ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…15 Νοεμβρίου
Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου του 1994 στη Γερμανία, με πλειοψηφία μίας μόνον ψήφου, επανεκλέγεται στην καγκελαρία, ο Χέλμουτ Κολ.
Τα σημαντικότερα γεγονότα
565…. Μετά το θάνατο του Ιουστινιανού, ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου ο Ιουστίνος Β’.
1315…. Στη μάχη του Μοργκάρτεν, τοξότες της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στήνουν ενέδρα και νικούν τις αυστριακές δυνάμεις του Λεοπόλδου Α’, δούκα της Αυστρίας.
1492…. Ο Χριστόφορος Κολόμβος σημειώνει στο ημερολόγιό του τη χρήση καπνού από τους Ινδιάνους. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για τον καπνό.
1863…. Υπογράφεται η Συνθήκη μεταξύ Ρωσίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Πρωσίας και Αγγλίας, δια της οποίας η τελευταία παραιτείται των Ιονίων Νήσων, που παραχωρούνται στην Ελλάδα.
1904…. Ο αμερικανός Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνομά του (Gillette).
1913…. Η Ρωσία ζητάει να αποκτήσει δικαιώματα συγκυριαρχίας στο Άγιο Όρος και ισοπολιτείας μεταξύ ελλήνων και ρώσων μοναχών.
1920… Συνεδριάζει για πρώτη φορά η Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας των Εθνών, προδρόμου του ΟΗΕ. 41 χώρες ανυψώνουν τις σημαίες τους στη Γενεύη.
1921…. Το διάβημα της Αγγλίας υπέρ των ελληνοτουρκικών κρατών αποτυγχάνει. Ο Κεμάλ δηλώνει στους άγγλους απεσταλμένους στην Άγκυρα, ότι δεν εννοεί να έλθει σε συζήτηση με τους έλληνες, αν δε δηλώσουν ότι παραιτούνται της Ανατολικής Θράκης και ότι αποχωρούν από τη Μικρά Ασία.
1922…. Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη ( πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης). Ο Μιχάλης Γούδας και ο Ξενοφώντας Στρατηγός καταδικάζονται σε ισόβια.
1951…. Ο Νίκος Μπελογιάννης καταδικάζεται από το έκτακτο στρατοδικείο σε θάνατο, με κατηγορία την παράβαση του ΑΝ 509 για απόπειρα ανασυγκρότησης του ΚΚΕ.
1960…. Στις ΗΠΑ, καθελκύεται το πρώτο υποβρύχιο με πυρηνικούς πυραύλους, το “Τζορτζ Ουάσινγκτον”.
1972…. Το δεξαμενόπλοιο «Παγκόσμιος Ήρωας», ιδιοκτησίας του Ομίλου Νιάρχου, συγκρούεται με το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Μέρλιν» μέσα στον Φαληρικό Όρμο και μόλις 5 μίλια έξω από την είσοδο του λιμένα του Πειραιά. Το οχηματαγωγό βυθίζεται, παρασύροντας στο θάνατο τα 44 από τα 58 μέλη του πληρώματος.
1973…. Οι φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης και καλούν το λαό σε εξέγερση κατά της χούντας.
1976…. Επιβάλλονται τα πρώτα μέτρα για το νέφος στην Αθήνα με την κατάργηση του μαζούτ ως καύσιμης ή θερμαντικής ύλης σε σπίτια και επιχειρήσεις γύρω από την Ακρόπολη.
1983…. Τα κατεχόμενα της Κύπρου ανακηρύσσονται από τον Ραούφ Ντενκτάς σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Λίγες μέρες αργότερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το ψήφισμα 541/83 θα καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια.
1991…. Με τη χορήγηση της προκαταβολής στην κοινοπραξία «Ολυμπιακό Μετρό», αρχίζουν τυπικά οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό της Αθήνας.
1994…. Στη Γερμανία, με πλειοψηφία μίας μόνον ψήφου, επανεκλέγεται στην καγκελαρία, ο Χέλμουτ Κολ.
1998…. Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της στην άρση βαρών, στο 69ο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται στο Λάχτι της Φιλανδίας. Ανακηρύσσεται παγκόσμια πρωταθλήτρια, μαζί με τη Βουλγαρία, κατακτώντας 15 μετάλλια (6 χρυσά, 4 αργυρά και 5 χάλκινα).
2003…. Η Κωνσταντινούπολη γίνεται στόχος βομβιστικών επιθέσεων. Από το φονικό χτύπημα κατά δύο εβραϊκών συναγωγών, 25 άνθρωποι σκοτώνονται και δεκάδες τραυματίζονται. Την ευθύνη αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!

Τα πουλιά στα νησιά Γκαλαπάγκος αλλάζουν τη συμπεριφορά τους, λόγω του κυκλοφοριακού θορύβου και όσα εκτίθενται συχνά σε αυτόν εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα επιθετικότητας.
Τα παραπάνω διαπιστώνει έρευνα, με επικεφαλής το πανεπιστήμιο Anglia Ruskin και το ερευνητικό κέντρο Konrad Lorenz του Πανεπιστημίου της Βιέννης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Animal Behaviour».
Τα νησιά Γκαλαπάγκος, που βρίσκονται πάνω από 500 μίλια από τις ακτές του Ισημερινού, θεωρούνται ένα φυσικό εργαστήριο, λόγω του μεγάλου αριθμού μοναδικών, ενδημικών ειδών.
Μια επίσκεψη στα νησιά Γκαλαπάγκος το 1835 βοήθησε τον Κάρολο Δαρβίνο να αναπτύξει τη θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού.
Παράλληλα με την αύξηση του τουρισμού, ο μόνιμος πληθυσμός αυξάνεται κατά περισσότερο από 6% ετησίως, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα οχήματα στους δρόμους των νησιών.
Οι ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο της ηχορύπανσης από οχήματα στους κίτρινους τσιροβάκους των Γκαλαπάγκος (Setophaga petechia aureola), ένα ωδικό πτηνό που είναι ευρέως διαδεδομένο στο αρχιπέλαγος.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κίτρινοι τσιροβάκοι των Γκαλαπάγκος που ζούσαν σε περιοχές δίπλα στον δρόμο παρουσίασαν αυξημένη επιθετικότητα.
Επιπλέον, εντοπίστηκε ότι τα πουλιά αύξησαν τις ελάχιστες συχνότητες των τραγουδιών τους κατά τη διάρκεια των πειραμάτων θορύβου, ανεξάρτητα από την εγγύτητα της περιοχής τους προς τον δρόμο, συμβάλλοντας στη μείωση τυχόν επικαλύψεων των τραγουδιών τους με τον κυκλοφοριακό θόρυβο χαμηλής συχνότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών
- Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!
- Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε την άρση του φρένου χρέους
- Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow
- Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων

Οι λοιμώξεις της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχουν μόνιμες επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου των παιδιών τους, όπως διαπιστώνει έρευνα με επικεφαλής την Ακαδημία Επιστημών της Σλοβακίας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Brain Medicine».
Οι ερευνητές διερεύνησαν την επίδραση της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος της μητέρας στους πυραμιδικούς νευρώνες του ιπποκάμπου νεογέννητων αρουραίων και διαπίστωσαν ότι η προγεννητική φλεγμονή επηρεάζει σημαντικά την νευρωνική διεγερσιμότητα.
Αυτές οι αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να υποκρύπτουν αυξημένο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών.
«Οι μητρικές λοιμώξεις είναι ένας γνωστός παράγοντας κινδύνου για καταστάσεις όπως ο αυτισμός, η σχιζοφρένεια και η κατάθλιψη», επισημαίνει ο δρ. Ελιγιάχου Ντρεμένκοφ, κύριος συγγραφέας της μελέτης, και προσθέτει: «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι αλλοιώσεις στη λειτουργία των νευρώνων του ιπποκάμπου στην πρώιμη ζωή θα μπορούσαν να είναι ένας βασικός μηχανισμός που συνδέει την προγεννητική φλεγμονή με αυτές τις διαταραχές».
Κατά τη μελέτη αποκαλύφθηκαν αρκετές σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των νευρώνων του ιππόκαμπου στα νεογέννητα που εκτέθηκαν στη λοίμωξη των μητέρων τους.
Μεταξύ άλλων οι νευρώνες απαιτούσαν ισχυρότερο ερέθισμα για να ενεργοποιηθούν και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στο ερέθισμα.
Ο ιππόκαμπος είναι μια κρίσιμη περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη, τα συναισθήματα και τη γνωστική λειτουργία και η δυσλειτουργία του έχει ενοχοποιηθεί για πολλαπλές νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών
- Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!
- Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε την άρση του φρένου χρέους
- Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow
- Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νορβηγία: Τουρίστας παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και επέζησε επτά ώρες κάτω από το χιόνι!

Ένας τουρίστας που παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα στη βόρεια Νορβηγία διασώθηκε, αφού πέρασε επτά ώρες παγιδευμένος κάτω από το χιόνι, ένα σπάνιο χρονικό διάστημα επιβίωσης, μετέδωσαν νορβηγικά ΜΜΕ.
Ηλικίας περίπου 40 με 50 ετών, ο άνδρας εντοπίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του, σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου μέσα στο χιόνι, από τη δημοτική αρχή του Λίνγκεν λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Αφού παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα, πέρασε κατόπιν σχεδόν 7 ώρες μέσα σε κενό αέρα απ’ όπου κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που είναι ακόμη ζωντανός», δήλωσε στο TV2 ο Κρίστιαν Μίντγκαρντ, ο διασώστης ο οποίος, μαζί με τον σκύλο του, Ουίσκι, τον βρήκε.
Ο δήμαρχος του Λίνγκεν, Έρικ Λάρσεν, τον οποίο επικαλέστηκε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, έκανε λόγο για «ένα θαύμα».
«Οι άνθρωποι που επιβιώνουν από μία χιονοστιβάδα μπορούν να πάθουν ασφυξία σε διάστημα 10 λεπτών», σχολίασε ένας ερευνητής του πανεπιστημίου του Τρούμσε, ο Αουντούν Χέτλαντ, στην εφημερίδα iTromso. «Κάποιοι επιβιώνουν για περισσότερο. Όμως, επτά ώρες, είναι σχεδόν μοναδικό στην ιστορία», συμπλήρωσε.
Ο άνδρας ήταν μέλος μιας ομάδας τριών ξένων τουριστών που έκαναν πεζοπορία με σκι σε μια περιοχή όπου, όπως προειδοποιούν οι αρχές, ο κίνδυνος μιας χιονοστιβάδας είναι υψηλός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών
- Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!
- Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε την άρση του φρένου χρέους
- Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow
- Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι παπαγάλοι και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν παρόμοιους μηχανισμούς για την παραγωγή σύνθετων ήχων

Οι παπαγάλοι και οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν παρόμοιους εγκεφαλικούς μηχανισμούς για την παραγωγή σύνθετων ήχων, όπως διαπιστώνει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature».
Η ανθρώπινη ομιλία είναι μια σύνθετη μορφή επικοινωνίας, που απαιτεί ακριβή έλεγχο των φωνητικών οργάνων για την παραγωγή λέξεων.
Οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα πλάσματα ικανά για φωνητικές εκφράσεις. Τα πουλιά χρησιμοποιούν επίσης αυτή τη μορφή επικοινωνίας, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.
Οι ερευνητές μελέτησαν μπατζεριγκάρ, ένα είδος μικρών παπαγάλων γνωστό για τη μίμηση της ανθρώπινης ομιλίας, καθώς και σπίνους ζέβρες, ένα είδος ωδικών πτηνών, προκειμένου να εντοπίσουν πώς η παραγωγή φωνής κωδικοποιείται στον εγκέφαλο.
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα δύο είδη πουλιών χρησιμοποιούν διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου για τον έλεγχο των φωνητικών εκφράσεων.
Μια εξειδικευμένη εγκεφαλική περιοχή στα μπατζεριγκάρ λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τις περιοχές που σχετίζονται με την ομιλία στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Ως εκ τούτου, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι παπαγάλοι μπορεί να αποτελέσουν ένα καλό μοντέλο για τη μελέτη της ομιλίας και των διαταραχών επικοινωνίας στους ανθρώπους και την ανάπτυξη θεραπειών ομιλίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών
- Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!
- Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε την άρση του φρένου χρέους
- Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow
- Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η υπνηλία στις ηλικιωμένες σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο άνοιας

Η αυξημένη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 80χρονες γυναίκες συνδέεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology».
Οι ερευνητές παρακολούθησαν για πέντε χρόνια 733 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 83 έτη που δεν είχαν ήπια γνωστική εξασθένηση ή άνοια στην αρχή της μελέτης. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, 164 συμμετέχουσες (το 22%) ανέπτυξαν ήπια γνωστική εξασθένηση και 93 συμμετέχουσες (13%) εμφάνισαν άνοια.
Οι συμμετέχουσες φορούσαν συσκευές καρπού για την παρακολούθηση των μοτίβων ύπνου και κιρκάδιου ρυθμού για τρεις ημέρες στην αρχή και στο τέλος της μελέτης.
Έπειτα από πέντε χρόνια, οι ερευνητές παρατήρησαν μεγάλες αλλαγές στα πρότυπα ύπνου σε περισσότερες από τις μισές συμμετέχουσες.
Συγκεκριμένα, το 44% είχε σταθερό ύπνο ή μικρές βελτιώσεις στον ύπνο, το 35% είχε μειούμενο νυχτερινό ύπνο και το 21% εμφάνιζε αυξανόμενη υπνηλία. Στη συνέχεια, εξέτασαν πώς αυτές οι αλλαγές συνδέονταν με τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.
Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχουσες στην ομάδα της αυξανόμενης υπνηλίας είχαν διπλάσιο κίνδυνο άνοιας σε σύγκριση με εκείνες στην ομάδα σταθερού ύπνου. Αντίθετα, δεν βρέθηκε συσχέτιση στην ομάδα του μειούμενου νυχτερινού ύπνου.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι η ημερήσια υπνηλία προκαλεί άνοια, δείχνει μόνο μια συσχέτιση. Επιπλέον σημειώνεται ότι είναι άγνωστο αν η επιδείνωση του ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας ή αν η άνοια οδηγεί σε επιδείνωση ύπνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών
- Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!
- Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε την άρση του φρένου χρέους
- Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow
- Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz προχωρά η Google

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε τη σύναψη «οριστικής συμφωνίας» για την εξαγορά της αμερικανικής startup κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εξαγορά θα γίνει εξ ολοκλήρου σε ρευστό και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.
Πρόκειται μακράν για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει ποτέ η Google και η μητρική της, Alphabet, οι οποίες ενισχύουν τη θέση τους στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής, που θεωρείται μια αναπτυσσόμενη αγορά.
Η συμφωνία θα ενισχύσει τις λειτουργίες cloud της Google με τις λύσεις κυβερνοασφάλειας της Wiz με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιούν εταιρείες για την εξάλειψη κρίσιμων κινδύνων, βοηθώντας την Google να ανταγωνιστεί από καλύτερη θέση σε έναν κλάδο που επωφελείται από την άνοδο υπηρεσιών γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης όπως το ChatGPT.
Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη συμφωνία του τεχνολογικού κολοσσού της Καλιφόρνια χρονολογείται το 2012, με την εξαγορά της Motorola Mobility, του πρώην τμήματος εξοπλισμού της Motorola, έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Wiz, που ιδρύθηκε μόλις πριν από πέντε χρόνια, είχε ήδη προσεγγιστεί από την Google πέρυσι, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής startup κυβερνοασφάλειας απέρριψε την προσφορά της, την οποία πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανερχόταν σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Google επανήλθε, αυξάνοντας σημαντικά την προσφορά της και ο τεχνολογικός γίγαντας δεν δίστασε να καταθέσει προσφορά σε τιμή διπλάσια από την αποτίμηση που παρουσίασε η Wiz κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης πώλησης μετοχών στα τέλη του 2024.
Η αυξανόμενη χρήση του cloud αυξάνει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων, καθώς οι εταιρείες βασίζονται σε υποδομές που βρίσκονται σε διαφορετικούς ιστότοπους. Η άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης απαιτεί δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης που παρέχονται από κέντρα δεδομένων, γεγονός που καθιστά το cloud ακόμα πιο απαραίτητο.
Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups λογισμικού, η Wiz προσφέρει λύσεις κυβερνοασφάλειας που βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος (cloud).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters
- Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών
- Τα πουλιά των Γκαλαπάγκος εμφανίζουν επιθετικότητα λόγω του… θορύβου!
- Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε την άρση του φρένου χρέους
- Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow
- Οι λοιμώξεις των μητέρων στην εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεογέννητων
You must be logged in to post a comment Login