Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συλλυπητήρια της ΟΕΚ στις οικογένειες των θυμάτων των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε

στις

H Oμοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) εκφράζει τη βαθιά της οδύνη και θλίψη για τον αδόκητο χαμό δεκάδων συνανθρώπων που έπεσαν θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Στους συγγενείς των θυμάτων εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια. Στους πληγέντες ευχόμαστε ταχεία επούλωση των πληγών τους.

Οι σκέψεις μας αλλά και οι σκέψεις όλου του Ελληνισμού της Γερμανίας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους, είμαστε κοντά σε όλους αυτούς που επλήγησαν και υποφέρουν από τις τρομερές επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η χώρα πενθεί, είναι ημέρα θλίψης. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Η απόδοση ευθυνών στην ώρα της.

Η ΟΕΚ καλεί την ελληνική πολιτεία να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές.

Για την ανακούφιση των πληγέντων η ΟΕΚ καλεί τις Ελληνικές Κοινότητες να συνεισφέρουν οικονομικά στο λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού 0026.0240.31.0201181388”

 

IBAN GR6402602400000310201181388”

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Nürnberg: 1999-2019 20 Χρόνια Νυρεμβέργη-Καβάλα, αδελφοποιημένες πόλεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

1999-2019 20 Χρόνια Νυρεμβέργη-Καβάλα, αδελφοποιημένες πόλεις ©Διαμαντή Γκίκα

Με κάθε επισημότητα σημάνθηκε το απόγευμα της 13.10.2018 στο Nachbarschaftshaus Nürnberg, το Ιωβηλαίο των 20 χρόνων από την αδελφοποίηση Νυρεμβέργης- Καβάλας, στην προγραμματισμένη ημερίδα του φορέα Philos.

Παρόντων των δημάρχων Νυρεμβέργης κου Dr Uli Maly και Καβάλας κας Δήμητρας Τσανάκα, καθώς  και της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο κας Παναγιώτας Κωνσταντινοπούλου, όπως και εκπροσώπων των ομογενειακών φορέων της πόλης.

 

Mε επικεφαλής την EK Νυρεμβέργης, το κοινό απόλαυσε την επιμελημένη παρουσίαση της διαδρομής αδελφοποίησης, με οπτικοακουστικό υλικό και αγαπημένες ελληνικές μελωδίες.

Την εκπροσώπηση του δήμου Νυρεμβέργης συμπλήρωσε ο υπεύθυνος τύπου κος Dr. Norbert Schürgers, ενώ αυτού της Καβάλας, οι κκ Καλανταρίδης Ηλίας-αντιδήμαρχος και Ρακιτζής Νικόλαος.

Ο πάντοτε ευδιάθετος έναντι του ελληνισμού δήμαρχος Νυρεμβέργης, αφού χαρακτήρισε την αδελφοποίηση με την Καβάλα ως υπόθεση καρδιάς, τόνισε την αγαστή συνεργασία και εκτίμηση του στο φορέα της αδελφοποίησης, ενώ χαριτολογώντας αναφέρθηκε στο συντονιστή του φορέα κο Ξώγνο, ως ένα υβρίδιο μεσογειακού ταπεραμέντου και πρωσσικής συμπεριφοράς.

Αντιφωνώντας η ομόλογός του από την Καβάλα, εξήρε τη φιλία και τον θεσμικό αλληλοσεβασμό των δύο πόλεων ως αποτέλεσμα ειλικρίνειας αλλά και της συμμετοχικής διάδρασης του φορέα Philos.

Η κα Κωνσταντινοπούλου, καλοσωρίζοντας την κα Τσανάκα στη Βαυαρία, ευχαρίστησε παράλληλα  τον κο Dr Maly για την αλληλεγγύη του στον ελληνισμό της πόλης, όπως και για τη στήριξή του στα ελληνικά σχολεία Νυρεμβέργης, μη παραλείποντας τις ευχαριστίες της προς την εν γένει συνδρομή που απολαμβάνει το Γενικό Προξενείο Μονάχου από τον διοργανωτή φορέα.

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης και διευθύντρια του Nachbarschaftshaus κα Klara Langmar χαιρέτισε την ημερίδα, χαρακτηρίζοντας ως mehr als ein Verein, τη συλλογικότητα Philos.

Τις προσφωνήσεις συμπλήρωσε με τη δέουσα στη στιγμή αβρότητα, ο κος Σωτήρης Ξώγνος.

Το κοινό αβίαστα συμπέρανε πως η σχέση που αναπτύσεται θεσμικά μεταξύ των δύο πόλεων δεν αρκείται
στην εθιμοτυπία των επισκέψεων, αλλά επιδιώκει ουσιαστικές δράσεις στον τομέα της ζεύξης του πολιτισμού, της ανταλλαγής των αυτοδιοικητικών εμπειριών, του εμπορικού ενδιαφέροντος, των πανεπιστημιακών διεπαφών και των τουριστικών αλληλεπιδράσεων.

Οφείλεται διακριτά ν` αναφερθεί, η γενναιόδωρη οικονομική συνδρομή της Νυρεμβέργης στη δοκιμαζόμενη πόλη της Μακεδονίας το 2015, όταν η τελευταία κλήθηκε να υποστηρίξει τις πολυδάπανες δομές των προσφυγικών hot spots και της εν γένει υποδοχής των Σύριων προσφύγων.

Ο φορέας Philos, ο οποίος συστάθηκε το 1999, με σκοπό την προώθηση του μηνύματος “Νυρεμβέργη-Καβάλα αδελφές πόλεις”, όπως και του περιεχόμενου που μπορεί να λαμβάνει αυτό στις διεργασίες του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού, απευθύνει παράλληλα την προτροπή του στην ομογένεια για τη διατύπωση νέων ιδεών, προτάσεων και συμμετοχών στο καταστατικό του πνεύμα.

Η Καβάλα, μία από τις ιστορικότερες πόλεις και λιμενική πύλη των Βαλκανίων στο Αιγαίο, έχει τα εχέγγυα να συστηθεί ως συνομιλητής στα οικονομικά φόρα της Ευρώπης, μέσα από θεμιτές πρωτοβουλίες της ομογένειας.

Από την άλλη δε πλευρά, η Νυρεμβέργη των 15.000 Ελλήνων με τις άριστες υποδομές, την υποδειγματική αυτοδιοίκηση, το ιστορικό της κεφάλαιο και την από αιώνων σχέση της με τον Ελληνισμό*1 είναι
ο καταλληλότερος συνεργάτης αυτής, στις κοινές τους φιλοδοξίες.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν οι εκπρόσωποι του KUF και Integrationsrat Nürnberg.
Τέλος, τον μουσικό επίλογο επιμελήθηκαν οι Τριαντάφυλλος Γκέκας, Γιώργος Ευαγγέλου και Αναστασία Κωστή.

*1ο μεγάλος Έλληνας ανθρωπιστής Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος, βρήκε θερμή φιλοξενία από τον δήμαρχο Νυρεμβέργης την άνοιξη του 1462, ενώ πλήθος Ελλήνων ανέπτυξε εμπορική δράση στην περιοχή στη διάρκεια των επόμενων αιώνων.

*2οι φωτογραφίες είναι ευγενής παραχώρηση του κου Διαμαντή Γκίκα, αντιπροέδρου της Ε.Κ Νυρεμβέργης

*3 το ρεπορτάζ είναι του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αιμοδοσία αγάπης και ελπίδας προσφέρουν οι εθελοντές στην Νυρεμβέργη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Εύξεινος Πόντος»

Ημερίδα αιμοδοσίας στη Νυρεμβέργη πραγματοποίησε ο τοπικός Σύλλογος Ποντίων την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

(περισσότερα…)

Συνέχεια

CHOICES

Το Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

foto: Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

Νέα πρόσωπα επέλεξαν οι Ηπειρώτες της Ευρωπαϊκής Ομογένειας για το νέο τους Διοικητικό Συμβούλιο στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν  μέσα στο καλοκαίρι.

Ο νέος πρόεδρος  της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  είναι ο Δημήτρης Ντόκος, με καταγωγή  από το Σούλι.

Στις σύντομες, αλλά μεστές  τοποθετήσεις τους στην Τακτική Γενική Συνέλευση τόσο του νεοεκλεγμένου  Προέδρου αλλά  και των άλλων μελών, διακρίνεται  η αγάπη και ο νόστος για την ιδιαίτερη  πατρίδα τους την Ήπειρο, και η θέλησή τους να προσφέρουν κάτι θετικότερο στον Ηπειρωτισμό της διασποράς.

Στη Γενική Συνέλευση έλαβαν μέρος ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων, η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Νυρεμβέργης, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Φρανκφούρτης, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Μπήλεφελντ, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Γκύτερσλοχ, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννόβερου, και ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Πλέττενμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτηριστικό τους σημείο όλων των Ηπειρωτικών Συλλόγων  ήταν το νεαρό της ηλικίας των εκπροσώπων τους.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος  Δημήτριος Ντόκος,

Αντιπρόεδρος Νικόλαος Σταμάτης

Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Γκίνης,

Γραμματέας  Χριστίνα Πάκου

Ταμίας ο Γεώργιος Κουτσοκέρης

Μέλη:
Δημήτριος Οικονόμου
Βασίλειος Ντάφλος
Γεώργιος Γιωτίτσας
Ελευθέριος Δημητρίου
Λεωνίδας Παππάς
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Εξελεγκτική Επιτροπή:
Πρόεδρος Χρήστος Χύτης
Γραμματέας Σωτήριος Χήρας
Μέλος Ιωάννης Σοροβάκος

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΠΕ ΒΡΒ: Χορήγηση 5ετούς επιμισθίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

O Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΠΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απεστάλη επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και ζητά την αύξηση του χρόνου απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό με ειδικό επιμίσθιο, από τρία σε πέντε έτη.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

“Με την παρούσα επιστολή, επισημαίνουμε ότι το χρονικό διάστημα των τριών ετών κατά το οποίο καταβάλλεται το επιμίσθιο, αποτέλεσαν τον πλέον ανασταλτικό παράγοντα στην κρίσιμη απόφαση των εκπαιδευτικών να μετοικήσουν εκτός Ελλάδος, προκειμένου να υπηρετήσουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού. Ενδεικτική ως προς αυτό είναι και η φετινή χρονιά που «σημαδεύτηκε» από πληθώρα ανακλήσεων από εκπαιδευτικούς που αιτήθηκαν απόσπασης στο εξωτερικό. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι  προέβησαν σε ανάκληση, όταν συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά τη μετάβασή τους από την πατρίδα στη χώρα υποδοχής.

Πιστεύουμε ότι το χρονικό διάστημα των τριών ετών απόσπασης με επιμίσθιο – που στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι ούτε καν τρία ημερολογιακά έτη – πρέπει να αυξηθεί σε τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια. Το διάστημα των τριών (3) χρόνων είναι ασφυκτικά μικρό, για να λάβει κάποιος μια τόσο σημαντική απόφαση, δηλαδή, να μετακινηθεί σε μια ξένη χώρα, να οργανώσει ο ίδιος και η οικογένειά του τη ζωή τους εκεί, να προσαρμοστεί στις καινούριες επαγγελματικές και, γενικότερα, κοινωνικές συνθήκες και, κατόπιν, να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα. Η δυνατότητα παράτασης για δύο (2) ακόμα χρόνια, χωρίς επιμίσθιο, μέχρι τη συμπλήρωση πενταετίας, αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα λύση. Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, το κόστος ζωής είναι υψηλότερο συγκριτικά με το κόστος ζωής στην Ελλάδα, καθιστώντας, ως εκ τούτου, αδύνατη την παραμονή και διαβίωση σε μία άλλη χώρα μόνο με τον μισθό της Ελλάδας, ο οποίος, σημειωτέον, εξακολουθεί να καλύπτει πάγια έξοδα και στην Ελλάδα (π.χ. από τον ΕΝΦΙΑ έως την ενοικίαση αποθήκης για τη φύλαξη οικοσκευής).

Υπενθυμίζουμε ότι οι δυσκολίες που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κατά την εγκατάστασή μας στο εξωτερικό είναι υπαρκτές και αντικειμενικές. Η εξεύρεση στέγης αποδεικνύεται χρονοβόρα διαδικασία που προϋποθέτει υψηλές χρηματικές εγγυήσεις. Πολλές φορές, απαιτεί αρκετούς μήνες άκαρπων προσπαθειών, συνιστώντας έτσι αιτία ανάκλησης ή διακοπής της απόσπασης. Στις περισσότερες χώρες, τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά με ανοδικές συνεχώς τάσεις. Στη Γερμανία, επί παραδείγματι, το 2017, οι τιμές των ενοικίων ανέβηκαν κατά 8-10% στις πόλεις με μεγάλη ζήτηση. Συγκεκριμένα, τα ενοίκια από το 2004 έχουν αυξηθεί κατά 56% στην Κολωνία και κατά 115% στο Βερολίνο! Επομένως, το ποσό που οφείλουμε να καταβάλουμε για ενοίκιο υπερβαίνει τα 1.000 €. Πέραν τούτου, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε σειρά άλλων πάγιων εξόδων που άμεσα ή έμμεσα επιβάλλονται, όπως ασφάλιση κατοικίας και αστικής ευθύνης, νομική προστασία, κλπ. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την ανάγκη αγοράς νέας οικοσκευής για την εγκατάστασή μας στον νέο τόπο.

Η χορήγηση του ειδικού επιμισθίου για τουλάχιστον πέντε (5) έτη εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και εγγυάται τη συνοχή των εκπαιδευτικών μονάδων του εξωτερικού. Τα τρία (3) έτη είναι περιοριστικά σύντομο χρονικό διάστημα, για να προσαρμοστεί πλήρως ο αποσπασμένος εκπαιδευτικός στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων της ομογένειας. Ως συνακόλουθο των παραπάνω, το διδακτικό προσωπικό αλλάζει συχνά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών που να γνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες και παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών. Κατά συνέπεια, χάνεται πολύτιμος χρόνος, δυσμενής συνθήκη που μόνο ζημιώνει την ομαλή φοίτηση των Ελλήνων μαθητών του εξωτερικού.

Να τονίσουμε ότι συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2019-20 λήγουν πολλές τριετείς αποσπάσεις και οι εκπαιδευτικοί θα επαναπατριστούν. Εάν επαναληφθεί το φετινό κύμα ανακλήσεων, θα προκύψουν πολλά κενά και οι σχολικές μονάδες θα μείνουν ελλιπώς στελεχωμένες. Σημειώνουμε ότι η ρύθμιση που προτείνουμε δεν θα έχει κανένα επιπλέον αξιοσημείωτο δημοσιονομικό κόστος, καθώς δεν αυξάνεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα το λαμβάνουν, αφού στη θέση των εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά την τριετία θα αποσπαστούν, ούτως ή άλλως, άλλοι εκπαιδευτικοί με επιμίσθιο. Απεναντίας, η διευθέτηση αυτή εξοικονομεί χρήματα, γιατί μειώνονται τα έξοδα πρώτης μετάβασης και οριστικής επιστροφής, τα οποία αφορούν πλέον μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών. Επιπροσθέτως, με αυτό μας το αίτημα, δεν θεωρούμε ότι στερούμε το δικαίωμα απόσπασης στο εξωτερικό σε κάποιους άλλους συναδέλφους, καθώς η ζήτηση ως προς αυτό είναι περιορισμένη, γεγονός που αποδεικνύεται από τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί, εξαιτίας του μικρού χρόνου απόσπασης.

Εν κατακλείδι, η πενταετής απόσπαση με επιμίσθιο θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την υποβολή νέων αιτήσεων απόσπασης στο εξωτερικό. Θα εξασφαλίσει την παιδαγωγική συνέχεια. Θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων τις οποίες και θα στελεχώσει με εκπαιδευτικούς που θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αφοσιωθούν και να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο έργο τους και στα καθήκοντά τους.

Σας καλούμε να προχωρήσετε αμέσως στη σχετική ρύθμιση που θα οδηγήσει στη βελτίωση της παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.”

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΟΣΕΠΕ: Συνάντηση με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με τον ευρωβουλευτή της Βάδης Βυτεμβέργης και αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβούλιου κ. Rainer Wieland MdEP, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Ανέστης Οσιπίδης, αντιπροσωπεία των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας μας, όπως επίσης και μέλοι της Συντονιστικής Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.

 

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια των δράσεων που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η Ομοσπονδία μας στο ευρωκοινοβούλιο.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις σε συνεργασία με το γραφείο του ευρωβουλευτή κ. Wieland, ο οποίος θα είναι και πάλι

υποψήφιος ευρωβουλευτής και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση βάση του Γερμανικού εκλογικού νόμου μέσω λίστας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι και δράσεις συνεργασιών με αντίστοιχους γερμανικούς φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με την διατήρηση και

προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού, όπως επίσης και διερεύνηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης της ΟΣΕΠΕ μέσω ευρωπαϊκών

προγραμμάτων χρηματοδότησης για τον πολιτισμό και την νεολαία.

Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση του κ. Wieland στην προώθηση όλων των θεμάτων αμέσως μετά την έναρξη της νέας ευρωκοινοβουλευτικής περιόδου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων Βάιμπλινγκεν, Χερμπρέχτινγκεν, Λουτβικσχάφεν, Νεκαρτέσλινγκεν, Έσσλιγκεν, Στουτγάρδης.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο τελικός πίνακας αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για απόσπαση στα σχολεία του εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Αναρτήθηκε  ο τελικός αξιολογικός πίνακας κατάταξης των εκπαιδευτικών για απόσπαση  στις ελληνόγλωσσες μονάδες εξωτερικού.

Ο Τελικός Πίνακας σε συνέχεια της αριθμ. 151820/Η2/13-9-2018 (ΑΔΑ: Ω3614653ΠΣ-9Ι1) Συμπληρωματικής Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2018-2019 και από το ημερολογιακό έτος 2019 Νοτίου Ημισφαιρίου έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται, κατά χώρα και κλάδο, ανάλογα με τη γνώση της ξένης γλώσσας, την οποία δηλώνουν και αποδεικνύουν με τα συνημμένα στην αίτησή τους πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, όπως ορίζεται στην ως άνω πρόσκληση.

Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα Συντονιστικά Γραφεία Εξωτερικού σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τις επιλογές των υποψηφίων.

Για να δείτε τον πίνακα πατήστε ΕΔΩ

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement
CHOICES1 ώρα πριν

Το ελληνικό εστιατόριο μπορεί και αλλιώς (ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΓΩ)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ώρες πριν

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι της Βαυαρίας -το κόμμα ρυθμιστής

ΥΓΕΙΑ2 ώρες πριν

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες πριν

Σε κίνδυνο η γερμανική αυτοκινητoβιομηχανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες πριν

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν υγιή ποντίκια από γονείς ιδίου φύλου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Ο δράστης της επίθεσης στον σταθμό της Κολωνίας – ένας Σύριος με ψυχολογικά προβλήματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Η Audi θα πληρώσει πρόστιμο 800 εκατ. ευρώ στη Γερμανία για το σκάνδαλο Dieselgate

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής μειώνει κατά 72% τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Die Polizei Köln sucht nach Hinweisen zur gestrigen Geiselnahme

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Ουγγαρία: Nόμος απαγορεύει στους αστέγους να κοιμούνται στους δρόμους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Η VW μειώνει το χρόνο φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο ρατσισμό στο Βερολίνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Baukindergeld…Επιδότηση 12.000 ευρώ ανά παιδί

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

15 χρόνια ζωής έκλεισε ο σύνδεσμος ΠΑΟΚ Αννοβέρου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Προσοχή παγίδα! Παγγερμανικά!

CHOICES4 εβδομάδες πριν

Για τον νέο μετανάστη της Γερμανίας

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Συνάντηση φορέων με την Γενική Πρόξενου του Ντύσσελντορφ στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (VID)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ – Πολιτιστικός Σύλλογος Esslingen Μεταξάδες (VID)

ΕΥΡΩΠΗ5 ημέρες πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει να δοθεί τέλος στους ελέγχους των εσωτερικών συνόρων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Υποδειγματική η στήριξη των φιλάθλων της ΑΕΚ, παρά την ήττα από τον Άγιαξ στο Αμστερνταμ

Europolitis TV2 ημέρες πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV1 εβδομάδα πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θράκη Βρυξελλών στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμοθρακιτών Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ο.Θ.Σ.Ε. (VID)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο του Nτύσσελντορφ (VID)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

O Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ (VID)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Συνάντηση φορέων με την Γενική Πρόξενου του Ντύσσελντορφ στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (VID)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Ο Θρακιώτικος Πολιτιστικός Σύλλογος “Ακρίτας” Ντύσσελντορφ στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ (VID)

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

96 χρόνια Καταστροφή της Σμύρνης – Επιμνημόσυνη Δέηση Ενορίας Αγίου Θεραπόντος Gütersloh

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ – Πολιτιστικός Σύλλογος Esslingen Μεταξάδες (VID)

Advertisement