Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Για νέα μάχη με τους πιλότους ετοιμάζεται η Ryanair

Published

on

H ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryanair προειδοποίησε σήμερα ότι ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα «αστεία», όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πιλότων για συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που επικρατούν σε ανταγωνίστριές της εταιρίες υψηλού κόστους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις το Πάσχα, επισκιάζοντας την αύξηση κερδών που ανακοινώσε.


Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Ευρώπης προειδοποίησε επίσης τους ανταγωνιστές της ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι στις εκτιμήσεις τους για αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων στα ευρωπαϊκά δρομολόγια μικρών αποστάσεων το επόμενο καλοκαίρι και κάλεσε τους αναλυτές να συνεχίσουν να είναι «ιδιαίτερα επιφυλακτικοί» για τις προβλέψεις τους αναφορικά με τους ναύλους.

Τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 12% για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου σε ετήσια βάση παρά μια ταραχώδη περίοδο κατά την οποία αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μαζικές ακυρώσεις και την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων από τους πιλότους. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Η Ryanair απέτρεψε την απειλή γενικευμένων απεργιών κατά τα Χριστούγεννα καθώς αναγνώρισε τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια της ιστορίας, αλλά έκτοτε  πασχίζει να επισημοποιήσει τις σχέσεις με τα συνδικάτα και λέει ότι αναμένει νέες απειλές για απεργίες κατά το Πάσχα.

Οι πιλότοι λένε ότι απλά θέλουν τις ίδιες συνθήκες με αυτές που επικρατούν σε ανταγωνιστές χαμηλού κόστους, όπως η easyJet και η and Norwegian Air Shuttle, και κάποιοι λένε ότι θα αρνηθούν τις μισθολογικές αυξήσεις εκτός κι αν λάβουν εγγυήσεις ότι δεν θα επηρεάσουν τις μελλοντικές μισθολογικές διαπραγματεύσεις.  

Τα κέρδη μετά φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν για το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου στα 106 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και λίγο υψηλότερα από τα 101 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα της Ryanair.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 έργα του Αντονέλο ντα Μεσίνα εκλάπησαν από μουσείο της Σικελίας

Published

on

Από

Η κλοπή έγινε αργά χθες το βράδυ σε μουσείο στη Μεσίνα. Μεταξύ άλλων, οι δράστες αφαίρεσαν τρία από τα πέντε σωζόμενα τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου, του 15ου αιώνα. Photo credits: djedj / pixabay

Τέσσερα έργα «μοναδικής αξίας» του διάσημου ζωγράφου της Αναγέννησης Αντονέλο ντα Μεσίνα εκλάπησαν από μουσείο στη Σικελία, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Η κλοπή έγινε αργά χθες το βράδυ σε μουσείο στη Μεσίνα, τόπο γέννησης του ζωγράφου. Μεταξύ άλλων, οι δράστες αφαίρεσαν τρία από τα πέντε σωζόμενα τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου (Polittico di San Gregorio), του 15ου αιώνα.



Η κλοπή έρχεται λίγους μήνες αφότου το ιταλικό κράτος απέκτησε, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, ένα έργο του Αντονέλο ντα Μεσίνα με τίτλο «Ecce Homo» για σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμαρχος της Μεσίνας, Φεντερίκο Μπαζίλε, χαρακτήρισε την κλοπή «βαθιά κατακριτέα» πράξη, προσθέτοντας ότι ήταν «ακόμα πιο επώδυνη» επειδή έγινε κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης για την μεγάλη γιορτή της Παναγίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε 30.000 στρέμματα στο Βέλγιο και κατευθύνεται προς τη Γερμανία

Published

on

Από

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει από χθες επί τόπου τρία ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Τσεχία, την Σουηδία και την Ολλανδία. Photo credits: fish96 / pixabay

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν ολονύκτιες προσπάθειες για να ελέγξουν την μεγαλύτερη – στην ιστορία του Βελγίου – δασική πυρκαγιά που κατακαίει από το μεσημέρι της Παρασκευής το ορεινό φυσικό πάρκο στην Fagnes του δυτικού Βελγίου και πλέον κατευθύνεται προς τη Γερμανία.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η φωτιά έχει καταστρέψει έκταση 30.000 στρεμμάτων. «Οι συνθήκες είναι πολύπλοκες. Παρά την μικρότερη ένταση, οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύκτας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των αρχών.



Πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρο το Βέλγιο, από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, συνεπικουρούμενες από τον στρατό και αγρότες έχουν επικεντρωθεί σήμερα στο μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται προς τη Γερμανία και ελπίζουν ότι η σχετική πτώση της θερμοκρασίας και η άνοδος της υγρασίας θα τους βοηθήσει να περιορίσουν την προέλαση της φωτιάς,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει από χθες επί τόπου τρία ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Τσεχία, την Σουηδία και την Ολλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυστύχημα με πολωνικό λεωφορείο στην Ουγγαρία

Published

on

Από

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά το δυστύχημα, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο οδηγός συνελήφθη. Photo credits: zontomaatje / pixabay

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν έπειτα από ανατροπή πολωνικού λεωφορείου τη νύχτα σε αυτοκινητόδρομο στην ανατολική Ουγγαρία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ.

Το λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι και ανατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά στην πόλη Μεζοκερέστες στην ανατολική Ουγγαρία, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας πως το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την πόλη Νιρέγκχαζα, στον αυτοκινητόδρομο, όταν συνέβη το δυστύχημα.



Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI μετέδωσε ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 57 επιβάτες και δύο οδηγοί.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά το δυστύχημα, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο οδηγός συνελήφθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο νεκροί από πλημμύρες στην Ισπανία

Published

on

Από

Photo credits: pixabay

Μια πλημμύρα και μια κατολίσθηση στη βορειοδυτική Ισπανία προκάλεσαν τον θάνατο δύο γυναικών και τον τραυματισμό δύο μωρών, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Ο θάνατος δύο γυναικών, ηλικίας περίπου 60 και 80 ετών αντίστοιχα, έχει επιβεβαιωθεί», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καστίλης και Λεόν, προσθέτοντας ότι δύο μωρά έλαβαν τις πρώτες βοήθειες για μώλωπες μετά την καταστροφή που σημειώθηκε στο μικρό χωριό Μανθανέδο ντε Βαλντούεθα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξημένη η έξοδος από τα λιμάνια της Αττικής μετά και τη βελτίωση του καιρού

Published

on

Από

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά ενώ στις 13:00 έγινε άρση απαγορευτικού από Ραφήνα και Λαύριο. Photo credits: neufal54 / pixabay

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, παρά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στην εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Χθες, Παρασκευή, συνολικά 45.229 επιβάτες αναχώρησαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με προορισμό τα νησιά, αποτυπώνοντας την κορύφωση της εξόδου για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Σε τροποποιήσεις των σημερινών δρομολογίων προχώρησαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά ενώ στις 13:00 έγινε άρση απαγορευτικού από Ραφήνα και Λαύριο.



Η αυξημένη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου είχε ήδη αποτυπωθεί από χθες στα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής, όπου δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν για νησιωτικούς προορισμούς. Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 21 απόπλοι, με 24.738 επιβάτες να αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν συνολικά 59 δρομολόγια με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, μεταφέροντας 10.475 επιβάτες.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα υπόλοιπα δύο λιμάνια της Αττικής. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν οκτώ αναχωρήσεις πλοίων με 4.922 επιβάτες, ενώ από τη Ραφήνα αναχώρησαν εννέα πλοία, μεταφέροντας συνολικά 5.094 επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δελφίνι εμφανίστηκε στα νερά της Βενετίας

Published

on

Από

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για το ίδιο δελφίνι που βρίσκεται στα νερά της Βενετίας εδώ και καιρό. Ενώ οι περισσότεροι Βενετοί αποκαλούν αυτό το δελφίνι Νάνε, ερευνητές και μέσα ενημέρωσης το αναφέρουν ως Μίμο. Photo credits: Celdes11 / pixabay

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε να κολυμπά στα νερά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, κοντά στη διάσημη Γέφυρα του Ριάλτο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δήμαρχο Σιμόνε Βεντουρίνι δείχνει ένα πτερύγιο να αναδύεται επανειλημμένα από την επιφάνεια του καναλιού.

«Ένα δελφίνι στη Γέφυρα του Ριάλτο», έγραψε ο Βεντουρίνι στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι το υδρόβιο θηλαστικό εντοπίστηκε επίσης στο κεντρικό Μεγάλο Κανάλι, την κύρια πλωτή οδό της πόλης μήκους 3,8 χιλιομέτρων.



Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για το ίδιο δελφίνι που βρίσκεται στα νερά της Βενετίας εδώ και καιρό. Ενώ ο Βεντουρίνι και οι περισσότεροι Βενετοί αποκαλούν αυτό το δελφίνι Νάνε, ερευνητές και μέσα ενημέρωσης το αναφέρουν ως Μίμο.

Ο δήμαρχος ζήτησε τη μέγιστη προσοχή από χειριστές σκαφών, καθώς το βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει το δελφίνι να κολυμπά ανάμεσα σε γόνδολες, θαλάσσια ταξί και μηχανοκίνητα σκάφη κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα τμήματα του Μεγάλου Καναλιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis