Connect with us

RSS

Γερμανία: Η VW αγόρασε πάνω από 300.000 οχήματα από τους ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ

Published

on

Στην προσπάθεια να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για το θέμα των εκπομπών ρύπων, ο όμιλος Volkswagen έχει αγοράσει πάνω από 300.000 οχήματα και έχουν αποθηκευτεί σε 37 ασφαλείς εγκαταστάσεις, όπως σε ένα προαστιακό στάδιο ποδοσφαίρου στο Ντιτρόιτ, σ’έναν πρώην μύλο χαρτιού στην Μινεσότα και σ’ένα μέρος σε έρημο της Καλιφόρνια.


Τα συγκεκριμένα μοντέλα συντηρούνται συστηματικά κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μακροχρόνια λειτουργικότητα και η ποιότητά τους, με απώτερο στόχο να επιστρέψουν στην αγορά των ΗΠΑ ή να προωθηθούν σε άλλες αγορές εκτός ΗΠΑ. Συνολικά, η VW συμφώνησε να δαπανήσει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αξιώσεις των ιδιοκτητών, ενώ το πλάνο της εταιρείας προβλέπει την αγορά περίπου 500.000 αυτοκινήτων.

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία θα πρέπει να αγοράσει ή να αντιμετωπίσει υψηλότερες πληρωμές για τις εκπομπές των ρύπων.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταπωληθεί 13.000 και κατέστρεψαν περίπου 28.000 οχήματα. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η VW έχει εκδώσει 437.273 επιστολές προσφέροντας το ποσό των 8 δισ. ευρώ στους ιδιοκτήτες ως αποζημίωση της αγοράς των αυτοκινήτων τους. 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

RSS

Γερμανία: Ελληνίδα…η πιο επιτυχημένη πωλήτρια αυτοκινήτων

Published

on

Από

Η Παναγιώτα Πετρίδου είναι ίσως η πιο επιτυχημένη στην πώληση αυτοκινήτων της Γερμανίας, όπως αναφέρει Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα πούλησε 132 αυτοκίνητα σε μια χρονιά – περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον συνάδελφό της, αφού γνωρίζει τι έχει σημασία όταν αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο.


«Πρέπει να ακούς τον πελάτη, να του δείχνεις εμπιστοσύνη, αξίζεις περισσότερο για τον πελάτη αν αισθάνεται πιο άνετα μαζί σου από οτιδήποτε άλλο, ακόμα κι αν του προσφέρεις το όχημα 1.000 ευρώ φθηνότερα», λέει η 38χρονη Παναγιώτα στην γερμανική εφημερίδα.

Η Παναγιώτα Πετρίδου γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1979 στο Solingen της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Αφού τελείωσε το λύκειο, παρακολούθησε μια εκπαίδευση ως πωλήτρια αυτοκινήτων στη ΒMW. Από το 2004 πωλούσε αυτοκίνητα MINI και πολύ σύντομα κατάφερε ν’ αναδειχτεί ως η καλύτερη πωλήτρια μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας. Το 2010 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην γερμανική τηλεόραση ένα νέο είδος τηλεοπτικό σόου, στο οποίο ασχολούνταν με την πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων τηλεοπτικό σταθμό VOX. Το 2013 έκανε το επόμενο βήμα στην τηλεοπτική της καριέρα με μια δεύτερη εκπομπή με τίτλο «Abgewürgt und Ausgebremst». Δεδομένου ότι η 38χρονη Παναγιώτα έχει το δικό της τηλεοπτικό πρόγραμμα στο Vox, είναι πλέον αναγνωρίσιμη παντού. Μερικοί θέλουν να μάθουν ποιο αυτοκίνητο προτείνει για αγορά, ενώ κάποιοι άλλοι είναι ιδιαιτέρως… ενοχλητικοί.

Όπως είναι φυσικό έχει μειώσει τις ώρες της στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων καθώς οι ανάγκες της εκπομπής της συνεχώς αυξάνονται. Αλλά δεν θέλει να παραιτηθεί εντελώς από την πρώτη της δουλειά, ακόμα κι αν πολλοί, χωρίς να το καταλαβαίνουν, την πιέζουν να τα παρατήσει, όπως λέει η ίδια.

«Μπορώ μόνο να απαντήσω ότι τα χρήματα δεν είναι το παν, γιατί η πώληση εμπεριέχει μια καλοσύνη, μου αρέσει αυτή η δουλειά». Ένα «όνειρο» για τους Γερμανούς Ως γυναίκα πωλητής σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων δεν ήταν και πολύ εύκολο να τα καταφέρει όταν ξεκίνησε το 2004. «Οι άνθρωποι που έρχονταν να αγοράσουν αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία πίστευαν ότι ήμουν απλά επί της υποδοχής», λέει. «”Μπορείτε να καλέσετε τον πωλητή; Μπορείτε να μας φτιάξετε καφέ;” Άκουσα τόσα πολλά πράγματα στην αρχή» εξομολογείται η Παναγιώτα. Αυτή που δεν είχε ιδέα για τα αυτοκίνητα και απλά μπορούσε να πουλήσει μόνο το αυτοκίνητο ως αυτοκίνητο, δεν πήρε κανένα από αυτά τα σχόλια προσωπικά – και ανέπτυξε τα δικά της «κόλπα».

Όπως λέει, «για πολλούς Γερμανούς το αυτοκίνητό τους είναι πιο σημαντικό και από το παιδί τους». Σήμερα, κοιτάζει τους πελάτες της καθώς μπαίνουν από την πόρτα για να δουν τι θέλουν. «Όταν ένας άντρας έρχεται στην αντιπροσωπεία με τη σύζυγό του, αγοράζουν αυτοκίνητο πιο γρήγορα από όταν ο άνδρας έρχεται μόνος του», λέει. «Επειδή εμπλέκεται η… υπεύθυνη στη λήψη των αποφάσεων» συμπληρώνει γελώντας. Η μεγάλη της επιτυχία στις πωλήσεις ήταν φυσικό να προκαλέσει τον φθόνο, ειδικά μεταξύ των ανδρών συναδέλφων της.

Ως γυναίκα, που όχι μόνο καταλαβαίνει πολλά για τα αυτοκίνητα, αλλά είναι και ποδοσφαιρόφιλη, εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού από πολλούς άνδρες θεατές. Και ακόμα κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η 38χρονη Ελληνίδα αποτελεί σήμερα για πολλούς Γερανούς ένα «όνειρο», γράφει η SZ. 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

RSS

Δημιουργήθηκε ο πρώτος ώριμος ανθρώπινος καρδιακός μυς από βλαστοκύτταρα

Published

on

Από

Επιστήμονες και βιοϊατρικοί μηχανικοί στις ΗΠΑ δημιούργησαν τον πρώτο ανθρώπινο καρδιακό μυ από βλαστοκύτταρα, που συμπεριφέρεται περίπου όπως ο κανονικός μυς της καρδιάς.


Ο εργαστηριακός μυς, όταν βελτιωθεί κι άλλο, θα επιστρέψει στους ερευνητές να μελετάνε την ανθρώπινη φυσιολογία και ειδικότερα τις καρδιοπάθειες και τα νέα φάρμακα υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, ανοίγοντας έτσι νέες δυνατότητες στη βιοϊατρική και στη φαρμακευτική έρευνα.

Παρόλο που σήμερα οι επιστήμονες είναι σε θέση να καλλιεργήσουν στο εργαστήριό τους πολλούς ιστούς, ακόμη και καρδιακό μυ, από βλαστικά κύτταρα που έχουν ληφθεί από δείγμα αίματος ασθενούς, οι εργαστηριακοί αυτοί ιστοί στην περίπτωση της καρδιάς έως τώρα είχαν αποτύχει να εμφανίσουν τις πιο ζωτικές συμπεριφορές που έχει μια φυσιολογική καρδιά ενηλίκου. Έτσι, δεν είχε καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα να δημιουργηθεί ένας καρδιακός μυς αρκετά ώριμος, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμος για ιατρικές έρευνες.

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως επιτεύχθηκε τώρα για πρώτη φορά. Ερευνητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, κατάφεραν, με μια νέα μέθοδο, να καλλεργήσουν στο εργαστήριο μέσα σε μόνο ένα μήνα ώριμο καρδιακό μυ, ξεκινώντας από πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα του αίματος.

Συνήθως μια τέτοια καλλιέργεια χρειάζεται εννέα μήνες, αλλά με τη νέα τεχνική όχι μόνο η ανάπτυξη του ιστού γίνεται πολύ πιο γρήγορα, αλλά και το αποτέλεσμα είναι πιο ώριμο, όσον αφορά το επίπεδο ανάπτυξης του εργαστηριακού καρδιακού μυ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

RSS

Μεγάλη Παρασκευή: Η ιερότερη ημέρα της Ορθοδοξίας

Published

on

Από

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.


Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα. Σε πολλές περιοχές, τα κορίτσια ενώ στολίζουν τον Επιτάφιο, ψάλλουν το μοιρολόγι της Παναγίας, μεγάλο θρησκευτικό τραγούδι που ιστορεί τη σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον πόνο της Αγίας του Μητέρας.

Και αμέσως αρχίζει η συρροή του κόσμου και το προσκύνημα του Επιταφίου. Παρθένες με κάνιστρα γεμάτα λεμονόφυλλα, ή τριαντάφυλλα στέκονται κοντά του και ραίνουν με μύρα το νεκρό Ιησού. Οι προσκυνητές, προπάντων γυναίκες και παιδιά αφού φιληθούν, περνούν κάτω από τον Επιτάφιο, “για να τους πιάσει η χάρη” όπως λένε.

Όταν νυχτώσει αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου. Η πομπή σχηματίζεται από τα Εξαπτέρυγα και το Σταυρό μπροστά , τον Επιτάφιο και τους ιερείς πιο πίσω. Στις πόλεις προηγούνται οι μουσικοί, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια. Ο κόσμος που ακολουθεί κρατάει στα χέρια αναμμένες λαμπάδες. Κατά διαστήματα η πομπή σταματά σε πλατείες και σταυροδρόμια και εκεί οι ιερείς ψάλλουν δεήσεις.

Επίσης σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας.

Όπως στα κεριά της Μεγάλης Πέμπτης, έτσι και στα λουλούδια του Επιταφίου, (Χριστολούλουδα, Σταυρολούλουδα) αποδίδεται μεγάλη θαυματουργός Δύναμη. Σε πολλούς μάλιστα τόπους, η διανομή τους γίνεται από τον ίδιο τον ιερέα.

Continue Reading

RSS

Γερμανία: Οργή για τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα στις πόλεις

Published

on

Από

Η ιδέα των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα εξυπηρετεί κατοίκους, τουρίστες αλλά και το περιβάλλον. Ωστόσο, σε πολλές γερμανικές πόλεις το πλήθος των ποδηλάτων δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα.


Τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο στοιχείο σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα. Πολλές εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες τους να νοικιάζουν τα ποδήλατά τους και να τα κλειδώνουν σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μετά τη χρήση τους. Ακούγεται εύκολο και πρακτικό, ωστόσο προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα αρκετών κατοίκων των πόλεων. Η Παγγερμανική Ποδηλατική Λέσχη ADFC κάνει μεν λόγο για «εξαιρετική ιδέα», τονίζει όμως ότι έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες και παράπονα για παράνομα παρκαρισμένα ποδήλατα. «Όταν ενοικιαζόμενα ποδήλατα κλείνουν δεκάδες πεζοδρόμια ή απλά τα παρατούν σε πάρκα, τότε είναι εκνευριστικό», επισημαίνει η Στέφανι Κρόνε, εκπρόσωπος της ADFC.

Κι άλλες οργανώσεις εκφράζουν παρόμοιους προβληματισμούς και υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που προκαλεί η δυνατότητα ελεύθερου παρκαρίσματος των ποδηλάτων, τα οποία δεν χρειάζεται να κλειδωθούν σε προκαθορισμένα από την εκάστοτε εταιρεία σημεία.

Ο αριθμός των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα, εντός λίγων εβδομάδων τοποθετήθηκαν τον Αύγουστο του 2017 στους δρόμους του Μονάχου περίπου 6.800 ποδήλατα προς ενοικίαση – και μάλιστα χωρίς προσυνεννόηση με τις δημοτικές αρχές της πόλης. Κάτοικοι του Μονάχου εξέφρασαν παράπονα για μπλοκαρισμένα πεζοδρόμια, αλλά ακόμη και κρούσματα βανδαλισμού.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

RSS

Γερμανία: Μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων τον Μάρτιο

Published

on

Από

Πτωτική ήταν η πορεία των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στη Γερμανία τον Μάρτιο. Η υποχώρηση ήταν της τάξεως του 3,4% έπειτα από την απόφαση να απαγορευθεί σε λίγα χρόνια η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις γερμανικές πόλεις.


Οι συνολικές εγγραφές της γερμανικής αγοράς μειώθηκαν στα 347.433 οχήματα με τις πολυτελείς μάρκες να πλήττονται περισσότερο. Οι πωλήσεις της Audi μειώθηκαν κατά 13%, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι πωλήσεις της BMW και της Mercedes-Benz που υποχώρησαν κατά 5,4% μονάδες. Επίσης και ο όγκος των αυτοκινήτων της Volvo υποχώρησε κατά 25%.

Κακό μήνα είχε και η Opel, που μείωσε τις πωλήσεις της κατά 24%, αλλά και η Renault (-16%). Τέλος, μείωση σημείωσαν η Toyota (-6,9%), η Citroen (-5,1%) και η Ford (-1,2%).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

RSS

Γερμανία: Η συντηρητική πτέρυγα του CDU ζητά την αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος

Published

on

Από

Την αποχώρηση της ‘Αγγελα Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και την επαναφορά της υποχρέωσης στράτευσης, την κατάργηση του διπλού διαβατηρίου και την επιστροφή στην παλιά εικόνα της οικογένειας ζητούν μεταξύ άλλων στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με κείμενο – «μανιφέστο των συντηρητικών», το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Rheinische Post».


Με το κείμενό τους, τα συγκεκριμένα στελέχη προσπαθούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να ασκήσουν πίεση προς την κυρία Μέρκελ προκειμένου να εγκαταλείψει την «πορεία προς το κέντρο». Ο γάμος και η οικογένεια και η κεντρική εικόνα «πατέρας, μητέρα, παιδιά» αποτελούν τη σημαντικότερη βάση της κοινωνίας, αναφέρεται στο κείμενο, ενώ τονίζεται ότι πρέπει να δοθεί ανένδοτη μάχη εναντίον των αριστερών, δεξιών και ισλαμιστών εξτρεμιστών, αλλά και να καταργηθούν οι κοινωνικές εισφορές των εργαζομένων.

Το «μανιφέστο» αναμένεται να εγκριθεί αύριο κατά την ομοσπονδιακή συνδιάσκεψη της «Ένωσης Αξιών», της συντηρητικής πτέρυγας του CDU η οποία δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο. Ο Πρόεδρός της, Αλεξάντερ Μιτς, μιλώντας στην εφημερίδα, απαιτεί η κυρία Μέρκελ να μην θέσει υποψηφιότητα για την ανανέωση της θητείας της ως αρχηγού του κόμματος στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την ανανέωση στο κόμμα. Η «Ένωση Αξιών» δεν αποτελεί διάσπαση του CDU, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Γκρέγκορ Γκόλαντ: «Δεν αισθάνονται πλέον σαν στο σπίτι τους μέσα στο κόμμα και για αυτό πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους.

Πολλοί σκέφτονται παρόμοια, αλλά δεν τολμούν να το εκφράσουν δημοσίως», τονίζει και προσθέτει ότι η Καγκελάριος «με την πολιτική της στο προσφυγικό άλλαξε το κόμμα και τη χώρα και πρέπει κανείς να εξηγεί την πολιτική του, αν θέλει να την αλλάξει». Το κόμμα ζούσε πάντα από τις τρεις ρίζες του, την κοινωνική, την φιλελεύθερη και την συντηρητική, δηλώνει από την πλευρά του ο αρχηγός του CDU στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Τόμας Στρομπλ και τονίζει ότι το CDU αρχίζει τώρα μια συνολική διαδικασία για την κατάρτιση νέου προγράμματος. «Εδώ πρέπει και μπορούν να συνεισφέρουν όλοι», καταλήγει.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 λεπτά ago

Μελέτη: Οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στα αστικά κέντρα έως και 90%

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ18 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ22 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ24 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis