Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Η κλιματική αλλαγή συνδέεται με την αύξηση της βίας παγκοσμίως

Published

on

Το περιβαλλοντολογικό ζήτημα και η αύξηση της θερμοκρασίας εκτός από τις προφανές συνέπειες στο περιβάλλον προκαλεί και παράπλευρες καταστροφές.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Peace Research είναι η πρώτη που λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών στη βία – και ορισμένες τοποθεσίες θα είναι πιο επιρρεπείς από άλλες.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες, θα μπορούσαν να βλάψουν τη γεωργική παραγωγή, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει στη βία στις πληγείσες περιοχές από εκείνους που είναι απελπισμένοι για φαγητό. “Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε την αλλαγή του κλίματος ως ένα ζήτημα που δεν θα επηρεάσει μόνο την στάθμη των υδάτων αλλά ως κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές στα τρόφιμα σε ορισμένα μέρη του κόσμου”, δήλωσε ο καθηγητής Braumoeller.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία που καταγράφηκαν σχετικά με τις επιπτώσεις της επισιτιστικής ανασφάλειας που οδήγησε στην εμφάνιση βίαιων εξεγέρσεων στην Αφρική μεταξύ των ετών 1991-2011. Η ομάδα ανέλυσε τις βροχοπτώσεις, τη θερμοκρασία και τις διεθνείς τιμές των τροφίμων – συμπεριλαμβανομένων των ξαφνικών αιχμών στις τιμές. Για να προσδιορίσουν ποιες χώρες είναι πιο ευάλωτες, ανέλυσαν την εξάρτηση της χώρας από τη γεωργική παραγωγή, τις εισαγωγές της, τον πλούτο της και τη δύναμη των πολιτικών θεσμών της.

Στην έκθεση, ο Braumoeller εξήγησε ότι οι χώρες που εισάγουν τρόφιμα θα επηρεαστούν περισσότερο από τις κλιματικές κρίσεις καθώς αυξάνονται οι τιμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

CrowdStrike: Ένα σφάλμα οδήγησε στην ελαττωματική αναβάθμιση που προκάλεσε την κατάρρευση υπολογιστών

Published

on

Από

Η έκταση της βλάβης που προκλήθηκε από την ελαττωματική αναβάθμιση εξακολουθεί να είναι υπό αξιολόγηση. Photo credits: Tumisu / pixabay

Η αναβάθμιση λογισμικού της CrowdStrike που είχε αποτέλεσμα την κατάρρευση υπολογιστών σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα επηρεάζοντας τη λειτουργία, μεταξύ άλλων, αεροδρομίων, τραπεζών και νοσοκομείων προκλήθηκε από ένα σφάλμα στον μηχανισμό ποιοτικού ελέγχου της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας, όπως ανέφερε η εταιρία.

Η βλάβη στα συστήματα πληροφορικής την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε επειδή ο αισθητήρας Falcon της CrowdStrike, μια προηγμένη πλατφόρμα που προστατεύει τα συστήματα από κακόβουλο λογισμικό και χάκερς, περιείχε ένα λάθος που οδήγησε στην κατάρρευση των υπολογιστών που χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft και την εμφάνιση της “Μπλε Οθόνης Θανάτου”.

«Λόγω ενός σφάλματος στον Ελεγκτή Περιεχομένου, ένα από τα δύο Template Instances πέρασε την επαλήθευση παρά το ότι περιείχε προβληματικά δεδομένα περιεχομένου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η CrowdStrike, αναφερόμενη στη βλάβη ενός συστήματος εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου που επέτρεψε σε προβληματικά δεδομένα να εισδύσουν στους ελέγχους ασφαλείας της ίδιας της εταιρίας.

Η CrowdStrike δεν ανέφερε ποια ήταν αυτά τα δεδομένα περιεχομένου (content data), ούτε γιατί ήταν προβληματικά.



Το “Template Instance” είναι μια δέσμη οδηγιών που καθοδηγεί το λογισμικό ποιες απειλές να ψάξει και πώς να απαντήσει.

Η CrowdStrike ανέφερε πως πρόσθεσε έναν «νέο έλεγχο» στη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου της στην προσπάθεια να αποτρέψει μια επανάληψη του συμβάντος.

Η έκταση της βλάβης που προκλήθηκε από την ελαττωματική αναβάθμιση εξακολουθεί να είναι υπό αξιολόγηση.

Η CrowdStrike δημοσιοποίησε πληροφορίες για την επιδιόρθωση των επηρεαζόμενων συστημάτων την περασμένη εβδομάδα, όμως ειδικοί είπαν πως η επαναφορά τους θα χρειαστεί χρόνο καθώς απαιτεί χειροκίνητη απομάκρυνση του ελαττωματικού κώδικα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τηλεσκόπιο James Webb εντόπισε τον ψυχρότερο εξωπλανήτη που έχει βρεθεί ποτέ

Published

on

Από

Ο Epsilon Indi Ab είναι ο δωδέκατος πλησιέστερος στη Γη εξωπλανήτης που έχει γίνει γνωστός μέχρι σήμερα και ο πλησιέστερος με μάζα μεγαλύτερη από τον Δία. Photo credits: Terranaut / pixabay

Παρατηρήσεις με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb οδήγησαν τους επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός γιγάντιου εξωπλανήτη, ενός «σούπερ Δία» σε τροχιά γύρω από ένα κοντινό αστέρι ηλικίας περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ετών.

Η ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature».

Ο πλανήτης, με την ονομασία Epsilon Indi Ab, είναι εντυπωσιακά φωτεινός και είναι ο ψυχρότερος εξωπλανήτης σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πλανήτη που έχει απεικονιστεί πέρα από το Ηλιακό μας Σύστημα.

Η μάζα του είναι πάνω από έξι φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Δία και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 ετών φωτός από τη Γη. Τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτός είναι πιθανώς ο μόνος γιγάντιος πλανήτης στο σύστημά του.



«Αυτή η ανακάλυψη είναι συναρπαστική επειδή ο πλανήτης είναι αρκετά παρόμοιος με τον Δία. Είναι λίγο θερμότερος και έχει μεγαλύτερη μάζα, αλλά μοιάζει περισσότερο με τον Δία από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη που έχει απεικονιστεί μέχρι στιγμής», επισημαίνει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Ελίζαμπεθ Μάθιους από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Αστρονομία.

Ο Epsilon Indi Ab είναι ο δωδέκατος πλησιέστερος στη Γη εξωπλανήτης που έχει γίνει γνωστός μέχρι σήμερα και ο πλησιέστερος με μάζα μεγαλύτερη από τον Δία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copernicus: Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά

Published

on

Από

Κατά την περασμένη εβδομάδα καύσωνες έπληξαν μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ρωσίας. Photo credits: PixelAnarchy / pixabay

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή “Κοπέρνικος” (Copernicus).

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του επιφανειακού αέρα έφθασε την Κυριακή τους 17,09 βαθμούς Κελσίου – λίγο υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο των 17,08 βαθμών Κελσίου.

Καύσωνες έπληξαν μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ρωσίας κατά την περασμένη εβδομάδα.



Η Copernicus επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η ημερήσια μέση θερμοκρασία, που είχε σημειώσει ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, φάνηκε ότι ξεπεράστηκε την Κυριακή όπως προκύπτει από τα επιστημονικά αρχεία που ανατρέχουν στο 1940.

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν προβλέψει ότι το 2024 πιθανόν να ξεπεράσει το 2023 ως η θερμότερη χρονιά από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία καθώς η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο Ελ Νίνιο – το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο – ώθησαν ακόμη υψηλότερα τον υδράργυρο αυτή τη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κίνα αυξάνει το νομοθετημένο όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης

Published

on

Από

Η μεταρρύθμιση θεωρείται επείγουσα καθώς το προσδόκιμο της ζωής στην Κίνα είχε αυξηθεί στα 78 χρόνια το 2021 - από περίπου 44 που ήταν το 1960. Photo credits: StockSnap / pixabay

Η Κίνα θα αυξήσει σταδιακά το νομοθετημένο όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης, το οποίο είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Το Πεκίνο πήρε την απόφαση ώστε να επιτρέψει στους πολίτες να εργάζονται περισσότερα χρόνια καθώς αγωνίζεται για να αμβλύνει την αυξανόμενη πίεση που ασκείται στη χρηματοδότηση των συντάξεων με πολλές επαρχίες ήδη να αντιμετωπίζουν ελλείμματα.

Η μεταρρύθμιση θεωρείται επείγουσα καθώς το προσδόκιμο της ζωής στην Κίνα είχε αυξηθεί στα 78 χρόνια το 2021 – από περίπου 44 που ήταν το 1960 – ξεπερνώντας και εκείνο των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 χρόνια.

Μαζί με την ανακοίνωση για την αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης έγιναν επίσης γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης για την ενίσχυση μιας στρατηγικής με στόχο την καταπολέμηση της μείωσης των γεννήσεων και της γήρανσης του πληθυσμού που για δεύτερη συναπτή χρονιά μειώθηκε ακόμα περισσότερο το 2023 ενώ μειώνεται επί δεκαετίες.



Σήμερα η ηλικία συνταξιοδότησης είναι 60 έτη για τους άνδρεςπέντε με έξι χρόνια χαμηλότερο σε σχέση με τις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες – ενώ για τις γυναίκες που εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου είναι τα 55 και για τις εργάτριες σε εργοστάσια τα 50.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει την τελευταία διετία την πρόθεσή τους να αυξήσουν το όριο χρηματοδότησης, αλλά η αλλαγή αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν τη συνέχιση της εργασίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows επηρέασε η κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων!

Published

on

Από

Photo credits: PhotoMIX-Company / pixabay

Η παγκόσμια κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές της Microsoft, ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός.

“Η εκτίμησή μας μέχρι στιγμής είναι ότι η αναβάθμιση λογισμικού του CrowdStrike επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows, ή λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των συσκευών με Windows“, ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της.

Η CrowdStrike έχει συνδράμει στην ανάπτυξη μιας κλιμακωτής λύσης που θα βοηθήσει την υποδομή Azure της Microsoft να επιταχύνει μια επιδιόρθωση, τόνισε η Microsoft, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάζεται τόσο με τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Amazon όσο και με την πλατφόρμα Google Cloud για να βρεθούν οι “πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις”.



Η κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρέασε τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων: Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα

Published

on

Από

Photo credits: frank2016wang / pixabay

Αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες από την κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο.

Η αναβάθμιση λογισμικού της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα αυτό, προκάλεσε προβλήματα σε συστήματα που καθήλωσαν αεροπλάνα στο έδαφος, έβγαλαν ‘εκτός αέρα’ τηλεοπτικά δίκτυα και εμπόδισαν την πρόσβαση πελατών σε τραπεζικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες υγείας.

Η Crowdstrike δεν είναι πολύ γνωστό όνομα· πρόκειται, ωστόσο, για μια εταιρία 83 δισεκ. δολαρίων με πάνω από 20.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνουν την Amazon.com και τη Microsoft.

Παρά την επιδιόρθωση του προβλήματος, οι εταιρίες πρέπει τώρα να διαχειριστούν πτήσεις και ιατρικά ραντεβού που καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν, παραγγελίες που χάθηκαν και δεκάδες άλλα ζητήματα, που ίσως χρειαστούν ημέρες για να αποκατασταθούν.

Εγείρεται επίσης το ζήτημα για το πώς θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα συστήματά τους ώστε να αποφύγουν τέτοιου είδους μπλακ άουτ στο μέλλον.



Αρκετά ασιατικά αεροδρόμια ανέφεραν ότι από χθες βράδυ (τοπική ώρα) η λειτουργία τους αποκαταστάθηκε ή είναι «σχεδόν κανονική», και συγκεκριμένα στη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες.

Ωστόσο, ορισμένα «κατάλοιπα των προβλημάτων» που προκαλούν καθυστερήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν στο Σίδνεϋ και σήμερα θα επηρεαστούν «πέντε πτήσεις» της εταιρίας χαμηλού κόστους Jetstar στην Ιαπωνία.

Χθες, ακυρώθηκαν διεθνώς 5.000 από τις 110.000 προγραμματισμένες πτήσεις.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι «κακόβουλες ιστοσελίδες και ανεπίσημοι κωδικοί» κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προσφέροντας βοήθεια στην αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν χθες.

Η Αυστραλία ήταν μια από τις πολλές χώρες που επηρεάστηκαν από την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων. Ο εθνικός αερομεταφορέας Qantas, το αεροδρόμιο του Σίδνεϋ, ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά οι πτήσεις εκτελούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ12 ώρες ago

Δύο μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης αρίστευσαν στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Βασιλείας – Μυλούζης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Αλλάζει το χαρτοφυλάκιο με τις μάρκες της η Stellantis μετά την μείωση των κερδών

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago

Πέρυσι και φέτος οι μεγαλύτεροι σε διάρκεια καύσωνες της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Eurostar: Ματαιώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω βανδαλισμών στο δίκτυο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ναυάγιο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε από δύτες με το αμπάρι γεμάτο κιβώτια σαμπάνιας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Σάμος στην κορυφή των μη συμβατικών προορισμών που προτιμούν οι Ελβετοί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

CrowdStrike: Ένα σφάλμα οδήγησε στην ελαττωματική αναβάθμιση που προκάλεσε την κατάρρευση υπολογιστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα τροπολογία προβλέπει απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν τρομοκρατικές πράξεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Κρήτη και Νάξος, οι κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών για Ισπανόφωνους ταξιδιώτες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του συνεδρίου της AfD στο Έσεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αυστραλία: Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα γίνεται πλέον μόνο από τα φαρμακεία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούν την οικειοθελή αποχώρηση χιλιάδων μεταναστών

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis