Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιωάννινα: Μαρτυρικά Χωριά πλέων, ο Καταρράκτης των Τζουμέρκων και το Αηδονοχώρι της Κόνιτσας

Published

on

Δύο ακόμη χωριά της Ηπείρου, το Αηδονοχώρι της Κόνιτσας και ο Καταρράκτης των Τζουμέρκων, προστίθενται στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών της Ελλάδας, με  Προεδρικό Διάταγμα  που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ναζιστική θηριωδία άφησε το τραγικό αποτύπωμα της στο Αηδονοχώρι, στις 8 και 9 Ιουλίου 1943.Η Γερμανοί κομάντος της Εντελβάις  σκόρπισαν φωτιά και θάνατο. Δέκα άνθρωποι απανθρακώθηκαν μέσα στα σπίτια τους, 12 εκτελέστηκαν, ενώ περίπου 120 κατοικίες πυρπολήθηκαν.

Στα θύματα της Εντελβάις προστίθενται, 9 κάτοικοι, που έχασαν τη ζωή τους από την πείνα και την κακουχία κατά την περίοδο της Κατοχής και 3 από εγκαταλελειμμένο πολεμικό υλικό.

Το χωριό Καταρράκτης ‘Αρτας, είναι το πρώτο των Τζουμέρκων, που εντάσσεται πλέον στον κατάλογο των Μαρτυρικών.  Ήταν το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου, όταν η ορεινή ταξιαρχία των Ναζί, πυρπόλησε σπίτια, έκαψε σοδειές και εκτέλεσε 9 κατοίκους που δεν μπόρεσαν να διαφύγουν από το χωριό. Η θηριωδία, είχε χαρακτήρα αντιποίνων όπως υποστήριξαν οι Ναζί, για τις εχθροπραξίες που προκάλεσαν οι δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κατακτητών.

{os-gal-26}

ΕΛΛΑΔΑ

Η Σάμος στην κορυφή των μη συμβατικών προορισμών που προτιμούν οι Ελβετοί

Published

on

Από

Photo credits: Tony_Arva / pixabay

Ως «πύλη» γνωριμίας με τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου συστήνει τη Σάμο η ταξιδιωτική πλατφόρμα flyedelweiss.com.

Την κορυφή της λίστας των «μη συμβατικών» προορισμών χωρίς υπερτουρισμό καταλαμβάνει το νησί του Πυθαγόρα και ακολουθούν οι Φούρνοι, η Θύμαινα, η Ικαρία, η Χίος και τα Ψαρά.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό που εμπιστεύονται κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες Ελβετοί ταξιδιώτες, «η Σάμος θεωρείται το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας. Είναι διάσπαρτη από πολλές πηγές και πανέμορφες υδάτινες οάσεις.



Η Σάμος είναι ένας παράδεισος για τους φυσιολάτρες αλλά και όσους ονειρεύονται εξωτικές παραλίες.

Είτε πρόκειται για περιήγηση σε χωριά, είτε ιστορικά μνημεία, είτε ορεινά τοπία και οινοποιεία είτε για ταξίδι με σκάφος σε πανέμορφους όρμους, η Σάμος δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις ενώ χρειάζεται να παραμείνει κανείς πάνω από μια εβδομάδα ώστε να εξερευνήσει ολόκληρο το νησί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Νάξος ανάμεσα στους πέντε ιδανικούς προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

Published

on

Από

Η Νάξος με τα γαλαζοπράσινα νερά της και τα μελτέμια του Αιγαίου σαγηνεύουν τους φίλους του θαλάσσιου σπορ από όλον τον κόσμο. Photo credits: KRiemer / pixabay

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στη λίστα που ανακοίνωσε ο ιστότοπος airinfo.org με τους πέντε καλύτερους προορισμούς του κόσμου για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Ο λόγος για τη Νάξο.

Σύμφωνα με την έρευνα της γαλλικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας με κριτήρια τη γεωγραφική θέση, τα θαλάσσια ρεύματα, το φυσικό κάλλος και την ποιότητα υπηρεσιών, ο κατάλογος αποτελείται από τη Χαβάη, την ισπανική Ταρίφα, τη Νάξο, την Κόστα Ρίκα και τις Κανάριες Νήσους.



Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Νάξος είναι το μαργαριτάρι των Κυκλάδων και αποτελεί έναν από τους διασημότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τα γαλαζοπράσινα νερά της και τα μελτέμια του Αιγαίου να σαγηνεύουν τους φίλους του θαλάσσιου σπορ από όλον τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τόσο στις αφίξεις όσο και στις διανυκτερεύσεις τον Μάιο

Published

on

Από

Photo credits: Skitterphoto / pixabay

Σε 3.754.414 ανήλθαν τον Μάιο εφέτος οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε 15.012.287, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) της Ελλάδας.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, κατά 3,4% στις αφίξεις και 4,6% στις διανυκτερεύσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση 3,6% στις αφίξεις και 4,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,5% και 3,7%, αντίστοιχα.



Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,4% και 89,7%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η μέση συνολική διανυκτέρευση για τον Μάιο ανήλθε σε 4 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι προορισμοί και απευθείας δρομολόγια στο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN

Published

on

Από

Η AEGEAN επιχειρεί ήδη στις χώρες του Κόλπου και της Μ. Ανατολής με απευθείας πτήσεις από και προς το Ριάντ, τη Τζέντα, το Αμάν, το Ντουμπάι και τη Βηρυτό. Photo credits: bulletrain743 / pixabay

Νέοι προορισμοί και απευθείας δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντάσσονται στο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN.

Άμπου Ντάμπι (Ην. Αραβικά Εμιράτα) και Λας Πάλμας (Γκραν Κανάρια) από Αθήνα και Άμστερνταμ (Ολλανδία) από Θεσσαλονίκη είναι οι νέοι προορισμοί με απευθείας πτήσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στην ιστοσελίδα της AEGEAN και τα συστήματα κρατήσεων, δίνοντας ένα πρώτο μήνυμα για τη νέα χειμερινή σεζόν (Winter 2024).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νέες απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας προς το αεροδρόμιο Zayed Intl (AUH) του Άμπου Ντάμπι θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενισχύοντάς τη διασύνδεση της χώρας με την Αθήνα.

Πρόκειται για το δεύτερο απευθείας δρομολόγιο της AEGEAN από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την έναρξη του νέου απευθείας δρομολογίου προς το Ντουμπάι τον περασμένο χρόνο.



Σημειώνεται ότι η AEGEAN επιχειρεί ήδη στις χώρες του Κόλπου και της Μ. Ανατολής με απευθείας πτήσεις από και προς το Ριάντ, τη Τζέντα, το Αμάν, το Ντουμπάι και τη Βηρυτό ενώ τα τελευταία χρόνια ενισχύει συστηματικά την δραστηριότητά της στην περιοχή τόσο με την προσθήκη νέων δρομολογίων, όσο και με την αύξηση των συχνοτήτων.

Οι νέες απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς το Λας Πάλμας, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2025 και θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη δίνοντας στο εξής τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν ένα ακόμα, νέο, εποχικό προορισμό, για «καλοκαιρινές διακοπές» μέσα στο χειμώνα.

Όπως σημειώνεται, η AEGEAN επενδύοντας συστηματικά στην ανάπτυξη και της δεύτερης μεγαλύτερης βάσης της στη Θεσσαλονίκη από τις 28 Οκτωβρίου θα συνδέει απευθείας το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με το Άμστερνταμ, με έως τρεις (3) εβδομαδιαίες πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησαν και τα νέα απευθείας δρομολόγια, Θεσσαλονίκη-Νάξος (4 εβδομαδιαίες πτήσεις) και Ηράκλειο-Καλαμάτα (2 εβδομαδιαίες πτήσεις) τα οποία είχαν ανακοινωθεί στις αρχές της θερινής περιόδου που διανύουμε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Με 600 χορευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο «υποδέχτηκε» η Αλόννησος την έναρξη της κύριας θερινής σεζόν

Published

on

Από

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν το πολιτιστικό θέαμα σε πολλές τοποθεσίες του νησιού. Photo credits: DanaTentis / pixabay

Με 600 χορευτές και 20 παραδοσιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο «υποδέχτηκε» η Αλόννησος την έναρξη της κύριας θερινής σεζόν.

Στο διάστημα 5-7 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου με τη στήριξη του Δήμου Αλοννήσου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσαν το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ έχει χαρακτηριστεί από τη Γαλλική Le Figaro ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά φεστιβάλ της Ελλάδας.

Στο κατάφυτο λιμάνι του Πατητηρίου τα συγκροτήματα σχημάτισαν μεγάλους «κρίκους» που συμβόλιζαν τη φιλία και την αρμονία που επιτυγχάνονται μέσω της μουσικής και των παραδοσιακών χορών.

Για τρεις ημέρες το φεστιβάλ επεκτάθηκε παντού με τους τουρίστες και τους κατοίκους να έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν το πολιτιστικό θέαμα σε πολλές τοποθεσίες του νησιού.



Παράλληλα, η Αλόννησος «πρωταγωνιστεί» σε έρευνα της Βρετανικής εφημερίδας Express με στόχο την αναζήτηση προορισμών που δεν πλήττονται από τα μαζικά πλήθη τουριστών.

Με κριτήριο την εκτίμηση Βρετανών ειδικών του τουρισμού, η Αλόννησος αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια» μεταξύ των Ελληνικών νησιών που διατηρούν την αυθεντικότητα, τις παραδόσεις και το φυσικό περιβάλλον τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Λειψοί: Το «μυστικό» νησί της Ελλάδας σύμφωνα με τη Le Figaro

Published

on

Από

Photo credits: Zsani / pixabay

«Όμορφους ξένους» αποκαλεί τους Λειψούς η Le Figaro στο νέο κατάλογο με τα «μυστικά» νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν το 2024.

«Οι Λειψοί με τα δεκάδες εξωτικά νησάκια θυμίζουν κομφετί και διαθέτουν μια εξωπραγματική ομορφιά που ερωτεύονται σφόδρα οι επισκέπτες», αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα που τονίζει πως τώρα έφτασε η στιγμή για τις ανεξερεύνητες γραφικές «γωνιές» του Αιγαίου να πρωταγωνιστήσουν.

«Μαζί με το φυσικό κάλλος, μέλημα μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργία ποιοτικών συνθηκών ζωής για κατοίκους και τουρίστες.

Μέσα από σειρά πρωτοβουλιών έχουμε καταστήσει τους Λειψούς ένα πρότυπο υδατικής επάρκειας παρά τις συνθήκες λειψυδρίας που επικρατούν σε πανελλήνιο επίπεδο», εξηγεί ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.



Συγκεκριμένα έχει γίνει προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού ύδρευσης για τον εντοπισμό διαρροών, τον έλεγχο ενεργειακών επιδόσεων και την καταγραφή της καταναλωσης.

Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης κατά 8 χλμ, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει νερό και το νησί να εξασφαλίσει υδατική αυτονομία με πόσιμο νερό στο 100%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ11 ώρες ago

Δύο μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης αρίστευσαν στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Βασιλείας – Μυλούζης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Αλλάζει το χαρτοφυλάκιο με τις μάρκες της η Stellantis μετά την μείωση των κερδών

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago

Πέρυσι και φέτος οι μεγαλύτεροι σε διάρκεια καύσωνες της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Eurostar: Ματαιώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω βανδαλισμών στο δίκτυο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ναυάγιο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε από δύτες με το αμπάρι γεμάτο κιβώτια σαμπάνιας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Σάμος στην κορυφή των μη συμβατικών προορισμών που προτιμούν οι Ελβετοί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

CrowdStrike: Ένα σφάλμα οδήγησε στην ελαττωματική αναβάθμιση που προκάλεσε την κατάρρευση υπολογιστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα τροπολογία προβλέπει απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν τρομοκρατικές πράξεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Κρήτη και Νάξος, οι κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών για Ισπανόφωνους ταξιδιώτες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του συνεδρίου της AfD στο Έσεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αυστραλία: Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα γίνεται πλέον μόνο από τα φαρμακεία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούν την οικειοθελή αποχώρηση χιλιάδων μεταναστών

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis