Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Έλληνες είναι οι πιο απείθαρχοι οδηγοί στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Γερμανοί και οι Σουηδοί είναι λάτρεις της ταχύτητας, οι Έλληνες είναι απείθαρχοι και παρορμητικοί στο τιμόνι, τα έξυπνα κινητά (smartphone) είναι πανταχού παρόντα στις τέσσερις γωνίες της ηπείρου: έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα φέρνει στο φως διάφορες κακές συμπεριφορές των αυτοκινητιστών σε έντεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα το 89% των Ευρωπαίων που ερωτήθηκαν ομολογούν ότι ξεπερνούν τα όρια. Οι μεγαλύτεροι θιασώτες της ταχύτητας  βρίσκονται στη Γερμανία και στη Σουηδία, όπου 93% των αυτοκινητιστών παραδέχονται ότι τρέχουν γρήγορα. Στη Σουηδία, το 78% παραδέχεται επίσης ότι δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι πλέον απείθαρχοι της Ευρώπης: σχεδόν οι μισοί (49%) δηλώνουν ότι οδηγούν μερικές φορές χωρίς ζώνη, 28% ότι κάθονται στο τιμόνι ακόμη κι όταν έχουν ξεπεράσει το όριο των 0,5 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, το 27% ότι οδηγεί στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Φαίνεται επίσης να καταλαμβάνουν καλή θέση όσον αφορά την αγένεια, ομολογώντας σε μεγάλο βαθμό ότι βρίζουν τους άλλους οδηγούς (71%) ή κολλάνε το αυτοκίνητό τους σκόπιμα σε εκείνο όσων τους εκνευρίζουν (52%). Στην Πολωνία, 29% δηλώνουν ότι δεν διστάζουν να κατέβουν από το αυτοκίνητό τους για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Οι αυτοκινητιστές στις μεσογειακές χώρες –Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία– θεωρούνται γενικά οι πλέον «αναιδείς» από τους πολίτες άλλων χωρών. Μεταξύ άλλων κακών πρακτικών, οι Γάλλοι είναι μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν λιγότερο το φλας (63%) και οι Ισπανοί πατάνε τακτικά το κλάξον (66%) στους οδηγούς που τους εκνευρίζουν.

Όσον αφορά τους Σουηδούς, θεωρούνται οι πιο ευγενικοί και τους ακολουθούν οι Σλοβάκοι και οι Βρετανοί.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο φόβος του κορονοϊού αλλάζει τις καθημερινές συνήθειες των Γερμανών. Πολλοί προτιμούν το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ενώ διστάζουν πλέον να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Όλοι το υποψιάζονταν, πρόσφατη μελέτη που επιμελήθηκαν από κοινού το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Infas και το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου (WZB) το επιβεβαιώνει: Υπό τον φόβο της πανδημίας οι Γερμανοί έχουν περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις τους. Αλλά και όταν μετακινούνται προσπαθούν να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και ιδιαίτερα το λεωφορείο ή το τραμ.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι στην έρευνα, αλλά και από την αξιολόγηση στοιχείων περιήγησης μέσω tracking.

Ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας: Στο λεωφορείο μπαίνουν πλέον μόνο οι … πιο φτωχοί ή εκείνοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν με άλλον τρόπο. Όπως επισημαίνει ο Αντρέας Κνίε, συνεργάτης του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών στο Βερολίνο και ειδικός σε θέματα κινητικότητας στην πόλη, «μόνον όσοι δεν διαθέτουν εναλλακτική λύση εξακολουθούν να μετακινούνται σήμερα με τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Πρόκειται για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι και δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης ή το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να συντηρούν δικό τους μέσο μεταφοράς.

«Εισοδηματικές διαφορές» στις μετακινήσεις

Είναι χαρακτηριστικό, δηλώνει ο Αντρέας Κνίε στο Spiegel Online, ότι από τους ερωτηθέντες στην έρευνα που έχουν μηνιαίο εισόδημα έως 1.300 ευρώ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 15% συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αντιθέτως, στα εισοδήματα άνω των 2.200 ευρώ μηνιαίως το ποσοστό εκείνων που μετακινούνται με λεωφορείο ή τραμ δεν ξεπερνά πλέον το 3%. Στο συνολικό δείγμα το ποσοστό εκείνων που λένε ότι δεν χρησιμοποιούν «ποτέ» δημόσιες συγκοινωνίες αυξήθηκε στο 52% τον Οκτώβριο έναντι 48% τον Μάιο.

Σημειωτέον ότι στη Γερμανία χρησιμοποιούν κατά κανόνα τις δημόσιες συγκοινωνίες και οι μαθητές πηγαίνοντας στο σχολείο τους, ακόμη και για κοντινές αποστάσεις.

Ενδιαφέρον είναι ότι η «εργασία από το σπίτι» έχει διαδοθεί τόσο πολύ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ώστε το 19% των ερωτηθέντων, δηλαδή σχεδόν ένας στους πέντε, ισχυρίζεται ότι εργάζεται σήμερα αποκλειστικά (ή σχεδόν αποκλειστικά) από το σπίτι του, επομένως δεν χρειάζεται να μετακινηθεί στη διάρκεια της ημέρας.

Ενθαρρυντικό από οικολογική άποψη είναι το γεγονός ότι ο ένας στους δύο απο εκείνους που αποφεύγουν πλέον το λεωφορείο έχει επιλέξει το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Μόλις το 24% των ερωτηθέντων λέει ότι προτιμά το Ι.Χ. αυτοκίνητό του.

Επίσης ενθαρρυντικό, με οικολογικά κριτήρια, είναι το ότι τον Οκτώβριο μόλις το 1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σχεδιάζει να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Αντρέας Κνίε, ότι «όποιος έχει ήδη δικό του αυτοκίνητο θα το προτιμήσει αντί για τη δημόσια συγκοινωνία, αλλά κανείς δεν αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο λόγω της πανδημίας».

Μεγάλες απώλειες για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Συμπερασματικά ο Αντρέας Κνίε τονίζει ότι «οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ο μεγάλος χαμένος στο φθινόπωρο της πανδημίας». Πρόκειται συνήθως για δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη τα έσοδα των εισιτηρίων για να συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους. Όμως η απειλή του κορονοϊού έχει ανατρέψει τα πάντα.

Οι αρμόδιοι υπολογίζουν μάλιστα ότι, ενώ μέχρι το φθινόπωρο η μείωση της επιβατικής κίνησης κυμαινόταν σε ανεκτά επίπεδα και δεν ξεπερνούσε κατά μέσο όρο το 20%, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο έφτασε το -50% ή και -60% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Αυτή η αρνητική τάση δεν αναμένεται να ανατραπεί πολύ γρήγορα.

Έτσι, οι δημοτικές επιχειρήσεις δημοσίων συγκοινωνιών εκτιμούν ότι το 2021 οι απώλειες εσόδων θα φτάσουν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: dw.com

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η ενυδρίδα, το ζώο της χρονιάς για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Γερμανικό Ίδρυμα Άγριας Ζωής επέλεξε την ενυδρίδα (βίδρα) ζώο του έτους 2021. Πρόκειται για ένα μικρόσωμο ζώο με πυκνή γούνα και δεινό κολυμβητή.

Είναι από τα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα θηλαστικά της Ευρώπης, εξ ου και προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα είναι και το ζώο της χρονιάς.

«Η ενυδρίδα (βίδρα) επιλέχθηκε από το «Γερμανικό Ίδρυμα Άγριας Ζωής» για να επιστήσει την προσοχή στους ανθρώπους για το πόσο κινδυνεύει η ίδια και ο βιότοπός της», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλός Χίλμαρ Φράιχερ φον Μίνχάουζεν.

«Όπου ζουν οι ενυδρίδες, η φύση παραμένει άθικτη. Ζει στις όχθες ποταμών και λιμνών, αλλά μόνο εκεί όπου τα νερά είναι πεντακάθαρα, αποτελώντας έτσι το βαρόμετρο της υγείας των υδάτων. Εκεί βρίσκει καταφύγιο και φαγητό.

Ωστόσο, τα βρώμικα νερά, οι αποστραγγισμένοι υγρότοποι και η καταστροφή των παράκτιων ζωνών ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες επιβίωσης αυτού του είδους. Ψάρια, καβούρια, σαλιγκάρια και έντομα βρίσκονται στο μενού της ενυδρίδας.

Δυστυχώς όμως, οι βιότοποί της αρχίζουν να σπανίζουν και σήμερα, το ζώο του έτους 2021 δεν μπορεί πλέον να εντοπιστεί καν στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο», πρόσθεσε ο Μίνχάουζεν.

Η παχιά γούνα της – με τις έως και 140 εκατομμύρια τρίχες – ήταν συχνά μοιραία για τη ζωή της στο παρελθόν.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, εξακολουθούσαν να τις κυνηγούν για την πολύτιμη γούνα τους η οποία είχε μεγάλη ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν για αεροπορικά ταξίδια: Τα νέα κρούσματα είναι λιγότερα απ’ όσα στον γενικό πληθυσμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Όσοι ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, δεν θα πρέπει αυτομάτως να θεωρούνται ως παράγοντες υψηλού κινδύνου για την εξάπλωση της λοίμωξης, εκτός εάν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα, σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για ασφαλή και αποδοτικότερα αεροπορικά ταξίδια.

Βασισμένες στα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, οι κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στους ταξιδιώτες εκτιμάται ότι είναι χαμηλότερος απ’ ότι στον γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για τις αεροπορικές μεταφορές ελαχιστοποιούν την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, το ECDC και ο EASA δεν συνιστούν γενικευμένα μέτρα, όπως οι διαγνωστικές εξετάσεις ή η καραντίνα των ατόμων που ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Αντ’ αυτού, οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν ένθερμα να παρέχονται στους ταξιδιώτες πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα προορισμού τους, καθώς και σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στους αερολιμένες και εντός των αεροσκαφών για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.

Το εν λόγω έγγραφο βοηθά τα κράτη μέλη, ώστε να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τα βέλτιστα δυνατά μέτρα και παρέχει σαφήνεια στους Ευρωπαίους όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς, τονίζεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

«Τα επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα από τον EASA και το ECDC συνιστούν οι ταξιδιώτες να μην αντιμετωπίζονται ως παράγοντες υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση της νόσου COVID-19, όταν ταξιδεύουν μεταξύ χωρών με την ίδια επιδημιολογική κατάσταση. Χαιρετίζω τις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές, καθώς συμβάλλουν στη διασφάλιση πιο αποτελεσματικών και εναρμονισμένων μέτρων για τις αεροπορικές μεταφορές με βάση την επιστήμη», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν.

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, χαιρέτισε «ενόψει των χειμερινών διακοπών τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές από το ECDC και τον EASA σχετικά με τις διαγνωστικές εξετάσεις και την καραντίνα για τα άτομα που ταξιδεύουν αεροπορικώς» και τόνισε ότι «αυτές οι σαφείς πληροφορίες θα συμβάλουν στην αποφυγή σύγχυσης και θα προσφέρουν σαφήνεια για όλους κατά τη διάρκεια αυτής της χειμερινής περιόδου».

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις διαγνωστικές εξετάσεις της νόσου COVID-19 και την καραντίνα για τα άτομα που ταξιδεύουν αεροπορικώς, δημοσιεύονται από κοινού από το ECDC και τον EASA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά έως το 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2024 θα κοστίζουν το ίδιο με τα συμβατικά. Οι λόγοι που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό το κόστος των μπαταριών, ενώ παράλληλα θα καλλιεργηθεί εκ νέου η πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση της μετάβασης από τα οχήματα ορυκτών καυσίμων στα ηλεκτρικά οχήματα.

Το επιπλέον κόστος κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σήμερα μπορεί να θεωρηθεί αρκετά μεγάλο, θα μειωθεί στο τέλος του 2022 κοντά στα 1.800 ευρώ και θα εξαφανιστεί εντελώς έως το 2024, σύμφωνα με έρευνα της επενδυτικής τράπεζας UBS.

Όλα αυτά, όταν πριν από μια δεκαετία που ξεκίνησε η ηλεκτροκίνηση, αφορούσε μόνο πελάτες με υψηλό βιωτικό επίπεδο.

Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα προβλήματα που υπήρχαν με τη μικρή αυτονομία των μπαταριών, έχουν ξεπεραστεί.

Η χωρητικότητα των μπαταριών έχει αυξηθεί, ενώ έχουν αυξηθεί τα σημεία φόρτισης.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια η μετάβαση από τα μοντέλα αυτοκινήτων που είχαν κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην ηλεκτροκίνηση δεν ήταν συμφέρουσα για τους κατασκευαστές, πλέον οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν ότι ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο, ενώ από την άλλη θα τους βοηθήσει να «χτίσουν» το προφίλ των χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Σήμερα οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά από εταιρείες της Ανατολικής Ασίας, όπως της LG Chem της Νότιας Κορέας, της Panasonic της Ιαπωνίας και της κινεζικής CATL και αντιπροσωπεύουν το 1/4 έως τα 2/5 του κόστους ολόκληρου του οχήματος.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι σε δύο χρόνια από σήμερα ότι το κόστος της μπαταρίας θα μειωθεί κάτω από 100 δολάρια ανά κιλοβατώρα, ενώ αποκαλύπτει ότι η μείωση του κόστους της μπαταρίας θα εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό την – οικονομική – περίπτωση των υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία συνδυάζουν μπαταρία με έναν συμβατικό κινητήρα.

Άξιο λόγου είναι ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έχουν ήδη αυξηθεί στην ΕΕ και στην Κίνα, παρά το πλήγμα στην αγορά αυτοκινήτων που προκλήθηκε από την πανδημία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η UBS μέσω της έρευνας δηλώνει ότι το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φθάσει στο 17% έως το 2025, ενώ μέχρι το 2030 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιστοιχούν στο 40% των παγκόσμιων πωλήσεων.

Παράλληλα, η UBS αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που προσπαθούν να διατηρήσουν τις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από ανταγωνιστές όπως η Tesla και η Volkswagen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η EasyJet θα χρεώνει το ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τα καθίσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι πελάτες της EasyJet που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα ερμάρια των αποσκευών που βρίσκονται πάνω από τα καθίσματα τους στο εξής θα πρέπει να αγοράζουν πιο ακριβά εισιτήρια.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές στην πολιτική αποσκευών θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 10 Φεβρουαρίου του 2021.

Οι πελάτες που δεν αγοράζουν τα πιο ακριβά εισιτήρια θα περιορίζονται στην τοποθέτηση μιας μικρής αποσκευής κάτω από το κάθισμά τους.

Η Easyjet υποστηρίζει ότι οι αλλαγές θα βελτιώσουν την συνέπεια στις πτήσεις.

Επί του παρόντος, όλοι οι πελάτες επιτρέπεται να πετούν με μια τσάντα καμπίνας διαστάσεων έως 56 x 45 x 25 εκατοστά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να τοποθετούν μικρές τροχήλατες βαλίτσες-χειραποσκευές πάνω στα ντουλάπια πάνω από το κάθισμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με μια επιπλέον τσάντα αυτού του μεγέθους ως χειραποσκευή θα πρέπει να αγοράσουν ακριβότερο εισιτήριο, όπως συμβαίνει με τα μπροστινά καθίσματα ή αυτά που έχουν επιπλέον χώρο για τα πόδια (σ.σ. μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό κάθισμα).

Οι τιμές αναμένεται να είναι περίπου 8,7 ευρώ ακριβότερες από έναν κανονικό ναύλο.

Τα άτομα που αγοράζουν ούτως ή άλλως τον πιο ακριβό ναύλο Flexi ή είναι μέλη του προγράμματος τακτικών πτήσεων του μεταφορέα θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να παίρνουν μαζί τους μια μικρή και μια μεγάλη χειραποσκευή, χωρίς επιπλέον χρέωση, ανάλογα με το χώρο στην καμπίνα.

Επίσης, οι πελάτες της EasyJet που έχουν ήδη κάνει κράτηση για ταξίδια μετά τις 10 Φεβρουαρίου αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν παραπάνω θα μπορούν να κάνουν check-in με μια μεγαλύτερη τσάντα καμπίνας στο αεροσκάφος χωρίς έξτρα χρέωση.

Ο Ρόμπερτ Κάρεϊ, επικεφαλής εμπορικών συναλλαγών και πελατών της EasyJet, δήλωσε: «Η συνέπεια είναι σημαντική για τους πελάτες μας και γνωρίζουμε ότι εάν έχουν τις τσάντες τους μαζί τους στην πύλη επιβίβασης, λόγω του περιορισμένου χώρου στο αεροσκάφος, αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην πτήση και μπορεί να είναι απογοητευτικό και για εκείνους. Η νέα μας πολιτική θα βελτιώσει την επιβίβαση και την συνέπεια για όλους, καθώς και δώσει και στους πελάτες μας βεβαιότητα για το τι θα έχουν μαζί τους στην καμπίνα».

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πληγεί σκληρά από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας και αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους.

Τον Νοέμβριο η Easyjet κατέγραψε την πρώτη ετήσια ζημιά στην 25ετή ιστορία της. Συγκεκριμένα έχασε 1,27 δισ. λίρες το προηγούμενο έτος (έως τις 30 Σεπτεμβρίου), καθώς τα έσοδα υποδιπλασιάστηκαν.

Η EasyJet αναμένει να πετάξει με μόλις το 20% της κανονικής χωρητικότητας των αεροσκαφών της έως το επόμενο έτος.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: “Υπαρξιακή απειλή” ο κορονοϊός για το 15% των επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

«Υπαρξιακή απειλή» για το 15% των γερμανικών επιχειρήσεων συνιστά η κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Όπως αναδεικνύεται από τη μηνιαία έρευνα του Ifo, το 15% των επιχειρηματιών ανησυχεί ότι δεν θα επιβιώσει μετά την πανδημία, το ποσοστό ωστόσο είναι αισθητά περιορισμένο σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, όταν αντίστοιχη ανησυχία εξέφραζε το 21% των επιχειρηματιών.

«Η βελτίωση είναι σαφής», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Κλάους Βολράμπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κλάδοι όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 86% των τουριστικών πρακτορείων απειλείται με λουκέτο, ενώ για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 62%.

Στον διαφημιστικό κλάδο, 27% των επιχειρήσεων θεωρούν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών λιγότερο από το 14%.

Ακόμη χαμηλότερο (5%) είναι το ποσοστό των επιχειρηματιών που ανησυχούν για την επιβίωση της εταιρίας τους στον κλάδο της πληροφορικής, με τους δικηγόρους και τους φοροτεχνικούς να βρίσκονται στην καλύτερη μοίρα, με μόλις το 3% να εκφράζει ανησυχία.

Στον κλάδο του εμπορίου η ανησυχία φθάνει το 14% (από 18% τον περασμένο Ιούνιο), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην χημική και φαρμακευτική βιομηχανία η ανησυχία περιορίζεται στο 1% και στο 0% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ώρες πριν

Οι Γερμανοί αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ώρες πριν

Γερμανία: Η ενυδρίδα, το ζώο της χρονιάς για το 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες πριν

Κομισιόν για αεροπορικά ταξίδια: Τα νέα κρούσματα είναι λιγότερα απ’ όσα στον γενικό πληθυσμό

ΥΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια στους ηλικιωμένους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες πριν

Το διαζύγιο μπορεί να έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Έρευνα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά έως το 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Η EasyJet θα χρεώνει το ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τα καθίσματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: “Υπαρξιακή απειλή” ο κορονοϊός για το 15% των επιχειρήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Παράξενο το φετινό φθινόπωρο, με περισσότερες βροχές στην Κρήτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Το 2020 “στο βάθρο” με τις θερμότερες χρονιές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Παράταση του “μερικού lockdown” μέχρι αρχές Ιανουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: «Όχι» των κρατιδίων σε νέα αυστηρότερα μέτρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γερμανία: Σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Δεν κρίνεται αντισυνταγματικό το λόκνταουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Αegean: Τι θα ισχύει για τις πτήσεις κατά το διάστημα του lockdown

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Το Βερολίνο «αποχαιρετά» το αεροδρόμιο Τέγκελ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Y.Π.Α.: Παράταση των αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

ΥΠΑ: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έως 30/11

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ποια ελληνικά προϊόντα κατέγραψαν αύξηση ζήτησης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέα κριτήρια για την υποβολή σε τεστ για κορονοϊό

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV7 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV7 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ9 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV10 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV1 έτος πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Advertisement Europolitis
Advertisement