Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πως λαμβάνονται τα κρατικά επιδόματα για τα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Το επίδομα φοροελάφρυνσεις λόγω τέκνου (Kinderfreibetrag) και το επίδομα τέκνου (Kindergeld) είναι κρατικά επιδόματα, με σκοπό την κάλυψη των βασικών αναγκών του παιδιού. Και οι δύο υπηρεσίες είναι αμοιβαία αποκλειόμενες μεταξύ τους.

Για παράδειγμα το εισόδημα μέσω εργασίας ή από μίσθωση και ενοικίαση, πρέπει να καταβάλλονται φόροι. Αυτή η φορολογική επιβάρυνση μπορεί να μειωθεί για παράδειγμα, από το επίδομα φοροελάφρυνσεις λόγω τέκνου(Kinderfreibetrag). Μειώνει το φορολογητέο εισόδημα των γονέων και συνεπώς τη φορολογική τους επιβάρυνση.

 

Ποιος δικαιούται το Kinderfreibetrag;

Το Kinderfreibetrag χορηγείται για τη γέννηση ενός παιδιού αλλά και τα υιοθετημένα παιδιά. Έχουν δικαίωμα και οι δύο γονείς (50% σε κάθε ένα γονέα) και μπορεί επίσης να μεταφερθεί και στους παππούδες. Σε περίπτωση χωρισμού, το μισό μερίδιο του επιδόματος τέκνου παραμένει το ίδιο – ανεξάρτητα από το πού κατοικεί το παιδί. Η εξαίρεση από τον κανόνα είναι όταν  ο οφειλέτης δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις πληρωμής του, τότε το επίδομα τέκνου μπορεί να χορηγηθεί εξ ολοκλήρου στον  γονέα που φροντίζει το παιδί.

Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Kinderfreibetrag;

Κατά κανόνα, οι φορολογούμενοι μπορούν να διεκδικήσουν το Kinderfreibetrag μέχρι τα 18α γενέθλια του παιδιού.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Kinderfreibetrag και του Kindergeld;

Η ταυτόχρονη παραλαβή του Kindergeld και η χρήση του Kinderfreibetrag  αποκλείονται. Χρησιμοποιείται μόνο μία από τις δύο κρατικές υπηρεσίες υποστήριξης.

Το Kindergeld  έχει ύψους 194 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, 200 ευρώ για το τρίτο και 225 ευρώ για το τέταρτο παιδί το οποίο μεταφέρεται μηνιαίως στο λογαριασμό. Το Kinderfreibetrag δεν καταβάλλεται, αλλά πιστώνεται αναδρομικά για το φορολογικό έτος από τη φορολογική υπηρεσία.

Αν τελικά το Kinderfreibetrag ή το  Kindergeld έχει δικαίωμα ένας φορολογούμενος, για να πληρωθεί τότε η  φορολογική υπηρεσία ελέγχει αυτόματα στο πλαίσιο ευνοϊκής εξέτασης. Αυτό σημαίνει ότι στο πρώτο στάδιο, οι φορολογικές αρχές υπολογίζουν το ποσό των φόρων και, στο δεύτερο στάδιο, εξετάζουν τη φορολογική επιβάρυνση με τις αντίστοιχες εξαιρέσεις.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δεύτερη αποστολή Γερμανού αστροναύτη στο διάστημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Σε λίγες ώρες το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύεται στο διάστημα με τον Γερμανό αστροναύτη Αλεξάντερ Γκερστ, τον «άστρο-Άλεξ», όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά.

Η χαρά για την πτήση στο διάστημα ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του Γερμανού αστροναύτη Αλεξάντερ Γκερστ. Υπερήφανος παίρνει πόζα στο ρωσικό κοσμοδρόμιο σταθμό Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, μπροστά από το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS. Επί δύο χρόνια ετοιμάζεται εντατικά γι αυτό το ταξίδι.

Έχει ολοκληρώσει ασκήσεις σε 50 πειράματα, που θα πρέπει να κάνει στο διεθνή διαστημικό σταθμό ISS και στην τεχνολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει. Έχει περάσει πολλά ιατρικά τεστ και μια σειρά από δοκιμές που θα του χρειαστούν αργότερα.

Ο Γκερστ έμαθε να πλοηγεί το Σογιούζ και να το δένει στον ISS. Ασκήθηκε σε περιπάτους στο διάστημα και μυήθηκε σε όλα τα τεχνικά συστήματά του, πέρασε από σενάρια εκτάκτου ανάγκης και έμαθε κανόνες συμπεριφοράς. Κι όλα αυτά σε στενή συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, που σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και της παραμονής του στο διάστημα θα τον παρακολουθεί και θα τον συμβουλεύει.

Στο διάστημα δεν θα είναι μόνος, αλλά μαζί με τον Ρώσο κοσμοναύτη Σεργκέι Προκόπιεφ και την Αμερικανίδα ιατρό, Σερένα Αουνιόν Σάνσελορ. Μαζί με φοιτητές γραφικών τεχνών του Ντάρμστατ σχεδίασε το λογότυπο της αποστολής του, το «Horizons». Ακόμη και για το φαγητό του προετοιμάστηκε. Έχει παραγγείλει σπεσιαλιτέ από την ιδιαίτερή του πατρίδα, στο Σβέμπιχ. Σε ό,τι αφορά τη γλώσσα επικοινωνίας βελτίωσε τα ρωσικά του.

Παρά το σκληρό πρόγραμμα, ο Γερμανός αστροναύτης βρήκε καιρό να ασχοληθεί με τους οπαδούς του μέσω twitter και να τους κεντρίσει τον ενθουσιασμό για το διάστημα. Πάνω από ένα εκατομμύριο followers έχει ήδη στο twitter, πέντε φορές περισσότερους από ό,τι είχε στην πρώτη του αποστολή στο διάστημα.

Μαζί στο ταξίδι του θα πάρει και μια μεταλλική μπάλα με κείμενα και επιθυμίες μαθητών από όλη τη Γερμανία. Επίσης έναν μίνι υπολογιστή, με τον οποίο οι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν. Το συναίσθημα κατά την εκτόξευση είχε περιγράψει κάποτε ο «άστρο-Άλεξ» ως εκπληκτικό χωρίς να μπορεί να το απολαύσει ένας αστροναύτης πλήρως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις Ιρακινοί τζιχαντιστές στην Βαυαρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συναγερμός για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα το αμέσως επόμενο διάστημα σήμανε στις αρχές της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών ιρακινής καταγωγής, σε πόλη της Βαυαρίας.

Οι τέσσερις Ιρακινοί αποχώρησαν από το Ιράκ το 2015, οπότε και εικάζεται ότι κατέφτασαν μέσω των γνωστών μεταναστευτικών διαδρομών στη Γερμανία.

Οι τζιχαντιστές συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Ντόρμουντ και στις μικρότερες πόλεις Bottrop και Amberg-Sulzbach της Βαυαρίας.

Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε επισήμως τη σύλληψη των τεσσάρων τρομοκρατών. Όπως δήλωσε, ο 27χρονος Mohammed Rafea Yaseen Y είναι ύποπτος για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος το 2006, στην πόλη αλ Ρούτμπα, συμμετέχοντας σε τουλάχιστον 12 βομβιστικές επιθέσεις, οι 10 εκ των οποίων ήταν εναντίον Αμερικανών στρατιωτών, με έναν νεκρό και οι άλλες δύο εναντίον Ιρακινών πολιτών.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι τέσσερις Ιρακινοί ήταν μέλη ενός δικτύου που συντόνιζε και προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Δεν έγινε γνωστό αν συνδέονται με τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προηγηθεί.

Συνέχεια

Like us on Facebook

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Έρχεται το 7ο Διεθνές Air/Sea Show στην Καβάλα (VID)

LIFE STYLE3 εβδομάδες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν (VID)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Για δράσεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών δεσμεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (VIDEO)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο με αφορμή τα 80α του γενέθλια

©Europolitis
Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

2ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ (Εναρξη)

Europolitis TV1 μήνα πριν

Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου «Είμαστε πολλοί, είμαστε ορατοί»

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης -Πολιτιστικός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες» (VIDEO)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 μήνες πριν

Νυρεμβέργη: Παρακαταθήκη στις γενεές, ο πρώτος ελληνόγλωσσος πλοηγός επισκέπτη (Γοητεία και βία) σε μουσείο της Γερμανίας (Video)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Κοπή πίτας των Βλάχων…Χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ5 μήνες πριν

Κοπή πίτας των Βλάχων…Χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα (VIDEO)

Εγγραφή στο Newsletter