Επικοινωνήστε μαζί μας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

H Ελευθερία Αρβανιτάκη μιλά στον Ευρωπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλοκαίρι, Ελλάδα, χρώματα, ήχοι και γεύσεις ονειρικές, απολαυστικές απαραίτητα συστατικά για να ανταπεξέλθεις στο βαρύ πρόγραμμα και ακόμη πιο βαρύ καιρό της κεντρικής Ευρώπης. Εκεί ανάμεσα στη θάλασσα και την ανεμελιά το μικρόβιο δε σε αφήνει σε ησυχία, το βλέμμα πέφτει επάνω στην κολόνα που φιλοξενεί την αφίσα της εκδήλωσης.

 Η ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη  σε λίγες ημέρες όχι μόνο θα μοιραστεί το οξυγόνο και τη θάλασσα μαζί μας, αλλά θα μας χαρίσει και ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό βράδυ με τις ερμηνείες της.

Η απόφαση πάρθηκε, θέλω να τη συναντήσω από κοντά, να δω τα μάτια της, να ακούσω τη φωνή της (όχι ερμηνευτικά), να πάρω λίγο από τον χρόνο της, το τηλέφωνο καλός και άμεσος σύντροφος μέσα σε  λίγα λεπτά  έρχομαι σε  επαφή με κοινούς γνωστούς, μιλάω και κλείνω τη συνάντηση. Θα βρεθούμε στο Σταυρό της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι πριν από τη συναυλία. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και  βρίσκομαι στο περιβάλλοντα χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, είναι εκεί ανάμεσα στη παρέα των μουσικών, ήρεμη γλυκιά και φρέσκια παρ’ όλη την ταλαιπωρία (έχει ξεκινήσει το ταξίδι από την Αθήνα στις 5το πρωί). Μετά την πρώτη γνωριμία, απολαμβάνω έναν υπομονετικό άνθρωπο όσο χρόνο μου παίρνει να ετοιμάσω τα σύνεργα και  ξεκινώντας δε θα μπορούσα να μην της πω πόσο όμορφη και γλυκιά δείχνει από κοντά.

 

– Σας θαυμάζουμε χρόνια πολλά μέσα από τις δουλειές που έχετε κάνει και τα τραγούδια σας. Πως δόθηκε η αρχή στη μεγάλη αυτή καριέρα;

Ξεκίνησα το 1980 με το Διονύση Σαββόπουλο και την «Οπισθοδρομική Κομπανία». `Ολα άρχισαν από μια τυχαία συνάντηση σε διακοπές όταν βρέθηκα με τα παιδιά, που ακόμη δεν υπήρχαν με το όνομα αυτό. Το όνομα προέκυψε ως ανάγκη όταν άρχισαν οι εμφανίσεις. Οι πρώτες εμφανίσεις ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1980. Μας είδε και άκουσε ο Σαββόπουλος όταν παίζαμε σε μια ταβέρνα και του αρέσαμε. Είπε μάλιστα πως η ομάδα θα πάει όλη μαζί. Κι έτσι ξεκινάει η μουσική μου πορεία και ο Σαββόπουλος γίνεται ο παραγωγός των δίσκων της «Οπισθοδρομικής Κομπανίας» Η κοινή πορεία σταματά το 1985, όταν αρχίζει ένας άλλος δρόμος, προσωπικός πια.

– Έχετε αφιερώσει μεγάλο κομμάτι στις εμφανίσεις στο εξωτερικό. Πώς έγινε αυτή η στροφή;

-Από το 1998 περιοδεύω στο εξωτερικό, στα πλαίσια του World Music. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για τη μουσική που έχει εντοπιότητα κι επίσης κάνεις μίξεις διαφορετικών τόπων. Είναι μια διαφορετική διαδικασία, γιατί το κοινό δεν καταλαβαίνει τα ελληνικά. Συνδέεται μόνο μέσω της μουσικής και της εμφάνισης. Μέσα από αυτό έκανα την Ισπανία δεύτερή μου πατρίδα. Υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που ακούει την World Music. Τον Φεβρουάριο θα βρεθώ για τέταρτη φορά στο Μεξικό. Είναι μια πορεία που κρύβει πάρα πολύ μεγάλες χαρές και αποθεωτικές στιγμές, με μια διαφορετική σχέση με το κοινό το οποίο βρίσκεται εκεί και ακόμη έχουμε την επαφή μας.

– Μετάφερέ μας τις εικόνες και τα συναισθήματα που γεννιούνται από την παρουσία σας εκτός Ελλάδας.


-Είναι εξελικτικό αυτό που συμβαίνει. Τραγουδάς σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνουν, άρα η μαγεία όλη έχει να κάνει με το live, με την εμφάνιση του ερμηνευτή που είναι μπροστά και τους μουσικοί και τεχνικούς από πίσω. Είναι ένας κόσμος εξοικειωμένος να ακούσει μουσικές που δεν είναι δυτικές. Δεν τον ενδιαφέρει να ακούσει κάτι τέτοιο, θέλει κάτι διαφορετικό, Δεν αντιδρά καθόλου στη διάρκεια του τραγουδιού, αλλά μόνον όταν τελειώσει το κομμάτι. Αφήνονται και μπορεί το σώμα τους να ακολουθήσει τη μουσική που παίζει.

– Το Νοέμβριο θα βρεθείτε στη Γερμανία και Ελβετία  για πέντε παραστάσεις, ζούνε περισσότεροι από 500.000 Έλληνες από τους οποίους οι 150.000 έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια. Τι περιμένουμε από εσάς;

-Είναι μια οργανωμένη περιοδεία, περιμένω να ικανοποιήσει και τα δύο μέρη και να μας γεμίσει χαρά και συγκίνηση. Μέσα από τις παραστάσεις αυτές θα ήθελα να συνδεθεί ο κόσμος μεταξύ τους και όσοι ξένοι θα είναι στην παρέα μας να καταλάβουν τη σύνδεση και την αγάπη, ότι συναντιέται η Ελλάδα και γιορτάζει και να το εισπράξουν κι εκείνοι με τον ίδιο τρόπο.
Είναι άσχημο να φεύγουν για το εξωτερικό και το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Στις ημέρες μας φεύγει ένα επιστημονικό κομμάτι της χώρας μας. Από την άλλη, μπορούν στις χώρες που πάνε, όπως στη Γερμανία, μπορούν να λάμψουν, γιατί στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης είναι πάρα πολύ δύσκολα.

– Στο προσεχές μέλλον τι ετοιμάζει η  Ελευθερία Αρβανιτάκη;
Ετοιμάζονται δύο κομμάτια που θα ανέβουν στο Youtube τον Σεπτέμβριο και εμφανίσεις στην Αθήνα. Σιγά-σιγά ετοιμάζεται μια νέα ολοκληρωμένη δουλειά που σύντομα θα τη δούμε.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εκδότη
του Ευρωπολίτη Βασίλη Βούλγαρη

Europolitis TV

ΟΘΣΕ Πρόεδρος Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης: ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι… “

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©EUROPOLITIS

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης με μεστό και σύντομο μήνυμα δείχνειτον τρόπο που λειτουργεί η ομοσπονδία τους.

Εναν τρόπο μπορεί να πάει  τους ελληνικούς φορείς πιο μακριά.

 ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι τίποτα… “

 

«η ενεργή συμμετοχή όλων των συλλόγων είναι αυτοί που κάνει δυνατή

μια ομοσπονδία…είμαστε μια ομάδα, μια δεμένη ομάδα…»

30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  ΟΘΣΕ

 

20 Μαΐου 2018 Αμβούργο

 

Συνέχεια

Europolitis TV

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στην TourNatur 2018 «να προωθήσουμε την εξωστρέφεια»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της TourNatur 2018 μιλάει στον Ευρωπολίτη για τις δυνατότητες προβολής της χώρας μας στη Γερμανία.

Παράλληλα ενημέρωσε και παρουσίασε τον φυσικό χώρο που λαμβάνει χώρο το Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντύσσελντορφ στους εκπροσώπους των περιφερειών.

 

“Είναι μια στιγμή κατάλληλη σε αυτό το φιλόξενο κρατίδιο να προωθήσουμε την εξωστρέφεια.”

 

«Είμαστε στη καρδιά του Ντύσσελντορφ που η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει δυνατά.

Έχουμε μια πολύ  έντονη παρουσία από τις περιφέρειες, έντονη επισκεψιμότητα…

ωραίες προοπτικές που γίνονται ακόμη μεγαλύτερες και μια απόσταση Ελλάδας και Βόρειας Ρηνανίας Βεσφαλίας που γίνεται όλο και μικρότερη.»

 

VIDEO απο την παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην TourNatur 2018

Συνέχεια

Europolitis TV

Η Διευθύντρια Τουρισμού της Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα καλεί: (Φέρτε έναν φίλο σας μαζί)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η  Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου  Ιουλία Μαρκούλα μέσω του Ευρωπολίτη  καλεί τους συμπατριώτες της:

(Να  φέρουν τουλάχιστον έναν  φίλο τους να γνωρίσει τον φιλόξενο τόπο τους.) 

 

Με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της Ηπείρου  ο τομέας Τουρισμού της Περιφέρειας είχε μια δυναμική παρουσία.

 

Η παρθένα φύση , ο μοναδικός συνδυασμός ορεινής και παραθαλάσσιας περιοχής  συνδεδεμένη με την ιστορία.

Δίνουνε στον επισκέπτη την δυνατότητα  να ξεφύγει από την καθημερινότητα το στρες και το άγχος.

«Η Ήπειρος μέχρι πρότινος βρισκότανε σε απομόνωση, μια απομόνωση που λειτούργησε πολύ ευεργετικά μιας και άφησε ανέπαφη την φυσική ομορφιά και ζωντανά τα μνημεία της ιστορίας.»

Παρουσίαση  της Ηπείρου και των δυνατοτήτων της στο πλαίσιο της έκθεσης  VIDEO

Συνέχεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ο Ελληνισμός της Διασποράς παίζει καθοριστικό ρόλο στα εθνικά θέματα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον Ευρωπολίτη για το δυνατό και καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει ο ελληνισμός της διασποράς στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο και καθοριστικό ρόλο  που μπορεί να έχουν οι Έλληνες της διασποράς στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι: «με την εμπειρία και την νοοτροπία που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ζούνε, μπορούν, αν οργανωθούν και με το δικαίωμα της ψήφου που έχουν αρκετοί, να ασκήσουν πιέσεις και να βοηθήσουν πάρα πολύ την Ελλάδα.»   

Αλλά για να συμβεί αυτό ο έλληνας ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος είπε: «Οι έλληνες του εξωτερικό θα πρέπει όμως να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Σε αυτό θα πρέπει πρώτα τα κόμματα να λάβουν περισσότερο δράση,  με καμπάνιες, και να εντάξουν στα προεκλογικά τους σχέδια, τους ανθρώπους της ομογένειας γιατί οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές, καθώς αφορούν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες μας, που ζούνε σε αυτές και θέλουμε να είναι ενεργοί, ιδιαίτερα στην Γερμανία.  Δυστυχώς ακόμα είμαστε πίσω, γιατί η Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσε βάρος. Θα πρέπει σύντομα να αλλάξει, ειδικά τώρα που έχουν φύγει , μισό εκατομμύριο, νέα παιδιά στο εξωτερικό, μέσα από την ασταθής ελληνική οικονομία και το πρόβλημα της ανεργίας. Αυτά τα παιδιά πρέπει να γίνουν ιμάντας εμπειριών, νοοτροπιών προς την ελληνική πραγματικότητα ώστε να βελτιωθούμε ως κράτος αλλά και αυτοί να μπορούν να πιέσουν κατά το δοκούν για να έχουμε περισσότερο ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο.»

Συνέχεια

Europolitis TV

Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου «Είμαστε πολλοί, είμαστε ορατοί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου  δίνει το σύνθημα «Έχω έρθει έτοιμη για πολύ ωραία πράγματα»

¨Με την καρδιά της Ελλάδας να χτυπάει δυνατά και να χτυπάει κάθε ημέρα. Είμαστε πολύ και είμαστε ορατοί¨

 

Γενική πρόξενος του Ντύσσελντορφ

 

Συνέχεια

Europolitis TV

Για δράσεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών δεσμεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (VIDEO)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

O  Ευρωπολίτη στην απόστολή που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη  Κρήτη μαζί με αποστολή Ξένων, Ελλήνων δημοσιογράφων και εμπόρων σε πρόσκληση και φιλοξενία της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης  Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας αποκλειστικά στον Βασίλη Βούλγαρης  προάγγειλε κοινές δράσεις με την ομογένεια.

 

 “Mε τον Μανώλη τον Κουγιουμτζή τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα κάνουμε αρκετές δράσεις” 

 

«Και βέβαια με τον Μανώλη τον Κουγιουμτζή είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, θα κάνουμε πολλές δράσεις στην Ευρώπη, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όχι μόνο στη Κρήτη να παρουσιάζουμε τα προϊόντα που είναι μια ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν από κοντά τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά να τα προσφέρουμε και στις χώρες τις Ευρώπης και με τον Μανώλη τον Κουγιουμτζή τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα κάνουμε αρκετές δράσεις. »

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλάει στον Ευρωπολίτη

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ημέρες πριν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:Θέση Οδηγού στο ΓενικόΠροξενείο Ντύσσελντορφ

BREAKING2 εβδομάδες πριν

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Δεν έμεινε ικανοποιημένος με τα δώρα του και κάλεσε την αστυνομία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

BREAKING4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο

BREAKING4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Έκλεψε πινακίδες αυτοκίνητου και τις επέστρεψε με γράμμα συγνώμης και αποζημίωση

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Διακόπτει το Αθήνα-Θεσσαλονίκη/Χανιά/Ρόδο/Μύκονο η Ryanair.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Νεαρή Γερμανίδα, μέλος του ΙΚ, κατηγορείται ότι σκότωσε μια 5χρονη “σκλάβα” στο Ιράκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Το Χιόνι πλάκωσε Αυστρία – Βαυαρία

Europolitis TV4 ημέρες πριν

Πρόταση Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επαναλειτουργία του ΣΑΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 620 χλμ

Europolitis TV2 μήνες πριν

Νέοι στόχοι της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια με κάλυψη του 32% των αναγκών έως το 2030

Europolitis TV3 μήνες πριν

Πίστη, Αγάπη, Αρετή το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Europolitis TV3 μήνες πριν

Οι Ριζίτες του Μονάχου τιμήσανε την «Ημέρα του Βοσκού»

Europolitis TV3 μήνες πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV3 μήνες πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θράκη Βρυξελλών στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ

Europolitis TV4 μήνες πριν

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμοθρακιτών Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ο.Θ.Σ.Ε. (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο του Nτύσσελντορφ (VID)

Advertisement Europolitis
Advertisement