Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γρηγόρης Τσαβδαρίδης: Ουδέποτε συμφώνησα για επιστολή προς την ΟΣΕΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γρηγόρης Τσαβδαρίδης,  με ανοιχτή επιστολή θέλει να ξεκαθαρίσει  ότι ο σύλλογος που προεδρεύει ο «Ξενιτέας» Ντόρτμουντ, δεν είναι ανάμεσα στους  13 ποντιακούς συλλόγους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που έδωσαν το παρών στη συνάντηση για το Σκοπιανό, καθώς ουδέποτε δεν παρουσιάστηκε καμία επιστολή στους παρευρισκόμενους συλλόγους και ότι δεν υπογράφηκε τέτοια επιστολή προς την ΟΣΕΠΕ, ενώ ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν συμφώνησε με τη σύνταξη τέτοιας επιστολής.

 

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή:

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Με έκπληξη παρακολουθώ την ανακοίνωση μιας επιστολής, ταχα δεκατριών ποντιακών συλλόγων της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, που αφορά την Μακεδονία μας. Εξεπλάγην όταν είδα κάτω από την επιστολή να αναφέρεται ο Σύλλογος μου «Ξενιτέας» Ντόρτμουντ, τον οποίο εκπροσωπώ ως πρόεδρος,  ενώ εγώ ουδέποτε συμφώνησα με την ανακοίνωση μιας τέτοιας επιστολής.

Για του λόγου το αληθές.

α. Στην συνάντηση των Ποντιακών συλλόγων στο Κρατίδιο ήταν παρόν 6 σύλλογοι και όχι 13. Από ότι γνωρίζω το Tübingen ανοίκει στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης.

β. Δεν παρουσιάστηκε καμία επιστολή στους παρευρισκόμενους συλλόγους της συνάντησης και δεν υπογράφηκε ουδέποτε τέτοια επιστολή

γ. Αποφασίσαμε να εκφράσουμε, μετά από προσωπική μου πρόταση, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ ώστε να ανοίξει ένας δίαυλος διαλόγου. Πρόταση με την οποία συμφώνησαν και η Πρόεδρος του Ποντιακού συλλόγου Βούπερταλ κ. Καβουκη Σοφία και ο πρόεδρος της Κολωνίας κ. Κωνσταντινιδης Δημήτριος. Ο μόνος ο οποίος ήταν αντίθετος με την πρόταση ήταν εκ των προτέρων ο Ηλίας Μαυριδης

δ. Το θέμα όμως δεν είναι αγαπητοί φίλοι και φίλες η επιστολή της ΟΣΕΠΕ που εξεδόθη για την Μακεδονία μας. Το θέμα είναι ότι ασκείται εδώ και 3 χρόνια ένας ανελέητος πόλεμος στο πρόσωπο του προέδρου μας Ανέστη Οσιπίδη. Ένας πόλεμος που πηγάζει από μεμονωμένους ποντιακούς συλλόγους της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

δ.  Ενόχλησε  σε πολλούς η αποχώρηση της ΟΣΕΠΕ από την ΔΙΣΥΠΕ;  Ενοχλεί σε πολλούς η δημιουργία  ενός νέου τριτοβάθμιου οργάνου του απόδημου ποντιακού  ελληνισμού ;

ε. Τέλος, επειδή έχω μάθει να μιλώ πάντα με την γλώσσα της αλήθειας, σας ανακοινώνω πως η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης δεν διασπάται και όλες αυτές οι προσπάθειες, οι οποίες υποκινούνται από τον Ελλαδικό χώρο, θα πέσουν στο κενό. Εγώ και σαν μελός του ΔΣ της ΟΣΕΠΕ και σαν Πρόεδρος του Ξενιτέα Ντορτμουντ θα δόσω τον συλλογικό και προσωπικό αγώνα μου για την ενότητα,  για την Μακεδονία μας. Διότι η Μακεδονια μας ήταν, είναι και θα  παραμείνει Eλληνική.

 

Με πατριωτικούς Χαιρετισμούς

Γρηγόριος Τσαβδαρίδης

Πρόεδρος Ξενιτέας Ντορμουντ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση ΕΛΜΕ Βαυαρίας με την υφ. Παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με  αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας που αποτελούταν από τον πρόεδρο κο Καλλέργη Νίκο, τον αντιπρόεδρο κο Κατεφίδη Αλέξη και τον Ταμία κο Ζήκο Δημήτρη, με την Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, κυρία Μερόπη Τζούφη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και σε αυτή συζητήθηκαν διεξοδικά:

1) Τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 (ΦΕΚ1740/Β/15-6-2016) στην σωστή στελέχωση των σχολείων της Βαυαρίας σε σχέση με την παραμονή των εκπαιδευτικών εδώ και τις αναθέσεις των ειδικοτήτων τους.

2) Η ανασύσταση των Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων με συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των Καθηγητών και των Δασκάλων.

3) Θέματα σχετικά με την χρηματοδότηση των ελληνικών σχολείων στην Βαυαρία.

4) Το πρόβλημα ορισμένων αποσπασμένων εκπαιδευτικών σχετικά με τις οργανικές τους θέσεις που χάθηκαν στην Ελλάδα.

5) Οι προτάσεις της ΕΛΜΕ για την προσέλκυση και την παραμονή αποσπασμένων  εκπαιδευτικών στην Βαυαρία.

Στην συνέχεια, της επιδόθηκε σχετική επιστολή με τα παραπάνω, την οποία και επισυνάπτουμε.

Η κυρία Υφυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα πιο πάνω θέματα, για κάποια από αυτά μας είπε ότι θα γίνουν αντικείμενο μελέτης και συζήτησης με τον Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου και μας πληροφόρησε ότι σκοπεύει να μας επισκεφθεί πολύ σύντομα ή να στείλει αντιπροσωπεία του Υπουργείου στην Βαυαρία, για να δει από κοντά την εδώ κατάσταση.

Στην συνέχεια τα μέλη της ΕΛΜΕ συναντήθηκαν στο Υπουργείο και με την Διευθύντρια της ΔΙΠΟΔΕ κα Γώρου Ανθή, όπου της παρουσίασαν διεξοδικά τις θέσεις της ΕΛΜΕ, έγινε εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα παραπάνω και της επιδόθηκε και η πιο πάνω επιστολή.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έρανο για τους πυροπαθείς από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εγκύκλιο Επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο,  η οποία αφορά σε έρανο για τους πυροπαθείς από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Η Εγκύκλιος επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο αναφέρει αναλυτικά:

«Ἀγαπητοί μου πατέρες καὶ ἀδελφοὶ ἐν Χριστῷ,

πρὶν ἀπὸ δύο μῆνες ἀκριβῶς ἔπληξαν τὴν Ἀττικὴ φονικὲς πυρκαγιές. Μετρήσαμε καὶ θρηνήσαμε, δυστυχῶς, πολλὰ θύματα. Μέχρι στιγμῆς  99 ἄνθρωποι ἔχασαν τὴ ζωή τους μὲ τραγικὸ τρόπο καὶ 17 ἐγκαυματίες νοσηλεύονται ἀκόμη σὲ κρίσιμη κατάσταση. Ὅσοι ἐπέζησαν σηκώνουν τὸ ἀσήκωτο βάρος τῆς ἀπώλειας τῶν οἰκείων, τῶν συγγενῶν καὶ τῶν φίλων τους, ἐνῶ ταυτόχρονα βλέπουν τὴν περιουσία τους νὰ ἔχει μετατραπεῖ κυριολεκτικά σὲ στάχτες.

Μπροστὰ σ᾽ αὐτὴν τὴν τραγωδία εἶναι ἁπλᾶ ἀδύνατο νὰ μείνει κανεὶς ἀπαθής. Ἀπὸ τὶς πρῶτες κιόλας στιγμὲς ἡ κινητοποίηση στὴν Ἑλλάδα καὶ στὸ ἐξωτερικὸ ὑπῆρξε συγκινητική. Κι ἐνῶ στὴ Γερμανία ἦταν περίοδος διακοπῶν, ὁρισμένες ἐνορίες μας, σὲ συνεργασία μὲ φορεῖς τοῦ ὁμογενειακοῦ ἑλληνισμοῦ, ἔκαναν ἤδη ἀποστολές, κυρίως σὲ εἴδη πρώτης ἀνάγκης.

Τώρα, ποὺ τελείωσαν οἱ θερινὲς διακοπὲς καὶ στὰ τελευταῖα ὁμοσπονδιακὰ κρατίδια καὶ ἔχουμε ἐπιστρέψει στὶς ἐργασίες μας, καλῶ ὅλους τοὺς Ἕλληνες καὶ τοὺς φιλέλληνες τῆς Γερμανίας σὲ παγγερμανικὸ ἔρανο ὑπὲρ τῶν πυροπαθῶν. Εἶναι γνωστὸ ὅτι τέτοιου εἴδους πληγὲς δὲν κλείνουν εὔκολα καὶ γρήγορα. Καὶ εἶναι πολὺ σημαντικό, μετὰ τὸν ἀρχικὸ ἐνθουσιασμὸ τῆς κινητοποίησης, νὰ παραμείνουμε σταθερὰ στὸ πλευρὸ τῶν πυροπλήκτων.

Δὲν εἶναι μόνο ἱδρύματα φιλοξενίας γερόντων καὶ προστασίας ὀρφανῶν παιδιῶν ποὺ ἐπλήγησαν, ἀλλὰ καὶ συγκεκριμένες οἰκογένειες, ποὺ ἔχασαν τὸ σπίτι τους – τὴν κύρια κατοικία τους – καὶ τὰ μέσα τοῦ βιοπορισμοῦ τους. Εἶναι, ἑπομένως, σημαντικὸ νὰ φθάσει σ᾽ αὐτοὺς ἡ βοήθειά μας ἄμεσα καὶ ἐγγυημένα. Ὅπως ἔπραξε καὶ στὸ παρελθόν, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολή μας θὰ ἀποστείλει τὸ ποσὸ ποὺ θὰ συγκεντρωθεῖ στοὺς πληγέντες μέσῳ τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεών τους στὴν Ἀττική. Ἔτσι ἐξασφαλίζεται, γιὰ ἄλλη μιὰ φορά, ἡ μὴ γραφειοκρατικὴ καὶ ἀποτελεσματικὴ συμπαράσταση στὰ πρόσωπα ὅσων ἔχουν πραγματικὰ ἀνάγκη.

Τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ ἐράνου θὰ τὸ καταστήσουμε γνωστὸ μὲ εἰδικὴ ἀνακοίνωση στὶς ἐνορίες μας καὶ σὲ ὅλα τὰ ἠλεκτρονικὰ μέσα ποὺ ἔχουμε στὴ διάθεσή μας. Ὅσοι τὸ ἐπιθυμοῦν, μποροῦν νὰ συμβάλουν στὴν κοινὴ προσπάθεια μὲ κατάθεση στὸν εἰδικὸ τραπεζικὸ λογαριασμὸ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας. Τὸ σχετικὸ πληροφοριακὸ ἔντυπο μπορεῖτε νὰ τὸ λάβετε κατὰ τὴν ἔξοδό σας ἀπὸ τὸν ναό.

Εὔχομαι ἀπὸ καρδίας ἡ δύναμη τῶν Ἑλλήνων καὶ τῶν φιλελλήνων τῆς Γερμανίας νὰ φανεῖ στὸ ἀποτέλεσμα τοῦ ἐράνου! Νὰ ἔχετε πάντοτε ὅλα τὰ καλὰ τοῦ Θεοῦ!»

 

Ειδικός Τραπεζικός Λογαριασμός – Spendenkonto

Empfänger: Griechisch-Orthodoxe Metropolie von Deutschland

Bank: Commerzbank Bonn

IBAN: DE25 3708 0040 0221 3436 03

BIC/SWIFT: DRESDEFF370

Verwendungszweck: Brandkatastrophe – Griechenland

 

 

Συνέχεια

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παράταση αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δύο αποφάσεις παράτασης  απόσπασης  εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Οι παρατάσεις είναι για το σχολικό έτος 2018-2019 λόγω υπηρεσιακών αναγκών, χωρίς επιμίσθιο.

Για να δείτε τις αποφάσεις πατήστε στους συνδέσμους παρακάτω:

– Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού

– Παράταση απόσπασης και απόσπαση εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα Θέματα στο Ελεύθερο Σχέδιο Εισαγωγικών και Επαναληπτικών Εξετάσεων Ελλήνων του Εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το Ελεύθερο Σχέδιο   συνεχίστηκαν σήμερα οι Εισαγωγικές Εξετάσεις Ελλήνων του Εξωτερικού και Υποψηφίων Επαναληπτικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

 

Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Συμμετοχή του Θρακιώτικου Συλλόγου στις Πολιτιστικες εκδηλώσεις της πόλης του Λουντενσάϊντ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σε ένα διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “STADTFEST” που διοργάνωσε η πόλη του Λουντενσάϊντ το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, πήρε μέρος ο Θρακιώτικος Σύλλλογος του Λουντενσάϊντ.

Στην εκδήλωση μετείχε το μικρό παιδικό χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους ενώ ακολούθησαν οι χοροί: Ξεσυρτός, Ζωναράδικος, και έκλεισαν την παράσταση με τον χορό Μαντηλάτο, αφήνοντας το κοινό ενθουσιασμένο από την χορευτική  τους παρουσία.

Ο  υπέροχος  καιρός και η  ομορφη ατμόσφαιρα ήταν και φέτος ένας καλός σύμμαχος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις υπέροχες γεύσεις, τα ζεστά Σουβλάκια, την άφθονη Ρετσίνα και Ούζο.

Με ανακοίνωση του Το Δ.Σ του Συλλόγου «εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στον υπεύθυνο της διδασκαλίας χορού κ.Γιάννη Χατζούδη. Στα παιδιά του χορευτικού  τμήματος που αποτελούν το Μέλλον του Συλλόγου. Τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον Σύλλογο. Στα Μέλη και στους φίλους που αγκαλιάζουν και στηρίζουν όλες τις Εκδηλώσεις.

Η άψογη Οργάνωση και το μεράκι μας δίνει την πεποίθηση να ανανεώσουμε το Ραντεβού μας την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά και όλους τους για την Συμπαράσταση,  αλλά και τα Μέλη του Συλλόγου για την κάθε είδους βοήθεια.»

Συνέχεια

ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα θέματα των Εξετάσεων Ελλήνων Εξωτερικού στη Βιολογία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το μάθημα της Βιολογίας συνεχίστηκαν οι Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις Ελλήνων Εξωτερικού.

 

Για να δείτε τα θέματα πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω:

 

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

ΠΕΡΙΕΡΓΑ7 ώρες πριν

Απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες πριν

O καύσωνας κατέστρεψε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δέντρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες πριν

Bike-Sharing: Mieträder bergen auch Tücken

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Αστυνομία απελευθέρωσε πρόβατο από ηλεκτρικό φράχτη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ8 ώρες πριν

Στις ράγες της Γερμανίας το πρώτο στον κόσμο γαλλικό τρένο που κινείται με υδρογόνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Ασφάλεια και κινητό: Αστυνομικός έλεγχος στο Ντούισμπουργκ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ7 ώρες πριν

Η Sony θα επανακυκλοφορήσει σε μίνι έκδοση το πρώτο της PlayStation

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Η νέα ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 ώρες πριν

Μέρκελ: Οριστικοποίηση συμφωνίας για το Brexit τον Νοέμβριο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ10 ώρες πριν

Υποδειγματική η στήριξη των φιλάθλων της ΑΕΚ, παρά την ήττα από τον Άγιαξ στο Αμστερνταμ

ΚΟΣΜΟΣ6 ημέρες πριν

ΗΠΑ: Σαρώνει την ανατολική ακτή ο τυφώνας Φλόρενς (VID)

Europolitis TV3 μήνες πριν

37ο Φεστιβάλ ΟΣΕΠΕ: Σημεία από τον χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Ανέστη Οσιπίδη

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Κατάρρευση βράχου στο Ναυάγιο στην Ζάκυνθο (VID)

Europolitis TV1 εβδομάδα πριν

ΟΘΣΕ Πρόεδρος Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης: ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι… “

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στην TourNatur 2018 «να προωθήσουμε την εξωστρέφεια»

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Η Διευθύντρια Τουρισμού της Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα καλεί: (Φέρτε έναν φίλο σας μαζί)

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Η Περιφέρεια Ηπείρου παρουσιάζεται στην Tour Natur 2018

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Γενικός Πρόξενος Αμβούργου Γιώργος Αρναούτης επίτιμο μέλος του συλλόγου Θρακιωτών Αμβούργου

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Ο τουρίστας το σκασε…Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2018 (VID)