Επικοινωνήστε μαζί μας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συζητώντας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αμβούργο Γιώργο Αρναούτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γενικός Πρόξενος του Αμβούργου Γιώργος Αρναούτης, μιλά στον Ευρωπολίτη για τον ελληνισμό της διασποράς που βίωσε ο ίδιος τα τελευταία 3 χρόνια, για το Αμβούργο και πως μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα.


-Λίγο πριν το τέλος της θητείας σας εδώ στην Γερμανία ως Γενικός Πρόξενος του μεγαλύτερου Προξενείου σε τετραγωνικά χιλιόμετρα της διασποράς του ελληνισμού, θα θέλαμε να μας πείτε πως κινείται σήμερα ο ελληνισμός; Όλο αυτό τον διάστημα ήταν κοντά σας;

Το Προξενείο του Αμβούργου εκπροσωπεύει ένα μεγάλο και δυνατό κομμάτι του ελληνισμού γιατί οι αρμοδιότητές μας πέρα του Αμβούργου φτάνει από το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν μέχρι την Κάτω Σαξονία και την Βρέμη. Ο ελληνισμός σε αυτά τα 3 χρόνια που βρίσκομαι εδώ ήταν πάντα κοντά μας. Είναι ζωντανός, δημιουργικός και πολύ ενωμένος. Οποιοδήποτε ζήτημα μας παρουσιαζόταν καθόμασταν και σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης πάντα στο τέλος βρίσκαμε μαζι την λύση. Από την πλευρά μας, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες προσπαθούμε με την φυσική μας παρουσία να είμαστε δίπλα τους.

-Αν και η περιοχή σας σε αριθμό πληθυσμού του ελληνισμού είναι μικρός ωστόσο υπάρχει μεγάλη δυναμική στα κοινά, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στα τοπικά κoινοβούλια. Αυτοί οι συμπατριώτες . Πως έχουν εισπράξει την προσέγγιση της ελληνικής πολιτείας; Πόσο κοντά βρίσκονται σε εσάς;

Αληθεύει πως ο αριθμός του ελληνισμού στην περιοχή μας συγκριτικά με άλλες περιοχές όπως της Βόρειας Βεστφαλία-Ρηνανίας είναι μικρότερος. Συνολικά σε εμάς τα ελληνικά διαβατήρια κυμαίνονται στις 30-35.000. Όσο αφορά στο πολιτικό κομμάτι, πράγματι υπάρχει μία δυναμική, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε συνολικά 4 Έλληνες στα τοπικά κοινοβούλια σε Κάτω Σαξονία και Βρέμη, ενώ υπάρχουν και εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Αμβούργο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.. Με όλους είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε τακτική επικοινωνία και συναντήσεις.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αμβούργο Γιώργος Αρναούτης σε αναμνηστική φωτογραφία με τις αντιπροσωπείες των ελληνικών συλλόγων στα Θεοφάνεια 2018

-Πως μπορεί η πόλη του Αμβούργου με την ανάπτυξη που έχει, καθώς είναι η δεύτερη πόλης της Γερμανίας με το πλουσιότερο ΑΕΠ να βοηθήσει την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις;

To Aμβούργο τα τελευταία χρόνια διαρκώς αναπτύσσεται. Παράδειγμα η Elbphilharmonie η οποία είναι και αξιοθέατο της πόλης. Η τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει το Αμβούργο και η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Αμβούργο αλλά και από Ελλάδα είναι ένα πολύ κομβικό σημείο. Στην Ελλάδα όπως είναι φυσικό υπάρχουν αρκετοί φορείς που έχουν αντιληφθεί την δυναμική που έχει το Αμβούργο. Παράδειγμα οι δήμοι της Θεσσαλονίκης και του Αμβούργου έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας. Ενώ πρόσφατα υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας από το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο του Πειραιά με το Εμπορικό επιμελητήριο του Αμβούργου το οποίο μέχρι πρότινος είχε τέτοια συνεργασία μόνο με το Ντουμπάι. Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική, Είναι συνεργασία με βάθος η οποία πάει πολύ καλά και τα πολλαπλά οφέλη της ήδη φαίνονται τόσο στον Πειραιά όσο και στο Αμβούργο . Από τέτοιες συνεργασίες μόνο κερδισμένες μπορούν να είναι και οι δύο πλευρές.

-Ελληνική γλώσσα. Υπάρχουν ελληνικοί σύλλογοι στην Γερμανία όπου τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 ετών δεν μιλούν ελληνικά. Που οφείλεται αυτό; Tι μπορεί να γίνει ώστε τα παιδιά της 3ης γενιάς πλέον να έρθουν κοντά στην ελληνική γλώσσα, στον πολιτισμό μας και στην κουλτούρα μας;

 

Το θέμα αυτό ξεκινάει από εμάς τους γονείς. Εάν δεν μιλάμε ελληνικά με τα παιδιά στο σπίτι, όσα σχολεία ή πανεπιστήμια και να τελειώσουν δεν πρόκειται να μάθουν σωστά και καλά ελληνικά. . Στην περιφέρειά μας δεν λειτουργούν πολλά ελληνικά σχολεία. Στο Αμβούργο υπάρχουν μόνο τρία τμήματα ελληνικής γλώσσας. Ενώ η μοναδική πόλη στην περιφέρειά μας που έχει ελληνικό Λύκειο είναι το Ανόβερο .

του Βασίλη Βούλγαρη

Europolitis TV

ΟΘΣΕ Πρόεδρος Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης: ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι… “

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©EUROPOLITIS

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης με μεστό και σύντομο μήνυμα δείχνειτον τρόπο που λειτουργεί η ομοσπονδία τους.

Εναν τρόπο μπορεί να πάει  τους ελληνικούς φορείς πιο μακριά.

 ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι τίποτα… “

 

«η ενεργή συμμετοχή όλων των συλλόγων είναι αυτοί που κάνει δυνατή

μια ομοσπονδία…είμαστε μια ομάδα, μια δεμένη ομάδα…»

30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  ΟΘΣΕ

 

20 Μαΐου 2018 Αμβούργο

 

Συνέχεια

Europolitis TV

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στην TourNatur 2018 «να προωθήσουμε την εξωστρέφεια»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της TourNatur 2018 μιλάει στον Ευρωπολίτη για τις δυνατότητες προβολής της χώρας μας στη Γερμανία.

Παράλληλα ενημέρωσε και παρουσίασε τον φυσικό χώρο που λαμβάνει χώρο το Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντύσσελντορφ στους εκπροσώπους των περιφερειών.

 

“Είναι μια στιγμή κατάλληλη σε αυτό το φιλόξενο κρατίδιο να προωθήσουμε την εξωστρέφεια.”

 

«Είμαστε στη καρδιά του Ντύσσελντορφ που η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει δυνατά.

Έχουμε μια πολύ  έντονη παρουσία από τις περιφέρειες, έντονη επισκεψιμότητα…

ωραίες προοπτικές που γίνονται ακόμη μεγαλύτερες και μια απόσταση Ελλάδας και Βόρειας Ρηνανίας Βεσφαλίας που γίνεται όλο και μικρότερη.»

 

VIDEO απο την παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην TourNatur 2018

Συνέχεια

Europolitis TV

Η Διευθύντρια Τουρισμού της Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα καλεί: (Φέρτε έναν φίλο σας μαζί)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η  Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου  Ιουλία Μαρκούλα μέσω του Ευρωπολίτη  καλεί τους συμπατριώτες της:

(Να  φέρουν τουλάχιστον έναν  φίλο τους να γνωρίσει τον φιλόξενο τόπο τους.) 

 

Με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της Ηπείρου  ο τομέας Τουρισμού της Περιφέρειας είχε μια δυναμική παρουσία.

 

Η παρθένα φύση , ο μοναδικός συνδυασμός ορεινής και παραθαλάσσιας περιοχής  συνδεδεμένη με την ιστορία.

Δίνουνε στον επισκέπτη την δυνατότητα  να ξεφύγει από την καθημερινότητα το στρες και το άγχος.

«Η Ήπειρος μέχρι πρότινος βρισκότανε σε απομόνωση, μια απομόνωση που λειτούργησε πολύ ευεργετικά μιας και άφησε ανέπαφη την φυσική ομορφιά και ζωντανά τα μνημεία της ιστορίας.»

Παρουσίαση  της Ηπείρου και των δυνατοτήτων της στο πλαίσιο της έκθεσης  VIDEO

Συνέχεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ο Ελληνισμός της Διασποράς παίζει καθοριστικό ρόλο στα εθνικά θέματα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον Ευρωπολίτη για το δυνατό και καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει ο ελληνισμός της διασποράς στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο και καθοριστικό ρόλο  που μπορεί να έχουν οι Έλληνες της διασποράς στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι: «με την εμπειρία και την νοοτροπία που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ζούνε, μπορούν, αν οργανωθούν και με το δικαίωμα της ψήφου που έχουν αρκετοί, να ασκήσουν πιέσεις και να βοηθήσουν πάρα πολύ την Ελλάδα.»   

Αλλά για να συμβεί αυτό ο έλληνας ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος είπε: «Οι έλληνες του εξωτερικό θα πρέπει όμως να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Σε αυτό θα πρέπει πρώτα τα κόμματα να λάβουν περισσότερο δράση,  με καμπάνιες, και να εντάξουν στα προεκλογικά τους σχέδια, τους ανθρώπους της ομογένειας γιατί οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές, καθώς αφορούν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες μας, που ζούνε σε αυτές και θέλουμε να είναι ενεργοί, ιδιαίτερα στην Γερμανία.  Δυστυχώς ακόμα είμαστε πίσω, γιατί η Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσε βάρος. Θα πρέπει σύντομα να αλλάξει, ειδικά τώρα που έχουν φύγει , μισό εκατομμύριο, νέα παιδιά στο εξωτερικό, μέσα από την ασταθής ελληνική οικονομία και το πρόβλημα της ανεργίας. Αυτά τα παιδιά πρέπει να γίνουν ιμάντας εμπειριών, νοοτροπιών προς την ελληνική πραγματικότητα ώστε να βελτιωθούμε ως κράτος αλλά και αυτοί να μπορούν να πιέσουν κατά το δοκούν για να έχουμε περισσότερο ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο.»

Συνέχεια

Europolitis TV

Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου «Είμαστε πολλοί, είμαστε ορατοί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου  δίνει το σύνθημα «Έχω έρθει έτοιμη για πολύ ωραία πράγματα»

¨Με την καρδιά της Ελλάδας να χτυπάει δυνατά και να χτυπάει κάθε ημέρα. Είμαστε πολύ και είμαστε ορατοί¨

 

Γενική πρόξενος του Ντύσσελντορφ

 

Συνέχεια

Europolitis TV

Για δράσεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών δεσμεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (VIDEO)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

O  Ευρωπολίτη στην απόστολή που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη  Κρήτη μαζί με αποστολή Ξένων, Ελλήνων δημοσιογράφων και εμπόρων σε πρόσκληση και φιλοξενία της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης  Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας αποκλειστικά στον Βασίλη Βούλγαρης  προάγγειλε κοινές δράσεις με την ομογένεια.

 

 “Mε τον Μανώλη τον Κουγιουμτζή τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα κάνουμε αρκετές δράσεις” 

 

«Και βέβαια με τον Μανώλη τον Κουγιουμτζή είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, θα κάνουμε πολλές δράσεις στην Ευρώπη, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όχι μόνο στη Κρήτη να παρουσιάζουμε τα προϊόντα που είναι μια ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν από κοντά τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά να τα προσφέρουμε και στις χώρες τις Ευρώπης και με τον Μανώλη τον Κουγιουμτζή τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα κάνουμε αρκετές δράσεις. »

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλάει στον Ευρωπολίτη

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ημέρες πριν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:Θέση Οδηγού στο ΓενικόΠροξενείο Ντύσσελντορφ

BREAKING2 εβδομάδες πριν

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Δεν έμεινε ικανοποιημένος με τα δώρα του και κάλεσε την αστυνομία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

BREAKING4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο

BREAKING4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Έκλεψε πινακίδες αυτοκίνητου και τις επέστρεψε με γράμμα συγνώμης και αποζημίωση

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Διακόπτει το Αθήνα-Θεσσαλονίκη/Χανιά/Ρόδο/Μύκονο η Ryanair.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Νεαρή Γερμανίδα, μέλος του ΙΚ, κατηγορείται ότι σκότωσε μια 5χρονη “σκλάβα” στο Ιράκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Το Χιόνι πλάκωσε Αυστρία – Βαυαρία

Europolitis TV4 ημέρες πριν

Πρόταση Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επαναλειτουργία του ΣΑΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 620 χλμ

Europolitis TV2 μήνες πριν

Νέοι στόχοι της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια με κάλυψη του 32% των αναγκών έως το 2030

Europolitis TV3 μήνες πριν

Πίστη, Αγάπη, Αρετή το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Europolitis TV3 μήνες πριν

Οι Ριζίτες του Μονάχου τιμήσανε την «Ημέρα του Βοσκού»

Europolitis TV3 μήνες πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV3 μήνες πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θράκη Βρυξελλών στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ

Europolitis TV4 μήνες πριν

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμοθρακιτών Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ο.Θ.Σ.Ε. (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο του Nτύσσελντορφ (VID)

Advertisement Europolitis
Advertisement