Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό: Στους 272 οι νεκροί

Published

on

Ολο και ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Κυριακής τον Ισημερινό.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έχει στοιχίσει τη ζωή σε 272 ανθρώπους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 2.527.

Με μηχανήματα αλλά και με γυμνά χέρια, τουλάχιστον 800 διασώστες και κάτοικοι του Ισημερινού αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη χώρα και ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις.

Ο σεισμός κατέστρεψε κτήρια, γέφυρες και δρόμους, ενώ οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την καθημερινή επιβίωσή τους, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν νερό και τρόφιμα.

Μετά την πρώτη δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή του Πεδερνάλες. Περισσότερο έχουν πληγεί οι παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και ιδίως το Πεδερνάλες, μια γραφική, τουριστική πόλη με παραλίες και φοίνικες. Το μεγαλύτερο μέρος της έχει ισοπεδωθεί.

Κατά πληροφορίες από τοπικούς αξιωματούχους, «εκμεταλλευόμενοι» το χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγάλος αριθμός κρατουμένων απέδρασε από τις φυλακές του El Rodeo.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, ενώ οι ζημιές είναι εκτεταμένες τόσο κοντά στο επίκεντρό της δόνησης (ανοιχτά της ακτής του Ειρηνικού) όσο και στο Γουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Στο Γκουαγιακίλ, 400 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού, μια γέφυρα έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο και οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από συντρίμμια.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε influencers για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές

Published

on

Από

Photo credits: Pexels / pixabay

Στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για έλεγχο με τη μέθοδο των «σαρώσεων» (sweep) σε όλες τις πλατφόρμες των social media για τον εντοπισμό «influencers» που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, προωθούν και διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επώνυμων εταιρειών συμμετείχε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο έλεγχος, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε από τις 27 Οκτωβρίου 2023 έως και 30 Νοεμβρίου 2023 και συμμετείχαν 22 αρμόδιες αρχές των κρατών μελών της Ένωσης.

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά σε 576 «influencers» από όλη την Ευρώπη ενώ οι 20 εξ αυτών προέρχονται από την Ελλάδα.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβουν επιστολή από το υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία θα ενημερώνονται επισταμένως και θα καλούνται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ώστε οι δραστηριότητές τους να είναι προσαρμοσμένες σε όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή καταναλωτική νομοθεσία.



Τα ευρήματα από τις έρευνες στην Ευρώπη:

Από το 97% των ελεγχόμενων «influencers» των οποίων το περιεχόμενο των αναρτήσεων είναι εμπορικό, μόνο το 20% γνωστοποιεί με ξεκάθαρες φράσεις στον καταναλωτή ότι πρόκειται για ανακοινώσεις διαφημιστικού ή εμπορικού χαρακτήρα.

To 78% των «influencers» ασκούν εμπορική δραστηριότητα, ωστόσο μόνο το 36% αυτών είναι εγγεγραμμένοι σε εμπορικό μητρώο στη χώρα τους, στο βαθμό που αυτό προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία του κράτους μέλους.

Σε ποσοστό 30% οι «influencers» δεν παρέχουν πλήρη στοιχεία σχετικά με την  εταιρεία τους, όπως εμπορική επωνυμία, γεωγραφική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή και αριθμό εγγραφής.

Σε ποσοστό 38% δεν χρησιμοποιούν στις αναρτήσεις τους τα ειδικά εργαλεία γνωστοποίησης που διατίθενται από τις πλατφόρμες, όπως την ένδειξη «paid partnership (συνεργασία επί πληρωμή)» στο Instagram. Αντιθέτως, επιλέγουν διαφορετική διατύπωση, όπως «collaboration (συνεργασία)» (16%), «partnership» (15%) ή λοιπές, γενικές ευχαριστίες προς τις εταιρείες  (brands) με τις οποίες συνεργάζονταν (11%).

Το 40% των «influencers» διατηρεί ορατή τη γνωστοποίηση του εμπορικού χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπορικής επικοινωνίας.



Το 34% των «influencers» παραθέτει τις γνωστοποιήσεις με τρόπο ώστε να είναι άμεσα εμφανείς, χωρίς να χρειάζονται επιπρόσθετα βήματα από τον καταναλωτή, όπως κάποιο κλικ στην ένδειξη «read more (διαβάστε περισσότερα)» ή μετάβαση στο κάτω μέρος της σελίδας.

Το 40% των «influencers» προβάλλει και προωθεί δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο το 60% αυτών δεν παρέχουν ξεκάθαρη και με σαφήνεια ενημέρωση ότι πρόκειται για εμπορική δραστηριότητα και προβολή των δικών τους προϊόντων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι «influencers» και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από τον ιστότοπο/βιβλιοθήκη πληροφοριών (Influencer Legal Hub) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτικό στα καινούρια αυτοκίνητα το σύστημα εντοπισμού υπνηλίας του οδηγού

Published

on

Από

Photo credits: Tama66 / pixabay

Από τον ερχόμενο Ιούλιο θα είναι υποχρεωτικό στα καινούρια αυτοκίνητα το σύστημα εντοπισμού υπνηλίας του οδηγού.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σύστημα υποβοήθησης οδηγού, το οποίο μέσω υπέρυθρων ακτινών θα διαβάζει την κόρη του οδηγού και θα διακρίνει αν αυτός έχει τάσεις υπνηλίας ή είναι αφηρημένος.

Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους της έως το 2050, έχει θεσπίσει ένα σύνολο κανονισμών και τεχνολογιών, που θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο λεγόμενος GSR ή Γενικοί Κανονισμοί Ασφάλειας, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην αυτοκίνηση και έχει να κάνει με όλες εκείνες τις τεχνολογίες που έχουν ως στόχο την μείωση των ατυχημάτων σε περίπτωση λάθους του οδηγού.



Ήδη από τον Ιούλιο του 2022 είναι υποχρεωτική στα αυτοκίνητα η έξυπνη ειδοποίηση ταχύτητας ISA, η οποία προειδοποιεί ακουστικά και οπτικά τους οδηγούς όταν υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Στην προσπάθεια της ΕΕ να επιτύχει μια ομοιόμορφη προσέγγιση, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να εγκαταστήσουν μια κάμερα υπερύθρων που σαρώνει την κίνηση των ματιών και του κεφαλιού του οδηγού για απώλεια προσοχής, ακολουθούμενη από μια προειδοποίηση.

Αυτή η μορφή ενεργού συστήματος θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι λιγότερο δαπανηρές λύσεις δεν θα ισχύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πακέτο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στοιχίζει αρκετά. Αυτό ίσως συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές των καινούριων αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκε η πιο ογκώδης αστρική μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας

Published

on

Από

Photo credits: Terranaut / pixabay

Η πιο ογκώδης αστρική μαύρη τρύπα που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα στον Γαλαξία μας εντοπίστηκε σε δεδομένα από την αποστολή Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Astronomy & Astrophysics».

Η μαύρη τρύπα BH3 εντοπίστηκε επειδή επιβάλλει μια περίεργα ταλαντευόμενη κίνηση στο συνοδό άστρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω της.

Η μάζα της είναι 33 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Για την επαλήθευση της μάζας χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (ESO) και άλλα επίγεια τηλεσκόπια.



Οι αστρικές μαύρες τρύπες σχηματίζονται από την κατάρρευση αστέρων μεγάλης μάζας, και αυτές που έχουν εντοπιστεί στον Γαλαξία μας είναι κατά μέσο όρο περίπου 10 φορές μεγαλύτερες από τον Ήλιο.

Ακόμα και η αμέσως επόμενη σε μάζα αστρική μαύρη τρύπα που έχει εντοπιστεί προηγουμένως (Cygnus X-1) φτάνει τις 21 ηλιακές μάζες. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η πιο ογκώδης μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας συνολικά είναι ο Τοξότης Α* που έχει όγκο περίπου τέσσερα εκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι αυτή η αστρική μαύρη τρύπα είναι πολύ κοντά μας, σε απόσταση μόλις 2.000 ετών φωτός, στον αστερισμό του Αετού, οπότε αποτελεί τη δεύτερη πιο κοντινή γνωστή μαύρη τρύπα στη Γη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Τέλος στα σενάρια απαγόρευσης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων

Published

on

Από

Photo credits: emkanicepic / pixabay

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) συμφώνησαν χθες, Τρίτη, σε πιο χαλαρούς κανονισμούς για την προστασία του κλίματος, επιτρέποντας διορθώσεις στους τομείς που δεν ανταποκρίνονταν στους προηγούμενους στόχους.

Η συμφωνία απομακρύνει το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα.

Μετά την δικαστική απόφαση του 2021, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία έπρεπε να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της για το κλίμα, η τότε κυβέρνηση (της Άγγελα Μέρκελ) έθεσε πιο φιλόδοξους στόχους για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με κεντρική επιδίωξη την κλιματική ουδετερότητα έως το 2045.



Μέχρι τώρα, οι επιμέρους τομείς, όπως της ενέργειας, των μεταφορών και της γεωργίας, έπρεπε κάθε χρόνο να επιτύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και τα υπουργεία που δεν το κατάφερναν, καλούνταν να εκπονήσουν ενδιάμεσα προγράμματα προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να επανέλθουν σε τροχιά.

Με τον κλάδο των μεταφορών μονίμως να υπολείπεται, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), το οποίο ηγείται και του αντίστοιχου υπουργείου με τον Φόλκερ Βίσινγκ, ζητά εδώ και καιρό αλλαγές στη νομοθεσία ώστε κλάδοι που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους να μην χρειάζονται διορθώσεις, εφόσον δεν υπάρχει συνολικά υπέρβαση των ορίων εκπομπής καυσαερίων.



Σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση για την έγκριση των προτεινόμενων αλλαγών, ο κ. Βίσινγκ προειδοποίησε ότι, εάν δεν αλλάξει η νομοθεσία, θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για τα Σαββατοκύριακα.

«Με την συμφωνία, το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι επιτέλους εκτός συζήτησης», δήλωσε ο κ. Βίσινγκ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ διαβεβαίωσε ότι «οι ετήσιοι κλαδικοί στόχοι θα παραμείνουν, ως εργαλείο παρακολούθησης και αξιολόγησης της προόδου, με διαφάνεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μείωση άνω του 10% του προσωπικού της σε όλο τον κόσμο προχωρά η Tesla

Published

on

Από

Photo credits: valentin_b90 / pixabay

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας που είδε το Reuters.

Η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφεται εν μέσω ενός εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το υπόμνημα.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία βάσει της αγοραίας αξίας της είχε το Δεκέμβριο του 2023 συνολικά 140.473 εργαζομένους, όπως φαίνεται από τα τελευταία ετήσια στοιχεία που έχει ανακοινώσει.



«Καθώς ετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε κάθε πλευρά της εταιρείας για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», αναφέρει στο εσωτερικό υπόμνημα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουμε κάνει εμπεριστατωμένη επιθεώρηση του οργανισμού και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία

Published

on

Από

Photo credits: Jonas-Augustin / pixabay

Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες ευρεία επιχείρηση σε οκτώ ομόσπονδα κρατίδια και συνέλαβε δέκα υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να πωλούσαν άδειες παραμονής σε εύπορους Άραβες και Κινέζους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ντίσελντορφ και την Ομοσπονδιακή Αστυνομική Διεύθυνση, 1.000 αστυνομικοί και δέκα εισαγγελείς έλαβαν μέρος στις έρευνες οι οποίες διενεργήθηκαν σε 101 κτήρια στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, το Σλέσβιγκ-Χολστάιν, την Έσση, την Ρηνανία-Παλατινάτο, την Βάδη-Βυρτεμβέργη, το Βερολίνο και την Βαυαρία.

Η διεθνής συμμορία διακινητών “πολυτελείας” εκτιμάται ότι πωλούσε σε εύπορους Άραβες και Κινέζους άδειες παραμονής στην Γερμανία, έναντι ακόμη και 350.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενη τους ειδικούς κανόνες που ισχύουν για εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό.



Όπως μεταδίδει η BILD, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 350 τέτοιες συναλλαγές, με αντάλλαγμα πενταψήφια και εξαψήφια ποσά, ενώ υπάρχουν υποψίες για δωροδοκία υπαλλήλων των υπηρεσιών μετανάστευσης και για εμπλοκή δικηγορικών γραφείων στο κύκλωμα.

Ήδη μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο δικηγόροι από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου θεωρείται ότι βρισκόταν το επίκεντρο της δράσης της συμμορίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ), το 2022 καταγράφηκαν 5.000 περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών, κατά 30% περισσότερες από το προηγούμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΑΡΘΡΑ3 εβδομάδες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΑΡΘΡΑ4 εβδομάδες ago

Απογοητευτικά τα νούμερα συμμέτοχής μέχρι τώρα από τους απόδημους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η νομιμοποίηση της κάνναβης πέρασε και από την Bundestag

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συμφωνία Deutsche Bahn – μηχανοδηγών για μείωση των ωρών εργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Μήνυμα ΠτΔ Κατ. Σακελλαροπούλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Παιδιά και Νέοι: Μαθαίνοντας πώς να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Έχει νόημα η απαγόρευση κινητών στο σχολείο;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ2 ημέρες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis