Επικοινωνήστε μαζί μας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου ΑΗΙ και ομογενείς φοιτητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου  ΑΗΙ, Nick Larigakis και Ελληνοαμερικανούς φοιτητές για την ενημέρωσή τους σχετικά με την εθνική τουριστική πολιτική και την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) κ. Nick Larigakis και με δέκα Ελληνοαμερικανούς φοιτητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ, κατά την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψή του ΑΗΙ στην Ελλάδα για τη γνωριμία και εξοικείωσή των φοιτητών με τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους φοιτητές για τα εξαιρετικά αποτελέσματα  της εθνικής τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας, που η υλοποίησή της έχει οδηγήσει στην αλματώδη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού από το 2015 μέχρι σήμερα, όπως επίσης και για τις στοχευμένες ενέργειες  Υπουργείου στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, και την ισχυροποίηση του   θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό.

Τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και είναι ισχυρή  κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία και για την ανάπτυξη, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφέρθηκε στο δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής  προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ, και τους κάλεσε να μοιραστούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους τους το νέο σποτ του ελληνικού τουρισμού  με κεντρικό πρόσωπο τον  κορυφαίο Έλληνα αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήδη από τις πρώτες ημέρες της προβολής του, έχει μεγάλη απήχηση.

Οι ομογενείς  φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προώθηση και προβολή στο εξωτερικό και την αύξηση του τουρισμού  από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τη δυναμική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας καθώς και για το ρόλο του τουρισμού στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στην ανάπτυξη νέων ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Larigakis έδωσε στην Υπουργό αναμνηστικό με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών εκπαιδευτικών αποστολών του ΑΗΙ στην Ελλάδα. Η κα Κουντουρά από την πλευρά της χάρισε στους φοιτητές βιβλία  με τις ομορφιές της χώρας μας και συζήτησε μαζί τους για το πρόγραμμα επισκέψεων σε ελληνικούς προορισμούς, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τρία κορυφαία κάστρα της Ρηνανίας – Ποια είναι και η ιστορία τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Όσοι επισκεφθούν τη Ρηνανία θα διαπιστώσουν ότι η πληθώρα κάστρων θα τους μεταφέρει σε μία άλλη εποχή – μερικούς αιώνες πίσω – ενώ η ομορφιά τους είναι βέβαιο ότι θα τους σαγηνέψει.

Κάστρο του Marksburg

Το Κάστρο του Marksburg, που καλύπτει ένα λόφο πάνω από την πόλη Braubach του Ρήνου, μας υπενθυμίζει ότι η καλύτερη «φιλοφρόνηση» που μπορεί να δεχτεί ένα κάστρο είναι να μην έχει ποτέ γίνει στόχος επίθεσης. Τώρα είναι καλό αυτό;

Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για μία … «κακή» κατασκευή. Όμως, δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή του κάστρου είναι εξαιρετική. Γι’ αυτό το λόγο πιθανότατα οι εισβολείς έκριναν από το να χάσουν μία μάχη καλύτερα να αποφύγουν την όποια επίθεση.

Για να αντισταθμίσουν την έλλειψη τεχνιτών της εποχής στο εσωτερικό του κάστρου, οι «ένοικοί» του είχαν βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, τα δοχεία πάνω από τη φωτιά έχουν εγκοπές ή δόντια για να ελέγχουν τη θερμότητα. Και, στην τραπεζαρία, θα δείτε πως ένα μακρύ τραπέζι ήταν κατασκευασμένο από μία σανίδα, η οποία ήταν αποσπώμενη.

Είναι ένα καλοδιατηρημένο κάστρο, στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε μόνο με ξεναγό. Οι ξεναγήσεις είναι στα γερμανικά. Δεν υπάρχουν επεξηγήσεις στα αγγλικά, ωστόσο το εισιτήριό σας περιλαμβάνει ένα αγγλικό έντυπο.

Κάστρο του Rheinfels

Χτίστηκε το 1245 στο St. Goar. Ναι, καλά διαβάσατε. Η ιστορία του συνδέθηκε με φαντάσματα. Αλλά μην ανησυχείτε.

Σήμερα σώζονται αρκετά τμήματα του Κάστρου Rheinfels. Απέκρουσε πολιορκία 28.000 γαλλικών στρατευμάτων το 1692. Αλλά το 1797 ο Γαλλικός επαναστατικός στρατός το κατέστρεψε.

Το Rheinfels ήταν τεράστιο. Ως το μεγαλύτερο κάστρο του Ρήνου, πέρασε τον 19ο αιώνα ως λατομείο. Έτσι σήμερα, αν και ακόμα ισχυρό, είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα του αρχικού μεγέθους του.

Αν είστε αρκετά άτομα μπορείτε να καλέσετε εκ των προτέρων και να ζητήσετε μία ξενάγηση στα αγγλικά.

Το Rheinfels ήταν το μοναδικό κάστρο της Ρηνανίας, το οποίο άντεξε την επίθεση του Louis XIV κατά τον 17ο αιώνα.

Περνώντας από την κεντρική αυλή θα βρείτε φούρνο, φαρμακείο, κήπο με βότανα, ζώα, ζυθοποιία, πηγάδι. Κατά τη διάρκεια της ειρήνης, ζούσαν εδώ 300 με 600 άνθρωποι, ενώ κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας μπορεί να έφταναν και τους 4.000.

Ο Günther, ο «τελευταίος ιππότης του Rheinfels», έφτασε σε ανεξερεύνητα σημεία, εντοπίζοντας μυστικές σήραγγες.

Το 1626, μια ομάδα Γερμανών προτεσταντών έσφαξε 300 Καθολικούς Ισπανούς.

Μπορείτε να φτάσετε ακόμα και σε μια μικρή και σκοτεινή φυλακή που υπάρχει μέσα στο κάστρο.

Burg Eltz

«Σκαρφαλωμένο» σε ένα μυστηριώδες δάσος, έχει παραμείνει άθικτο για 700 χρόνια και είναι ακριβώς όπως ήταν πριν από 500 χρόνια. Χάρη στην έξυπνη διπλωματία και τους έξυπνους γάμους, το Burg Eltz δεν καταστράφηκε ποτέ. Βρισκόταν στην οικογένεια Eltz για 850 χρόνια.

Το Elz είναι το όνομα ενός μικρού ποταμού που περνάει από το κάστρο μέσα από μια βαθιά κοιλάδα πριν καταλήξει στον ποταμό Mosel.

Τα πρώτα κτίσματα του κάστρου χρονολογούνται στο 1157 και δημιουργήθηκαν με σκοπό να προστατεύσουν μια εμπορική διαδρομή.

Το 1472 το κάστρο έμοιαζε όπως σήμερα. Τα σπίτια τριών μεγάλων οικογενειών γαιοκτημόνων συγκεντρώθηκαν γύρω από μια μικρή αυλή μέσα σε μια τρομερή οχύρωση. Σήμερα, οι εξαιρετικές περιηγήσεις, 45 λεπτών, σας μεταφέρουν σε δύο από αυτά τα σπίτια ενώ το τρίτο παραμένει το οχυρωμένο τετράγωνο της οικογένειας Eltz.

Η ηλικιωμένη κοντέσσα του Eltz – της οποίας η οικογένεια επιστρέφει εδώ και 33 γενεές – απολαμβάνει τα λουλούδια. Κάθε εβδομάδα για 40 χρόνια τα δημόσια δωμάτια του κάστρου στολίζονται, όπως τους αρμόζουν.

Ήταν ένα άνετο κάστρο στις μέρες του. Ογδόντα δωμάτια, τα οποία ζεσταίνονταν από 40 τζάκια, ταπετσαρίες στους τοίχους και 20 τουαλέτες.

Ένα υπέροχο παρεκκλήσι βρίσκεται σε ένα χαμηλότερο σημείο. Παρόλο που «κανείς δεν πρέπει να ζει πάνω από το Θεό», η τοποθέτηση αυτού του παρεκκλησίου στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν αποδεκτή.

Το Burg Eltz βρίσκεται ανάμεσα στο Koblenz και το Cochem, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο, από τον ποταμό Ρήνο.

Σημειώστε ότι το κάστρο θα υποβληθεί σε μια πολύ αναγκαία ανακαίνιση τα επόμενα χρόνια ώστε να παραμείνει ισχυρό.

 

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οκτώ γερμανικά τουριστικά σημεία που πολλοί δεν γνωρίζουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Γερμανία υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα. Σίγουρα θα έχετε επισκεφθεί κάποια από αυτά κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Τι γίνεται όμως με τις μικρές πόλεις; Εκεί, υπάρχουν ορισμένα «διαμάντια», τα οποία να είστε σίγουροι ότι πολλοί Γερμανοί δεν τα γνωρίζουν. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε…

1. Bietigheim-Bissingen

Η μικρή πόλη Bietigheim-Bissingen (ή «Bi-Bi») πλαισιώνεται από αμπελώνες και λόφους που «σκιαγραφούνται» από τα ποτάμια Enz και Metter. Έχετε δει κάτι πιο γραφικό; Κάντε μια βόλτα στο Central Park και την επιβλητική γέφυρα κατά μήκος του ποταμού Enz. Υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία η θέα είναι εκπληκτική.

Αυτή η πόλη έχει πάνω από 1.200 χρόνια ιστορίας – θα νιώσετε σαν να μπήκατε στην Αναγέννηση. Όταν εισέλθετε στο Unteres Tor (η αρχική πύλη του 14ου αιώνα), φροντίστε να σημειώσετε τη σύγχρονη τέχνη που βλέπετε σχεδόν σε κάθε γωνιά – μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση με την αρχιτεκτονική της πόλης.

Απλά φροντίστε να ολοκληρώσετε τη μέρα σας με μια στάση στο Hotel Romantik για πίτα από φραγκοστάφυλο – μια τοπική λιχουδιά.

2. Besigheim

Ενώ το Bi-Bi και το Besigheim έχουν πολλά κοινά, το Besigheim είναι μικρότερο και το αισθάνεσαι πιο περιορισμένο. Ίσως είναι οι πύργοι του 13ου αιώνα που υπάρχουν σε κάθε γωνιά.

Κάντε μια βόλτα στον πεζόδρομο Kirchstraße για να «γεμίσετε» από την μεσαιωνική αρχιτεκτονική και μην χάσετε το dreigiebelhaus, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα σπίτια στην περιοχή (μέρος της κατασκευής είναι από ξύλο).

Μετά από αυτό, ρίξτε μια ματιά πίσω από το δημαρχείο (15ος αιώνας), για θέα στον ποταμό Enz, γεμάτη σπίτια χτισμένα στο αρχικό τοίχος της πόλης.

Μην φύγετε πριν βιώσετε δύο πράγματα. Οι μάγισσες κρέμονται στις πόρτες των ντόπιων και ένας μικρός κόκκινος άντρας ανεβαίνει σε έναν τοίχο. Οι ντόπιοι έχουν καθαρά την αίσθηση του χιούμορ.

3. Schordorf

Το Schorndorf είναι μια πόλη που έχει δει πολλές αλλαγές. Είχε εξέχουσα θέση πριν από πολλούς αιώνες. Στη συνέχεια συνέβη ο πόλεμος των 30 χρόνων και επέζησε ένα σύνολο 440 κατοίκων.

Έχει επίσης εκκλησίες του 15ου αιώνα που έχουν τρύπες από τις οποίες τα αγάλματα έχουν υποχωρήσει.

Είναι το «σπίτι» του Gottlieb Daimler, εφευρέτη του βενζινοκινητήρα υψηλής ταχύτητας.

Οι λάτρεις των αυτοκινήτων και των επιστημών θα το κατατάξουν ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Γερμανίας και ένα απόγευμα θα μπορούσε να αφιερωθεί σε περιήγηση στο σπίτι του Daimler και στο μουσείο Daimler κάτω από το δρόμο (σκεφτείτε όμορφες αντίκες αυτοκίνητα σε κάθε στροφή).

Μάλιστα, από το 2017 αποτελεί το πιο ακριβό κέντρο επιστήμης σε όλη την Ευρώπη.

4. Esslingen

Αυτό το γερμανικό τουριστικό σημείο διαθέτει ένα κάστρο, αμπελώνες και τρεις πρωτότυπους πύργους.

Υπάρχουν τρεις εκκλησίες, οι οποίες χρονολογούνται περίπου στον 13ο αιώνα στο Esslingen, ενώ η παλιά πόλη με τα γραφικά ημι-ξύλινα σπίτια φέρνει στο μυαλό μνήμες από νοικοκυρές να κάνουν δουλειές και βγαίνουν στα πλακόστρωτα σοκάκια για να φωνάξουν τους συζύγους τους.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα «πλημμυρίζει» από κόσμο αφού διοργανώνεται μία μεγάλη υπαίθρια αγορά.

5. Blaubeuren

Το πράγμα που θέτει σαφώς το Blaubeuren στο χάρτη είναι το Blautopf – μια ασβεστολιθική πηγή βάθους 21 μέτρων, σε χρωματισμούς πράσινο-μπλε. Με δέντρα και αμπελώνες τριγύρω θα νιώσετε τον ρομαντισμό να σας κυριεύει καθισμένοι σε ένα παγκάκι.

Αν ο άνεμος είναι ήρεμος, θα δείτε το κωδωνοστάσιο του κοντινού μοναστηριού να αντανακλάται τέλεια στο νερό.

Αυτό θα πρέπει να είναι και η επόμενη στάση σας, καθώς τα εδάφη είναι παρθένα, το μοναστήρι, η εκκλησία και το λουτρό διατηρούνται τέλεια και η θέα της κοιλάδας που χαράζεται από τον Δούναβη είναι ασυναγώνιστη.

Δοκιμάστε ένα ποτό Schnapps στο Brennerei Rössle και όλα θα πάνε τέλεια. Αν κοιτάξετε ψηλά θα δείτε το Ruckenkreuz, ένα μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην κορυφή των λόφων.

6. Biberach an der Riß

Αυτό το γερμανικό τουριστικό σημείο έχει μια σαφή ηδονιστική αίσθηση. Επισκεφθείτε ένα από τα παλαιότερα και καλοδιατηρημένα σπίτια στη χώρα (1318), σταματήστε στο διάσημο Café Kolesch για μακαρόν και καπουτσίνο και στη συνέχεια πάρετε το δρόμο για το βυρσοδεψείο Kolesch. Είναι το τελευταίο μέρος στον κόσμο, όπου μπορείτε να βρείτε φυσικά δεψασμένο δέρμα, χωρίς χημικές ουσίες, χωρίς επεξεργασία.

Στη συνέχεια, ολοκληρώστε τη μέρα σας με μια μπύρα και μια παραγγελία Seelen – η απάντηση της Γερμανίας στην μπαγκέτα – στο Goldener Rebstock (είναι διάσημο γι ‘αυτό).

7. Pfullendorf

Περιπλανηθείτε σε αυτή την πόλη με τα αμέτρητα σκαλοπάτια στους πλακόστρωτους δρόμους.

Πίσω από το Rathaus (δημαρχείο) προσφέρεται μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα σε αυτό το γερμανικό τουριστικό αξιοθέατο, στο οποίο εισέρχεστε ακόμα και σήμερα από μια διπλή πύλη.

Το Pfullendorf είναι επίσης η πόλη πέτρας. Το 700 ετών Altes Haus είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.

Πηγαίνετε για δείπνο στο Felsenkeller, ένα υπόγειο εστιατόριο φωτισμένο μόνο από το φως των κεριών και τους πολυελαίους, διακοσμημένο με κόκκινα σατέν τραπεζομάντιλα.

Παραγγείλετε μια ξανθιά μπύρα, αφού η οικογένεια που την εφηύρε έζησε εδώ.

8. Meersburg

Το Meersburg είναι το ιδανικό μέρος για να αποτυπωθεί σε κάρτες και πίνακες ζωγραφικής.

Κοιτάξτε προς τα αριστερά και θα δείτε τη λίμνη Constance, απ’ όπου μπορείτε εύκολα να κατασκοπεύσετε την Αυστρία και την Ελβετία.

Ολόκληρη η πλαγιά του δρόμου είναι γεμάτη με ειδυλλιακές καφετέριες και οινοποιεία που πρακτικά σας παρακαλούν για δοκιμή γεύσης, (δοκιμάστε το Staatsweingut Meersburg).

Κοιτάξτε στα δεξιά σας και θα είστε πρόσωπο με πρόσωπο με δύο κάστρα. Ένα από το 1200 και ένα από το 1700.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την πόλη, δοκιμάστε να έρθετε τον Οκτώβριο. Οι ντόπιοι την αποκαλούν «χρυσή ώρα». Μπείτε σε ένα πλοίο και περιηγηθείτε στο Mainau, ή απλά κάνετε μια χαλαρή βόλτα.

Όποιος έρθει εδώ σίγουρα δεν θα θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του.

 

Συνέχεια

LIFE STYLE

Το Βερολίνο στους 10 top προορισμούς νυχτερινής διασκέδασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Όταν κάνουμε λόγο για νυχτερινή ζωή εννοούμε πόλεις να σφύζουν από ζωή τα βράδια, νέους να διασκεδάζουν απολαμβάνοντας την καθημερινότητα στο έπακρο, να χορεύουν και να δοκιμάζουν μερικά από τα γευστικότερα κοκτέιλ του bartender.

Αν και υπάρχουν πολλοί προορισμοί ανά τον κόσμο που προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές νυχτερινής διασκέδασης με μπαρ, ντίσκο αλλά και άλλους χώρους ίσως λιγότερο θορυβώδεις αλλά εξίσου ιδανικούς για να περάσει κάποιος ένα όμορφο βράδυ, τα πρωτεία ανήκουν σε συγκεκριμένες πόλεις τις οποίες πρέπει να επισκεφτείτε για να ζήσετε αυτό τον παλμό.

 

Στην έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό Ceoworld συγκεντρώνοντας τους καλύτερους προορισμούς νυχτερινής διασκέδασης στον κόσμο για το 2019, το Βερολίνο βρίσκεται μέσα στη δεκάδα. Και δικαίως… αφού αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ.

Θα βρείτε ό,τι είδους διασκέδαση σας αρέσει. Στις όχθες του Σπρέε, η νυχτερινή διασκέδαση βρίσκεται σε έντονο ρυθμό.

Στο Charlottenburg (Savigny platz), στο Mitte (Auguststrasse, Hackesche Höfe, Oranienburger Strasse), στο εναλλακτικό grunge Kreuzberg, στο πειραματικό Prenzlauer Berg (Kollwitzplatz, Schoenhauser-allee) και στο γεμάτο κλαμπ Friedrichchain, η πόλη είναι σε διαρκή κίνηση και αναπτύσσεται συνεχώς.

Θα δοκιμάσετε μερικά από τα πιο… περίεργα κοκτέιλ σε μέρη απ’ όπου έχει περάσει η ελίτ των σκηνοθετών, των ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών.

Ένα από αυτά είναι το Tansend, κάτω ακριβώς από τις γραμμές των τρένων στο σταθμό της Friedrichstrasse. Φυσικά, εκτός από τα μπαρ και τα καφέ, η πόλη προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για να δείτε όπερα, θέατρο ή κινηματογράφο.

Ωστόσο, αν και το Βερολίνο προσφέρει όλα τα παραπάνω «κέρδισε» την θέση στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς νυχτερινής διασκέδασης στον κόσμο για το 2019.

Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού CEOWORLD, το Λας Βέγκας αξιολογήθηκε ως ο καλύτερος προορισμός νυχτερινής διασκέδασης στον κόσμο, ενώ το Παρίσι και το Μπουένος Άιρες τοποθετήθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία προέρχονται από μια δημοσκόπηση σε 74.000 επιχειρηματίες και 8.000 εταιρικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες σε 86 χώρες που διεξήχθη με πρωτοβουλία του περιοδικού Ceoworld.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 19 Απριλίου 2019.

Οι βαθμολογίες του 2019 έβαλαν το Άμστερνταμ στην θέση μπροστά από την Ίμπιζα, η οποία τοποθετήθηκε στην πέμπτη θέση. Η Ρώμη κατέλαβε την έκτη θέση και αμέσως μετά τοποθετήθηκε στη λίστα το Βερολίνο.

Συνολικά, μεταξύ των κορυφαίων 10 καλύτερων προορισμών νυχτερινής διασκέδασης στον κόσμο για το 2019, η όγδοη, ένατη και δέκατη θέση ανήκει στην Γκόα (Ινδία), το Σικάγο και την Μπανγκόκ.

Εσείς, για πού σκοπεύετε να ετοιμάσετε βαλίτσες;

 

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

The Telegraph: Ιδανικός προορισμός για οικογένειες η Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ως τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες παρουσιάζει την Ελλάδα η βρετανική The Telegraph, στην ταξιδιωτική σελίδα της Travel, εστιάζοντας στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν οι οικογένειες σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα της χώρας και το γεωγραφικό ανάγλυφο της. Την ίδια στιγμή μνεία γίνεται στην ελληνική φιλοξενία, την εύγευστη κουζίνα καθώς και τον ιστορικό πλούτο της Ελλάδας.

Η Telegraph απευθυνόμενη στους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας τους συμβουλεύει να επιλέξουν να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να αποφύγουν την πολυκοσμία.

Σε εκείνους που οι ημερομηνίες των διακοπών εξαρτώνται από τις σχολικές υποχρεώσεις, συνιστά να επιλέξουν νησιά της νότιας Ελλάδας, όπως η Κρήτη, τα οποία μπορούν να απολαύσουν και πέραν της αυστηρά τουριστικής περιόδου.

Λειτουργώντας ως πυξίδα για τους αναγνώστες της και με γνώμονα τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, προτείνει συγκεκριμένους προορισμούς ανάμεσα στις μυριάδες επιλογές τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής Ελλάδας:

Προορισμοί όπως η Κρήτη και η Ζάκυνθος που διαθέτουν ευρύχωρα καταλύματα και εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και την άνεση, προσφέρονται για οικογένειες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία του παππού και της γιαγιάς.

Η Χαλκιδική ενδείκνυται για τις πρώτες διακοπές με το μωρό, καθώς το χαρτοφυλάκιο της περιοχής έχει να επιδείξει ξενοδοχεία βραβευμένα ως φιλικά για τις οικογενειακές διακοπές.

Η Νάξος φιγουράρει ως ο εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, προσφέροντας άφθονες και αμμώδεις παραλίες με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Η Κρήτη από τη μεριά της προσφέρει μια πλειάδα από άριστα κλαμπ με ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά, όπου η επίβλεψη γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό.

Η Κέρκυρα και το Τολό αποτελούν τους πιο οικονομικούς προορισμούς με σειρά επιλογών στη διαμονή. Εστιάζοντας στο Τολό τονίζεται η δυνατότητα για επίσκεψη σε αρχαιολογικούς τόπους αλλά και στα κοντινά νησιά, Ύδρα και Σπέτσες.

Η Αθήνα αποτελεί δέλεαρ για οικογένειες με παιδιά στην προ-εφηβεία, καθώς συνδυάζει τη γνωριμία με την ιστορικότητα της πόλης και τις αποδράσεις στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Ρόδος μνημονεύεται ως ένας προορισμός που διακρίνεται για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με All Inclusive πακέτα.

Τα ήρεμα νερά του Ιονίου πελάγους προσφέρουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να γνωρίσουν τις χαρές τις ιστιοπλοΐας, μέσα από εξειδικευμένα πακέτα.

Στην ίδια γειτονιά, οι Παξοί λατρεύονται από πλούσιους Ιταλούς και ιδιοκτήτες σκαφών, καθώς τα τιρκουάζ νερά, αποτελούν δυνατό πόλο έλξης για αυτούς.

Τέλος τα νησιά των Κυκλάδων προτείνονται για να τα γνωρίσουν διαδοχικά οι οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βράβευση της Κουντουρά στο Βερολίνο για τον ελληνικό τουρισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού IIPTI που διοργανώνει για 4η χρονιά τα Global Awards for Empowered Women in Tourism “Celebrating Her” επέλεξε να τιμήσει την κα Κουντουρά με το βραβείο Tourism Strategy & Resilience για την επιτυχημένη στρατηγικής της χώρας στον τουρισμό, που απέδωσε τις εντυπωσιακές επιδόσεις και τα συνεχή τουριστικά ρεκόρ των τελευταίων τεσσάρων ετών. (περισσότερα…)

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

DRV: Μικρή αύξηση το 2019 στα ταξίδια των Γερμανών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Mικρή μείωση της τάξης του 2% εντόπισε η έρευνα της GfK στις προκρατήσεις των Γερμανών στα online και παραδοσιακά τουριστικά γραφεία που πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019 και αφορούν διακοπές το καλοκαίρι του 2019. (περισσότερα…)

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement