Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Χωρίς καταχρήσεις και ήλιο θα μπορούσαμε να ζήσουμε 130 χρόνια

Published

on

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να ζήσει 120-130 χρόνια.

Λόγω καταχρήσεων όμως πεθαίνει πολύ νωρίτερα. Ανάμεσα στις καταχρήσεις αυτές είναι και η έκθεση στον ήλιο.

Όσο κι αν λανσάρεται η ομορφιά του ηλιοκαμένου δέρματος, η φωτογήρανση που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος, ιδίως μιας επιθετικής του μορφής, του μελανώματος, αποτελούν μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Παρά τη χρήση αντηλιακών οι καρκίνοι του δέρματος εμφανίζονται σε κάποιο ποσοστό ανθρώπων και αυξάνονται, η φωτογήρανση όμως αναπτύσσεται σε διαφορετικό βαθμό σε όλους τους ανθρώπους και σε όλη την επιφάνεια τους δέρματος που εκτίθεται στον ήλιο.

Και όσοι, φοβούμενοι την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, επιλέγουν το σολάριουμ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό τους προστατεύει μόνο από τα εγκαύματα και όχι από την υπεριώδη ακτινοβολία και επειδή 20 συνεδρίες των 10 λεπτών αντιστοιχούν σε έκθεση 3,5 ωρών στον ήλιο, το μεσημέρι μιας καλοκαιρινής ημέρας, θα πρέπει να το περιορίσουν.

Τα παραπάνω επισήμανε ο καθηγητής Δερματολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτριος Ιωαννίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την 4η Μαΐου – Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος.

Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα από τις 4-8 Μαΐου στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος θα πραγματοποιούνται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομεία και δερματολόγους (πληροφορίες για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία όπου μπορούν να γίνονται οι δωρεάν εξετάσεις στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας http: //www.edae.gr).

«Το ανθρώπινο σώμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να αντέχει 120-130 χρόνια ζωής. Το 1% περίπου των ανθρώπινων γονιδίων τροποποιεί τη λειτουργία του όσο γηράσκει ο οργανισμός (150-200 γονίδια). Τα χαρακτηριστικά της μακροβιότητας είναι τα χαμηλά λιπίδια, η έλλειψη καπνιστικής συνήθειας, το χαμηλό σωματικό βάρος- μείωση θερμίδων κατά 20% αυξάνει κατά 20% το προσδόκιμο ζωής- η ήπια άσκηση (όχι καταπόνηση) και η διατήρηση υγιούς δέρματος», επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυξάνονται οι καρκίνοι του δέρματος παρά τη χρήση αντηλιακών

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στα οποία αναφέρθηκε ο κ Ιωαννίδης, η συχνότητα εμφάνισης δερματικών καρκίνων συνεχίζει να αυξάνεται παρά την αύξηση της χρήσης αντηλιακών. Περισσότερες από δύο εκατομμύρια περιπτώσεις δερματικών καρκίνων σημειώνονται κάθε χρόνο από τις οποίες οι 130.000 αφορούν το μελάνωμα.

Το 1/3 των διαγνωσμένων καρκίνων στον κόσμο αφορά σε δερματικούς καρκίνους ενώ ο αριθμός των θανάτων από αυτούς φτάνει τις 66.000. Η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την αλλαγή στη συμπεριφορά των ατόμων απέναντι στον ήλιο, στις διακοπές στις ηλιόλουστες χώρες και στη ηλιοθεραπεία. Ενώ το 1990 ο κίνδυνος ανάπτυξης μελανώματος αφορούσε ένα στα 100 άτομα σήμερα αυτός ο κίνδυνος αφορά έναν στους 40.

Το μελάνωμα είναι ο κακοηθέστερος καρκίνος όλων των οργάνων και εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες.

Ισχυρούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη μελανώματος αποτελούν τα ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό και το ανοιχτόχρωμα δέρμα. Επίσης σε ποσοστό 20-30% μπορεί να εξελιχθούν σε μελάνωμα οι ελιές που αλλάζουν χρώμα, μορφή ή αιμορραγούν.

Σημεία που μπορεί να κινήσουν την υποψία είναι η αύξηση του μεγέθους μιας ελιάς, αλλαγή του χρώματός της, αλλαγή των ορίων μεταξύ δέρματος και ελιάς και ασυμμετρία της ελιάς.

Οι ειδικοί συνιστούν σε όλους να κάνουν κάθε έξι μήνες αυτοεξέταση και αν παρατηρήσουν στο δέρμα τους περίεργα σημάδια και αλλαγή χρώματος ή σχήματος κάποιας ελιάς να απευθύνονται σε δερματολόγο.

Η πιο συχνή μορφή καρκίνου του δέρματος σε πολλές χώρες είναι οι μη μελανωματικοί καρκίνοι. Όπως ανέφερε η συντονίστρια διευθύντρια της Κρατικής Κλινικής του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης δερματολόγος Ιωάννα Λεφάκη, οι μη μελανωματικοί καρκίνοι του δέρματος είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη κακοήθεια στο λευκό πληθυσμό, ενώ η επίπτωσή τους αυξάνεται. Πρόκειται για τα βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Το βασικοκυτταρικό είναι το συχνότερο (4/1 σε σχέση με τον ακανθοκυτταρικό) αλλά συνήθως παραμένει εντοπισμένο στο δέρμα, ενώ το ακανθοκυτταρικό σε ποσοστό περίπου 10% κάνει μεταστάσεις στους επιχώριους αδένες.

Κρίσιμης σημασίας σχετικά με την πρόληψη των μη μελανωματικών καρκίνων του δέρματος είναι η έγκαιρη διάγνωση της ακτινικής κεράτωσης, μιας αλλοίωσης του δέρματος, καφεειδούς χρώματος με συνήθως τραχεία επιφάνεια, η οποία είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Η πρόβλεψη της εξέλιξης μιας συγκεκριμένης ακτινικής κεράτωσης σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι αδύνατη.

Επομένως είναι απαραίτητο να θεραπεύονται όλες οι ακτινικές κερατώσεις, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης ακανθοκυτταρικών καρκίνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει τις επιπλοκές σε ένα επείγον χειρουργείο

Published

on

Από

Σύμφωνα με τον κ. Βέλμαχο, η εφαρμογή «έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακριβείς προγνώσεις όσον αφορά τους ανθρώπους με επείγοντα χειρουργικά προβλήματα και εκείνους με τραύματα». Photo credits: sasint / pixabay

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν σε ένα επείγον χειρουργείο, αξιολογώντας δεδομένα από την ιατρική πρακτική και προτείνοντας διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να μειώνεται η πιθανότητα θανάτου.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από ομάδα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology – MIT), του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης και την παρουσίασε ο καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Γεώργιος Βέλμαχος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε πριν από λίγες μέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό των εκατό χρόνων ζωής του συλλόγου.



Ο κ. Βέλμαχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εφαρμογή «έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακριβείς προγνώσεις όσον αφορά τους ανθρώπους με επείγοντα χειρουργικά προβλήματα και εκείνους με τραύματα».

Το ζητούμενο, όπως επισήμανε, είναι η τεχνητή νοημοσύνη να συμπεριφέρεται καλύτερα από έναν πολύ έμπειρο χειρουργό, ο οποίος μπαίνει μέσα στο δωμάτιο και απλώς βλέπει τον άρρωστο και βγάζει διάγνωση.

Ο ίδιος δήλωσε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι με την τεχνητή νοημοσύνη θα προκύψουν οι διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να μειωθούν – για παράδειγμα – οι πιθανότητες θανάτου ενός ασθενή από το 70%, στο 60% ή ακόμη και στο 50%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Published

on

Από

Photo credits: PublicDomainPictures / pixabay

Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής καρδιαγγειακής νόσου, αλλά η περιορισμένη κατανάλωση γλυκών όχι, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Public Health».

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 70.000 άτομα από δύο μεγάλες κοόρτες στη Σουηδία, στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια για τη διατροφή τους το 1997 και το 2009.

Κατά τη μελέτη, εξέτασαν την κατανάλωση ζάχαρης από γλυκά και ζαχαρούχα ποτά, καθώς και επτά καρδιαγγειακές παθήσεις: δύο τύπους εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακές προσβολές, καρδιακή ανεπάρκεια, ανευρύσματα της αορτής, κολπική μαρμαρυγή και στένωση της αορτής.



Όπως διαπίστωσαν, η κατανάλωση γλυκών ποτών ήταν χειρότερη για την υγεία από οποιαδήποτε άλλη μορφή ζάχαρης και αύξησε σημαντικά τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας, κολπικής μαρμαρυγής και ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

Επίσης, εντοπίστηκε ότι οι υψηλότεροι κίνδυνοι αρνητικής έκβασης για την υγεία προέκυψαν στη χαμηλότερη κατηγορία πρόσληψης γλυκών λιχουδιών. Φαίνεται λοιπόν ότι η περιστασιακή κατανάλωση λιχουδιών συνδέεται με καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για την κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στις διαφορετικές επιδράσεις των διαφορετικών τύπων κατανάλωσης ζάχαρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο λίπος «προβλέπει» το Αλτσχάιμερ έως και 20 χρόνια νωρίτερα

Published

on

Από

Η υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και η χαμηλότερη HDL σχετίζονται με υψηλά επίπεδα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Photo credits: geralt / pixabay

Ερευνητές εντόπισαν ότι ένας συγκεκριμένος τύπος σωματικού λίπους συνδέεται με τις μη φυσιολογικές πρωτεΐνες στον εγκέφαλο που αποτελούν χαρακτηριστικά της νόσου Αλτσχάιμερ, έως και 20 χρόνια πριν από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Η σχετική μελέτη παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής το Ινστιτούτο Ακτινολογίας Mallinckrodt της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, επικεντρώθηκε στη σχέση μεταξύ τροποποιήσιμων παραγόντων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως η παχυσαρκία και η κατανομή του σωματικού λίπους, και της παθολογίας της νόσου Αλτσχάιμερ.



Τα ευρήματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα σπλαχνικού λίπους σχετίζονταν με αυξημένο αμυλοειδές, ενώ άλλοι τύποι λίπους δεν συσχετίστηκαν με αυξημένη παθολογία της νόσου Αλτσχάιμερ.

Επίσης, η υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και η χαμηλότερη HDL σχετίζονται με υψηλά επίπεδα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Σε άτομα με υψηλότερη HDL οι επιδράσεις του σπλαχνικού λίπους στην παθολογία του αμυλοειδούς μειώθηκαν εν μέρει.

Σε δεύτερη μελέτη που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα στο ίδιο συνέδριο εντοπίστηκε, εξάλλου, ότι η παχυσαρκία και το σπλαχνικό λίπος μειώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι τροποποιήσεις του τρόπου ζωής που στοχεύουν στη μείωση του λίπους θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρες με καρδιαγγειακό κίνδυνο αντιμετωπίζουν νευροεκφυλισμό του εγκεφάλου νωρίτερα από τις γυναίκες

Published

on

Από

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες ήταν πιο επιρρεπείς στις βλαβερές επιδράσεις μεταξύ των ηλικιών 55-74 ετών, ενώ οι γυναίκες στις ηλικίες 65-74 ετών. Photo credits: geralt / pixabay

Οι άνδρες με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, αντιμετωπίζουν έκπτωση της υγείας του εγκεφάλου μια δεκαετία νωρίτερα, αλλά και πιο έντονα, από ό,τι οι γυναίκες με τους ίδιους παράγοντες.

Αυτό διαπιστώνει μακροχρόνια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry».

Οι παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το κάπνισμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, ωστόσο οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν πότε εμφανίζονται τα προβλήματα αυτά στα δύο φύλα και πότε θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να παρέμβει κανείς με κατάλληλη θεραπεία για να αποτρέψει τον νευροεκφυλισμό.



Στην έρευνα μελετήθηκαν δεδομένα για 34.425 άτομα από τη βρετανική βάση δεδομένων UK Biobank. Η ηλικία τους ήταν 45-82 έτη και όλοι είχαν κάνει μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο και την κοιλιά.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι τα υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους και σπλαχνικού λιπώδους ιστού σχετίζονταν με χαμηλότερο όγκο φαιάς ουσίας του εγκεφάλου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ωστόσο, η επίδραση του καρδιαγγειακού κινδύνου και της παχυσαρκίας στον νευροεκφυλισμό του εγκεφάλου εμφανίστηκε μια δεκαετία νωρίτερα στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, ενώ και οι επιδράσεις ήταν ισχυρότερες στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Οι άνδρες ήταν πιο επιρρεπείς στις βλαβερές επιδράσεις μεταξύ των ηλικιών 55-74 ετών, ενώ οι γυναίκες στις ηλικίες 65-74 ετών.

Οι πιο ευάλωτες περιοχές του εγκεφάλου ήταν οι κροταφικοί λοβοί, που βρίσκονται στον εγκεφαλικό φλοιό και εμπλέκονται στην επεξεργασία των ακουστικών πληροφοριών, στην οπτική αντίληψη, στη συναισθηματική επεξεργασία και στη μνήμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις καρδιοπάθειες

Published

on

Από

Το οικογενειακό ιστορικό δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου, καθώς το ιστορικό της καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να οφείλεται στο περιβάλλον όπου ζουν οι άνθρωποι και στη διαιώνιση ορισμένων συμπεριφορών. Photo credits: Myriams-Fotos / pixabay

Το ήμισυ του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις μπορεί να προέρχεται από τα γονίδια της οικογένειας, διαπιστώνει έρευνα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η οποία τονίζει ότι η γνώση του οικογενειακού ιστορικού υγείας αποτελεί σημαντικό βήμα για τη μείωση του κινδύνου.

Το οικογενειακό ιστορικό, διευκρινίζει ο πρόεδρος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και αναπληρωτής κλινικός καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ, Κιθ Τσέρτσγουελ θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση.



Βέβαια, επισημαίνεται ότι το οικογενειακό ιστορικό δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου, καθώς το ιστορικό της καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να οφείλεται στο περιβάλλον στο οποίο ζουν οι άνθρωποι και στη διαιώνιση ορισμένων συμπεριφορών, όπως οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες της οικογένειας, το κάπνισμα και η καθιστική συμπεριφορά.

Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Circulation» της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι τα άτομα με υψηλό γενετικό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αυτό αν ακολουθούσαν οκτώ συμπεριφορές: καλύτερη διατροφή, σωματική δραστηριότητα, διακοπή καπνίσματος, υγιή ύπνο, διαχείριση βάρους, έλεγχο της χοληστερόλης, διαχείριση του σακχάρου του αίματος και διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές δημιουργούν τον πρώτο Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων

Published

on

Από

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα και κάθε τύπος κυττάρου έχει μια μοναδική λειτουργία. Photo credits: qimono / pixabay

Μια σειρά ερευνών-ορόσημο για την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά του ομίλου Nature, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του πρώτου Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων.

Σε μια συλλογή περισσότερων από 40 άρθρων παρουσιάζονται έρευνες για μια μεγάλη ποικιλία ιστών, τύπων κυττάρων και οργάνων, όπως ο εγκέφαλος, το ανοσοποιητικό σύστημα, το έντερο και το ενδομήτριο, επιτρέποντας την ακριβέστερη ταυτοποίηση κυτταρικών τύπων και την κατανόηση της κυτταρικής ετερογένειας σε διάφορα βιολογικά πλαίσια και ασθένειες.



Οι έρευνες αξιοποιούν νέα δεδομένα και εργαλεία, ορισμένα από τα οποία βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, για να βοηθήσουν στην κατανόηση της ανθρώπινης υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα και κάθε τύπος κυττάρου έχει μια μοναδική λειτουργία.

Η κατανόηση της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου σώματος σε κυτταρικό επίπεδο αποτελεί πρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.

Τις έρευνες κάνει η κοινοπραξία «Human Cell Atlas» (HCA), που ιδρύθηκε το 2016 με στόχο τη δημιουργία ενός άτλαντα για κάθε τύπο κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Η Κάρπαθος στα 10 πιο ενδιαφέροντα μέρη του κόσμου για διακοπές το 2025

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 ώρες ago

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει τις επιπλοκές σε ένα επείγον χειρουργείο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ώρες ago

Σε ιστορικό χαμηλό το κόστος των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΑΡΘΡΑ7 ώρες ago

Προς τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που είναι δίπλα στον Ευρωπολίτη 15 χρόνια. (του Βασίλη Βούλγαρη)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

Νέα δρομολόγια και προορισμούς προσθέτει η AEGEAN από το 2025

auf Deutsch13 ώρες ago

Bis zu 19 Prozent Aufpreis für neues Baujahr, bis zu 12 Prozent für eigenen Garten – diese Merkmale verteuern die Miete

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα SMS για δήθεν επιστροφή φόρου

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Παγκόσμιος προορισμός κρουαζιέρας η Μύκονος με ρεκόρ αφίξεων

auf Deutsch1 ημέρα ago

Geschirr aus Bioplastik – Sicherheit bei der Verwendung?

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Αυτοκίνητο: Οι κύριες διαφορές μεταξύ των καλοκαιρινών και των χειμερινών ελαστικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέους προορισμούς στο εξωτερικό προσθέτει η SKY express

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Υποψήφιοι για Grammy οι Beatles για πρώτη φορά από το 1997!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Κοινή εκδήλωση των ελληνικών σχολείων του Μονάχου στις 13 και 14 Δεκεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Μελέτη: Οι επιπτώσεις της προωρότητας επεκτείνονται στην ενήλικη ζωή

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των Αγνοουμένων της Κύπρου από την Ελληνική Ένωση Μπόχουμ α.Σ.

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Κορυφαίες διακρίσεις της Ελλάδας και του ΕΟΤ στα τουριστικά βραβεία Travvy Awards

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

“Ημέρα Υγείας 2.0” στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ψήφο εμπιστοσύνης πριν από τα Χριστούγεννα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Χειρόγραφοι στίχοι του Φρέντι Μέρκιουρι πωλούνται σε δημοπρασία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 23 Φεβρουαρίου

Europolitis TV8 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV9 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV2 έτη ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis