Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Eλλάδα: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία

Published

on

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν για να βρεθούν στη Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια σε συμφωνία για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία των Σκοπίων.


Οι διοργανωτές, κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες, ενώ στο Σύνταγμα έχει εμφανισθεί μια τεράστια ελληνική σημαία συνολικού εμβαδού 150 τετραγωνικών μέτρων.

Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας που οδηγούν στο Σύνταγμα είχαν λάβει από το πρωί θέσεις δεκάδες μικροπωλητές που πωλούν μικρές και μεγάλες ελληνικές σημαίες, καθώς και άλλες με εμβλήματα του Βυζαντίου και τον ήλιο της Βεργίνας.

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση από το Σύνταγμα στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για “πατριώτες που μας κυβερνούν” και βαποράκια τους αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι του για να τον εμποδίσουν να μιλήσει μπροστά στον κυρίαρχο λαό.

«Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από το Σύνταγμα, η Μακεδονία είναι μία, ήταν και θα είναι πάντα ελληνική» ανέφερε στην συνέχεια στην ομιλία του ο μουσικοσυνθέτης, εμφανώς συγκινημένος και βουρκωμένος.

Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε ενωτικός και ζήτησε δημοψήφισμα αν αυτή ή κάποια άλλη κυβέρνηση συμφωνεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία, και θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα και να απαντήσει ο λαός.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ: Τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Published

on

Από

Το ΥΠΕΞ αντιπαραβάλλει την τουρκική κίνηση με την ελληνική πρωτοβουλία για δημιουργία Θαλάσσιων Πάρκων, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προχώρησε σε πλήρη συμμόρφωση με το Δίκαιο της Θάλασσας και αποκλειστικά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Photo credits: audrey_an / pixabay

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η ανακήρυξη τουρκικών «εθνικών θαλάσσιων πάρκων» σε περιοχές πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και δεν μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στέλνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Προεδρικών Αποφάσεων στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με τις Προεδρικές Αποφάσεις της 15ης Αυγούστου, η Τουρκία ανακήρυξε δύο «εθνικά θαλάσσια πάρκα» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα όρια των οποίων εκτείνονται και πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων.



Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει παράνομη την εγκαθίδρυση των συγκεκριμένων πάρκων στο μέτρο που καταλαμβάνουν διεθνή ύδατα, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα να προχωρεί μονομερώς στη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών εκτός της εθνικής του δικαιοδοσίας.

Παράλληλα, η Αθήνα υπογραμμίζει ότι τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα είναι παράνομα και στον βαθμό που εκτείνονται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επισήμανση ότι η μονομερής θέσπιση από την Τουρκία «εθνικών» θαλάσσιων πάρκων σε περιοχές εκτός της δικαιοδοσίας της δεν μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, ούτε να επηρεάσει δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.



Το υπουργείο Εξωτερικών αντιπαραβάλλει την τουρκική κίνηση με την ελληνική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προχώρησε στη θέσπισή τους σε πλήρη συμμόρφωση με το Δίκαιο της Θάλασσας και αποκλειστικά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η Αθήνα προειδοποιεί, παράλληλα, ότι ενέργειες που επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα ή να επηρεάσουν μονομερώς το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Published

on

Από

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.051 οχήματα. Photo credits: Emphyrio / pixabay

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τα Μέγαρα έως την Νέα Πέραμο ενώ μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα διόδια Ελευσίνας. Αντίθετα, χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.051 και συγκεκριμένα 36.200 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 21.851 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση των μέτρων πρόληψης λόγω αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου, ζητά ο ΙΣΑ

Published

on

Από

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να τηρούν με συνέπεια τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν άμεσα και συντονισμένα τις δράσεις πρόληψης. Photo credits: MikuAalto / pixabay

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αυξημένη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική κατά τη φετινή περίοδο και επισημαίνει ότι η επιδημιολογική εικόνα επιβάλλει την άμεση ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης των κουνουπιών.

«Η ίδια η επιδημιολογική εικόνα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την επάρκεια, τον έγκαιρο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων κουνουποκτονίας που εφαρμόστηκαν στην Αττική», αναφέρει ο ΙΣΑ. Τονίζει ότι «η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου δεν μπορεί να βασίζεται σε αποσπασματικούς ψεκασμούς ή σε παρεμβάσεις που εντείνονται αφού έχει ήδη καταγραφεί κυκλοφορία του ιού και ανθρώπινα κρούσματα».

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η έγκαιρη και οργανωμένη πρόληψη από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας αποτελεί το σημαντικότερο ανάχωμα απέναντι στην εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου. Η διάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δεν υπάρχει ειδική αντιική θεραπεία για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου ούτε εμβόλιο για τον άνθρωπο, όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ.



Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να τηρούν με συνέπεια τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν άμεσα και συντονισμένα τις δράσεις πρόληψης.

Για την ατομική προστασία συνιστώνται:

* χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης,

* κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος, ιδιαίτερα τις ώρες αυξημένης δραστηριότητας των κουνουπιών,

* χρήση κουνουπιέρας, ιδιαίτερα για βρέφη και άτομα αυξημένου κινδύνου,

* τοποθέτηση και συντήρηση αντικουνουπικών πλεγμάτων σε πόρτες και παράθυρα,

* χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, όπου είναι δυνατόν,

* απομάκρυνση στάσιμων νερών από γλάστρες, πιατάκια, κουβάδες, δοχεία, υδρορροές και άλλα σημεία γύρω από το σπίτι,

* τακτική ανανέωση του νερού σε ποτίστρες ζώων και άλλα δοχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

53 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Published

on

Από

Photo credits: Bradiporap / pixabay

Σε 53 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 7. 

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανακριτικών κλιμακίων αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) της Δ.Α.Ε.Ε. του Πυροσβεστικού Σώματος, για περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Μυτιλήνη, Πάτρα και Κάλαμο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.



Ειδικότερα:

– Στη Μυτιλήνη, χθες, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 44 ετών συνελήφθησαν από το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Λέσβου για εκτέλεση θερμών εργασιών με χρήση χορτοκοπτικού μηχανήματος με αλυσίδα, περί ώρα 20:00, εντός γεωργικής έκτασης με ελαιόδενδρα επί της Ε.Ο. Λουτρόπολης Θερμής – Πηγής, στην Τ.Κ. Πηγής του δήμου Μυτιλήνης. Οι εργασίες πραγματοποιούνταν σε ημέρα κατά την οποία ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς βρισκόταν στην κατηγορία 5 – Κατάσταση Συναγερμού – Ακραίος Κίνδυνος Πυρκαγιάς. Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.750 ευρώ.

– Στην Πάτρα, επίσης χθες, συνελήφθη από το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Αχαΐας, ημεδαπός ηλικίας 53 ετών, ο οποίος κατά τις 21:30 προχώρησε σε άναμμα και διατήρηση φωτιάς σε σωρό με ξηρά χόρτα, άχυρα και απορρίμματα, εντός αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Ανθούπολης του δήμου Πατρέων. Το περιστατικό σημειώθηκε σε ημέρα κατά την οποία ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς ήταν κατηγορίας 4. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.



– Στον Κάλαμο, σήμερα, συνελήφθη από το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Ανατολικής Αττικής ημεδαπός ηλικίας 31 ετών, ο οποίος κατά τις 14:40, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, έκανε χρήση ψησταριάς πλησίον δασικής έκτασης, σε ημέρα κατά την οποία ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς ήταν κατηγορίας 5 – Κατάσταση Συναγερμού – Ακραίος Κίνδυνος Πυρκαγιάς. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.750 ευρώ.

Όπως σημειώνεται από την πυροσβεστική, από 1 Ιανουαρίου έως και 14 Αυγούστου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 713 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.127.843,21 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 296 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 266 (89,86%) είναι από αμέλεια και οι 30 (10,14%) από πρόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 Περιφέρειες – Πολύ υψηλός κίνδυνος σε μεγάλο μέρος της χώρας

Published

on

Από

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Photo credits: planet_fox / pixabay

Ιδιαίτερα δύσκολες αναμένονται οι συνθήκες για τον κρατικό μηχανισμό, και για σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026, καθώς, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο, ενώ μεγάλο μέρος της χώρας θα βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4).

Ειδικότερα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής και ‘Αγιον Όρος)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει για μία ακόμα φορά έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.



Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σημειώνεται ότι για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική – Σε εξέλιξη η διά θαλάσσης απομάκρυνση από Σίβηρη και Φούρκα

Published

on

Από

Στο πεδίο εξακολουθούν να επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 54 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Photo credits: FMedic_photography / pixabay

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η απομάκρυνση προς τη Σάνη κατοίκων και παραθεριστών από τους οικισμούς της Σίβηρης και της Φούρκας στη Χαλκιδική, όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι.

Στην παραλία Φούρκας, επιχειρούν ένα ταχύπλοο και ένα πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τρία σκάφη του λιμενικού σώματος- ελληνικής ακτοφυλακής, αλλά και πολλά ιδιωτικά σκάφη. Επίσης το πλοίο SPEED RUNNER JET έχει προσεγγίσει τον κόλπο της Σίβηρης για τη μεταφορά ατόμων. Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη η μεταφορά ατόμων από τη θάλασσα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τόσο από αυτή καθεαυτή την πυρκαγιά όσο και τον καπνό ο οποίος εκλύεται από αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι «θέλαμε τόσο από την περιοχή της πυρκαγιάς όσο και από τη θάλασσα να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανείς».



Αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής διευκρίνισε ότι «η πυρκαγιά ανέπτυξε μια πολύ μεγάλη δυναμική» και ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται «με ομάδες δασοκομάντος τόσο από την Ελευσίνα, οι οποίοι θα πάνε από την πρώτη ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων από την Ελευσίνα αεροπορικώς, όσο και από τη Θεσσαλονίκη με νέες δυνάμεις δασοκομάντος από την Αλεξανδρούπολη, από την Κοζάνη, από τον Βόλο και από την Καβάλα». Η πυρκαγιά, όπως πρόσθεσε, «είναι πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό του παραλιακού μετώπου, της Σίβηρης και της παραλίας Φούρκας».

Στο πεδίο εξακολουθούν να επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 54 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων 12 πυροσβεστών με 3 οχήματα από τη Μολδαβία, που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών). Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Κασσάνδρας. Επίσης 2 μηχανήματα έργου έχουν διατεθεί και από τη Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ). Τις δυνάμεις συντονίζει ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες της 1ης ΕΜΟΔΕ και 20 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΟΔΕ που θα μεταβούν αεροπορικώς απο Ελευσίνα με C27, ενώ μεταβαίνουν οδικώς, 7 πυροσβέστες της 5ης ΕΜΟΔΕ (Ιωάννινα), 6 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΟΔΕ (Αλεξανδρούπολη), 6 πυροσβέστες της 8ης ΕΜΟΔΕ (Κοζάνη), 7 πυροσβέστες από την 10η ΕΜΟΔΕ (Βόλο) και 6 πυροσβέστες από την 21η ΕΜΟΔΕ (Καβάλα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis