκπ/κός να συμμετέχει στις διαδικασίες του νέου σχολικού έτους (επαναληπτικές εξετάσεις κλπ) χωρίς να έχει πάρει απόσπαση για το σχ. έτος αυτό; Αν ναι τότε γιατί όσοι συνάδελφοι αμείβονται με επιμίσθιο, δεν πληρώνονται με τη λήξη της απόσπασης τους μέχρι 31/8;
•    Οι εκπ/κοί που δεν θα πάρουν παράταση στην απόσπασή τους, υποχρεούνται να είναι στη Γερμανία μέχρι τις 31/8 και ξαφνικά την 1/9 να παρουσιαστούν στα σχολεία τους στη Ελλάδα ή προτίθεστε να τους δώσετε 10ήμερη προθεσμία, όπως όταν αποσπώνται εδώ;
•    Με ποιο κριτήριο και βάση ποιού νόμου ένας γάμος με αλλοδαπό/ή (ομογενή) που έχει γίνει μετά την απόσπαση του εκπ/κού είναι λιγότερο σημαντικός για την Πολιτεία  από τον γάμο που έχει συντελεστεί  πριν την απόσπαση;
•    Πότε και με ποια διαδικασία πάρθηκε η απόφαση να προσλαμβάνονται αναπληρωτές από την ομογένεια και ποιοι και με ποια κριτήρια θα μπορούν να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις; Θα αμείβονται από το Ελληνικό κράτος;
•    Μήπως στο βάθος του μυαλού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι το κλείσιμο των αμιγώς Ελληνόγλωσσων σχολείων; Γιατί αν σκοπεύετε κάτι τέτοιο σας καλούμε να δείτε το συνωστισμό στους προθαλάμους των διευθυντών των σχολείων μας, από νεομετανάστες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους. Αναλάβετε την ευθύνη να τους ενημερώσετε για τις προθέσεις σας.

Κύριε Υπουργέ,
κουραστήκαμε να δεχόμαστε επιθέσεις και λοιδορίες από διάφορους κύκλους όταν το μοναδικό μας μέλημα είναι η σωστή και ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολείων μας. Δεν είδαμε οι ίδιοι κύκλοι «να θορυβούνται» όταν μέχρι πριν λίγες ημέρες οι συνάδελφοί μας που παίρνουν επιμίσθιο είχαν να πληρωθούν από τον Μάρτιο!!! Ούτε από το γεγονός ότι τα χρήματά μας που κατατίθενται στην Ελλάδα δεν μπορούμε (λόγω capital controls) να τα μεταφέρουμε στον τόπο εργασίας μας (γιατί άραγε;), ενώ οι υποχρεώσεις μας εδώ τρέχουν αμείλικτα.

Επειδή γνωρίζουμε ότι και σεις έχετε μοναδικό σας μέλημα την απρόσκοπτη  λειτουργία των σχολείων μας, σας καλούμε να δώσετε, έστω και τώρα την ύστατη στιγμή, λύση,  να ανανεώσετε τις παρατάσεις των εκπαιδευτικών για ένα ακόμη χρόνο και να κληθούμε σε ένα διάλογο για το μέλλον της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των αμιγώς Ελληνόγλωσσων σχολείων του εξωτερικού.

Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                Η Γ. Γραμματέας
Σπ. Μπουνιάς                               Ι. Κληροπούλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Οι κάλπες των ευρωεκλογών θα στηθούν σε 15 μέρες αλλά οι εκλογείς που θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου πρέπει να σπεύσουν καθώς η προθεσμία για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος εκπνέει σε λίγες ημέρες.

Η διαδικασία παράδοσης του εκλογικού υλικού σε 202.516 εκλογείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε πάνω από 120 χώρες του εξωτερικού σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έως το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Μαΐου το είχαν παραλάβει πάνω από 194.000, δηλαδή περίπου το 96% των εγγεγραμμένων.

Η ομαλή διεκπεραίωση της δυσκολότερης φάσης του νέου εγχειρήματος γεννά αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την υιοθέτηση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, καθώς μετά τις ευρωκάλπες θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση όπως έχουν προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου, μέσω κούριερ, τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια πάνω από 60.000 εκλογέων, που σημαίνει ότι δεν έχουν παραληφθεί τα ψηφοδέλτια από τους 2 στους 3 ψηφοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00.Για να είναι εντός της προθεσμίας, οι εκλογείς του εξωτερικού θα πρέπει να αποστείλουν τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο το αργότερο μέχρι μεθαύριο Τρίτη 28 Μαΐου, ενώ οι διαμένοντες στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και έως την Τρίτη 4 Ιουνίου στην περίπτωση που καταθέσουν τον φάκελο απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.

Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί.

Σε αυτή την περίπτωση όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι την ημέρα των εκλογών, αλλά μετά τις 11.00 το πρωί.

Όπως θα έχουν διαπιστώσει οι ψηφοφόροι της επιστολικής, το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο. Στη μία σελίδα εμφανίζει και τα 31 κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και ο εκλογέας βάζει σταυρό σε αυτό που επιλέγει ή στη διακριτή επιλογή «Δεν επιλέγω κανέναν από τους ανωτέρω – Ψηφίζω λευκό».

Στην πίσω σελίδα υπάρχει πίνακας με αριθμούς από το 1 έως το 42, που είναι ο ανώτερος αριθμός υποψηφίων που μπορεί να έχει το κάθε κόμμα. Ο εκλογέας επιλέγει από κανέναν έως τέσσερις υποψηφίους σημειώνοντας τον αριθμό που αντιστοιχεί στον καθένα, όπως αυτός αναγράφεται στον κατάλογο υποψηφίων που περιλαμβάνεται στο εκλογικό υλικό. Στη συνέχεια σε διακριτό πεδίο θα πρέπει να κυκλώσει (ή εναλλακτικά να σημειώσει με «χ» ή με τελεία) τον συνολικό αριθμό των επιλεγμένων υποψηφίων (από 0 έως 4).

Αν ο εκλογέας δεν συμπληρώσει τον συνολικό αριθμό των σταυρών προτίμησης στο οικείο πεδίο το ψηφοδέλτιο θεωρείται έγκυρο όσον αφορά στον συνδυασμό, ωστόσο δεν λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που επιλέξει πάνω από τέσσερις υποψηφίους.Αντίθετα, άκυρα θα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια:

α. που έχουν επιλεγεί υποψήφιοι αλλά όχι συνδυασμός,

β. που έχουν επιλεγεί πάνω από ένας συνδυασμός,

γ. που δεν βρίσκονται μέσα σε φακέλους ψηφοφορίας επιστολικής ψήφου,

δ. που φέρουν στίγματα, σημεία ή λέξεις,

ε. που έχουν σχήμα ή διαστάσεις που διαφέρουν φανερά από το κανονικό ψηφοδέλτιο (μέγεθος χαρτιού Α4 ή Letter) και

στ. όσα βρεθούν στον ίδιο φάκελο μαζί με ένα ή περισσότερα άλλα ψηφοδέλτια ή άλλα έγγραφα ή υλικά.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν επιστολικά έχουν κατανεμηθεί σε 237 εκλογικά τμήματα, τα οποία στεγάζονται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, όπου είναι ο τελικός προορισμός των φακέλων με τις επιστολικές ψήφους από όλο τον κόσμο. Για λόγους ασφαλείας οι χώροι φυλάσσονται από την Αστυνομία και παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όλο το 24ώρο.

Τους φακέλους παραλαμβάνει ειδική επιτροπή και αφού τους καταγράψει τους φυλάσσει σε ειδικές κάλπες. Την ημέρα των ευρωεκλογών, οι κάλπες αυτές θα παραδοθούν στις εφορευτικές επιτροπές διαλογής επιστολικής ψήφου, οι οποίες θα ανοίξουν τους φακέλους, θα ελέγξουν τα στοιχεία των εκλογέων και θα διαχωρίσουν τους φακέλους ψηφοφορίας, τους οποίους θα τοποθετήσουν στις κάλπες ψηφοφορίας.

Στις 19:00, που ολοκληρώνεται η ψηφοφορία, οι κάλπες θα ανοίξουν και οι επιστολικές ψήφοι θα καταμετρηθούν, ταυτόχρονα με τις ψήφους σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επίσκεψη του Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Φ. Φόρτωμα σε Γερμανία και Βέλγιο

Published

on

Από

Ο κ. Φόρτωμας παρέστη στις εκδηλώσεις ομογενειακών ποντιακών συλλόγων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, σε Στουτγάρδη και Ντίσελντορφ. Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς, βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποίησε επισκέψεις στη Στουτγκάρδη, το Ντίσελντορφ και τις Βρυξέλλες, όπου μετέφερε το μήνυμα του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα.

Ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς συναντήθηκε με κομματικά στελέχη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και με στελέχη της ΝΟΔΕ Στουτγάρδης, όπου τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης δυνάμεων για την επιτυχή πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, συνθήκη που διασφαλίζει η σημερινή Κυβέρνηση με συνεχείς πράξεις και πρωτοβουλίες από την πρώτη ημέρα της θητείας της.

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Ο κ. Φόρτωμας είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU του Κοινοβουλίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης, Manuel Hagel.

Εστίασαν στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής και στη σημασία μιας ισχυρής Ευρώπης, όπου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έχει μια πλατιά παρουσία και θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, τη διατήρηση της συνοχής και της συνεργατικότητας των κρατών μελών. 

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Στη συνέχεια συναντήθηκε με ελληνικής καταγωγής υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο κρατίδιο, από τους οποίους ζήτησε συνεχή επικοινωνία και μετά τις ευρωεκλογές, με σκοπό την σταθερή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τους ομογενείς της περιοχής. 

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Ο κ. Φόρτωμας παρέστη στις εκδηλώσεις ομογενειακών ποντιακών συλλόγων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που πραγματοποιήθηκαν στη Στουτγάρδη και το Ντίσελντορφ, ενώ κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, παρέστη μαζί με τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Στέλιο Πέτσα στους εορτασμούς της «Ελληνικής Ημέρας» στο Πάρκο D’ Enghien.

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Βελγίου κ.κ. Αθηναγόρα και επισκέφθηκε το Κεστεκίδειο Σχολείο Βρυξελλών.

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς
Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Οι κ.κ. Φόρτωμας και Πέτσας μίλησαν σε εκδήλωση της  ΝΟΔΕ Βελγίου, όπου υπογράμμισαν την ανάγκη συσπείρωσης και συμμετοχής στις ευρωεκλογές. Υπογράμμισαν το συνεπή ευρωπαϊκό λόγο  της Νέας Δημοκρατίας από την ημέρα της ίδρυσής της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 50 χρόνια έως και σήμερα. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ελληνικές οργανώσεις στη σύνδεση των αποδήμων με την Ελλάδα. 

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Μετά το τέλος της περιοδείας σε Γερμανία και Βέλγιο  ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, όλα τα μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, με τη δυνατότητα που τους δίνεται μέσω της επιστολικής ψήφου, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και στην επίτευξη των εθνικών στόχων μας για δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεματοφύλακας των αρχών και αξιών της Νέας Δημοκρατίας, της Παράταξης που εδώ και 50 χρόνια στέκεται αποφασιστικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή μας, είναι περήφανοι για τους συμπατριώτες μας που, αν και βρίσκονται μακριά από την Πατρίδα, την κουβαλάνε μέσα τους κάθε στιγμή. Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία είναι αναγκαία και πιο επιτακτική από ποτέ».


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

“Η μπάντα…”: Προβολή ντοκιμαντέρ στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου και ο Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζουν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη “Η μπάντα…”.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstr. 33, 12167 Berlin), ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Ασλανίδη.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ “Η μπάντα …” βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, από την Κερασούντα.

Ήταν μουσικός, μέλος της φιλαρμονικής ορχήστρας της Κερασούντας που “επιστρατεύτηκε” βίαια από τον σφαγέα των Ποντίων Τοπάλ Οσμάν. Η ορχήστρα αυτή αποτελείτο από 13 Έλληνες και τρεις Τούρκους. Ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις περιοδείες του Τοπάλ Οσμάν και να παίζουν τουρκικά εμβατήρια την ώρα που οι τσέτες έσφαζαν, βίαζαν και λήστευαν τους Έλληνες…

Στο τέλος ο αιμοσταγής Τούρκος έδωσε εντολή και σφαγιάστηκε όλη η ορχήστρα. Ο μόνος που επέζησε ως εκ θαύματος ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος… Κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν ξανάπαιξε μουσική…Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ συμμετείχαν τα παιδιά και τα εγγόνια του Γιάννη Παπαδόπουλου, αφού ο ίδιος δεν ζει πια… Επίσης μιλάνε αρκετά άτομα ποντιακής καταγωγής που έχουν συγγενείς – θύματα του Τοπάλ Οσμάν.

Πρόκειται για δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στο οποίο συμμετέχουν περίπου 80 ηθοποιοί και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Γιαννιτσών.

Η δημοσιογραφική έρευνα και η σκηνοθεσία έγινε από τον Νίκο Ασλανίδη, ο οποίος επί 25 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση. Η επιμέλεια του ντοκιμαντέρ έγινε από τους ιστορικούς Κ. Φωτιάδη, Θ. Κυριακίδη και Λ. Βασιλειάδη.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προβολή της ταινίας «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου

Published

on

Από

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Η ταινία «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» προβλήθηκε στο Αμβούργο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και το Σύλλογο Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων.

Μετά το πέρας της προβολής ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τον εθνάρχη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη καλωσόρισε τους θεατές, και μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελλήνων Αμβούργου και Περιχώρων και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Παναγιώτη Δροσινάκη άνοιξαν και συντόνισαν τη συζήτηση που ακολούθησε.Στην προβολή της ταινίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αμβούργου Νίκος Φωτεινός, ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Εταιρίας Παντελής Παντελούρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σοφία Σάμπου, ο καθηγητής στο τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινολογίας του Πανεπιστήμιου του Αμβούργου Δρ Αθανάσιος Αναστασιάδης, η Ελληνίδα δημοσιογράφος Ελευθερία Κουρτίδου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων του Αμβούργου και πλήθος κόσμου.

Η ταινία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έδωσε έναυσμα για μια πολύ ζωντανή συζήτηση.Η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Ευχαριστούμε και πάλι θερμά το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Βενιζέλος” για την ευγενική παραχώρηση αυτής της πολύ αξιόλογης ταινίας, η προβολή της οποίας διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και το Σύλλογο Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων, σε συνεργασία με τους λοιπούς ελληνικούς Συλλόγους του Αμβούργου.

Με τη συγκατάθεση του Ιδρύματος, στόχος μας είναι η ταινία να προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Φέτος, συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού του 20ου αιώνα. Το πολύ πετυχημένο αυτό ντοκιμαντέρ φωτίζει την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου και μέσα από πηγές και τοποθετήσεις κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ιστορικών διαφωτίζονται τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης δεκαετίας και δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν μέχρι και σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Ν. Υόρκης επιστρέφει

Published

on

Από

Photo credits: mermyhh / pixabay

Ο εμβληματικός θεσμός προβολής του ελληνικού σινεμά στις ΗΠΑ, το «Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης» επιστρέφει από τον Σεπτέμβριο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ αυτή τη φορά θα έχει θεματικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην Κρήτη, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από το νησί.

Η ανακοίνωση της επαναφοράς του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου έγινε στην 72η ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μανχάταν με αφορμή τη βράβευση του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς», με μαζική παρουσία επιφανών στελεχών της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, του εμπορίου, του τραπεζικού αλλά και του επενδυτικού κλάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (New York City Greek Film Festival) και γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, η οποία μίλησε για τη σημασία του φεστιβάλ στην ελληνική ομογένεια.Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κλέι Μάιτλαντ απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ συντονιστής της μεγάλης εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της αποστολής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τα μέλη της Κοινότητας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Στις 18 Μαΐου 2024 έλαβε χώρα στην Ελληνική Κοινότητα Κρέφελντ, με εξαιρετικό τρόπο, η παρουσίαση του ξεχωριστού μυθιστορήματος «Ο χορός τού Χάντινγκτον» από τον συγγραφέα του, Μιχάλη Πατένταλη, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία.

Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΦΕΛΝΤ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Α.Σ. και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Σ.

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος έγινε από τον συγγραφέα του βιβλίου, γλαφυρά και παραστατικά, με αφοπλιστική αμεσότητα, κεντρίζοντας εξ αρχής το ενδιαφέρον του κοινού, τόσο πολύ που στο τέλος αγόρασαν όλα τα βιβλία του που είχε μαζί του ο συγγραφέας.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν η σύντομη εισαγωγή – αναφορά κι επισκόπηση τής ίδρυσης και δράσης της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία Α.Σ., τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα, διανθισμένη με ανέκδοτες ιστοριούλες προσωπικές και άλλων.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Ο νεαρός κιθαρίστας Ares Gnauk με τις μουσικές του μελωδίες προσέδωσε εμβόλιμα ανάλαφρη χάρη, μια γλυκειά χαλάρωση και μια πολιτιστική ανταλλαγή στην όλη παρουσίαση, η οποία δεν υπήρξε έτσι κι αλλιώς καθόλου ανιαρή και κουραστική.

Το ποιοτικό αυτό λογοτεχνικό βραδινό θα χαραχτεί ευχάριστα στη μνήμη του εκλεκτού ακροατηρίου.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Την εκδήλωση τίμησαν εκτός των άλλων με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κ. Βασίλης Κοϊνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ κ. Αριστοφάνης Οσμανλής, αρκετοί άλλοι επισκέπτες από άλλες πόλεις, εκπρόσωποι της Ενορίας και του θεάτρου, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας – μόνιμα και αναπληρωματικά – και φυσικά αρκετοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες της παροικίας.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Κρέφελντ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον συγγραφέα για τη συνεργασία του καθώς επίσης και σε όσους πρόσφεραν αφιλοκερδώς εδέσματα για την εκδήλωση και γενικά για την παρουσία του καθενός χωριστά, για την κάθε είδους βοήθεια, συμβολή και στήριξη στο δύσκολο αλλά ενδιαφέρον έργο της Κοινότητας.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

“Η Ελληνική Κοινότητα Κρέφελντ φιλοδοξεί να επιτελέσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο με μια ανάλογη βαρύτητα στην πολιτιστική και γιατί όχι στην πολιτική παρέμβαση προς τη γερμανική κοινωνία με διάφορες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις, στις οποίες καλούμαστε όλοι μας άτομα και φορείς να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε”, σημειώνει χαρακτηριστικά το Διοικητικό Συμβούλιο.


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες ago

Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη ΕΕ – Κίνας εν όψει της απόφασης για επιβολή δασμών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago

Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ22 ώρες ago

Φραγμό στις «ελληνοποιήσεις» ΠΟΠ προϊόντων με νομοσχέδιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

“Ασυνήθιστη” αναμένεται η εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Λίγο πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η SKY express διατηρεί την απευθείας πτήση Παρίσι – Ηράκλειο για όλο τον Νοέμβριο

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Η Ελλάδα δεύτερη σε Γαλάζιες Σημαίες στον κόσμο μεταξύ 52 χωρών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από εγκεφαλικά επεισόδια

Deutsch3 εβδομάδες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

Deutsch4 εβδομάδες ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

Deutsch3 εβδομάδες ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

202.556 Έλληνες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Υπέρ της πλήρους μετεγκατάστασης της κυβέρνησης στο Βερολίνο τάσσεται η πλειοψηφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων SMS για δωρεάν test Pap

Europolitis TV1 μήνα ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV2 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis