ΕΛΛΑΔΑ
Διακόπτει πτήσεις στην Ελλάδα η Ryanair
Το κλείσιμο της βάσης της στα Χανιά, και την μείωση στις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας θα μείωση τα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της.
Αυτό σημαίνει ότι η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία, Τρεβίσο και το Βίλνιους.
Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου.
Ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης δήλωσε: “Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια. ”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
Τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
- Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.
- Ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εντός των πόλεων.
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
- Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κ.λπ.).
- Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται.
- Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Παράλληλα, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς, ως εξής:
- Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, από τις 16:00 έως τις 22:00, καθώς και το Σάββατο 15 Αυγούστου από τις 08:00 έως τις 13:00, για το ρεύμα εξόδου.
- Την Κυριακή 16 Αυγούστου, από τις 16:00 έως τις 23:00, για το ρεύμα εισόδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού
- Κυβερνοεπίθεση στην Πολωνία εκθέτει τα δεδομένα 19 εκατομμυρίων πολιτών
- Έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κοστίσουν στη Γαλλία τα κύματα καύσωνα
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη… σκιά κινδύνου πυρκαγιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε περιοχές 6 Περιφερειών
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται και για αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026, για μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει για τις εξής περιοχές:
* Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
* Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
* Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων)
* Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σημειώνεται ότι για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού
- Κυβερνοεπίθεση στην Πολωνία εκθέτει τα δεδομένα 19 εκατομμυρίων πολιτών
- Έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κοστίσουν στη Γαλλία τα κύματα καύσωνα
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη… σκιά κινδύνου πυρκαγιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code για εκδήλωση πυρκαγιών περιοχές 7 Περιφερειών
Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code, τέθηκαν για σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026, μετά και την συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιών, τίθενται οι ακόλουθες περιοχές, καθώς σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).
* H Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της Νήσου Κυθήρων)
* Οι Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
* Η Περιφέρεια Κρήτης
* Οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
* Οι Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
* Οι Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
* Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σημειώνεται ότι για τις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού
- Κυβερνοεπίθεση στην Πολωνία εκθέτει τα δεδομένα 19 εκατομμυρίων πολιτών
- Έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κοστίσουν στη Γαλλία τα κύματα καύσωνα
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη… σκιά κινδύνου πυρκαγιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάρπαθος: Απαγόρευση κολύμβησης και κάθε θαλάσσιας δραστηριότητας στην περιοχή Αρδάνι
Στην απαγόρευση της κολύμβησης και κάθε θαλάσσιας δραστηριότητας σε τμήμα της περιοχής Αρδάνι στην Κάρπαθο προχώρησε το Λιμεναρχείο, μετά τον εντοπισμό αντικειμένων που εκτιμάται ότι πρόκειται για πυρομαχικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για παλιά πυρομαχικά, ενώ η Λιμενική Αρχή έχει ήδη οριοθετήσει την περιοχή και έχει επιβάλει περιορισμούς για λόγους ασφαλείας.
Το Λιμεναρχείο Καρπάθου ανακοίνωσε την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού και παραμονής λουομένων στην παραλία, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Δεν επιτρέπεται επίσης οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη.
Η απαγόρευση αφορά ακτίνα 100 μέτρων γύρω από συγκεκριμένο σημείο στη θαλάσσια περιοχή Αρδάνι, το οποίο έχει οριοθετηθεί από τη Λιμενική Αρχή. Σημειώνεται τέλος ότι όσοι παραβιάσουν την απαγόρευση υπόκεινται στις προβλεπόμενες κυρώσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού
- Κυβερνοεπίθεση στην Πολωνία εκθέτει τα δεδομένα 19 εκατομμυρίων πολιτών
- Έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κοστίσουν στη Γαλλία τα κύματα καύσωνα
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη… σκιά κινδύνου πυρκαγιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έλεγχοι με drones και MyCoast σε περισσότερες από 300 παραλίες
Με drones, ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένες αυτοψίες οι Κτηματικές Υπηρεσίες εντείνουν τους ελέγχους στις παραλίες, ενώ όπου διαπιστώνονται παραβάσεις ενεργοποιούνται άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα. Τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 73.000 ευρώ στη Ρόδο και 72.490 ευρώ στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχουν πραγματοποιήσει εφέτος το καλοκαίρι πάνω από 1.500 αυτοψίες σε περισσότερες από 300 παραλίες με πάνω από 450 επιχειρήσεις, με αξιοποίηση drones και της ψηφιακής εφαρμογής MyCoast την οποία χρησιμοποιούν οι πολίτες για να υποβάλλουν αναφορές και καταγγελίες.
Τον μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών συγκεντρώνουν μέχρι σήμερα η Χαλκιδική, η Ανατολική Αττική, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Καβάλα.
Ωστόσο, εφέτος καταγράφεται χαμηλότερος αριθμός καταγγελιών σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η εικόνα από τους ελέγχους δείχνει αυξημένο βαθμό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τον ν. 5092/2024.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 8.000 συμβάσεις παραχώρησης για τη θερινή περίοδο. Από αυτές, 4.870 αφορούν απευθείας παραχωρήσεις σε όμορες επιχειρήσεις και περίπου 3.130 προέκυψαν μέσω ηλεκτρονικών πλειοδοτικών δημοπρασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν την αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή παραλίας χωρίς σύμβαση παραχώρησης, την υπέρβαση του παραχωρημένου χώρου, την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης και τη μη ανάρτηση της προβλεπόμενης πινακίδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού
- Κυβερνοεπίθεση στην Πολωνία εκθέτει τα δεδομένα 19 εκατομμυρίων πολιτών
- Έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κοστίσουν στη Γαλλία τα κύματα καύσωνα
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη… σκιά κινδύνου πυρκαγιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου – Πάνω από 56.000 επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου, η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων, με χιλιάδες επιβάτες να εγκαταλείπουν την Αθήνα με προορισμό τα νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ στα πλοία που κατευθύνονται κυρίως προς τις Κυκλάδες οι πληρότητες αγγίζουν το 100%.
Συνολικά, μόνο για σήμερα από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και Αργοσαρωνικό αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου 56.400 επιβάτες, επιβεβαιώνοντας ότι η έξοδος του Αυγούστου βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
Ήδη από χθες, Παρασκευή, η εικόνα στα λιμάνια ήταν αντίστοιχη. Από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι με 30.009 επιβάτες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό εκτελέστηκαν 60 δρομολόγια με 10.545 ταξιδιώτες. Από τη Ραφήνα αναχώρησαν 20 πλοία μεταφέροντας 10.304 άτομα και από το Λαύριο 12 πλοία με 4.088 επιβάτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού
- Κυβερνοεπίθεση στην Πολωνία εκθέτει τα δεδομένα 19 εκατομμυρίων πολιτών
- Έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κοστίσουν στη Γαλλία τα κύματα καύσωνα
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη… σκιά κινδύνου πυρκαγιών














You must be logged in to post a comment Login