Connect with us

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μαλδίβες: Ο προορισμός για γαμήλια ταξίδια είναι στο νούμερο ένα των διαζυγίων

Published

on

Οι Μαλδίβες είναι ο προορισμός που πολλοί ονειρεύονται να κάνουν το μήνα του μέλιτος, ωστόσο κατέχει ένα περίεργο Ρεκόρ Γκίνες.

Συγκεκριμένα, αυτός ο εξωτικός προορισμός κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα διαζύγια. Συγκεκριμένα κάθε χρόνο υπολογίζεται πως παίρνουν διαζύγιο 10,97 στους 1.000 κατοίκους (ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 2 στους 1.000 κατοίκους).

Σχετική έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι στις Μαλδίβες οι γυναίκες κοντά στην ηλικία των 30 ετών έχουν πάρει περίπου τρία διαζύγια. Γιατί όμως είναι το ποσοστό των διαζυγίων τόσο υψηλό στον παράδεισο των νεονύμφων όλου του κόσμου; Οι μελέτες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν γιατί στις Μαλδίβες ο δείκτης διαζυγίων είναι 10.97% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι σε μια μουσουλμανική κοινωνία, όπως είναι οι Μαλδίβες, επειδή οι σεξουαλικές σχέσεις πριν τον γάμο είναι ταμπού, οι γυναίκες παντρεύονται σε νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα να μετανιώνουν στη συνέχεια. Όμως, η έλλειψη κρατικής φροντίδας για τα παιδιά απωθεί την σκέψη να γίνουν μητέρες ενώ ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένας ακόμα παράγοντας αιτίας διαζυγίου.

Μετά τις Μαλδίβες, στην δεύτερη θέση στα διαζύγια έρχεται η Ρωσία με ποσοστό 4.5% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους και στην τρίτη θέση η Αρούμπα στην Καραϊβική με ποσοστό 4.4% ετησίως. Οι χώρες με τα λιγότερα διαζύγια στον κόσμο είναι εκείνες όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι καθολικοί, όπως η Κολομβία, η Ιρλανδία και η Χιλή. Στις μουσουλμανικές χώρες με τα λιγότερα διαζύγια είναι η Λιβύη, το Μπαχρέιν και το Ουζμπεκιστάν.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ο στρατός ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπίσει ένα… εξαφανισμένο F-35

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να ψάχνει ένα μαχητικό F-35 το οποίο «εξαφανίστηκε» την Κυριακή έπειτα από ένα ατύχημα κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Νότια Καρολίνα και ζήτησε τη… βοήθεια του κοινού για να το εντοπίσει.

Ο κυβερνήτης του F-35B Lightning II χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης και σώθηκε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Βάσης Τσάρλεστον.

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και διαθέτει προηγμένους αισθητήρες και άλλα όργανα.

Με βάση την τελευταία, γνωστή θέση του αεροπλάνου, οι έρευνες επικεντρώνονται στα βόρεια της Βάσης Τσάρλεστον, γύρω από τις λίμνες Μόλτρι και Μάριον. Αυτό όμως σημαίνει ότι το μαχητικό μπορεί να συνετρίβη στο νερό, κάτι που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον εντοπισμό του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε εκτροφέα σκύλων επειδή τα μπουλντόγκ του είχαν υπερβολικά πλακουτσωτή μύτη!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ένας Ολλανδός εκτροφέας σκύλων καλείται να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή δημιούργησε μπουλντόγκ με υπερβολικά πλακουτσωτή μουσούδα, κάτι που προκαλεί αναπνευστικές δυσκολίες στα ζώα αυτά.

Η ολλανδική ρυθμιστική αρχή NVWA, που υπάγεται στο υπουργείο Γεωργίας, ανέφερε ότι από την επιθεώρηση που έκανε διαπιστώθηκε ότι τα γαλλικά μπουλντόγκ που διασταυρώθηκαν είχαν αφύσικα πλακουτσωτές μύτες και ανέπνεαν ακανόνιστα, ακόμη και όταν ήταν ακίνητα.

«Για να προλάβουμε την επανάληψη του αδικήματος, η NVWA θα επιβάλει επίσης πρόστιμο 1.500 στον εκτροφέα κάθε φορά που χρησιμοποιείται ένας ακατάλληλος γονέας στην εκτροφή» ανέφερε η υπηρεσία, σημειώνοντας ότι τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν έως και τα 9.000 ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο για τέτοια παράβαση στην Ολλανδία και σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα των ολλανδικών αρχών για την κατάργηση της επιλεκτικής διασταύρωσης ζώων, ώστε οι απόγονοί τους να έχουν «παράξενα» χαρακτηριστικά, όπως κοντές μύτες ή διπλωμένα αυτιά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία ή και ασθένειες στο ζώο.

Με βάση την ολλανδική νομοθεσία, απαγορεύεται ήδη να εκτρέφονται ζώα με χαρακτηριστικά που βλάπτουν την υγεία και την ευημερία τους.

Ο υπουργός Γεωργίας Πιετ Αντέμα είπε ότι ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει και την κατοχή ή τη διαφήμιση όλων των ζώων που φέρουν χαρακτηριστικά τα οποία αποδεδειγμένα προκαλούν ιατρικά προβλήματα.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται για να προσδιορίσουν ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά και αναμένει πως το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο το επόμενο έτος.

«Στο μεταξύ, θα ενταθεί η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας», πρόσθεσε.

Τα σκυλιά που μπορεί να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του μεγέθους της μύτης τους είναι κυρίως τα παγκ, τα μπόξερ και τα τσόου.

Από το 2014 η Ολλανδία απαγορεύει την εκτροφή της σκωτσέζικης φολντ γάτας, που έχει διπλωμένα αυτιά λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης, καθώς και των γάτων Μπαμπίνο, που είναι άτριχες, με κοντά πόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρίστας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη Σαρδηνία με 41 κιλά βότσαλα!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ένας Γάλλος τουρίστας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη Σαρδηνία, έχοντας στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 41 κιλά βότσαλα και πέτρες που συνέλεξε παράνομα από μια παραλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ιταλοί τελωνειακοί σταμάτησαν τον άνδρα πριν αυτός επιβιβαστεί σε πλοίο που συνδέει το Πόρτο Τόρες (βορειοδυτική Σαρδηνία) με τη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία).

«Είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 41 κιλά βότσαλα και πέτρες από την παραλία Λαμπιάνου, τα οποία κατασχέθηκαν και θα επιστρέψουν στην παραλία», ανέφεραν οι τελωνειακές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Η Σαρδηνία είναι γνωστή για τις παρθένες παραλίες της με λευκή άμμο – που θεωρείται τόσο πολύτιμη ώστε οι περιφερειακές αρχές ψήφισαν νόμο το 2017 απαγορεύοντας σε τουρίστες να τη συλλέγουν και να την παίρνουν μαζί τους.

Η λήψη, η κατοχή ή η πώληση άμμου, βότσαλων, πετρών ή κοχυλιών που συλλέγονται στη Σαρδηνία χωρίς άδεια τιμωρείται με πρόστιμο που κυμαίνεται από 500 έως 3.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας παπαγάλος ξέφυγε από την ιδιοκτήτριά του και παραλίγο να γίνει μασκότ ομάδας!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ξέφυγε από την ιδιοκτήτριά του και παραλίγο να γίνει μασκότ ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο λόγος για έναν κατοικίδιο μπλε παπαγάλο ο οποίος στην…. περιπλάνησή του διέκοψε προσωρινά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο νησί της Σκωτίας Όρκνεϊ και μετά τη διακοπή η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα, ενώ έχανε 0-4, κάνοντας τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας να θέλουν να υιοθετήσουν το πτηνό που τους έφερε τύχη!

Η ιδιοκτήτρια του παπαγάλου Κάρλα Μπράουν είπε ότι το κατοικίδιό της που πετά συχνά σε ανοιχτούς χώρους, τρόμαξε από έναν γλάρο και από κοράκια και πέταξε από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Στρόμνες, τη στιγμή που η τοπική ομάδα έπαιζε με την Χότσπερς και έχανε 0-4.

Ενώ ο μπλε παπαγάλος επέστρεφε στην ιδιοκτήτριά του, η Στρόμνες κατάφερε να ισοφαρίσει, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 5-5 και τη γηπεδούχο ομάδα να επικρατεί στη διαδικασία των πέναλτι στον ποδοσφαιρικό αγώνα της διοργάνωσης Reid Cup.

«Ένας γλάρος τον κυνηγούσε, οπότε έκανε κύκλους προσπαθώντας να πετάξει πίσω σε μένα», είπε η Μπράουν μιλώντας στο BBC Radio. «Τότε άρχισαν να τον κυνηγούν κοράκια. Και πέταξε πάνω από το γήπεδο Market Green, διεξαγόταν εκείνη τη στιγμή ένας αγώνας ποδοσφαίρου, οπότε πέταξε ανάμεσα σε ανθρώπους που έπαιζαν ποδόσφαιρο δυστυχώς», ανέφερε, τονίζοντας ότι το πτηνό στρίγκλιζε κατά το κυνηγητό, αλλά έφτασε υγιέστατο πίσω. «Λυπούμαστε πολύ που διακόψαμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», τόνισε η Μπράουν.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θέλουν ο μπλε μακάο να είναι η μασκότ τους, αφού μετά την “παρέμβασή” του, η ομάδα τους κατάφερε να κερδίσει παρόλο που έχανε με μεγάλη διαφορά.

Ο ποδοσφαιριστής της Στρόμνες, Άντριου Γκραουντγουότερ, είπε ότι η ομάδα του σκέφτεται να υιοθετήσει τον παπαγάλο ως την τυχερή μασκότ τους μετά τη νίκη της ομάδας.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπάνια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Αν και είναι ακόμη μωρό, ήδη έχει γίνει σταρ. Μια μονόχρωμη καμηλοπάρδαλη, χωρίς ούτε μία από τις χαρακτηριστικές κηλίδες που έχουν τα ζώα του είδους της, γεννήθηκε σε αμερικανικό ζωολογικό κήπο, ανακοίνωσαν την Τρίτη, οι αρχές του κήπου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σπάνιο γεγονός.

“Μια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες είναι κάτι το πολύ σπάνιο”, δήλωσε στο AFP ο Ντέιβιντ Μπράιτ, διευθυντής του Brights Zοο, στο Τενεσί, στις νότιες ΗΠΑ.

Από το 1972 στο Τόκιο έχει να καταγραφεί η γέννηση καμηλοπάρδαλης χωρίς κηλίδες στο δέρμα της, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το μωρό, ύψους 1,80 μ. και με καφέ τρίχωμα, γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου. Έκτοτε η θηλυκή αυτή μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν μοιάζει με τις άλλες “μεγαλώνει με τις φροντίδες της μητέρας της και του εξειδικευμένου προσωπικού του ζωολογικού κήπου”, διευκρινίζεται από τις αρχές του κήπου σε ανακοίνωση.

Οι κηλίδες που έχουν οι καμηλοπαρδάλεις χρησιμεύουν κυρίως για να κρύβονται. Ωστόσο το αντίθετο συμβαίνει με την σπάνια αυτή καμηλοπάρδαλη, καθώς έχει συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας από όλον τον κόσμο.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η πληθώρα άρθρων που αφιερώθηκαν στην σπάνια αυτή μικρή που ανήκει στις ριγωτές καμηλοπαρδάλεις – υποείδος – θα προσελκύσει την προσοχή στις απειλές που αντιμετωπίζει το είδος της.

“Οι πληθυσμοί καμηλοπαρδάλεων που ζουν στην άγρια φύση βαίνουν σιωπηρά προς εξαφάνιση, με το 40% του πληθυσμού των άγριων καμηλοπαρδάλεων να έχει χαθεί σε τρεις δεκαετίες”, σημείωσε ο Τόνι Μπράιτ, ιδρυτής του Brights Zoo, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κήπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Πανικό προκάλεσε ένα ζευγάρι για να μην χάσει το τρένο!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί εκκενώθηκαν, μια συνοικία αποκλείστηκε, δεκάδες αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν: ένα ζευγάρι έσπειρε τον πανικό στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, όταν κατήγγειλε «ύποπτες κινήσεις τρομοκρατών» επειδή δεν ήθελε να χάσει το τρένο του.

Ο άνδρας, ο…. βασικός ύποπτος, συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του κατά την αποβίβασή τους από τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Παρίσι για τη Λιλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν προέβαλε καμία αντίσταση αλλά, με δάκρυα στα μάτια, παραδέχτηκε ότι έκανε τη φάρσα αυτήν με μοναδικό σκοπό να μην χάσει το τρένο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τηλεφώνησε το πρωί στην SNCF, την εταιρεία διαχείρισης των γαλλικών σιδηροδρόμων, για να καταγγείλει ότι υπήρχε ένας «τρομοκράτης» σε ένα άλλο τρένο.

Ήταν όμως απολύτως συγκεκριμένος: ο συναγερμός αφορούσε το τρένο από το Παρίσι για τη Λιλ που αναμενόταν να φτάσει στον σταθμό της Λιλ – Φλαντρ στις 09.48 και οι αρχές τον πήραν στα σοβαρά.

Το εν λόγω τρένο οδηγήθηκε στον σταθμό Λιλ – Ερόπ, που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τον Λιλ-Φλαντρ. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νορ διέταξαν την εκκένωση και των δύο σταθμών ενώ ολόκληρη η περιοχή περικυκλώθηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Επιτόπου έφτασε και μια ομάδα πυροτεχνουργών.

Πολλά λεωφορεία αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους, ενώ έκλεισε και ο σταθμός του μετρό Λιλ – Ερόπ.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Λιλ – Ερόπ παρέμεινε κλειστός για περίπου τρεις ώρες. Στον Λιλ – Φλαντρ η κυκλοφορία των τρένων ξανάρχισε μέσα σε μισή ώρα.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 27 και 30 ετών, εντοπίστηκαν από τα τηλέφωνά τους. Επέβαιναν σε άλλο τρένο με προορισμό τη Λιλ, που θα έφτανε στην πόλη στις 11.18.

Η εισαγγελέας της Λιλ Καρόλ Ετιέν είπε ότι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την ψευδή καταγγελία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Υποθαλάσσιο… πάρκινγκ ο βυθός του Θερμαϊκού!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Βρετανία: Έκοψαν το εμβληματικό «δένδρο του Ρομπέν των Δασών»

Διατροφή14 ώρες ago

Οκτώβριος: αυτά είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ15 ώρες ago

Έλληνες του εξωτερικού: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Με υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει το φθινόπωρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago

Άγνωστος βυζαντινός ναός βρέθηκε στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Υπάλληλος μουσείου πούλησε αυθεντικό πίνακα και έβαλε πλαστό στη θέση του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Εμφυτεύματα δοκιμάζονται συνδυαστικά για πρώτη φορά για να μπορέσει ένας τετραπληγικός να κινήσει τα χέρια του

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες ago

Επιφυλακτικοί στην κατανάλωση οι Γερμανοί, προτιμούν να αποταμιεύουν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Από το 2024 η απαγόρευση θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άνοια: Με αντιμετώπιση 12 παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί το 40% των περιπτώσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αποτύπωση των πλημμυρών στη Θεσσαλία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ένα ανοιχτό γεωπάρκο ενταγμένο στην UNESCO επιχειρεί να γίνει η Χίος

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας υποδέχθηκε το κοινό μετά από 22 και πλέον αιώνες

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Δύο καθηγητές του ΑΠΘ ανάμεσα στους κορυφαίους αναλυτικούς χημικούς της δεκαετίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Κατατέθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: «Ναι» στην ενίσχυση της οικονομίας, «όχι» στη λιτότητα λέει η κυβέρνηση

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis