ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016
Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016, από τους χιλιάδες αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler, στα πλαίσια των ετήσιων Βραβείων Τουρισμού που απονέμει, έχοντας κύρια έδρα τη Νέα Υόρκη!
«Η Ελλάδα συνεχίζει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας ενθουσιάζοντας σε όλους τους τομείς» γράφει στον πρόλογο των Βραβείων για την Καλύτερη Χώρα του Κόσμου 2016 το περιοδικό, εγκωμιάζοντας την πατρίδα μας, που αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να θαμπώνει, να ελκύει και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη!
Έτσι η ασύγκριτη Ελλάδα αφήνει κατά πολύ πίσω τις χώρες των «δανειστών», αλλά και όλους τους λεγόμενους «εξωτικούς προορισμούς», όπως μπορεί κανείς να δει στις 20 θέσεις κατάταξης:
1. Ελλάδα
2. Ιταλία
3. ΗΠΑ
4. Νότιος Αφρική
5. Γαλλία
6. Ισπανία
7. Ινδία
8. Αυστραλία
9. Ταϊλάνδη
10. Μεξικό
11. Νέα Ζηλανδία
12. Πορτογαλία
13. Καναδάς
14. Αργεντινή
15. Σρι Λάνκα
16. Μαρόκο
17. Ινδονησία
18. Ιρλανδία
19. Ιαπωνία
20. Βιετνάμ
ΕΛΛΑΔΑ
H Ίος στην κορυφή των δέκα κορυφαίων προορισμών της Ευρώπης για το καλοκαίρι

«Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί για το καλοκαίρι του 2025: Εκεί που η θάλασσα διατηρεί ακόμη τη μαγεία της» είναι ο τίτλος του ετήσιου καταλόγου με πρωταγωνίστρια την Ίο, που δημοσίευσε το εξειδικευμένο γερμανικό blog Zauberhaft Reisen με τις δέκα ιδιαίτερες περιοχές της Ευρώπης που διαθέτουν τις ομορφότερες παραλίες.
Σύμφωνα με το δημοφιλές blog, «η Ίος συνδέει διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών και γενεών χάρη στα δύο διαφορετικά “πρόσωπά” της. Συναρπαστικά πάρτι τη νύχτα και χαλαρωτικοί ρυθμοί γαλήνης και απόλυτης ευτυχίας με εξωτικές παραλίες, αθλητικές δραστηριότητες, ιστορικά μνημεία όπως τον τάφο του Ομήρου, τέχνες και εξαιρετική γαστρονομία μέσα στην ημέρα.
Το νέο Μουσείο Γαΐτη- Σίμωση πάνω από τη Χώρα είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε αν λατρεύετε τις Κυκλάδες και την Ελλάδα. Χωρίς αμφιβολία, η Ίος απευθύνεται σε νέους όλων των ηλικιών».
Ο κατάλογος του Zauberhaft Reisen συμπληρώνεται στις επόμενες θέσεις με την Ιταλική χερσόνησο του Σαλέντο, το Αλεντέζου της Πορτογαλίας, το Αρμπάταξ και τους λευκούς αμμόλοφους στη Σαρδηνία, την πόλη Μπιάριτς στη Γαλλία, την Κύπρο, την Ιταλική ριβιέρα κοντά στην Ανκόνα, την Υψηλή Ακτή της Σουηδίας και τη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper, η Ίος βρέθηκε στη δεκάδα των νησιών που προτίμησαν περισσότερο οι τουρίστες του εξωτερικού για το 2024.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε ένα βιβλίο ψαλμών του 13ου αιώνα
- Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
- Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν επτά αεροπορικές για τη χρέωση χειραποσκευών
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας
ΕΛΛΑΔΑ
Κάλυμνος, ένας παγκόσμιος προορισμός αναρρίχησης

Μπορεί η τουριστική περίοδος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να ξεκινά παραδοσιακά το Πάσχα και να τελειώνει με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου, ωστόσο στην Κάλυμνο τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Με αιχμή του δόρατος την αναρρίχηση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, το νησί έχει πια επισκεψιμότητα σχεδόν όλο τον χρόνο.
Η Κάλυμνος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, αξιοποιώντας στο έπακρο το βασικό της συγκριτικό πλεονέκτημα: τους μοναδικούς βράχους της. Ένα νησί που έχει χτίσει τη φήμη του ως παγκόσμιος προορισμός αναρρίχησης, προσελκύοντας επισκέπτες από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο.
Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απόδημων, Καλλιόπη Κουτούζη μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η Κάλυμνος είναι το νησί που ζει τον τουρισμό αλλιώς. Είμαστε ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη για αναρρίχηση και έχουμε αναπτύξει σταθερά αυτή τη μορφή τουρισμού εδώ και 30 χρόνια ενώ τα τελευταία χρόνια χάρη στην προβολή που έχει γίνει, έγινε ακόμη πιο γνωστή. Μην ξεχνάμε πως η αναρρίχηση είναι πλέον και Ολυμπιακό άθλημα».
Η ίδια υπογραμμίζει πως «η αναρρίχηση, η κατάδυση και η πεζοπορία φέρνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ειδικά σε περιόδους που άλλοι τουριστικοί προορισμοί είναι πιο ήσυχοι».
Η Κάλυμνος, εκτός από αναρριχητικός παράδεισος, είναι γνωστή εδώ και αιώνες για τη σπογγαλιεία της. «Τα σφουγγάρια έκαναν γνωστή την Κάλυμνο σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν οικογένειες που ζουν από τη σπογγαλιεία, είτε μέσω της αλιείας είτε μέσω της μεταποίησης και της πώλησης στους χονδρέμπορους. Το μεγαλύτερο μέρος εξάγεται στην Ευρώπη και την Ασία».
Η Κάλυμνος διαθέτει επίσης τέσσερις σχολές εκμάθησης καταδύσεων και τη μοναδική επαγγελματική σχολή δυτών στην Ελλάδα.
Η τουριστική περίοδος στην Κάλυμνο ξεκινάει τον Φεβρουάριο και φτάνει μέχρι τον Νοέμβριο, με τον Οκτώβριο να είναι, όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, «πιο τουριστικός ακόμα και από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε ένα βιβλίο ψαλμών του 13ου αιώνα
- Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
- Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν επτά αεροπορικές για τη χρέωση χειραποσκευών
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η SkyUp Airlines ξεκινά πτήσεις μεταξύ Chisinau και Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

Το πρώτο της δρομολόγιο, την προσεχή Δευτέρα 19 Μαΐου, από το Chisinau (Κισινάου) προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εγκαινιάζει η ουκρανική αεροπορική εταιρεία SkyUp Airlines.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα προσφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ της Μολδαβίας και της Ελλάδας, ενισχύοντας την συνδεσιμότητα μεταξύ των δυο χωρών.
Το πρόγραμμα των πτήσεων κατά την θερινή περίοδο 2025:
Chisinau (RMO) → Αθήνα (ATH) → Chisinau (RMO): Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
Πρόγραμμα πτήσεων κατά την χειμερινή περίοδο 2025-2026:
– Chișinău (RMO) → Αθήνα (ATH)→ Chișinău (RMO): Κάθε Δευτέρα και Σάββατο
Επιπλέον, πέραν της Αθήνας, η SkyUp Airlines έχει ήδη ξεκινήσει και πτήσεις προς το Ηράκλειο της Κρήτης και θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη μόνο κατά τη θερινή περίοδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε ένα βιβλίο ψαλμών του 13ου αιώνα
- Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
- Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν επτά αεροπορικές για τη χρέωση χειραποσκευών
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας
ΕΛΛΑΔΑ
Κάρπαθος: Το «μυστικό» νησί της Ευρώπης με εντυπωσιακές διαδρομές στη φύση

Τις «μυστικές» ομορφιές της Καρπάθου προβάλλουν το τελευταίο διάστημα μέσα ενημέρωσης από τη Γερμανία, την Μ. Βρετανία και την Πολωνία.
Το γερμανικό Esquire αναφέρει πως «ενώ ο μαζικός τουρισμός έχει εισχωρήσει σε πολλά ελληνικά νησιά, η Κάρπαθος έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητα και την γαλήνια γοητεία της. Το νησί έχει κάτι άγριο και παρθένο και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει τόσο ελκυστικό το 2025.
Τραχιά βουνά διασχίζουν το νησί, συναντώντας κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν σαν να έχουν υποστεί επεξεργασία για το instagram. Η πεζοπορία και το τρέξιμο στο νησί είναι μια ονειρική εμπειρία που προτείνεται ανεπιφύλακτα για όσους λατρεύουν την εξερεύνηση».
Με «ένα πολύτιμο κρυμμένο πετράδι που θυμίζει Καραϊβική» παρομοιάζει την Κάρπαθο η βρετανική Mirror ενώ τονίζεται πως «σε αντίθεση με τα πολυσύχναστα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου που υποφέρουν από τον υπερτουρισμό, η Κάρπαθος είναι ένα από τα λίγα ελληνικά νησιά που δεν έχουν φθαρεί από τους μαζικούς τουρίστες. Κρυμμένο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, το μαγευτικό αυτό νησί δικαίως αναδεικνύεται ως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα ταξιδιωτικά μυστικά της Ευρώπης. Για όσους επιθυμούν πιο δραστήριες διακοπές, η Κάρπαθος είναι γεμάτη διαδρομές που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο νησί».
Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και ο κορυφαίος τουριστικός ιστότοπος TTG της Πολωνίας που σε εκτενές αφιέρωμα του χαρακτηρίζει την Κάρπαθο ως «έναν αληθινό παράδεισο για τους λάτρεις των όμορφων παραλιών, του ελληνικού πολιτισμού και της ποιοτικής αναψυχής» και συμπληρώνει πως «η αίσθηση του ανεξερεύνητου, τα τοπία που “κόβουν την ανάσα” με τις συγκλονιστικές παραλίες, η γοητεία του ανεπιτήδευτου, η βαθιά αναλλοίωτη παράδοση, η πλούσια Καρπάθικη τοπική κουζίνα, το εύρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων από καταδύσεις έως πεζοπορία και τρέξιμο και οι ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες με καταλύματα, εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις που δεν υπολείπονται άλλων δημοφιλών προορισμών είναι οι λόγοι που κάνουν την Κάρπαθο πραγματικά ασυναγώνιστη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε ένα βιβλίο ψαλμών του 13ου αιώνα
- Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
- Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν επτά αεροπορικές για τη χρέωση χειραποσκευών
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας
ΕΛΛΑΔΑ
Την Άνδρο προτείνει η βρετανική Express ως ιδανική επιλογή στις Κυκλάδες

Το εύρος επιλογών του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων αναδεικνύει η βρετανική Express σε πρόσφατο αφιέρωμα.
Σε συνέχεια των ενημερωτικών προσπαθειών του Δήμου Άνδρου, η ιστοσελίδα της δημοφιλούς εφημερίδας αναφέρεται ιδιαίτερα στη φετινή διάκριση της Άνδρου ως τον κορυφαίο νησιωτικό περιπατητικό προορισμό της Ελλάδας σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, ξεχωρίζει τις πρωτοβουλίες του Andros Routes και προβάλλει το εντυπωσιακό δίκτυο πεζοπορίας του νησιού.
Όπως τονίζει ο βρετανικός ενημερωτικός ιστότοπος, η Άνδρος αποτελεί ιδανική επιλογή στις Κυκλάδες χωρίς τη μαζικότητα και τον συνωστισμό άλλων προορισμών καθώς προσφέρει την δυνατότητα εξερεύνησης σε γραφικά χωριά, εξαιρετικά μουσεία, ποτάμια, ορεινά σημεία με άγρια ομορφιά, καταρράκτες, ιστορικά μοναστήρια και εξωτικές παραλίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε ένα βιβλίο ψαλμών του 13ου αιώνα
- Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
- Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν επτά αεροπορικές για τη χρέωση χειραποσκευών
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας
ΕΛΛΑΔΑ
Η Σκόπελος στους ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης που προτείνονται για άνοιξη και καλοκαίρι

Στην κορυφή των προορισμών της Ευρώπης για ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες την άνοιξη και το καλοκαίρι βρέθηκε η Σκόπελος, σύμφωνα με ετήσια λίστα που διαμόρφωσε και ανακοίνωσε o Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Bloggers Ιταλίας, ύστερα από επίσκεψη του στο νησί του Mamma Mia με πρωτοβουλία του Δήμου.
Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog Girovagate.com και προέκυψε έπειτα από επιτόπια έρευνα του έμπειρου blogger στην Ευρώπη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, «η Σκόπελος είναι μέρος αυτής της Ελλάδας που λατρεύουμε, όπου η φύση είναι ακόμα κυρίαρχος, όπου το άρωμα των πεύκων αναμειγνύεται με την αλμύρα και όπου οι ρυθμοί παραμένουν νωχελικοί.
Παρόλο που είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη χάρη στην ταινία Mamma Mia, η Σκόπελος κατάφερε να διατηρήσει την γοητεία της ανέπαφη. Ο προορισμός δέχεται αρκετούς επισκέπτες χωρίς όμως να δημιουργείται ο υπερτουρισμός που ακούμε πολύ τον τελευταίο καιρό.
Το νησί έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να επιτρέψει σε όσους θέλουν να μείνουν σε μια παραλία ή να βυθιστούν στη μυστικιστική ατμόσφαιρα ενός μοναστηριού. Η λέξη αυθεντικότητα έχει ακόμα νόημα εδώ».
Η λίστα για το 2025 συμπληρώνεται με την Προβηγκία, την Μάλτα και την Δαλματία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε ένα βιβλίο ψαλμών του 13ου αιώνα
- Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
- Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν επτά αεροπορικές για τη χρέωση χειραποσκευών
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας
You must be logged in to post a comment Login