Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην Κρήτη τον Νοέμβριο η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Χερσόνησο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο η Ελληνογερμανική Συνέλευση όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά την συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού, Εργασίας και Υγείας του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Harry Glawe που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Γερμανός Υπουργός Harry Glawe συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία στην Κρήτη, την προώθηση της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής, αλλά και θέματα που αφορούν στον τομέα της εκπαίδευσης. Μάλιστα Περιφερειάρχης και Γερμανός Υπουργός έκαναν γνωστό ότι στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο την ΙΤΒ τον Μάρτιο του 2019 η Κρήτη θα συμμετέχει ως επίσημος «εταίρος» του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη για την προώθηση του τουρισμού και την ενίσχυση των σχέσεων-συνεργασιών.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον κ. Glawe, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για την Κρήτη να πραγματοποιηθεί η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο νησί μας. «Στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής συνέλευσης έχουμε την τιμή να έχουμε τον Υπουργό του Μεκλεμβούργου στην Περιφέρεια μας για να προετοιμάσουμε την συνέλευση που θα γίνει στην Χερσόνησο 1-3 Νοεμβρίου με την στήριξη του Δήμου. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι η προώθηση του τουρισμού, και πρέπει να πούμε ότι φέτος οι Γερμανοί επισκέπτες στο νησί μας θα ξεπεράσουν το 1 εκ., ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι πριν από μερικά χρόνια ήταν περίπου 400.000. Επίσης, αυτό που συζητήσαμε, είναι, στην έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο τον Μάρτιο του 2019 να υπάρχει μία κοινή συνέντευξη με τον Υπουργό για την προώθηση των δύο περιοχών, την ενίσχυση των σχέσεων, την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, στην Κρήτη, επίσης της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής στη Γερμανία» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας, Τουρισμού, Εργασίας και Υγείας του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Harry Glawe ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση και εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την ομορφιά της Κρήτης ανέφερε: «Η Κρήτη είναι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς, το νησί είναι πανέμορφο, πολύ γνωστό, αγαπητό στους Γερμανούς. Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη το θέμα διεύρυνσης των συνεργασιών στον τουρισμό και στην εκπαίδευση. Μάλιστα στον τομέα του τουρισμού, συναποφασίσαμε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στη Γερμανία την ITB του χρόνου, η Κρήτη θα είναι εταίρος του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στην ITB και θα πραγματοποιήσουμε εκεί μια κοινή συνέντευξη τύπου για την τουριστική προβολή του νησιού. Ο Γερμανός Υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αεροδρόμιο Ηρακλείου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στις δυο περιοχές».

Παρόντες στη σημερινή συνάντηση στη Περιφέρεια ήταν επίσης ο συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λόταρ Γκρόσκλαους, ο Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, η επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στο Ηράκλειο Μαριάννα Ζουριδάκη και ο υπεύθυνος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης-Γραφείο Δημάρχων Νοτίου Ελλάδας Δημήτρης Σωπίκης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

O καύσωνας κατέστρεψε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δέντρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο καύσωνας του περασμένου καλοκαιριού έχει καταστρέψει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δέντρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Αυτό είπε ο Blaschke, εκπρόσωπος του “κρατικού δάσους και ξύλου “Landesbetriebs Wald und Holz Nordrhein-Westfalen”  στην εφημερίδα  “Rheinische Post.

Ιδιαίτερα σκληρό χτύπημα είχαν τα έλατα.

Τα έλατα δεν μπορούσαν να παράγουν αρκετή ρητίνη στη θερμότητα και στην ξηρασία και έτσι ήταν ευάλωτα σε παράσιτα όπως τα σκαθάρια. Τα σκαθάρια πολλαπλασιάζονται σε θερμότητα.

Για τους επόμενους μήνες, ο εμπειρογνώμονας ελπίζει για “κακό καιρό” με πολύ βροχή.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αστυνομία απελευθέρωσε πρόβατο από ηλεκτρικό φράχτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© BPOLI KLT

Μία περιπολία της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Klingenthal βρέθηκε μπροστά σε ένα γεγονός ενός πρόβατου το οποίο είχε μπλεχτεί σε φράχτη με ηλεκτρικά καλώδια.

Το πρόβατο είχε μπλεχτεί καθώς προσπαθούσε να βρει τροφή σε εκείνη την περιοχή και δεν μπορούσε να ξεμπλεχτεί καθώς ταυτόχρονα το χτύπαγε ρεύμα και σιγά σιγά έχανε τις αισθήσεις του.

Για καλή του τύχη εκείνη την στιγμή περνούσε η περιπολία, το είδαν και πήγαν να το απεκλωβήσουν   κόβοντας τα καλώδια. Ύστερα από την επιχείρηση το πρόβατο επέστρεψε στο κοπάδι του.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ασφάλεια και κινητό: Αστυνομικός έλεγχος στο Ντούισμπουργκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η τροχαία του Ντούισμπουργκ προβαίνει σε θετικό ισοζύγιο στην εκστρατεία  sicher.mobil.leben – Ablenkung im Blick” στο πλαίσιο  των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων  αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν το κινητό τους την ώρα που οδηγούν.

Από νωρίς το απόγευμα, σταμάτησαν τέσσερα άτομα (τρία αυτοκίνητα, ένας ποδηλάτης) κρατώντας το κινητό τους τηλέφωνο ενώ οδηγούσαν. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους υπήρχαν συνολικά 2.637 υποθέσεις που είχε να κάνει με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών: 321 ποδήλατα και 2.316 αυτοκινητιστές. Συγκριτικά, κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, η αστυνομία ανίχνευσε 3.037 παραβιάσεις (301 ποδηλάτες, 2.736 αυτοκινητιστές).

Εκτός από τους ελέγχους και εξακριβώσεις σε εμπειρογνώμονες της κυκλοφορίας από την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων επέστησε την προσοχή και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο κινητό σας τηλέφωνο από εκτροπή και τη σύντομη προβολή.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μέρκελ: Οριστικοποίηση συμφωνίας για το Brexit τον Νοέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από το Σάλτσμπουργκ. κατέστη σαφές ότι χρειάζεται ουσιαστική πρόοδος για το Brexit έως τον Οκτώβριο και ότι θα πρέπει να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία τον Νοέμβριο.

Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit, πρόσθεσε.

Μπορούμε να βρούμε πρακτικές λύσεις αλλά οι αρχές της ενιαίας αγοράς πρέπει να είναι σεβαστές, δήλωσε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού φέρεται να πήρε μέρος σε επεισόδιο ξενοφοβικής βίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αστυνομικός για τη διάρκεια της έρευνας που διενεργούν οι αρχές για ένα ξενοφοβικό επεισόδιο σε καφενείο και παγωτατζίδικο της τουρκικής κοινότητας στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Έξι άνδρες, ανάμεσά τους ο τριαντάχρονος αστυνομικός, αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για την επίθεση στο καφέ, στην πόλη Βίσλοχ, στο νοτιοδυτικό γερμανικό κρατίδιο σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι έξι, 23 ως 36 ετών, είχαν φύγει από ένα μπάτσελορ πάρτι την 8η Σεπτεμβρίου. Φέρονται να φώναξαν ξενοφοβικές ύβρεις και ακροδεξιά συνθήματα πριν επιτεθούν σε οικογένειες που κάθονταν σε τραπεζοκαθίσματα μπροστά στο καφέ.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι έξι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί διατάραξης της κοινής ειρήνης, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ιδιοκτησίας, χρήση παράνομων συμβόλων και υποκίνηση σε ρατσιστική βία, σύμφωνα με την εισαγγελία στη Χαϊδελβέργη.

Η αστυνομία προσήγαγε τους έξι άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, κοντά στο κατάστημα. Ο αστυνομικός θα αποταχθεί εάν κριθεί ένοχος.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί διαφωνούν με την αναβάθμιση του Μάασεν σε υφυπουργό Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόλις ο ένας στους έντεκα Γερμανούς εγκρίνει την αναβάθμιση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν σε υφυπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ενώ την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με την αρχηγό του Αντρέα Νάλες να επικρίνεται για την στάση της από στελέχη που ζητούν ακόμη και την αποχώρηση του κόμματος από τον μεγάλο συνασπισμό.

Όπως αναδεικνύεται στην δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και το αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το 57% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο κ. Μάασεν δεν έπρεπε να παραμείνει αρχηγός της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, αλλά δεν έπρεπε και να προαχθεί σε υφυπουργό.

Στην ίδια έρευνα, το 18% δηλώνει μεν ότι ήταν λάθος η αναβάθμισή του, αλλά θεωρεί ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση του.

Η «υπόθεση Μάασεν» φαίνεται πάντως ότι αφήνει «τραυματισμένους», άλλον λιγότερο και άλλον περισσότερο, και τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί «κακή» την διαχείρισή τους, ενώ «καλή» χαρακτηρίζει την στάση που τήρησαν η Άγγελα Μέρκελ το 15%, ο Χορστ Ζεεχόφερ το 18% και η Αντρέα Νάλες το 21%.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

ΠΕΡΙΕΡΓΑ6 ώρες πριν

Απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες πριν

O καύσωνας κατέστρεψε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δέντρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες πριν

Bike-Sharing: Mieträder bergen auch Tücken

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες πριν

Αστυνομία απελευθέρωσε πρόβατο από ηλεκτρικό φράχτη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ8 ώρες πριν

Στις ράγες της Γερμανίας το πρώτο στον κόσμο γαλλικό τρένο που κινείται με υδρογόνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Ασφάλεια και κινητό: Αστυνομικός έλεγχος στο Ντούισμπουργκ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ7 ώρες πριν

Η Sony θα επανακυκλοφορήσει σε μίνι έκδοση το πρώτο της PlayStation

ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πριν

Η νέα ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 ώρες πριν

Μέρκελ: Οριστικοποίηση συμφωνίας για το Brexit τον Νοέμβριο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ10 ώρες πριν

Υποδειγματική η στήριξη των φιλάθλων της ΑΕΚ, παρά την ήττα από τον Άγιαξ στο Αμστερνταμ

ΚΟΣΜΟΣ6 ημέρες πριν

ΗΠΑ: Σαρώνει την ανατολική ακτή ο τυφώνας Φλόρενς (VID)

Europolitis TV3 μήνες πριν

37ο Φεστιβάλ ΟΣΕΠΕ: Σημεία από τον χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Ανέστη Οσιπίδη

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Κατάρρευση βράχου στο Ναυάγιο στην Ζάκυνθο (VID)

Europolitis TV1 εβδομάδα πριν

ΟΘΣΕ Πρόεδρος Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης: ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι… “

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Η Γενική Πρόξενος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου στην TourNatur 2018 «να προωθήσουμε την εξωστρέφεια»

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Η Διευθύντρια Τουρισμού της Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα καλεί: (Φέρτε έναν φίλο σας μαζί)

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Η Περιφέρεια Ηπείρου παρουσιάζεται στην Tour Natur 2018

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Γενικός Πρόξενος Αμβούργου Γιώργος Αρναούτης επίτιμο μέλος του συλλόγου Θρακιωτών Αμβούργου

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Ο τουρίστας το σκασε…Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2018 (VID)