Connect with us

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον π. Απόστολο Μαλαμούση στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Published

on

Το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2016 θα λάβει χώρα στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου συνέδριο το οποίο θα επιχειρήσει μια συγκριτική προσέγγιση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας.

Πρόκειται για από κοινού διοργάνωση της Ακαδημίας του Βόλου με την ιστορική Καθολική Ακαδημία της Βαυαρίας, μια από τις σημαντικότερες του γερμανόφωνου χώρου. Εντάσσεται στο πλαίσιο επίσκεψης στελεχών και φίλων της Καθολικής Ακαδημίας στο Βόλο και γνωριμίας τους με την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Το συνέδριο δεν έχει στενά θεολογική θεματική. Προτίθεται να αγγίξει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, τα οποία αναφέρονται τόσο στην ιστορία και την πολιτισμική σχέση Γερμανών -και ιδιαιτέρως Βαυαρών- και Ελλήνων, όσο και σε νευραλγικά κοινά προβλήματα του σήμερα. Η προσέγγιση, φυσικά, δεν δύναται να είναι εξαντλητική, όμως φιλοδοξείται η ψηλάφηση καίριων ζητημάτων και η δια του ειλικρινούς διαλόγου σύσφιξη των σχέσεων των Ακαδημιών και η συμβολή στο έργο της αλληλοκατανόησης και της καταλλαγής μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν τις θέσεις τους, ενώ προγραμματίζεται πολύς χρόνος για διεξοδική συζήτηση. Το συνέδριο θα κορυφωθεί με εκδήλωση προς τιμήν του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολου Μαλαμούση, ο οποίος κατάγεται από το Μούρεσι του Πηλίου και διακονεί εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, καταθέτοντας μια γνήσια και οικουμενικά ανοικτή μαρτυρία Ορθοδοξίας με επίκεντρο τη βαυαρική πρωτεύουσα.

Την Τεράρτη 28 του μήνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολου Μαλαμούση, ο οποίος θα βραβευθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με τον Χρυσό Σταυρό της Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τον έπαινο του τιμώμενου κληρικού θα εκφωνήσει ο καθηγητής Αθανάσιος Βλέτσης (Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας, Πανεπιστήμιο Μονάχου).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστική Εκδήλωση Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης &Περιχώρων

Published

on

Από

Με μια πανέμορφη και άριστα οργανωμένη γιορτή ο Ηπειρώτικος  Φρανφούρτης & Περιχώρων συμπληρώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του για την καλοκαιρινή σεζόν του 2019. Τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου με μπροστάρη τον έμπειρο Πρόεδρο τους κ. Σπύρο Βέλλιο, που για δεύτερη φορά ηγείται του Συλλόγου, είχαν φροντίσει για όλα τα απαραίτητα και οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα πανέμορφο ημερήσιο πανηγύρι, που μας θύμιζε έντονα την πατρίδα μας στην καρδιά της Φρανκφούρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 – 6 – 2019, στον πανέμορφο χώρο της Ορθόδοξης Ενορίας του Προφήτη Ηλιού της Φρανκφούρτης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη πάρα πολλοί συμπατριώτες μας στη Φρανκφούρτη, στη συνέχεια προσήλθαν στην εκδήλωση όλοι οικογενειακώς.

Αυτό ήταν ένα όμορφο θέαμα που παρόμοιο του αντικρίζουμε στα τοπικά πανηγύρια της Ηπείρου. Μικροί και μεγάλοι γεύστικαν τα νόστιμα σουβλάκια, τα ορεκτικά, τα γλυκά και τα δροσιστικά ποτά, για τα οποία είχαν φροντίσει τα μέλη της Διοίκησης και άλλα μέλη του Συλλόγου, καθώς και οι Ηπειρώτισσες μέλη του Συλλόγου Φρανφούρτης, οι οποίες είναι ο ακρογωνιαίος Λίθος σε όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους.

 

Ο καιρός ήταν σχετικά καλός, με εξαίρεση δυο δεκάλεπτα βροχούλας που δεν πτόησαν τους παριστάμενους, διότι ο Σπύρος και η δυναμική παρέα του σε ελάχιστο χρόνο στέγνωσαν τα τραπέζια και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Οι Ηπειρώτισσες έδωσαν δυναμικό παρόν εξυπηρετώντας το Κοινό με μεγάλη προθυμία και ευγένια. Για μια ακόμη φορά οι συμπατριώτες μας στη Φρανκφούρτη μας καλοδέχθηκαν στην ημερήσια εκδήλωση τους με μια υποδειγματική φιλοξενία.

Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδιστής κ. Φίλιππος Δήμας, (που απο το 1985) μας συνδράμει με την εμπειρία του και το ταλέντο του στα παραδοσιακά τραγούδια με τους μουσικούς συνεργάτες του όπως ο κλαρινίστας κ. Λαμπρούσης, ο τραγουδιστής κ. Πάντος και η υπόλοιπη παρέα τους, μας πρόσφεραν ποιοτική μουσική.

Ένα υποδειγματικό δείγμα αλληλεγγύης έδωσαν οι συμπατριώτες μας απο τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Ludwigshafen που τίμησαν και στήριξαν την εκδήλωση με την υπέροχη Χορευτική Ομάδα τους συνοδευόμενη απο την Χοροδιδάσκαλο κα. Αγαθή Τσουμάνη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Γκίνη και αρκετά μέλη του Συλλόγου τους, όπου απέσπασαν πολλά κολακευτικά σχόλια για την σπουδαία εμφάνιση τους με τους παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθησαν επίσης:

Ο πρώην Πρόεδρος του Forum της Ενορίας κ. Στέφανος Χατζηνικολάου, η πρώην Πρόεδρος του Ηπείρ. Συλλόγου Φρανκφούρτης κα. Γαρυφαλλιά Γαλανού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανοικοδόμησης της Εκκλησίας κ. Ιωάννης Σταμάτης, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Όφενμπαχ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κ. Νικόλαος Αθανασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κα. Ειρήνη Τσακαβέλη, ο πρώην Πρόεδρος του Ηπείρ. Συλλόγου Φρανκφούρτης κ. Αθανάσιος Νάσικας, ο γνωστός μπουζουξής κ. Νικόλαος Οικονομίδης, απο το Λούντβιγκσχαφεν, καθώς και ο συμπατριώτης μας Δημήτριος Μπάλος μετά της συζήγου του Χαρούλας, μέλη του Ηπειρώτικου Συλλόγου “Σούλι” της Ελβετίας. Την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου κ. Θωμάς Γκίνης, ο οποίος υπήρξε απο το έτος 1992 έως το έτος 2012 μέλος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης και νυν μέλος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, συγχαίρει τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Βέλλιο, τα μέλη του Δ.Σ. και όλες και όλα τα μέλη του Ηπ. Συλλόγου Φρανκφούρτης που εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση, καθώς και το πανέμορφο Ηπειρώτικο (πανηγύρι) που διοργάνωσαν, και για την φιλοξενία με την οποία υποδέχθηκαν το πολυπληθές Κοινό.

 

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ντίσελντορφ – Ομιλία με Θέμα: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Published

on

Από

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00


 

Στα πλαίσια των ενοριακών μας δράσεων, με χαρά σας ανακοινώνουμε, ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, Ομιλία με Θέμα: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης ΠΑΥΛΟΣ, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, γνωστός για την εμπειρία και τις παρεμβάσεις του σε κοινωνικά ζητήματα.

Προσκαλούμε και προτρέπουμε όλους, ιδιαίτερα νέους γονείς, να μη χάσουν την ευκαιρία αυτή που μας δίνετε με την ευλογημένη παρουσία του εκλεκτού ομιλητή μας.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος

Αρχιμ. Θεοφάνης Λάππας

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θρακιώτικος σύλλογος Lüdenscheid: Θρακιώτικο Γλέντι 17.12.2016

Published

on

Από

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

REWE AUPPERLE FELLBACH VS. KIT SC KARLSRUHE, UM 14 UHR FELLBACH FLASHERS ALL STARS VS. PONTIAN EAGLES (11-12-2016)

Published

on

Από

  

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΔΩΔΩΝΗ – Χριστουγεννιάτικο Γλέντι 26 Δεκεμβρίου 2016

Published

on

Από

 

 

 

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ – Χριστουγεννιάτικος χορός Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Published

on

Από

 

 

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ60 λεπτά ago

Η Σκόπελος στα 9 «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Γερμανούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Επιστήμονες κατέγραψαν τα πρώτα στάδια ενός υπερκαινοφανούς αστέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας στην Stellantis

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ6 ώρες ago

Επιμελητήριο Ηρακλείου: 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ6 ώρες ago

Γερμανία- Νυρεμβέργη: Οι εκλογές για το 10ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Deutsch7 ώρες ago

Griechischer Abend am Frühjahrsvolksfest

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΠΟΥ: Σχεδόν ένα παιδί στα έξι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Eurostat: Μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ3 εβδομάδες ago

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis