Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γρηγόρης Τσαβδαρίδης: Ουδέποτε συμφώνησα για επιστολή προς την ΟΣΕΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γρηγόρης Τσαβδαρίδης,  με ανοιχτή επιστολή θέλει να ξεκαθαρίσει  ότι ο σύλλογος που προεδρεύει ο «Ξενιτέας» Ντόρτμουντ, δεν είναι ανάμεσα στους  13 ποντιακούς συλλόγους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που έδωσαν το παρών στη συνάντηση για το Σκοπιανό, καθώς ουδέποτε δεν παρουσιάστηκε καμία επιστολή στους παρευρισκόμενους συλλόγους και ότι δεν υπογράφηκε τέτοια επιστολή προς την ΟΣΕΠΕ, ενώ ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν συμφώνησε με τη σύνταξη τέτοιας επιστολής.

 

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή:

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Με έκπληξη παρακολουθώ την ανακοίνωση μιας επιστολής, ταχα δεκατριών ποντιακών συλλόγων της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, που αφορά την Μακεδονία μας. Εξεπλάγην όταν είδα κάτω από την επιστολή να αναφέρεται ο Σύλλογος μου «Ξενιτέας» Ντόρτμουντ, τον οποίο εκπροσωπώ ως πρόεδρος,  ενώ εγώ ουδέποτε συμφώνησα με την ανακοίνωση μιας τέτοιας επιστολής.

Για του λόγου το αληθές.

α. Στην συνάντηση των Ποντιακών συλλόγων στο Κρατίδιο ήταν παρόν 6 σύλλογοι και όχι 13. Από ότι γνωρίζω το Tübingen ανοίκει στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης.

β. Δεν παρουσιάστηκε καμία επιστολή στους παρευρισκόμενους συλλόγους της συνάντησης και δεν υπογράφηκε ουδέποτε τέτοια επιστολή

γ. Αποφασίσαμε να εκφράσουμε, μετά από προσωπική μου πρόταση, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ ώστε να ανοίξει ένας δίαυλος διαλόγου. Πρόταση με την οποία συμφώνησαν και η Πρόεδρος του Ποντιακού συλλόγου Βούπερταλ κ. Καβουκη Σοφία και ο πρόεδρος της Κολωνίας κ. Κωνσταντινιδης Δημήτριος. Ο μόνος ο οποίος ήταν αντίθετος με την πρόταση ήταν εκ των προτέρων ο Ηλίας Μαυριδης

δ. Το θέμα όμως δεν είναι αγαπητοί φίλοι και φίλες η επιστολή της ΟΣΕΠΕ που εξεδόθη για την Μακεδονία μας. Το θέμα είναι ότι ασκείται εδώ και 3 χρόνια ένας ανελέητος πόλεμος στο πρόσωπο του προέδρου μας Ανέστη Οσιπίδη. Ένας πόλεμος που πηγάζει από μεμονωμένους ποντιακούς συλλόγους της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

δ.  Ενόχλησε  σε πολλούς η αποχώρηση της ΟΣΕΠΕ από την ΔΙΣΥΠΕ;  Ενοχλεί σε πολλούς η δημιουργία  ενός νέου τριτοβάθμιου οργάνου του απόδημου ποντιακού  ελληνισμού ;

ε. Τέλος, επειδή έχω μάθει να μιλώ πάντα με την γλώσσα της αλήθειας, σας ανακοινώνω πως η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης δεν διασπάται και όλες αυτές οι προσπάθειες, οι οποίες υποκινούνται από τον Ελλαδικό χώρο, θα πέσουν στο κενό. Εγώ και σαν μελός του ΔΣ της ΟΣΕΠΕ και σαν Πρόεδρος του Ξενιτέα Ντορτμουντ θα δόσω τον συλλογικό και προσωπικό αγώνα μου για την ενότητα,  για την Μακεδονία μας. Διότι η Μακεδονια μας ήταν, είναι και θα  παραμείνει Eλληνική.

 

Με πατριωτικούς Χαιρετισμούς

Γρηγόριος Τσαβδαρίδης

Πρόεδρος Ξενιτέας Ντορμουντ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ίδρυση Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την πρότασή του για την άμεση ενεργοποίηση του πολύτιμου δυναμικού των Απόδημων Ελλήνων στην πολιτική και αναπτυξιακή ζωή του χώρας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ένωσης για την ανακοίνωση ίδρυσης του νέου Γραφείου  Αποδήμου Ελληνισμού από την ΚΕΔΕ.

Παρουσία δύο Προέδρων από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Ομογενειακές Κοινότητες του κόσμου, της Μελβούρνης και του Μόντρεαλ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς την Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία, την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, για συστράτευση δυνάμεων με τον Ελληνισμό της Ομογένειας, ζητώντας ενότητα για την ενδυνάμωση της χώρας και το καλό του τόπου.

«Όλοι μαζί ενωμένοι, “μικρή” και “μεγάλη” Ελλάδα, με κοινό όραμα την πρόοδο και την ανάκαμψη από την κρίση, αγκαλιάζουμε το μοναδικής αξίας δυναμικό των Ομογενών μας σε κάθε σημείο της γης, που διψούν να προσφέρουν στην μητέρα πατρίδα γνώση, εμπειρία, επενδύσεις και κυρίως την αγάπη τους για τη χώρα.

Η συμβολή των Αποδήμων στον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη, αλλά και τα Πολιτικά δρώμενα  δεν σταματά μόνο στη δυνατότητα του εκλέγειν, με την ψήφο των Αποδήμων την οποία υποστηρίζουμε, αλλά και του εκλέγεσθαι.  Απευθύνουμε πρόταση προς τον πολιτικό κόσμο να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες Ομογενείς να εκλέγονται μέσα από θέσεις Επικρατείας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης

Στη Συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ κος Νικόλαος Παγώνης, ενός από τους παλαιότερους οργανισμούς της Ελληνικής παροικίας παγκοσμίως, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης κος Βασίλειος Παπαστεργιάδης που χαιρέτησαν τη νέα πρωτοβουλία της ΚΈΔΕ και παρουσίασαν το βαρυσήμαντο έργο των Κοινοτήτων στις χώρες τους, που ισχυροποιεί τον Ελληνισμό μεταξύ των Ομογενών δεύτερης, τρίτης ακόμη και πέμπτης γενιάς, μέσα και από την πολιτική επιρροή, όπως τόνισαν,  που οι δυνατές ελληνικές ομογενειακές κοινότητες ασκούν στις χώρες που βρίσκονται οι μεγάλες μητροπόλεις της Διασποράς.

Μηνύματα ότι συγχαίρουν την προσπάθεια και την νέα πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, με την υπόσχεση ότι θα συμβάλλουν από την πλευρά τους με όσα μέσα διαθέτουν απέστειλαν ο Κώστας Χανιωτάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής  Ομογένειας του Σικάγο, και ο Πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης  Γιώργος Κοντορίνης .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξήγησε ότι το νέο γραφείο Αποδήμων σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων της μητέρας πατρίδας με τους Έλληνες της Διασποράς. Στόχος είναι να λειτουργήσει ως κόμβος ενημέρωσης και να παρέχει σε κάθε Έλληνα του εξωτερικού που συναντά  προβλήματα στο  γραφειοκρατικό κράτος, τη δυνατότητα συμβουλών και επίλυσης προβλημάτων στα ζητήματα δήμων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ιδιαίτερης πατρίδας των Αποδήμων Ελλήνων .

Πρόσθεσε επίσης ότι βασικός στόχος για την πρωτοβουλία αυτή, είναι η εγκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των Αποδήμων Ελλήνων και των δυνατοτήτων και υποδομών της χώρας για την προσέλκυση επενδύσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και η αντίστοιχη υποστήριξη ως προς τις απαραίτητες διαδικασίες προς τις διοικητικές και κρατικές αρχές.

Ο Γιώργος Πατούλης επανέλαβε ότι το γραφείο Αποδήμων Ελληνισμού της ΚΕΔΕ θα ασκήσει συστηματική πίεση προς την Νομοθετική Εξουσία ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της εθνικής ψήφου των απανταχού Ελλήνων Ομογενών.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με επιτυχία η 14η ελληνοβαυαρική εκδήλωση στο Μόναχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©/Facebook/Griechisch-Bayerischer Kulturtag

Για 14η φορά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου στην Odeonsplatz στο Μόναχο η “ελληνοβαυαρική πολιτιστική ημέρα” την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Ορθόδοξη εκκλησία και ελληνικοί σύλλογοι του Μονάχου και στην οποία συμμετείχαν βαυαρικά συγκροτήματα.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο π. Γεώργιος Σιώμος και η πρόεδρος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης Δημητρίνα Λανγκ (Dimitrina Lang). Αργότερα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το μουσικό πρόγραμμα κάλυψε το συγκρότημα «Ηχόχρωμα» ανεβάζοντας τη θερμοκρασία της διασκέδασης.

Το παρών έδωσαν ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, βουλευτές της κρατιδιακής Βουλής, του Δήμου Μονάχου, καθώς και πολλά μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Συνέχεια

Like us on Facebook

ΕΥΡΩΠΗ1 εβδομάδα πριν

Αρχίζει η ψηφοφορία για τη διατήρηση ή όχι της θερινής ώρας από την Κομισιόν

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συναπάντημα Ελληνικών Συλλόγων Βάιμπλινγκεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Στη Γερμανία, ζουν οι περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Πόσα δισεκατομμύρια κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση

©/Facebook/Polizei Berlin
ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Προσοχή στους ψεύτικους αστυνομικούς στους δρόμους του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Έφτασε στον τελικό προορισμό το “The Wooden Bike challenge 2018” της COCO-MAT

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακή η συμμετοχή στο 34ο  Αντάμωμα Βλάχων  στο Μέτσοβο (VID)

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Πιο δυσαρεστημένος λαός στην Ευρώπη οι Έλληνες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Επιστολή των μαθητών του 15μελούς του ΓΕΛ Μονάχου για τις ελλείψεις από το Μηχανογραφικό Δελτίο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Η αστυνομία απέτρεψε επίθεση με βόμβα ρικίνης στην Κολωνία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

Ο Αντετοκούνμπο σε καμπάνια του ΕΟΤ (VID)

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακή η συμμετοχή στο 34ο  Αντάμωμα Βλάχων  στο Μέτσοβο (VID)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Τουρκία: Μια καχεκτική δημοκρατία – Σε επαγρύπνηση η Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Έρχεται το 7ο Διεθνές Air/Sea Show στην Καβάλα (VID)

LIFE STYLE2 μήνες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Για δράσεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών δεσμεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (VIDEO)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο με αφορμή τα 80α του γενέθλια

©Europolitis
Europolitis TV2 μήνες πριν

2ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ (Εναρξη)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου «Είμαστε πολλοί, είμαστε ορατοί»

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης -Πολιτιστικός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες» (VIDEO)

Ad