Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Βρετανία εκλογές: Σχηματίζει κυβέρνηση η Μέι με βοήθεια από τη Β.Ιρλανδία

Published

on

Στο σχηματισμό κυβέρνησης προχωρά η Τερέζα Μέι, που έλαβε τη σχετική εντολή έπειτα από συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Παρά το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, οι Συντηρητικοί απέσπασαν το μεγαλύτερο αριθμό εδρών (318 μέχρι στιγμής, ενώ μένει να ανακοινωθεί επίσημα μια μόνο έδρα από το σύνολο των 650), με τους Εργατικούς να βρίσκονται στη δεύτερη θέση ελέγχοντας 261 έδρες.

Η Μέι εξασφάλισε την παροχή εμπιστοσύνης και ανοχής από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) Βόρειας Ιρλανδίας, που έχει κερδίσει 10 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο συνδυασμός των 318 ή 319 βουλευτών των Συντηρητικών και των δέκα βουλευτών του DUP εξασφαλίζει λειτουργική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Πρωθυπουργό, στη Βουλή των 650 εδρών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΒΙ: Η πανεπιστημιακή έρευνα παράγει πάνω από το 10% των εφευρέσεων στην Ευρώπη

Published

on

Από

Οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για εφευρέσεις που προέρχονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Photo credits: Alterfines / pixabay

Η πανεπιστημιακή έρευνα παράγει πάνω από το 10% όλων των εφευρέσεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO).

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε ανακοίνωσή του για τα ευρήματα της νέας μελέτης, διαπιστώνεται ότι οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για εφευρέσεις που προέρχονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και τώρα αντιπροσωπεύουν το 10,2% όλων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), από ευρωπαίους αιτούντες.

Σημειώνεται, δε, ότι το δωρεάν εργαλείο Deep Tech Finder έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει σχεδόν 900 πανεπιστήμια και πάνω από 1.500 τεχνοβλαστούς (spinoffs), διευκολύνοντας τους επενδυτές να συνδέσουν χιλιάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις ή/και πανεπιστήμια έτοιμα για επενδύσεις με ευρωπαϊκές αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.



Η μελέτη, όπως αναφέρει ο ΟΒΙ, είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ανάλυση αυτού του είδους και βασίζεται σε στοιχεία για 1.200 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που υπόβαλαν αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο ΕΓΔΕ μεταξύ 2000-2020.

Εκτός από τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που υποβάλλονται απευθείας από τα ίδια τα πανεπιστήμια, η μελέτη εξετάζει επίσης έμμεσες αιτήσεις που υποβάλλονται από άλλες οντότητες, αλλά κατονομάζουν ερευνητές που συνδέονται με πανεπιστήμια ως εφευρέτες στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα δύο τρίτα όλων των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που προέρχονταν από πανεπιστήμια τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν κατατέθηκαν απευθείας από τα ίδια τα πανεπιστήμια, αλλά από άλλες οντότητες, κυρίως εταιρείες, με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αντιπροσωπεύουν μόνο το 30% αυτών των καταθέσεων.

Ωστόσο, τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έχουν αυξήσει σημαντικά την κατοχύρωση ακαδημαϊκών εφευρέσεων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με το ποσοστό να αυξάνεται από 24% όλων των ακαδημαϊκών αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2000 σε 45 % το 2019, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική αλλαγή στην πρακτική και την πολιτική διανοητικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία προηγούνται στον συνολικό αριθμό ακαδημαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Αύγουστο

Published

on

Από

Διψήφιες απώλειες σημειώθηκαν στη Γερμανία (-27,8%), στη Γαλλία (-24,3%) και στην Ιταλία (-13,4%), με την ισπανική αγορά να υποχωρεί κατά 6,5%. Photo credits: zuraick / pixabay

Τον Αύγουστο του 2024, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ σημείωσαν απότομη μείωση (-18,3%) με αρνητικά αποτελέσματα στις τέσσερις μεγάλες αγορές της περιοχής.

Διψήφιες απώλειες σημειώθηκαν στη Γερμανία (-27,8%), στη Γαλλία (-24,3%) και στην Ιταλία (-13,4%), με την ισπανική αγορά να υποχωρεί κατά 6,5%.

Το μερίδιο των BEV στην αγορά της ΕΕ μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2024, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,4%, φτάνοντας σχεδόν τα 7,2 εκατομμύρια μονάδες.

Η Ισπανία (+4,5%) και η Ιταλία (+3,8%) παρουσίασαν θετικές αλλά μέτριες επιδόσεις. Από την άλλη πλευρά, η γαλλική και η γερμανική αγορά είδαν τα αποτελέσματά τους να παραμένουν στάσιμα (-0,5% και ‑0,3% αντίστοιχα).



Τον Αύγουστο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία αντιπροσώπευαν το 14,4% της αγοράς αυτοκινήτου της ΕΕ, από 21% το προηγούμενο έτος. Αυτό αντιπροσωπεύει τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης φέτος, σε έντονη αντίθεση με τις σχεδόν σταθερές μηνιαίες αυξήσεις πέρυσι.

Οι ταξινομήσεις Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων σημείωσαν επίσης σημαντική πτώση 22,3%. Το συνδυασμένο μερίδιο των αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ μειώθηκε επίσης ελαφρά στο 44,3%, από 45,1%.

Τον Αύγουστο του 2024, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία (BEV) μειώθηκαν κατά 43,9% στις 92.627 μονάδες (έναντι 165.204 την ίδια περίοδο πέρυσι), με το συνολικό τους μερίδιο αγοράς να υποχωρεί στο 14,4% από 21% ένα χρόνο πριν.

Αυτό οφείλεται στη θεαματική πτώση στις δύο μεγαλύτερες αγορές για αυτοκίνητα BEV: τη Γερμανία (-68,8%) και τη Γαλλία (-33,1%). Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, ταξινομήθηκαν 902.011 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, που αντιπροσωπεύουν το 12,6% της αγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο Σαρλερουά

Published

on

Από

Photo credits: Steve001 / pixabay

Όλες οι πτήσεις που θα αναχωρούσαν σήμερα από το αεροδρόμιο Σαρλερουά του Βελγίου ακυρώθηκαν λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας.

Τα συνδικάτα και η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεπιστημονική μελέτη των μικροπλαστικών και των συνεπειών τους με ελληνική συμμετοχή

Published

on

Από

Δεν είναι μόνο τα ανθρωπογενή σωματίδια σε μικροκλίμακα, που εγκυμονούν κινδύνους. Στο επίκεντρο της μελέτης έχουν τεθεί κατά καιρούς και οι επιπτώσεις των σωματιδίων σε νανοκλίμακα. Photo credits: mrpixel000 / pixabay

Τα μικροπλαστικά, δηλαδή τα πλαστικά σωματίδια μικρότερα από πέντε χιλιοστά, αλλά και τα, ακόμα μικρότερα, νανοπλαστικά αποτελούν πεδίο προβληματισμού στην εποχή μας, καθώς αναδεικνύονται διαρκώς οι συνέπειες από την ευρεία χρήση τους, όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην ανθρώπινη υγεία.

Ερευνητές έχουν εντοπίσει μικροπλαστικά σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τα απομακρυσμένα παγωμένα νερά της Αρκτικής μέχρι τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών, καθώς και στο αίμα και σε διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Έναν χρόνο πριν, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Environmental Chemistry», ο κύριος συγγραφέας, ερευνητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ανδρέας Γόντικας, ανέδειξε μέσα από δειγματοληψία που έγινε σε μαρίνες σκαφών στη Σουηδία μια άλλη, λιγότερο γνωστή πτυχή της ρύπανσης από μικροπλαστικά στο περιβάλλον: η βαφή των πλοίων γίνεται με πλαστικά χρώματα, τα οποία λόγω της τοξικότητάς τους εγείρουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απελευθέρωσής τους στη θάλασσα.

Η ερευνητική ομάδα υπογράμμιζε στο άρθρο την ανάγκη παρακολούθησης των σχετικών δεδομένων από τις αρμόδιες αρχές.



Δεν είναι όμως μόνο τα ανθρωπογενή σωματίδια σε μικροκλίμακα, που εγκυμονούν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και το οικοσύστημα. Στο επίκεντρο της μελέτης των επιστημόνων έχουν τεθεί κατά καιρούς και οι επιπτώσεις των σωματιδίων σε νανοκλίμακα.

Καθώς οι συνέπειες των μικροπλαστικών και των νανοπλαστικών είναι πολυεπίπεδες, αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ερευνητών από διαφορετικά πεδία, προκειμένου να μελετηθούν αυτές οι επιπτώσεις ολοκληρωμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γόντικας μαζί με άλλους τρεις νέους επιστήμονες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν το 2021 την πρωτοβουλία «Microplastics Workshop for Early Career Researchers», με στόχο να συμβάλουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής γενιάς ερευνητών, που θα εξετάζει πολύπλευρα τα ζητήματα που προκύπτουν στο πεδίο αυτό.

Στην ιδρυτική ομάδα συγκαταλέγονται, επίσης, η Ντενίς Μιτράνο από το ETH Zurich στην Ελβετία, η Κάριν Μάτσον από το Gothenburg University στη Σουηδία και ο Στέφαν Βάγκνερ από το Hochschule Fresenius στη Γερμανία.

Οι δράσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο του «Microplastics Workshop for Early Career Researchers», έχουν σχεδιαστεί γύρω από τρεις βασικούς πυλώνες: ομιλίες με θέματα, όπως η χημεία πολυμερών, η περιβαλλοντική επιστήμη, η ψηφιακή τεχνολογία και η τοξικολογία, από ειδικούς από πανεπιστήμια, βιομηχανίες, ρυθμιστικούς φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ανταλλαγή απόψεων και συνεδρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβλήματα προκαλούν οι πλημμύρες στη βόρεια Ιταλία

Published

on

Από

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν έγινε ακόμη δυσκολότερη, διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν αναφερθεί σε ένα τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Photo credits: MrsBrown / pixabay

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στην βορειοανατολική Ιταλία, σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά εκτεταμένες πλημμύρες.

Εξαιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης και υπερχείλισης ποταμών πλημμύρισαν μεγάλο μέρος της πόλης της Μπολόνια και οι περιοχές της Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η νομαρχία της Μπολόνια, στην περιοχή Πιανόρο εντοπίσθηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το ΙΧ αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά.

Στην ίδια περιοχή συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου.



Ο δήμαρχος της Μπολόνια Ματέο Λέπορε από χθες, Σάββατο, το βράδυ κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση και να ανέβουν στα υψηλότερα πατώματα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών.

Η αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων έγινε ακόμη δυσκολότερη, διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν αναφερθεί σε ένα τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Σήμερα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί στην Κάτω Ιταλία και ιδιαίτερα στις ευρύτερες περιοχές της Νάπολης, του Μπάρι, στην Καλαβρία και στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές και διακοπές της ηλεκτροδότησης στη Γαλλία

Published

on

Από

Ο συναγερμός υποβαθμίσθηκε σήμερα σε «πορτοκαλί», πράγμα που σημαίνει ότι η στάθμη των υδάτων θα μειωθεί και πάλι. Photo credits: gabalro / pixabay

Μεγάλες πλημμύρες προκάλεσαν σήμερα σοβαρές ζημιές και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της ορεινής περιοχής της νοτιοανατολικής Γαλλίας έπειτα από ημέρες σφοδρής βροχόπτωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France έθεσε χθες, Πέμπτη, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για πλημμύρες έξι νομούς νότια της πόλης της Λιόν. Ο συναγερμός υποβαθμίσθηκε σήμερα σε «πορτοκαλί», πράγμα που σημαίνει ότι η στάθμη των υδάτων θα μειωθεί και πάλι.



«Σε ορισμένα σημεία στην περιφέρεια Αρντές έπεσαν μέσα σε 48 ώρες 700 χιλιοστά νερού. Είναι περισσότερο απ’ όσο πέφτει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, η ποσότητα είναι γιγάντια», δήλωσε στο BFM TV η υπουργός Περιβάλλοντος Ανιές Πανιέ-Ρινασέ.

Ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μεταμορφώθηκε για λίγο σε γιγάντιο χείμαρρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Παρίσι έστειλε 1.500 επιπλέον πυροσβέστες στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ12 λεπτά ago

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς Βηρυτό και Τεχεράνη έως τις αρχές του 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

ΟΒΙ: Η πανεπιστημιακή έρευνα παράγει πάνω από το 10% των εφευρέσεων στην Ευρώπη

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ7 ώρες ago

Με κλείσιμο απειλείται το μεγαλύτερο Δίγλωσσο Σχολείο της Ομογένειας στο Μόναχο

ΥΓΕΙΑ8 ώρες ago

Υγιεινός τρόπος ζωής, εξετάσεις και διαχείριση παραγόντων κινδύνου μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago

Λειψοί, ένας άγνωστος θησαυρός της Ελλάδας στα καλύτερα νησιά του κόσμου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Αύγουστο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο Σαρλερουά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Μ. Μυρογιάννη: Γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων της Διασποράς με το μητροπολιτικό κέντρο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Η Έξοδος των Θρακών» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μόναχο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Περισσότερες από 6.000 αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητού στα σχολεία!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ενημέρωση για τη λειτουργία των αμιγών σχολικών μονάδων και των αρμοδιοτήτων των Ομοσπονδιών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Νέο είδος “καρχαρία φάντασμα” ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ενώπιον διλήμματος το FDP για την παραμονή του στην κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προσφυγή της ΕΕ σχετικά με την έρευνα αντιντάμπινγκ της Κίνας για τα γαλακτοκομικά προϊόντα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Επιδρομές και συλλήψεις για συμμορία διακίνησης ανθρώπων

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αρμενικής Διασποράς η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Γραμμές της Νάσκα: 303 νέα γεωγλυφικά ανακαλύφθηκαν από την Τεχνητή Νοημοσύνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Στη Βουλή το αίτημα των Ελλήνων Ομογενών για online μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Παραδοσιακών Χορών μέσω ΥΠΑΙΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Επιληψία, η διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατ. ανθρώπους

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis