Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στο Αμβούργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε  από τους Έλληνες του Αμβούργου ο εορτασμός των Θεοφανείων στο φημισμένο λιμάνι της βόρειας γερμανικής πόλης.


Με παρουσία του Προξένου  Γιώργου Αρναούτη, και τους ελληνικούς συλλόγους   Θρακιωτών, Ηπειρωτών και Ποντίων της γερμανικής πόλης έγινε η κατάδυση του τίμιου Σταυρού.

 

ΚΡΗΤΗ - ΚΡΕΤΑ

Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης: Γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων με την Αγροξένια

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης:Με την χρήση της νέας τεχνολογίας (Τηλεδιάσκεψη)οι απόδημοι Κρήτες ,  αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις με την Αγροξένια  για την καλύτερη προβολή και στήριξη των δράσεων και προγραμμάτων της.

 

Γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων για την στήριξη του Αγροτουριστικό τομέα του νησιού.

 

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε

Διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας έγινε το Σάββατο 06.02.21 μεταξύ του Δ.Σ. της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και της Αγροξενία όπου και συζητήθηκε σε ποιο πλαίσιο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις.

Στη συζήτηση πήραν μέρος από πλευρά της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης η Πρόεδρος κ. Ευτυχία Σαβιολάκη-Ολοφσον, ο Αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Βουρβαχάκης ο Γραμματέας οργανωτικού κ. Μανώλης Κατσαμάνης, ο ταμίας κ. Γιώργος Γρηγοράκης, ο υπεύθυνος νεολαίας και τεχνολογίας κ. Γιώργος Ολοφσον και τα μέλη κ. Σταύρος Περδίκηςκαι κ. ΗλίαςΤσαμπικάκης .

Από τη πλευρά της Αγροξενία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Φραντζεσκακης, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ασημιανάκης ο οποίος πρόσφατα εξελέγει και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου –EUROGITES” και η κ. Χατζoπούλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβούλιο Κρητών κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής ο οποίος είπε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον συμμετείχα στην πρόσκληση της προέδρου της Ομοσπονδίας μας κυρίας Σαβιολάκη-Ολοφσον.

 

Η συζήτηση με τους εκλεκτούς αντιπροσώπους της Αγροξενία κυρίους Νίκου Φρανζεσκάκη και Νίκου Ασημιανάκη και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου εξελίχθη σε καρποφόρα μια που οι προτάσεις μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και είναι άλλωστε στα πλαίσια των στόχων των οργανώσεων των Κρητών όπου γης.

Στόχοι  που θέλουν να προβάλλουν τον Πολιτισμό, τα Ήθη τα Έθιμα και τα προϊόντα της Κρήτης.

Ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία και να μπορέσουμε να κάνουμε γνωστό το Αγροτουριστικό προϊόν μας στους τόπους που οι Κρητες και οι Έλληνες ομογενείς έχουν επιλέξει να ζουν (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία).

Πιστεύουμε στην επόμενη προγραμματισμένη για τον Μάιο διαδικτυακή συνομιλία μας να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε τις σκέψεις μας και να θέσουμε τις βάσεις για συνεργασία στα πλαίσια της οποίας θα μπορούσαν τα παιδιά των ομογενών να επισκέπτονται την ιδιαίτερη μας πατρίδα, φιλοξενούμενοι σε Αγροτοκατοικίες ερχόμενοι έτσι σε άμεση επαφή τα ήθη τα έθιμα και την ιστορία των προγόνων τους.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην υπέροχη αυτή προσπάθεια με τα επιθυμητά αποτελέσματα για το καλό του τόπου και των Συμπατριωτών μας .»

 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτή την γνωριμία.Ήταν μια πολύ ζέστη συζήτηση πολύ ενδιαφέρον και εποικοδομητική», είπε η πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Σαβιολάκη-Ολοφσον . «Ο αγροτουρισμός είναι μια ιδιαίτερη

μορφή τουρισμού καθότι προσφέρει μια πολύ πιο έντονη επαφήμε τη φύση, με συμμετοχή στις αγροτικές ασχολίες και γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και τις διατροφικές τους αξίες και παράλληλα φέρνει κοντά τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου και έτσι ιδανικό για οικογένειες και όχι μόνο

Είναι ένα πρόγραμμα που θέλουμε να στηρίξουμε για να γίνει ευρέως γνωστό. Σε πρώτη φάση θα διοργανώσουμε μια διαδικτυακή εκδήλωση τον ερχόμενο Μάιο με σκοπό την παρουσίαση των προγραμμάτων της Αγροξενία στην οποία θέλουμε να συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης, ο ΕΟΤ και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Για εμάς όλους ιδιαίτερα σημαντική είναι η εκλογή του κ. Νίκου Ασημιανάκη στη EUROGITES τον οποίο και συγχαίρουμε ιδιαίτερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι από τη θέση αυτή θα συμβάλλει πολύ στην καλύτερη προώθηση του αγροτουρισμού στη χώρα μας.»

 

Ο πρόεδρος της «Αγροξενία», Νίκος Φραντζεσκάκης, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για το ενδιαφέρον των Κρητών της ομογένειας να στηρίξουν την ανάπτυξη του Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού στην Ελλάδα, και ευχαρίστησε την πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, κα Σαβιολάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών. Κ. Μανώλη Κουγιουμουτζή.

«Για εμάς ο Τουρισμός Υπαίθρου και ο Αγροτουρισμός είναι η ήπια, εναλλακτική μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στον αγροτικό χώρο, που έχει ως στόχο να γνωρίσει ο επισκέπτης τα πολιτιστικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που συμφωνήσαμε να γίνει τον ερχόμενο Μάιο, θα παρουσιάσουμε προγράμματα που θα αναπτυχθούν σε όλους τους νομούς της Κρήτης όπως: Τρύγος, λιομάζωμα, καζανέματα κ.α. συνδεδεμένα με μουσική, χορό, και άλλες εκδηλώσεις. Στα προγράμματα αυτά, θα μπορούν να συμμετάσχουν Κρήτες ομογενείς και φίλοι τους από όλο τον κόσμο.

Σε αυτή μας την προσπάθεια της σύνδεσης του Τουρισμού Υπαίθρου- Αγροτουρισμού με τους ομογενείς μέσω των συλλογικών τους οργάνων θέλουμε συνοδοιπόρους τον Ε.Ο.Τ., την Περιφέρεια Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.»

 

«Σαν Ειδικός Σύμβουλος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και τώρα μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EUROGITES θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και ολόψυχα στηρίζω την κουλτούρα του αγροτουρισμού τόσο στην χώρα μου όσο και την Ευρώπη. Υποστηρίζω ένθερμα τις μικρές επιχειρήσεις, τις συνέργειες μεταξύ τοπικών και διακρατικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων, δραστηριοτήτων στον τουρισμό υπαίθρου με κοινό σκοπό την βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό», είπε ο κ. Νίκος Ασημιανάκης

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά στους άστεγους από την Ελλ. Κοιν. Βερολίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στηρίζει άστεγους με τα απαραίτητα (ζεστά ροφήματα, σούπες κ.α.) για να επιβιώσουν στον δρόμο.

 

 

Από την περασμένη Κυριακή η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στηρίζει άστεγους με τα απαραίτητα (ζεστά ροφήματα, σούπες κ.α.) για να επιβιώσουν στον δρόμο.

Για να είναι πιο πρακτική η βοήθεια που δίνουμε θέλουμε να εφοδιάσουμε όσο πιο πολλούς άστεγους μπορούμε με θερμός του 1 Λίτρου.

Όσοι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της κοινότητας, θα βρουν αυτά  τα θερμός σε προσφορά  (δες φωτογραφία) σήμερα  Πέμπτη στα Lidl και στα Aldi.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε πως η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει οργανώσει πολλές    δομές φιλοξενίας και ο μεγαλύτερος αριθμός των αστέγων έχει βρει καταφύγιο σε αυτές.

 

 

 

Seit dem vergangenen Sonntag unterstützt die Hellenische Gemeinde Berlin die Obdachlosen  mit den Notwendigkeiten (Heißgetränke, Suppen usw.), um auf der Straße zu überleben.

 

Um die Hilfe, die wir geben, praktischer zu gestalten, möchten wir so viele Obdachlose      wie möglich mit einer 1-Liter-Thermoskanne versorgen.

Diejenigen, die diese Gemeinschaftsanstrengungen unterstützen möchten, werden diese Thermoskanne heute Donnerstag bei Lidl und Aldi im Angebot finden (siehe Foto).

 

Abschließend möchten wir betonen, dass die Berliner Regierung viele Schutzstrukturen       organisiert hat und die meisten Obdachlosen darin Zuflucht gefunden haben.

 

O Πρόεδρος

Π. Ματλής

Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.
Email:  info@gr-gemeinde.de

Tel: +49 (0)30 7929587
Fax: +49 (0)30 797 457 99

 

Anschrift: Mittelstr. 33 Steglitz 12167 Berlin
Web:  http://www.gr-gemeinde.de

 

Sitz: Berlin – Vereinsregister: Amtsgericht Charlottenburg – VR 5218 B

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανοικτή επιστολή της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Dresden: Bild von analogicus auf Pixabay

Με την ευκαιρία της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας λάβαμε μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Βλάση, στο οποίο εξαίρεται η „διαχρονική συνεισφορά της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι“ και τονίζονται τα χαρακτηριστικά της ως „συναίσθημα“ και ως „στάση ζωής“. Θα προσυπογράφαμε αρκετές από τις διατυπώσεις του μηνύματος, αν δεν διαψεύδονταν από την πραγματικότητα που ζούμε ως Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες στη Γερμανία.

 

Λογότυπο Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης

Η διαχρονικότητα, για την οποία γίνεται λόγος στο μήνυμα αναφορικά με την ελληνική γλώσσα, αφορά δυστυχώς και την αδιαφορία, με την οποία αντιμετωπίζεται από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις το ζήτημα της εκμάθησης των Ελληνικών στα παιδιά μας.

Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά όχι μόνο δεν έχουν πάρει κανένα πρακτικό μέτρο επίλυσής του, όπως στη Δρέσδη, αλλά δυσχεραίνουν ή και διακόπτουν τη λειτουργία υφιστάμενων δομών σε μια σειρά άλλων γερμανικών πόλεων (Βερολίνο, Λούντβιχσμπουργκ, Νταχάου κ.α.)

 

Πάνω από δέκα χρόνια πλέον στερείται η δυνατότητα από τα ελληνόφωνα παιδιά της Δρέσδης να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα από επαγγελματίες παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς, παράλληλα με την παρακολούθηση των μαθημάτων των γερμανικών σχολείων στα οποία φοιτούν.

Ως Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης προσπαθούμε με τις πολιτιστικές, επιμορφωτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες που αναπτύσσουμε, χάρις στην ανιδιοτελή προσφορά των μελών μας, να κρατήσουμε ζωντανή την ελληνική γλώσσα, ιδιαίτερα για τα παιδιά των νέων οικογενειών. Δεν μπορούμε όμως να αναπληρώσουμε το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε επιστημονική βάση, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει μια ολόκληρη γενιά χωρίς ουσιαστικά γλωσσικά εφόδια.

 

Έτσι η κατακλείδα του μηνύματος του κ. Υφυπουργού, ότι „Η διδασκαλία της (ελληνικής γλώσσας) αποτελεί καθήκον όλων μας για τη διατήρηση και τη διάδοση του ελληνικού Πολιτισμού“ παραμένει ένα ευχολόγιο. Σε ό,τι αφορά την Κοινότητά μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε συλλογικά τη διασφάλιση του δικαιώματος για δημόσια και δωρεάν ελληνόγλωσση εκπαίδευση, με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, μέχρι που η „Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας“ να γίνει καθημερινό και όχι αποσπασματικό βίωμα για τα παιδιά μας και τα παιδιά των άλλων πόλεων, όπου ζουν Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης

 

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Χρυσουλάκης: “Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ-HJ10-“Pericles”- District 25 και ο Πρόεδρός της, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, με θέμα «Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο Πολιτιστικής Διπλωματίας στον 21ο αιώνα».

Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας επικεντρώθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική γλώσσα για την προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας την αυγή της νέας δεκαετίας που μόλις ξεκίνησε.

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν συμπατριώτες από όλον τον κόσμο, τίμησε με χαιρετισμό του ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, κ. George Choriates, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή της Διασποράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Συμμετείχαν με ομιλίες τους προσωπικότητες όπως ο καθηγητής και εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, Jannis Korinthios, ο καθ. Alexander Kitroeff, ο οποίος εστίασε στο ζήτημα της πολιτιστικής και εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας, ο γνωστός και πολυβραβευμένος ομογενής κ. Lou Katsos, ο οποίος εστίασε στον ρόλο της Πολιτιστικής Διπλωματίας για τις διεθνείς σχέσεις στη Αν. Μεσόγειο, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Αυστραλίας, κ. Elias Allan Doufas, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνομάθεια στην Αυστραλία.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της «Φωνής της Ελλάδας» (ΕΡΤ), κα Νατάσσα Βησσαρίωνος.


Πηγή φωτογραφιών: Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία: Η βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη απέναντι σε νέες πρακτικές παλαιάς κοπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το εγχειρίδιο εκμάθησης της αρομάνικης - Έκδοση ΥΠΕΞ Ρουμανίας

Την “έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Ρουμανίας με στόχο τους βλαχόφωνους Έλληνες τους οποίους προσπαθεί ν’ αποκόψει από την ρωμιοσύνη και να τους εντάξει στους απόδημους Ρουμάνους” γνωστοποιεί με επιστολή της προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιστολή το “Departamentul pentru Romanii de pretutindeni”, τμήμα του ΥΠ.ΕΞ. Ρουμανίας για τους απόδημους Ρουμάνους, ίδρυσε στην Αλβανία την Μ.Κ.Ο. “Harriet Martineau”, ενώ “εξέδωσε ένα εγχειρίδιο εκμάθησης της αρομάνικης δηλ. «βλάχικης γλώσσας», την οποία θεωρεί διάλεκτο της ρουμανικής, με ρουμάνικο αλφάβητο και το μοιράζει στις βλαχόφωνες κοινότητες της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας, υποσχόμενη υποτροφίες και χρηματοδοτήσεις για σπουδές στην Ρουμανία σε όσους δηλώνουν «βλάχικης/αρομάνικης» καταγωγής”!

Το εγχειρίδιο εκμάθησης της αρομάνικης

 

Η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία καταλήγει τονίζοντας πως “η Ομογένεια στην Αλβανία, ελληνόφωνη και βλαχόφωνη είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ, είναι Έλληνες στην καταγωγή και απαιτείται συσπείρωση όλων παραμερίζοντας τοπικούς και προσωπικούς ανταγωνισμούς ώστε να διατηρηθεί δυνατή και να καταφέρει να διατηρήσει τις ιστορικές κοιτίδες της ρωμιοσύνης στην περιοχή”.

 

Το εγχειρίδιο εκμάθησης της αρομάνικης – Έκδοση ΥΠΕΞ Ρουμανίας

Αναλυτικά η επιστολή της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας αναφέρει:

“Εν’ όψει της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, πληροφορηθήκαμε ότι σημειώνεται μία έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Ρουμανίας με στόχο τους βλαχόφωνους Έλληνες τους οποίους προσπαθεί ν’ αποκόψει από την ρωμιοσύνη και να τους εντάξει στους απόδημους Ρουμάνους.

Οι Βλάχοι/Αρμάνοι ουδέποτε αποτέλεσαν τμήμα της διασποράς του ρουμάνικου έθνους!

Οι Βλάχοι/Αρμάνοι, πολίτες σήμερα της Αλβανίας, έχουν πατρίδα, έχουν τόπο καταγωγής και ιστορικής αναφοράς και αυτός είναι τα χώματα της ελληνικής Πίνδου!

Όταν η Ρουμανία, οι προαιώνιοι συνεργάτες της και οι περιθωριακοί τυχοδιώκτες στους οποίους στηρίζεται, κατάλαβαν ότι δεν μπορούν ν’ αποδείξουν άλλη καταγωγή για τους Βλάχους/Αρμάνους, που σήμερα είναι πολίτες της Αλβανίας πέρα από την αδιαμφισβήτητη ελληνική, ξεκίνησαν να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αυτό της υποτιθέμενης διάσωσης της «βλάχικης γλώσσας» στοχεύοντας στον συναισθηματισμό τους για την φθίνουσα πορεία της λόγω αλλαγής των συνθηκών ζωής.

Το «Departamentul pentru Romanii de pretutindeni”, τμήμα του ΥΠ.ΕΞ. Ρουμανίας για τους απόδημους Ρουμάνους, ίδρυσε στην Αλβανία τη Μ.Κ.Ο. “Harriet Martineau”, ενέργεια η οποία είναι αποδεκτή ως το σημείο, που διαχειρίζεται υποθέσεις των αποδήμων Ρουμάνων είναι δικαίωμά της.

Όμως με αυτό το πρόσχημα άρχισε το προσφιλές της παιχνίδι να μπερδεύει σκόπιμα τις έννοιες αρουμούν και ρουμούν με σκοπό να ξεγελάσει τους βλαχόφωνους της Αλβανίας.

Το εν λόγω τμήμα του ΥΠ.ΕΞ Ρουμανίας εξέδωσε ένα εγχειρίδιο εκμάθησης της αρομάνικης δηλ. «βλάχικης γλώσσας», την οποία θεωρεί διάλεκτο της ρουμανικής, με ρουμάνικο αλφάβητο και το μοιράζει στις βλαχόφωνες κοινότητες της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας, υποσχόμενη υποτροφίες και χρηματοδοτήσεις για σπουδές στην Ρουμανία σε όσου δηλώνουν «βλάχικης/αρομάνικης» καταγωγής.

Η κίνηση αυτή ανακαλεί στη μνήμη μας κάτι ανάλογο, που συνέβη στις αρχές του 20ου αιώνα όταν μοίραζε χρυσές λίρες στους βλαχόφωνους της Πίνδου για να στέλνουν τα παιδιά τους στα ρουμάνικα σχολεία και όχι στα Ελληνικά!

Να επισημάνουμε ότι:

– Όσο η Ρουμανία ασχολείται με τους Ρουμάνους του εξωτερικού είναι δικαίωμά της και υποχρέωσή της.

– Όταν όμως προσπαθεί να παραπλανήσει Βλάχους/Αρμάνους και να τους εντάξει στην δική της διασπορά, αυτό δεν είναι ούτε δικαίωμά της ούτε και θεμιτό και αυτό προσπαθεί να πετύχει μοιράζοντας αυτό το βιβλίο σε βλαχόφωνους της Αλβανίας.

– Με το συγκεκριμένο βιβλίο κανείς δεν θα μάθει τα βλάχικα των προγόνων του αλλά στην ουσία ρουμάνικα και είναι πρόφαση για δημιουργία βλάχικης/αρομάνικης μειονότητας στην Αλβανία κατά το πρότυπο γειτονικής χώρας δηλαδή διάσπαση της Ελληνικής μειονότητας σε ελληνόφωνους και βλαχόφωνους, άρα εξασθένιση της δύναμης του Ελληνισμού!

Ουδέποτε υπήρξε έθνος Βλάχων/Αρμάνων, ούτε κράτος!

Η Ομογένεια στην Αλβανία, ελληνόφωνη και βλαχόφωνη είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ, είναι Έλληνες στην καταγωγή και απαιτείται συσπείρωση όλων παραμερίζοντας τοπικούς και προσωπικούς ανταγωνισμούς ώστε να διατηρηθεί δυνατή και να καταφέρει να διατηρήσει τις ιστορικές κοιτίδες της ρωμιοσύνης στην περιοχή.”


Πηγή φωτογραφιών: Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

MyConsulLive: Στη φάση πιλοτικής λειτουργίας το Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών

Τα Γενικά Προξενεία Βοστώνης, Κωνσταντινούπολης, Ντύσσελντορφ και το Προξενείο Πέρθης εντάσσονται από σήμερα στη φάση πιλοτικής λειτουργίας του «MyConsulLive», της πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πρόκειται για την πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και η ΑΑΔΕ.

Η υπηρεσία αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στις 29 Δεκεμβρίου 2020, βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Γενικά Προξενεία Νέας Υόρκης και Τορόντο, ενώ σταδιακά προβλέπεται να επεκταθεί σε όλες τις Προξενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα «MyConsulLive» παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού να διεκπεραιώνουν διοικητικές πράξεις στο Προξενείο εξ αποστάσεως, μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης με τον αρμόδιο προξενικό υπάλληλο.

Η είσοδος στην πλατφόρμα προϋποθέτει την χρήση κωδικών Taxisnet για την επιβεβαίωση των στοιχείων του ενδιαφερομένου, ενώ κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης η ταυτοπροσωπία θα διαπιστώνεται με την επίδειξη δημοσίου εγγράφου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.).

Η δράση συμπληρώνει την υπηρεσία Ψηφιακού Βοηθού Εικονικής Υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Chatbot) η οποία έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία στο Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας Λονδίνου και στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης και η οποία επίσης προγραμματίζεται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των προξενικών Αρχών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με τις παραπάνω ειδικές εφαρμογές αναβαθμίζεται καθοριστικά το επίπεδο προξενικής εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ η επέκτασή τους στο σύνολο των προξενικών Αρχών θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα επιτυγχάνοντας την ψηφιοποίηση, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ11 ώρες πριν

Γαμήλιες τελετές σε αερόστατο λόγω… κοινωνικής απόστασης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες πριν

Daily Telegraph: Τα 15 καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφθεί κάποιος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ19 ώρες πριν

Γερμανία: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Βερολίνο και Βραδεμβούργο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ20 ώρες πριν

Γερμανία: Σήμα κινδύνου στέλνει το λιανεμπόριο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ21 ώρες πριν

Οι νυχτερινοί τύποι έχουν διπλάσια πιθανότητα να μην είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Βρετανία: 700 εκατ. λίρες για την αναπλήρωση του μαθησιακού κενού των παιδιών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες πριν

Έρευνα: Ανακαλύφθηκαν 127 γονίδια κινδύνου για γλαύκωμα στα μάτια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Ιστορική καταδίκη ενός πρώην πράκτορα του συριακού καθεστώτος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Η πανδημία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που ψωνίζουμε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Εντυπωσιακή μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: Άνοιγμα σε τέσσερα βήματα, σχεδιάζει η Καγκελαρία μετά το lockdown

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι οι περιορισμοί θα διαρκέσουν ως τα μέσα Σεπτεμβρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Συνάντηση κορυφής για το άνοιγμα των καταστημάτων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέο πακέτο μέτρων για την ανακούφιση της οικονομίας και της κοινωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα από το υπ. Εξωτερικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αντισυνταγματική η απαγόρευση κυκλοφορίας;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Κατά της χαλάρωσης του lockdown τάσσονται οι πολιτικοί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Ο πολικός στρόβιλος παγώνει την Ευρώπη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Συζήτηση για ενδεχόμενη παράταση του lockdown

Europolitis TV4 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV10 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV10 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV11 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV11 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV11 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ11 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ12 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV1 έτος πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV1 έτος πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Advertisement Europolitis
Advertisement