Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα προκάλεσε νεροποντή σε περιοχές των βορείων προαστίων στην Αττική

Published

on

Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε σήμερα περιοχές των βορείων προαστίων στην Αττική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις δύο συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και από Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, είχαν γίνει  περισσότερες από 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα, διακόπηκε, για λίγες  ώρες, η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής.

Εν τω μεταξύ πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές όταν πλημμύρισε χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγια και ευρήματα ανακαλύφθηκαν κατά την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Δέκα ναυάγια, καθώς και σημαντικά μεμονωμένα ευρήματα, τα οποία χρονολογούνται ενδεικτικά από την προϊστορία (3000 π.Χ.), την Κλασική περίοδο (460 π.Χ.), τα Ελληνιστικά (100 π.Χ. έως 100 μ.Χ.) και τα Ρωμαϊκά χρόνια (200 π.Χ. – 300 μ.Χ.), τη Βυζαντινή περίοδο (800 – 900 μ.Χ.), έως και ευρήματα από τη μεσαιωνική και οθωμανική περίοδο, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της πολυετούς υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, από το 2019, η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν τέσσερις ερευνητικές αποστολές σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια, πηγές, μαρτυρίες και αναφορές στο νησί της Κάσου, από την Ιλιάδα του Ομήρου μέχρι τα νεότερα χρόνια.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε τέλη Οκτωβρίου 2023.

Τα ευρήματα καταγράφηκαν και τεκμηριώθηκαν με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, ενώ πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικές ανελκύσεις αρχαιολογικών αντικειμένων, η μελέτη των οποίων προσφέρει νέες πληροφορίες και αρχαιολογικά δεδομένα, πτυχές της ιστορίας της Κάσου αλλά και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου.



Βυθισμένα κατάλοιπα αρχαίων πλοίων με εμπόρευμα από την Ισπανία, την Ιταλία, την Αφρική και τα παράλια της Μικράς Ασίας ήρθαν στο φως από μια διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών και καθηγητών, καταδυόμενων αρχαιολόγων, ιστορικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, συντηρητών, γεωλόγων, βιολόγων, εργατοτεχνιτών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών και άλλων ειδικών.

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου, η ενδελεχής μελέτη του υλικού σε βάθη από -20μ. έως και -47μ. έφερε στο φως μοναδικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: ισπανικός αμφορέας τύπου Dressel 20 με σφράγισμα στη λαβή του που χρονολογείται μεταξύ 150-170 μ.Χ., αγγεία πόσης, φιάλες τύπου terra sigillata, οι οποίες ανήκουν στη ρωμαϊκή εποχή με Αφρικανική προέλευση, λίθινη άγκυρα της Αρχαϊκής περιόδου, καθώς και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά τεκμήρια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η χαρτογράφηση και βαθυμετρία του υφάλου Κάσου-Καρπάθου και της περιοχής του Καρπαθολιμνιώνα, με τη χρήση ηχοβολιστικού μηχανήματος πλευρικής σάρωσης.

Τέλος, εντοπίστηκαν τα κατάλοιπα ναυαγίου της νεότερης περιόδου, πιθανόν της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ξύλινο σκάφος με μεταλλικά στοιχεία, το μέγεθος του οποίου υπολογίζεται στα 25μ.-30μ.



Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποβρύχια έρευνα στην Κάσο αποτέλεσε το θέμα μίας πρωτότυπης κινηματογραφικής παραγωγής της AORI FILMS με τίτλο «Κατάδυση στην Ιστορία του Αιγαίου», διαθέσιμη σε ελληνική και αγγλική εκδοχή στο https://kasosproject.com/.

Η αποτίμηση της συνολικής έρευνας, εμπλουτισμένη με πρωτότυπες μελέτες από ιστορικούς, αρχαιολόγους, συντηρητές και άλλους επιστήμονες θα αποτελέσουν το αντικείμενο ξενόγλωσσου συλλογικού τόμου που προγραμματίζεται να εκδοθεί στα τέλη του 2024 από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Τον Ιούνιο του 2024, προγραμματίζεται η επέκταση της έρευνας στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, η οποία αποτελεί ενιαίο γεωγραφικό σύνολο με την Κάσο, τονίζει μεταξύ άλλων το ΥΠΠΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 17,3% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Αύξηση 17,3% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.206 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 17.233 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2023 (μείωση 7% είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022).

Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 12.378 έναντι 10.824 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 14,4%.

Το α’ δίμηνο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 42.745 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 38.362 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 11,4% (αύξηση 17,8% είχε υπάρξει το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022).



Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 26.086 έναντι 22.462 που κυκλοφόρησαν το α’ δίμηνο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 16,1%.

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν 4.372 νέες μοτοσυκλέτες κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιες και μεταχειρισμένες εξωτερικού) έναντι 3.045 τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 43,6% (μείωση 14,7% είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022).

Οι καινούργιες μοτοσυκλέτες ανέρχονται σε 4.059 έναντι 2.866 που κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 41,6%.



Το α’ δίμηνο κυκλοφόρησαν 9.325 νέες μοτοσυκλέτες κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιες και μεταχειρισμένες εξωτερικού) έναντι 7.232 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 28,9% (αύξηση 22,5% είχε υπάρξει το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022).

Οι καινούργιες μοτοσυκλέτες ανέρχονται σε 8.698 έναντι 6.730 που κυκλοφόρησαν το α’ δίμηνο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 29,2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα πρόσθετη καθημερινή πτήση της AEGEAΝ από / προς το Heathrow

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ένα ακόμα slot στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου διασφάλισε η Aegean και προσθέτει στο πρόγραμμά της την 4η κατά σειρά πτήση της από την Αθήνα προς τον ισχυρότερο διεθνή κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η νέα πτήση, που θα εκτελείται καθημερινά εκτός Σαββάτου, με ώρα αναχώρησης από την Αθήνα στις 16.00 τοπική και από το Λονδίνο/Ηeathrow στις 19.00 τοπική, «διευρύνει σημαντικά τις επιλογές των επιβατών μας, αλλά και βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα με τα νησιά μας, μέσω Αθήνας».



Η πτήση είναι διαθέσιμη από 6 Μαρτίου στα συστήματα κρατήσεων και θα πραγματοποιείται από τις 31 Μάρτιου 2024 και για όλη τη διάρκεια του χρόνου (καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο).

Με την προσθήκη της νέας πτήσης, το συνολικό πρόγραμμα δρομολογίων με τις 4 πτήσεις, διαμορφώνεται ως εξής:

Από Αθήνα-Λονδίνο/Heathrow ώρες αναχώρησης: 09.15 – 13:30 – 16:00 (νέα πτήση) και 19.15

Από Λονδίνο/Heathrow-Αθήνα ώρες αναχώρησης: 12.15 – 16.35 – 19.00 ( νέα πτήση) και 22.15

Αντίστοιχα, η Aegean αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων και προς άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως τη Φρανκφούρτη με 5 καθημερινές πτήσεις (2 από/προς Αθήνα, 2 από/προς Θεσσαλονίκη, 1 από/προς Ηράκλειο), τη Λάρνακα με 8 πτήσεις (7 από/προς Αθηνά, 1 από/προς Θεσσαλονίκη), τη Ρώμη, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, το Παρίσι, το Βερολίνο και, μαζί με τον νέο προορισμό, το Dubai, προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στο επιβατικό κοινό, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια για επέκταση της χρονικής περιόδου.



Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας κατά το πρώτο δίμηνο του 2024, καταγράφεται ήδη σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης τόσο στο δίκτυο εσωτερικού κατά 11% όσο και στο δίκτυο εξωτερικού κατά 7%, συγκριτικά με το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα ανανεώνει την παραδοσιακή Τελετή Αφής

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Αγώνων του Παρισιού 2024, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα στην αρχαία Ολυμπία θα παρουσιάσει μια νέα Πρωθιέρεια, επανασχεδιασμένες ενδυμασίες των Ιερειών και νέο μουσικοσυνθέτη Τελετών, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να ανανεώσει την παραδοσιακή τελετή.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Αγώνων.

Σε μια παραδοσιακή τελετή, η ηθοποιός Μαίρη Μηνά που θα υποδυθεί την Πρωθιέρεια για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε», είπε η Μηνά κατά την παρουσίαση της Τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία».

Οι νέες ενδυμασίες που θα φορέσουν η Μηνά και οι ιέρειες της, θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες τελετές και θα είναι δίχρωμες (ασπρόμαυρες), εν αντιθέσει με τις μονόχρωμες λευκές ή γαλάζιες του παρελθόντος.



Μετά την παραδοσιακή Τελετή Αφής, η Πρωθιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας των 11 ημερών.

Ακολούθως, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου πριν διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια αναχωρήσει την επόμενη μέρα για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, το «Belem».

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της νότιας πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της σκυταλοδρομίας.



Η Μασσαλία, που ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., θα φιλοξενήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Την έκθεση Food Expo επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/3) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Το χάσμα μεταξύ πραγματικών μισθών και κερδών ισχυρών επιχειρήσεων συνεχώς διευρύνεται. Η ακρίβεια από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή της απραξίας του.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί 20% στα τρόφιμα. Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι θα έχουμε 20% αύξηση στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και στο internet.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα έχει αυξηθεί κατά 31,2% από την εποχή που άρχισε η πληθωριστική κρίση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αβελτηρία της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Λίγα πρόστιμα, λίγοι έλεγχοι στην αγορά είναι το αποτέλεσμα μιας ιδεολογίας, που θεωρεί ότι η αγορά αυτορυθμίζεται τις περιόδους των μεγάλων κρίσεων, με αποτέλεσμα να πληρώνει ακριβά το μάρμαρο η μεσαία τάξη και ο φτωχότερος Έλληνας” επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

“Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Εξαρχής είπαμε να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό δεν έγινε. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος με 120 δόσεις στα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ. Και βέβαια, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας για τα κόκκινα δάνεια” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειωσε:
“Ακούσαμε να υποστηρίζουν ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, και ο Πρωθυπουργός ότι νομοθετούν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής είχε άλλη άποψη, αυτή που έχουμε και εμείς, ότι πρόκειται για κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι δεν γίνεται ένα fund του εξωτερικού με μη ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα το εξωτερικού να ιδρύουν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Γι’ αυτό ζητήσαμε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί από τώρα ότι στη συνταγματική αναθεώρηση, το περιεχόμενο του κειμένου θα μιλά για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Αυτή που είναι η πρότασή μας, εξαρχής, για να δώσουμε την απαιτούμενη συναίνεση και να αναθεωρηθεί το άρθρο 16.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση. Εν αντιθέσει υπήρξε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, γιατί μάλλον το ερώτημα αυτό φανέρωσε την πραγματική τους ατζέντα. Αυτό που πιστεύουν, αυτό που θέλουν να πετύχουν: ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμιαανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.



Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νότιοανατολική Ευρώπη FOODEXPO εγκαινίασε ο Υφυπουργός Διον. Σταμενίτης

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών στη Νότιοανατολική Ευρώπη «Food Expo», που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024, στον χώρο της Metropolitan Expo, εγκαινίασε το Σάββατο 9 Μαρτίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.


Ο ΥφΑΑΤ στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης, αλλά και τη δυναμική που διαθέτει, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού εκθετών καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντική παράμετρο της οικονομικής μας ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι: «….η παρουσία των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές διαρκώς κερδίζει έδαφος και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ξεχωρίζει. Οι δείκτες άλλωστε των ελληνικών εξαγωγών που διαρκώς βελτιώνονται είναι ο καλύτερος μάρτυρας».

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Επιπλέον, ο Διονύσης Σταμενίτης εστίασε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων μας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα. «Επενδύουμε πολλά στην προβολή των προϊόντων μας, επενδύουμε πολλά συνολικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, και καταλήγοντας επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία μετασχηματίζεται και ακολουθεί μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν οι δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας της χώρας. 

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση, για την καθιέρωση της αλλά και για την κυριαρχία της στο πεδίο των τροφίμων και των ποτών.


Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ15 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ20 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis