Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V. : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την διαχείριση του Κυλικείου του Ε.Π.Κ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου,το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚB στη συνεδρίασή του στις 13.11.2017 αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την διαχείριση του Κυλικείου του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου. Οι προσφορές στέλνονται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V., Mittelstr. 33, 12167 Berlin

ή κατατίθενται προσωπικώς στο γραφείο του ΕΠΚ σε κλειστούς φακέλους ως τη Δευτέρα 18.12.2017 και ώρα 1:00 μμ.

Παρακαλούμε θερμά να προωθήσετε την προκήρυξη σε όλους και όλες που πιθανόν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΚΒ

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Ματλής

Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.
Mittelstr. 33 Steglitz 12167 Berlin

Tel: +49 (0)30 7929587
Fax: +49 (0)30 797 457 99
Email: info@gr-gemeinde.de

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνική κοινότητα της Κόρδοβα 80αρίζει και τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ήταν στις 29 Ιουνίου του 1941, όταν στη μακρινή Κόρδοβα της Αργεντινής, οι Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει εκεί ίδρυσαν την πρώτη Ελληνική Κοινότητα και συνέχισαν να υποδέχονται νέα μέλη ως το 1963, οπότε κατέφτασαν και οι τελευταίοι.

Ογδόντα χρόνια μετά, η Ελληνική Κοινότητα της Κόρδοβας (Colectividad Helenica de Cordoba) γιορτάζει μαζί με τα γενέθλιά της τη μεγάλη επέτειο του απανταχού Ελληνισμού, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να φέρει τον ελληνικό πολιτισμό ακόμη πιο κοντά στους Έλληνες που επί μακρόν διαβιούν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, αλλά και στους φιλέλληνες που τους έχουν «αγκαλιάσει».

Ήδη, από τον Μάρτιο, τον μήνα της Επανάστασης, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων και μέλος της Κοινότητας, Νίκος Κοντός, κυβερνητικά και άλλα δημόσια κτίρια της πόλης φωτίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα για να τιμήσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης.

Για τον Απρίλιο έχει σχεδιαστεί η δημόσια παρουσίαση παραδοσιακών χορών στον δρόμο και στην ύπαιθρο, με σεβασμό στα μέτρα που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα της πανδημίας και οι υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ ο Μάιος είναι ο μήνας που η Ελληνική Κοινότητα της Κόρδοβας τιμά τις γυναίκες και τη συμβολή τους στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών παραδόσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κοντό, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά συζητήσεων με αναφορές σε Ελληνίδες που έχουν διαδραματίσει τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην κοινότητα.

Ο Ιούνιος είναι ο γενέθλιος μήνας της κοινότητας και σ’ αυτήν θα είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις που θα «τρέξουν» κατά τη διάρκειά του. Οι Έλληνες της Κόρδοβας θα ανταποδώσουν στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής την «αγκαλιά» συμπόρευσης που άνοιξαν γι’ αυτούς όλα αυτά τα χρόνια.

Αφιερωμένες στον αθλητισμό θα είναι οι εκδηλώσεις του Ιουλίου με δημόσιες εκφράσεις ευχαριστίας προς τους αθλητές και τα ιδρύματα, «που έβαλαν το όνομα της αγαπημένης μας πατρίδας στην κορυφή του διεθνούς αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Κοντός, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή της Κοινότητας στο Youth Athletics League του Δήμου Mendiolaza.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας, στην οποία θα είναι αφιερωμένες και οι εκδηλώσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Κοινότητα θα γιορτάσει συμπράττοντας με το Universidad Nacional de Cordoba.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Κόρδοβας θα συμμετάσχει στις γιορτές στο Sierras Chicas, φέρνοντας τον ελληνικό πολιτισμό και τη γαστρονομία στην επαρχία της Αργεντινής, ενώ ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας της νεολαίας της Κοινότητας, με μια σειρά από δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η χρονιά θα κλείσει, τον Δεκέμβριο, με ένα μεγάλο πάρτι, ενώ καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους θα υπάρξουν δραστηριότητες με πολιτιστικό – και όχι μόνο – πρόσημο που στόχο έχουν να φέρουν πιο κοντά στην Ελλάδα όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Επαρχίας της Κόρντομπας, του ομώνυμου δήμου, διαφόρων εταιρειών που στηρίζουν το εγχείρημα και πάνω απ ‘όλα, με την ανεκτίμητη συμβολή συνεργατών και των φίλων της Κοινότητας.

Μια κοινότητα με οχτώ δεκαετίες ζωής

Η τότε «Colectividad Helenica de Cordoba de Socorros Mutuos» ιδρύθηκε στις 29 Ιουνίου 1941. Η αρχική έδρα της βρισκόταν στη γωνία των οδών Catamarca και La Rioja στην πόλη, στο εργοστάσιο υποδημάτων του πρώην προέδρου.

Ήταν το 1947 όταν οι Έλληνες στην Κόρδοβα έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους για την απόκτηση μιας στέγης, όπου θα μπορούσαν να συναντιούνται και να αναπτύσσουν δράσεις με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των εθίμων τους. Η νέα έδρα στην οδό Santa Rosa 1130 συνεχίζει να στεγάζει έως σήμερα την ελληνική κοινότητα και να αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Έλληνες και τους φιλέλληνες της περιοχής.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ιδρύθηκε και η Αδελφότητα των Ελλήνων Κυριών της Κόρδοβας προκειμένου να συνεργαστεί με την αντίστοιχη κυπριακή οργάνωση. Σήμερα, η Αδελφότητα στέκεται πολύτιμος αρωγός στο πλευρό εκείνων των Ελλήνων που βιώνουν τη μοναξιά, δεν έχουν συγγενικά πρόσωπα να τους νοιαστούν ή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ευρύ είναι το πεδίο της φιλανθρωπικής δράσης της Αδελφότητας όπως και η αγαστή συνεργασία της με το σχολείο «Grecia».

Πιστοί και στις θρησκευτικές παραδόσεις, οι Έλληνες της Κόρδοβας αποφάσισαν να αναγείρουν και μια εκκλησία προκειμένου να ικανοποιήσουν τις θρησκευτικές και πνευματικές τους ανάγκες. Το έργο της αποπεράτωσης του ιερού ναού ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από το 1993 ο ελληνορθόδοξος ναός San Juan El Preursor λειτουργεί ανελλιπώς με την παρουσία και την προσήλωση του εφημέριου της και της Αρχιεπισκοπής.

Πολλές είναι οι οικογένειες και οι προσωπικότητες μεταξύ των Ελλήνων της Κόρδοβας που έχουν αποκτήσει φήμη στην Κοινότητα αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως ο πρόεδρος της Κοινότητας και πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργεντινής Felipe Drichos αλλά και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Monsignor Iosif.

Θεματοφύλακες της ελληνικής παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού στην Κόρντομπα, η Κοινότητα, η Αδελφότητα Κυριών και η Εκκλησία συνεργάζονται στενά για να διατηρήσουν την κληρονομιά που σφυρηλάτησαν οι πρόγονοί τους με τόση προσπάθεια και αφοσίωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Πρεσβεία Γερμανίας:Τα παιδιά της Ομογένειας ζωγραφίζουν για την Ελλάδα και την Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με την ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζουμε για την Ελλάδα και την Ελευθερία» για παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών που διαμένουν στη Γερμανία.

 

Αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες της Eλληνικής Επανάστασης και από σημαντικά γεγονότα του Aγώνα για Ανεξαρτησία, τα παιδιά της ελληνικής Ομογένειας στη Γερμανία ξεκίνησαν από την 25η Μαρτίου 2021 να στέλνουν τα έργα τους, αποτυπώνοντας στο χαρτί τι σημαίνει για αυτά η Ελλάδα και η Ελευθερία.

 

“„Αυτός ο διαγωνισμός ζωγραφικής έρχεται για να ενώσει όλα τα παιδιά της ελληνικής Ομογένειας που ζουν στη Γερμανία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν ότι συμμετέχουν στη σημαντική αυτή γιορτή της Ελλάδας, παρόλο που βρίσκονται μακριά.

Συνάμα, τους δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τι σημαίνει για αυτά „Ελευθερία“, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, όπου η έννοια της ελευθερίας γίνεται πολυσήμαντη,“ τονίζει η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία, κα Μάρα Μαρινάκη.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευθούν με αυθεντικά αναμνηστικά προϊόντα (σχολικά είδη κλπ)  της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενώ τα διακριθέντα έργα θα κοσμήσουν την Πρεσβεία και θα συνοδεύσουν εικαστικά όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα και στα Μέσα Κοινωνικής  Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο:

 

https://www.mfa.gr/germany/presveia/news/paidikos-diagonismos-zographikes-zographizoume-gia-ten-ellada-kai-ten-eleutheria.html

 

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανάδειξη νέου Δ.Σ στην Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών

Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης»

 

 

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» ανέδειξε το δέκατο κατά σειρά Διοικητικό Συμβούλιο από την ίδρυσή της το 2004. Στις 03 Απριλίου 2021 εξελέγησαν τα νέα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας, των οποίων η σύνθεση έχει ως ακολούθως:

 

Διοικητικό Συμβούλιο:

 • κ. Γκίκας Διαμαντής (Πρόεδρος),
 • κ. Γιάνναρου Πολυάνθη (Α’ Γραμματέας),
 • κ. Ρουσιαμάνη Αθανασία (Α’ Αντιπρόεδρος),
 • κ. Βαλιώτη Βάια (Ταμίας),
 • κ. Φιλίππου Κώστας (Β’ Αντιπρόεδρος),
 • κ. Δήμου Αποστόλης (Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων),
 • κ. Μίχου Φωτεινή (Υπεύθυνη Νεολαίας),
 • κ. Ψύρρας Στέφανος (Β’ Γραμματέας),
 • κ. Κερασοβίτη Αναστασία (Μέλος),

και αναπληρωματικά μέλη

 • κ. Ρουσιαμάνης Δημήτριος (Αναπληρωματικό μέλος) και
 • κ. Φιλίππου Ιωάννης (Αναπληρωματικό μέλος).

 

Εξελεγκτική Επιτροπή:

 • κ. Πολύζος Σωτήριος (Πρόεδρος),
 • κ. Κερασοβίτης Ευθύμιος (Γραμματέας)
 • κ. Λασπά Βασιλική (Μέλος)

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των Θεσσαλικών Συλλόγων για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, επανεκλέγοντάς τον ως Πρόεδρο για δέκατη συνεχή φορά,  καλωσόρισε στο Δ.Σ. τα νέα μέλη του και τόνισε ότι και το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει να εργάζεται και να προσφέρει έχοντας ως φιλοσοφία, πρωτίστως  να υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα ως δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Θεσσαλών της Ευρώπης. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της συνέχειας, συνέπειας και συνεργασίας όλων των μελών των Συλλόγων.

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνισμός του Μπουένος Άιρες τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο μακρινό Μπουένος Άιρες, το επονομαζόμενο «Παρίσι του νότου», την πόλη των χρωμάτων, του ποδοσφαίρου και του τάνγκο, οι Έλληνες που ζουν εκεί από δεκαετίες κρατούν ψηλά το λάβαρο του Ελληνισμού, θυμούνται και τιμούν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 και συμμετέχουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Στην Επανάσταση παραπέμπει άλλωστε και το όνομα της Ελληνικής Ένωσης Πελοποννήσου «Ο Γέρος του Μοριά», η οποία όχι μόνο διοργάνωσε γιορτή για την 25η Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, αλλά έχει σχεδιάσει και μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ομιλητές – Έλληνες και μη – για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, ο τρόπος διοργάνωσης των οποίων – ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία – θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Με φωτισμένο το κτίριο της Ένωσης και την ελληνική σημαία ψηλά, η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα στη μακρινή Αργεντινή, με τον πρόεδρο του συλλόγου Όσκαρ Μελετίου ν’ αναφέρεται με βαθιά συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες που πολέμησαν και χάραξαν τον δρόμο προς την ελευθερία.

Αυτούς που είτε ορμώμενοι από την Πελοπόννησο, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, είτε από κάθε άλλη γωνιά της γης συνεισέφεραν με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην Επανάσταση, που απάλλαξε τον Ελληνισμό από τον οθωμανικό ζυγό.

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» η πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Ελισάβετ Φωτιάδου, ο πρόξενος Φώτης Φιλέντας, εκπρόσωποι των αρχών του Μπουένος Άιρες, η γενική διευθύντρια Κοινοτήτων του Μπουένος Άιρες Μερσέντες Μπάρμπαρα και μέλη αδελφών σωματείων, ο κ. Μελετίου αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να συνεχιστεί η παράδοση, η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Άλλωστε, στόχος της Ελληνικής Πελοποννησιακής Ένωσης, της μοναδικής ένωσης Πελοποννησίων όχι μόνο στο Μπουένος Άιρες αλλά σε όλη την Αργεντινή, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος και μέλος της Μάριος Παναγόπουλος, είναι να καλλιεργήσει και να διατηρήσει ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό, μέσω της γλώσσας, των χορών, της γαστρονομίας και των εθίμων του, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους φιλέλληνες.

Η Ελληνική Ένωση Πελοποννήσου «Ο Γέρος του Μοριά» ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1962 από περίπου 500 οικογένειες με κοινό χαρακτηριστικό την καταγωγή τους: ήταν Πελοποννήσιοι!

Άλλωστε, το γεγονός ότι το 80% των Ελλήνων που ζούσαν τότε στην περιοχή ήταν Πελοποννήσιοι ήταν το χαρακτηριστικό εκείνο που «γέννησε» την ιδέα ενός συλλόγου εμπνευσμένου από το έργο του μεγάλου ήρωα του ’21 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης, τη στιγμή της ίδρυσής της, η κοινότητα είχε 1800 μέλη και μέχρι το 1965, η ομάδα νεολαίας της αποτελούνταν από 170 νέες και νέους. Μέχρι το 1965, οι συναντήσεις είχαν μάλλον …οικογενειακό χαρακτήρα, αφού γίνονταν στα σπίτια των μελών της κοινότητας ή σε διάφορους άλλους χώρους. Ωστόσο, «ο Γέρος του Μοριά» απέκτησε έδρα τη χρονιά εκείνη, αγοράζοντας το κτίριο όπου στεγάζεται έως σήμερα, εκεί που πραγματοποιήθηκε και ο επετειακός εορτασμός της 25ης Μαρτίου.

Από μικρό παιδί στην Αργεντινή και διαβαίνοντας ήδη την έκτη δεκαετία της ζωής του, ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2005-2017, θυμάται πως η Ένωση απέκτησε με μικρά και σταθερά βήματα σημαντική παρουσία στο Μπουένος Άιρες, διοργανώνοντας πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων στα 59 χρόνια ζωής της όχι μόνο για τον Ελληνισμό του Μπουένος Άιρες αλλά και για τους πολλούς φιλέλληνες, αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά, οι Αργεντινοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα!

Μαθήματα γλώσσας και χορού, εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και ένα σχολείο, κάθε Σάββατο, για μικρά παιδιά μέχρι 12 ετών που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του δραστήριου ελληνικού συλλόγου, που ακόμη κι εν μέσω πανδημίας δεν ξεχνά να στήνει «γέφυρες» επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

Europolitis TV

Επαρση Ελληνικής Σημαίας 1821-2021 Ντύσσελντορφ 28 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επαρση  Ελληνικής  Σημαίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου του Ντύσσελντορφ, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κ. Μαρίας Παπακωνσταντίνου, του Δημάρχου της πόλης Dr. Stephan Keller και τον Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο, προέδρους και αντιπροσωπείες από όλους τους ελληνικούς συλλόγους και σχολεία της πόλης.

 

Με ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγο της πανδημίας η προσέλευση κόσμου ήτανε αυστηρά περιορισμένη.

 

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παιχνίδια για το 1821 για τα παιδιά των ομογενών από το Πολεμικό Μουσείο και το Υπουργείο Εξωτερικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Από αριστερά ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κ.Αναστάσιος Λιάσκος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, κ. Κώστας Βλάσης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. (φωτογραφία: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας)

Τετρακόσια επιτραπέζια παιχνίδια για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δώρισε σήμερα το Πολεμικό Μουσείο στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία με τη σειρά της θα τα στείλει σε παιδιά ομογενών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η δωρεά, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πολεμικού Μουσείου με ελληνική εταιρεία παιχνιδιών, έχει ως στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις των ομογενών με την Ελλάδα και να δώσει τη δυνατότητα στα ελληνόπουλα του εξωτερικού να  γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία της.

 

Παραλαμβάνοντας τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια λιτής τελετής που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Πολεμικού Μουσείου από τον Πρόεδρό του, Αναστάσιο Λιάσκο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό,  κ. Κώστας Βλάσης,  δήλωσε:

«Με μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά αποδεχόμαστε σήμερα την ευγενική δωρεά του Πολεμικού Μουσείου προς τους μικρούς μας ομογενείς. Για τα παιδιά, το παιχνίδι αποτελεί βασικό εργαλείο της μαθησιακής διαδικασίας.

Η δωρεά τετρακοσίων παιχνιδιών δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε επαφή με την πατρίδα τους και να γνωρίσουν την ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Τα ελληνόπουλα του εξωτερικού, όσο μακριά και αν βρίσκονται, είναι το μέλλον του οικουμενικού Ελληνισμού και θα έχουμε πάντα την πόρτα και την καρδιά μας ανοικτή για αυτούς.

Στις προσπάθειές μας να έρθουμε πιο κοντά στην Ομογένεια, η νέα γενιά αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα ξεχωριστό κίνητρο ώστε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να πηγαίνουμε την μητέρα Πατρίδα ακόμη πιο ψηλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πολεμικό Μουσείο και όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής για τη συνδρομή τους στον κοινό μας στόχο».

Από την πλευρά του ο κ. Λιάσκος τόνισε:

«Το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων του, έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με μια εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών μια ομάδα παιχνιδιών γνώσεων, τα οποία σήμερα έχουμε τη χαρά -μέσα από μια σύμπραξη με το Υπουργείο Εξωτερικών- να τα μεταβιβάσουμε και στα παιδιά των ομογενών μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού βρέθηκαν στο Μουσείο, με τη σημερινή μέρα να αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας μας και σε άλλους τομείς, όπως Εκθέσεις και διαδραστικές δραστηριότητες, προκειμένου η ομογένεια να κοινωνεί με το έπος των 200ων χρόνων από την επανάσταση του ’21.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες μπορούμε να βγάζουμε το Πολεμικό Μουσείο προς τα έξω -και εκτός Ελλάδος- και να του δίνουμε την εξωστρέφεια που του ταιριάζει».

 

Στην τελετή συμμετείχε ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος τόνισε:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω των δραστήριο πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, κ. Λιάσκο, καθώς και τον Α’ αντιπρόεδρο, Στρατηγό κ. Χιονή, για αυτή την πρωτοβουλία.

Μία πρωτοβουλία, που με τη βοήθειά μας, θα στείλει στην Ομογένεια το μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάντοτε δίπλα της, αλλά και θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας στο εξωτερικό, μέσα από μία ευχάριστη δραστηριότητα, να μελετήσουν σε βάθος την ιστορία  της Ελληνικής Επανάστασης τη χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της. Η συνεργασία μας με το Πολεμικό Μουσείο, ωστόσο, δεν σταματά εδώ.

Το Μουσείο εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του ακολουθώντας μία νέα πολιτική εξωστρέφειας και εμείς είμαστε έτοιμοι να το συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια και για να προβάλουμε στην Ομογένεια τα νέα ψηφιακά προϊόντα που παρέχει».

 

Αθήνα, 31.03.2021

 

Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ48 λεπτά πριν

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ώρες πριν

Γερμανία: Ανάκτηση ελευθεριών για τους εμβολιασμένους εντός Απριλίου ανακοίνωσε ο Σπαν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες πριν

Εκδήλωση: «This is Arcadia» Δευτέρα 12 Απριλίου στις 12.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 ώρες πριν

Η ελληνική κοινότητα της Κόρδοβα 80αρίζει και τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες πριν

Βρετανία: Το νέο σύστημα της κυβέρνησης για τα ταξίδια – Αντιδράσεις αεροπορικών εταιρειών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Επιφυλάξεις Αλτμάιερ για την υποχρέωση διαγνωστικών τεστ στις επιχειρήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ολλανδία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Ομοσπονδιακό νόμο για υποχρεωτικό “φρένο έκτακτης ανάγκης” προωθεί η κυβέρνηση

ΥΓΕΙΑ1 ημέρα πριν

Αυξημένος ο κίνδυνος άνοιας για ηλικιωμένους με προβλήματα ακοής και όρασης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες πριν

Πρόγραμμα μετατρέπει παλαιότερα έξυπνα κινητά σε κάμερες ιατρικής διάγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γερμανία: Σε χαλάρωση των περιορισμών προχωρούν ορισμένα κρατίδια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντύσσελντορφ: Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) στα γαλανόλευκα (1821-2021 200 χρόνια)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 18 Απριλίου και «φάση ησυχίας» με τα πάντα κλειστά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ο κορονοϊός επιδεινώνει την κοινωνική ανισότητα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Απεργία στην Amazon για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Από Δευτέρα οι αποφάσεις για άρση των περιορισμών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Εφικτές στο τέλος Ιουνίου οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η καγκελάριος ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε την απόφαση για “φάση ηρεμίας”

Europolitis TV2 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV5 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV11 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 έτος πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV1 έτος πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis