Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Απρόσμενη μείωση κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Απρόσμενη μείωση σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο ενώ η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ενίσχυσε τις εισαγωγές, συρρικνώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.


Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,4% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Αναλυτές ανέμεναν αύξηση των εξαγωγών κατά 1,0% και αύξηση των εισαγωγών κατά 1,1%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 19,9 δισεκ. ευρώ από το ανοδικά αναθεωρημένο επίπεδο των 21,9 δισεκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Η τιμή του Οκτωβρίου είναι χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για 21,8 δισεκ. ευρώ.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε στα 18,1 δισεκ. ευρώ ύστερα από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 25,8 δισεκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία. 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,0% το 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας κατέγραψε βουτιά 5% το 2020, η χειρότερη συρρίκνωσή του από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα, προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

«Η γερμανική οικονομία εισήλθε σε μια βαθιά ύφεση ύστερα από μια δεκαετία ανάπτυξης», ανέφερε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Η επίδοση ήταν ωστόσο καλύτερη από τις προβλέψεις της κυβέρνησης που ανέμενε συρρίκνωση κατά 5,5%. Και σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη από τη χειρότερη ιστορικά πτώση της, του -5,7% το 2009, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όπως η πλειονότητα των οικονομιών, η Γερμανία επλήγη σφοδρά από την πανδημία της Covid-19, και τους περιορισμούς που την ακολούθησαν.

Το πρώτο κύμα την άνοιξη προκάλεσε συρρίκνωση-ρεκόρ του ΑΕΠ κατά 9,8% το δεύτερο τρίμηνο. Ύστερα από ανάκαμψη κατά 8,5% το τρίτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε εκ νέου από το φθινόπωρο καθώς αναζωπυρώθηκε και πάλι η επιδημία.

Η Γερμανία έλαβε αυστηρά μέτρα «μερικού lockdown» τον Δεκέμβριο με το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων, ενώ τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι χώροι αναψυχής και πολιτισμού κατέβασαν ρολά από τις αρχές Νοεμβρίου.

Ωστόσο οι περιορισμοί αυτοί είχαν μικρότερο αντίκτυπο στην οικονομία σε σχέση με το πρώτο κύμα, χάρη στις καλές επιδόσεις της εξαγωγικής βιομηχανίας, ως αποτέλεσμα του δυναμισμού της κινεζικής αγοράς.

«Η γερμανική οικονομία επλήγη λιγότερο σκληρά κατά το δεύτερο lockdown σε σχέση με το πρώτο», δήλωσε ο Γκεόργκ Τίελ, πρόεδρος της Destatis.

Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομικών

Αισιόδοξος δήλωσε για την πορεία της γερμανικής οικονομίας ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ παρά την μεγάλη ύφεση λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη θα είναι σημαντική και αισθητή φέτος. Τα τρέχοντα οικονομικά μεγέθη είναι δραματικά, αλλά η κάμψη είναι μικρότερη από ό,τι αρχικά φοβόμασταν. Εκτός από την ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας, αυτό οφείλεται επίσης και στα δισεκατομμύρια της βοήθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Συγκρατημένα αισιόδοξη και η ένωση βιομηχανιών BDI

Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI ανακοίνωσε ότι αναμένει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% φέτος, αλλά δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα πριν από τον επόμενο χρόνο, το νωρίτερο.

Η πρόβλεψη της BDI είναι λιγότερο αισιόδοξη σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο και σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο αναμένει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να ανακάμψει με ρυθμό αύξησης 4,4%.

Ο πρόεδρος της BDI Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ δήλωσε ότι η οικονομία δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδά της το 2021 λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες να το πετύχει αυτό το πρώτο εξάμηνο του 2022», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η BDI ανέφερε ότι αναμένει ο εξαγωγικού προσανατολισμού βιομηχανικός τομέας θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό της ανάκαμψης φέτος καθώς έχουν βελτιωθεί οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές για το 2021.

Η ένωση αναμένει αύξηση των εξαγωγών κατά 6% φέτος ύστερα από βουτιά σχεδόν κατά 11% το 2020.

Η ένωση κάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές την επόμενη δεκαετία, να μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις και να περιορίσει τη γραφειοκρατία για εταιρείες που προσπαθούν να καινοτομήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Οι αρχές διέλυσαν την «πιο εκτεταμένη» πλατφόρμα του παγκόσμιου Darknet

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο «πιο εκτεταμένος» ιστότοπος πώλησης ναρκωτικών, πλαστών εγγράφων ή και πλαστών χρημάτων, που φιλοξενούνταν στο Darknet, το λεγόμενο σκοτεινό δίκτυο, διαλύθηκε και το πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο γι’ αυτόν συνελήφθη, ανακοίνωσε η εισαγγελία της γερμανικής πόλης Κόμπλεντς.

Ο άνθρωπος που θεωρείται ο διαχειριστής του «DarkMarket», του ιστότοπου που, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν το «πιο εκτεταμένο» σημείο πωλήσεων στον κόσμο, ένας 34χρονος Αυστραλός, συνελήφθη το σαββατοκύριακο στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και τη Δανία, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο ύποπτος προφυλακίσθηκε.

«Περισσότεροι από 20 servers στη Μολδαβία και την Ουκρανία» κατασχέθηκαν επίσης, προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διεξήγαγε έρευνες «επί μήνες» μαζί με τους αστυνομικούς της κεντρικής υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών του Όλντενμπουργκ. Οι αστυνομικές υπηρεσίες χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Δανία, η Μολδαβία και η Ουκρανία, συνέβαλαν επίσης στην επιχείρηση.

Η πλατφόρμα διαλύθηκε τη Δευτέρα, μετά την κατάσχεση των εξυπηρετητών, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κόμπλεντς.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο DarkMarket ήταν «αναμφισβήτητα η πιο εκτεταμένη αγορά του κόσμου στο Darknet, με σχεδόν 500.000 χρήστες και περισσότερους από 2.400 πωλητές».

Συνολικά είχαν πραγματοποιηθει εκεί «τουλάχιστον 320.000 συναλλαγές», οι οποίες διακανονίσθηκαν με κρυπτονομίσματα Bitcoins και Monero.

Το συνολικό ύψος τους μπορεί να ανέρχεται, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κόμπλεντς, σε 140 εκατομμύρια ευρώ.

Η πλατφόρμα αυτή «χρησιμοποιούνταν κυρίως για την πώληση ναρκωτικών όλων των ειδών», διεκρίνιζει η εισαγγελία.

«Πλαστά χρήματα, δεδομένα κλεμμένων ή πλαστογραφημένων πιστωτικών καρτών, ανώνυμες κάρτες SIM», ακόμη και ιοί ηλεκτρονικών υπολογιστών πωλούνταν επίσης εκεί.

Όπως προειδοποιεί η εισαγγελία, τα δεδομένα που βρέθηκαν θα επιτρέψουν τώρα να διεξαχθούν νέες έρευνες προς την κατεύθυνση μεταπωλητών, συντονιστών και πελατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα στις αφίξεις από το εξωτερικό σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Αυστηρότερους περιορισμούς για όσους φθάνουν στην Γερμανία από το εξωτερικό σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση και της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει εισηγηθεί την υποχρεωτική διενέργεια τεστ για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες», ο αριθμός δηλαδή των κρουσμάτων του κορονοϊού υπερβαίνει τα 200 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, το μέτρο ενδέχεται να τεθεί σε εφαρμογή ήδη την Πέμπτη και θα αφορά την άφιξη σε όλα τα κρατίδια, καθώς το υπουργείο κρίνει ως «κατεπείγουσα» την ανάγκη να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της μετάλλαξης του κορονοϊού που ξεκίνησε από την Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Δύσκολο το μάθημα εξ αποστάσεως

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η τηλε-εκπαίδευση σε εποχές πανδημίας. Η προμήθεια υπολογιστών και η βελτίωση υποδομών αποτελούν μόνο ένα πρώτο βήμα. Ζητούμενο παραμένει όμως η μετεκπαίδευση των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Ο Έρικ Γκραμπόφσκι πηγαίνει στην πρώτη Λυκείου. Μένει στο Κάιζερσλαουτερν της Γερμανίας και το σχολείο του παραμένει κλειστό μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως προβλέπουν τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Η διδακτέα ύλη πρέπει να παραδίδεται μέσω διαδικτύου, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, λέει ο 15χρονος Έρικ, μιλώντας τηλεφωνικά στην Deutsche Welle.

Για παράδειγμα αυτήν την ώρα έχει Γαλλικά, αλλά οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, οι διακομιστές έχουν μάλλον υπερφορτωθεί. Αποτέλεσμα: το μάθημα Γαλλικών αναβάλλεται. “Τα προβλήματα με τους διακομιστές πρέπει να λυθούν επιτέλους, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, λέει ο Έρικ.

“Δεν ξέρουμε καν αν θα επιστρέψουμε στο σχολείο τον Φεβρουάριο, πρέπει να λυθούν γρήγορα όλα αυτά τα προβλήματα που έχει το μάθημα εξ αποστάσεως”.

Το σχολείο του Έρικ στο Καιζερσλάουτερν δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσπάθειά του να προσαρμόσει τα μαθήματα στις ανάγκες της σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού και εννέα μήνες μετά το πρώτο λόκνταουν τα τεχνικά προβλήματα παραμένουν.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει μεν εξαγγείλει ένα “ψηφιακό πακέτο” ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σχολείων, αλλά, όπως επισημαίνει η Νίνα Μπράνταου, συνεργάτις του Γερμανικού Συνδέσμου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Bitcom), οι σχετικές διαδικασίες είναι πολύπλοκες και χρονοβόρες.

“Θέλει χρόνο η απορρόφηση των πόρων από τα σχολεία, είναι απίστευτα γραφειοκρατική η διαδικασία. Άλλες χώρες τα καταφέρνουν καλύτερα”, λέει.

Δεν αρκεί η προμήθεια νέων υπολογιστών

Πριν από την πανδημία τα σχολεία στη Γερμανία διέθεταν, κατά μέσο όρο, έξι υπολογιστές ανά δέκα μαθητές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2018, άλλες βιομηχανικές χώρες είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις στην τηλε-εκπαίδευση, καθώς ήδη διέθεταν εννέα υπολογιστές ανά δέκα μαθητές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το πρώτο λόκνταουν τα περισσότερα γερμανικά σχολεία έδωσαν προτεραιότητα στην προμήθεια νέων υπολογιστών και τάμπλετ.

Ο Έρικ Γκραμπόφσκι λέει ότι πέρσι το φθινόπωρο το σχολείο του έλαβε 120 φορητούς υπολογιστές (netbooks) τους οποίους μοίρασε σε μαθητές που δεν διέθεταν υπολογιστή στο σπίτι τους. Είναι σίγουρα ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Αλλά αυτό δεν αρκεί, όπως επισημαίνει η Νίνα Μπράνταου από τον σύνδεσμο Bitcom.

“Το ζήτημα είναι να εξοικειώνονται και οι εκπαιδευτικοί με τις νέες συσκευές, με τις ψηφιακές μεθόδους”, λέει. “Να μπορούν να τις αξιοποιήσουν, ώστε να παράγουν προστιθέμενη αξία στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε προγράμματα μετεκπαίδευσης και καλύτερη προετοιμασία. Έχουμε πολύ έδαφος να καλύψουμε…”.

Από κει και πέρα, επισημαίνει η Νίνα Μπράνταου, σε μία μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης με το διαδίκτυο, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο. Χώρες-πρότυπο στην Ευρώπη θεωρούνται η Δανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Εσθονία.

Άλλο μάθημα, άλλο εργασίες για το σπίτι

Αλλά και στις χώρες-πρότυπο δεν λείπουν τα προβλήματα. Όπως λέει o Γιέσπερ Τέκε, καθηγητής Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Άαρχους, στη Δανία, το κράτος έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε υλική υποδομή, αλλά πολλές φορές “οι ίδιοι οι δάσκαλοι δυσκολεύονται ή και φοβούνται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ψηφιακής διδασκαλίας“.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει κάνει ο ίδιος, λέει ο Γιέσπερ Τέκε, οκτώ στους δέκα μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πραγματικότητα δεν έκαναν “μάθημα” εξ αποστάσεως, αλλά απλώς έπαιρναν κάποιες ασκήσεις για το σπίτι, τις οποίες έλυναν μόνοι τους.

“Οι εκπαιδευτικοί έχουν υπολογιστές, ψηφιακούς πίνακες, όλα αυτά υπάρχουν”, λέει ο Δανός καθηγητής. “Αυτό που λείπει είναι οι επενδύσεις σε νέο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο να λειτουργεί και σε ψηφιακό περιβάλλον“.

Πηγή: dw.com

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Στο top 10 των χωρών με τις μεγαλύτερες απώλειες τουριστικών εσόδων λόγω Covid-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η κρίση του κορονοϊού έβαλε «φρένο» στα διεθνή ταξίδια τους τελευταίους 10 μήνες. Χώρες σε όλο τον κόσμο βίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις δυσμενείς επιπτώσεις.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και την Παγκόσμια Τράπεζα, η εταιρεία Official ESTA αποκάλυψε πρόσφατα τις χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια εσόδων από τον τουρισμό λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19.

«Το προηγούμενο έτος ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την τουριστική βιομηχανία. Η πανδημία είχε τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και τις αεροπορικές εταιρείες, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους παρόχους φιλοξενίας στον κλάδο» δήλωσε σχετικά η Jayne Forrester, Διευθύντρια Διεθνούς Ανάπτυξης της Official ESTA.

Δείτε την κατάταξη των κορυφαίων 10 χωρών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τουριστικών δολαρίων που χάθηκαν τους πρώτους δέκα μήνες του 2020.

Στην κατάταξη βρίσκεται και η Γερμανία, η οποία κατέχει την 5η θέση.

#1 ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν περισσότερες περιπτώσεις και θανάτους Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο από τον Ιανουάριο του 2021. Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν βιώσει τη μεγαλύτερη απώλεια εσόδων από τον τουρισμό λόγω της πανδημίας, «χάνοντας» 147,245 δισεκατομμύρια δολάρια στους πρώτους δέκα μήνες του 2020.

#2 Ισπανία

Η Ισπανία φιλοξένησε λιγότερους από 20 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2020 και «είδε» τη μεγαλύτερη απώλεια τουριστικών εσόδων από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αγγίζοντας τα 46,707 εκατομμύρια δολάρια.

#3 Γαλλία

Η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, η Γαλλία συνήθως φιλοξενεί πάνω από 89 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ωστόσο, η κρίση του Covid-19 προκάλεσε δραματική μείωση του αριθμού τους το 2020, με αποτέλεσμα μια συνολική απώλεια εσόδων από τον τουρισμό 42,036 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους.

#4 Ταϋλάνδη

Η Ταϊλάνδη άρχισε να ανοίγει τα σύνορά της με ασφάλεια σιγά-σιγά στους διεθνείς ταξιδιώτες και αυτό είναι ένα θετικό νέο αν σκεφθεί κανείς ότι έχει απώλειες 37,504 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τουριστικά έσοδα λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

#5 Γερμανία

Οι συνολικές απώλειες εσόδων από τον τουρισμό στη Γερμανία της τάξεως των 34,641 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2020 κατατάσσουν τη χώρα στην 5η θέση της λίστας μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, όσον αφορά την Ευρώπη.

#6 Ιταλία

Η Ιταλία εμφανίστηκε ως hotspot του Covid-19 στα αρχικά στάδια της πανδημίας μη καταφέρνοντας να σταματήσει τις δραματικές απώλειες τουριστικών εσόδων τους μήνες που ακολούθησαν, καταγράφοντας συνολική απώλεια 29,664 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2020 αφού η χώρα παραμένει κλειστή για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και άλλες βασικές αγορές.

#7 Ηνωμένο Βασίλειο

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να επηρεάζεται από μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία όπως λένε οι ειδικοί φαίνεται να εξαπλώνεται πιο εύκολα από άλλες, οι απώλειες τουριστικών εσόδων της χώρας συνεχίζουν να συσσωρεύονται, φτάνοντας τα 27,889 δισεκατομμύρια δολάρια.

#8 Αυστραλία

Η Αυστραλία κατέγραψε απώλειες εσόδων ύψους 27,206 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους δέκα μήνες του 2020.

#9 Ιαπωνία

Η τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας έχει πληγεί εξίσου από την πανδημία Covid-19, η οποία ανάγκασε την αναβολή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο για το 2021. Η συνολική απώλεια εσόδων από τον τουρισμό της Ιαπωνίας ύψους 26,027 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2020 κατατάσσει τη χώρα ένατη στη λίστα.

#10 Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ επλήγη επίσης από την πανδημία με απώλεια τουριστικών εσόδων ύψους 24,069 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: travelpulse.com

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Το καλοκαίρι και πάλι εφικτά τα τουριστικά ταξίδια για το εξωτερικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού – ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί σε κάθε περιοχή, δήλωσε ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπαράις.

Σε συνέντευξή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv, ο κ. Μπαράις τόνισε ότι αν εντός του β’ τριμήνου του έτους έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι άνθρωποι στην Γερμανία, «τότε θα υπάρχει και μια ασφάλεια για να ταξιδέψουν».

Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασθέντες σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κοινωνία δύο κατηγοριών. Θέλουμε ο καθένας να αντιμετωπίζεται φυσιολογικά, ασχέτως του εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Μπαράις.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την δυνατότητα τουριστικών ταξιδιών για τις διακοπές του Πάσχα (4 Απριλίου), ενώ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την προοπτική η κατάσταση να έχει βελτιωθεί μέχρι την εορτή του Αγίου Πνεύματος (24 Μαΐου για την Δυτική Εκκλησία).

Είχε ωστόσο εκτιμήσει ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για τουριστικά ταξίδια.

WTTC: Η προϋπόθεση εμβολιασμού για τα ταξίδια στο εξωτερικό οδηγεί σε διακρίσεις

Το ζήτημα του εμβολιασμού ως προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό απασχόλησε και τη διάσκεψη Reuters Next.

Το να αποτελεί ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 προαπαιτούμενο για τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι παρόμοιο με τις διακρίσεις στον εργασιακό τομέα και είναι κάτι που θα πρέπει να απορριφθεί, δήλωσε η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

«Ποτέ δεν θα πρέπει να απαιτούμε τον εμβολιασμό για να πάρουμε μια δουλειά ή να ταξιδέψουμε», δήλωσε η Γκλόρια Γκεβάρα, διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC στο πανέλ της διάσκεψης Reuters Next.

Καθώς οι κυβερνήσεις σπεύδουν να εμβολιάσουν τους πολίτες τους, κάποιοι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής έχουν προτείνει ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για τα αεροπορικά ταξίδια. Η Qantas Airways έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει μια τέτοια προϋπόθεση.

«Διαφωνώ εντελώς με την προσέγγιση της Qantas», δήλωσε η Γκεβάρα.

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας των αεροπορικών εταιρειών και το φιλτράρισμα του αέρα στην καμπίνα του αεροσκάφους σημαίνουν ότι οι επιβάτες έχουν «λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν COVID σε ένα αεροπλάνο (απ’ ό,τι) σε ένα σούπερ μάρκετ», πρόσθεσε η ίδια. «Χρειάζεται να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να θέσουμε ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό γι’ αυτούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ59 λεπτά πριν

WWF: 430 εκατομμύρια στρέμματα δασών χάθηκαν σε 13 χρόνια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες πριν

ECDC: Μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με “πράσινες” περιοχές η Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 ώρες πριν

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,0% το 2020

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ10 ώρες πριν

Άμεση ανταπόκριση των Ηπειρωτών της Ευρώπης στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την Κιβωτό του Κόσμου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες πριν

Βακτήρια με ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά βρέθηκαν στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Βρετανία: Μόνο με αρνητικό τεστ covid-19 η είσοδος στους ταξιδιώτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Το ξεχασμένο password που αξίζει 200 εκατ. ευρώ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Έρευνα: Οι Ευρωπαίοι μειώνουν ταξίδια και κατανάλωση κρέατος λόγω κλιματικής αλλαγής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ολλανδία: Παρατείνεται έως τις 9 Φεβρουαρίου το lockdown

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Ψηφιακή έκθεση διακριθέντων έργων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής «κοντά ή μακριά, ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι EΝΑ»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Προς παράταση το εθνικό lockdown στη Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γερμανία: Το καλοκαίρι και πάλι εφικτά τα τουριστικά ταξίδια για το εξωτερικό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Παράταση και σκλήρυνση των μέτρων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Ξεκινά επίσημα ο χειμώνας τη Δευτέρα με το χειμερινό ηλιοστάσιο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Τέλος η δεκαήμερη καραντίνα για ταξιδιώτες;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Όλο και πιο πιθανή η παράταση του lockdown

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Οι αρχές διέλυσαν την «πιο εκτεταμένη» πλατφόρμα του παγκόσμιου Darknet

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Βρετανία: Πανεθνικό απόλυτο lockdown από αύριο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Προξενικό Γραφείο Βερολίνου: Πρόσκληση στρατευσίμων, γεννηθέντων το 2003

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ανάπτυξη, αλλά με μείωση απασχόλησης το 2021

Europolitis TV2 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV9 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV9 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV9 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV9 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV10 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ10 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV1 έτος πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Advertisement Europolitis
Advertisement