Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού με την Τουρκία το προσφυγικό – Αποφασίστηκε συνεργασία των ακτοφυλακών

Published

on

Την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν από κοινού το προσφυγικό πρόβλημα, που δεν είναι ούτε τουρκικό ούτε ελληνικό, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Άγκυρα.

Όπως είπε, η Τουρκία έχει σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος προσφυγικών ροών, ταυτόχρονα η Ελλαδα έχει δεχθεί τεράστιες ροές προσφύγων και τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα βήματα συντονισμού και συνεννόησης ώστε να χτυπήσουμε αποτελεσματικά τα δίκτυα των διακινητών.

«Είναι ανθρωπιστική μας υποχρέωση να σταματήσει η ανθρωποθυσία στα νησιά του Αιγαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα. «Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικές οι συνομιλίες της Ε.Ε. με την Τουρκία» διευκρίνισε.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά και η Ε.Ε. πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη της και να αναλάβει μέρος του βάρους της» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η συνεργασία των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και η δημιουργία διμερών επιτροπών, οι εργασίες των οποίων θα ξεκινήσουν άμεσα.

To πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορεί να λυθεί με όρους καταστολής, σημείωσε, κάνοντας λόγο για ένα πολιτικό ζήτημα. «Πρέπει να αναλογιστούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους» ανέφερε και υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής, διπλωματικής λύσης για τη Συρία.

Χαρακτήρισε ακόμη απαραίτητη τη δυνατότητα των χωρών της Ε.Ε. να μοιραστούν το βάρος με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει, εξήγησε, μία ουσιαστική και αξιόπιστη διαδικασία μετεγκατάστασης. «Εάν συνεργαστούμε καλά, μπορούμε να το πετύχουμε» εκτίμησε.

Ο Πρωθυπουργός ενέταξε το προσφυγικό και τον θρησκευτικό φανατισμό στις προκλήσεις και τις απειλές, που, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες.

Η επίσκεψη μου γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή με ενδιαφέρουσες και ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε και εκτίμησε ότι «η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί έναρξη ενός νέου ελπιδοφόρου κύκλου στις σχέσεις των δύο χωρών, που ευελπιστούμε μεσα από εποικοδομητικό διάλογο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας».

Για τα ελληνοτουρκικά

Ο Πρωθυπουγός πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα, «δεν παραγνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν και ανοιχτά θέματα, που πρέπει να συζητιούνται με ειλικρίνεια και να υπάρχει σύνθεση».

«Έχουμε έναν κοινό ορίζοντα τεσσάρων ετών, αλλά πρέπει να κάνουμε γρήγορα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Για το Κυπριακό

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Είμαστε μπροστά σε μία ευκαιρία, αλλά η λύση θα πρέπει να είναι στα πλαίσια των διεθνών κανόνων» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι επιθυμούμε μία λύση χωρίς τρίτους εγγυητές, εντός ενός πλαισίου ασφαλείας που θα διασφαλίσουμε.

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι μόνο μέσα από το διάλογο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα διμερή θέματα, ενώ σχετικά με το Αιγαίο, εξήγησε ότι επιδιώκουμε μία λύση για την ασφάλεια και τη συνεργασία.

«Κοινή μας αντίληψη είναι ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μία θάλασσα εμπορίου, πολιτισμού και τουρισμού. Οι δύο λαοί έχουν μόνο να κερδίσουν, εάν συνεργαστούμε» πρόσθεσε.

Για τους μουσουλμάνους της Θράκης και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Σε ερώτηση για τους μουσουλμάνους της Θράκης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Θράκη είναι παράδειγμα ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης των πολιτισμών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε δημιουργία τεμένους και στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσων της Άγκυρας, που έχουν μπλοκαριστεί από την κυπριακή πλευρά, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα είναι αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο βαθμό που θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα και θα εκπληρωθούν οι όροι.

«Είμαστε θετικοί στην έναρξη των κεφαλαίων, δεν θέλουμε όμως τα κεφάλαια να κλείσουν στο πόδι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Νταβούτολγου: Αποφασίστηκε συνεργασία των δύο ακτοφυλακών για το προσφυγικό

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε της Τουρκίας ούτε της Ελλάδας, αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα.

«Στη Συρία υπάρχει ένα καθεστώς βίας. Χωρίς αυτό, οι Σύροι δεν θα εγκατέλειπαν τη χώρα τους» συνέχισε ο Νταβούτογλου και επανέλαβε ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν διαθέτουν καμία ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών και η δημιουργία ελληνοτουρκικών επιτροπών.

«Συνομιλούμε και με τη Γερμανία, καθώς η κ. Μέρκελ έχει προτείνει τη διεξαγωγή μίας συνομιλίας με τη συμμετοχή τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Η τουρκική κυβέρνηση θα λάβει κάθε είδους μέτρο έναντι του προσφυγικού και συριακού προβλήματος, δήλωσε ο Νταβούτογλου και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν χερσαίες επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Πρέπει να βρούμε την πηγή του προβλήματος, συνέχισε και αναγνώρισε ότι Τουρκία και Ελλάδα έχουν αναλάβει το μεγαλύτερος βάρος. «Οι δύο χώρες όπως και ο συριακός λαός είναι θύματα της κατάστασης» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Θέλουμε σταθερή γειτνίαση και φιλία με την Ελλάδα»

Κατά την έναρξη των δηλώσεών του αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια σταθερή γειτνίαση και φιλία με την Ελλάδα.

«Υποδεχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή τον Έλληνα πρωθυπουργό» είπε και αναφερόμενος στους δύο σεισμούς που έγιναν πρόσφατα στις δύο χώρες, σημείωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινή θέση και κοινό μέλλον.

Αναφερόμενος στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διάφορες σχέσεις που έχουν κάποια προβληματα, από τα οποία, όπως είπε, κάποιοι επωφελούνται.

«Και οι δύο είμαστε σύμφωνοι στην προσέγγιση ότι το Αιγαίο πρέπει να γίνει μία θάλασσα συνεργασίας και ουσιαστικής αλληλεγγύης» τόνισε και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι εκατέρωθεν παραβιάσεις.

Σχετικά με το Κυπριακό, εκτίμησε ότι υπάρχει «παράθυρο» ευκαιρίας για την επίλυσή του.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβεβαιώθηκε στο 3,8% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο – Στο 5,1% στην Ελλάδα

Published

on

Από

Στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε ο ετήσιος ρυθμός 5,1%, με μηνιαία αύξηση κατά 1,9%, ελαφρώς υψηλότερη από την προκαταρκτική εκτίμηση (1,8%), σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Photo credits: Tumisu / pixabay

Στο 3,8% επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2026, από 3,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν την προκαταρκτική εκτίμηση.

Έναν χρόνο νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2025, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2,2%.



Αντίστοιχη αύξηση καταγράφηκε και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε στο 3,8% τον Σεπτέμβριο, έναντι 3,2% τον Αύγουστο και 2,6% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε ο ετήσιος ρυθμός 5,1%, με μηνιαία αύξηση κατά 1,9%, ελαφρώς υψηλότερη από την προκαταρκτική εκτίμηση (1,8%), σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.



Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Σουηδία (1%), στην Ουγγαρία και στη Δανία (2,1% και στις δύο χώρες). Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Ρουμανία (6,5%), στη Λιθουανία (6,1%) και στη Βουλγαρία (5,6%).

Η ενέργεια είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας 1,71 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολούθησαν οι υπηρεσίες, με συμβολή 1,52 ποσοστιαίων μονάδων, τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με 0,29 ποσοστιαίες μονάδες και η κατηγορία τροφίμων, αλκοόλ και καπνού με 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Λισαβόνα αναστέλλει τη λειτουργία κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών

Published

on

Από

Η Λέσχη Αυτοκινήτου της Πορτογαλίας ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 υπογραφές με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με πιθανή απαγόρευση της χρήσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών. Photo credits: Tho-Ge / pixabay

Ο δήμαρχος της Λισαβόνας, Κάρλος Μοέδας, αποφάσισε να «αναστείλει» τη λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών της πόλης επειδή «δεν λειτουργεί», παρά τους αυστηρότερους κανονισμούς που θεσπίστηκαν το 2023.

«Το σύστημα με τη σημερινή του μορφή δεν λειτουργεί. Υπάρχουν ηλεκτρικά πατίνια που οδηγούνται με λάθος τρόπο, επικίνδυνη συμπεριφορά, περισσότερα ατυχήματα και πατίνια που εγκαταλείπονται σε δημόσιους χώρους. Συλλέγουμε περισσότερα από 1.200 από αυτά κάθε μήνα», υποστήριξε ο δήμαρχος.



Τον Φεβρουάριο του 2023, η πόλη διαπραγματεύτηκε νέους κανονισμούς με τους φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρικών πατινιών με στόχο τη μείωσή τους κατά το ήμισυ, τη μείωση της μέγιστης ταχύτητάς τους και την αυστηρή ρύθμιση της στάθμευσής τους.

Εκείνη την εποχή, η Λισαβόνα διέθετε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών στην Ευρώπη.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου της Πορτογαλίας, μια ομάδα υπεράσπισης των οδηγών, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 υπογραφές με αίτημα τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος σχετικά με την πιθανή απαγόρευση της χρήσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθυστερήσεις στα ιταλικά αεροδρόμια λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Published

on

Από

Οι καθυστερήσεις άρχισαν γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα, στα αεροδρόμια της Ρώμης, του Μιλάνου και του Τορίνο. Photo credits: ThePixelman / pixabay

Σειρά καθυστερήσεων καταγράφονται από σήμερα το πρωί σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια της Ιταλίας, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο κεντρικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας.

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι οι προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών μειώθηκαν τις πρωινές ώρες κατά 50% και ότι οι καθυστερήσεις αγγίζουν κατά μέσο όρο τις δυο ώρες.

Όπως επισημαίνεται πάντως, τα προβλήματα δεν προκύπτει να οφείλονται σε συνέπειες κυβερνοεπίθεσης.



Οι καθυστερήσεις άρχισαν γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα, στα αεροδρόμια της Ρώμης, του Μιλάνου και του Τορίνο.

Στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας «Φιουμιτσίνο- Λεονάρντο Ντα Βίντσι» ακυρώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάθε μέρα κι ένα λουκέτο για τις βρετανικές παμπ

Published

on

Από

Οι ιδιοκτήτες παμπ αποδίδουν το φετινό κύμα λουκέτων στο λειτουργικό κόστος και την υψηλή φορολογία, παρά την πρόσφατη μείωση στα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις του κλάδου. Photo credits: hulkiokantabak / pixabay

Οι Βρετανοί βλέπουν σχεδόν καθημερινά μια παμπ να βάζει λουκέτο, καθώς σχεδόν 300 έκλεισαν οριστικά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.

Νεότερα στοιχεία της βρετανικής ένωσης ζυθοποιών και ιδιοκτητών παμπ (British Beer and Pub Association / BBPA) έδειξαν ότι 226 παμπ έκλεισαν στην Αγγλία, 64 στην Σκωτία και άλλες πέντε στην Ουαλία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της BBPA, ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτών που θα βάλουν λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους θα ανέλθει σε 360 περίπου. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται απώλεια περίπου 5.000 θέσεων εργασίας, με περισσότερες από τις μισές εξ αυτών να αφορούν νέους κάτω των 25 ετών.



Οι ιδιοκτήτες παμπ αποδίδουν το φετινό κύμα λουκέτων στο λειτουργικό κόστος και την υψηλή φορολογία, παρά την πρόσφατη μείωση στα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η Έμμα ΜακΚλάρκιν, επικεφαλής της BBPA, απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης του κλάδου, προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργούν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών σε Σικελία και Καλαβρία

Published

on

Από

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών καταγγέλλουν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η εργασία τους είναι ασύμφορη, τόσο λόγω της τιμής των καυσίμων, όσο και εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων. Photo credits: GREGOR / pixabay

Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών της Σικελίας και της Καλαβρίας απεργούν από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων. Για τις 22 Οκτωβρίου, παράλληλα, έχει προγραμματιστεί πανιταλική απεργία του τομέα της αλιείας.

Ο Τύπος αναφέρει ότι οι κινητοποιήσεις αυτές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό των σουπερμάρκετ και, γενικότερα, στην παράδοση πάσης φύσεως εμπορευμάτων. 

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών καταγγέλλουν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η εργασία τους είναι ασύμφορη, τόσο λόγω της τιμής των καυσίμων, όσο και εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων που συνδέουν τη Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία. 



Την ίδια ώρα, σειρά κινητοποιήσεων έχουν ξεκινήσει και στην Απουλία, πάντα με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Συμμετέχουν σε αυτές έμποροι, αγρότες και ιδιοκτήτες φορτηγών. 

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, αν δεν δοθούν σύντομα πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση Μελόνι, οι κινητοποιήσεις είναι πιθανό να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστολή λειτουργίας διαδρόμου στο αεροδρόμιο Χίου από 15 Νοεμβρίου 2026 έως 15 Μαρτίου 2027

Published

on

Από

Την τρέχουσα περίοδο τα έργα βρίσκονται στην πρώτη φάση, όπου ο αερολιμένας παραμείνει επιχειρησιακά διαθέσιμος με μειωμένο μήκος, καθώς οι πτήσεις εξυπηρετούνται με ελικοφόρα αεροπλάνα και περιορισμένο αριθμό θέσεων επιβατών. Photo credits: DesignScape / pixabay

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Χίου για το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Κυριακής 15 Νοεμβρίου 2026 έως 15 Μαρτίου 2027, λόγω των εργασιών επέκτασης, βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο πλαίσιο των εν εξελίξει έργων επέκτασης, βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών του πεδίου ελιγμών και του διαδρόμου του Κρατικού Αερολιμένα Χίου «Όμηρος», αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του. 



«Υιοθετώντας τα αυστηρότατα κριτήρια ασφαλούς εκτέλεσης έργων σε αεροδρόμιο περιορισμένου μήκους διαδρόμου, και με γνώμονα

α) τη διασφάλιση της ομαλής αεροπορικής σύνδεσης κατά την τουριστική περίοδο του 2027,

β) τον μετριασμό των συνεπειών λόγω καιρικών συνθηκών χειμερινής περιόδου,

γ) τη βελτιστοποίηση της εργοταξιακής οργάνωσης και εποπτείας εκτέλεσης του έργου, και

δ) την ομαλότερη τεχνική μετάβαση,

έγινε αποδεκτή από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, η επικαιροποιημένη πρόταση της αναδόχου εταιρείας που υλοποιεί την αναβάθμιση των υποδομών, κατόπιν εξέτασης και αξιολόγησης όλων των δεδομένων. Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του διαδρόμου εκτιμήθηκε ως απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των ποιοτικών και επιχειρησιακών δεδομένων των έργων, ενώ επιδίωξη της ΥΠΑ είναι η εν λόγω αναστολή να περιοριστεί στο μικρότερο δυνατό διάστημα», αναφέρει η ΥΠΑ στην ενημέρωσή της.



Η ΥΠΑ εξέδωσε NOTAM για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας του διαδρόμου. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των έργων πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα όπως: αεροδιακομιδές, πτήσεις έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικές, κρατικές και λοιπές πτήσεις εθνικού χαρακτήρα, θα είναι δυνατό να πραγματοποιούνται από ελικόπτερα, με προσγείωση/απογείωση απευθείας προς/από το δάπεδο στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι την τρέχουσα περίοδο τα έργα βρίσκονται στην πρώτη φάση, όπου ο αερολιμένας παραμείνει επιχειρησιακά διαθέσιμος με μειωμένο μήκος, καθώς οι πτήσεις εξυπηρετούνται με ελικοφόρα αεροπλάνα και περιορισμένο αριθμό θέσεων επιβατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis