Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ετσι θα προσταψέτε το ιδιωτικό σας Wi-Fi!

Published

on

Οι ασύρματοι routers είναι θαυμαστά μηχανήματα. Μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε από απόσταση σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας κι αν βρισκόμαστε (συνήθως), χωρίς να εξαρτόμαστε από ενοχλητικά καλώδια. Μάλιστα, μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε κι εμείς με το λάπτοπ μας και η γυναίκα μας με το tablet και ο γιος κι η κόρη μας με το smartphone ταυτόχρονα και πάει λέγοντας.

Το μειονέκτημα όμως είναι ότι, όπως εμείς μπορούμε να συνδεθούμε, μπορεί κι ο γείτονας – που επίσης «βλέπει» το δίκτυό μας – και βέβαια, ακόμη χειρότερα, το ίδιο το βλέπει κι ο οποιοσδήποτε χάκερ που θα ήθελε να παρεισφρήσει στο δίκτυό μας και να κλέψει τα αρχεία μας ή οτιδήποτε άλλο. Και αν στην πρώτη περίπτωση έχουμε απλά καθυστερήσεις (καθώς προστίθενται επιπλέον άτομα στο δίκτυο μειώνοντας το διαθέσιμο εύρος ζώνης), στη δεύτερη, απλά και καθαρά κινδυνεύουμε.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε ως προς τι μπορεί να κάνετε, γι’ αυτό φτιάξαμε αυτόν τον απλό οδηγό για το πώς θα διασφαλίσετε το router σας και μαζί με αυτό, τα πολύτιμα δεδομένα σας, την ιδιωτικότητα και μαζί την ασφάλειά σας. Θα ήταν καλό να έχετε μαζί το βιβλίο χρήσης (user manual) του router σας, αλλά κι αν δεν το έχετε μην ανησυχείτε, σε γενικές γραμμές όλοι οι routers λειτουργούν παρόμοια. Αν θέλετε να βρείτε το βιβλίο χρήσης του router σας (στα αγγλικά) μπορεί να κοιτάξετε εδώ.

Επίσης, συνιστούμε να κάνετε ό,τι θα πούμε παρακάτω, μέσω ενός υπολογιστή συνδεδεμένου στο router σας ενσύρματα κι όχι ασύρματα. Κάποιες αλλαγές – όπως η αλλαγή συνθηματικού – θα σας αποκόψουν από τη σύνδεση με το router αν είστε συνδεδεμένοι ασύρματα πριν τελειώσει η διαδικασία, γι’ αυτό, καλό είναι να είστε συνδεδεμένοι με καλώδιο.

Ο παρακάτω οδηγός είναι αρκετά εύκολος και δε θα σας πάρει πάνω από 5-10 λεπτά.

Ρύθμιση του router

1. Εύρεση της διεύθυνσης του router

Θα πρέπει να ρυθμίσουμε πρώτα το router, οπότε θα μπούμε στο μενού των ρυθμίσεών του.

Εκκινείστε τον browser που συνήθως χρησιμοποιείτε για το Internet και, στη γραμμή διευθύνσεων, γράψτε τη διεύθυνσή του (γνωστή ως “IP Address”). Συνήθως είναι 192.168.1.1, 192,168.0.1, ή κάτι παρόμοιο (θα τη βρείτε αναγεγραμμένη στο βιβλίο του ή στη βάση του μαζί με άλλες πληροφορίες).

Άλλος τρόπος να βρείτε τη διεύθυνση του router σας είναι από τη γραμμή εντολής (command prompt) (στα Windows είναι το «RUN» και το βρίσκετε πατώντας το συνδυασμό WIN+R, όπου WIN είναι το πλήκτρο με το ‘σημαιάκι’ των Windows). Γράψτε την εντολή «cmd» και πατήστε το «OK». Μετά γράψτε την εντολή “ipconfig” (χωρίς εισαγωγικά) και πατήστε το «ENTER». Από τις γραμμές με αριθμούς που θα ακολουθήσουν, αυτή που σας ενδιαφέρει, είναι αυτή που γράφει: “Default gateway” – αυτή είναι και η διεύθυνση ΙΡ του router σας.

2. Είσοδος στο μενού

Εφόσον βρήκατε και πληκτρολογήσατε τη διεύθυνση, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα μικρό παράθυρο που θα σας ζητάει το όνομα χρήστη και το συνθηματικό για την είσοδό σας στο μενού του router. Και αυτές τις πληροφορίες θα τις βρείτε στο βιβλίο αλλά και κάτω από τη βάση του router, στην ετικέτα που λέγαμε. Η συνηθέστερη εργοστασιακή ρύθμιση για τα δύο πεδία (χρήστης – συνθηματικό είναι: «admin», «admin»).

Αν δεν έχετε τις πληροφορίες αυτές, μπείτε στην ιστοσελίδα που σας παραθέτουμε εδώ, βάλτε τη μάρκα του router σας και πατήστε το πλήκτρο «Find Password» για να δείτε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του router σας.

3. Το μενού “Wireless settings”

Αφού μπείτε στο κεντρικό μενού του router, θα πρέπει να βρείτε τις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου. Συνήθως είναι κάποια επιλογή που γράφει “Wireless”, “Wireless settings” ή “WLAN”. Κάποιες παραλλαγές στην ονομασία του υπάρχουν, αλλά καταλάβατε τι ψάχνουμε.

Βεβαιωθείτε – αφού βρείτε το μενού – ότι επιλέγετε ως πρωτόκολλο ασφάλειας το WPA2 – αυτό είναι, επί του παρόντος, το καλύτερο και ασφαλέστερο. Στο πεδίο του συνθηματικού (θα γράφει κάτι σαν “passphrase”, “password” ή «encryption»), συμπληρώστε το νέο συνθηματικό που θέλετε. Φροντίστε το συνθηματικό να είναι δύσκολο με γράμματα, αριθμούς και σύμβολα ($&*%, π.χ.) για να μη μπορεί κάποιος να το μαντέψει και να το «σπάσει». Φροντίστε όμως να είναι και κάτι που να μπορείτε να θυμάστε εύκολα (π.χ. συνδυασμός γνωστού σας ονόματος, κάποιας ημερομηνίας και κάποια σύμβολα στο τέλος θα κάνουν τη δουλειά περίφημα).

4. Αλλαγή ονόματος δικτύου

Τώρα, ας αλλάξουμε και το όνομα του δικτύου σε κάτι που να μας είναι πιο οικείο. Ψάξτε το πεδίο “SSID” (αυτό είναι που ορίζει το όνομα του ασύρματου δικτύου του router σας) και αλλάξτε το σε κάποιο που να σας είναι αναγνωρίσιμο (όπως το όνομά σας ή ό,τι άλλο σας αρέσει). Προσοχή: μόνο λατινικά γράμματα και αριθμούς! Αν κάποιος θελήσει να μπει στο δίκτυό σας, και μόνο που θα δει ένα ξεχωριστό όνομα, θα καταλάβει ότι έχετε ασχοληθεί με την ασφάλειά του και δεν θα κάνει καν τον κόπο.

5. Τέλος καλό …

Τελειώσαμε – σχεδόν. Τελευταία κίνηση είναι η αποθήκευση των αλλαγών μας. Θα υπάρχει κάποιο πλήκτρο-εντολή (συνήθως στο κάτω μέρος του παραθύρου) που θα γράφει: “Save”, “Apply Changes” ή “Apply”. Το πατάτε και αφήνετε το router να κάνει επανεκκίνηση (θα σας προειδοποιήσει και θα ζητήσει επιβεβαίωση) για να εφαρμόσει τις αλλαγές σας. Εννοείται ότι θα πρέπει να περιμένετε λίγο για την επανασύνδεσή σας στο Internet και γενικότερα στο δίκτυό σας.

Κάτι ακόμη. Μετά τις αλλαγές, θα πρέπει όλες σας οι ασύρματες συσκευές που συνδέονταν στο Wi-Fi δίκτυό σας, να επαναρυθμιστούν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε είσοδο εκ νέου στο δίκτυο – με το καινούριο όνομα που του δώσατε – και να συμπληρώσετε το συνθηματικό που ορίσατε κατά την παραπάνω διαδικασία.

Αυτό ήταν! Τώρα, το δίκτυό σας είναι ασφαλές από παρείσακτους και μόνο εσείς, και αυτοί που επιτρέπονται από εσάς, μπορούν να συνδεθούν σ’ αυτό.

πηγή: ired.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

34 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

Published

on

Από

Photo credits: p2722754 / pixabay

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκτόξευση του θρυλικού διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble της NASA και της ESA.

Από την εκτόξευσή του το 1990 και μετά, το Hubble έχει πραγματοποιήσει 1,6 εκατομμύρια παρατηρήσεις σε πάνω από 53.000 αστρονομικά αντικείμενα. Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί 44.000 επιστημονικές εργασίες από παρατηρήσεις του και μόνο το 2023 δημοσιεύθηκαν 1.056 εργασίες.

Σε όλη τη διαδρομή του, το Hubble έχει αλλάξει την οπτική μας για το σύμπαν. Έχει τελειοποιήσει τις γνώσεις μας γύρω από την ηλικία του σύμπαντος και τον ρυθμό επέκτασής του.

Οι εικόνες του σε βαθύ πεδίο έχουν καταστήσει δυνατό να δούμε σε απόσταση δισεκατομμυρίων ετών φωτός αποκαλύπτοντας αρχαίους εφηβικούς γαλαξίες, τους οποίους μπορούμε να συγκρίνουμε με τον δικό μας γαλαξία.



Για την 34η επέτειο η ESA και η NASA εξέδωσαν φωτογραφία με στιγμιότυπο του νεφελώματος Messier 76 (M76), που βρίσκεται 3.400 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Περσέα και αποτελεί αγαπημένο στόχο λήψης για τους ερασιτέχνες αστρονόμους.

Το M76 ταξινομείται ως πλανητικό νεφέλωμα, ένα διαστελλόμενο κέλυφος από πυρακτωμένα αέρια που εκτοξεύθηκαν από ένα ετοιμοθάνατο ερυθρό γιγάντιο αστέρι. Το άστρο τελικά καταρρέει σε έναν εξαιρετικά πυκνό και καυτό λευκό νάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1

Published

on

Από

Photo credits: lace0182 / pixabay

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η NASA.

Το Voyager 1, το οποίο απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, δεν είχε στείλει αξιοποιήσιμα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα για την κατάστασή του από τον Νοέμβριο, εξήγησε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της αποστολής μπορούν να στέλνουν εντολές στο σκάφος, που εκτοξεύτηκε πριν από 46 χρόνια κι εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.



Εξαιτίας προβλήματος στον έναν από τους υπολογιστές που ευθύνεται για τη μορφοποίηση των επιστημονικών και τεχνικών δεδομένων που μεταδίδει, το Voyager 1 έστελνε ακατανόητο κώδικα πίσω στη Γη.

Οι μηχανικοί της NASA φαίνεται όμως πως κατάφεραν να βρουν λύση ώστε να είναι αναγνώσιμα τα δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει τις… γεωγραφικές συμπάθειες στη Eurovision

Published

on

Από

Photo credits: tommumf / pixabay

Τις γεωγραφικές συμπάθειες μεταξύ χωρών στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αλγορίθμων, στη γλώσσα προγραμματισμού R και με βάση τα δεδομένα των βαθμολογιών των χωρών σε όλους τους διαγωνισμούς από το 1975 μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με τη μαθηματικό, υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Καβάλας, Μαρία Κοτρώτσιου, από τις βαθμολογίες που έδινε κάθε χώρα στις υπόλοιπες προέκυψαν συνδέσεις μεταξύ των χωρών, ενώ «επιβεβαιώθηκαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ότι οι σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία) αλληλοϋποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού από το 1975 μέχρι το 2023».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, βρέθηκε ακόμα μια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, στην οποία προστέθηκε και η Μάλτα κατά τα τελευταία χρόνια του διαγωνισμού, ενώ ισχυρή σύνδεση υπάρχει και μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας.



Με αφορμή την παρουσίαση της εργασίας στο συνέδριο της 14ης Μαθηματικής Εβδομάδας, η κ. Κοτρώτσιου επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τις γεωγραφικές αυτές συμπάθειες «μπορούμε να καταλάβουμε ότι ίσως έχουμε και οικονομικά ή γεωγραφικά συμφέροντα από πίσω. Εκτός από το ότι το τραγούδι μπορεί να άρεσε ή όχι, σίγουρα οι χώρες επηρεάζονται και από τη γεωγραφική τους θέση».

Παράλληλα ανέφερε ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα αποτελέσματά της δείχνουν να μην διαφοροποιούνται στον χρόνο, ενώ οι όποιες μικρές αλλαγές, αποδίδονται στη μη συμμετοχή όλων των χωρών στον τελικό του διαγωνισμού κάθε χρόνο.

«Ξεκίνησα την έρευνα στο πλαίσιο της διπλωματικής που εκπόνησα στο μεταπτυχιακό μου. Εκείνη τη χρονιά δεν είχε γίνει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision λόγω του covid και ήταν ένα θέμα που μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον.

Το μεγαλύτερο ζήτημα που με απασχόλησε ήταν κατά πόσο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βασίζεται μόνο στο κομμάτι του τραγουδιού, ή αν από πίσω κρύβονται και άλλοι παράγοντες. Και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό», σημείωσε η κ. Κοτρώτσιου.



Παράλληλα σχολίασε ότι απαραίτητα εργαλεία για την έρευνα ήταν τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους υπολογισμοί εφαρμόζονται στην επιστήμη της βιολογίας και στις περιπτώσεις ασθενειών αλλά και σε κοινωνικά συστήματα, ακόμη και σε δίκτυα με πολέμους και συμμαχίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαπέρασε την οροφή σπιτιού!

Published

on

Από

Photo credits: WikiImages / pixabay

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα, νωρίτερα φέτος, προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), επιβεβαίωσε η NASA, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.

Την 8η Μαρτίου, κάτοικος πόλης στην πολιτεία Φλόριντα βρήκε, και μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Χ φωτογραφία που απαθανάτιζε, γκρίζο, ημι-κυλινδρικό αντικείμενο το οποίο, κατ’ αυτόν, «διαπέρασε την οροφή και δυο ορόφους» του σπιτιού του, προσθέτοντας πως παραλίγο να χτυπήσει τον γιο του.

Στη συνέχεια το παρέδωσε στην υπηρεσία διαστήματος, η οποία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το σενάριο που είχε υποτεθεί: το αντικείμενο προερχόταν από φορτίο αναλωμένων μπαταριών, απορριμμάτων του ΔΔΣ που απορρίφθηκαν το 2021 και θεωρείτο τότε πως θα έκανε επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα και θα καταστρεφόταν «χωρίς κίνδυνο» για οποιονδήποτε.



Το αντικείμενο, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, αποτελείται από κράμα μετάλλου ονομαζόμενο Inconel.

Η NASA τόνισε πως θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου αφενός να κατανοήσει γιατί το αντικείμενο δεν καταστράφηκε τελείως όταν μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα κι αφετέρου αν χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές και διαδικασίες.

Παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί ήδη στο παρελθόν. Το 2022, οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι απανθρακωμένο συντρίμμι που κατέπεσε σε φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα προερχόταν από διαστημόπλοιο της SpaceX.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτικό στα καινούρια αυτοκίνητα το σύστημα εντοπισμού υπνηλίας του οδηγού

Published

on

Από

Photo credits: Tama66 / pixabay

Από τον ερχόμενο Ιούλιο θα είναι υποχρεωτικό στα καινούρια αυτοκίνητα το σύστημα εντοπισμού υπνηλίας του οδηγού.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σύστημα υποβοήθησης οδηγού, το οποίο μέσω υπέρυθρων ακτινών θα διαβάζει την κόρη του οδηγού και θα διακρίνει αν αυτός έχει τάσεις υπνηλίας ή είναι αφηρημένος.

Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους της έως το 2050, έχει θεσπίσει ένα σύνολο κανονισμών και τεχνολογιών, που θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο λεγόμενος GSR ή Γενικοί Κανονισμοί Ασφάλειας, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην αυτοκίνηση και έχει να κάνει με όλες εκείνες τις τεχνολογίες που έχουν ως στόχο την μείωση των ατυχημάτων σε περίπτωση λάθους του οδηγού.



Ήδη από τον Ιούλιο του 2022 είναι υποχρεωτική στα αυτοκίνητα η έξυπνη ειδοποίηση ταχύτητας ISA, η οποία προειδοποιεί ακουστικά και οπτικά τους οδηγούς όταν υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Στην προσπάθεια της ΕΕ να επιτύχει μια ομοιόμορφη προσέγγιση, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να εγκαταστήσουν μια κάμερα υπερύθρων που σαρώνει την κίνηση των ματιών και του κεφαλιού του οδηγού για απώλεια προσοχής, ακολουθούμενη από μια προειδοποίηση.

Αυτή η μορφή ενεργού συστήματος θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι λιγότερο δαπανηρές λύσεις δεν θα ισχύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πακέτο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στοιχίζει αρκετά. Αυτό ίσως συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές των καινούριων αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάκριση φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ για καινοτόμα συσκευή προστασίας θαλάσσιων ειδών

Published

on

Από

Photo credits: Pexels / pixabay

Ως μία από τις πέντε κορυφαίες λύσεις για την αντιμετώπιση του επίκαιρου ζητήματος της παράπλευρης αλιείας διακρίθηκε καινοτόμα ιδέα της φοιτητικής ομάδας «SeaCare» του ΑΠΘ.

Η πρόταση, αφού ξεχώρισε από την Επιτροπή του Πανεπιστημίου Texas A&M (TAMU) των ΗΠΑ, θα διαγωνιστεί στον Διεθνή Διαγωνισμό «Invent For The Planet 2024», στις 16-18 Απριλίου 2024, στην Aix-en-Provence της Γαλλίας.

Οι φοιτητές ξεχώρισαν μεταξύ 618 φοιτητών από 19 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ενώ οι υπόλοιπες φιναλίστ ομάδες που θα συμμετάσχουν στον τελικό Διαγωνισμό προέρχονται από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μεξικό και το Πακιστάν.

Πώς λειτουργεί η καινοτόμα συσκευή

Η Ομάδα του ΑΠΘ πρότεινε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφαιρεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων θαλάσσιων οργανισμών, όπως είναι τα δελφίνια, οι μικρές φάλαινες, οι χελώνες, οι φώκιες και τα σαλάχια.

Αυτά τα θαλάσσια είδη, πολλά από τα οποία βρίσκονται υπό προστασία, κινδυνεύουν συχνά να πιαστούν ακούσια στα δίχτυα των αλιέων.

Μέσα σε 48 ώρες, η ομάδα κατάφερε να συντονιστεί και να προτείνει μία πρωτότυπη συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί φωτο-ηχητικά κύματα για να απωθήσει τα μεγάλα θαλάσσια είδη, χωρίς να επηρεάζει τα ψάρια που οι αλιείς επιθυμούν να αλιεύσουν.

Η επαναστατική συσκευή που επινόησε η Ομάδα του ΑΠΘ ξεχωρίζει για τις πολλαπλές καινοτομίες της. Η συσκευή ενσωματώνει τεχνολογία ήχου και φωτός και διαθέτει ένα εντυπωσιακά μικρό και ελαφρύ σχεδιασμό, με διαστάσεις περίπου δέκα επί τέσσερα εκατοστά και βάρος περίπου 200 γραμμάρια.



Σημαντικό είναι ότι τοποθετείται κατευθείαν στο δίχτυ αντί για το αλιευτικό σκάφος, προσφέροντας αυξημένη αποδοτικότητα στην προστασία της θαλάσσιας ζωής, με κόστος πολύ χαμηλό σε σχέση με το τεράστιο όφελος.

Το πλεονέκτημα της άμεσης τοποθέτησης της συσκευής στο δίχτυ, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ενίσχυση της ισχύος του σήματος σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους τοποθέτησης.

Η Ομάδα του ΑΠΘ αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Χαράλαμπο Χριστοφιλόπουλο, Σπυρίδωνα Τσιώμο και Φίλιππο Γερμανόπουλο, τη φοιτήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Αθηνά Γκαλάπη, τη φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μαρία Νίττη και τη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεανώ Σκλαβενίτη.

«Η ικανότητα της φοιτητικής Ομάδας του ΑΠΘ να συνδυάζει γνώσεις από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως είναι η τεχνολογία και η περιβαλλοντική επιστήμη, και να δημιουργεί μία πρωτοποριακή λύση που εξυπηρετεί τόσο το περιβάλλον όσο και την αλιευτική κοινότητα, αναδεικνύει τη σημασία της ενθάρρυνσης των φοιτητών/τριών μας, ώστε να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας για την διάκριση της φοιτητικής ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ15 ώρες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

Εγκρίθηκε η νομοθεσία για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε πλατφόρμες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες ago

Μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή για δεύτερη φορά στην ιστορία

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

“Τρεις Τούρκοι συγγραφείς μιλούν για τον Πόντο. 1916-1922” από το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

34 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Αυξάνεται η μέση ηλικία των οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διατροφή2 ημέρες ago

Θαλασσινά-Πως ξεχωρίζουμε ότι είναι φρέσκα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Δήμαρχος καθιερώνει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

ΒΙΝΤΕΟ4 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αναθεωρείται πτωτικά η πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές τεχνουργημάτων

auf Deutsch4 εβδομάδες ago

Warum sollten Sie den Strom- oder Gasanbieter wechseln?

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Τα σκυλιά μπορούν να συνδέουν λέξεις με αντικείμενα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νομιμοποίηση της κάνναβης, περιορισμένη και σε στάδια

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ1 εβδομάδα ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΒΙΝΤΕΟ4 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis