Connect with us

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης: 100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης και χρόνια μπροστά ο κύκλος των επαφών και εργασιών του Φεστιβάλ.

Published

on

Αποστολή στο Γκύτερσλο 30-31 Νοεμβριου

Είναι αλήθεια ότι λαμβάνοντας την πρόσκληση από το Θεσσαλικό σύλλογο ”Μετέωρα” για την κάλυψη του 11ου Φεστιβάλ που θα διοργάνωνε με την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης περίμενα να συναντήσω τα καθιερωμένα, χορούς, σουβλάκι μια ακόμη γιορτή που απλώς θα θυμόμαστε ότι έγινε, ευτυχώς όμως οι διοργανωτές με διαψεύσανε και οι μόνοι χαμένοι τελικά ήταν όσοι δεν ήταν εκείνο το βράδυ στην αίθουσα.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής οι αρμόδιοι με επικεφαλής τον κο. Γιώργο Βόμπρα πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών  “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” μας έδωσαν το στίγμα ότι δεν είμαστε εδώ για μια απλή εκδήλωση. Μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ του Δημάρχου Τρικκαίων κου Δημήτρη Παπαστεργίου, λοιπών μελών και μουσικών η αποστολή κατευθύνθηκε στο Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ όπου έλαβε χώρα  συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Δημάρχου και του Γενικού Προξένου κου. Δελαβέκουρα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο πατέρας Κωνσταντίνος Βογιατζής παρέθεσε δείπνο σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους στον χώρο του πνευματικού κέντρου της ενορίας του Αγίου Θεράποντος του Γκύτερσλο με παρουσία όλων των φορέων και αντιπροσώπων του ελληνισμού της περιοχής. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Bürgermeister(Δημάρχου ) του Castop-Rauxel Rajko Kravanja  και του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της πόλης ¨Αγορά¨ που όπως είπε αυτοκαλέστηκε, διότι δεν θα μπορούσε να είναι στη Βόρειο Ρηνανία ο Δήμαρχος των Τρικάλων και να μην είναι και αυτός κοντά του, μιας και οι δύο δήμοι είναι εδώ και πολλά χρόνια αδελφοποιημένοι.

ekklisia

ekklisia 2Το ίδιο βράδυ ο οικοδεσπότης ανακοίνωσε προς τιμή και χαρά του θεσσαλικού στοιχείου ότι η αίθουσα της βιβλιοθήκης της ενορίας θα ονομαστεί ” Ρήγας Φεραίος”.

Το σημαντικό της βραδιάς, το αντάμωμα όλων των φορέων και αντιπροσώπων του ελληνισμού της πόλης.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από το πρωί υπήρχε μια συνεχή δραστηριότητα και επαφές με φορείς και τοπικούς άρχοντες με κορυφαία τη συνάντηση που προγραμμάτισε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της πόλης κος. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος  και το Δ.Σ στους χώρους της κοινότητας. Παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κος. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο βουλευτής Sven-Georg Adenauer (CDU), ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος του Rheda- Wiedenbrück  κος. Theo Mettenborg (CDU)

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών  κος. Γεώργιος Βόμπρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κος. Διαμαντής Γκίκας, ο ιερέας της ενορίας κος Κωνσταντίνος Βογιατζής και πολλοί εκπρόσωποι και καλεσμένοι του ελληνισμού.

ekgΣτην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Βόμπρας μιλώντας για τις άριστες σχέσεις με τους τοπικούς εκπροσώπους τονίζοντας το ενδιαφέρον τους για την ελληνική παροικία. Από την πλευρά του ο  βουλευτής Sven-Georg Adenauer(CDU) παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα που του απονεμήθηκε είπε με τη σειρά του:  «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι κοντά σας, είναι τιμή που έχουμε κοντά μας τον Γενικό Πρόξενο του Ντίσελντορφ, τον δήμαρχο του τουRheda- Wiedenbrück και έναν από τους καλύτερους δημάρχους της Ε.Ε των κο Παπαστεργίου. »

Ο Γενικός Πρόξενος  του ανταπέδωσε λέγοντας; « Η ζεστασιά που υπάρχει εδώ στη πόλη από Έλληνες και Γερμανούς δημιουργεί ένα καθήκον για όλους μας να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους δύο λαούς πιο κοντά και να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα. »

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έκανε αναφορά για τα Τρίκαλα την πατρίδα του Ασκληπιού (1ου Γιατρού στο κόσμο), γενέτειρα μεγάλων μουσικών, με κορυφαίο τον Βασίλη Τσιτσάνη, του οποίου τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του γιορτάζουν με μια λαμπρή μουσική πορεία σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης δίνοντας συναυλίες η μουσική ορχήστρα «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» του Δήμου. «Αυτό που θα ήθελα κυρίως να πω είναι πως σε μια Ελλάδα της κρίσης σήμερα υπάρχει και μια άλλη πλευρά πιο φωτεινή. Πλευρά την οποία προσπαθούμε να δείξουμε στα Τρίκαλα μια πόλη που εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια κάναμε ένα μεγάλο άλμα στην καινοτομία, ξεκινώντας το 1ο ελεύθερο ευρυζωνικό  δίκτυο και συνεχίσαμε με πολλές εφαρμογές στην ιατρική και άλλους τομείς. Σήμερα συνεχίζουμε με μια παγκόσμια καινοτομία, είμαστε η πρώτη πόλη που δοκιμάζουμε λεωφορείο χωρίς οδηγό. Η καινοτομία από μόνη της δε μπορεί να βοηθήσει, θέλει σκληρή δουλειά από εδώ και πέρα. Είμαι σίγουρος πως με τη δική σας αγάπη και βοήθεια θα καταφέρουμε πολλά.» Ολοκλήρωσε  ευχαριστώντας  τους συμπατριώτες μας για την απίστευτη όπως χαρακτήρισε φιλοξενία.

Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε ο πρόεδρος της κοινότητας κος Παναγιωτόπουλος ευχαριστώντας όλους όσους παραβρέθηκαν και ιδιαίτερα τους τοπικούς εκπροσώπους, οι οποίοι για πολλά χρόνια είναι κοντά στις δράσεις της κοινότητας.

Στη συνέχεια τα μέλη της κοινότητας προσέφεραν γεύμα στους προσκαλεσμένους αλλά και τους επισκέπτες της συνάντησης.

Οι ώρες περάσανε, το βράδυ ήρθε.

 

Η κορύφωση του 11ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης

IMG_0293

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης, γιόρτασαν τα 100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης στην αίθουσα Stadthalle του Γκύτερσλο. Η Θεσσαλική Νεολαία Ευρώπης, αλλά και η μεγαλύτερη στα χορευτικά συγκροτήματα, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη στην θεσσαλική παράδοση, τα ήθη, έθιμα, χορούς και τραγούδια  που διαχρονικά διδάσκουν και ενώνουν τις γενεές.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας  κήρυξε την επίσημη έναρξη του 11ου Φεστιβάλ στο Γκύτερσλο, τονίζοντας τη σημασία και το ρόλο των Θεσσαλικών Συλλόγων του εξωτερικού για τη διάδοση της Θεσσαλικής παράδοσης και τη διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας απανταχού των Ελλήνων και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων από το Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο κ. Γεώργιος Βόμπρας ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους, τους συντελεστές και τους χορηγούς της εκδήλωσης τονίζοντας: «Ως Θεσσαλοί του Γκύτερσλο είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να διοργανώσουμε το ενδέκατο Φεστιβάλ στην πόλη μας, το 2ο μέσα σε πέντε χρόνια. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Θεσσαλού καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη μιας και το έτος 2015 έχει χαρακτηριστεί ως έτος ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ»

Η συνέχεια δόθηκε στη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής ΔΙΑΣΠΟΡΑ κα. Χρύσα Σάμου- Μητρέγκα  η οποία  παρουσίασε ολόκληρο το Φεστιβάλ ντυμένη με την καραγκούνικη ενδυμασία.

 

Στο Φεστιβάλ παραβρέθηκαν  ακόμη οι: ο Δήμαρχος Gütersloh κ. Schulz, η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, η Πρόεδρος του Μουσείου Βασίλη Τσιτσάνη Τρικάλων κ. Έφη Λεβέντη, η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Όλγα Σαραντοπούλου, το μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων κ. Ρένα Γούλα.

Η πρώτη φάση του φεστιβάλ περιλάμβανε παρουσίαση χορών από τα χορευτικά των συλλόγων Ντίσελντορφ (μικρό και μεγάλο), Κολωνίας και το χορευτικό του  συλλόγου Αγ. Θεράποντος της πόλης του Γκύτερσλο.

Οι 4 πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων ( από τους 11  που αριθμεί η Ομοσπονδία) κ. Σοφία Μιχαλέ (Ντύσσελντορφ),  κ. Έφη Αντωνίου (Κολωνία), κ. Κωνσταντίνος Ζάχος (Γκύτερσλο) και κ. Ελευθερία Θάνου (Μπίλεφελντ) παραλαμβάνοντας τις αναμνηστικές πλακέτες χαιρέτισαν το κοινό και έδωσαν ραντεβού στο επόμενο Φεστιβάλ που προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε μια άλλη πόλη (μάλλον στο Μπίλεφελντ αφού η πρόεδρος  άφησε ανοικτή πρόσκληση για το 2016).

 

Μετά το τέλος των χορευτικών σειρά είχε η  βράβευσης ατόμων που αφιέρωσαν την ζωή τους στην ανάδειξη του έργου του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η Ομοσπονδία Βράβευσε τους:  κ. Στέλιο Καραγεώργιο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου Βασίλης Τσιτσάνης, τον σκηνοθέτη της κινηματογραφικής ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» κ. Μανώλη Μανουσάκη ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκε και θα του αποδοθεί η πλακέτα στην Αθήνα  και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου

Μια ακόμη προσωπικότητα του χώρου της μουσικής πλανήθηκε στο χώρο όταν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιος Βόμπρας σε ένδειξη σεβασμού για το θάνατο του Κώστα Βίρβου συλλυπήθηκε τους οικείους του και τίμησε το μεγάλο επίσης Στιχουργό της Θεσσαλίας κάνοντας αναφορά στο έργο του.

 

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

Ναι ήταν η ώρα που η  μουσική ορχήστρα «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» του Δήμου Τρικκαίων παρουσίασε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, μια ώρα μελωδικού ταξιδιού στο χρόνο και τις αξίες του συνθέτη και ερμηνευτή. Το κοινό στην αίθουσα συνεπαρμένο σιγοτραγουδούσε μαζί με τους ερμηνευτές σκορπίζοντας μια αρμονία στο χώρο. ( Η ορχήστρα παραβρέθηκε στο Φεστιβάλ με  χορηγία του Δήμου Τρικκαίων).

 

Το γλέντι κράτησε  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αφήνοντας στους διοργανωτές μια γλυκόπικρη γεύση τόσο για το αποτέλεσμα που ήταν αρκετά καλά οργανωμένο, αλλά και τη στεναχώρια και απογοήτευση γιατί ενώ συνέχεια πολλοί λένε ότι δεν κάνει κάτι ο ελληνισμός, όταν γίνονται πράγματα  επιλέγουν να απουσιάζουν.

Καλό είναι να δούμε όλοι μας τι θέλουμε να κάνουμε και όχι τι θέλουμε να μας κάνουν.

 

Βασίλης Βούλγαρης

χορ1 κολωνια αναμν xoros Thessalikos Düsseldorf 2015 oloi mazi oi sullogoi MXD2015 MIXORD2015 IMG_0315 Ag Therapontos

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστική Εκδήλωση Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης &Περιχώρων

Published

on

Από

Με μια πανέμορφη και άριστα οργανωμένη γιορτή ο Ηπειρώτικος  Φρανφούρτης & Περιχώρων συμπληρώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του για την καλοκαιρινή σεζόν του 2019. Τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου με μπροστάρη τον έμπειρο Πρόεδρο τους κ. Σπύρο Βέλλιο, που για δεύτερη φορά ηγείται του Συλλόγου, είχαν φροντίσει για όλα τα απαραίτητα και οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα πανέμορφο ημερήσιο πανηγύρι, που μας θύμιζε έντονα την πατρίδα μας στην καρδιά της Φρανκφούρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 – 6 – 2019, στον πανέμορφο χώρο της Ορθόδοξης Ενορίας του Προφήτη Ηλιού της Φρανκφούρτης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη πάρα πολλοί συμπατριώτες μας στη Φρανκφούρτη, στη συνέχεια προσήλθαν στην εκδήλωση όλοι οικογενειακώς.

Αυτό ήταν ένα όμορφο θέαμα που παρόμοιο του αντικρίζουμε στα τοπικά πανηγύρια της Ηπείρου. Μικροί και μεγάλοι γεύστικαν τα νόστιμα σουβλάκια, τα ορεκτικά, τα γλυκά και τα δροσιστικά ποτά, για τα οποία είχαν φροντίσει τα μέλη της Διοίκησης και άλλα μέλη του Συλλόγου, καθώς και οι Ηπειρώτισσες μέλη του Συλλόγου Φρανφούρτης, οι οποίες είναι ο ακρογωνιαίος Λίθος σε όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους.

 

Ο καιρός ήταν σχετικά καλός, με εξαίρεση δυο δεκάλεπτα βροχούλας που δεν πτόησαν τους παριστάμενους, διότι ο Σπύρος και η δυναμική παρέα του σε ελάχιστο χρόνο στέγνωσαν τα τραπέζια και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Οι Ηπειρώτισσες έδωσαν δυναμικό παρόν εξυπηρετώντας το Κοινό με μεγάλη προθυμία και ευγένια. Για μια ακόμη φορά οι συμπατριώτες μας στη Φρανκφούρτη μας καλοδέχθηκαν στην ημερήσια εκδήλωση τους με μια υποδειγματική φιλοξενία.

Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδιστής κ. Φίλιππος Δήμας, (που απο το 1985) μας συνδράμει με την εμπειρία του και το ταλέντο του στα παραδοσιακά τραγούδια με τους μουσικούς συνεργάτες του όπως ο κλαρινίστας κ. Λαμπρούσης, ο τραγουδιστής κ. Πάντος και η υπόλοιπη παρέα τους, μας πρόσφεραν ποιοτική μουσική.

Ένα υποδειγματικό δείγμα αλληλεγγύης έδωσαν οι συμπατριώτες μας απο τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Ludwigshafen που τίμησαν και στήριξαν την εκδήλωση με την υπέροχη Χορευτική Ομάδα τους συνοδευόμενη απο την Χοροδιδάσκαλο κα. Αγαθή Τσουμάνη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Γκίνη και αρκετά μέλη του Συλλόγου τους, όπου απέσπασαν πολλά κολακευτικά σχόλια για την σπουδαία εμφάνιση τους με τους παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθησαν επίσης:

Ο πρώην Πρόεδρος του Forum της Ενορίας κ. Στέφανος Χατζηνικολάου, η πρώην Πρόεδρος του Ηπείρ. Συλλόγου Φρανκφούρτης κα. Γαρυφαλλιά Γαλανού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανοικοδόμησης της Εκκλησίας κ. Ιωάννης Σταμάτης, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Όφενμπαχ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κ. Νικόλαος Αθανασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κα. Ειρήνη Τσακαβέλη, ο πρώην Πρόεδρος του Ηπείρ. Συλλόγου Φρανκφούρτης κ. Αθανάσιος Νάσικας, ο γνωστός μπουζουξής κ. Νικόλαος Οικονομίδης, απο το Λούντβιγκσχαφεν, καθώς και ο συμπατριώτης μας Δημήτριος Μπάλος μετά της συζήγου του Χαρούλας, μέλη του Ηπειρώτικου Συλλόγου “Σούλι” της Ελβετίας. Την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου κ. Θωμάς Γκίνης, ο οποίος υπήρξε απο το έτος 1992 έως το έτος 2012 μέλος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης και νυν μέλος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, συγχαίρει τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Βέλλιο, τα μέλη του Δ.Σ. και όλες και όλα τα μέλη του Ηπ. Συλλόγου Φρανκφούρτης που εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση, καθώς και το πανέμορφο Ηπειρώτικο (πανηγύρι) που διοργάνωσαν, και για την φιλοξενία με την οποία υποδέχθηκαν το πολυπληθές Κοινό.

 

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ντίσελντορφ – Ομιλία με Θέμα: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Published

on

Από

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00


 

Στα πλαίσια των ενοριακών μας δράσεων, με χαρά σας ανακοινώνουμε, ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, Ομιλία με Θέμα: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης ΠΑΥΛΟΣ, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, γνωστός για την εμπειρία και τις παρεμβάσεις του σε κοινωνικά ζητήματα.

Προσκαλούμε και προτρέπουμε όλους, ιδιαίτερα νέους γονείς, να μη χάσουν την ευκαιρία αυτή που μας δίνετε με την ευλογημένη παρουσία του εκλεκτού ομιλητή μας.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος

Αρχιμ. Θεοφάνης Λάππας

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θρακιώτικος σύλλογος Lüdenscheid: Θρακιώτικο Γλέντι 17.12.2016

Published

on

Από

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

REWE AUPPERLE FELLBACH VS. KIT SC KARLSRUHE, UM 14 UHR FELLBACH FLASHERS ALL STARS VS. PONTIAN EAGLES (11-12-2016)

Published

on

Από

  

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΔΩΔΩΝΗ – Χριστουγεννιάτικο Γλέντι 26 Δεκεμβρίου 2016

Published

on

Από

 

 

 

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ – Χριστουγεννιάτικος χορός Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Published

on

Από

 

 

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ7 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ3 εβδομάδες ago

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis